Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Durva olvasni ezeket a számokat, eleve már csak azért is, mert mindez egy és negyed év alatt történt. Ráadásul még árnyalhatom azzal, hogy az egyik vereségünk egy frissen átvett csapattal, félig Barca B-vel, hosszabbításban történt, az volt ugye a legelső meccs, mikor lekezdtünk reménykedni, és jobbak voltunk játékban a Madridnál. Egyedül a bajnoki 1-3 volt viszonylag sima, még ha ott is kb 3 helyzetből lőttek 3 gólt, de akkor nagyon a padlón voltunk frissen kizúgva a BL-ből, védelem nélkül.
Koundé nagyon jó volt. A 70-75. perc körül volt egy nagy hibája, eladott egy labdát de végül nem lett belőle semmi. Ezt leszámítva viszont rengeteget mentett, sokszor kisegítette Araujot, sokszor helyezkedett tanárian. A védelmünk olyanokat csinál, amikhez én egyáltalán nem vagyok hozzászokva, pedig nem ma kezdtem a meccsinket követni. Utolsó pillanatos mentések, blokkolások, szerelések, kifejelt labdák, jól kivédekezett pontrúgások. Zseniális, tényleg öröm ezt nézni. Megmondom őszintén egyáltalán nem gondoltam volna Xavitól, hogy képes lesz így összegyúrni a hátsó alakzatot.bence0330 írta: ↑2023.03.20. 16:34:03Nekem amúgy egy olyan ember volt a MOM, akinek a nevét nem sokszor láttam felmerülni, Koundé. Amit tegnap leművelt, az fenomenális volt. Volt hogy 10 percenbelül volt 3-4 szerelése/tisztázása, mindig ott volt, amikor kellett, atombiztos volt. Remélem ezzel az 1-2 hónapos vesszőfutása most végetért.
Egyébként kár, hogy hiába van 12 pontos előnyünk, már csak azért sem dőlhetünk hátra, mert bármikor bármennyit levonhatnak, még ha annyira nem is tartom valószínűnek. Lehet, hogy direktben 15 fölé kell vinni a különbséget, mert az egy reális levonásnak tűnik a Serie A-ban történtek fényében... pedig amúgy a végéhez közelítve lassasn többet lehetett volna variálni, Alarconokat berakni, stb.
Igen, az, hogy les volt egyértelmű kell legyen a videók alapján. Szóval ez a fajta nyilatkozat tényleg felesleges...bence0330 írta: ↑2023.03.20. 11:53:12Mondjuk a lest felhozni egyenesen röhejes kategória, első blikkre is egyértelmű volt, vonalazás után is egyértelmű volt, És ez az egyetlen dolog a mai fociban ami teljesen objektív amúgy is. Ha már játékvezetés, akkor egy vagy két elmaradt sárga lapot jogosan reklamálhat, de ez kiegyenlített volt mert fordítva is volt ilyen, sőt az egyiknek ugye egyértelmű piros lapnak kellett volna lennie.
Ezzel a nyilatkozattal eléggé szembe köpte a saját szurkolókat, a valóság ugyanis az, hogy az első félidőben egy Benzema lövésen és az öngólon kívül semmit nem tudtak felmutatni, a másodikban pedig a friss emberek hoztak némi lendületet, ott az utolsó 15 percben már sokkal támadóbb volt a Madrid. Nem tudom az ilyen nyilatkozatok mire jók egyébként, kétlem, hogy sok madridista büszke lenne a tegnapi teljesítményre, még így ellenfélként is kitűnt, hogy Benzema vagy Carvajal mekkora mínusz volt, de sok mindent nem értek, ami edzői döntés, ilyen pl hogy egy Ceballos vagy egy Asensio miért ül a padon, amikor látszott az előző klasszikusokon és az első félidőben is, hogy Vinicius egymagában nem fog 8 védekező embert kicselezve gólt lőni.BarcafanTomee írta: ↑2023.03.20. 10:27:20Hali,
Sajnos a meccset nem tudtam nézni. De az összefoglaló, meg az itt olvasottak alapján 70-75 percig jobbak voltunk és rajtunk múlt, hogy nem döntöttük el. Real helyzetet nem is láttam.
Erre olvasom Ancelotti és Courtois nyilatkozatát ami a szöges ellentéte ennek.
Ancelotti: „A játékunk az elsőtől az utolsó percig rendben volt. Egy olyan les miatt nem nyertünk, amiben továbbra is kételkedünk, kétségekkel utazunk Madridba”. Szomorúak és sértettek vagyunk, de büszkék lehetünk a meccsre, amit játszottunk.
A belga is hasonlókat mondott, de most nem találom hirtelen, hogy be tudjam idézni.
Ezek alapján akkor kinek van végülis igaza?
első félidőben konkrétan a tizanhatosunkig se nagyon tudtak eljutni, végig domináltuk azt a felest. a második szerintem már kiegyenlített volt, de madrid dominancia maximum egy szűk 15 perces időszakban valósult meg. fogalmam sincs miről beszélnek ancsáék, eléggé butthurt hozzáállás ez most tőlük, az összes advanced stat alapján volt a két csapat között legalább egy gól.BarcafanTomee írta: ↑2023.03.20. 10:27:20Hali,
Sajnos a meccset nem tudtam nézni. De az összefoglaló, meg az itt olvasottak alapján 70-75 percig jobbak voltunk és rajtunk múlt, hogy nem döntöttük el. Real helyzetet nem is láttam.
Erre olvasom Ancelotti és Courtois nyilatkozatát ami a szöges ellentéte ennek.
Ancelotti: „A játékunk az elsőtől az utolsó percig rendben volt. Egy olyan les miatt nem nyertünk, amiben továbbra is kételkedünk, kétségekkel utazunk Madridba”. Szomorúak és sértettek vagyunk, de büszkék lehetünk a meccsre, amit játszottunk.
A belga is hasonlókat mondott, de most nem találom hirtelen, hogy be tudjam idézni.
Ezek alapján akkor kinek van végülis igaza?
Hú, de egyet tudok érteni ezzel a hozzászólással. Még akkor is, ha tényleg nem a 9 gól a reális, hanem mondjuk 16-7 inkább, de a lényegen nem változtatna az sem, úgy is brutális. És nem csak azért, mert jobb a hátvédsorunk, egyszerűen mindenki beleveti magát kifulladásig. Még Lewy is, aki 34 éves, és soha az életben nem cserélik le.Alcantara írta: ↑2023.03.20. 07:44:22A siker egyik titka a csapatszintű védekezés. 26 meccs, 9 gól. A top 4 bajnokságban a legkevesebb gólt rajtunk kívül a Napoli kapta, 16-ot! Utána 1-1 csapat 19-et, többi 20 felett.
Elképesztően jól össze van rakva a védekezés. A védelem fenomenális, De Jong óriási munkát rak le hetek óta, de a többiek is mind sok melót tesznek ebbe. A szívem csücske viszont Kessié, ( akit méltatlanul alul értékelnek a fórumon) valamint Raphinha. Én nagyon szeretem az ilyen típusú játékosokat. Semmi sztárallűr, tűrik a padozást, ha odakerülnek a szívüket kiteszik a pályán.
Régóta ezt szerettem volna látni a csapattól.
Teljesen így van, de azért a 9 gól valami eszement szintű felülteljesítés Stégától... Ha a miénk is 16 lenne akkor is még a várható alatt lenne a kapott gólszám, és nem is lenne most 12 pont előny, az fix talán 1 v 2 sem... Ha innét behúzzuk a bajnokságot, akkor az döntő mértékben Ter Stegen érdeme lesz...Alcantara írta: ↑2023.03.20. 07:44:22A siker egyik titka a csapatszintű védekezés. 26 meccs, 9 gól. A top 4 bajnokságban a legkevesebb gólt rajtunk kívül a Napoli kapta, 16-ot! Utána 1-1 csapat 19-et, többi 20 felett.
Elképesztően jól össze van rakva a védekezés. A védelem fenomenális, De Jong óriási munkát rak le hetek óta, de a többiek is mind sok melót tesznek ebbe. A szívem csücske viszont Kessié, ( akit méltatlanul alul értékelnek a fórumon) valamint Raphinha. Én nagyon szeretem az ilyen típusú játékosokat. Semmi sztárallűr, tűrik a padozást, ha odakerülnek a szívüket kiteszik a pályán.
Régóta ezt szerettem volna látni a csapattól.