sjay írta:soadroli írta:Ez a Holdfény királyság mitől olyan jó?

itt írtam róla bővebben.
Én meg
ITT
Amúgy csak, hogy 3 okot mondjak, h miért jó: Edward Norton, Bruce Willils, Bill Murray
Green Street Hooligans
Egészen jó kis film, sokkal jobban bejött, mint a hasonló témájú Futball faktor. Talán nincs nagyon kiemelkedő aspektusa, de sztem ahhoz képest, hogy nem egy mély mondanivalójú művészfilm, egy egészen remek alkotás.
Amour
Faust kolléga jól írta, ez nem egy könnyed esti mese, az biztos. A téma nem volt rossz, de nagyon látszott, hogy Haneke még a 70-es években érzi magát. Néha borzalmas szenvedés volt a részletessége miatt (utolsó 10 percet simán végigpörgettem, mert az kb. 1 percnyi eseménysor volt iszonyatosan túlhúzva), máshol meg szinte úgy kellett kitalálni a dolgokat (
pl. h miért nem volt jó a második nővér)
Emellett az operatőri munka is borzalmasan zavart, már ha egy ilyen statikus fényképezést lehet annak nevezni, ha egy kamerát letesznek a díszlet közepére, szinte még az is kreatívabb lett volna.
Jó ötlet és történet, de a megvalósítás nagyon nem az én világom.
jelwaz írta:Szóval én úgy láttam, hogy számos technikai megoldás (melyeket más művészfilmekben láttam először) indokolatlanul próbálja tovább dramatizálni, erősíteni az adott helyzet "hangulatát", ami lehet, hogy így giccsbe hajlott, de én nem azt érzékeltem, hogy a rendező szándéka a cicomázás lett volna, hanem képet akart komponálni.
No, én ezt hívom túlzott hatásvadászatnak, meg giccsnek.

Mármint számomra a giccs nem a művészeti megfogalmazásában él itt, hanem mint túlzott, hollywoodias, optimisztikus megoldások.
Hozzátenném, számomra a hatásvadászat (és ezzel amit leírsz is) teljesen rendben van, amíg a rendező nem akar átesni a ló túloldalára.