Turan a hatodik legjobban fizetett játékos

Alber Roura, a klub korábbi kommunikációs igazgatójának állítása szerint

A 2010 óta az egyesület ötödik menesztett kommunikációs igazgatójának, Albert Rourának az állítása szerint az idén még egyetlen egy percet sem kapó Arda Turan a hatodik legjobban fizetett játékos a Barcelona első keretében.

Arról már írtunk, hogy hiába nem számol vele Ernesto Valverde vezetőedző, Arda Turan komolyan fontolgatja annak a lehetőségét, hogy megfelelő ajánlat hiányában inkább marad Katalóniában. Egy futballista mindig a pályán szeretne lenni, ezért a közvélemény viszonylag értetlenül állhat a döntés előtt.

Albert Roura, a klub korábbi kommunikációs igazgatója, akit januárban menesztettek a posztjáról, azonban a minap elárulta a ‘Catalunya Rádio’ mikrofonjainak, hogy „Turan a hatodik legjobban fizetett játékos a keretben”. Ez természetesen árnyalja a képet, és a török magas fizetése mindenképpen egy indok lehet, amiért Turan a zéró játéklehetőség ellenére is a barcelonai jövőt preferálja.

Roura kijelentésének másik következtetése pedig az, hogy a Barça elnöksége továbbra sem áll a helyzet magaslatán, és az első keret fizetési struktúrája igencsak távol áll az optimálistól.