Res írta:Tavaly (idén) a Madrid minden idők legkönnyebb sorsolását kapta. Gyakorlatilag a döntőig nem volt olyan ellenfele aki hasonló játékerőt képviselt volna. Tavalyelőtt (tavaly) a Barcelona az összes releváns bajnokot meg kellett, hogy verje a győzelemért. Ezt a két győzelmet szerintem nem lehet összehasonlítani. Ezért mondtam, hogy tök mindegy, hogy hányadikak vagyunk, ha Miss Mázli úgy dönt. Nem esküszöm meg rá, de tavaly mintha a RM is másodikként jutott volna tovább... Persze értem, hogy az első a másodikat kapja meg minden, de remélem azért nem az első egyenes kiesésen vérzünk el, mert az már régen rossz...
Szerintem a mi 2015-ös győzelmünk is túl lett misztifikálva. Közel sem volt olyan vészes a sorsolásunk, a City meg PSG európai szinten még mindig csak középcsapat, a Bayernt pedig egy évvel korábban a Real még simábban ütötte ki, mint mi, ráadásul mindhárom csapat stílusa feküdt nekünk.
A Real tavaszi sorsolása engem is kiakasztott, de ők végül is csak elbírtak az Atleticoval a döntőben, akikkel mi meg a Bayern nem. Jó, arra még rá lehetne fogni, hogy 1 meccs jól összejött nekik, meg a góljuk les volt, meg csak tizikkel nyertek. Csakhogy emellett a bajnokságban is nagyot hajráztak, minket is megvertek, és már nagyon hosszú ideje veretlenek. A Klasszikus az utolsó lehetőség, hogy az eddigi remek 2016-os évükbe belepiszkáljunk, ha azt is lehozzák legalább x-re, akkor nem nagyon lehet kérdés, hogy idei évet magasan viszik.
Nekem egyébként nagyon bejön Tuchel játékfelfogása, hasonló Klopphoz. Ez a két edző akit szívesen elnéznék nálunk LE után, mert szükség van a vérfrissítésre játékfelfogásban is.
Az meg, hogy 4-et kaptak? A madrid pedig 3-at és ugyan ennyit is rúgtak. Azért 8 gól mellett szerintem egy Dortumond szurkolót sem nagyon mozgat, hogy kaptak 4-et. Ez a szórakoztató futball számomra, mikor történik is valami, nem egy hulla unalmas 1-1 vagy 0-0, mert persze azokban ott van a taktikai ínyecségek, csak szerintem azon kevesebben tudnak szórakozni, mint egy ilyen meccsen. Legalábbis számomra, aki a 2002-es Brazíl csapat játékba "szeretett" először bele.
Erre jók az ilyen töltelékcsapatok, hogy lehet ellenük lazán, felszabadultan focizni. De ne legyen kétség, a rangadókon a Dortmund sem igy fog játszani, ahogy Bayern ellen sem tették.
De igy legalább a lengyeleknek is komoly élmény lehet, hogy lőttek 3-at a Realnak, most 4-et a németeknek.
Amúgy engem kicsit bánt, hogy más csapatok az ilyen meccseken tartalékosan is tudnak gálázni, mi meg tartalékosabb kezdővel még ilyen meccseken is képesek vagyunk szenvedni, pedig parion a második sorunk sem épp gyenge.