La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.08. 01:10:27

Beleírtam pár dolgot, de ennél sokkal bővebben kifolyt fejtve...

Továbbra is két dolog. Sok fiatal van a keretben és többen kölcsönben stb. Ha nem lassú folyamatról beszélnénk, akkor SR már kezdő kéne legyen xy már kezdő kéne legyen. És lejjebb írtam Xaviék sem így kezdtek hanem bizony nagyon apránként. SR is példa, hogy annyira nem bíznak a fiatalokban hogy szegény a fórum 100-szor elüldözte volna már, ennyit arról hogy nem érdekli vezetőinket a fiatalok sorsa.

Itt továbbra is a gócpontot abban látom, hogy nem xy kerül fel és nem kap lehetőséget, de fog majd kapni ha kiérdemli ebben biztos vagyok. 20 éves taknyos emberekről beszélünk könyörgöm, s amit sokszor szóba kerül pont hogy a csapat most olyan struktúrában van, hogy a beépítési időszak tovább kell tartson, mert csak is kész játékosokkal lehet versenyképesnek lenni. Míg Xaviék 23 évesen ott voltak a mostaniak 25-26 éves korig is lehet hogy "kénytelenek" várni. Samper stb esetében pedig bőven benne van, hogy úgy látják nem állnak készen a feladatra. Nyilván felhoznak x játékost, de őt meg nem mert pikkelnek rá. Nyilván. D: Akkor lenne értelme ennek az egész pufogásnak ha nem lennének ellen példák, de mivel vannak, hogy hozzuk fel a fiatal játékosokat így innentől irreleváns nálam. Mert csak az jöhet szóba, hogy nem tudja használni az első csapat, hiába hozol fel valakit ha nem tudsz vele mit kezdeni. Tudom Samper jól tolta a Bl-ben, na és? Akkor miért nem hozzák fel? pikkelnek rá? Valószínű....

Szélsőséges véleményen vagy, úgy gondolom, mert itt nem csak hogy minél hamarabb tegyük be (nem biztos, hogy konkrétan te írtad ezt, de más már sugallta ezt) de hogy hozzuk ezt is meg azt is. Így ezt nem lehet, idő kell, türelem kell és egyensúly kell. Én legalábbis így gondolom és az élet ezerszer bizonyította hogy így működik a fiatalok beépítése, vannak persze kivételes példák is, de egy utat mindig végig kell járni és ez hol rövidebb hol hosszabb. Most hosszabb.

De mindig azt mondom, hogy akkor várom a megoldást. :D Mert ez a lehetőség adás is olyan, hogy amúgy rotálni kell, amúgy pihentetni kell, amúgy formában kell tartani embereket és nem véletlen van 25 fős keret és nem 40 fős keret. Kicsit vicces, de amúgy pont a példák és a kölcsönben lévő játékosok is mutatják, hogy annyira gázban vagyunk Masia terén, hogy amúgy annyi játékosunk van, hogy nem tudunk velük mit kezdeni. :D És akkor hozzájön, hogy az első keret tagjait játszatni kell, mert formába kell legyenek (fiatalokra nem lehet még hosszútávon alapozni, hiába hozod fel xy-t és kezdésnek rögtön bedobod) de azért miért nem adnak lehetőséget xy-nak vagy a másiknak. Adnak, mert ha nem adnának, akkor nem lennének nálunk a játéktulajdonuk.

És azzal zárnám, hogy a legfontosabb a TÜRELEM, mert máshogy nem megy a fiatalok beépítése. Megragadni a bő keretben, kupában kapni meccseket, majd a szűkített keretet elérni, majd csereként beállva 10-15 meccs. Majd fokozaton több, 1000 játékperc elérése stb. Tizenkettedik ember szerepkör, ki-be ugró kezdő játékos, csere. Fontos kezdő játékos, alapember, csk.....És még ez is olyan, hogy így elírva oly egyszerűnek hangzik és ez egy rögös út és ezer dolog közbeszólhat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.10.08. 01:28:50-kor.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.08. 00:50:53

Senki nem volt veled inkorrekt, mert senki sem mondta, hogy a csikóknak fix kezdőpozíciót kéne adni. Itt mindenki azt írta, hogy kapják meg a lehetőséget. Nem mi mentünk el az arrogáns, és hülyének néző irányba. Utoljára írom le, szeretnénk, ha pár fiatal LEHETŐSÉGET kapna. Ennyi. Egész végig ennyi volt.

Szakmai dolgok. Nézd, ha az említett fiataloktól te is láttál volna kb 50 meccset, akkor lehetne szakmázni. Talán akkor sem, mert sem én, se te, se GT, se senki nem olyan hozzáértő, mint a Barca csapatánál akárki. De mivel ez egy fórum, egymás véleményét ütköztetjük, csak míg itt sokan sok meccset láttak, sokan sajnos 2-t, vagy semennyit. Így nehéz vitába szállni, mert én sem okoskodok a francia bajnokság miatt, csak mert a játékosok nagy részét ismerem, de alig látok meccseket.

Megint más a véleményünk, de megint csak a Barcának akarunk jót, és a nagy rész nem is ellened szólt, de ha van egy normális "próbáljuk ki őket" vélemény, és erre jönnek a "ti nem értetek hozzá" kommentek, akkor had reagáljunk már rá. Sokan a játékosok nevét sem ismerik, és osztják azokat, akik meg több meccsüket látták, mint páran az A csapat meccseit.

Peace

Látom, hogy eltűnt, mert össze-vissza vannak az idézetek, meg a te hozzászólásaid. :D Amit még most olvastam. Persze, hogy idő kell nekik. Senki sem várja a fiúkat a kezdőbe. De nem lesz annyi időnk, mint Bartránal, mert ő kb ilyen leosztással is innen menne nyugdíjba. Szépen, lassan, fokozatosan kellene őket beépíteni, ez egyértelmű. Csak most a szép, lassú az sajnos a nagyjából sehogy. De ezt sosem engedném csak az edző döntésének, mert ő marad pár évet, a játéosok meg akár sokkal tovább. De sajnos a vezetőségünk is inkább adó ügyekben jeleskedik, mint a futballban.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.08. 00:35:03

Aha, értem, nincs idő. Akkor az igazolásaink közül sem maradt volna senki az elmúlt években. Talán Rakitic, meg Masch. Mert a többiek nem úgy kezdték, hogy 40-100 milla között van az értékük.
Egy felnőtt játékost akarunk hasonlítani egy fiatalhoz? Akiket veszünk kész focisták, akikről beszélünk pedig nem azok, nem lehet a kettőt összehasonlítani.
Na most fogom kitiltatni magam. Mert mintha birkákkal kéne veszekedni minden topikban. KI A FAX ÁLLÍTOTTA, hogy Grimaldo, Samper, Adama, Halilovic az új Xavi vagy Puyol?? Te láttad Xavit vagy Puyolt 20 évesen játszani?? Én IGEN, és a közelében sem volt a teljesítményük egy Thiago-hoz képest, de MEGKAPTÁK a lehetőséget, és IKONOK lettek. EZT nem fogjátok fel. És nem is akarjátok.
Az megvan, hogy Xaviék is egy folyamat végén váltak totál alapemberré? Ineista évekig alig játszott majd csak csere volt. Ugyanez igaz a maiakra is, hogy végig kell járni a ranglétrát.
Égessük porig a La Masiat, aztán a felnőtt keret 25. játékosát is vegyük meg 30 milláért. Nektek a gazdasági oldal semmit sem jelent, láttam már az okos, "nem az én pénzemet költik" hozzászólásokat, aztán majd 10 év múlva lehet pislogni, mikor a Real-nak, valamint az orosz-arab csapatoknak még vannak klasszisaik, nekünk meg senki.
Gazdasági oldalakat én mindig felszoktam hozni és annyira kicsinálják a Masia-t, hopgy jelenleg is 8 ember a csapatban az utánpótlásból jött. Sandro-Munirt egybe veszem. Mellettük Pique, Busquets, Iniesta, Messi, Bartra, Roberto, Rafinha. Ezekből Rafinha, Robert egyértelműen Lucho alatt épülnek be és ott van Bartra is. És annyira szemetek vagyunk, hogy amúgy igényt tartanánk Nolito-ra és amúgy Suarezre is. Te is régi motoros vagy, segítek neked ennyi saját nevelés nem volt se 10 éve se 20 éve.....Ennyire porig rombolják....
És ne gyertek azzal, hogy megint mi (én) esünk túlzásba, mert magát a VITÁT ti generáltátok, itt csak arról volt szó, hogy JELENLEG 2!!!!!!!! B-s játékos megérdemelné a LEHETŐSÉGET. Nem a KEZDŐTAGSÁGOT vagy az ARANYLABDÁT.
Jött egy hír, amire öten ugrottak egyből, ennyit a vitagenerálásról. :D És nem olyanok ugrottak, akik azt írják, hogy türelem kell és nem minden arany ami fénylik.
Mintha különböző csapatoknak drukkolnánk. Az agyam eldobom. Vagy mintha nem tudnátok olvasni. Nagy részetek vagy a Football Manager-en nőtt fel, vagy rohadtul rossz csapatnak drukkol.
Ez a kedvencem, amikor valaki a "jobb szurkoló" vagy csak szimplán megkérdőjelezi, hogy xy kinek szurkol. Mi is a vezetők is Lucho is és még sok más emebr csak a rosszat akarja. Az véletlenül sem fordul meg egyiknek sem a fejében, hogy egy fiatalt hogyan kell beépíteni. Hogyan is fordulhatna meg, mikor nincsenek fiatal játékosaink a csapatban...oh wait......
Bob, ti kezdtétek, ti írtok olyan "tényeket", amiről fogalmatok sincs. Nem is láttad ezeket a kölyköket focizni, aztán mindig jön a VEB által használt szöveg, "ki tudja mit nyújt edzésen". Aki itt edzésen kevés, az el van zavarva már 16 éves korában, ennek is utána kéne olvasni, mert vannak erről cikkek. Ez nem egy "nagy család", mint ahogy szeretné a csapatvezetés, hogy látszódjon, hanem kőkeményen profi utánpótlásnevelés. És ne oktass már ki a stílus miatt légyszíves, nem én kezdtem.
Először is láttam, másodszor pedig leírtam nem egyszer, hogy adok a véleményetekre,d e a túlzott "tolással" meg nem rétek egyet. Esküszöm, hogy itt valami kultikus dolog lett a la Masia....Itt egyesek külön sértésként élik meg ha a kedvencük nem kap lehetőséget. Ha már ujjal mutogatás megy, akkor én meg ezt látom. Én meg leírom századjára is, hogy nem fog érdekelni, hogy Kis Pista vagy Nagy Jóska kerül fel. Az kerüljön fel aki akar és majd lehet belőle valami idővel, de vannak akikből nem lesz és ezt el kell fogadni. Pedro pl feljebb meg lett említve tudod miért volt a kedvencem? Mert a csávó mindig akart és nála sokkal tehetségesebb emberek voltak és eltűntek. Ezt azért írom, mert az hogy szerinted vagy más szerint xy egy tehetséges focista csak egy kiindulópont, van ezer más aspektus amit teljesíteni kell. És igen is bízok az edzőinkben annyira, hogy ők ott vannak mellettük és látjuk, hogy csak kijönnek olyan emberek, akik hasznosak tudnak lenni. ott van Sandro Munir páros. Utóbbi állítom hogy sokkal tehetségesebb, de előbbi meg megfojtaná az anyját egy kanál vízben és egy edző az elsőt fogja választani ha utóbbi nem tud mentálisan fejlődni.

Én voltam arrogáns? Olvasd már el a ti táborotok full lenéző véleményeit, és azt, amiből ez az egész kipattant. Van 2 ügyes kölyök, miért nem kapnak lehetőséget? Kb ennyi. Majd jöttetek ti. Úgy, hogy semmit sem láttatok a kölykökből. Persze Gumbau jó, mert LE úgy gondolja. És adja Isten, hogy beváljon, mert soha egy játékosunk sem volt, akinek nem drukkoltam. De ti? A saját stílussal, hozzáállással kéne foglalkozni. Meg értelmezni azt, amit mi írunk.
Általánosítás, imádom. :D Annyira lenézőek voltunk, hogy próbáltunk érveket, más játékos példákat felhozni és logikusan következtetni. Saját magamról ebszélek jelenleg. Az hogy más miként állt a dolgokhoz, hát azért had ne vállaljak felelősséget.

Másodikra meg már ki se térek, de azt megjegyezném, hogy talán valaki még emlékszik, hogy a cikkek alatt mennyit vitáztam Busquets maitt....Pedro az egyik kedvenc játékosom volt és szinte egyedüliként tartottam ki mellette a végsőkig, ennyire a fiatalok ellen vagyok....
Ezt nem érted, hogy egyáltalán nem a fiatalok ellen vagyok és leírtam már, hogy meglehet nézni hányan vannak is és kopogtatnak is, de maga a beépítési dolgokkal nem rétek egyet. Mert régen és ma is úgy működik, hogy egy folyamat és a végén lehet az igazán jókból meghatározó emberke. A folyamatos tolás meg jaj Istenem miért nem játszik ez meg az, viszont egy szélsőséges vélemény.

ui:
Én továbbra is nyitott vagyok mindig egy jó vitához egy érveket, szakmai dolgokat felvonultatott vitához, beszélgetéshez, de ehhez a másikra való mutogatáshoz nekem nincsen erőm és inkorrekt dolognak tartom. Részemről a dolog lezárva, sajnálom ha valakinek a szemében egy gonosz emberke vagyok. Mindig megpróbálok logikus, racionális réveket felsorakoztatni, de ha nincs partnerem a beszélgetésben akkor én kiszálltam.

IRGALMATLAN sokat írtam és eltűnt....Köszönhetően annak, hogy kattintgattam jobbra-balra, mert olvastam a másodikat is.

Nagyon késő van, holnap kifejtem a dolgokat, de maradjunk annyiban hogy láttam egyet s mást már a csapttól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.10.08. 00:58:47-kor.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.07. 23:50:19

Aha, értem, nincs idő. Akkor az igazolásaink közül sem maradt volna senki az elmúlt években. Talán Rakitic, meg Masch. Mert a többiek nem úgy kezdték, hogy 40-100 milla között van az értékük.

Na most fogom kitiltatni magam. Mert mintha birkákkal kéne veszekedni minden topikban. KI A FAX ÁLLÍTOTTA, hogy Grimaldo, Samper, Adama, Halilovic az új Xavi vagy Puyol?? Te láttad Xavit vagy Puyolt 20 évesen játszani?? Én IGEN, és a közelében sem volt a teljesítményük egy Thiago-hoz képest, de MEGKAPTÁK a lehetőséget, és IKONOK lettek. EZT nem fogjátok fel. És nem is akarjátok.

Égessük porig a La Masiat, aztán a felnőtt keret 25. játékosát is vegyük meg 30 milláért. Nektek a gazdasági oldal semmit sem jelent, láttam már az okos, "nem az én pénzemet költik" hozzászólásokat, aztán majd 10 év múlva lehet pislogni, mikor a Real-nak, valamint az orosz-arab csapatoknak még vannak klasszisaik, nekünk meg senki.

És ne gyertek azzal, hogy megint mi (én) esünk túlzásba, mert magát a VITÁT ti generáltátok, itt csak arról volt szó, hogy JELENLEG 2!!!!!!!! B-s játékos megérdemelné a LEHETŐSÉGET. Nem a KEZDŐTAGSÁGOT vagy az ARANYLABDÁT.

Mintha különböző csapatoknak drukkolnánk. Az agyam eldobom. Vagy mintha nem tudnátok olvasni. Nagy részetek vagy a Football Manager-en nőtt fel, vagy rohadtul rossz csapatnak drukkol.

Bob, ti kezdtétek, ti írtok olyan "tényeket", amiről fogalmatok sincs. Nem is láttad ezeket a kölyköket focizni, aztán mindig jön a VEB által használt szöveg, "ki tudja mit nyújt edzésen". Aki itt edzésen kevés, az el van zavarva már 16 éves korában, ennek is utána kéne olvasni, mert vannak erről cikkek. Ez nem egy "nagy család", mint ahogy szeretné a csapatvezetés, hogy látszódjon, hanem kőkeményen profi utánpótlásnevelés. És ne oktass már ki a stílus miatt légyszíves, nem én kezdtem.

Én voltam arrogáns? Olvasd már el a ti táborotok full lenéző véleményeit, és azt, amiből ez az egész kipattant. Van 2 ügyes kölyök, miért nem kapnak lehetőséget? Kb ennyi. Majd jöttetek ti. Úgy, hogy semmit sem láttatok a kölykökből. Persze Gumbau jó, mert LE úgy gondolja. És adja Isten, hogy beváljon, mert soha egy játékosunk sem volt, akinek nem drukkoltam. De ti? A saját stílussal, hozzáállással kéne foglalkozni. Meg értelmezni azt, amit mi írunk.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.07. 23:37:38

Amúgy ez az egész vita a Samper-Gumbau páros miatt robbant ki. Körülbelül évi 250-300 percről beszélgetünk, azt is kiscsapatok ellen 3-0nál csereként, vagy full tétnélküli szezonzáró meccseken kapnák meg. Azon a poszton még legalább 5-6 évig kirobbanthatatlan lesz Busquets, ugyanis ennek a Barcának Messi után ő az agya. Oda még Mascherano vagy Rakitic is totál esélytelen jelentős percekre, nemhogy valamelyik fiatal.

Bob leírta a lényeget. Egy ilyen szintű klubnál nincs idő ilyen szintű kísérletetezésre.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 23:37:15

mahitoo írta:Aki itt tanul meg focizni, az sajnos jó eséllyel csak itt tud kiteljesedni, ezt tanulja 5-10 éven keresztül. Vajon Rafinha miért az EGYETLEN, aki visszajött kölcsönből, és játszik is? Ja! Mert LE volt előtte az edzője. A többi kölcsönadott játékosra nyugodtan keresztet vethetünk, akár kiteljesedik (10%), akár nem (90%). Fabre? Megkapta az alapokat, elment angliába, császár lett, és itt mégis nulla volt. Vissza a Chelsea-hez, és megint jól nyomja. Ő tudott váltani, de sajnos erre a Barcelonai karrierje rá is ment. Ha Piquét nem hozzuk vissza, ma valszeg az angol 2-ben játszana. Ha eladjuk Xavit, Iniestát, jó eséllyel sosem kerülnek az aranylabda közelébe. Puyol? Hehe. Ennyire nem lehettek vakok, hogy aki nálunk tanul, az vagy itt fut be, vagy nagyjából sehol. Pedroval mi lett volna? Baktalórántháza? Sokkal-sokkal-sokkal többet profitálunk a saját fiatal játékosainkkal, mint a csilliókért vett "sztárokkal". De nem akarjátok megérteni, és a mi hibánk, hogy 2 év alatt, ESÉLYT szerettünk volna annak a pár valóban érdemes fiatalnak. És még mi vagyunk a makacsok, hülyék, hozzánemértők, miközben a "szeretett" csapatotoknak 2 ifi vagy tarcsi meccsét sem voltatok hajlandóak megézni. Majd miután semmit sem láttatok az adott játékosoktól, még nektek áll feljebb. Nem ártana elgondolkodni.
Nem megbántva, de így ennek semmi értelme. Vagy megsértődsz, vagy arrogánsan mindenki hülye. Így nem lehet vitatkozni. :D
Én is láttam már B meccset, nem annyit mint ti, ezt én le is írtam, de a beszélgetés már teljesen más mederben folyt. Fiatalok általános beépítése, csapat struktúra ki miért hívhatnak fel stb. Ne haragudj, de századjára is letudom írni, hogy nézd meg hány saját nevelés van a csapatban, plusz ide-oda kölcsönadva (ez a vezetés racionálisabban bánik ezekkel a dolgokkal, lsd visszavásárlást is alkalmaz és nem tologatja maga előtt a játékosokat) és akkor ezek után akkor mégis mi a bullshit? Elmondom, ez a "picsogás" xy iránt. Bocsánat a hangnemért, de így tényleg nem lehet egyről a kettőre jutni, ha ilyen módon próbál valaki vitázni, hogy márpedig nekem van igazam, aki szerint nem az vagy hülye vagy gonosz és hagyjatok....De akkor tényleg azt tudom mondani, hogy tessék fogni magunkat és menjetek tüntetni a székházhoz......

A felsorolt példák, meg azért nem teljesen jók, mert most még több türelem kell az ifik felé és nem lehet rögtön mély vízbe dobni őket, te voltál a legnagyobb kardoskodó hogy hú milyen szutyok a játék. Na most ha meg nem szerzünk pontot akkor meg az a baj, a lényeg hogy baj legyen. D: És nem úgy működik ilyen teher mellett meg nyomás mellett, hogy 20 éves kölyköket játszatunk meg próbálgatunk. Lehet, de akkor mások kell legyenek a célok. Most bajnoki cím az elvárás és türelmesnek kell lennie a fiataloknak is. Xaviékat belehetett dobni, vagy Pep egy újjáépülő csapatba is betehette, mert előtte nem nyertünk x bajnokságot és nem "harapták volna le a fejét". Most ha iksz van, akkor körbe lehet nézni mi folyik itt a fórumon....

Nincs harag, remélem vica versa sincs, de kicsit felbosszantottál. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.10.07. 23:37:45-kor.
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.10.07. 23:25:44

Csak azért mert valaki megnéz 20 Barca B meccset, illetve pár yt videót még nem értem, hogy képes jobban megítélni egy egész edzői stábnál, akik napi szinten foglalkoznak ezekkel a fiatalokkal, hogy kinek mennyi esélyt kellene kapnia. Fabre jó példa, elment, feküdt neki az angol foci, vissza jött és nem tudott egy jó átlagnál többet hozni. Hosszútávon semmi plusszt nem adott ezért meg is váltunk Tőle.

Szép dolog, hogy sajátnvelésekre építünk, de a másik oldal meg azt nem látja, hogy nem minden évben új Xavik és Puyolok jönnek ki. Egyszerűen kevés. Montoya-t mennyien nyomták itt, végül semmi. Deulofeu-t mennyien nyomták itt, tehetséges, de még messze nem kész semmire. Adama-t mennyire nyomták itt, még az Astonban sem kezd egyelőre. Bojan mennyire volt nyomva, ahhoz képest csak most kezd magára találni a Stoke-ban. De emlékszem Muniesara is aki tolva volt mint az állat, mert szimpi gyerek volt, de Ő sem robbantott. De ott van Fontás is, Őt is követelték sokan a csapatba. Jó teljesítményt nyújt egy Celtában 25 évesen... De tovább megyek, Giovanni Dos Santos is istenként volt kezelve, most épp amcsiban lazul. De ott van Gai Assulin is. Ígéretek voltak mindannyian, de az kevés. Persze ezek közt van még aki símán beérhet.
Attól mert valaki jó a B-ben az még kevés. Ezt kellene megérteni, meg azt, hogy nincs idő kísérletezgetni. Valaki vagy robbant valamit rögtön, vagy ennyi volt. Aki igazán tehetséges azért nem kell aggódni, mert utat fog magának törni.
Személy szerint nekem szimpatikus Samper, tetszik a stílusa, de én el tudom azt a tényt fogadni, hogy jelenleg nincs rá szükség, illetve még nem elég kész.
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.07. 22:40:03

Aki itt tanul meg focizni, az sajnos jó eséllyel csak itt tud kiteljesedni, ezt tanulja 5-10 éven keresztül. Vajon Rafinha miért az EGYETLEN, aki visszajött kölcsönből, és játszik is? Ja! Mert LE volt előtte az edzője. A többi kölcsönadott játékosra nyugodtan keresztet vethetünk, akár kiteljesedik (10%), akár nem (90%). Fabre? Megkapta az alapokat, elment angliába, császár lett, és itt mégis nulla volt. Vissza a Chelsea-hez, és megint jól nyomja. Ő tudott váltani, de sajnos erre a Barcelonai karrierje rá is ment. Ha Piquét nem hozzuk vissza, ma valszeg az angol 2-ben játszana. Ha eladjuk Xavit, Iniestát, jó eséllyel sosem kerülnek az aranylabda közelébe. Puyol? Hehe. Ennyire nem lehettek vakok, hogy aki nálunk tanul, az vagy itt fut be, vagy nagyjából sehol. Pedroval mi lett volna? Baktalórántháza? Sokkal-sokkal-sokkal többet profitálunk a saját fiatal játékosainkkal, mint a csilliókért vett "sztárokkal". De nem akarjátok megérteni, és a mi hibánk, hogy 2 év alatt, ESÉLYT szerettünk volna annak a pár valóban érdemes fiatalnak. És még mi vagyunk a makacsok, hülyék, hozzánemértők, miközben a "szeretett" csapatotoknak 2 ifi vagy tarcsi meccsét sem voltatok hajlandóak megézni. Majd miután semmit sem láttatok az adott játékosoktól, még nektek áll feljebb. Nem ártana elgondolkodni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 22:10:21

Nem azért teszi be, hanem mert Busit pihentetni kell, ennek semmi köze ahhoz, hogy Gumbau tud fejelni, legalábbis szerintem.
Ezt így elfogadom, mert valóban eddig egyszer játszott (Las Palmas elleni 3 perc nem mérvadó) és Busquets helyére jött, de az előszezonban tolták egymás mellett is, de amit írsz logikus és igazat adok neked.
Pont ez az, nyomás alatt Gumbau nagyon könnyen elszórja a labdát. De erre is csak azt tudom mondani, hogy tavaly végigjátszott egy meccset a BL-ben Samper, semmi ilyet nem lehetett nála észrevenni. Nagyon hasonló Busihoz, ő is jól hozza ki a labdát nyomás alatt is.

Na mindegy, úgysem győzzük meg egymást.
Mondjuk speciel a Levante ellen nem volt rossz átadása, viszont nem nyert fejpárbajt, de szerzett két labdát. :D
És egyébként nem olyan rossz mint sokan beállítják, de az tény, hogy nagyon nyers.

Samper meg elvileg kölcsön lesz adva, szóval megint nem igaz, hogy elherdáljuk őket. Tele van a csapat hazai focistákkal és kölcsönben, itt ott visszavásárlással játékosokra. Működik a rendszer, ott vagyunk, hogy Roberto és Rafinha is Lucho alatt kezd beépülni, szóval egyáltalán nem érzem jogosnak a vészharangokat.

Engem nem s az elfogultság zavar, hanem hogy állandóan valaki előkerül és amúgy néha úgy, hogy másik van beállítva rossznak, mintha ezzel emelni lehetne valaki szintjét. Nem hogy elfogadnánk, hogy amúgy a csapatnak megy, a rendszer ki van építve, jönnek a fiatalok és esélyt kapnak. Ez nem jó mert amúgy xy milyen rossz és helyette kellene ez meg az a fiatal. Megkapják az esélyt, de folyamat csapatba kívánni őket nem lehet. Ezt kellene valahogy megérteni, mert mindig ez a sarkalatos pont.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.10.07. 22:06:37

Gumbaunak a mentalitása győzte meg szerintem a stábot, csak az a baj, hogy a Barcánál nem elég, hogy mindennél jobban akar valaki futballozni, játszani is tudni kéne mellé.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MR. TROMORT777

2015.10.07. 22:03:19

Személyes sztori. Ifiként nálunk is volt olyan még régen, hogy ki edzhet a felnőtt csapattal és senki nem értette, miért a 3 nagydarab botlábú középhátvéd került fel amikor így is bőven elég védője volt a nagycsapatnak és egy percet sem kaptak jóformán. Aztán egyszer el mondta az edző, hogy azért mert olyan emberekre volt szüksége, akikkel küzdenie kell a csatárainak. Félre értés ne essék, nem azt mondom, hogy Gumbau annyival izmosabb lenne. De ki tudja milyen aspektusokat vesz figyelembe Lucho amikor olyan játékosokat keres akikkel kitölti az edzését. Gumbau is alig játszik, semmivel nincs előrébb. Emellett stílusukból adódóan feleslegesek jelenleg. Busi, Masche és Sergio Roberto is tud vkp-t játszani. Teljesen felesleges lenne Samper mert ugysem tudna játszani. Szerintem többet ér ha B-ben játszik 90 perceket mintha az A-ban 2 perceket se.

Engem a legjobban ebben a témában mindig az az eszeveszett elfogultság zavar, ami egyes embereket jellemez. Nem leszek népszerű, de mindig ugyan az a téma. Csak más a név. A kedvencem Montoya volt.(ha jól tudom épp msot akarják visszaküldeni hozzánk) Látjuk Ő is mennyire sikeres jelenleg. Csak azért mert valaki tud kettőt jól passzolni biztonságosan a Barcában még nem teszi jó játékossá, sőt. Nem elég jó játékosnak lenni. Minden poszton kell az a bizonyos plussz ennél a csapatnál.
Mi van akkor ha fejben nem oké xy? Lehet, hogy tud jó teljesítményt nyújtani kis szinten, de amikor meg oda kerül a nagyok edzésére akkor meg labdát nem tud átvenni. Ezer meg egy ilyen aspektus is van amit nem lehet megítélni B meccsek meg pár yt videó alapján.

Mindig leírom, egy dolog van, eredmény kényszer. Az első csapat a lényeg és látjuk, hogy aki igazán tehetséges az utat tör magának a nagy csapatba.
Samper-nél csak azt nem értem miért nem lett kölcsönbe adva Ő is, egyedül ezt tartom megkérdőjelezhetőnek. De a kölcsön rendszer működik, lásd Rafinha, vagy éppen Suarez is itt lenne már ha nincs a transferban. Ha Samper el lesz adva akkor kell rá szerezni egy opciót és kész.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.07. 21:50:56

És beteszi ha rá van szükség míg mondjuk ha Samperre lenne szükség, akkor meg ott van Busquets sokkal jobb kiadásban.
Nem azért teszi be, hanem mert Busit pihentetni kell, ennek semmi köze ahhoz, hogy Gumbau tud fejelni, legalábbis szerintem.
Mentális dolgok, nyomás elviselése ezeket testközelből úgy gondolom jobban fellehet mérni és ez jelenti azt ha valaki nincsen kész az első csapatra.
Pont ez az, nyomás alatt Gumbau nagyon könnyen elszórja a labdát. De erre is csak azt tudom mondani, hogy tavaly végigjátszott egy meccset a BL-ben Samper, semmi ilyet nem lehetett nála észrevenni. Nagyon hasonló Busihoz, ő is jól hozza ki a labdát nyomás alatt is.

Na mindegy, úgysem győzzük meg egymást.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 21:44:33

Amúgy most ezt úgy mondod, mintha Gumbauval mást játszanánk, mikor ő játszik, mert más típus... :D
Mert Gumbau nyilván olyan kaliberű játékos, akire rá kell építeni egy csapatot ? Természetesen nem, de a történelem folyamán olyan még soha nem fordult elő, hogy valakit pl azért tettek be a csapatba, mert mondjuk betudja fejelni, vagy letud fejelni mást, erejét kihasználja? És akkor fogadjunk, hogy jön, hogy de hát a Levante ellen meg miért nem fejelt, ugye kitaláltam. :D

És pont LE-nél, ahol a legfontosabb a párharcok megnyerése, fizikai csaták megnyerése, valamint próbál az ellenfélhez alkalmazkodni és átadjuk a területet, kontrázunk elképzelhetetlen, hogy Gumbau-t azért hívja fel, mert szélesedik a repertoár? És beteszi ha rá van szükség míg mondjuk ha Samperre lenne szükség, akkor meg ott van Busquets sokkal jobb kiadásban.
Nincsen kész az első csapatra, ettől meg felakasztom magam, tavaly szerintem bizonyított.
Nem sokszor játszott az első csapatban úgyhogy ezt így kategorikusan kijelenteni nem lehet, viszont edzésen csak többször látta pl LE is.
Mentális dolgok, nyomás elviselése ezeket testközelből úgy gondolom jobban fellehet mérni és ez jelenti azt ha valaki nincsen kész az első csapatra. Egyszer-egyszer lehet nagyot teljesíteni, de sorozatterhelésre sok szempontból fel kell készülni. És úgy beszélünk erről mintha Gumbau hétről hétre 80 perceket játszana? Nem, s pl Samper fejlődésének is jót tehet, hogy játszik és nem ül még ha a felnőtt csapattal való készülés sok mindenben segít a fejlődéshez.

Hangsúlyozom LE nem tévedhetetlen, de azt próbáljuk már megérteni ebben a Gumbau-Samper kérdésben, hogy lehet Samper a legédesebb dinnye a világon és Gumbau meg egy hagyma, de LE lecsót akar csinálni és ehhez hagyma kell. Remélem érthető a bugyuta hasonlatom. Akkor nincs mese ki kell rúgni az edzőt. :lol:

Itt az egész arról szól, hogy embereket be kell építeni egy csapatba és sokan azt gondolják hogy varázsütésre mennek dolgok és xy 18-20 évesen kezdő játékos. Hát nem és folyamat itt vannak a példák, hogy Bartra, Roberto, Rafinha is egy út közepén van. 20 éves játékosokra nem lehet számítani egyelőre. Nem korfüggő nyilván, de van egy lépcső amit meg kell mászni és bizony itt 25-26 éves korra lehet odakerülni adott esetben.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.07. 21:31:44

Ennek az eredménye majd körülbelül 3-5 év múlva fog meglátszódni.

Amúgy most ezt úgy mondod, mintha Gumbauval mást játszanánk, mikor ő játszik, mert más típus... :D

Nincsen kész az első csapatra, ettől meg felakasztom magam, tavaly szerintem bizonyított.

Amúgy nem tudom mitől erős Gumbau, olyan körülbelül, mint Busi. :D De ha ez számít LE-nél, hogy ki milyen magas és erős, és nem az, hogy milyen a passzjátéka, akkor legyen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 21:23:40

S.Agüero írta:
Ha ez a különbség a 2 játékos között, akkor szerintem meg is van a megoldás az egyenletre. Gumbau nagyobb munkabírású játékos, Samper meg irányító, amire a JELENLEGI középpályánknak nincs szüksége. Iniesta a sebességén kívül nem sokat vesztett az évek alatt, s nézd meg,hogy az ő játéka is hogy átalakult azért, hogy kezdő lehessen. Megtanult ütközni, szerelni, s ne soroljam még.
Gondoltam, hogy valaki ezt fogja belőle kihozni. Samper vkp, szóval ugyanúgy tud ütközni.
De egyébként is jobb a játék minden aspektusában Gumbaunál, egyedül a magassága az, amibe tényleg bele lehet kötni. :D
Nem értem amúgy, miért akarjátok Gumbaut kihozni ebből győztesként, tök egyértelmű, hogy gyengébb képességű.
És ha már nálunk sírás megy, ti is ugyanúgy makacs módon kiálltok, hogy például Gumbau jobb/jobban illik a csapatba, mint Samper.
És akkor nem lehet az hogy Sampert pont azért nem hozzák fel, mert a B-ben legalább játszik? Továbbra is tartom, hogy Gumbau-t azért hozta fel és azért őt hozza fel, mert őt tudja használni. Sampert hova használja, mikor Busquets hasonló. Plusz szerintem az is benne van, hogy nicnsen kész az első csapatra.
És hozzáteszem, hogy ami neked gyengébb képességű az gy edző számára nem biztos hogy az. :wink:
Senki nem mondta, hogy Gumbau világklasszis, de nem a két kék szeméért hozza fel, ebben mindenki biztos lehet. Magasságba meg erőbe meg nem belekötni lehet, hanem látszódik ki az erősebb és Lucho-nak meg lehet pont ez kell. És nem mondom, hogy LE tévedhetetlen, de amíg ő az edző, addig szabad kezet kell kapjon és a saját szemléletére kell formálja a csapatot. és innentől el kell fogadni, hogy ő xy helyett yz embert hozza fel. És ebben a kérdésben szerintem egy eldötnendő faktor van, eredmény. És jelenleg ez mellette szól.
Kép
Kép
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.07. 21:16:51

palesz77 írta:De majd a Benficában.
javítsatok ki ha tévedek, de én ezen a fórumon mióta olvasom körülbelül minden elküldött/elengedett/kölcsönadott fiatal játékosnál azt olvastam, hogy elpazaroljuk a tehetségeinket, máshol fog befutni, jaj. ehhez képest maximum nolitót lehet felhozni, akit talán visszavennénk, így majd öt év után, cserének. a többiek nem érték el utána se a szintet. ilyen szempontból bízom a döntéshozók ítélőképességében.

ettől függetlenül amit én láttam eddig grimaldoból és samperből, az nálam is vagy első keret tagságot ért volna a nyáron, vagy pedig kölcsönt/visszavásárlási opciós eladást. de ez, hogy a bében hagyjuk őket, és amikor szükség lenne rájuk a felnőttben akkor se hívjuk fel őket talán a legrosszabb megoldás.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.07. 21:04:42

Ha ez a különbség a 2 játékos között, akkor szerintem meg is van a megoldás az egyenletre. Gumbau nagyobb munkabírású játékos, Samper meg irányító, amire a JELENLEGI középpályánknak nincs szüksége. Iniesta a sebességén kívül nem sokat vesztett az évek alatt, s nézd meg,hogy az ő játéka is hogy átalakult azért, hogy kezdő lehessen. Megtanult ütközni, szerelni, s ne soroljam még.
Gondoltam, hogy valaki ezt fogja belőle kihozni. Samper vkp, szóval ugyanúgy tud ütközni.
De egyébként is jobb a játék minden aspektusában Gumbaunál, egyedül a magassága az, amibe tényleg bele lehet kötni. :D
Nem értem amúgy, miért akarjátok Gumbaut kihozni ebből győztesként, tök egyértelmű, hogy gyengébb képességű.
És ha már nálunk sírás megy, ti is ugyanúgy makacs módon kiálltok, hogy például Gumbau jobb/jobban illik a csapatba, mint Samper.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.10.07. 20:35:28

S.Agüero írta:
Az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy edző lássa, hogy teszem azt Samper nincs még készen? Nem megfelelő az edzésmunkája, nincs meg a fizikuma, nincs meg a tökösség benne, nem bírja a nyomást?
Tavaly a BL-ben lehozott egy igen jó teljesítményt, ott nem remegett meg érdekes módon. Én meg azt nem értem, hogy például Sampernek mit kellene még tennie, hogy felhívják.
Körülbelül akkora különbség van Samper és Gumbau között, mint mondjuk Iniesta és Keita között volt. Oké, nem teljesen egy poszt, de értitek.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.07. 19:05:34

Az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy edző lássa, hogy teszem azt Samper nincs még készen? Nem megfelelő az edzésmunkája, nincs meg a fizikuma, nincs meg a tökösség benne, nem bírja a nyomást?
Tavaly a BL-ben lehozott egy igen jó teljesítményt, ott nem remegett meg érdekes módon. Én meg azt nem értem, hogy például Sampernek mit kellene még tennie, hogy felhívják.
Körülbelül akkora különbség van Samper és Gumbau között, mint mondjuk Iniesta és Keita között volt. Oké, nem teljesen egy poszt, de értitek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 18:57:42

hajnesz írta:Igazatok van, direkt írtam szélsőségesre a hsz-emet, abban bízva,hogy felnyitja pár ember szemét. Én sosem voltam a fiatalok ellen, de nekem nem is az az elsődleges a csapatban,hogy hány fiatal játszik benne.
Palesz írta valahol, hogy Halilovic lehet az új Messi.
Nekem igazából csak az a fárasztó, hogy akármikor szóbakerül a bhv,vagy khv, neadjisten a középpályás poszt, mindig meg van említve, hogy Grimaldo,Bartra, Samper kellene, hogy játsszon, és nem XY. Mindig, minden körülmények között feljön ez a téma, és igazából már kicsit fárasztó ez a számomra.
Van egy kiváló utánpótlásképzés, erről is híres a klubunk. Vannak kiváló szakemberek, média figyelem a B csapatnál, minden megvan. S ilyenkor egyesek még mindig azt gondolják, hogy pl. Samper jobban kész az első csapatra,mint Gumbau(én nem tudom),Grimaldo jobb,mint Adriano,stb. Nem azzal van a bajom, hogy más a véleményetek, hanem hogy ezt minden egyes meccs után fel kell hozni,ha rosszul játszik Adriano, Mathieu,vagy éppen Mascherano a középpályán. Ilyen szinten csak a tudás semmire sem elég. Van egy olyan faktor, ami a legtöbb tizenévesben nincs meg, míg az idősebbekben igen, ez a tapasztalat. Tapasztalat kell ahhoz, hogy Balet kilökd a nézők közé (elnézést,hogy megint felhozom, most más nem jutott eszembe hirtelen), vagy amikor nagyon kell, taktikai faltot csinálni kontrálnál,stb,stb... Lehet mondani, hogy ezt meg lehet tanulni, de így is szerintem elég szép számban alkalmazunk fiatalokat a többi élcsapathoz képest. Realban konkrétan ott van Varane, esetleg Casemiro, de Casemirot úgymond "készen kapták".
Roberto-Pique-Bartra-Grimaldo... Egyik valamire való csapatnak sincs ilyen fiatal védelme.
Én is hasonlóan látom és főleg a "sírás" részt, már bocsánat. :D

Lejjebb is írta valaki, hogy nem az a baj, hogy fiatal hanem hogy miért xy. Én ezt elfogadom, de akkor meg egész egyszerűen mindenki hülye a klubnál? :D Megkérdezem most is, s kérek rá egy elfogadható logikus érvet, hogy pl miért nem Samper és miért Gumbau. Én úgy gondolom, hogy leírtam azokat a dolgokat, amiket eltudok képzelni, hogy miért Gubmau, de előbbire érvet még nem hallottam. Az olyan dolgok, hogy meghúzta az edző lányát dolgok kíméljenek. :D Előző évben behívta idén miért nem? Az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy edző lássa, hogy teszem azt Samper nincs még készen? Nem megfelelő az edzésmunkája, nincs meg a fizikuma, nincs meg a tökösség benne, nem bírja a nyomást?

Grimaldo valóban hiányposztos és amúgy tényleg logikus lenne megpróbálni, de mivel nem láttam annyit így érdemben meg nem is tudok róla nyilatkozni. Viszont én, amivel nagyon nem értek egyet, hogy pl valaki szerint nem foglalkoznak a fiatalokkal. Elég régóta követem a csapatot, ne idegesítsetek fel. :D Pique-Iniesta-Messi a csapat gerince. Sandro, Munir, Sergi Roberto, Rafinha, Bartra. Mit akartok még? Rendben, hogy volt olyan, hogy egy kezdő saját nevelés volt, de az ugyanaz a véglet mint amikor meg tele voltunk hollandokkal.

És emellett Adama, Deulofeu, Halilovic, Dennis is mind kölcsönbe van adva, s láthatjuk, hogy a mostani vezetés nem ide-oda dobálja a problémát, hanem ha kell pénz csinál belőlük, ha kell visszahozzuk és ebben a szakmai résznek is nagy szerepe van. Én is sajnálom xy játékost, meg én maximálisan elhiszem, hogy Grimaldo vagy a másik hiper tehetséges, de picit az ellen oldal is gondolkozzon el azon, hogy mi lehet az oka bizonyos döntéseknek, mert már komolyan én érzem magam rosszul, meg már múltkor is valaki írta, hogy engem nem érdekelnek a fiatalok. Dehogynem, de egész egyszerűen most már a ló túloldalát érzem és állandóan valaki után "sírni kell". És nem megmondóember akarok lenni, de picit gondolkozzunk már el azon, hogy milyen rohadt jó szituban vagyunk és amúgy mennyi ígéretes játékosunk is van, s emellett harcolunk kupákért. Persze hogy semmi nem tart örökké, de ne mondjátok már, hogy nem működik a rendszer. Múltkor összeszedtem, hogy a Dream Teamben hány saját nevelés volt és nálam az a csapat volt az a totális etalon. És ahhoz képest most mennyi van és emellett milyen sikerek vannak és emellett pénzügyi sikerek vannak, s emellett a fiatalok sincsenek elnyomva.

És mondom még egyszer megértem a felháborodást Grimaldo kapcsán, jobban képben vagytok, de ez a folyamat mindenkit nyomni kell előre szemlélet is egy kicsit szélsőséges, legalábbis nekem.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.07. 17:50:28

És miért ne lehetne? Képességei megvannak hozzá.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.07. 17:16:07

hajnesz írta:Palesz írta valahol, hogy Halilovic lehet az új Messi.
:shock:

Ezt jó tudni.. :D Most direkt megnéztem az összes hsz-em, amiben szerepelt Halilovic, de nem vagyok tök hülye, hogy én ilyet nem írtam.. Nemrég még pont kételkedtem abban, hogy fizikuma miatt befuthat-e profi szinten, de egyelőre meggyőzött a Gijonban, hogy igen. Amikor Messivel jött szóba egy hsz-en belül, akkor meg azért, hogy hogy fognak megférni egymás mellett, és hogy akkor futhat be nálunk, ha Leo úgy kezeli a horvátot, mint ahogy anno Dinho kezelte Leot. De olyat, hogy ő lesz az új Messi tuti nem írtam - max poénból, de még úgy se szerintem. Valakivel összekevertél szerintem.. Max ezt tudom elképzelni annak, de nagyon nem azt akartam kihozni belőle, szóval kétlem.
Én sosem voltam a fiatalok ellen, de nekem nem is az az elsődleges a csapatban,hogy hány fiatal játszik benne.
Nekem se, ha nem lenne egy tehetséges gyerek se a B-ben, akkor nem is szeretném, hogy próbáljuk ki őket. De ha vannak, és ráadásul többen hiányposzton, akkor legalább próbáljuk már ki őket, aztán mielőtt zöld utat adunk nekik..

Na mindegy, részemről off lesz a téma. Dicsérni fogok fiatalt, ha lehet, de hozzászólni nemigen fogok a dolgokhoz ebben az ügyben már, csak ha nagyon nem értek egyet. :D
hajnesz írta: Roberto-Pique-Bartra-Grimaldo... Egyik valamire való csapatnak sincs ilyen fiatal védelme.
Grimaldo Albát nem szorítaná ki azért.. :D Adriano helyére képzeljük csak el, aztán több év múlva, akár kezdő. De majd a Benficában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2015.10.07. 18:20:06-kor.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.07. 17:03:00

hajnesz írta: Ilyen szinten csak a tudás semmire sem elég. Van egy olyan faktor, ami a legtöbb tizenévesben nincs meg, míg az idősebbekben igen, ez a tapasztalat. Tapasztalat kell ahhoz, hogy Balet kilökd a nézők közé (elnézést,hogy megint felhozom, most más nem jutott eszembe hirtelen), vagy amikor nagyon kell, taktikai faltot csinálni kontrálnál,stb,stb...
Éreztem, h fel lesz hozva a "tapasztalat". :lol:
Láthattuk, milyen sokra mentek az elmúlt meccseken a védőink a tapasztalatukkal.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.10.07. 16:38:52

Igazatok van, direkt írtam szélsőségesre a hsz-emet, abban bízva,hogy felnyitja pár ember szemét. Én sosem voltam a fiatalok ellen, de nekem nem is az az elsődleges a csapatban,hogy hány fiatal játszik benne.
Nekem igazából csak az a fárasztó, hogy akármikor szóbakerül a bhv,vagy khv, neadjisten a középpályás poszt, mindig meg van említve, hogy Grimaldo,Bartra, Samper kellene, hogy játsszon, és nem XY. Mindig, minden körülmények között feljön ez a téma, és igazából már kicsit fárasztó ez a számomra.
Van egy kiváló utánpótlásképzés, erről is híres a klubunk. Vannak kiváló szakemberek, média figyelem a B csapatnál, minden megvan. S ilyenkor egyesek még mindig azt gondolják, hogy pl. Samper jobban kész az első csapatra,mint Gumbau(én nem tudom),Grimaldo jobb,mint Adriano,stb. Nem azzal van a bajom, hogy más a véleményetek, hanem hogy ezt minden egyes meccs után fel kell hozni,ha rosszul játszik Adriano, Mathieu,vagy éppen Mascherano a középpályán. Ilyen szinten csak a tudás semmire sem elég. Van egy olyan faktor, ami a legtöbb tizenévesben nincs meg, míg az idősebbekben igen, ez a tapasztalat. Tapasztalat kell ahhoz, hogy Balet kilökd a nézők közé (elnézést,hogy megint felhozom, most más nem jutott eszembe hirtelen), vagy amikor nagyon kell, taktikai faltot csinálni kontrálnál,stb,stb... Lehet mondani, hogy ezt meg lehet tanulni, de így is szerintem elég szép számban alkalmazunk fiatalokat a többi élcsapathoz képest. Realban konkrétan ott van Varane, esetleg Casemiro, de Casemirot úgymond "készen kapták".
Roberto-Pique-Bartra-Grimaldo... Egyik valamire való csapatnak sincs ilyen fiatal védelme.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.07. 16:13:24

hajnesz írta:Összegzem az eddig elhangzottakat fórumon:
-"Munir és Sandro húzóember volt a B-ben"
-"Samper akkora ász,hogy azzal,hogy nem hozzuk fel vétünk a 11.parancsolat ellen"
-"Grimaldo a legjobb fiatal hátvéd a B-ben"
-"Halilovic az új Messi"
-"Adama jobb mint Tello"
stb.stb.
Hát nemtudom... Mikor Pedrok szaladgáltak a B-ben,valahogy nem esett ki a csapat a másodosztályból(direkt nem nagyobb nevet írtam).
Ha akkora ászok,és tehetségek lennének, akkor valószínüleg nem esett volna ki a csapat a másodosztályból(kb fél csapatot felsoroltam, akik érdekes módon mind istencsászárok a tarcsiban). Ez csak egy megjegyzés, nem nézek B meccset, meg nagyjából nem is érdekel,hogy ki játszik, nekem csak az a lényeg, hogy a lehető legjobb játsszon...
Kiestek a másodosztályból. Te írtad le, hogy nem nézel B-meccset és nem érdekel. Akkor nem tudom honnan veszed, hogy XY miért nem szint.
Pedroéknál meg köze nem volt a másodosztályhoz. Halilovicról senki nem mondta, hogy új Messi, csak hogy a játékstílusuk és mozgásuk hasonló, de ezt is elferdítetted. Érdekes, hogy tavalyelőtt, mikor összetettek egy normális kp-t osztályozós helyen végeztünk, most ilyen Gumbaukkal meg Patric-kal töltöttük fel, egyedül a csatárok villanásában lehetett bízni egy két olyan kh-val, akiknek olyan hibáik voltak amik meccseket döntöttek el. Nézd meg még a felnőtteknél is mi van ha a hátvédek hibáznak. 4:1 a Celta ellen például. Lett egy orrnehéz csapat, amiben 18-19 éves játékosok voltak. Érdekes, mikor meg volt szervezve és Denis vagy Rafinha vagy Thiago volt nem volt ilyen gond.
Samper pedig szintekkel jobb mint Gumbau. Ha nézted volna a meccseket úgy mentek át rajta a támadók, ahogy nem szégyellték, volt olyan hogy 3 gólt kaptunk a hibájából. Szerintem már ez elég beszédes. És nem kéne gúnyolódnod vagy személyeskedned, de hány esetben volt szidva edző (LE is), hogy folyton XY-t erőlteti, mert szent tehén stb.
Grimaldo pedig a legjobb fiatal hátvéd a B-ben, ez kétségtelen. Most játszik egy Matyi ott, aki annyit hibázik, hogy az ellenfél is felismeri és 80%-ban ott vezeti a támadásait. Szerintem ilyen helyzetben nem lenne hatalmas kockázat egy nagyon tehetséges játékost ott kipróbálni. Ezek a videok nyilván csak néhány látványosabb megmozdulást mutatnak, de ha követed a meccseket lehet látni, hogy azon kívül hogy játszik.

visca el barca írta:hát de pont azért estek ki mert buta, hozzá nem értő edzők pont a jövő csillagait nem játszatták. érted. pedig mind világklasszis a posztján és miután elmennek ezt mind bizonyítja is fogja. az utolsó ilyen nagy sírás-rívás talán muniesánál volt, azóta is tolonganak érte a topklubok (jó persze nem lebecsülve, hogy egy stokeban azért fix kezdő, de valahogy mégsem lett juventus/real/psg kaliberű klub spílere). most ez megy épp grimaldoval, jövőre majd samperrel (mert ha rafinha felépül, arda játszahat, meg hoznak egy pogbát, akkor hótziher h ő sem gfog itt sok sót megenni) utána meg XY-nal. mondjuk azt meg elfelejtik közben, hogy nélkülük is fossuk a kupákat, úgyhogy lehet az edzők mégiscsak jobban tudják a dolgukat.
befejeztem, ez is uo. szélmalomharc mint a busquets-anti busquets csaták :lol:
[/quote]

És ha Xavi elment volna anno, mert hajszálon múlott, akkor meg fognánk a fejünket.
Érdekes, mikor Pep idejött és felhozott bátran fiatalokat, akikhez (bár nem tudjuk meg) más nem nyúlt volna és alapemberek lettek mindenki tapsolt, éltette a Masiat. Iniesta, Xavi, Busquets stb. hogy jött fel. Szépen lassan lettek beépítve. De ha most itt van egy alig 20 éves srác, akinek Messi, Neymar, Suarez mellett kell kevés játékperccel egy másodosztályban eltöltött év után bizonyítania, 2 hónap után menjen a lecsóba. =D>
Itt volt Thiago, akiről csak a vak és gyengénlátó nem vette észre mit tud inkább hoztunk elé egy Fabregast, most meg a Bayern egyik húzóembere, aki -szerintem nem kockáztatok nagyot- hamarosan a válogatott középpályájának az alapja lesz.
Vagy Rafinha. A B-csapatot a vállán vitte. Egy spanyol első osztályú középcsapat húzóembere lett, az év fiatal játékosa, mindezt 20 évesen, már brazil válogatott, de inkább menjen innen.
Mindegy nem folytatom, már ígyy is hosszú, de nem kéne ennyire szélsőségekben gondolkozni, de szerintem senki nem állította, hogy Grimaldo vagy Samper aranylabdás lesz, de az eddigi teljesítményük alapján csere szerepkörben ki lehetne próbálni, főleg ha fogalmatlan játékosok vannak a posztjukopn fent.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése