Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ühümm.... és kit hoznál be a padról??P.Kluivert9 írta:Szívesebben nézném ahogy szotyizik a kispadon...katasztrófa
Ez a mindig jobb kifejezés ez nagyon erős nálam. Gyakorlatilag itt arról van szó, hogy ellopott x eurót, s a lopás azért nem egy "megsüvegelendő" tett.Vakmacska írta:[
Persze, senki nem mondja, hogy nem tudtak róla. EGyszerűen arról van szó, hogy megmagyarázták nekik, hogy ezt így meg lehet csinálni, és nem lesz belőle semmi baj.
Egyébként Masch is pont ezt nyilatkozta le, virágnyelven.
Szerintem minden focistának meg vannak a maguk stiklijei. Azért mindenesetre érdekes, hogy csak a Barcánál találtak ilyen visszás dolgokat.
És azért valljuk be: ha mi keresnénk itthon havi 2-3 millát, és jönne valaki, hogy így meg úgy adózva több pénz maradna a zsebünkben nem belemennénk?
És azért ez még mindig jobb, mint egy kis zsarolás, erőszak, drogozás, ittas vezetés, ami más sztároknál elő szokott fordulni.
Persze, senki nem mondja, hogy nem tudtak róla. EGyszerűen arról van szó, hogy megmagyarázták nekik, hogy ezt így meg lehet csinálni, és nem lesz belőle semmi baj.hank1ee írta:Nem, szerintem kb. az történhetett, amit nzxtpo írt. Nyilván nem bűnözőkről van szó, hanem focistákról, akik megszegték a törvényt. Engem aztán nem érdekel, ki mit csinál, de az nem érthető, minek van szükségük még több pénzre. Mondjuk az ilyen gazdag arcokat rengeteg haszonleső nyomorult veszi körbe, pl. menedzserek, pénzügyi tanácsadók, ügyvédek sora. De én nem hiszem, hogy a játékosok tudta nélkül mennének végbe ezek az ügyletek, ezt elképzelhetetlennek tartom.edermatyi írta:hank1ee írta:
Nem, szerintem kb. az történhetett, amit nzxtpo írt. Nyilván nem bűnözőkről van szó, hanem focistákról, akik megszegték a törvényt. Engem aztán nem érdekel, ki mit csinál, de az nem érthető, minek van szükségük még több pénzre. Mondjuk az ilyen gazdag arcokat rengeteg haszonleső nyomorult veszi körbe, pl. menedzserek, pénzügyi tanácsadók, ügyvédek sora. De én nem hiszem, hogy a játékosok tudta nélkül mennének végbe ezek az ügyletek, ezt elképzelhetetlennek tartom.edermatyi írta:Ha te ránézel Maschra vagy Neymarra vagy Messire egy körmönfont cseles bűnözőt látsz?hank1ee írta:Bírom, hogy van olyan, aki még szentül hiszi, hogy Mascherano, Messi, Neymar ezekről nem tudott.Ja, persze, hogy nem. Sok pénznél jobb a több, ezzel együtt nem értem, hogy akinek ennyi zséje van, minek csal még adót is.
Amúgy biztos nem a gólpénzét mentették ki a külföldi számlákra.
Ha te ránézel Maschra vagy Neymarra vagy Messire egy körmönfont cseles bűnözőt látsz?hank1ee írta:Bírom, hogy van olyan, aki még szentül hiszi, hogy Mascherano, Messi, Neymar ezekről nem tudott.Ja, persze, hogy nem. Sok pénznél jobb a több, ezzel együtt nem értem, hogy akinek ennyi zséje van, minek csal még adót is.
Valami ilyesmit képzelek el, hogy: "Figyu Javier (Lionel, Neymar) el tudok neked tenni plusz x miskát évente és semmi bajod nem lesz belőle, csak írd alá itt."hank1ee írta:Bírom, hogy van olyan, aki még szentül hiszi, hogy Mascherano, Messi, Neymar ezekről nem tudott.Ja, persze, hogy nem. Sok pénznél jobb a több, ezzel együtt nem értem, hogy akinek ennyi zséje van, minek csal még adót is.
teljesen egyetértek. A sok kárörvendő beszólogató nyilván magának intézné az adó ügyeit amikor millió eurókat keresne éventeVakmacska írta:Tudjátok hogy megy ez:
felvesz csomó adószakértőt, akik megmagyarázzák neki, hogy csinálja ezt, ez így tök jó.
ő meg elhiszi, hiszen nem ért hozzá, csak azt látja, hogy csomó lóvéja megmarad.
aztán kiderül, hogy mégsem olyan legális.
anyám dolgozott egy cégnél, ahol az adóbevallásába bele lett írva, hogy levonták a fizujából az adót. ő meg aláírta.
persze, a főnöke levonta, de nem fizette be.
és mivel anyám aláírta, hogy le lett vonva, így őt rángatták meg adócsalásért. járhatott a kollégáival bíróságra éveken át.
Magyarul akkor bármelyik focistát lehúzhatják, teljesen büntetlenül? Eléggé sántít az nekem, de leszállok a témáról, mert már én is unom magamat.noname írta:Mert nem az ő aláírása van a papírokon. Az adószakértő elkészíti a papírt, Masch aláírja.Pontosan ezt akartam kérdezni/írni, h akkor miért nem a cég/könyvelő/adószakértő van kérdőre vonva? Vagy részben ő is?
Mert nem az ő aláírása van a papírokon. Az adószakértő elkészíti a papírt, Masch aláírja.Pontosan ezt akartam kérdezni/írni, h akkor miért nem a cég/könyvelő/adószakértő van kérdőre vonva? Vagy részben ő is?
Pontosan ezt akartam kérdezni/írni, h akkor miért nem a cég/könyvelő/adószakértő van kérdőre vonva? Vagy részben ő is?Vakmacska írta:Tudjátok hogy megy ez:
felvesz csomó adószakértőt, akik megmagyarázzák neki, hogy csinálja ezt, ez így tök jó.
ő meg elhiszi, hiszen nem ért hozzá, csak azt látja, hogy csomó lóvéja megmarad.
aztán kiderül, hogy mégsem olyan legális.
anyám dolgozott egy cégnél, ahol az adóbevallásába bele lett írva, hogy levonták a fizujából az adót. ő meg aláírta.
persze, a főnöke levonta, de nem fizette be.
és mivel anyám aláírta, hogy le lett vonva, így őt rángatták meg adócsalásért. járhatott a kollégáival bíróságra éveken át.
Én csak azt nem értem, mit keményíti magát a Spanyol állam?! Örüljenek, hogy befizetik a hátralékot, meg a büntit....Abból a ( nem tudom, hogy mennyi is vége pontosan...) cca 1.500.000€ ból legalább törlesztik az államadósságot... a lakosság 26% ugy is munkanélküli...itt 1 év börtön meg ilyenek, Hagyjuk már....geridoss írta:Csak sajnos az pont nem érdekelne senkit, mi földi halandók mondhatunk akármit.recrea írta: Szóval, ha valaki nem adószakértő, de beismeri, h csalt, megy egy ejnye-bejnye és kész is? Majd egyszer én is érvelek ezzel, ha elővesznek![]()
Ez a rendszer szerintem működőképes. Azért mégsem emberölés a vád, "csak" egy szimpla adócsalás. Visszafizeti az összeget - ami nem kevés-, és még kap 815.000 € büntetést. Azért az mégiscsak két havai fizetése, még ha romba nem is dönti az életét, valami érzete csak lesz.
Csak sajnos az pont nem érdekelne senkit, mi földi halandók mondhatunk akármit.recrea írta: Szóval, ha valaki nem adószakértő, de beismeri, h csalt, megy egy ejnye-bejnye és kész is? Majd egyszer én is érvelek ezzel, ha elővesznek
Szerintem így is jobb körülmények között él mint Te (bocs, mint mivisca el barca írta:kérdezd uli hoenesstNormandia írta:Akinek van lóvéja az kiváltja a büntit.![]()
ő ugye 30 millát csalt el, és kapott érte 3 évet + 40 milliós büntit.
Már ezt korábban írtam, hogy valszeg Masch nem adószakértő és alku eredménye a beismerés meg az ítélet is. Honess nem egy kategória Masch-al.visca el barca írta:
kérdezd uli hoenesst![]()
ő ugye 30 millát csalt el, és kapott érte 3 évet + 40 milliós büntit.
kérdezd uli hoenesstNormandia írta:Akinek van lóvéja az kiváltja a büntit.
Ne légy naív, a világon mindenütt így műkszik a dolog.palesz77 írta:Szoval ha eleg gazdag vagy, kivasarolhatod magad a bortonbol.. Szep moralis lecke..
Nem mintha nem orulnek neki, de azert kicsit vicces.
1.5 millió eurót.nzxtpo írta:Ilyenkor amúgy az elcsalt összeget vissza kell fizetni, és még azon felül van ez a 815 ezer ugye? Illetve mekkora összeget csalt el, azt lehet tudni?
21 ezer euró ezen a szinten aprópénz, nem is beszélve arról, hogy mennyi pénztől esne el, ha lecsuknák, ahhoz képest ezt az összeget röhögve kicsengetné. Ilyenkor amúgy az elcsalt összeget vissza kell fizetni, és még azon felül van ez a 815 ezer ugye? Illetve mekkora összeget csalt el, azt lehet tudni?visca el barca írta:A barcelonai bíróság adócsalás miatt egy év szabadságvesztésre és 815 ezer euró pénzbüntetésre ítélte Javier Mascheranót, a Barcelona futballistáját.
Spanyol hírforrások szerint az argentin válogatott játékos úgy tudja elkerülni a most kihirdetett egyéves szabadságvesztést, ha az ítéletben megállapított nyolcszázezer eurónál nagyobb mértékű pénzbüntetést fizet be.
A sport.es arról számolt be, hogy David Aiento, a Barca klasszisának ügyvédje kérte az egyéves szabadságvesztés automatikus felfüggesztését. Ha a bíró helyt ad a kérésnek, az további 21 ezer eurójába kerülhet Mascheranónak.