Aha, értem, nincs idő. Akkor az igazolásaink közül sem maradt volna senki az elmúlt években. Talán Rakitic, meg Masch. Mert a többiek nem úgy kezdték, hogy 40-100 milla között van az értékük.
Egy felnőtt játékost akarunk hasonlítani egy fiatalhoz? Akiket veszünk kész focisták, akikről beszélünk pedig nem azok, nem lehet a kettőt összehasonlítani.
Na most fogom kitiltatni magam. Mert mintha birkákkal kéne veszekedni minden topikban. KI A FAX ÁLLÍTOTTA, hogy Grimaldo, Samper, Adama, Halilovic az új Xavi vagy Puyol?? Te láttad Xavit vagy Puyolt 20 évesen játszani?? Én IGEN, és a közelében sem volt a teljesítményük egy Thiago-hoz képest, de MEGKAPTÁK a lehetőséget, és IKONOK lettek. EZT nem fogjátok fel. És nem is akarjátok.
Az megvan, hogy Xaviék is egy folyamat végén váltak totál alapemberré? Ineista évekig alig játszott majd csak csere volt. Ugyanez igaz a maiakra is, hogy végig kell járni a ranglétrát.
Égessük porig a La Masiat, aztán a felnőtt keret 25. játékosát is vegyük meg 30 milláért. Nektek a gazdasági oldal semmit sem jelent, láttam már az okos, "nem az én pénzemet költik" hozzászólásokat, aztán majd 10 év múlva lehet pislogni, mikor a Real-nak, valamint az orosz-arab csapatoknak még vannak klasszisaik, nekünk meg senki.
Gazdasági oldalakat én mindig felszoktam hozni és annyira kicsinálják a Masia-t, hopgy jelenleg is 8 ember a csapatban az utánpótlásból jött. Sandro-Munirt egybe veszem. Mellettük Pique, Busquets, Iniesta, Messi, Bartra, Roberto, Rafinha. Ezekből Rafinha, Robert egyértelműen Lucho alatt épülnek be és ott van Bartra is. És annyira szemetek vagyunk, hogy amúgy igényt tartanánk Nolito-ra és amúgy Suarezre is. Te is régi motoros vagy, segítek neked ennyi saját nevelés nem volt se 10 éve se 20 éve.....Ennyire porig rombolják....
És ne gyertek azzal, hogy megint mi (én) esünk túlzásba, mert magát a VITÁT ti generáltátok, itt csak arról volt szó, hogy JELENLEG 2!!!!!!!! B-s játékos megérdemelné a LEHETŐSÉGET. Nem a KEZDŐTAGSÁGOT vagy az ARANYLABDÁT.
Jött egy hír, amire öten ugrottak egyből, ennyit a vitagenerálásról.

És nem olyanok ugrottak, akik azt írják, hogy türelem kell és nem minden arany ami fénylik.
Mintha különböző csapatoknak drukkolnánk. Az agyam eldobom. Vagy mintha nem tudnátok olvasni. Nagy részetek vagy a Football Manager-en nőtt fel, vagy rohadtul rossz csapatnak drukkol.
Ez a kedvencem, amikor valaki a "jobb szurkoló" vagy csak szimplán megkérdőjelezi, hogy xy kinek szurkol. Mi is a vezetők is Lucho is és még sok más emebr csak a rosszat akarja. Az véletlenül sem fordul meg egyiknek sem a fejében, hogy egy fiatalt hogyan kell beépíteni. Hogyan is fordulhatna meg, mikor nincsenek fiatal játékosaink a csapatban...oh wait......
Bob, ti kezdtétek, ti írtok olyan "tényeket", amiről fogalmatok sincs. Nem is láttad ezeket a kölyköket focizni, aztán mindig jön a VEB által használt szöveg, "ki tudja mit nyújt edzésen". Aki itt edzésen kevés, az el van zavarva már 16 éves korában, ennek is utána kéne olvasni, mert vannak erről cikkek. Ez nem egy "nagy család", mint ahogy szeretné a csapatvezetés, hogy látszódjon, hanem kőkeményen profi utánpótlásnevelés. És ne oktass már ki a stílus miatt légyszíves, nem én kezdtem.
Először is láttam, másodszor pedig leírtam nem egyszer, hogy adok a véleményetekre,d e a túlzott "tolással" meg nem rétek egyet. Esküszöm, hogy itt valami kultikus dolog lett a la Masia....Itt egyesek külön sértésként élik meg ha a kedvencük nem kap lehetőséget. Ha már ujjal mutogatás megy, akkor én meg ezt látom. Én meg leírom századjára is, hogy nem fog érdekelni, hogy Kis Pista vagy Nagy Jóska kerül fel. Az kerüljön fel aki akar és majd lehet belőle valami idővel, de vannak akikből nem lesz és ezt el kell fogadni. Pedro pl feljebb meg lett említve tudod miért volt a kedvencem? Mert a csávó mindig akart és nála sokkal tehetségesebb emberek voltak és eltűntek. Ezt azért írom, mert az hogy szerinted vagy más szerint xy egy tehetséges focista csak egy kiindulópont, van ezer más aspektus amit teljesíteni kell. És igen is bízok az edzőinkben annyira, hogy ők ott vannak mellettük és látjuk, hogy csak kijönnek olyan emberek, akik hasznosak tudnak lenni. ott van Sandro Munir páros. Utóbbi állítom hogy sokkal tehetségesebb, de előbbi meg megfojtaná az anyját egy kanál vízben és egy edző az elsőt fogja választani ha utóbbi nem tud mentálisan fejlődni.
Én voltam arrogáns? Olvasd már el a ti táborotok full lenéző véleményeit, és azt, amiből ez az egész kipattant. Van 2 ügyes kölyök, miért nem kapnak lehetőséget? Kb ennyi. Majd jöttetek ti. Úgy, hogy semmit sem láttatok a kölykökből. Persze Gumbau jó, mert LE úgy gondolja. És adja Isten, hogy beváljon, mert soha egy játékosunk sem volt, akinek nem drukkoltam. De ti? A saját stílussal, hozzáállással kéne foglalkozni. Meg értelmezni azt, amit mi írunk.
Általánosítás, imádom.

Annyira lenézőek voltunk, hogy próbáltunk érveket, más játékos példákat felhozni és logikusan következtetni. Saját magamról ebszélek jelenleg. Az hogy más miként állt a dolgokhoz, hát azért had ne vállaljak felelősséget.
Másodikra meg már ki se térek, de azt megjegyezném, hogy talán valaki még emlékszik, hogy a cikkek alatt mennyit vitáztam Busquets maitt....Pedro az egyik kedvenc játékosom volt és szinte egyedüliként tartottam ki mellette a végsőkig, ennyire a fiatalok ellen vagyok....
Ezt nem érted, hogy egyáltalán nem a fiatalok ellen vagyok és leírtam már, hogy meglehet nézni hányan vannak is és kopogtatnak is, de maga a beépítési dolgokkal nem rétek egyet. Mert régen és ma is úgy működik, hogy egy folyamat és a végén lehet az igazán jókból meghatározó emberke. A folyamatos tolás meg jaj Istenem miért nem játszik ez meg az, viszont egy szélsőséges vélemény.
ui:
Én továbbra is nyitott vagyok mindig egy jó vitához egy érveket, szakmai dolgokat felvonultatott vitához, beszélgetéshez, de ehhez a másikra való mutogatáshoz nekem nincsen erőm és inkorrekt dolognak tartom. Részemről a dolog lezárva, sajnálom ha valakinek a szemében egy gonosz emberke vagyok. Mindig megpróbálok logikus, racionális réveket felsorakoztatni, de ha nincs partnerem a beszélgetésben akkor én kiszálltam.
IRGALMATLAN sokat írtam és eltűnt....Köszönhetően annak, hogy kattintgattam jobbra-balra, mert olvastam a másodikat is.
Nagyon késő van, holnap kifejtem a dolgokat, de maradjunk annyiban hogy láttam egyet s mást már a csapttól.