Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Initom
Entrenador del Barça

2017.09.19. 13:55:22

Mondok jobbat. Finom palesz ,jéghidegen a szádba és tartsd bent amíg nem meleg :D hajszalereken úgy felszívódik ,hogy öröm lesz rád nézni :D
Abi & Tito
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.19. 13:14:04

Múltkor hallottam, hogyha a füledbe csepegtetsz 3 csepp vodkát, beállsz tőle egyből, mint az állat. :mrgreen: Ki kéne próbálni. :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.09.19. 13:12:43

Initom írta:Igyatok fényt ;) jó az szörpbe,de nesteaba is. Ha nagyon eldurvult a buli akkor még Jagerbe :D 1 üveg több embert is képes lehet eltenni,bár amikor megszokod nehezebb :D
Fény jó. Pécsen tavasszal egyetemi napokon az istennek se bírtam berúgni, pedig már duplatequiláztunk hajnal 3kor de semmi haszna nem volt, aztán megtaláltuk a fényes pultot....volt 12 féle, mindből ittam kettőt. :mrgreen:

4szer hánytam akkor 2 órán belül, meg aludtam a vécében egy órát.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Initom
Entrenador del Barça

2017.09.19. 13:09:18

Igyatok fényt ;) jó az szörpbe,de nesteaba is. Ha nagyon eldurvult a buli akkor még Jagerbe :D 1 üveg több embert is képes lehet eltenni,bár amikor megszokod nehezebb :D

Amúgy captain,ír whiskyk,minőségi borok,búzasörök. Ilyeneket iszok ha adni akarok a májamnak plussz pár hetet.

Ha nem akkor jöhet minden ami nem annyira gagyi :D boroskola rulez'.
Abi & Tito
zola8787
Director del Fútbol

2017.09.19. 12:55:26

Ez kell a magyar fórumozónak, politika meg alkohol. Egyből beindul a kommentelés :D

Amúgy meg a legjobb pia a pult alóli feles, szilva, vegyes, mindegy. Évek óta fogy, nem megy ki a divatból, a statisztika pedig nem hazudik :D
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.09.19. 12:44:56

visca el barca írta:
recrea írta:...
jó pálinka, rossz pálinka...

apám szokta mindig mondani, hogy rossz bor nincs csak rossz borivó :D
Meg csúnya nő se, csak túl világos :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.19. 12:43:55

recrea írta:...
jó pálinka, rossz pálinka...

apám szokta mindig mondani, hogy rossz bor nincs csak rossz borivó :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2017.09.19. 12:35:20

Egy ideje pálinkában a kedvencem az Irsai Olivér.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.19. 12:24:49

Egye-fene, megteszi a tavalyi is! :D
recrea
Llegenda del Barça

2017.09.19. 12:00:11

S.Agüero írta:
Egyébként múltbamból fakadóan mindenki tudja, h keményen iszok, viszont amit nem szeretek/ami pocsék/amit nem akarok meginni, azt nem fogom, egyféleképpen tudom megúszni ezt, ha kb vérig sértem azt, aki kínál vagy fizet, mert a tököm tele van azzal, h a magyar nem érti a "nem" szót.
Ilyenkor szokott az jönni, hogy "B*zi, aki nem iszik!" :lol:
Ebből meg már szerencsére kinőttem :)

Pálinka az mindig van nálam, csak idei barack nincs még :D
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.19. 11:57:06

Egyébként múltbamból fakadóan mindenki tudja, h keményen iszok, viszont amit nem szeretek/ami pocsék/amit nem akarok meginni, azt nem fogom, egyféleképpen tudom megúszni ezt, ha kb vérig sértem azt, aki kínál vagy fizet, mert a tököm tele van azzal, h a magyar nem érti a "nem" szót.
Ilyenkor szokott az jönni, hogy "B*zi, aki nem iszik!" :lol:

Szomorúan hallom, hogy nincs nálad még/már pálesz, legközelebb legyen! :mrgreen:
recrea
Llegenda del Barça

2017.09.19. 11:52:50

Ha véletlen kapunk Márton és lányait, akkor azt anyám vízkőtelenítésre használja a fürdőben, a matheus spiritnél is simán beleszaladhattál 60 fokosba, azért az nekem is fáj, de elég 48 fokosra is főzni, azon felül már nekem se jön át. Ettől még lehet, h te nem szereted.

Idegenben én se szeretek pálinkát inni, mert kb olyan, mint a halászlé, h mindenki azt hiszi, h az övé a legjobb, és ezt hatalmas átéléssel tudja bizonygatni töltés előtt. Egyébként múltbamból fakadóan mindenki tudja, h keményen iszok, viszont amit nem szeretek/ami pocsék/amit nem akarok meginni, azt nem fogom, egyféleképpen tudom megúszni ezt, ha kb vérig sértem azt, aki kínál vagy fizet, mert a tököm tele van azzal, h a magyar nem érti a "nem" szót.

Matyi, már van idei...sajnos még nem nálam :D
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.19. 11:42:44

recrea írta:Aki szerint büdös a házi pálinka vagy öklendezik tőle, az még sosem ivott jó pálinkát.

Apám olyan kajszit csinál, h baráti körben először szép szóval könyörögnek, aztán fenyegetnek, h adjak el nekik 6000-ért, de nem tudok, mert nincs mennyiség, azt az évi 20-25 litert megisszuk mi :)
Tanúsíthatom! :D Én sem szeretem alapjában a pálinkát, de a tiéd az baromi finom. Nincs az az érzés, hogy szétégeti a nyelőcsőm, plusz nem kell grimaszokat sem vágni utána, nincs rossz utóíze. :)
Már ezért megéri találkozóra eljönni, hátha csurran-cseppen egy feles belőle. :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.19. 11:39:30

recrea írta:Aki szerint büdös a házi pálinka vagy öklendezik tőle, az még sosem ivott jó pálinkát.
én kóstoltam már bőven combos árkategóriájú, 47328x aranyérmes árpád prémiumot, matheus spiritet, márton és lányait, báró harruckernt, pont olyan ihatatlanok voltak mint apám mindent bele cucca :lol:

én a whsikeyt sem sem szerettem soha, a bourbont megittam ha muszáj volt, vagy a jack danielst, de hogy scotchból egy kortyot is lenyeljek nincs az az isten, pedig toltak már elé johnnie walker blue labelt, meg 25 éves highland parkot is
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2017.09.19. 11:24:56

Aki szerint büdös a házi pálinka vagy öklendezik tőle, az még sosem ivott jó pálinkát.

Apám olyan kajszit csinál, h baráti körben először szép szóval könyörögnek, aztán fenyegetnek, h adjak el nekik 6000-ért, de nem tudok, mert nincs mennyiség, azt az évi 20-25 litert megisszuk mi :)
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2017.09.19. 11:18:07

recrea írta:Jó sör, jó bor, jó pálinka...én szinte csak ezeket iszom, jager, ha olyan banda van, aki azt tolja. Nekem már nem célom, h kiüssem magam, csak úgy sikerül :D

Ezeket az ízükért, meg a hangulatért iszom, van olyan barátom, aki nem szereti az alkoholt, csak azért issza, h berúgjon. Én spec imádom a sör/bor ízvilágát :)
Hasonlóan recreahoz a sört/bort az ízéért iszom, annyira kellemes, amikor megkóstolsz egy portert és a végén érzed a kávés ízvilágot, vagy egy caberne franc-nak a semmivel sem összehasonlítható íze. [-o< [-o<

Viszont kiegészíteném egy pár pohár finom whiskey-vel a palettát, ahogy elnéztem kevesen írtátok. Egy érlelt scotch füstös íze :)

Egyébként a tequila+só+citrom kombót a gyenge amcsiknak készítették a mexikóiak. A rendes tequilát, ahogy a pálinkát is szobahőmérsékleten kell fogyasztani, tisztán, akkor jönnek ki az igazán jó ízek.

A pálinka sajnos itthon olyan lett mint a foci. (bár kicsit jobb a helyzet) Mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá és [auto_cenzúra] pálinkát tud készíteni. Ezzel szemben, szerintem 1 kezemen megtudom számolni, hogy a sok pálinkafőzde közül melyik készít igazán jót. Sajnos nagyon sokan a magokat is beledobják, vagy a már rohadásnak indult gyümölcs is mehet a cefrébe, hát úgy is rohadt gyümölcs felkiáltással, de pont ezek teszik annyira ihatatlanná, amit mindenki tapasztalt már. :( :(
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.19. 10:57:54

itthon a sok hülye megveszi a sierra "tequilát" 5000-6000 Ft-ért, mikor 7ért már kapsz jose cuervot ami tényleg normális tequila. ég és föld a két pia, kb mintha az alaszka vodkát méred az absoluthoz....

ráadásul ami itthon van sierra gold, az azért gold, mert vmi moslékkal megszínezik, holott az igazi gold az attól gold, hogy blancoval ellentétben érlelik (reposadot min 2 hónapig, az anejot meg min. 1 évig)
zola8787 írta:29 éves magyar férfi vagyok és utálom az alkoholt, kileszek toloncolva :D
nyugi, nem vagy egyedül én 36 vagyok és 6 éve nem ittam egy kortyot sem, mondjuk nem azért mert akartam, hanem mert tilos :D amúgy a pálinkát én is utáltam, sztem a létező legrosszabb alkohol. én bármelyen minőséggel próbálkoztam, bármilyen kis mennyiségben, rögtön visszajött :lol: gondolom az sem véletlen, hogy életem során megkóstoltattam kb 100 külföldivel, 1-2 németet leszámítva (ugye náluk is van pl "kirschwasser ami kb ua. mint itthon a cseresznye pálesz) mindegy kiköpte meg öklendezett tőle :D
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2017.09.19. 10:54:59

Úgy érzem, hogy a fórumon (bár Mo-on kb mindenhol) kisebbségben vagyok azzal, hogy utálok mindenféle alkoholt. Mióta kinőttem a buliba menős, igyunk be, mert anélkül még megszólalni sem merek korszakot, azóta nagyon max sört iszom barátok társaságában ha meleg van.
Nem ízlik, büdös főleg a házi pálesz (elnézést mindenkitől, fater is mindig főzet ki, hát tőlem biztonságban vannak :D).
Amikor még itókáztam, akkoriban én sem szerettem a pezsgőt, inkább rövid.

29 éves magyar férfi vagyok és utálom az alkoholt, kileszek toloncolva :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.09.19. 10:33:20

visca el barca írta:
Tromort77 írta:De csak a gyenge fajta tequilazás kapcsán alakult ki ez a só+cirom dolog
főleg az itthon népszerű sierra tequila mellé, aminek annyi köze van a tequilához mint AG-nek a focihoz :D
hát kb.
voltam 3 éve mexikóban, elmentünk egy kis manufaktúrába..na ott ittam nagyon finomakat.
eleve megkóstoltuk az agavét, amiből erjesztik a későbbi italt...csávó kivitt sivatagba, beleszúrt valami kis csövet a növénzbe, és ittuk is... :D mondjuk az mint a cukorszirup, olyan volt.
Ittunk Mezcalt is, olyat is amiben kis kukaclárva van...semmi jelentősége amúgy csak marketingfogás, de bizarr volt.
Meg pulquét is ittunk, arra nem annyira emlékszem csak finom volt.

ezek mind valamilyen agávéból készülnek, különböző módokon.
na de én is ott szembesültem vele, hogy az a tequila silver, pláne sóval-lime-al, rettenet gyenge minőség.
Ittunk chilivel-lime-al, úgy jobb volt egyébként, de tisztán kell.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2017.09.19. 09:47:04

Jó sör, jó bor, jó pálinka...én szinte csak ezeket iszom, jager, ha olyan banda van, aki azt tolja. Nekem már nem célom, h kiüssem magam, csak úgy sikerül :D

Ezeket az ízükért, meg a hangulatért iszom, van olyan barátom, aki nem szereti az alkoholt, csak azért issza, h berúgjon. Én spec imádom a sör/bor ízvilágát :)
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.19. 09:42:19

Tromort77 írta:Amúgy én mostanában a Captain Morgan-re álltam rá.
bár itthon nem sok helyen kapni, próbáld ki a black spiced verzióját, az egyik legjobb fűszeres rum amit valaha ittam
Tromort77 írta:De csak a gyenge fajta tequilazás kapcsán alakult ki ez a só+cirom dolog
főleg az itthon népszerű sierra tequila mellé, aminek annyi köze van a tequilához mint AG-nek a focihoz :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2017.09.19. 09:55:34-kor.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.09.19. 09:19:06

Magyar fórumon feljön a pia, öregebbek is hozzászólnak, és nem kerül elő a bor?!?!
Milyen világot élünk? Sokáig semmilyen más pia nem esett jól, csak a bor... Mostmár hálistennek nem vagyok ennyire válogatós, de azért megmaradt ez az érzés, hogy ha választani tudok, akkor az a bor :)
Meg amúgy is, ha az a célom, hogy kiütőcskézzek, azt meg tudom oldani sörrel is, csak rendes tempóban kell elkezdeni az ivászatot :twisted:
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.09.19. 08:01:03

Jagerhez igyatok tejet :D elveszi az utóízét
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2017.09.19. 07:56:57

zola8787 írta:Csakis azokat az embereket tudom megérteni, hogy a fideszre szavaznak, akik havonta nettó minimum 250-et megkapják heti max 40 óra munka után, juttatások nélkül. A többi pedig mazochista.
Nem értem az összefüggést :? :roll:

Ha ennél többet keresek, az a f...esz érdeme és rájuk fogok szavazni? meg egy nagy lódákót... [-X
10 milla feletti havi fizetésnél persze más lenne a helyzet, de még ott sem lenne egyértelmű ennyire
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2017.09.19. 08:04:14-kor.
Tromort77

2017.09.19. 01:47:56

Nem volt róla még szó, szóval bedobom a közösbe. Én egyszer ittam és elég is volt. :D De a kísérletezőknek ajánlanám a kotyogós kávéfőző használatát úgy, hogy a víz helyett vodkával főzik le a kávét. Ajánlott még melegen meginni egy kis cukorral. Garantált a hatás. Évekkel ezelőtt még egyik gimis tanárom osztotta meg velünk ezt a bölcsességet egy gyenge pillanatában. Vodkával próbáltuk, de ő a pálinkát is javasolta még. Mindenesetre mindenki csak saját felelősségre próbálja ki. Mi nem nagyon mertünk a kávéfőző mellett állni amíg elkészült. :D

Amúgy én mostanában a Captain Morgan-re álltam rá.

Illetve én még a tequila-t imádom, viszont rengeteg tévhit van a fogyasztásával kapcsolatban. Aki szereti és rendszeresen fogyasztja annak érdemes utánaolvasni, már csak érdekesség szempontjából. Amúgy meg nyilván úgy issza mindenki ahogy az neki jól esik. De csak a gyenge fajta tequilazás kapcsán alakult ki ez a só+cirom dolog.

Ezt még hozzá kellett adnom a témához, jöhetnek a nők. :P
Válasz küldése