Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Kelemen Berti
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2508
Csatlakozott: 2009.06.16. 20:17:22
Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény

2014.02.15. 20:03:37

Adriano megint alkotott :D =D>
Avatar
hady
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2852
Csatlakozott: 2005.12.06. 12:18:01

2014.02.15. 20:03:04

...ez gyors vplt...1:0
StickyFingaz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 808
Csatlakozott: 2012.07.12. 20:38:58

2014.02.15. 19:08:49

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Pique Puyol Adriano - Cesc Busquets Iniesta - Alexis Messi Pedro #fcblive

Bench Barcelona: Pinto, Mascherano, Alba, Song, Afellay, Neymar, Tello #fcblive

Puyol kezd,Cesc Xavi helyén.Faxa. 8)
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2014.02.15. 12:07:39

én meg pont egy ilyen tinglitangli meccset várok, teszek rá mentalitással... fejben már mindegyik mencseszterben lesz. nyerjunk és kész, meg ne hajtsák magukat agyon.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Barcaman14
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4373
Csatlakozott: 2008.04.15. 16:40:28
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.02.15. 10:12:49

Ma a 3 ponton kívül, jót tenne a csapatnak egy több gólos győzelem is. Ha komolyan vesszük a meccset, ehhez a Rayo tökéletes ellenfél, mert bekkelni nem igazán tudnak. Nyílt sisakos játék várható tőlük ma is, úgyhogy jó lenne javítani a helyzetkihasználásunkon és növelni elsősorban a támadóink önbizalmát keddre.
Plusz jó lenne végre a a védelem részéről is egy megnyugtatóbb 90 percet látni.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Avatar
torotam
Jugador del Barça
Hozzászólások: 232
Csatlakozott: 2009.04.21. 23:24:43
Tartózkodási hely: Budapest

2014.02.12. 11:46:00

MikeTyson írta:nyugi nem vagyok RMCF :mrgreen: )
Kimondtad a nevét annak, akinek nem mondjuk ki???
Ezek után ne hogy küszöbre lépj vagy tükröt törj, mert biztosan hét év keserűség, sanyarúság és szerencsétlenség vár majd! :mrgreen:
Fölöslegesen azon lovagolni, hogy odaát pár ember szerint a les gól miatt nyert a barca, mert ez nem igaz... Szimplán vannak emberek akik nem kezelik rendesen helyén a dolgokat. Nekünk is voltak ilyen góljaink, nekünk is voltak szerencsés góljaink amivel pontokat szereztünk. Egy bizonyos szerencse faktor mindig kell akár a bajnoksághoz vagy akár egy BL-hez, de minden máshoz.
Nagyon korrekt és objektív hsz, grat! =D>
kristop írta:szóval a szélső védelem kuka, középen kuka, a középpályás védekezés kuka, mégis kevesebb gólt kapunk, mint a jó védőkkel rendelkező real, egyel többet csak a nagyon összerakott, stabil atleticonál, kevesebbet a special one, a buszok királya, a stabilitás mindenekelőtt mourinho csapatnál és sokkal kevesebbet kapunk, annál a csapatnál, aki bayern szinten fog elintézni minket a blben és esélyünk sincs ellenük ilyen játékkal. hogy a védelmek ligáját vezető juventust ne is említsem. az egyetlen csapat, akinek nem érünk a nyomába az a bayern, de ott pep az edző, ő pedig az isten, szóval az nem ér.
Minden egyes sorral egyet tudok érteni!
Az tény, hogy Masch nem középső védő, Pique nincs éppen élete formájában, Bartranak még sok rutint magára kell szednie, a szélső védőink el-el kalandoznak, mégis csapat szinten nem olyan tragikus a védekezésünk, sőt, statisztikák szerint az egyik legkevesebb gólt kapó csapat vagyunk Európában.
Visca el BARCA!
Avatar
MikeTyson
Jugador del Barça
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2014.02.11. 10:53:12

2014.02.12. 11:42:37

Mi akkor kaptunk sok gólt amikor minden meccsen más volt a kp. Amennyire emlékszem, zsinorba 15 meccsen volt más kp, mert Ancelotti kereste az egyensùlyt a támadás és védekezés között. Ekkor kaptuk a sok gólt, mert Khedira kuka, Isco pedig nem bírta ott a melót. A legjobb az Alonso-Modric-DM kp, és az Illarramendi-Alonso-Modric. Ez a két felállás jelenti az egyensùlyt. Közben Pepe-Ramos is a régi, de itt főleg Pepe az aki sokkal jobb lett (mindent elmond, hogy ebbe a szezonba még 2 sárgája van). Amióta Carló összehozta az egyensùlyt 3 gólt kaptunk, és ez nem mind1... Az egészből aki rosszul jött ki az Isco volt, de tegnap nem volt rossz Benzema helyén ami ad némi bizakodást. Mindenki sokkal jobban visszazár mint a Mou féle korszakba. Hamar visszaszerezzük a labdát, és megis tartjuk azt. Kicsit hajaz a régi barcára, de mégis más. A lényeg, hogy a szezon első fele az tesztelésből, és az ùj formáció megszokásáról szólt (4-3-3) így azt nem igazán érdemes nézni ilyen téren.
Avatar
kristop
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2120
Csatlakozott: 2009.04.14. 14:25:05

2014.02.12. 10:59:52

egyébként tényleg érdekes, az általános vélekedés az, hogy a védelem "nagyon rossz", piqué - masch kettős katasztrófa (masch nem is védő), alba - alves kettős nem zár vissza, xavi mellett csak az nem viszi el a labdát, aki nem is akarja, és busquets se az a tipikus szűrő. volt itt eszmecsere olyanról is, hogy a realnál minden védő jobb egyénileg, mint nálunk. szóval a szélső védelem kuka, középen kuka, a középpályás védekezés kuka, mégis kevesebb gólt kapunk, mint a jó védőkkel rendelkező real, egyel többet csak a nagyon összerakott, stabil atleticonál, kevesebbet a special one, a buszok királya, a stabilitás mindenekelőtt mourinho csapatnál és sokkal kevesebbet kapunk, annál a csapatnál, aki bayern szinten fog elintézni minket a blben és esélyünk sincs ellenük ilyen játékkal. hogy a védelmek ligáját vezető juventust ne is említsem. az egyetlen csapat, akinek nem érünk a nyomába az a bayern, de ott pep az edző, ő pedig az isten, szóval az nem ér.

most akkor
vagy nem is olyan rossz, mint amennyire gondoljuk
vagy mindenki másnak is gyenge, nincsenek is jó védelmek
vagy pedro és alexis csak védekezni tudnak dolguk mégis jól jön
vagy a csapatok nem az alapján kapnak gólokat, hogy milyen a védekezésük

hirtelen ezek jutottak most eszembe, igény szerint lehet folytatni a felsorolást
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Avatar
MikeTyson
Jugador del Barça
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2014.02.11. 10:53:12

2014.02.11. 18:48:33

Hát dzsi pont az akivel nem érdemes vitázni nektek :mrgreen: . Amennyire tudom itt már nem is fogtok :D.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7464
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.02.11. 17:52:11

MikeTyson írta: Fölöslegesen azon lovagolni, hogy odaát pár ember szerint a les gól miatt nyert a barca, mert ez nem igaz... Szimplán vannak emberek akik nem kezelik rendesen helyén a dolgokat. Nekünk is voltak ilyen góljaink, nekünk is voltak szerencsés góljaink amivel pontokat szereztünk. Egy bizonyos szerencse faktor mindig kell akár a bajnoksághoz vagy akár egy BL-hez, de minden máshoz.
Üdv idegenben! :D
Itt szerintem nem az a gondja elsősorban az embereknek, hogy számos madridista (tisztelet a kivételnek) azzal van megáldva, hogy megint nekünk fújtak és ezért nyertünk. (Ha nézted a meccset láthattad, hogy ellenünk is voltak elég érdekes ítéletei, de most nem ez a fontos) Hanem az állandó szajkózása ennek, ami nagyon egyoldalú, mert arról nincs szó, hogy a Barca kárára miket tévedtek. X éves dolgokat felhozni folyamatosan elég unalmas. Ha mondjuk ti kapjátok a Cityt és mi a Schalket akkor Uefalona meg Platini, Övrebö, meg a nagyanyám térde kalácsa. Nem a Real szurkolókat akarom ezzel lenézni vagy bántani, mert nem lehet egy kalap alá venni egy szurkolói csoportot, ez az aminek leginkább ellene vagyok. De eltértem a tárgytól.
És mélységesen egyetértek a szerencse-faktorral, mint jelenséggel, főleg a Bl-ben. Akár sorsolásnál, akár egy-egy meccsen.
MikeTyson írta: Ezt a Sevilla elleni meccset szerintem nagyban a Sevilla bukta el, és Messi nyerte meg, mert amúgy valami tényleg nem klappol mostanság felétek. Ilyen téren nagy szükségetek van Neymar visszatérésére, mert ő még képes arra, hogy meccset vagy meccseket nyerjen meg nektek, de amikor Alixes elkapja a fonalat vagy akár Pedro, akkor ők is. Ami engem meglep, hogy amikor Messi a pályán van ezek az emberek olyanok mintha kicserélnék őket...
Ha egy félidőt nézel igen.
Ezzel az Alexis, Pedro dologgal nem értek teljesen egyet. Leginkább az utóbbival. Idén nem ez a jellemző. AS például sokkal többször támadja a kaput, ha lehetősége van, akár van Messi akár nincs. Valamennyivel nagyobb tekintélye ilyen helyzetekben Messinek egyes esetekben és persze jobban keresik a labdával a többiek, mint mondjuk ugyanott Tellot, de ez természetes. (Azért az beszédes, hogy 19 meccsen Alexisnek 14 gólja van, mígy Cr-nek, aki vezeti a góllövőlistát 22, a büntetőket és szabadrúgásokat beleértve). Ahogy nálatok is. Sőt én Cr esetében ezt fokozottan érzem, bár ott inkább úgy fogalmaznám, hogy sokkal kevesebbet jut el a többi játékoshoz a labda ha a pályán van.

MikeTyson írta:Valakinek olvastam nemrég egy hsz-ét miszerint mi is sorra kapjuk a gólokat. Hát a szezon első felében tény, hogy így volt, mert kb minden héten más volt a kp, mert az öreg tesztelte a játékosokat, hogy ki hol lenne képes jó teljesítményre, és Pepe-Ramos duó se volt olyan stabil mint most. Azzal, hogy visszatért Alonso, és DM-nek meg lett találva egy olyan poszt amin ér is valamit nagy fegyvertény lett. Isco sajnos kevés volt oda, de hamis kilences poszton akármi lehet még belőle, de ami tény, hogy ennek ő itta meg a levét legjobban (sajnos...). Idén eddig 3 gólt kaptunk, és mind olyan volt amivel nem sokat lehetett kezdeni. Szóval idén eddig maximálisan meg vagyok elégedve a védelemmel. Elsőre nyitásnak ennyi, de majd igyekszek legközelebb kevesebbet írni :mrgreen:
Én inkább úgy értelmezném, hogy egy jobb emberanyaggal, akik régóta együtt vannak, (mert azért 90%-ban Pepe-Ramos a belső tengely) is több gólt kaptok. Míg mi egy szedett-vedett védelemmel kevesebbet.
Ezzel talán arra célozhatott, legalábbis nekem az a véleményem, hogy a közép -illetve egész pályás védelmetek lényegesen gyengébb.

Én személy szerint nagyon sajnálom Iscot. Mondjuk nem tudom mennyire Ancelotti kérésére érkezett. Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de el tudom képzelni, hogy inkább Perez akarta, mert előszeretettel vásárolja azokat, akik hirtelen előtérbe kerültek, "sztárok" lettek. Lehet, hogy tévedek, ez csak egy feltételezés.
Nálunk el tudtam volna képzelni, és helye is lenne, talán jobban járt volna ő is, de ez már történelem...

Amúgy egyes dolgokban egyetértek veled(főleg a túlkapások jelenlétéről mindkét oldalon), és én szívesen olvasom az "ellenoldal" véleményét, ha normális stílusban teszi. ( lásd dzsí :D)
Forca Barca!!!!
Avatar
MikeTyson
Jugador del Barça
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2014.02.11. 10:53:12

2014.02.11. 11:47:38

Üdv mindenkinek! Még egy csúnya bácsi a másik oldalról! :)
Jó ideje erre tévedek olvasni az ellen oldal véleményeit, és vannak túlzások (odaát is van ilyen), és van aki normálisan kezeli a dolgokat (ilyen is van). GT-t meg Shuttert elég régóta ismerem, még a distáról, de direkt nem regeltem rendes névvel :D (nyugi nem vagyok RMCF :mrgreen: ). Igazából azért regeltem, hogy az ilyen túlkapásokat próbáljam kicsit csitítani amik néha itt mennek (persze normális hangnemben, mert hát vendég vagyok mint nálunk GT :mrgreen: ). Gondoltam, most jött el az idő, hogy reagáljak, mert most nagy téma ahogy látom ez a szerencse faktor emlegetése :) .
Fölöslegesen azon lovagolni, hogy odaát pár ember szerint a les gól miatt nyert a barca, mert ez nem igaz... Szimplán vannak emberek akik nem kezelik rendesen helyén a dolgokat. Nekünk is voltak ilyen góljaink, nekünk is voltak szerencsés góljaink amivel pontokat szereztünk. Egy bizonyos szerencse faktor mindig kell akár a bajnoksághoz vagy akár egy BL-hez, de minden máshoz. Ezt a Sevilla elleni meccset szerintem nagyban a Sevilla bukta el, és Messi nyerte meg, mert amúgy valami tényleg nem klappol mostanság felétek. Ilyen téren nagy szükségetek van Neymar visszatérésére, mert ő még képes arra, hogy meccset vagy meccseket nyerjen meg nektek, de amikor Alixes elkapja a fonalat vagy akár Pedro, akkor ők is. Ami engem meglep, hogy amikor Messi a pályán van ezek az emberek olyanok mintha kicserélnék őket...

Valakinek olvastam nemrég egy hsz-ét miszerint mi is sorra kapjuk a gólokat. Hát a szezon első felében tény, hogy így volt, mert kb minden héten más volt a kp, mert az öreg tesztelte a játékosokat, hogy ki hol lenne képes jó teljesítményre, és Pepe-Ramos duó se volt olyan stabil mint most. Azzal, hogy visszatért Alonso, és DM-nek meg lett találva egy olyan poszt amin ér is valamit nagy fegyvertény lett. Isco sajnos kevés volt oda, de hamis kilences poszton akármi lehet még belőle, de ami tény, hogy ennek ő itta meg a levét legjobban (sajnos...). Idén eddig 3 gólt kaptunk, és mind olyan volt amivel nem sokat lehetett kezdeni. Szóval idén eddig maximálisan meg vagyok elégedve a védelemmel. Elsőre nyitásnak ennyi, de majd igyekszek legközelebb kevesebbet írni :mrgreen:
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7464
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.02.11. 00:53:21

Rengeteg ilyen van, szinte minden meccsen, csak minket "odaát" nagyítóval figyelnek. Vegyük például az Almeria-Atma meccset. Na ott is elég káosz volt a játékvezetés és a kutyát sem érdekli. A többi meccsről nem is beszélve. De persze minket nyomnak a bírók. Azért a Sevilla-tól nem ezt vártam volna: http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd" target="_blank ... en-2314555
Mondjuk arról szó se esik, hogy lett volna egy büntető+piros lap (Messi felrúgása) mellett jó néhány egyéb is.

Jó lett volna tudni milyen lett volna a meccs normális körülmények között. Tata szerintem jól nyúlt bele a meccsbe és a második félidei javulásban is benne lehet a keze.
A hajtással nem volt gond szerintem, odatették magukat, és ha elefelejtjük ezt az elején bealvós taktikát jó kiindulópont lehet az utolsó 45 perc.
A védelmet össze kell szedni, felesleges 25x leírni, hogy kell egy új védő, régóta világos. Nyáron nem sikerült, télen pedig minőségi játékost lehetetlen szerezni úgyhogy ki kell húzni a szezont azzal amink van, és ha Messinél kinyílik a gólcsap azzal tudunk kompenzálni.
Forca Barca!!!!
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2014.02.11. 00:11:39

Erxy írta:...
Már nemtom melyik topikba volt linkelve a videó, itt még van egy-kettő (mondjuk kupa meg BL is van benne):
Avatar
torotam
Jugador del Barça
Hozzászólások: 232
Csatlakozott: 2009.04.21. 23:24:43
Tartózkodási hely: Budapest

2014.02.11. 00:06:45

shutterisland írta: egyrészt általában csak azok a bírói hibák maradnak meg a fejünkben, amit kihasznál a csapat, amely javára a tévedés esett[/color]
Akkor a következő gólra biztosan emlékeznek a sötét oldalról, mert bizony volt ilyen is és nem is olyan régen...
http://www.youtube.com/watch?v=mPra9XS52VM" target="_blank

Ilyenkor azért nem értem miért kelnek ki úgy magukból, rengeteg hasonló videót lehetne linkelni.
Amúgy a mi esetünknél ahogy Puhl is mondta, Pique valószínűleg tökéletesen takarta Sanchest (ez a felvételekből tisztán lejön), de persze egy profibb bírói csapat észre vette volna.
Mennyivel jobb elméleteket gyártani, hjajjj... =D>
(Biztos Rosell és Laporta együtt nyomták a "transfer" billentyűt :mrgreen: )
Visca el BARCA!
Erxy
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1368
Csatlakozott: 2012.03.31. 11:23:18

2014.02.10. 23:47:56

sjd írta:hogy nem tud a csapat kontrázni (a 2. és a 4. gól minden bizonnyal valami anomália volt)
Épp akartam írni Tata topikjába erről egy kicsit, hogy mennyi kontra gólt lövünk.. Szám szerint 8-at. Ez a Ligába a legtöbb. Angliában a Liverpoolnak van a legtöbb, 6. (az opta mérései alapján.)
Sáncheznél meg a bajnokságba csak Ronaldo és Costa lőtt több gólt, és Angliából is csak hárman előzik meg. (Suárez, Sturridge, Agüero)
De szerencsére vannak páran, akik nem hagyják hogy a tények összezavarják őket.. =D>
Kép
Avatar
shutterisland
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4070
Csatlakozott: 2011.07.09. 22:54:27
Tartózkodási hely: bcs.

2014.02.10. 22:19:20

Mondjuk az tetszik, hogy az elmaradt tizenegyes meg az elengedett falt, amiből Vítolo majdnem gólt lőtt, az semmi a sötét oldalon, de azok után, hogy a Valencia meccset is már nekünk fújták el szerintük, meg sem lepődöm.)
ez mindig így van, de most nem a real szurkolókra értem, hanem általánosságban, akár ránk is.
ha lősz egy lesgólt, az megmarad, ha az ellenfélnél is mondjuk elengednek egy lest, de nem lesz gól, csak kihagyott helyzet, akkor a kutya nem fog rá emlékezni a meccs után.

egyrészt általában csak azok a bírói hibák maradnak meg a fejünkben, amit kihasznál a csapat, amely javára a tévedés esett, másrészt pedig egy olyan meccsen, ahol ide-oda volt tévedés, nyilván a vesztes csapatot sújtó ítéletek erősödnek fel.
utóbbira baromira jó példa az, ahogy az arsenal elleni rvp kiállítást a mai napig hallhatjuk, arról meg a lőtéri papírkutya sem szokott megemlékezni, hogy az odavágón egyvonalas gólt vettek el, amival 0-2 lett volna, és akkor talán nem 2-1-el megyünk a visszavágóra.

szóval ez ilyen. :mrgreen:
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2014.02.10. 21:47:49

Nem is tudom mit tudnék hozzátenni a színvonalas diskurzushoz azok után, hogy idáig megtudhattam, hogy nem tud a csapat kontrázni (a 2. és a 4. gól minden bizonnyal valami anomália volt), a házi gólkirályunk pedig "néha-néha betalál."
Pedig tényleg gondolkodtam, hogy poénból beírok valami kolosszális marhaságot, de esélytelen, hogy labdába rúgjak itt. Szóval kénytelen vagyok komolyan értékelni a meccset:

Az első félidő egy hatalmas kuka volt a 2. gólig, kb. egy kapuralövésig sikerült eljutni, úgyhogy az a lesgól hihetetlenül jól jött, nem tudom anélkül mire mentünk volna. (Mondjuk az tetszik, hogy az elmaradt tizenegyes meg az elengedett falt, amiből Vítolo majdnem gólt lőtt, az semmi a sötét oldalon, de azok után, hogy a Valencia meccset is már nekünk fújták el szerintük, meg sem lepődöm.)
A második gól viszont egy gyönyörűen végigvitt kontra volt, és onnantól kezdve az addig borzalmas Messinek is megjött a kedve focizni, meg a Sevilla is kinyílt. Ettől függetlenül a második félidő sem volt annyira sima, nem véletlenül hozta le Tata sorra a támadókat (á la Mourinho), tényleg végig benne volt a Sevilla részéről a gól, főleg, amikor Valdesnek kellett kétszer is védenie.
Mondjuk Valdesről ennyi pozitívat lehet mondani, mert szerintem 1 db beadás nem volt, amire jól mozdult volna ki, ilyet még nem is láttam szerintem tőle, hogy egymás után 7-8 beadásnál sem jön ki / alászalad.
Iniestát tudom én is kiemelni, Sanchez viszont rengeteg rossz döntést hozott (de amolyan Messisen ezt gól+gólpasszal fejelte meg), Xavi helyett meg megint nem lettünk volna kevesebbek Fabregas-szal, sőt. A védekezésnél meg nem is tudom mit mondjak, az első gól egyértelműen Song helyezkedési hibája, aztán meg olyanokat látni, hogy Pique-t hátrányból lefutja a támadó, és a két középhátvéd mellé Sanchez ér vissza egyedül... Ott is csak a Sevilla bénaságán múlt, hogy megúsztuk. De Cserisev kettétört kapáslövésénél sem tudom mit gondolt a Valdes-Pique páros.
Chino írta: Amúgy jelentkezzen már aki látta a Norwich-City meccset (0:0). Ahhoz képest mi álomjátékot nyomunk, legalábbis ami ez első 60-70 percet illeti, pedig már az összes támadóját beküldte Pellegrini. Dehát persze, az angol bajnokság mennyivel erősebb. :D
Ugyan már, minden ember tudja, hogy az angol bajnokság mennyivel erősebb. Mármint néha a csoportkörből sem jutnak tovább a BL-ben az angol csapatok, meg a Bilbao veri ki a címvédőt az EL-ből, de hát ugye az a bajnokság sokkal erősebb, szóval ez nem mérvadó...:mrgreen:
Avatar
Bestbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2008.05.10. 11:29:48

2014.02.10. 21:02:29

Igen igazából hajlamosak vagyunk azt hinni hogy csak nálunk vannak gondok...A city is gyengélkedik,a Real is úgyahogy játszik,de pl ők is rendre benylnek 2-3gólt semilyen ellenfelektől...Pedig hogy menniyvel jobba védelmük,hát annyival azért nem...Még a bayern is lehozott újabban egykét döcögősebb meccset...Vhogy ez a tvaszi időszak ilyen...A nagy meccseken meg úgysem mérvadó csak az hogy aznap milyen formát fogunk ki...A rangadó ezért rangadó...

Amúgy Alexis újabb szidásá van porondon látom...Érdekes én újabban pont őt nem szidnám...Nem egy Messi,nyílvánvaló,de Messihez képest falábúnak tűnt Henry meg Eto is anno...Az meg hogy menyire illik bele a játékunkba,azért mostanság kezd nem kerékkötő lenni...Igen többször nem jó megoldást választ,de azért vannak golpasszai,és vhogy mindíg bepereg róla egy...ami nem hátrány...Amúgy meg ő szélső nem csatár...Nyílván feladata a góllövés,de ne hasonlítsuk már össze egy centerrel. Ő szélről játszik nem középről,közel nem kell annyi gólt lőnie mint egy centernek...Megjegyzem 19meccsen 14 gól,úgy hogy nem is játszott végig többet...Ronaldo lőtt 22t,2vel több meccsen,azt ő az aranylabdás,meg ráépül a madridiak komlett játéka...Nem azt mondom hogy nincs benne hiba,néha tényleg botrányos,főleg botrányosan nincs szerencséje,igazából sokszor jó megcsinlja csak az a pici hiányzik...De ahogy egyre nagyobb önbizalma lett idén,sztem egyre többször fog bemenni...

Egy biztos,pont őt szidni nagy vakságra utal...Lehetne itt szidni a tegnapi meccs után Messin kívül mindekit...Sőt őt is mert az első félidőben egy jó labdaérintése nem volt a gólon kívül...Puhl is figyelte,21szet ért labdába és abból 3 jó megoldás volt,máskor eladta vagy szerelték...(lehet mondani hogy jah persze,de igazából valósnak érzem a látottak alapján)De nem Alexiessel volt itt a baj,ő hozta amit tud. Leginkább itt a védők hátul voltak botrányosak...

Én nem gondolom hogy az ennyire visszállás taktika volt,egész egyszerűen a csere védőink kellően töketlenek voltak egykét előre passzhoz,mindíg csak hátra merték,és így beszorítottuk önmagunkat...Azt hogy ebből jól jöttünk ki végül és jöhettek a kontrák az megint más,de ez nem tudatos volt,szimplán a meccs alakulása hozta így...És igen nem gondolnám hogy ezzel a védelemmel,de még a kezdő 4essel sem ez az ideális taktika,mert egy picit jobb csapat megszórt volna minket mint az állat. És nem is azért mert annyira rosszak a védők,hanem mert a Mou féle viszaállós taktika csak akkor működik ha mindíg mindenki rendre visszazár,belértve a csatárokat is...Namost nálunk a középpályásaink is rendre 20méter hátrányba voltak a visszazárásnál,nemhogy Messiék...Rendre kb annyian támadtak mint ahányan hátul voltunk,no ezt így nem lehet,mert egy embert bárki megver lendületből a La liga szintején. Létszámfölényben kell lenni hogy működjön a tömörülés,de ahhoz Xaviéknak azonnal vissza kéne zárni,ami persze azt jelenti hogy nem mehetnek fel anniyra...Alias az egész taktika totál más...

Amúgy meg az is badarság hogy nem is volt annyira rossz a pálya állapota,nem egy közeli felvételen látszott hogy szó szerint tocsogott a pálya,szinten vizen játszottak...Én amikor megláttam a pályát az első percekben,na mondom kikaptunk így nem lehet...Pláne az első gól után...Szal ezek közt a körülmények közt csoda hogy tudtunk egyáltalán úgy játszani mint a 2. félidőben...Aztán sztem azért is javult fel a játékunk mert egy fokkal alább hagyott az eső,és egyből tudtunk ténylegesen focizni is...Nagy pozitívum azért a hajtás...Igen ahogy kimentünk úgy nem lehet,de a 20perc környékén sikerült váltani a második félidőre meg egy teljesen más hozzáálással kijönni...Pedig ez a sokkal nehezebb...Egyrészt dícséret érte,másrészt továbbra is leszidás a kezdetért...De a Barca mindíg álmosan kezd az utóbbi 10évben...Nézzük meg a classicokat Mou alatt, hátrányból kezdük rendre...De korábban a 2009es álom szezonban is,az első 10percben nem tudtuk játsznai amit akrtunk,aztán kivégzés...A MU elleni 2BL döntő is,ahogy indult na mondom megfogtak minket,aztán jött a zsuga...ÉS sorolhatnám,az elején mindíg alszunk,csak nem ennyire általában...De nagy meccsen ennyire tuti nem fogunk...Azért fontos meccs volt,meg nem rossz ellenfél,de nem egy city elleni BL meccs...

Amúgy annyira nem kell lesajnálni minket,vhogy azért mindíg összekapjuk magunkat,igen nincs folyamatos jó teljesítmény,de mindíg van aki kihúz minket a kakiból,és mindíg van aki meglepetéseket okoz...vhogy megoldjuk az igazán nagy feladatokat...És ez az előnyük az anyonnyert kiöregedő játékosoknak,a rutin,a higgadtság,az hogy mindíg teszik a dolgukat bármi van...És rutinban,nyerni tudásban azt hiszem nincs ellenfelünk...Nézzük csak meg a Milan legutóbbi Bl győzelmét...A nagy öregek egykét fiatallal kiegészülve azért a végén még csak behúzták...Pedig ki gondolta volna előzőlegesen...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7464
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.02.10. 18:20:14

kristop írta:
Chino írta:Amúgy jelentkezzen már aki látta a Norwich-City meccset (0:0). Ahhoz képest mi álomjátékot nyomunk, legalábbis ami ez első 60-70 percet illeti, pedig már az összes támadóját beküldte Pellegrini. Dehát persze, az angol bajnokság mennyivel erősebb.
megverünk egy sevillát idegenben 4-1re, a city leikszel a norwich otthonában
na vajon ebből mi következik?
Nem következtetést akartam levonni, sokkal inkább az ellenkezőjét bizonyítani. Mert sokan itt úgy látják, hogy a City bombaerős, soha nem hibázik, tökéletesen játszik. legalábbis hasonlókat olvasni.
Erre írtam (ahogy korábban is), hogy ott se fenékig tejfel az élet és vannak rossz eredményeik, bizony játszanak gyengén is bőven.
Ha mi viszont lehozunk egy gyengébb meccset kriptahangulat van és az esélyünk nulla ellenük. Nem azt mondom, most egy kicsit rosszabb szériában vagyunk, de egyes játékosaink javuló formát mutatnak és nem felejtettünk el egy hónap alatt focizni.
Subinho írta:Ezzel a játékkal idén a City lesz nekünk a Bayern... :(
kristop írta:hát persze hogy ez, teljesen logikus. mármint nyilván előfordulhat, hogy kikapunk, de ha a kolléga city szurkoló lenne, akkor valószínűleg most azt írná "a barca ellen ez kevés lesz". szóval szerintem mindkét csapat kiesik a [auto_cenzúra] :cry:
Kb. erre gondoltam.
Forca Barca!!!!
Avatar
kristop
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2120
Csatlakozott: 2009.04.14. 14:25:05

2014.02.10. 17:54:06

Chino írta:Amúgy jelentkezzen már aki látta a Norwich-City meccset (0:0). Ahhoz képest mi álomjátékot nyomunk, legalábbis ami ez első 60-70 percet illeti, pedig már az összes támadóját beküldte Pellegrini. Dehát persze, az angol bajnokság mennyivel erősebb.
megverünk egy sevillát idegenben 4-1re, a city leikszel a norwich otthonában
na vajon ebből mi következik?
Subinho írta:Ezzel a játékkal idén a City lesz nekünk a Bayern... :(
hát persze hogy ez, teljesen logikus. mármint nyilván előfordulhat, hogy kikapunk, de ha a kolléga city szurkoló lenne, akkor valószínűleg most azt írná "a barca ellen ez kevés lesz". szóval szerintem mindkét csapat kiesik a [auto_cenzúra] :cry:
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7464
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2014.02.10. 16:49:42

Olyan hirtelen tud fordulni a világ. Eddig mindenki dícsérte Alexist, hogy felvállalja és többnyire megnyeri az 1 vs 1-eket, hasznosan játszik, assistokat ad. Most egy-két rosszabb meccs után fogalmatlan, béna, mit keres itt, takarodjon stb. Érdemes visszanézni a topicját. Rengeteget melózik és idáig mindenkinek az volt a baja, hogy nem lő gólokat, mert az minősíti a csatárt, most pedig tessék, vezeti a házi góllövőlistát. És kit érdekel, hogy többnyire otthon talál be, ha fontos meccseket tud eldönteni és nem csak a kiscsapatokat tömi ki. Másrészt, ha nem hajtaná ki a belét Alvesről sokkal több gólt kapnánk. Tegnap is felfelé lógott ki a csapatból. Most persze jön, hogy mindenki sz@r volt. Pedronál pedig minden tekintetben jobb, aki pedig Tellot tenné a helyébe.... Hagyjuk.

Az hogy a Sevillanak is ugyanolyan volt a pálya tök igaz, de hasonlítsuk már össze a két csapat játékát. Enyhén jobban akadályozott minket, mint a Sevillat. Ez csak egy adalék a közhely mellé. Persze, hogy nem lehetett úgy passzolgatni.Ennek ellenére tényleg bűn rosszak voltunk az első félidőben, főleg az első fél órában. Az mondjuk túlzás, hogy 3 góllal is vezethettek volna, a góljuk is jókora potya volt (ezt már kezdem megszokni), viszont a második játékrészben egyértelműen jobbak voltunk és gólhelyzetük is alig-alig volt. Piqué is feljavult valamennyire, de akkor is járna neki egy jókora seggberúgás. Túlságosan megszokta a jót vagy a franc tudja.
A második félidővel azért vagyok valamennyire "elégedett" mert a korábbi meccsekhez képest jobban játszottunk, de ez nem tudom pozitív vagy negatív irányba hajlott volna normális körülmények között. Még felszabadítani is alig lehetett és még sok tényező van ami nem derült ki teljesen, viszont én az előbbire gondolok/hiszek.
Ezt meg megint nem értem. Most arra panaszkodnak egyesek, hogy nem azt akarják látni, hogy egy Sevilla ellen a csapat visszább áll és csak öt-hat gólhelyzetünk van a meccsen, ráadásul kontrázunk. A Valencia ellen meg pont az ellenkezőjéért sírtak itt az emberek. Döntsétek már el mi a jó.

A hajtással én nagyjából elégedett vagyok, mentünk labdát szerezni rendesen, futottak a srácok még Messi is szokatlanul sokat támadott le. Persze van még hová fokozni, de az utóbbiakhoz képest ebben valamicske fejlődést látok.
Mindent összevetve nem volt egy hú de jó játék tőlünk, amit azért az idő sem támogatott,emellett nagy volt a kontraszt a két félidő közt. és nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, viszont nem is hordanám lesz a csapat, kivéve egy-két emberkét.
Akit ki lehet emelni szerintem Ini, Song, (második félidős) Messi, akinek mehet a tockos: Piqué, Valdes, Montoya.

Amúgy jelentkezzen már aki látta a Norwich-City meccset (0:0). Ahhoz képest mi álomjátékot nyomunk, legalábbis ami ez első 60-70 percet illeti, pedig már az összes támadóját beküldte Pellegrini. Dehát persze, az angol bajnokság mennyivel erősebb. :D
Forca Barca!!!!
Csbal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 278
Csatlakozott: 2013.11.27. 12:54:35

2014.02.10. 16:04:23

mvik írta:üdv. na ezt azért egyszerűen nem értem, miért pont azt a csatárunkat kell bántani aki egész szezon során majd ki hajtja a belét úgy harcol minden labdáért, és azt se értem h miért mondjátok h 1v1-ben senkit nem tud megverni amikor pont h idén veri meg a védőit. jó tény és való h helyzetkihasználása nem egy Messi szintű, de azért könyörgöm egész évbe szárnyal a gyerek és élvezi a játékot, pont ilyenkor kell bántani. akkor ennyi erővel mért nem bántjátok Messit is amikor az utóbbi időbe rengeteg labdát szórakozik el és abból tudnak lekontrázni minket (nem 1 volt már ilyen a szezonban), vagy azt a Pedrot aki csak akkor ér valamit ha van egy kis tere futni mert máskülönben elnyomják. Alexis igen is nagyon jól játszik az utóbbi időbe itt most nem csak azt kell nézni h hány helyzetet rúg be hanem h mit csinál a pályán. csomószor volt olyan egy meccsen h Alves fent kolbászol és Alexis futott vissza a csatárral és ő szerelt. nagyon nagy munkabírású a gyerek és rengeteget fut (ami Messiről rohadtul nem mondható el).
Nincs mit hozzátenni. Így van, ahogy látod.
Annyit esetleg, hogy a tavalyi szezon után divat lett sarazni a chilei-t. Csak a vak nem látja hogy Sanchez idén bombaformában van.
Csbal
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 278
Csatlakozott: 2013.11.27. 12:54:35

2014.02.10. 16:00:24

Egyetértek Rivaldo11-el. Felfelé lógott ki Sanchez a tegnapi meccsen. Az azért nekem a hozzáállásáról sokat elmond, hogy nem egyszer volt olyan, hogy Montoya helyett Sanchez ért vissza a jobb oldali támadóval. Ez a gyerek a lelkét kiteszi a pályán és nála ha nem is szó szerint, de érvényesül az hogy a szorgalma teszi őt nagyon hatékonnyá és tehetségessé. És ilyen mentalitású játékosokra nagyon nagy szükség van nekünk is. És úgy látom h a társak is sokkal jobban szeretik, mint ezelőtt. Most sikerült sztem teljesen beilleszkednie.

Messi-vel kapcsolatban viszont meg kell említeni hogy a meccs első félidejében semmit nem csinált, háromszor hallottuk a nevét a félidő alatt. A zsenijének köszönheti hogy a semmiből vert egy olyan gólt amit sztem nem sokan csinálnak meg ilyen szituációban. A gól pedig a második félidőre teljesen feldobta őt és a csapatot is.
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8005
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2014.02.10. 15:29:37

Alexis tegnap megtette a magáét. Ha más játékosoknál mentőöv lehet a gyengébb teljesítményre a stat, akkor Sanchez a tegnapi nap 1 góllal, és egy gólpasszal bizony felfelé lógott ki a csapatból.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Yokozuna
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: 2008.11.22. 18:54:18

2014.02.10. 15:25:46

De jó, hogy már nem csak én bírálom Alexist! Hát nem dönti halomra a védőket, és ha a sok futás után labdát szerez, akkor sem tudja az ember vajon mit kezd vele. Az viszont bíztató lehet, hogy most már a hátáról is bemegy a labda.
Válasz küldése