Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ugyanazt mondod,és attól hogy ironizalni próbálsz,nem lesz erőteljesebb az érved. Elfogadom,neked ez tetszik, fogadd el valakinek meg nem. Én kijátszott szép támadásokért,ész fociért ülök le és szeretem nézni,ha futást akarok nézni atkapcsolok atletikara. Ennyi a különbség, nekem ez a fajta foci kevésbé tetszik,mint neked. Eredmenyessegben mindkettő eredményes tud lenni, kívánjuk legyen ez is az. De remélem elfogadod,akik nem ezen a futballon szocializalodtak,kevésbé tetszetős. Az hogy hány gólt lövünk,édes mindegy nálam. 1-0ra is lehet úgy hozni a meccset hogy abban hiba nincs és tökéletes.bence0330 írta: ↑2024.10.28. 09:48:33Gündogan, Cancelo, Felix, hogy pontosak legyünk, plusz Araujo és Chris. A tavalyi átlag kezdőnek konkrétan fele nincs most! Sőt, még, TS sem, amivel a tavalyi alapkezdő több, mint fele hiányzik. És ebből TS esett ki egyáltalán egyedül Flick alatt, de elég nehezen lenne érte hibáztatható. Ugyanazzal a Penával alig kapunk gólt, ugyanazzla az Inigoval klasszis védelmünk van, ugyanazzal a Raphinhával... hát, erre szavak nincsenek, mint ahogy Lewyre sem. És év végén Xavi ettől a két játékostól még megvált volna. Te atyaég.
Hát ez borzasztóan hangzik. A pálya gyenge pontjaira juttatni és gólokat lőni belőle? Előtte még tényleg lehetne egy 40passzos tiszteletkört tenni.Bob_Marley írta: ↑2024.10.28. 09:46:43Pep tavalyi Cityje eléggé ledominalta a Rm-ot,kiestek ugyan tizikkel, de 10/10 azt választottam volna, megmozdulni nem tudott a spanyol csapat.
Másként látjuk, amit játszunk tipik német felfogása futballnak,,labdaszerzes után rögtön előre. Pálya gyenge pontjaira terelni a labdát és gyorsan előre jutattni miután megszállták azt a régiót és sikerült labdát szerezbi.
Raphinha sok gólt lő és gólpasszt ad,ezt írtam is,de a játékban mennyit hibázik? Rengeteg elpasszolta labdája van, ezért tűnik olyannak hogy hú mennyivel többet futunk,mert igazából mi generaljuk a futást, mert 100ikra is rögtön akarjuk előre,elveszítjük,rögtön vissza akarjuk szerezni és kezdődik elölről. Ezért is kevés a passzunk,sok a hibánk, mert a meccseink nagy része futás,ahelyett hogy a labda járna. Én ezt látom és ez nagyban eltér a Barca filozófia től,szerintem
A City sem ezt játssza már amúgy, közelebb áll már Pep ehhez, mint a Barcás önmagához.
Persze, azért hibázik ő meg Yamal meg a többiek is néha, mert vagány, meredek passzokat játszanak meg! Még szerencse, hogy hibázgatnak néha. Lehetne 99%-os passzhatékonyság is, 0 helyzettel. Nem néz ki jobban egy belőtt passz, egy löbb, és abból gól? Ebből minél többet próbálunk játszani, annál több lesz a gól. Amit te leírsz, az olyan, mintha kivennénk a kapukat a játékból, és csak annyi lenne a lényeg, hogy ki passzol nagyobb hatékonysággal. Hát, én vagány megoldásokat, és elsősorban gólokat akarok látni.
Így van 9 gólja és 8 gólpassza, egész Európában a legtöbb gólpontja neki van, és egész Európában legtöbb kialakított helyzetet. Néha meg ront.
Lehetne az is, hogy feleannyit próbálkozik, akkor feleannyit rontana, és lenne 5 gólja meg 4 gólpassza, mondjuk. Tényleg nem értem, miért lenne ez jobb egy nézőnek, a csapatnak, bárkinek.
És Pepen kívül mindenkivel hasonlót játszottunk, sikeredzőinkkel is, dehogynem közel áll ehhez a holland iskola.
A vége sötét volt. Impotens, szenvedős, nézhetetlen játék, millió kapott gól, teljesen szétbomlott öltöző, megromlott viszony kulcsemberekkel, pl. Araujo-Raphinha-Lewyvel, stb. Meg hát azzal az ígéretszegéssel és meggondolósdival rengeteget rontott az imázsán, kár, hogy emiatt nem lett szép az a búcsú.brazilfan írta: ↑2024.10.28. 10:56:07Ez az eggyel korábbi edzőváltásra, a Koeman–Xavi-cserére igaz. Xavi volt az, aki idény közben vette át Koemantól a mentálisan a padlón lévő csapatot, és hozta ki őket a gödörből.
Flick nyáron, a felkészülési időszak kezdete előtt érkezett.
Amúgy nem nagyon értem, hogy miért kell a Xavi-korszakot ennyire sötétre festeni. „Leharcolt csapat”. Ezt a mostani csapatot Casadó és Olmo kivételével ő rakta össze. Ami különbség Flick és Xavi között van, az a differencia az életkorukból és a tapasztalataikból is adódik. Nem tartom szégyellni valónak, hogy Xavi a német válogatott helyett korábban csak egy katari klubnál dolgozott.
Teljes mértékben egyetértek.bence0330 írta: ↑2024.10.28. 09:31:02
Csak mert Flick alatt sokkal inkább látjuk a pályán a Barca-DNS-t! Még a letámadása is önmagában ugyanaz kb (csak okosabb), mint Xavié, csak abból helyzeteket is kialakítunk, és nem 16-os vonalán tanácstalankodunk! Az miért volt jobb? 1-2 gólokat rúgni 4-7 gólok helyett? Előnyben illetve nem BM szintű csapatok ellen meg kb mindenki ellen kontrolláljuk a középpályát és labdát is birtoklunk. Xavi focija kevésbé volt Barcás, mint Flick focija, szerintem úgy objektíve. Sok nosztalgiát érzek, ami (ha a csapat hallaná) elég egészségtelen lenne. Raphinha rossz megoldásai? Több kulcspasszt és gólhelyzetet hozott eddig össze mint a prime Messi ennyi idő alatt, szó szerint, statisztikailag. Egész Európában a legtöbbet. Közben már az elfogulatlanabb madrid drukkerek szemében is a világ egyik, ha nem a legjobb játékosaként van emlegetve. Mit lehet még ennél többet várni? Néha van rossz megoldása, ja. Nem Messi. Ő egyszer volt. Nem is Dinho, az is kb egyszer volt. Pep játéka is már egy eléggé kiforgatott módja volt a totális futballnak, amennyire nézegettem az elemzéseket (akkor még alig éltem), az volt az anomália. Rijkaard és LE is hasonlót tolt mint Flick, előbbit épp pont láttam, Eto'o mezben rohangáltam a grundon. Az is igazi Barcelona játék volt, sőt, az volt inkább az igazi. Pep volt a kakukktojás. Xavi egy fura, védekezésre épített, valamennyire direkt játékot akart játszatni, csak nem ment mert nem tudunk egy pontnál tovább támadást vezetni, ezért lett a sok passz. Sokkal kevésbé volt Barcás, mint amit mi játszunk. Felfogásban is, ott 1-0-nál satufék volt, Flicknél meg alsó hangon 3-ig nincs megállás. Xavi jobban hasonlított néha Mourinhohoz, mint a Barca stílusához.
Amúgy szerintem meglepődnél, ha Pep visszajönne. Nem látnál dominánsabb futballt egy Reál vagy egy BM ellen. Náluk kisebb csapatokat meg szétdominálunk Flick-kel is, a félpályát nem lépi át senki.
Ez az eggyel korábbi edzőváltásra, a Koeman–Xavi-cserére igaz. Xavi volt az, aki idény közben vette át Koemantól a mentálisan a padlón lévő csapatot, és hozta ki őket a gödörből.
Gündogan, Cancelo, Felix, hogy pontosak legyünk, plusz Araujo és Chris. A tavalyi átlag kezdőnek konkrétan fele nincs most! Sőt, még, TS sem, amivel a tavalyi alapkezdő több, mint fele hiányzik. És ebből TS esett ki egyáltalán egyedül Flick alatt, de elég nehezen lenne érte hibáztatható. Ugyanazzal a Penával alig kapunk gólt, ugyanazzla az Inigoval klasszis védelmünk van, ugyanazzal a Raphinhával... hát, erre szavak nincsenek, mint ahogy Lewyre sem. És év végén Xavi ettől a két játékostól még megvált volna. Te atyaég.
Hát ez borzasztóan hangzik. A pálya gyenge pontjaira juttatni és gólokat lőni belőle? Előtte még tényleg lehetne egy 40passzos tiszteletkört tenni.Bob_Marley írta: ↑2024.10.28. 09:46:43Pep tavalyi Cityje eléggé ledominalta a Rm-ot,kiestek ugyan tizikkel, de 10/10 azt választottam volna, megmozdulni nem tudott a spanyol csapat.
Másként látjuk, amit játszunk tipik német felfogása futballnak,,labdaszerzes után rögtön előre. Pálya gyenge pontjaira terelni a labdát és gyorsan előre jutattni miután megszállták azt a régiót és sikerült labdát szerezbi.
Raphinha sok gólt lő és gólpasszt ad,ezt írtam is,de a játékban mennyit hibázik? Rengeteg elpasszolta labdája van, ezért tűnik olyannak hogy hú mennyivel többet futunk,mert igazából mi generaljuk a futást, mert 100ikra is rögtön akarjuk előre,elveszítjük,rögtön vissza akarjuk szerezni és kezdődik elölről. Ezért is kevés a passzunk,sok a hibánk, mert a meccseink nagy része futás,ahelyett hogy a labda járna. Én ezt látom és ez nagyban eltér a Barca filozófia től,szerintem
Szerinted mit játszunk?Bob_Marley írta: ↑2024.10.28. 07:52:54Direkt megnéztem,mert az jött szóba a legutóbbi 4-0n 621 passzunk volt,most 385. Elég szignifikáns különbség. Előbbit érzem Barca játéknak,utóbbit rohangalasnak. Labdabirtoklás ugyanannyi volt egyébként.
Xavi is élő volt véve,mikor képes volt bekkelni a Bernabeuban egy kupameccsen, nyertünk,de az eredmény csak egy aspektus, játékban 0 volt amit letettunk a pályára.
Mindegy, azt gondoljátok kotekszunk,de nem így van. Amit manapság játszunk azért X éve le lett volna hurrogva ellenfél, mi, bárki. Most ez valami óriási teljesítmény. Igen,nagyon jó teljesítmény, de a fejlődés a játékunk megtalálása lenne, és ahhoz viszont kevés idő telt el,hogy erről erdemlegesen lehessen ítéletet mondani. Vezetjük a bajnokságot,ez kiváló,és bízzunk benne kitartunk a végéig. Ez legyen ilyen év,elfogadom, de a játékban szeretném ha legkésőbb jövőre visszatérnének a helyes utunkra.
Almát a körtével.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 14:00:04Visszanéztem Xavi madridi 0-4-ét is, érdekes volt látni, mennyire más focit játszik a két Barca. Akkor még volt Busquets, Piqué, Alba, Dembelé, gyakorlatilag egy ember volt a kezdőben akkor és most is Pedri személyében. Hogy melyik az erősebb keret, azt ki-ki döntse el maga, de szűk 1 éven belül nem véletlen lett elküldve annak a csapatnak több, mint a fele.
Elég sok különbség volt, de ami szerintem sokunknak hiányozhat, az a totális kontroll, ami a mostani meccsen egyáltalán nem volt meg. A letámadás ég és föld volt a Xavi féle Barca javára, a középpálya sokkal nyugodtabban és stabilabban játszott, mi diktáltuk a tempót végig és ennek köszönhetően sokkal kevesebb helyzete is volt a Madridnak akkor. Idén minden 3 támadásból 2-t (de lehet magasabb az arány) lescsapdával fogunk meg, amihez tényleg kell egy raklap szerencse, Mbappé 4-szer futott meg így teljes ziccerbe kerülve, 2-szer játékban maradt, a másik kettőben belőtte.
Xavinál elég sok rangadón lehetett ezt a totális kontrollt érezni, ami Flicknél nem mutatkozik a játékban eddig, de az eredmények jönnek, sőt, még stabilabban is jönnek egyelőre.
Igazából csak annyit akarok mondani, hogy voltak nagyon jó húzásai, fel tudott építeni egy csapatot, le tudott cserélni egy teljes magot és tudott ő nagyon látványos játékot is játszatni a csapatával. Nem kell Xavit félteni szerintem sehol sem, szerintem itt is javult volna a csapat vele, még ha nem is olyan látványosat, mint Flickkel mondjuk.
Barcelonában sem lennék edző...Flick átvett egy teljesen leharcolt, lelkileg és fizikailag szétesett csapatot.Bob_Marley írta: ↑2024.10.28. 07:52:54Értem Bartimeus logikai menetét és én is így gondolom. Nem tudok tapsikolni felhőtlenül olyannak ami nem mi vagyunk. Eredményes, le a kalappal,de bízom benne hosszú távon is az lesz,vagy változik a játék,mert megmondom őszintén nem idióta gegenpressst akarok nézni, ezek nem mi vagyunk. A Barcelona a futball tudásra épített mindig is nem futasra. Nem le fel rohangalast, mert nem ez lenne a játékunk. Rengeteg hibával játszunk, és igen ott van Raphinha,óriási flowban,de fájó nézni mennyi pontatlanság van a játékában. Rengeteg rossz passz, legalább a lövései most bemennek. Minden meccsünk mostanában egy hullámvasút, a híres Barca középpálya megszunoben,mikor az a feladat,rugjuk előre a labdát. Nekem ez kevésbé tetszetős, foci az eszrol szól a szememben, az ellenfél kijatszasan. Kontroll alatt a játék ritmusát kell érteni,ami a labdaval lehet elérni. De jelenleg arra törekszünk hogy le fel gyors legyen a játék,iszonyat sok hibafaktorral.
Direkt megnéztem,mert az jött szóba a legutóbbi 4-0n 621 passzunk volt,most 385. Elég szignifikáns különbség. Előbbit érzem Barca játéknak,utóbbit rohangalasnak. Labdabirtoklás ugyanannyi volt egyébként.
Xavi is élő volt véve,mikor képes volt bekkelni a Bernabeuban egy kupameccsen, nyertünk,de az eredmény csak egy aspektus, játékban 0 volt amit letettunk a pályára.
Mindegy, azt gondoljátok kotekszunk,de nem így van. Amit manapság játszunk azért X éve le lett volna hurrogva ellenfél, mi, bárki. Most ez valami óriási teljesítmény. Igen,nagyon jó teljesítmény, de a fejlődés a játékunk megtalálása lenne, és ahhoz viszont kevés idő telt el,hogy erről erdemlegesen lehessen ítéletet mondani. Vezetjük a bajnokságot,ez kiváló,és bízzunk benne kitartunk a végéig. Ez legyen ilyen év,elfogadom, de a játékban szeretném ha legkésőbb jövőre visszatérnének a helyes utunkra.
Xavi a korábbi Barca edzőkhöz képest eléggé más, simán egy erősen vertikális, direkt jellegű focit nyomott, annyi jelentős különbséggel, hogy ezt a direktséget bekötötte a klasszikus pozíciós tökölésbe, ami a kreatív játékosok képességeit lehúzta.Sonoma írta: ↑2024.10.28. 00:33:583. Itt is egyszerű a válasz. Xavi taktikája ( főleg a tavalyi évben) a biztonsági labdafelhozatalra épült ( ld. ezer passzos Barca DNS), amiből majd hirtelen beindulásokkal áttörve (+ egyéni villanásokkal) szerzünk gólokat. Csak azt felejtette ki a képletből, hogy nem egy MSN támadó trió van elől. Az első évben még voltak jó kontratámadásaink, amivel még látványos és eredményes volt a játékunk. A második évben a védőink kivételes gyorsasága miatt ( lestaktikánk már akkor is pocsék volt) hoztuk el a bajnoki címet, de már sokszor 1-0-ás győzelmekkel. A 3 évben amikor a védők teljesítménye is visszaesett jöttek a 4-5 gólos vereségek az őszi szezonban.
Xavi a vereségek hatására nem tudott megújulni (sajnos), hanem továbbra is ragaszkodott a biztonsági labdafelhozatalhoz, és ez - hogy a te szavaddal éljek-"a meddő labdatartás nem dominálás" . Hiába volt sokszor 70%-bán nálunk a labda, nem tudtunk mit kezdeni vele.
Kb ezt akartam írni, csak megelőztél. Xavi alatt amúgy tényleg elég jól támadtunk le. Nem olyan szervezetten, és nem olyan tudatosan, mint Flicknél, de mivel a német a világ egyik legjobb edzője, ez nem gáz. Önmagában nézve a taktikai elem jó volt. Csak teljesen értelmetlen. Megszereztük a labdát, és langyin passzolgattunk belőle. Ergo az egésznek semmi értelme nem volt, két ok miatt:Sonoma írta: ↑2024.10.28. 00:33:58Ez így nem igaz. Bár a letámadások működtek , de a kondíció hiánya miatt csak időlegesen. Kontrollálni meg az "ezer passzos" játékkal akartunk utána, ami persze labdavesztésekhez és ellenfél kontráihoz vezetett. A védelem gyengébb teljesítménye miatt a utolsó évben meg nagy vereségekhez.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 22:18:00És hogy ne legyen off, Xavi legnagyobb erénye a letámadás megszervezése volt, szerintem az volt az, amiben bőven a szűk elitben voltunk minden iterációjában a csapatban, ami nagyban hozzájárult a meccsek kontrollálásához.
Xavi elképzeléseinek a legnagyobb gátja ( főleg az utolsó évben) a kondíció hiánya volt a játékosoknál. A mai labdarúgásnak ez az alapja.
1. Te mit hívsz támadásnak? Definiáld és akkor tudunk róla beszélni.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 22:18:001 Attól függ kicsit, mit hívunk támadásnak. Tulajdonképpen sok építkezést megállítunk középpályán egy párharccal, valamiféle játéktördeléssel, még mielőtt jelentősen elindulna valami; és tulajdonképpen minden olyat hívhatunk támadásnak, amikor a labdát az ellenfél kapujához közelebb juttatja a csapat. Valószínű, hogy ez lenne a helyes, ebben az esetben nyilván több összetevős a védekezésünk, hiszen van nyomás a védőkön sokszor, középpályán nyerünk párharcokat, védők jól lépnek ki labdákat lefülelni, de még ezzel együtt is rettenet sokszor lessel védjük meg magunkat. Valamiért működik itt ez a taktika, egyértelműen látszik, egy 2 kicsit hasonló kérdőjellel a fejem felett, minthogy tavaly miért kaptunk szinte minden rangadón több gólt, mint amit az xG mutatott (tudom, hogy nem szent az a stat, de nem rossz iránymutató), 3 mi miért rúgtuk stabilan alul ugyanezt, illetve idén ez miért fordult meg?
Ez így nem igaz. Bár a letámadások működtek , de a kondíció hiánya miatt csak időlegesen. Kontrollálni meg az "ezer passzos" játékkal akartunk utána, ami persze labdavesztésekhez és ellenfél kontráihoz vezetett. A védelem gyengébb teljesítménye miatt a utolsó évben meg nagy vereségekhez.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 22:18:00És hogy ne legyen off, Xavi legnagyobb erénye a letámadás megszervezése volt, szerintem az volt az, amiben bőven a szűk elitben voltunk minden iterációjában a csapatban, ami nagyban hozzájárult a meccsek kontrollálásához.
Ez oké, de szerintem erről szó sincs. Nem az építkezés vagy nem építkezés a lényeg (szerintem van relevanciája néha, sok esetben attól függ, honnan indulhatsz, milyen kerettel, stb), de attól még ha csak 1-2 évet számolunk, akkor sem mindegy, hogy az a Genoa vagy a MU. Egy edző pályafutása elején pláne nem. Köszönjük, hogy jött, mikor baj volt, de normál esetben egy Levante lett volna a teteje annak, ami be szabadott volna vállalni. Ott tanulgathatta volna ami még hiányzott, ha az nem jön össze, egy Udineseben, és ha az egyik összejön, mehetne ilyen Brugge-Alkmaarba, vagy ha nagyon nagyot dobbantana a kicsiknál, akár ilyen Aston Villa-Stuttgart témába. Kb ez egy átlag edzői karrierív (hagyjuk Pepet most).Troym írta: ↑2024.10.28. 00:05:11Ha egy kiscsapatnál megégeti magát, akkor harangozhatnak az edzői terveinek, márpedig ott aztán vannak elnökök, akik heti szinten rúgdosnak ki edzőt, bármelyik átigazolási időszakban elvihetik a 2-3 legjobb játékosod, akár 1-1 eltiltás, sérülés még komolyabb hátrány, mint nálunk. Nem tudom kit gondoltok ebbe a kategóriába.
Nincs már olyan, hogy évekig tartó építkezés, hátha kijön valami. Regenerálódós melónak nyisson éttermet, könyvesboltot, borászatot, menjen el TV szakértőnek.
Ha egy kiscsapatnál megégeti magát, akkor harangozhatnak az edzői terveinek, márpedig ott aztán vannak elnökök, akik heti szinten rúgdosnak ki edzőt, bármelyik átigazolási időszakban elvihetik a 2-3 legjobb játékosod, akár 1-1 eltiltás, sérülés még komolyabb hátrány, mint nálunk. Nem tudom kit gondoltok ebbe a kategóriába.
Attól függ kicsit, mit hívunk támadásnak. Tulajdonképpen sok építkezést megállítunk középpályán egy párharccal, valamiféle játéktördeléssel, még mielőtt jelentősen elindulna valami; és tulajdonképpen minden olyat hívhatunk támadásnak, amikor a labdát az ellenfél kapujához közelebb juttatja a csapat. Valószínű, hogy ez lenne a helyes, ebben az esetben nyilván több összetevős a védekezésünk, hiszen van nyomás a védőkön sokszor, középpályán nyerünk párharcokat, védők jól lépnek ki labdákat lefülelni, de még ezzel együtt is rettenet sokszor lessel védjük meg magunkat. Valamiért működik itt ez a taktika, egyértelműen látszik, egy kicsit hasonló kérdőjellel a fejem felett, minthogy tavaly miért kaptunk szinte minden rangadón több gólt, mint amit az xG mutatott (tudom, hogy nem szent az a stat, de nem rossz iránymutató), mi miért rúgtuk stabilan alul ugyanezt, illetve idén ez miért fordult meg? A Madrid 1,5 körülre rúgott 0-át, tavalyi arányokkal 3-t nyeltünk volna, a mi 2,5-ünkre meg gurítunk jobb esetben 2-t, de inkább 1 maradt volna. Amikor szerencséről beszélek, valahol ezeket érzem, most kimaradnak a helyzetek ellenünk, most nem fújja be Fermín lökését a bíró (szerintem jogosan, de elég megosztó volt), most Kane belóg 3 centivel a térdével, ezért nem adják meg a gólt, most Mbappé ziccerben kapusba rúgja épp, amikor nincs lesen...Chino írta: ↑2024.10.27. 18:30:03Én pont azt nem mondanám, hogy mindent lestaktikával állítunk, rengeteg labdaszerzésünk van már az ellenfél térfelén, szerintem több is mint Xavinál, főleg Pedri esetében és sokkal gyorsabban és könnyebben tudunk átmenni támadásba. Azért az nem szerencse hogy mindhárom támadónk ilyen brutálisan termel. Lewy 36 évesen a legjobb Bayernes számait hozza, persze lehet hogy jó napot fognak ki és egymás után a bajoroknak és a Realnak egyenként 3, illetve 4 gólt lőnek.
Sokkal többször futottuk meg őket, mint fordítva nagyobb helyzetekkel és gólokkal.
És valamiért az összes meccsünkön működik ez a taktika. Legyen az kicsi, közepes vagy nagycsapat és az utóbbi 8 meccsen Penával 6 gól úgy, hogy az egy Osasuna kakukktojás volt 4. Normális csapattal 7 mérkőzésen 2 gól a német nélkül, Villarreal, Sevilla, Bayern, Realok ellen Ha ez egy raklap szerencse, akkor szerintem Pep is csak mákkal verte szét a világot a Barcájával.
Én pont azt nem mondanám, hogy mindent lestaktikával állítunk, rengeteg labdaszerzésünk van már az ellenfél térfelén, szerintem több is mint Xavinál, főleg Pedri esetében és sokkal gyorsabban és könnyebben tudunk átmenni támadásba. Azért az nem szerencse hogy mindhárom támadónk ilyen brutálisan termel. Lewy 36 évesen a legjobb Bayernes számait hozza, persze lehet hogy jó napot fognak ki és egymás után a bajoroknak és a Realnak egyenként 3, illetve 4 gólt lőnek.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 14:00:04Visszanéztem Xavi madridi 0-4-ét is, érdekes volt látni, mennyire más focit játszik a két Barca. Akkor még volt Busquets, Piqué, Alba, Dembelé, gyakorlatilag egy ember volt a kezdőben akkor és most is Pedri személyében. Hogy melyik az erősebb keret, azt ki-ki döntse el maga, de szűk 1 éven belül nem véletlen lett elküldve annak a csapatnak több, mint a fele.
Elég sok különbség volt, de ami szerintem sokunknak hiányozhat, az a totális kontroll, ami a mostani meccsen egyáltalán nem volt meg. A letámadás ég és föld volt a Xavi féle Barca javára, a középpálya sokkal nyugodtabban és stabilabban játszott, mi diktáltuk a tempót végig és ennek köszönhetően sokkal kevesebb helyzete is volt a Madridnak akkor. Idén minden 3 támadásból 2-t (de lehet magasabb az arány) lescsapdával fogunk meg, amihez tényleg kell egy raklap szerencse, Mbappé 4-szer futott meg így teljes ziccerbe kerülve, 2-szer játékban maradt, a másik kettőben belőtte.
Xavinál elég sok rangadón lehetett ezt a totális kontrollt érezni, ami Flicknél nem mutatkozik a játékban eddig, de az eredmények jönnek, sőt, még stabilabban is jönnek egyelőre.
Igazából csak annyit akarok mondani, hogy voltak nagyon jó húzásai, fel tudott építeni egy csapatot, le tudott cserélni egy teljes magot és tudott ő nagyon látványos játékot is játszatni a csapatával. Nem kell Xavit félteni szerintem sehol sem, szerintem itt is javult volna a csapat vele, még ha nem is olyan látványosat, mint Flickkel mondjuk.
Azon túl, hogy a Madrid magasról tojta le a meccset és teljesen tét nélküli volt számukra, ahol Ancelotti még váltásokkal is próbálkozott, az történt, ami miatt utána megindult a lejtmenet. Volt egy olyan mag, akik már öregedtek, és nem nagyon voltak elegek egy BL szinten, de csukott szemmel tudták a Pep, aztán mondjuk Lucho féle játékot, ezer éve együtt fociztak, amit Xavi akkor még próbált alkalmazni. Működött is, Xavi ehhez jól nyúlt. Amint ezek a játékosok távoztak, Xavinak fogalma sem volt, mit csináljon, és nem is tudta átadni az ezirányú elképzeléseit olyanoknak, akik nem tudták már eleve régóta. Jó kiemelni azt a meccset (meg még egy klasszikót a szuperkupán, meg még 3-4 meccset az első félévében), de azóta eltelt két év, amikor a nagyobb csapatok hülyére vertek minket mezőnyben, gólokban, mindenben, és a kisebb sikereink is ilyen 50-50%-os meccsekkel születtek meg, vagy a híres PSG meccsünk, ahol kb annyiszor léptük át a félpályát ahány gólt lőttünk.ElBartimaeus írta: ↑2024.10.27. 14:00:04Visszanéztem Xavi madridi 0-4-ét is, érdekes volt látni, mennyire más focit játszik a két Barca. Akkor még volt Busquets, Piqué, Alba, Dembelé, gyakorlatilag egy ember volt a kezdőben akkor és most is Pedri személyében. Hogy melyik az erősebb keret, azt ki-ki döntse el maga, de szűk 1 éven belül nem véletlen lett elküldve annak a csapatnak több, mint a fele.