Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Haaland nyilatkozta, hogy azért igazolt oda mert nézte a City játékát és az volt az egyetlen gondolata, hogy atyaúristen, ha én ilyen kiszolgálást kaphatnék mennyi gólt tudnék szerezni...bence0330 írta: ↑2023.06.08. 00:15:42
Torres több gólt rúgott a Cityben percarányosan, mint bárki más a csapatból. A világ legerősebb csapatában. Mahrez, Jesus, (SIlva), Sterling mind kedvesebbet rúgtak. Tehát még egyszer, a világ legerősebb csapatában az övé volt a legjobb góltermés. Úgy, hogy fiatal, és épp odakerült. Azért ez csak jelent valamit.
Torres több gólt rúgott a Cityben percarányosan, mint bárki más a csapatból. A világ legerősebb csapatában. Mahrez, Jesus, (SIlva), Sterling mind kedvesebbet rúgtak. Tehát még egyszer, a világ legerősebb csapatában az övé volt a legjobb góltermés. Úgy, hogy fiatal, és épp odakerült. Azért ez csak jelent valamit. Annyit biztos, hogy azzal a szintjével itt is bőven megállná a helyét, ha nem is menne az aranylabdáért nyilván. A válogatottban rengeteg gólt lőtt, kb 90 percenként, az is fura módon akkor állt meg, mikor itt is összeomlott.gránit írta: ↑2023.06.08. 00:10:08De miért gondolod, hogy van bennük több? Ferran Torres góltermése nagy jóindulattal mondható középszerűnek a Barcelona előtti korszakában is. Miért lenne benne több? Ő egyszerűen egy rossz választás volt.
Szerintem egy remek támadónk van, aki egész évben nagyon egyedül volt, fogták, őrizték, és nem volt, aki megosztotta volna az ellenfelek figyelmét.
6 EREDETILEG remek játékosunk - ebből ugye 5 maradt az ő döntése alapján, a 2. leggólerősebb távozott. Jelenleg 1-2 remek támadónk van csak, és ők is messze vannak a saját plafonjuktól, de pont ez a gond, hogy lehetne 4-5 is, ha ki tudná hozni belőlük, amit tudnak.gránit írta: ↑2023.06.07. 23:57:15Szerintem most pazarlás 4-3-3-at játszani, mert egy plusz kreatív emberrel a középpályán többre mennénk, mint Dembelé vagy Raphinha csetlő-botló játékával. Ezért szerintem a jobbszélső támadó jelenléte egyáltalán nem fontos. Szerintem nincs 6 remek támadónk, így felesleges 4-3-3-at játszatni. A 4-3-3 akkor hatékony, ha mindhárom támadó nagy veszélyt jelent, ha nem, akkor érdemes inkább a középpályát megerősíteni.
Mindez attól függ, hogy az edző szerint érdemesek-e arra a támadóink, hogy hármat küldjünk fel belőlük a pályára egyszerre. Szerintem nem, és Xavi sem erőlteti mindenáron a 4-3-3-at, de sajnos vannak arcok, akiket nagyon nem akar elengedni. Garciával is kísérletezik még.
Igen, Dembélénél írtam is, hogy ő az egyetlen, akiből Xavi kihozta a tudása javát. Nem csak gólokban, amúgy is. Arányaiban most azért alighanem meglőtte volna, csakhát a fránya sérülések...gránit írta: ↑2023.06.07. 23:41:10Szerintem nem Xavi nem tudja kihozni belőlük a maximumot, Dembelé egyszer nem lőtte meg a 10 gólt a bajnokságban. Egyetlenegy szezonban sem. Benne több szerintem nem nagyon van.
Ha főállású fizut adsz, hogy legyek játékosmegfigyelő, vagy én legyek a Barca menedzsere, halomban nézném minden bajnokság idei mérkőzéseit, és gyorsan megkapnád a tizes listát. Ha nagyon a jobbszélsőre hegyezzük ki a dolgot, szerintem nagyon nincs is szükség erre. A 3-5-2 szerintem szerencsésebb lenne.
Mutasd kérlek a 10 náluk erősebb stattal bíró topligás jobbszélsőt, és akkor már majdnem elhiszem - majdnem, mert pont arról szólt az írásom, hogy Xavi nem tudja kihozni belőlük a maxot. Azért gól és gólpasszban is kétjegyűben zárni első évben nem rossz még így sem amúgy A TM szerint is simán ott vannak, szemre, és statra is, a brazil keresettségre is, Dembélé meg szerintem főleg a sérülékenysége miatt nem. Azért egy szélsőnek nem kell 30 gólosnak lennie, nem is feltétlen ez a dolguk, Messit sürgősen el kéne felejteni ilyen téren mint kiindulási alapot, és akkor marad kb Salah, aki erről a posztról tényleges gólzsák.gránit írta: ↑2023.06.07. 23:27:41Raphinha meg Dembelé top 10 támadó? Dehogy top 10. Az egyik 10 gólt lőtt ebben a szezonban, minden sorozatot összeadva, a másik nyolcat. Ez minden, csak nem top 10. Ferran is ebbe a góltartományba tartozott, amikor leigazoltuk, nem volt top akkor sem.
Ezzel együtt nem akarom menteni Xavit, tavaly tavasszal szerintem igéretesebb meccseket játszottunk. Lewandowski nélkül ez a szezon kuka lett volna. Kell az erősítés őszre.
Peter írta: ↑2023.06.07. 23:20:41Markánsabb, erőteljesebb játékot nyújtó középpálya is eredményezhet hatékonyabb támadójátékot.
Nem arra gondolok, hogy ők rúgják majd a hiányzó gólokat, hanem főleg a helyzetbe hozáshoz, a védők intenzívebb lekötését, gyorsabb és kevésbé kiszámíthatóbb játékkal....például ilyesmire stb
Szerintem remek alkalom lesz arra, hogy kidomboríthatja a benne lévő kreatív edzői képességeit.
Miert, te kiben latod? Figyelembeveve hogy fizetest tudunk adni, de (nagy) atigazolasi dijat mar aligha.
Én még Christensent is ide venném, plusz Pedrit mikor nincs széthajtva, illetve Baldét mint nagyon ígéretes alapanyag.Kovbal88 írta: ↑2023.06.03. 08:36:48Mondjuk négy épkézláb középpályásunk se volt idén. Van négy klasszis játékunk összesen, Lewy, Araujo, Stegen és De Jong. Ez most elég volt a bajnoksághoz, jövőre nem hiszem, BL-ben meg még arra se, hogy tovább menjünk a csoportból. Igaz ott más is volt...Andris írta: ↑2023.06.03. 08:19:27Mindannyian tudjuk, hogy a 4 kp hozta a szezont… de ez nem jelenti egyaltalan, hogy ennel maradunk.
Erre volt szukseg, Xavi megtalalta. De semmi nem utal arra, hogy majd jovore is erre lesz szukseg.
Sot, ha sikerulne meg egy normalis tamadot szerezni, ne adj isten Messit, akkor szinte ki is zarhatjuk a negy kps alapkezdot. Hogy tiszta legyen, itt negy kp alatt valodi elol hatul melozo poziciokrol beszelek… Messit barmilyen pozicioban (akarmennyire hatul) is kozeppalyaskent kezelni maximum formalisan lehet, gyakorlatban semmikeppen.
Minden azon mulik szerintem, hogy lesz e harom eppkezlab tamadonk. Iden nem volt.
Megint az atgondoltsagot es a tapasztaltak feldolgozasat hianyolom, helyette indokolatlanul sok jelentosseget tulajdonitotok annak, hogy ki mit mondott legujabban a mikrofonba. Amit mondanak, barki is, az nem szentiras, es ha ezekre alapozunk (amugy teljes joggal pl az edzo eseteben), akkor sem kellene ugy kezelni, mintha nem lenne massziv kontextus.
Szerintem jovőre könnyebb lesz bajnokságot nyerni,mint most.Ez most elég volt a bajnoksághoz, jövőre nem hiszem, BL-ben meg még arra se, hogy tovább menjünk a csoportból
Mondjuk négy épkézláb középpályásunk se volt idén. Van négy klasszis játékunk összesen, Lewy, Araujo, Stegen és De Jong. Ez most elég volt a bajnoksághoz, jövőre nem hiszem, BL-ben meg még arra se, hogy tovább menjünk a csoportból. Igaz ott más is volt...Andris írta: ↑2023.06.03. 08:19:27Mindannyian tudjuk, hogy a 4 kp hozta a szezont… de ez nem jelenti egyaltalan, hogy ennel maradunk.
Erre volt szukseg, Xavi megtalalta. De semmi nem utal arra, hogy majd jovore is erre lesz szukseg.
Sot, ha sikerulne meg egy normalis tamadot szerezni, ne adj isten Messit, akkor szinte ki is zarhatjuk a negy kps alapkezdot. Hogy tiszta legyen, itt negy kp alatt valodi elol hatul melozo poziciokrol beszelek… Messit barmilyen pozicioban (akarmennyire hatul) is kozeppalyaskent kezelni maximum formalisan lehet, gyakorlatban semmikeppen.
Minden azon mulik szerintem, hogy lesz e harom eppkezlab tamadonk. Iden nem volt.
Megint az atgondoltsagot es a tapasztaltak feldolgozasat hianyolom, helyette indokolatlanul sok jelentosseget tulajdonitotok annak, hogy ki mit mondott legujabban a mikrofonba. Amit mondanak, barki is, az nem szentiras, es ha ezekre alapozunk (amugy teljes joggal pl az edzo eseteben), akkor sem kellene ugy kezelni, mintha nem lenne massziv kontextus.
(Ahogy én kivettem) Xavi mind Nico, mind FdJ esetében a védekezést hiányolja...Andris írta: ↑2023.06.02. 19:59:58Hát én nem tudom akkor, hogy mikor pontosan mit nyilatkozott, és mire gondol, de szerintem idén Frenkie egyértelműen nem támadó középpályást játszott, hanem kifejezetten védekező-összekötő játékot csinált, hátulról indulva, kb azt, amit Busquets is csinált. Nálunk igazi védekező középpályás nincs is, mert többnyire támadunk, labdát birtoklunk, támadást építünk (legalábbis ez a cél).
Szóval nekem kicsit összevissza jönnek ezek az infok meg nyilatkozatok, valószínűleg sose tudom meg hogy igazából mi a helyzet. Annál is kevésbé, mert a nyilatkozatok se mindig teljesen nyíltak, általában inkább van valami céljuk. Például hogy egy igazolandó középpályás azt hihesse, hogy fix kezdőbe jön, holott ez közel se garantált.
Amit biztosan tudok, hogy idén egyáltalán nem támadó kp-t játszott, sokkal inkább Busquets melóját duplázta, illetve egy korábbi Busit idézett meg sokszor. És szerintem páratlan munkát végzett. Meglepődnék, ha nem ugyanezen a poszton tolná jövőre az alap, gála kezdőben. Szinte biztosra veszem, hogy Xavi nem kíván más poszton számolni vele, mint kiinduló alap. Jöjjön akárki...