Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
sjd
Llegenda del Barça

2013.11.10. 17:40:57

shutterisland írta: egyébként a szabad fegyverviselés szerintem is katasztrofális következményekkel járna, viszont akkor nem tudom, hogy milyen megoldást kellene találni az ilyen esetekre.
senki nem vezet áramot a kerítésébe, vagy tesz fagyállót a borába poénból, szerintem ezek a cselekedetek nagyon magas százalékban már ilyen végső elkeseredésből születnek.
Ez az egész szerintem abból a feszültségből fakad, hogy az államnak el kellene látnia a feladatát, csak nem tudja. (Mint ahogy sok más téren sem: egészségügy, oktatás stb.)
Az igazságszolgáltatásban nagyrészt szerintem belejátszik az is, hogy a jogrendszer saját maga hatékonysága elé gördít akadályokat (erről egy jogászhallgató haverommal volt egy jó fél órás vitám), más szóval az igazságszolgáltatás nem engedélyezi saját maga számára azokat az eszközöket, amelyekkel hatékonyan működhetne. (Pl. amit előbb írtál, hogy a feljelentés előtt nem szállhatnak ki a rendőrök. De még kismillió ilyen példa van, hogy a meghozott ítéletet egyszerűen képtelenség végrehajtani más jogszabályok miatt.)

Nyilván két megoldás kínálkozik erre az egészre: vagy a hatékonyságot kell valahogy növelni (de valószínűleg nem lehet tökéletes rendszert létrehozni, szóval ez bukta), vagy le kell építeni az államot, erre van a fegyverviselés (magán rendvédelem - szóval nem feltétlenül te rohangálsz a puskával, hanem mondjuk az In-Kal véd téged a Rendőrség helyett), a privatizált egészségügy, magánoktatás stb. És akkor már legalább nem külső erőktől függ, hogy lopnak tőled, fél évet kell várnod egy műtétre és hogy heti 5 tesióra van 0 tornateremre. Nyilván az a 47 ezer forintból élő rokkantnyugdíjas, aki miatt kell fél évet várnod a műtétre, akinek nincs pénze szekusra meg magánoktatásra, nem fog ebbe szó nélkül belemenni, de hosszú távon lehet, hogy ez lenne az életképesebb.
Egyébként a libertariánus gondolkodásban vannak erre egészen extrém példák, nemrég belekezdtem egy 1 órás videóba, ahol egy arc a magán-igazságszolgáltatást kezdte el ecsetelni, de nem igazán jött át, meg nekem azért kicsit durva az ő teljesen állam nélküli elképzelésük.
De az a helyzet, hogy ettől függetlenül egyre inkább az látszik, hogy az ilyen méretű és befolyású (és ilyen pazarlóan működő) államok, mint amilyen nekünk is van, fenntarthatatlanok, és előbb-utóbb le kell faragni valahol belőlük.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.10. 17:39:29

ahogy olvastam a sztorid, az volt előttem, hogy majd biztos összecsuklik valamelyik alatt a létra, vagy felborul vele, és titeket vonnak felelősségre, amiért balesetveszélyes volt a létra. :lol:

egyébként nevetséges.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.11.10. 17:33:14

Olyan sztori is van,hogy adott egy telek,külső kerítéssel. Eddig ok.
Van ezen belül egy kisebb elkerített rész, ebbe vezetett áramot a papa (nem szakszerűen,ez tény), betörők bemásztak a külsőn,majd a belsőn is akartak, és szépen megcsapta őket.
Papa meg eljárás alá került. Vicc.
A betörőket senki nem kérdezte meg,hogy mi az istent csináltak a telken, csak a papikát kellett elővenni.

Nekem saját sztorim is van. MEzőgazdasággal foglalkozunk, alma,szilva,eper,stb...vannak aluminium almaszedő létráink,pardon, voltak. Brazilok betörtek a birtokra, elvitték ezeket a létrákat. Még aznap kimentünk,mert tudtuk,hogy kik vitték el. Odaértünk hozzájuk, udvarukban álltak a létrák szépen.
REndőrséget kihívtuk,kijöttek,néztek, de nem mertek bemenni. Hozzátartozik,hogy a létrákba bele voltak üdve a cégadatok, szóval bizonyíthatóan a mieink voltak.
A magyar jog botrányos, mindig az elkövetőt védi, és a sértettnek kell bizonyítania igazát.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.10. 17:10:32

mondjuk kíváncsi vagyok, ki mit tenne annak az embernek a helyében, aki a rendőrségre nem számíthat (hiszen nyilván az az első lépcső általában), viszont a megélhetését és életét is veszélyeztetik és teljesen tönkreteszik.

el lehet költözni (bár eladni egy házat, általában telekkel, manapság, főleg annak tudatában, hogy milyen az adott környék...), el lehet hívni minden estére 1-2 rokont, vagy barátot, de én tartós, biztos megoldásra vagyok kíváncsi.

egyébként a szabad fegyverviselés szerintem is katasztrofális következményekkel járna, viszont akkor nem tudom, hogy milyen megoldást kellene találni az ilyen esetekre.
senki nem vezet áramot a kerítésébe, vagy tesz fagyállót a borába poénból, szerintem ezek a cselekedetek nagyon magas százalékban már ilyen végső elkeseredésből születnek.
sjd
Llegenda del Barça

2013.11.10. 16:57:40

Capon írta:Na elolvastam.
Tehát ha nekem az a heppem, hogy egy pohárban otthon sósavat tárolok és senkit nem veszélyeztetek vele(csak a hülye betörőt meg magamat)
..meg a családtagjaidat, meg a haverodat, aki a házibuliban részegen bármit megiszik, ami folyadék stb. stb.
Visszatértünk a jó öreg jogi alapelvek kérdéséhez, ami már a fegyverviselésnél meg az összes ilyen témánál előkerült, hogy az állam viselkedjen szülőként, aki korlátoz és megvéd a saját hülyeségeidtől, vagy hagyja, hogy a természetes kiválasztódás végezze a dolgát. Egy USA-hoz hasonló fegyverviselési szabályozással valószínűleg megoldódna a bűnözés egy rövid, ámde annál véresebb polgárháborúban Mo. keleti végein, onnantól kezdve már csak azon kell aggódni, hogy a te gyereked iskolájába fog-e betévedni az adott hónapban esedékes ámokfutó.

Egyébként így hirtelen nem tudom elképzelni, valaki milyen logikus indok alapján érezné szükségét annak, hogy otthon pohárban sósavat tartson meg hogy fagyállót tegyen a borába. Én speciel túl fogom élni, ha kimarad az életemből, hogy feltehetek egy kis sósavat nem eredeti flakonban magam mellé a polcra. :D
shutterisland írta: nem tudom, mi lett vele, börtönpizsiben láttam annak idején nyilatkozni.
Ott van a cikkben, hogy egy megrovással elengedték.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.10. 16:13:44

szánalmas, volt régen egy másik sztori, egy öreg gazda földjét folyamatosan szétlopták a cigányok (jah, a bortolvaj is tudtommal az volt amúgy, mily' meglepő lenne) és berágott, hogy senki nem segített neki, a hatóságok sem, így áramot vezetett a kerítésbe, (amiről egyébként tudtak a későbbi "áldozatok"), aztán az egyik részeg mocsok egy újabb betörésnél ott maradt.
nem tudom, mi lett vele, börtönpizsiben láttam annak idején nyilatkozni.

a hatóságoknak ideje és bátorsága (mondjuk ezt hagyjuk) nincs arra, hogy minden ilyen emberen segítsenek, az ilyen falvakban, településeken lekövethetetlen ez a sok, apróbb bűntény.

a szegény, egyszeri ember meg akarja védeni magát és a megélhetését, hogy ne tegyék teljesen tönkre, és annyira meg van kötve az ember keze, hogy hihetetlen.
nem egy embert kergettek már a reménytelenség miatt öngyilkosságba.

a "szóljon a rendőröknek" baromságot meg hagyjuk tényleg, itt nálunk egyszer egy öregasszony telefonált be, hogy a cigányok benn vannak a hátsó kertjében és a tűzifára pályáznak, az volt a válasz, hogy " nem tehetnek semmit, várja meg, míg ellopják, és tegyen feljelentést."
el sem hittem volna.
Capon
Llegenda del Barça

2013.11.10. 15:53:44

Na elolvastam.
Tehát ha nekem az a heppem, hogy egy pohárban otthon sósavat tárolok és senkit nem veszélyeztetek vele(csak a hülye betörőt meg magamat), de ha valaki feljelent akkor szabályt vagy törvényt sértek és megbüntetnek, mert sósav pohárba nem való és nem tárolható csak a saját csomagolásában.
Az a nő aki meg késsel támad rendőrre sőt meg is sebesíti, az minden büntetés nélkül otthon szabadlábon húsbárddal terrorizálhatja a szomszédait minden szankció nélkül.
Hát logika az van a magyar törvénykezésben.

Visszatérve a boros formához. Kár volt azt mondania, hogy betörőt akart "fogni" vele, bár a cikkből kiderül, hogy ez már nem oszt nem szoroz.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2013.11.10. 15:23:46

Capon írta: Ha kiteszek valami patkánymérges kaját mit tudom én a pincédbe a rágcsálók miatt és azt a hülye betörő megeszi akkor is sittre megyek?
Amennyiben bevallod, hogy szándékosan azért tetted ki a patkánymérget, mert tudtad, hogy a betörő bele fog enni, akkor azt elég nehéz kimagyarázni már.
Egyébként ahhoz sem volt meg a joga, hogy fagyállót töltsön a saját borába, méreggel való visszaélés miatt.
Még egy-két ilyen dolog le van itt írva szépen:
http://index.hu/belfold/2013/11/04/ezer ... los_gazda/" target="_blank
Capon
Llegenda del Barça

2013.11.10. 14:56:25

A fagyállós boros betörős sztori mindenkinek megvan?
Tehát ha én romlott húst tartok a hűtőben és megeszi a betörő és kórházba kerül, akkor én fizetem a kórházi számláját??
Vagy ha megvágja magát az ablaküvegemmel akkor börtönbe megyek emberölési kísérlet miatt mert nem hagytam nyitva neki az ablakot??

Szerintem a fószernak minden joga megvolt ahhoz, hogy fagyállót töltsön a saját borába a saját házában. Senkinek nem kínálta. Senkinek semmi köze hozzá mit tárol otthon és ha azt valaki éppenséggel megissza akkor az az ő baja.
Ha kiteszek valami patkánymérges kaját mit tudom én a pincédbe a rágcsálók miatt és azt a hülye betörő megeszi akkor is sittre megyek?
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
lui1698
Llegenda del Barça

2013.11.10. 14:21:52

Az Ásotthalom-Újszeged meccset meg anyám fogja nézni.... :roll:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.11.10. 14:01:52

shutterisland írta:13.00 : tottenham - newcastle (digi2)
15.00 : sunderland - manchester city (digi1)
17.00 : manchester united - arsenal (digi1)
19.00 : villarreal - atletico madrid (sport1)
21.00 : betis - barcelona (sport1)
:shock: Jó kis kínálat. És akkor még tegyük hozzá, hogy Sportklubon 20:25-től Juventus - Napoli... 8)
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
shutterisland
Director del Fútbol

2013.11.10. 12:43:00

13.00 : tottenham - newcastle (digi2)
15.00 : sunderland - manchester city (digi1)
17.00 : manchester united - arsenal (digi1)
19.00 : villarreal - atletico madrid (sport1)
21.00 : betis - barcelona (sport1)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.09. 22:12:52

bence-barca írta:

Van rosszabb verzió is, karácsonyra vmi hülyeséget kellett adni nekik, amit elsőnek kibontanak. Kaptak félbeharapott szendvicset, rohadt banánt, krumplit... :lol:

Akkor azt inkább be se linkeld, légy szíves. :lol: Gondolom, ezt is az amcsik találták ki. =D> :mrgreen:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.09. 22:07:49

Gareth Tello írta:

(Mellesleg milyen szép dolog megszívatni a gyerekeket annak érdekében, hogy a felnőttek röhöghessenek egy jót.)

Van rosszabb verzió is, karácsonyra vmi hülyeséget kellett adni nekik, amit elsőnek kibontanak. Kaptak félbeharapott szendvicset, rohadt banánt, krumplit... :lol:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.09. 21:52:47

bence-barca írta:http://www.youtube.com/watch?v=RK-oQfFToVg

Hát ez nagyon nagy! :lol:

(Mellesleg milyen szép dolog megszívatni a gyerekeket annak érdekében, hogy a felnőttek röhöghessenek egy jót.)
De amúgy tényleg hatalmas. :lol:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.11.09. 21:46:20

http://www.youtube.com/watch?v=RK-oQfFToVg" target="_blank

Hát ez nagyon nagy! :lol:
miihii
KHAL

2013.11.08. 23:45:11

Tim írta: Így nézek ki most:
Kép
Az igazat megvallva itt jobban néztél ki, mint most :mrgreen:
Tim írta: Szerk.:Mármint a szőnyeg tágítja a teret
Jaja, főleg ha vicces dolgokat csavarsz abba a szőnyegbe :mrgreen: If You Know What I Mean :wink:

Az elektromos témán is matekozok, de sztem szénné égetném a végét, ahányszor meggyújtanám és hamar lepattanna a dukkó, amikor lehamuzom :lol:

A Szomszédnéniknek volt egy hatalmas műsora erről az egyik Showderban, sírtam végig :D
Linkelném is, de nem találom sajna :?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.08. 22:10:53

Tim írta:itt szoktam főzni,és amíg összerottyan a leves leülök a kanapéra,és nézem a mikrót.
Amint látod éppen árulom a lakást,sajnos kevés az érdeklődő..
Azt a mindenit, ez már valami. :shock: Nem vagy kispályás. Jól látom, hogy aranyberakásos a mikró?! Elképesztő. Gondolom, egy kis olvadt aranyat mindig csöpögtetsz a levesbe is, attól lehet olyan durvákat hallucinálni tőle. 8)

Nem is értem, miért nem tolonganak érte az emberek... :? Mindenesetre velem számolhatsz, mint potenciális vevő. :)
Tim
Mezei fórumozó

2013.11.08. 22:06:22

Gareth Tello írta:..És a gombakrémlevesfőző laboratóriumról még nem is hoztál képet.
Kép

itt szoktam főzni,és amíg összerottyan a leves leülök a kanapéra,és nézem a mikrót.
Amint látod éppen árulom a lakást,sajnos kevés az érdeklődő..
Kép
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.11.08. 21:44:19

Észre fogja venni,ilyen kis ablakok szoktak felugrálni
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.08. 21:18:45

Tim írta:Nagymamitól örököltem 8) A lakberendező szerint tágítja a teret,ha a falra teszem,és tényleg!
Viszont el sem hinnétek,hogy mit mászkáltam a tapétáért..Persze az ágy sem hétköznapi darab,de nem a lakásom az érdekes.

Szerk.:Mármint a szőnyeg tágítja a teret falra téve,nem a nagymami. Bocsánat félreérthető voltam.
Érdekelne az a szőnyeg, ezek szerint családi relikvia, de az ár nem számít (tudod, genetikai fejlesztésekben utazom 8) ). Pü-ben megegyezhetünk a részletekről.

A tapéta sem rossz amúgy, biztos súlyos százezreket kellett leszámolni érte.

És az az ágy... Ha jól tudom, az egész világon összesen kettő található belőle. Igazi kincsesbánya a lakásod. És a gombakrémlevesfőző laboratóriumról még nem is hoztál képet... 8) Bár gondolom, nem is lehetne, tuti, hogy figyel az FBI.

De természetesen a te személyed a lényeges, cimbora. =D>
Tim
Mezei fórumozó

2013.11.08. 21:14:17

Gareth Tello írta:Mellesleg Tim, szép a perzsaszőnyeged a falon, igazán elárulhatnád, honnan loptad. :) :mrgreen:
Nagymamitól örököltem 8) A lakberendező szerint tágítja a teret,ha a falra teszem,és tényleg!
Viszont el sem hinnétek,hogy mit mászkáltam a tapétáért..Persze az ágy sem hétköznapi darab,de nem a lakásom az érdekes.

Szerk.:Mármint a szőnyeg tágítja a teret falra téve,nem a nagymami. Bocsánat félreérthető voltam.

Szerk.2: Pláne hogy már meg is halt szegény. A nagymami természetesen,a szőnyeg jól van.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.11.08. 20:35:26

Mellesleg Tim, szép a perzsaszőnyeged a falon, igazán elárulhatnád, honnan loptad. :) :mrgreen:
messideco
Presidente del Barça

2013.11.08. 20:14:40

Szembetűnő változáson mentél át =D> Törpből tündévé 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
Tim
Mezei fórumozó

2013.11.08. 19:50:24

miihii írta: Sok más cigit kipróbáltam (vagy inkább kevesebb, amit nem? :D ), de nem nagyon volt olyan, ami hosszabb távon bejönne. Pedig azért van jó néhány fajta a trafikokban, uh vmit majd csak kitalálok :D
E-cigi. Komolyan mondom,a kezdeti nagyobb kiadás után töredékét költöd rá,mintha továbbra is cigiznél. Mellékelek egy képet magamról hogy megmutassam mennyire megváltozhat az életed.
Így nézek ki most:
Kép

Oké,tudom hogy fodrászhoz kéne mennem :D Hogy élesebb legyen a kontraszt itt egy kép korábbról:
Kép

Persze akkoriban más volt az érdeklődési köröm,és még a régi lakásban szenvedtem.
Kép
Válasz küldése