Alcantara írta:Mezner2 írta: Rossell szinte minden nyilatkozatával,és tettével a klub nimbuszát rombolja,remélem nagyon messzire eltakarodik...
Van pár dolog, amit azért írjál a javára: Kezdetnek az alelnöki pozícióban erős befolyása volt egy bizonyos Ronaldinho nevezetű labdarúgó idehozatalában. Abban gondolom egyetértünk nem volt túl rossz üzlet talán.
Ez még nem elnöki teendő, de arra jó volt, hogy a pozíciója/tekintélye erősödjön.
Rossell elnökként stabilizálta a Barca költségvetését, nem mellesleg olyan szponzort hozott, akinek köszönhetően csökken az a hatalmas adósság, amit Laporta felhalmozott.
Véleményed szerint Laporta két kézzel szórt pénzéből meddig tartotta volna magát a világ elitjében a Barca? Abból lehet milliós fizetéseket szponzorálni világklasszisoknak, hogy a mezünkre Unicef feliratot teszünk és még fizetünk is érte?
Egy Bundesligában a mi adósságállományunkkal már a II. osztályba találta volna magát a klub. Elég megnézni a Dortmundot, akik nemrégen az adósság miatt csak vergődtek, majd mintaszerűen rendberakták a költségvetést, elkezdtek szisztematikusan építkezni, jelenleg pedig már BL döntőt játszanak.
Külső szemlélőként elvileg nekem is szimpatikusabb Laporta, mint Rossell, csakhogy ez nem biztos, hogy a csapat érdeke. Engem az sem érdekel, ha a legundorítóbb ember vezeti a klubot, ha gazdaságilag sikeres, az csak jó, mert minden adva van egy topcsapat kialakításához.
Kicsit hosszúra engedtem a mondanivalómat, de azt gondolom a te nyilatkozatod az elnökről enyhe túlzás. Így még finoman is fogalmaztam, minden sértés szándéka nélkül.
Ebben azért rengeteg ferdítés,és féligazság van! Először is amíg Laporta alá dolgozott Rosell addig nagyon jó munkát végzett,ehhez kétség sem férhet,így nyilván amit akkor tett a klubért,azt nem lehet elfelejteni,így az ő barcelonai ténykedését két részre kell válaszani : alelnöki,és elnöki ténykedése.
Az első rész nem kérdés,óriási szerepe van abban,hogy újra felemelkedtünk!
A második,az ő regnálása nagyon sok szempontból elkeserítő! Egyrészt mintahogy előttem is leírták elsősorban Laporta elnökségéhez köthető az adóssághalmaz kezelése,ami még a Gaspart éra hozadéka volt,ehhez olyan hú de sok köze a Rossell vezetésnek nincs..
Tulajdonképpen amit a klub felépített magáról imidzs-t azt ő nagyon durván rombolja,már rég nem mi vagyunk a követendő példa,sem a pályán belül,sem a pályán kívül!
Amíg Joan,és Pep volt,addig elképzelhetetlennek tartottam volna az olyan eseteket mint pl. Alba müncheni tette,vagy úgy a szezonban még kb. 5 esetet tudnék mondani csak tőle,mert fogva voltak a játékosok,mindenki tudta a dolgát,és azzal is foglalkozott..
A nagyképű,fellengzős nyilatkozatok is azóta vannak amióta ő az elnök,egy erélyes pali,aki ad arra,hogy mit kommunikálunk a világ felé,az első ilyen nyilatkozatnál lement volna az öltözőbe,seggbe rúgja az illetőt,és senkinek nem jutna ilyeneket mondani ! Egyszerűen félek,hogy hanyatlásnak fog vele indulni minden,amit az előző vezetés (beleértve őt is mint alelnök) gondos,és szorgos munkával felépített..