gránit írta: ↑2023.03.06. 00:17:23
A jelenet így történt, Fati ment oda labdát kunyerálni. Kessié és Raphinha mentették meg a helyzetet. Raphinha meg is puszilta Fatit, a brazil válogatottban is láthatjuk, mennyire testvéries és bensőséges a csapatszellem, ilyenek is simán megtörténnek. Casemiro például egy szabadrúgást megelőző tanácskozásnál megtörölte Neymar orrát. Nekünk fura, nekik természetes. Hogy Kessié mit mondott Torres-nek, nem tudom, de ők csitították a kedélyeket. Kessié aztán odébb is lökte Fatit, mert még mindig nem tágított.
Ha Torres letudja a jelenetet annyival, hogy "az edző engem jelölt ki büntetőt rúgni, pont. Majd ha téged jelöl ki, te rúgod. De nem téged jelölt ki", akkor tisztán Fati a hunyó. De arcoskodott, emberkedett. Nem ilyenkor kell emberkedni, hanem akkor, amikor be kell vágni a büntetőt. Akkor már nem volt ilyen kemény legény. A teljesítményének hiánya nem fogosítja fel arra, hogy ekkora arca legyen. A meccsen megint halovány volt. Raphinha játékában mindig benne van a hiba, Bence szokta a statisztikákat bújni, kíváncsi lennék, verte-e meg egy az egyben a védőjét, mert szokásához híven belevezetgette a labdát a védőjébe. Viszont kb ő volt az egyetlen, aki ment előre. Voltak kiugratásai, pont Torres-t futtatta lyukra, csak bent nem volt érkező, amit a másik topikban kiveséztünk. Nagyon hiányzott egy igazi, vérbeli befejezőscatár. A sok hibája ellenére viszont kb Raphinha volt az egyedüli, aki mutatott is valamit előrejátékban, és legalább próbálkozott. Torres a Cádiz ellen ígéretes volt, ma szerintem megint nem mutatott semmit, ami alapján sérülések nélkül a kezdőben lenne a helye. Én elküldeném.
Persze, a 4 kulcspassz mellett 3 sikeres csele volt, a Madrid ellen is asszem 4, de azt most nem találom, mert a whoscored nem listázza, de mindenki azt írta akkor is, hogy "egyetlen egyszer sem tudta megverni a védőjét", mert az az 5-6-7 marad meg az emberekben, amikor tényleg nem tudta, ha belinkelném a videókat róluk, szerintem photoshoppal lennék megvádolva.
Statisztikailag közel 50%-os a sikerességi rátája, 1,1, Dembélé 1,2-es meccsenkénti sikeres csellel. De hát ilyen a szurkoló, megértem, én is tudok torzítani, csak máshogy. Megint eldöntötte a meccset, november óta nem is tudom hányadszor, adott 3 kvázigólpasszt, ő dolgozott megint kb legtöbbet, és megint az ő neve kb az egyetlen amúgy, amit meg sem említ Xavi sem. Nem csoda, hogy ennyire bizonyítani akar szerencsétlen. A csapatban ő kapar a legjobban kb minden meccsen, megint a saját tizenhatosánál szerelt, meg vagdosta ki sokszor a labdákat, senki le se tojja.
Pedig szerintem kb 1 gól 1 gólpasszal egész szezonban is lehetne díjazni azt, amit leművel minden áldott meccsen, nemhogy ezzel a 8/9-el, amivel áll még görcsösen is.
Még ha gyengébb is 1v1-ben valamennyire (no messze nem annyira, csak pl. Dembéléhez képest), kit érdekel, ha szétszedi a védelmet meccsenként 3-4-5-6 alkalommal stabilan máshogy... KDB akkor a világ egyik legrosszabb 10-ese (és sokszor szélsője) lenne, az az ember soha nem fog megverni senkit 1v1-ben, mégis etalon a passzjátéka miatt, és senki nem azt rója fel minden akár általa megnyert meccs után, hogy denemjóaz1v1edbénavagy, hanem azzal foglalkoznak, amit tud. Itt meg győztes gól plusz brutál kulcspasszok után ennyit olvasni róla. Meg a pár hibás passzát, merthogy ugye ezeket a nagyon kreatív dolgokat 100%-os hatékonysággal kéne csinálni.
Torres-el összehasonlítani meg szerintem egyenesen gyalázat, pedig én valamennyire védem a spanyolt. Tény, hogy volt kb 1,5 meccs mostanában, amin jobb volt, meg kb 30, amin fordítva. Meg kérdés, mit veszünk jobbnak, mert Raphinha Koundé sejhaját is menti megállás nélkül, szóval ő a rosszabb napján is egy értékes játékos, csak nem előre.
ON: a Torres esetet hasonlóan látom, alapvetően Fati volt először a hülye, de azért megesik az ilyen, Torresnek ezt sokkal, de sokkal jobban kellett volna kezelnie, nem ellökdösnie onnan. Sajna ez van, ha két éppen impotens, frusztrált támadóról van szó. Még Lewynél is volt ilyen, ha visszaemlékszünk, ősszel, mikor gyártotta a gólokat, igazi tyúkapó volt, vezér, foglalkozott a fiatalokkal, stb. Amióta nem megy, van, hogy kiabál velük idegesen. Szerintem pont ezért nem két ideggyenge játékosnak kéne adni a tizit, náluk még a brazil is egy fokkal jobb lenne, de nálam Kessié (bár ha a posztját sem nézték meg a Milannál, akkor alighanem a híres tizistatját sem)-Lewy lenne bármilyen felosztásban az abszolút első kettő, utánuk ilyen Pedri-DJ féle higgadt playák, de még Araujót, vagy Christensent, esetleg Albát is hamarabb raknám oda, mint Torrest és Fatit, utóbbiakat csak 2 gólos vezetésnél.
Torres-Fati összehasonlítás sokkal érdekesebb amúgy, mint a brazillal, mert Fatiban lehet még több, de jelenleg nagy baj van vele, és nem csak a focijával, sajna, mert mutatgat életjeleket, lő kapufákat, peche is van azért. Csak ahogy többen is írjátok, flegma, nem dolgozik, ez a 10-es mez mintha egyszerre adott volna túl nagy terhet, és túl nagy egót is neki.
Torres az úgy legalább kb tudja, hol a helye, látszik, hogy önkritikus, kicsit túlzottan is. Szerintem mindkettőnek Dembélé és Lewy fullos visszatéréséig van esélye bizonyítani, más úgy sincs. Torres jelenleg elkezdett megütni egy csere szintet, ha ezt az utat folytatja, akkor az is valami, egy több poszton is bevethető 4.-5. támadónak teljesen jó lehet, Fati viszont... ilyen hozzáállás akkor lenne megengedhető hosszútávon ha tényleg szórná a gólokat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy