Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egy felnőtt játékost akarunk hasonlítani egy fiatalhoz? Akiket veszünk kész focisták, akikről beszélünk pedig nem azok, nem lehet a kettőt összehasonlítani.Aha, értem, nincs idő. Akkor az igazolásaink közül sem maradt volna senki az elmúlt években. Talán Rakitic, meg Masch. Mert a többiek nem úgy kezdték, hogy 40-100 milla között van az értékük.
Az megvan, hogy Xaviék is egy folyamat végén váltak totál alapemberré? Ineista évekig alig játszott majd csak csere volt. Ugyanez igaz a maiakra is, hogy végig kell járni a ranglétrát.Na most fogom kitiltatni magam. Mert mintha birkákkal kéne veszekedni minden topikban. KI A FAX ÁLLÍTOTTA, hogy Grimaldo, Samper, Adama, Halilovic az új Xavi vagy Puyol?? Te láttad Xavit vagy Puyolt 20 évesen játszani?? Én IGEN, és a közelében sem volt a teljesítményük egy Thiago-hoz képest, de MEGKAPTÁK a lehetőséget, és IKONOK lettek. EZT nem fogjátok fel. És nem is akarjátok.
Gazdasági oldalakat én mindig felszoktam hozni és annyira kicsinálják a Masia-t, hopgy jelenleg is 8 ember a csapatban az utánpótlásból jött. Sandro-Munirt egybe veszem. Mellettük Pique, Busquets, Iniesta, Messi, Bartra, Roberto, Rafinha. Ezekből Rafinha, Robert egyértelműen Lucho alatt épülnek be és ott van Bartra is. És annyira szemetek vagyunk, hogy amúgy igényt tartanánk Nolito-ra és amúgy Suarezre is. Te is régi motoros vagy, segítek neked ennyi saját nevelés nem volt se 10 éve se 20 éve.....Ennyire porig rombolják....Égessük porig a La Masiat, aztán a felnőtt keret 25. játékosát is vegyük meg 30 milláért. Nektek a gazdasági oldal semmit sem jelent, láttam már az okos, "nem az én pénzemet költik" hozzászólásokat, aztán majd 10 év múlva lehet pislogni, mikor a Real-nak, valamint az orosz-arab csapatoknak még vannak klasszisaik, nekünk meg senki.
Jött egy hír, amire öten ugrottak egyből, ennyit a vitagenerálásról.És ne gyertek azzal, hogy megint mi (én) esünk túlzásba, mert magát a VITÁT ti generáltátok, itt csak arról volt szó, hogy JELENLEG 2!!!!!!!! B-s játékos megérdemelné a LEHETŐSÉGET. Nem a KEZDŐTAGSÁGOT vagy az ARANYLABDÁT.
Ez a kedvencem, amikor valaki a "jobb szurkoló" vagy csak szimplán megkérdőjelezi, hogy xy kinek szurkol. Mi is a vezetők is Lucho is és még sok más emebr csak a rosszat akarja. Az véletlenül sem fordul meg egyiknek sem a fejében, hogy egy fiatalt hogyan kell beépíteni. Hogyan is fordulhatna meg, mikor nincsenek fiatal játékosaink a csapatban...oh wait......Mintha különböző csapatoknak drukkolnánk. Az agyam eldobom. Vagy mintha nem tudnátok olvasni. Nagy részetek vagy a Football Manager-en nőtt fel, vagy rohadtul rossz csapatnak drukkol.
Először is láttam, másodszor pedig leírtam nem egyszer, hogy adok a véleményetekre,d e a túlzott "tolással" meg nem rétek egyet. Esküszöm, hogy itt valami kultikus dolog lett a la Masia....Itt egyesek külön sértésként élik meg ha a kedvencük nem kap lehetőséget. Ha már ujjal mutogatás megy, akkor én meg ezt látom. Én meg leírom századjára is, hogy nem fog érdekelni, hogy Kis Pista vagy Nagy Jóska kerül fel. Az kerüljön fel aki akar és majd lehet belőle valami idővel, de vannak akikből nem lesz és ezt el kell fogadni. Pedro pl feljebb meg lett említve tudod miért volt a kedvencem? Mert a csávó mindig akart és nála sokkal tehetségesebb emberek voltak és eltűntek. Ezt azért írom, mert az hogy szerinted vagy más szerint xy egy tehetséges focista csak egy kiindulópont, van ezer más aspektus amit teljesíteni kell. És igen is bízok az edzőinkben annyira, hogy ők ott vannak mellettük és látjuk, hogy csak kijönnek olyan emberek, akik hasznosak tudnak lenni. ott van Sandro Munir páros. Utóbbi állítom hogy sokkal tehetségesebb, de előbbi meg megfojtaná az anyját egy kanál vízben és egy edző az elsőt fogja választani ha utóbbi nem tud mentálisan fejlődni.Bob, ti kezdtétek, ti írtok olyan "tényeket", amiről fogalmatok sincs. Nem is láttad ezeket a kölyköket focizni, aztán mindig jön a VEB által használt szöveg, "ki tudja mit nyújt edzésen". Aki itt edzésen kevés, az el van zavarva már 16 éves korában, ennek is utána kéne olvasni, mert vannak erről cikkek. Ez nem egy "nagy család", mint ahogy szeretné a csapatvezetés, hogy látszódjon, hanem kőkeményen profi utánpótlásnevelés. És ne oktass már ki a stílus miatt légyszíves, nem én kezdtem.
Általánosítás, imádom.Én voltam arrogáns? Olvasd már el a ti táborotok full lenéző véleményeit, és azt, amiből ez az egész kipattant. Van 2 ügyes kölyök, miért nem kapnak lehetőséget? Kb ennyi. Majd jöttetek ti. Úgy, hogy semmit sem láttatok a kölykökből. Persze Gumbau jó, mert LE úgy gondolja. És adja Isten, hogy beváljon, mert soha egy játékosunk sem volt, akinek nem drukkoltam. De ti? A saját stílussal, hozzáállással kéne foglalkozni. Meg értelmezni azt, amit mi írunk.
Nem megbántva, de így ennek semmi értelme. Vagy megsértődsz, vagy arrogánsan mindenki hülye. Így nem lehet vitatkozni.mahitoo írta:Aki itt tanul meg focizni, az sajnos jó eséllyel csak itt tud kiteljesedni, ezt tanulja 5-10 éven keresztül. Vajon Rafinha miért az EGYETLEN, aki visszajött kölcsönből, és játszik is? Ja! Mert LE volt előtte az edzője. A többi kölcsönadott játékosra nyugodtan keresztet vethetünk, akár kiteljesedik (10%), akár nem (90%). Fabre? Megkapta az alapokat, elment angliába, császár lett, és itt mégis nulla volt. Vissza a Chelsea-hez, és megint jól nyomja. Ő tudott váltani, de sajnos erre a Barcelonai karrierje rá is ment. Ha Piquét nem hozzuk vissza, ma valszeg az angol 2-ben játszana. Ha eladjuk Xavit, Iniestát, jó eséllyel sosem kerülnek az aranylabda közelébe. Puyol? Hehe. Ennyire nem lehettek vakok, hogy aki nálunk tanul, az vagy itt fut be, vagy nagyjából sehol. Pedroval mi lett volna? Baktalórántháza? Sokkal-sokkal-sokkal többet profitálunk a saját fiatal játékosainkkal, mint a csilliókért vett "sztárokkal". De nem akarjátok megérteni, és a mi hibánk, hogy 2 év alatt, ESÉLYT szerettünk volna annak a pár valóban érdemes fiatalnak. És még mi vagyunk a makacsok, hülyék, hozzánemértők, miközben a "szeretett" csapatotoknak 2 ifi vagy tarcsi meccsét sem voltatok hajlandóak megézni. Majd miután semmit sem láttatok az adott játékosoktól, még nektek áll feljebb. Nem ártana elgondolkodni.
Ezt így elfogadom, mert valóban eddig egyszer játszott (Las Palmas elleni 3 perc nem mérvadó) és Busquets helyére jött, de az előszezonban tolták egymás mellett is, de amit írsz logikus és igazat adok neked.Nem azért teszi be, hanem mert Busit pihentetni kell, ennek semmi köze ahhoz, hogy Gumbau tud fejelni, legalábbis szerintem.
Mondjuk speciel a Levante ellen nem volt rossz átadása, viszont nem nyert fejpárbajt, de szerzett két labdát.Pont ez az, nyomás alatt Gumbau nagyon könnyen elszórja a labdát. De erre is csak azt tudom mondani, hogy tavaly végigjátszott egy meccset a BL-ben Samper, semmi ilyet nem lehetett nála észrevenni. Nagyon hasonló Busihoz, ő is jól hozza ki a labdát nyomás alatt is.
Na mindegy, úgysem győzzük meg egymást.
Nem azért teszi be, hanem mert Busit pihentetni kell, ennek semmi köze ahhoz, hogy Gumbau tud fejelni, legalábbis szerintem.És beteszi ha rá van szükség míg mondjuk ha Samperre lenne szükség, akkor meg ott van Busquets sokkal jobb kiadásban.
Pont ez az, nyomás alatt Gumbau nagyon könnyen elszórja a labdát. De erre is csak azt tudom mondani, hogy tavaly végigjátszott egy meccset a BL-ben Samper, semmi ilyet nem lehetett nála észrevenni. Nagyon hasonló Busihoz, ő is jól hozza ki a labdát nyomás alatt is.Mentális dolgok, nyomás elviselése ezeket testközelből úgy gondolom jobban fellehet mérni és ez jelenti azt ha valaki nincsen kész az első csapatra.
Mert Gumbau nyilván olyan kaliberű játékos, akire rá kell építeni egy csapatot ? Természetesen nem, de a történelem folyamán olyan még soha nem fordult elő, hogy valakit pl azért tettek be a csapatba, mert mondjuk betudja fejelni, vagy letud fejelni mást, erejét kihasználja? És akkor fogadjunk, hogy jön, hogy de hát a Levante ellen meg miért nem fejelt, ugye kitaláltam.Amúgy most ezt úgy mondod, mintha Gumbauval mást játszanánk, mikor ő játszik, mert más típus...
Nem sokszor játszott az első csapatban úgyhogy ezt így kategorikusan kijelenteni nem lehet, viszont edzésen csak többször látta pl LE is.Nincsen kész az első csapatra, ettől meg felakasztom magam, tavaly szerintem bizonyított.
És akkor nem lehet az hogy Sampert pont azért nem hozzák fel, mert a B-ben legalább játszik? Továbbra is tartom, hogy Gumbau-t azért hozta fel és azért őt hozza fel, mert őt tudja használni. Sampert hova használja, mikor Busquets hasonló. Plusz szerintem az is benne van, hogy nicnsen kész az első csapatra.S.Agüero írta:Gondoltam, hogy valaki ezt fogja belőle kihozni. Samper vkp, szóval ugyanúgy tud ütközni.Ha ez a különbség a 2 játékos között, akkor szerintem meg is van a megoldás az egyenletre. Gumbau nagyobb munkabírású játékos, Samper meg irányító, amire a JELENLEGI középpályánknak nincs szüksége. Iniesta a sebességén kívül nem sokat vesztett az évek alatt, s nézd meg,hogy az ő játéka is hogy átalakult azért, hogy kezdő lehessen. Megtanult ütközni, szerelni, s ne soroljam még.
De egyébként is jobb a játék minden aspektusában Gumbaunál, egyedül a magassága az, amibe tényleg bele lehet kötni.
Nem értem amúgy, miért akarjátok Gumbaut kihozni ebből győztesként, tök egyértelmű, hogy gyengébb képességű.
És ha már nálunk sírás megy, ti is ugyanúgy makacs módon kiálltok, hogy például Gumbau jobb/jobban illik a csapatba, mint Samper.
javítsatok ki ha tévedek, de én ezen a fórumon mióta olvasom körülbelül minden elküldött/elengedett/kölcsönadott fiatal játékosnál azt olvastam, hogy elpazaroljuk a tehetségeinket, máshol fog befutni, jaj. ehhez képest maximum nolitót lehet felhozni, akit talán visszavennénk, így majd öt év után, cserének. a többiek nem érték el utána se a szintet. ilyen szempontból bízom a döntéshozók ítélőképességében.palesz77 írta:De majd a Benficában.
Gondoltam, hogy valaki ezt fogja belőle kihozni. Samper vkp, szóval ugyanúgy tud ütközni.Ha ez a különbség a 2 játékos között, akkor szerintem meg is van a megoldás az egyenletre. Gumbau nagyobb munkabírású játékos, Samper meg irányító, amire a JELENLEGI középpályánknak nincs szüksége. Iniesta a sebességén kívül nem sokat vesztett az évek alatt, s nézd meg,hogy az ő játéka is hogy átalakult azért, hogy kezdő lehessen. Megtanult ütközni, szerelni, s ne soroljam még.
Ha ez a különbség a 2 játékos között, akkor szerintem meg is van a megoldás az egyenletre. Gumbau nagyobb munkabírású játékos, Samper meg irányító, amire a JELENLEGI középpályánknak nincs szüksége. Iniesta a sebességén kívül nem sokat vesztett az évek alatt, s nézd meg,hogy az ő játéka is hogy átalakult azért, hogy kezdő lehessen. Megtanult ütközni, szerelni, s ne soroljam még.S.Agüero írta:Tavaly a BL-ben lehozott egy igen jó teljesítményt, ott nem remegett meg érdekes módon. Én meg azt nem értem, hogy például Sampernek mit kellene még tennie, hogy felhívják.Az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy edző lássa, hogy teszem azt Samper nincs még készen? Nem megfelelő az edzésmunkája, nincs meg a fizikuma, nincs meg a tökösség benne, nem bírja a nyomást?
Körülbelül akkora különbség van Samper és Gumbau között, mint mondjuk Iniesta és Keita között volt. Oké, nem teljesen egy poszt, de értitek.
Tavaly a BL-ben lehozott egy igen jó teljesítményt, ott nem remegett meg érdekes módon. Én meg azt nem értem, hogy például Sampernek mit kellene még tennie, hogy felhívják.Az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy edző lássa, hogy teszem azt Samper nincs még készen? Nem megfelelő az edzésmunkája, nincs meg a fizikuma, nincs meg a tökösség benne, nem bírja a nyomást?
Én is hasonlóan látom és főleg a "sírás" részt, már bocsánat.hajnesz írta:Igazatok van, direkt írtam szélsőségesre a hsz-emet, abban bízva,hogy felnyitja pár ember szemét. Én sosem voltam a fiatalok ellen, de nekem nem is az az elsődleges a csapatban,hogy hány fiatal játszik benne.
Palesz írta valahol, hogy Halilovic lehet az új Messi.
Nekem igazából csak az a fárasztó, hogy akármikor szóbakerül a bhv,vagy khv, neadjisten a középpályás poszt, mindig meg van említve, hogy Grimaldo,Bartra, Samper kellene, hogy játsszon, és nem XY. Mindig, minden körülmények között feljön ez a téma, és igazából már kicsit fárasztó ez a számomra.
Van egy kiváló utánpótlásképzés, erről is híres a klubunk. Vannak kiváló szakemberek, média figyelem a B csapatnál, minden megvan. S ilyenkor egyesek még mindig azt gondolják, hogy pl. Samper jobban kész az első csapatra,mint Gumbau(én nem tudom),Grimaldo jobb,mint Adriano,stb. Nem azzal van a bajom, hogy más a véleményetek, hanem hogy ezt minden egyes meccs után fel kell hozni,ha rosszul játszik Adriano, Mathieu,vagy éppen Mascherano a középpályán. Ilyen szinten csak a tudás semmire sem elég. Van egy olyan faktor, ami a legtöbb tizenévesben nincs meg, míg az idősebbekben igen, ez a tapasztalat. Tapasztalat kell ahhoz, hogy Balet kilökd a nézők közé (elnézést,hogy megint felhozom, most más nem jutott eszembe hirtelen), vagy amikor nagyon kell, taktikai faltot csinálni kontrálnál,stb,stb... Lehet mondani, hogy ezt meg lehet tanulni, de így is szerintem elég szép számban alkalmazunk fiatalokat a többi élcsapathoz képest. Realban konkrétan ott van Varane, esetleg Casemiro, de Casemirot úgymond "készen kapták".
Roberto-Pique-Bartra-Grimaldo... Egyik valamire való csapatnak sincs ilyen fiatal védelme.
hajnesz írta:Palesz írta valahol, hogy Halilovic lehet az új Messi.
Nekem se, ha nem lenne egy tehetséges gyerek se a B-ben, akkor nem is szeretném, hogy próbáljuk ki őket. De ha vannak, és ráadásul többen hiányposzton, akkor legalább próbáljuk már ki őket, aztán mielőtt zöld utat adunk nekik..Én sosem voltam a fiatalok ellen, de nekem nem is az az elsődleges a csapatban,hogy hány fiatal játszik benne.
Grimaldo Albát nem szorítaná ki azért..hajnesz írta: Roberto-Pique-Bartra-Grimaldo... Egyik valamire való csapatnak sincs ilyen fiatal védelme.
Éreztem, h fel lesz hozva a "tapasztalat".hajnesz írta: Ilyen szinten csak a tudás semmire sem elég. Van egy olyan faktor, ami a legtöbb tizenévesben nincs meg, míg az idősebbekben igen, ez a tapasztalat. Tapasztalat kell ahhoz, hogy Balet kilökd a nézők közé (elnézést,hogy megint felhozom, most más nem jutott eszembe hirtelen), vagy amikor nagyon kell, taktikai faltot csinálni kontrálnál,stb,stb...
Kiestek a másodosztályból. Te írtad le, hogy nem nézel B-meccset és nem érdekel. Akkor nem tudom honnan veszed, hogy XY miért nem szint.hajnesz írta:Összegzem az eddig elhangzottakat fórumon:
-"Munir és Sandro húzóember volt a B-ben"
-"Samper akkora ász,hogy azzal,hogy nem hozzuk fel vétünk a 11.parancsolat ellen"
-"Grimaldo a legjobb fiatal hátvéd a B-ben"
-"Halilovic az új Messi"
-"Adama jobb mint Tello"
stb.stb.
Hát nemtudom... Mikor Pedrok szaladgáltak a B-ben,valahogy nem esett ki a csapat a másodosztályból(direkt nem nagyobb nevet írtam).
Ha akkora ászok,és tehetségek lennének, akkor valószínüleg nem esett volna ki a csapat a másodosztályból(kb fél csapatot felsoroltam, akik érdekes módon mind istencsászárok a tarcsiban). Ez csak egy megjegyzés, nem nézek B meccset, meg nagyjából nem is érdekel,hogy ki játszik, nekem csak az a lényeg, hogy a lehető legjobb játsszon...
[/quote]visca el barca írta:hát de pont azért estek ki mert buta, hozzá nem értő edzők pont a jövő csillagait nem játszatták. érted. pedig mind világklasszis a posztján és miután elmennek ezt mind bizonyítja is fogja. az utolsó ilyen nagy sírás-rívás talán muniesánál volt, azóta is tolonganak érte a topklubok (jó persze nem lebecsülve, hogy egy stokeban azért fix kezdő, de valahogy mégsem lett juventus/real/psg kaliberű klub spílere). most ez megy épp grimaldoval, jövőre majd samperrel (mert ha rafinha felépül, arda játszahat, meg hoznak egy pogbát, akkor hótziher h ő sem gfog itt sok sót megenni) utána meg XY-nal. mondjuk azt meg elfelejtik közben, hogy nélkülük is fossuk a kupákat, úgyhogy lehet az edzők mégiscsak jobban tudják a dolgukat.
befejeztem, ez is uo. szélmalomharc mint a busquets-anti busquets csaták