Mascherano és Iniesta keretben a Depor ellen

Ernesto Valverde edző kihirdette a Deportivo ellen készülő 18-as keretét, melybe visszatér sérülés után Iniesta és Mascherano. A teljes keretet a cikkbe kattintva érheted el.

A Valencia közelebb nem kerül…

ebben a fordulóban legalábbis nem, mert az Eibar hazai pályán 2-1-re győzött a Barcelona első számú üldözője ellen. A Valencia a forduló előtt 5 pontra volt a Barcelonától. A tabellát itt tudod megnézni.

27 év elszelelt…

A jelenleg a Manchester City gárdáját trenírozó Pep Guardiola napra pontosan 27 évvel ezelőtt debütált a Barça első csapatában, ráadásul tette mindezt kezdőként egy, a Cádiz felett aratott 2-0-s győzelem alkalmával. Repül az idő.

Iniesta már várja Dembélé visszatérését

"Nagyon várjuk már, hogy visszatérj, Dembouz!!!!" - írja Andrés Iniesta a Twitter csatornáján az alábbi képhez. A játékos akár már a Real Madrid ellen is a kispadon lehet.

A hét megoldását

Gerard Piqué mutatta be edzésen ezzel a labdaérintéssel

Még két nap a Barça – Deporig

A Barcelona ezért edzett pénteken is, és még fog szombaton este is. A vasárnapi találkozó a főpróba a december 23-i Clásico előtt.

Sergi Roberto közel a hosszabbításhoz

Már jó ideje tárgyal egymással Sergi Roberto menedzsmentje és a Barcelona vezetése a futballista új szerződéséről. A jelenlegi kontraktus 2019-ben jár le, az új 2023-ig szólhat. Az álláspontok egyre közelebb állnak egymáshoz, úgyhogy várható, hogy a következő hónapban le is zárulhat az ügy.

Football “Made in Barça”

A La Liga posztolta az alábbi videót, azzal a címmel, hogy "Football Made in Barça". További kommentárt nem is fűztek hozzá, úgyhogy mi sem tesszük.

Így edz Ter Stegen homokon

Ter Stegen csütörtökön csak a csapattól elválasztva, homokon tudott edzeni, és a Barça médiamunkásainak köszönhetően meg is nézhetjük, hogy hogyan.

Douglas télen visszatérhet a Benficából

Az elmúlt évek talán legkevésbé megfontolt igazolása, a brazil Douglas az elmúlt fél évben a Benfica játékosa volt kölcsönben, de a portugál csapatban sem tudott magának helyet kivívni. Olyannyira, hogy a Benfica azért küldené vissza Barcelonába, hogy a helyére mást tudjon igazolni és elhelyezni a keretben.

Mascherano többet kapna, mint a Barça

A kínai Hebei Fortune, amely le akarja igazolni Mascheranot a télen, a kiszivárgott információk szerint többet kínál magának a játékosnak, mint a Barcelonának. A Barcelona 5-6 millió eurós ajánlatot kapott, míg a játékos nettó 7 millió eurós fizetésre számítha Kínában, ha az üzlet lezárul. Szubjektív írásunk az ügyről itt olvasható.

Xavi minden idők legjobb spanyol játékosa?

Andrés Iniesta nem titulálta volna magát a valaha volt legjobb spanyol játékosnak, de ennek apropóján a 'Marca' online kiadása feltette a kérdést, hogy ki lehet az örökös legjobb. Az eredmény annyiból meglepő, hogy a Marcát nem lehet azzal vádolni, hogy a Barça iránt elfogult lenne. Az első két helyen mindenesetre Xavi és Iniesta áll. Az eredményért kattints a cikkbe!

A klub elfogadta a Penya Blaugrana Budapest logóját

Másodszori nekifutásra az FC Barcelona elfogadta a Penya Blaugrana Budapest (PBB) logóját, így egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a magyarországi szurkolói klub megalakuljon. Ugyan még számos teendő és adminisztratív kör áll a PBB előtt, a döntés mindenképpen pozitív.

Ha követni akarod a PBB megalakulásának folyamatát, kövesd az egyesületet a Facebook oldalán!

A SPORT szerint a Barcelona elfogadta Mascherano távozási szándékát

A lap mai címlapján Mascherano szerepel, akinek az elengedésébe a klub elvileg már beletörődött, csak annyit kérnek tőle, akkor távozzon hivatalosan is, várhatóan Kínába, ha sikerült megtalálni a megfelelő helyettesét a januári átigazolási szezonban.

Samuel Umtiti maga az erő…

és ő is úgy gondolja, hogy az erő vele van. Még sérülten is

Tello kritizálja az Aranylabdát

Sergio Busquets a Bajnokok Ligájában mutatott passzpontosságáról már beszámoltunk, a középpályás klasszis teljesítményt nyújt hétről hétre, így a Twitteren felmerült a kérdés, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy bekerüljön az Aranylabda legjobb 30-as listájára. Busquets korábbi csapattársa, Cristian Tello erre a felvetésre reagált azzal, hogy "ugyanezt a kérdést tesszük fel még nagyon sokan..." 

Sánchez Martínez vezeti a Clásicót

A murciai Sánchez Martínez lesz a játékvezetője a december 23-i Real Madrid - Barcelona bajnoki csúcsrangadónak. A bírónak ez még csak a második Clásicója lesz, a nyáron volt az első, a szuperkupa visszavágóján. Az idei naptári évtől nemzetközi bíró, a két csapatnak az idei bajnokságban még csak 1-1 meccset vezetett. A Barcelonának a Girona ellen 3-0-ra megnyert találkozót.

Zöld színű lesz a második számú mez?

A topcsapatok felszerelései kapcsán jól értesült portál, a 'Footyheadlines' értesülései szerint a Barcelona második számú mezét a 2018-19-es idényben a zöld szín fogja dominálni. A konkrét meztervezetről nincsenek információk, de ha igazak a fentiek, úgy jövőre ismét egy élénkebb szín dominálja majd a második számú dresszt.