Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.04.25. 21:18:10

kurdt: close enough
visca el barca, aki még mindig nem mondta meg a keresztnevét, ezért Katalinnak fogom hívni: jól tetted, követendő példa :wink:

Akkor az ajánló nem értékeli a filmjét, csak ha akarja. Nem fog beleszámítani
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.25. 21:15:33

messideco írta:Értékelte Bob, Te, ÉN, és sjDani.
Egyelőre ennyi.
Ha ajánló értékel, akkor mindenki a saját filmjére 10/10-et ad, lásd én a madridistán :lol:
Még megbeszéljük :wink:
én pl még nem láttam amit ajánlottam. direkt azért választottam így, h nem legyek elfogult :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.04.25. 21:15:19

messideco írta: Ha ajánló értékel, akkor mindenki a saját filmjére 10/10-et ad, lásd én a madridistán :lol:
Ez nem teljesen logikus. Én az előző filmklubban két filmet ajánlottam, egyik sem 10/10-es (mindkettő 9/10 volt :twisted:), ebben a körben sem fogok 10/10-eset ajánlani.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.04.25. 21:13:05

Értékelte Bob, Te, ÉN, és sjDani.
Egyelőre ennyi.
Ha ajánló értékel, akkor mindenki a saját filmjére 10/10-et ad, lásd én a madridistán :lol:
Még megbeszéljük :wink:
Kép
kurdt

2012.04.25. 20:48:39

Előd:

Full kretén ki értékelte eddig? És ki nem?
Az ajánló értékel?
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.25. 20:48:13

Bob!

A fantasynak adj még egy esélyt! A Gyűrűk urát én sem szeretem, végig sem bírtam nézni egyszerűen, viszont mást fantasykat imádok. Mondjuk most a menő a Trónok Harca is fantasy, de ez rettenetesen bejön, míg a gyűrűk ura nem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.25. 20:45:20

sjd írta:
Bob_Marley írta: pl nekem űrlényekről szól már -5ről indul! :D
Véletlenül nem Te vagy az, aki nem szereti a Gyűrűk urát, mert kitalált lények vannak benne? :lol:
Nem írtam ilyet, de amúgy nem szeretem a Gyűrűk urát, s akkor már leírom a fantasyval meg a sci-fivel lehet teljesen meggyötörni :D
Ez a 2 műfaj ami olyan messze áll tőlem, min Makó Jeruzsálemtől!
Olyan film ami nem életszerű az nekem szenvedés, így a Gyűrűk Urát is láttam anno moziban, de az 1 nekem bőven elég volt, a falat kapartam :D

Oké, hogy biztos meg van az érzelmi világ stb stb, ami közelebb hozza, de egyszerűen nézem és nem tudom komolyan venni az egészet, s elkezd bosszantani :D

Tarr Béla kilőve :D , viszont egy nagyon jó kis francia filmmel készülök, ha zavarja az embereket, hogy fekete fehér akkor olasz viszont 60as évek, de mindkettő nagy hatással volt anno rám, s majd szeretném megosztani!
Kép
Kép
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.25. 20:44:28

kurdt írta:Srácok, ezt a vitát el se kezdjétek!
Csak egy Visszatérés van... :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=xLvASlrRBp4

:lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt

2012.04.25. 20:42:40

Srácok, ezt a vitát el se kezdjétek!
Csak egy Visszatérés van... :wink:

szerk.: amúgy most kb jobban pörög ez a topic, mint az "élő közvetítések"...
ha marad ez a lendület, akkor lesz itt filmklub is, nem is akármilyen!
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.25. 20:40:03

messideco írta:Kubrick mondjon le!
Bővebben?

Amúgy tényleg mintha lett volna itt egy Star Wars vs. Gyűrűk Ura vita.
Amiben volt olyan akinek a LotR azért nem jött be mert túl "mesés" szemben a Star Wars-szal. :lol:
Bob, te voltál?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.04.25. 20:39:40

Velem meg az a baj, hogy nem tudok sokat írni a filmről. Pedig annyi gondolat van bennem, de egyszerűen nem tudom leírni( általában )
Úgyhogy tőlem ne várjatok hosszú értékeléseket, elég elszabott egy szűkszavú ombre vagyok. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2012.04.25. 20:40:19-kor.
Kép
kurdt

2012.04.25. 20:37:31

messideco írta:köszi Bob, remek értékelés! Hasonló lelkesedést továbbra is :)

Kubrick mondjon le!

szerk: tonitorres neve talán ismerős, jelezte a facen, hogy részt venne a buliban külsősként.
1. ezaz, motiválj! =D>
2. monnyál le te! :wink:
3. miért nem tud testben is itt lenni? ip bann? :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kurdt 2012.04.25. 20:39:55-kor.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.04.25. 20:31:45

köszi Bob, remek értékelés! Hasonló lelkesedést továbbra is :)

Kubrick mondjon le!

szerk: tonitorres neve talán ismerős, jelezte a facen, hogy részt venne a buliban külsősként.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.25. 20:31:36

Bob_Marley írta: pl nekem űrlényekről szól már -5ről indul! :D
Véletlenül nem Te vagy az, aki nem szereti a Gyűrűk urát, mert kitalált lények vannak benne? :lol:
kurdt írta: Én egyiket sem élveztem, de a Social Network legalább lekötött arra az időre, amíg tartott (bár szerintem ez inkább köszönhető Sorkinnak, mint Finchernek). De másnapra el is felejtettem.
Talán tényleg így helyesebb megfogalmazni, inkább lekötött engem is, mint élveztem. Sorkin kapcsán meg részben igazad van, főleg mert a Moneyball kapcsán egy-az-egyben ugyanaz az érzésem volt, mint a Social Network-nél. De azért a többi filmjében elévülhetetlen érdemei vannak szvsz Finchernek is
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2012.04.25. 20:32:14-kor.
kurdt

2012.04.25. 20:26:23

Faust írta: A hangulata nekem is tetszik, de nekem iszonyatosan vontatott, pedig alapvetően nem vagyok a kevésbé pörgős filmek ellenzője.
Nálam Kubricknál a top 3:

- Dr. Strangelove
- Mechanikus narancs
- Acéllövedékek
Ugyanez a három film csak más sorrendben (ha ez egyáltalán nálad sorrend volt): Mechanikus narancs, Dr. Strangelove, Acéllövedék
Faust írta: Egy jó tanács: NE a rendezőit nézd. Én azt néztem, mert előnyben részesítem a rendezői változatokat (engem egy filmnél jobban érdekel a rendező, mint a stúdió elképzelése), de itt megbántam. Utánaolvastam, és mint kiderült, a DC a keménykötésű Apokalipszis fanoknak készült igazából, az első nézőnek nem ad annyit az a plusz egy óra, mint amennyit elvesz.

Or if you got the balls, do it. :D Szerintem egy 15 perces szekvenciától eltekintve kuka az egész film.
Azt a részét teljesen adom, hogy a rendezői változatnak semmi értelme. Bár ha már Coppola ennyit szenvedett a filmmel (Heart of Darkness c. doksi mesél erről részletesen), akkor megérdemli, hogy az ő verzióját is lássa a nép. Az megint más kérdés, hogy rosszabb.

Viszont szerintem az "eredeti" változat egy nézést mindenképp megér.
sjd írta: Viszont Fincher zsenialitását igazából abban lehet meglátni, hogy ezek a filmek még ennyire se lettek volna jók. Pl. a mai napig csodálkozom, hogy hogyan voltam képes élvezni a Benjamin Buttont vagy a Social Networkot
Én egyiket sem élveztem, de a Social Network legalább lekötött arra az időre, amíg tartott (bár szerintem ez inkább köszönhető Sorkinnak, mint Finchernek). De másnapra el is felejtettem.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.25. 20:16:43

Gondolom ide csak leírom mit gondolok egy adott fimről meg pontszám.
Legalábbis most ez következik! :D
I am Sam 8,5/10
Láttam már ezt a filmet, s az Esőember meg az egyik kedvencem!
Jó volt újra megnézni, nagyon szeretem az ilyen típusú filmeket, ami megfog!
Valaki írta, hogy talán kicsit giccses, én előre leszögezem nem vagyok olyan filmkritikus mint itt sokan, meg nagyon nem érdekelnek a vágások képvilág stb, én egyszerű laikus néző vagyok :D
És az olyan filmet szeretem, amin ellehet gondolkozni, amibe beletudod magad képzelni, ami érzelmeket vált ki!

És nekem ez a film azért nagyon kedves, mert Sam figurája mutatja meg, hogy mennyire alap dolgok hiányoznak pl Ritából, s groteszk módon Sam a szellemi visszamaradottságával az igazi EMBER történetben!Nem is Samre tekint az ember sajnálkozva, hanem mindenki másra aki "ép"!
Persze Rita is átmegy egy jellemfejlődésben ahogy pl az Esőemberben Charlie!
Lényeg, hogy nagyon tetszett ez a film, s remek ajánlás volt hasonlók jöhetnek!

Én tudom saját magamon mivel lehet kikészíteni, de nem írom le :D , s majd megnézek mindent, de mint írtam én laikus vagyok ha már alapból drámáról van szó már izgatott leszek, s fontos, hogy egy filmben meglássam az értelmet!Ez majd befolyásolja a pontozásaimat!Ezt azért írtam le, mert nézze el nekem mindenki, hogy valószínűleg lehet egy film szakmailag jó, de ha pl nekem űrlényekről szól már -5ről indul! :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.25. 20:16:11

hogy a cameronos alien lenne a legjobb? :oops: mint vmi sziv tv-s borzalom :oops:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.25. 20:08:43

kurdt írta:Finchertől alapból nem vagyok elájulva, volt egy jó és egy zseniális filmje, a többi pedig közepes vagy rosszabb.
Viszont Fincher zsenialitását igazából abban lehet meglátni, hogy ezek a filmek még ennyire se lettek volna jók. Pl. a mai napig csodálkozom, hogy hogyan voltam képes élvezni a Benjamin Buttont vagy a Social Networkot
Faust
Madridista

2012.04.25. 20:06:56

Nekem anno a 2001 meglepően egyszerű kör volt: leültem, magával rántott a dolog, két és fél óra múlva pedig vége lett. Mármint a filmnek. Nagy élmény volt.
A hangulata nekem is tetszik, de nekem iszonyatosan vontatott, pedig alapvetően nem vagyok a kevésbé pörgős filmek ellenzője.
Nálam Kubricknál a top 3:

- Dr. Strangelove
- Mechanikus narancs
- Acéllövedékek

Az Apokalipszis most-on viszont hamarosan túl szeretnék esni, annak mindenképpen nekiveselkedek
Egy jó tanács: NE a rendezőit nézd. Én azt néztem, mert előnyben részesítem a rendezői változatokat (engem egy filmnél jobban érdekel a rendező, mint a stúdió elképzelése), de itt megbántam. Utánaolvastam, és mint kiderült, a DC a keménykötésű Apokalipszis fanoknak készült igazából, az első nézőnek nem ad annyit az a plusz egy óra, mint amennyit elvesz.

Or if you got the balls, do it. :D Szerintem egy 15 perces szekvenciától eltekintve kuka az egész film.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faust 2012.04.25. 20:10:15-kor.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.25. 20:01:51

Faust írta: Valamelyikőtök szokott időközönként "rendező maratont"tartani?
Szándékosan nem nagyon, de néha előfordul, hogy rövid időn belül több filmet is megnézek egy rendező munkásságából (pl. nemrég így került sorra 3 Aronofsky film egymás után)

szerk.: egyébként a 2001-et én is végigszenvedtem, de még régen, és egészen a hozzászólásodig gondolkodtam rajta, hogy hátha érettebb fejjel nem fogom halálra unni magam rajta :lol:
Az Apokalipszis most-on viszont hamarosan túl szeretnék esni, annak mindenképpen nekiveselkedek
kurdt

2012.04.25. 20:00:59

Faust írta: Cameron Aliens-e minden idők legjobb filmje számomra. Persze az elsőt is nagyon szeretem (még a harmadikat is), a Prometheusra meg csak azért nem fogom kirázni a moziban mert nem nagyon lesz üres terem. :lol: :lol: :lol:
Én pont az elsőt szeretem jobban. A második is nagyon jó, de nekem a harmadik már nem jött be. Finchertől alapból nem vagyok elájulva, volt egy jó és egy zseniális filmje, a többi pedig közepes vagy rosszabb.

Nekem anno a 2001 meglepően egyszerű kör volt: leültem, magával rántott a dolog, két és fél óra múlva pedig vége lett. Mármint a filmnek. Nagy élmény volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kurdt 2012.04.25. 20:02:30-kor.
Kép
Faust
Madridista

2012.04.25. 19:58:39

remélem nem viccből írtad h alien a kedvenc filmed jó lenne ha más is hokizna a prometheusra rajtam kivul
Viccelsz? Katt. :)

Cameron Aliens-e minden idők legjobb filmje számomra. Persze az elsőt is nagyon szeretem (még a harmadikat is), a Prometheusra meg csak azért nem fogom kirázni a moziban mert nem nagyon lesz üres terem. :lol: :lol: :lol:

A 2001 utolsó kb. 20 percében (főleg a féreglyukas jelenetnél) már az asztalba vertem a fejem annyira szenvedtem. Pár napra rá megnéztem az Apokalipszis most rendezőijét, azon meg már az ereimet vagdostam volna legszívesebben. Kemény idők voltak. :lol:

Hiába, a kultfilm nem feltétlenül jó film.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faust 2012.04.25. 20:01:16-kor.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.25. 19:55:44

Faust írta:[/color]mai napig beleborzongok a tudatba, hogy végignéztem a 2001-et. [/color]
Respect! Én elkezdtem már vagy 3-szor, de nem jutok valahogy soha a végére.

Pedig mondom, bírom az öreget, de ezt szerintem nem emberi fogyasztásra készítette, inkább veszett csimpánzok idomítására állatkertek számára.

Nézem közben Samut is, de sajnos felénél járok, és nem nagyon győzött meg szegény. :?
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.25. 19:51:00

Faust írta:Valamelyikőtök szokott időközönként "rendező maratont"tartani? [/color]
jelen. az utolsó épp szegény anthony minghella volt. 3 nap alatt lezuztam: felolvasó, hideghegy, tűzveszély, angol beteg, mr. ripley (óriási film)

jóval előtte talán ridley weekend is volt, de csak a klasszikusaival: alien, szárnyas fejvadász, hannibal, gladiátor meg talán a thelma és louis

remélem nem viccből írtad h alien a kedvenc filmed :D jó lenne ha más is hokizna a prometheusra rajtam kivul :D
Kép
Faust
Madridista

2012.04.25. 19:49:49

messideco írta: Az én avám szebb, Faust.
Amúgy Croenenberg miért kék? :lol:
Fogalmam nincs, enyhén PS-elt kép. De nem találtam hidegrázóbbat.
Én szoktam olyat, hogy megnézek 2-3 filmet, de többet nem nagyon szoktam, mert belefáradok, meg nekem egy idő után mindenkiből elegem lesz.
Nekem sikerült eddig túl sokszor. Tavaly toltam egy Fincher maratont 3 nap alatt, de az Ő filmográfiája nem olyan hosszú, és a nagy részét már láttam előtte. Aztán tartottam egy del Toro maratont, élveztem nagyon, neki sincs túl sok filmje.

Aztán jött Kubrick, aki a kedvencemmé is avanzsálódott, már mai napig beleborzongok a tudatba, hogy végignéztem a 2001-et.

És anno elkezdtem egy Lynch maratont is de nem jutottam túl sokáig. :lol: :lol: :lol:
Kép
Válasz küldése