Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Igen, ez amúgy érdekes, hogy így pár nappal később hogy elkezdte mindenki átolvasni a konkrét szövegezését a javaslatnak hirtelen kibukott hogy valójában 10ből 9 egészségügyi szakszervezet ezt nem találja elfogadhatónak/fenntarthatónak. Szóval felveti a kérdést, hogy akkor a kormány kivel is egyeztetett a kidolgozáskor, és kiknek a javaslatai alapján készült el?dévid villa írta: ↑2020.10.08. 10:39:33Csak felfelé lehet eltérni a végleges, elfogadott törvény szerint: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egy ... 14995.htmldefender3 írta: ↑2020.10.08. 10:24:05
Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ege ... 14973.html
Csak felfelé lehet eltérni a végleges, elfogadott törvény szerint: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egy ... 14995.htmldefender3 írta: ↑2020.10.08. 10:24:05Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ege ... 14973.html
Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.
Ennek egyszerű oka van, kevés az 1500 Ft Óváron.daffy írta: ↑2020.10.06. 19:28:14nekem a napi munkám része az országban való utazás. egy tehergumi szerelőt Mosonmagyaróvárra 1500 nettóért óránként nem lehet találni (értsd szó szerint,mert másfél év hirdetés után is csak dolgozni nem akaró,alkoholista,stb jelentkezett),míg ugyanezért Miskolcon 2 utcányit állnak sorban a jelentkezők.
Jaja, ez így van. Tavaly ősszel én is vidéken nézelődtem először munka után, de egy hónap próbálkozás után meguntam, hogy összesen egy helyre tudtam beadni az önéletrajzomat, onnan se jött visszajelzés.Vidéken úgy gondolom már teljesen más, és sokkal nehezebb a helyzet ilyen szempontból. Kevesebb a választási lehetőség, és emiatt a fizetések sincsenek akkora versenyben.
Te pont jártál, most te lennél a 10ből 1.
Én pl. pont jártam törire, érettségi előtt 1-1,5évvel kezdtem el, hogy normálisan felkészüljek. A tanár pedig fullon volt, akihez mentem, csak törivel.csababarca írta: ↑2020.10.06. 16:28:34Nem tudom mit tanít veb, de pl törire egyáltalán nincs kereslet ilyen szinten, max érettségi előtti időszakban, ott én pl tartok, de nem 5ért.
Nyelv, matek, ezek a tanárok vannak jó helyzetben, rogyásig vannak magánokkal.
Nem tudom mit tanít veb, de pl törire egyáltalán nincs kereslet ilyen szinten, max érettségi előtti időszakban, ott én pl tartok, de nem 5ért.
Magánórák? Pusztán kiváncsiság. 10évvel ezelőtt, nálunk gimiben kb. nem volt olyan tanár aki délután ne tartott volna különórát. És már akkor is ezek alsóhangon 5ezer/óra körül mozogtak.visca el barca írta: ↑2020.10.06. 15:54:11Ugy haver, hogy tanari diplomaval vagy tanitasz netto 180ert, vagy elmesz egy gyarba 3 muszakba 200ert, cserebe nincs eleted. Mas munkanlehetoseg nincs.
Parom még ennyit sem keres, neki netto 120 a fizuja, csaladival, gyerektartassal 160. Mi 3an elunk 340bol egy honapig, ugy, hogy ebbol 100 elmegy hitelre.
Ez van.
Ugy haver, hogy tanari diplomaval vagy tanitasz netto 180ert, vagy elmesz egy gyarba 3 muszakba 200ert, cserebe nincs eleted. Mas munkanlehetoseg nincs.
Na ebben erősen egyet értünkgyereket is szeretnék/szeretnénk, de egyelőre nem fér bele.
sajnálom ha Budaházy Edda meg Duró Dóra féle észlények ebben nem hisznek, de kell egzisztencia gyerekeket felnevelni.
majd talán 3-4 év múlva.
magyar emberek fele ennyit keres max, hiába mutatnak más a statisztikák.Nero. írta: ↑2020.10.06. 13:57:02
Ja ezen sokszor elgondolkodom (nem rosszindulatból) hogy azok akik ilyen 2-230 körül keresnek azok hogy tudnak jó életszinvonalon élni? Ma már egy kiadó lakás 120+rezsi, hitel se kevesebb. De még nem ettél nem ittál, minden hónapban van váratlan kiadás, BKV bérlet vagy autót fent tartani stb. stb. stb.
Ezért húzom halasztom a hazajövetelt.
Ja ezen sokszor elgondolkodom (nem rosszindulatból) hogy azok akik ilyen 2-230 körül keresnek azok hogy tudnak jó életszinvonalon élni? Ma már egy kiadó lakás 120+rezsi, hitel se kevesebb. De még nem ettél nem ittál, minden hónapban van váratlan kiadás, BKV bérlet vagy autót fent tartani stb. stb. stb.
Én 7 éve nyaranta az éves fizumat megkerestem, félre van téve a nagy része.
most minősültem, így őrült módon felkúszik 205ezerre a nettóm:D zseniális (persze ha az ágazati pótlék marad, és januártól nem veszik el....akkor marad 182ezer körül mint most.
https://infostart.hu/gazdasag/2020/01/0 ... ok-nyelvenAtlantis írta: ↑2020.10.06. 09:57:35Amit hiányolok, és már több helyen is elhangzott: ez csak az orvosok. A többi egészségügyi szakdolgozó?
Nagyon, nagyon remélem, hogy ezt a béremelést meglépik minden egészségügyi szakdolgozónál, és aztán lassan a tanárok is eszükbe jutnak, és így tovább. Viszont mindenképp megtapsolandó első lépés, csak így tovább.
http://woshub.com/how-to-show-all-users ... in-screen/Atlantis írta: ↑2020.10.06. 09:52:04Konkrétan nem csináltam még ilyet, de Google: "windows 10 remember users on login screen" Az első 3 találatnál 2-3 hasonló megközelítési módot is látok kicsit más beállításokkal. Az egyik biztos működhet, bár szerintem ha nem gyerekekről van szó akiknek még probléma a saját nevük leírása is esetleg, akkor biztonsági okokból jobb ha nincs ez bekapcsolva.NovaProspekt írta: ↑2020.10.05. 10:23:38srácok, infós jellegű kérdést intéznék hozzátok. elég egyszerű a gond, lehet csak én vok segg, h nem jöttem rá eddig a dolog nyitjára:
szóval adott egy számítógép, amit használ több ember. minden embernek van saját profilja névvel plusz jelszóval, úgyhogy mindenki bejelentkezik a használathoz aztán a végén ki, és jön a kövi ember. az lenne a kívánság, h a windows 10-es bejelentkezési ablak jegyezze meg a neveket (ott legyenek feldobva opcióként mindig), amire ha rákattintanak, már csak a jelszót kelljen ugye begépelni. jelen esetben nem ajánlja fel a felhasználóneveket a bejelentkezési ablak, és emiatt van némi kellemetlenkedés.
eddig azt próbáltam, hogy a secpol.msc-t megnyitva a local policyk között a security optionsben az interactive logon: don't display username at sign-in-t letiltottam (mondjuk nem értem, minek kell ide a dupla tagadás), ettől vártam a csodát. sajna nem működött, továbbra sem jegyzi meg a usereket.
vkinek vmi tippje van? köszi előre is.