Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2012.11.08. 22:43:41

Mondom veb, Top secret. Legnagyobb amerikai moslék, hatalmas film. :mrgreen:

Pár sorral hosszabb írásom az Amour-ról, amennyiben érdekel valakit.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.08. 22:26:34

visca el barca írta:oh, tenkjutuevribadi, majd szétnézek.

luidefüné, lezlinilzen, meg angol humor nem játszik, őket nem szeressük. a sok amerikai mocsok kell nekem most. elegem van már a sok drámából, meg barátaiból.
Amit írtam pár hsz-szel lentett, azt ajánlom.

Plusz még 1-2:

Durr durr és csók, Robert Downey Jr., Val Kilmer, elég jó kis film.

Haláli hullák hajnala és Zombieland (főleg ez) , ha gyilok humor kéne. :D

A Simon Pegg-Nick Frost féle filmek; már írtam a HHH-t, ezen kívül a Vaskabátok is jó, meg a Paul is elmegy egynek.

Klasszik cucc, de én szeretem az Idétlen időkig, Bill Murray-vel.

Bónusz meg mondjuk legyen a Borat.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.11.08. 22:22:53

Capon írta:
S.Agüero írta: Kertvárosi kommandó?
Mára terveztem megnézni, aszongyák' jó.
Kíváncsi vagyok hogy tetszett, mert szerintem rémesen primitívek ezek az erőltetett vígjátékok.
Manapság erre vevők az emberek.... sajnos a vígjáték műfaj is elképesztően a béka segge alatt van...

Adam Sandler féle filmek.. TED... stb.. elvétve lehet jó vígjátékokat is találni :?
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.08. 22:02:25

S.Agüero írta: Kertvárosi kommandó?
Kíváncsi vagyok hogy tetszett, mert szerintem rémesen primitívek ezek az erőltetett vígjátékok.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
messideco
Presidente del Barça

2012.11.08. 21:56:14

Lehet jelentkezni a Filmklub következő körére :) aki még nem tudná.

mihiit is nagy szeretettel várjuk :P
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.08. 21:24:50

oh, tenkjutuevribadi, majd szétnézek.

luidefüné, lezlinilzen, meg angol humor nem játszik, őket nem szeressük. a sok amerikai mocsok kell nekem most. elegem van már a sok drámából, meg barátaiból.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.11.08. 21:05:58

Akkor amelyik nem klasszikus vagy túl ismert:

Sörgyári capriccio
PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas, MEGAnagyi
Nagyon vadon
Basebolondok
Kecskebűvölők
A tökös, a török, az őr meg a nő
Evolúció
Én és én meg az Irén
Vadbarmok
Rumlis vakáció
Tesó-tusa
Dilisek vacsorája
Siegfried, a baromarcú lovag
Ed Wood
Picasso kalandjai
Hülyék paradicsoma
Felforgatókönyv
Ürgolykók
Felső tízezer :mrgreen:
Égető bizonyíték
Meghívás egy gyilkos vacsorára
Amikor a farok csóválja
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.08. 20:57:16

lui1698 írta:
sjd írta:Te jó ég, ez nagyon beteg film volt. Legalább annyira utáltam nézni, mint az Amerikai Pszicho-t. De McConaughey tényleg jó volt, és a vége felé is volt egy-két jó jelenet. De iszonyatosan el...ott elméje lehet annak, aki ezt kitalálta.
Melyik volt az a pillanat amikor azt mondtad, hogy "na jó, elmentek a...." ? :D
Én úgy eleve ettől a lowlife családtól agybajt kaptam már a nyitójelenetben, baromira idegesítenek az ilyen lecsúszott, degenerált karakterek. (A pszichopatákat/gonoszokat alapvetően bírom a vásznon, de az ilyen gyökereket nagyon nem tudom elviselni). Amerikai pszicho-ban az a szereplők lelkivilágától tudtam volna leginkább hányni, nem attól, amit a képernyőn láttam.

Talán egyébként az első ilyen pillanat az volt, amikor megkérdezi a csajtól lazán petting közben, hogy hány éves, és az azt mondja, hogy 12. (Persze nyilván nem annyi, de akkor tudatosul igazán az emberben, amit lát)
Meg aztán a KFC blowjob is simán ott lehetne a filmtörténelem 10 leggusztustalanabb jelenete között, sztem még az sem lett volna ilyen durva, ha ténylegesen megtörténik a dolog.
Faust
Madridista

2012.11.08. 20:49:56

Top secret! :D
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.08. 20:22:22

visca el barca írta:háló!

vígjátékokat keresnék, jöhetnek ismertek is, mert én még azokat sem láttam :D romantikus, meg az ilyen amerikai pite-sex túrák kilőve, amugy vevő vagyok mindenre. kb megragadtam az ace venturanal ugy cirka 15 évvel ezelőtt (jim carry filmjei nagyojabol megvannak)
Most a sablonokon kívül a Trancsírák jutott eszembe.
Az ilyen horror-vígjáték, rem tudod mire gondolok, de az egész jó kis film, nekem kellemes meglepetés vt! A magyar címe meg ne ijesszen el... :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.08. 20:05:26

vígjátékokat keresnék, jöhetnek ismertek is, mert én még azokat sem láttam :D romantikus, meg az ilyen amerikai pite-sex túrák kilőve, amugy vevő vagyok mindenre. kb megragadtam az ace venturanal ugy cirka 15 évvel ezelőtt (jim carrey filmjei nagyojabol megvannak)
- Finánc a pácban
- Isten hozott az Isten háta mögött
- Halálos temetés, már Roli írta, de én is csak ajánlani tudom, zseniális :D
- Ananász expressz
- Louis de Funés csendőr-filmjei (legnagyobb arc ) :D
- Rózsaszín párduc-filmek
- Brian élete, Gyalog galopp :lol:

Így elsőre ennyi, szerintem a szakértők még bőven tudnak segíteni.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.08. 19:45:59

vígjátékokat keresnék, jöhetnek ismertek is, mert én még azokat sem láttam :D romantikus, meg az ilyen amerikai pite-sex túrák kilőve, amugy vevő vagyok mindenre. kb megragadtam az ace venturanal ugy cirka 15 évvel ezelőtt (jim carry filmjei nagyojabol megvannak)
Hát én nem sokat nézek, de itt van 1-2: Halálos temetés(a 2007-es), Lepattintva, Kalandférgek trilógia, Ki nevel a végén?, Torrente 1-4, Haláli hullák hajnala, Kertvárosi komanndó :D Ezek nálam simán többször nézősek .
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.08. 19:43:30

Kertvárosi kommandó?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.08. 19:29:04

háló!

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2012.11.08. 16:37:22

Na összeszedtem egy kicsit a gondolataimat és bővebben is írtam a THX 1138-ról.

THX 1138

Ha azt mondom, hogy George Lucas, akkor mindenkinek a Star Wars filmek ugranak be elsőre, ami nem is csoda, hisz a neve az idők során egybeforrt a sorozattal. Emellett a rendezői pályafutása nem is bővelkedik sok nagyjátékfilmmel, így nem nagyon tudunk, mit hozzákapcsolni a nevéhez. A Csillagok Háborúja széria mellett a legtöbben az Amerikai Graffitit ismerik tőle, holott akad egy THX 1138 című sci-fi film is a tarsolyában, amiben nagyon pozitívan csalódtam. Ez a film volt a legelső igazi mozija, de az évek múlásával a feledés homályába merült. Én viszont bátram ajánlom minden sci-fi rajongónak, mert remek élményt nyújt az alig több mint 80 percével. Persze azt nem mondom, hogy tökéletes alkotás, mert nem az, de erről majd később.

A film egy negatív utópiát mutat be, melyben totális diktatúra gyakorolja a hatalmat. Az emberek teljesen alárendelt szerephez jutnak a világban, hisz a számítógépek vették át az uralmat a földalatti világban. Az embereknek már nincsen személyiségük, mert folyamatosan gyógyszerezik őket, ezáltal az érzelmeiket teljesen elfojtják. A mindennapi robotmunka mellett az egyéneknek már saját nevük sincsen. Helyette egy kódot kap mindenki, ami számokból és betűkből áll.
Viszont az egyik nap gyökeresen megváltozik az élet a föld alatt, mert a bizonyos THX 1138-as (Robert Duvall) személy öntudatra ébred és megismeri az érzéseket. A rendszer ezt hibának észleli, ezért ki akarják iktatni a problémát…

Lucas már az első filmjével bebizonyította, hogy a sci-fi témához nagyon ért, ezért is sajnálom, hogy nem rendezett többet ebben a műfajban. A rendezés mellett ellátta a vágó és a forgatókönyvíró szerepet is. (az utóbbi szakterületen azért jóval többet dolgozott, mint bármelyik másikban. Olyan filmekben segédkezett mind például az Indiana Jones filmek/sorozatok)
És ha már a forgatókönyvnél tartok, akkor meg kell említeni, hogy remek. Akkoriban „egyedinek” számított ez az ábrázolás, bár azt, hozzá kell tennem, hogy részben már a 20-as években a Metropolis című filmben is láttunk negatív utópiás jeleket, de ott sokkal visszafogottabban adták elő.
A THX-ban a jövő ábrázolása elképesztően jó volt. Végig érezzük a képi világban a negatív dolgokat, a szürkeséget. Ezáltal a film atmoszférája könnyen magával tud ragadni. Ezek mellett a színészek is jól hozzák a szerepüket, mert a cselekedeteikben látszik, hogy nincsenek érzéseik és önkívületi állapotban vannak. A film legnagyobb sztárja az Oscar díjas Robert Duvall volt. Őt a legtöbben a Keresztapa filmekből vagy az Apokalipszis Mostból ismerhetik, de játszott még olyan pop-corn mozikban is, mint például a Deep Impact vagy a Tolvajtempó.

Ezek után térjünk is rá a film hibáira, mert sajnos van belőle. Egyrészt a remek storyhoz kevés volt a film 86 perces játékideje. Másrészt sokkal többet kilehetett volna hozni a történetből. A játékidőhöz hozzálehetett volna csapni még bő 20-30 percet és akkor az egész jövőbeli világot sokkal jobban megismerhettük volna. Így egy kicsit szűkebb látókört kaptunk, mert az egész film szinte csak THX-re és LUH-ra van fókuszálva. Kicsit olyan az érzése az embernek, mintha egy jövőbeli Love Storyt néznénk, holott sokkal mélyebb a film mondanivalója. Mert ugye részben társadalomkritika, részben a gépek fejlődésének a hátulütőjét, azaz az emberek alárendeltségének a fejlődését is látjuk.

Elgondolkodtató film és egyszer mindenképp érdemes nekiülni, mert az élmény nem marad el. 7,5/10
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.08. 15:42:51

sjd írta:Te jó ég, ez nagyon beteg film volt. Legalább annyira utáltam nézni, mint az Amerikai Pszicho-t. De McConaughey tényleg jó volt, és a vége felé is volt egy-két jó jelenet. De iszonyatosan el...ott elméje lehet annak, aki ezt kitalálta.
Melyik volt az a pillanat amikor azt mondtad, hogy "na jó, elmentek a...." ? :D

Felkoppintva

Seth Rogan-t nagyon bírom, közel áll hozzám a humora, nagy forma.
Ez a film is jó volt tőle, voltak a megszokott tahóbb jelenetek is, de amúgy kicsit visszafogottabb az egész, de ettől szerethető kis film, merem ajánlani.

Mai program a Rövidre vágva, ami nem véletlen lett egész napos program, tekintve, hogy több, mint 3 óra. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.07. 20:46:48

http://www.historyshots.com/film/index.cfm

Brutális infografika, lehet böngészni a filmtörténeti remekeket, ha valakinek van ráérő ideje :D
(És egyben bizonyíték, hogy a horror és thriller külön műfaj)
messideco
Presidente del Barça

2012.11.07. 20:32:25

Agora :wink:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.07. 20:06:43

kanty írta:Történelmi témájú filmek érdekelnek, de a 20. század kilőve.
Legnagyobb klasszikusokat láttam.
Köszi. :)
Bounty, A nagy birodalom?
Faust
Madridista

2012.11.07. 19:16:50

Barry Lyndon, ha van hozzá s*gged. Gyönyörű film, csak nagyon hosszú.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.07. 19:15:03

sjd írta:
Ha már úgyis most volt róla szó, akkor Apocalypto. Illetve még 13 Assassins (ha nem voltál benne az első filmklubban)
Apocalypto-ról többek között én is írtam, a 13 assasins is megvolt.

Ez a félig dokfilm tetszik, köszi az ajánlást.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.07. 19:11:26

Ha már úgyis most volt róla szó, akkor Apocalypto. Illetve még 13 Assassins (ha nem voltál benne az első filmklubban)
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.07. 18:48:33

Harcosok.
Nem tudom láttad-e, igaz dokufilm, 1 órás kisfilmek. Összesen 6 részes BBC csinálta és szerintem elég igényesre sikerült. Én többször megnéztem már.
http://www.xpress.hu/XP/prod.asp?PID=10 ... 2273074760
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.07. 18:28:32

Történelmi témájú filmek érdekelnek, de a 20. század kilőve.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.07. 17:46:19

lui1698 írta:Killer Joe
Te jó ég, ez nagyon beteg film volt. Legalább annyira utáltam nézni, mint az Amerikai Pszicho-t. De McConaughey tényleg jó volt, és a vége felé is volt egy-két jó jelenet. De iszonyatosan el...ott elméje lehet annak, aki ezt kitalálta.
Válasz küldése