La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.15. 15:58:46

Nero. írta:Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
Ilyet senki nem mondott, hogy már komoly játékperceket érdemelnek - meg már írtál olyat, hogy kezdőbe követeltük őket - de nem is kéne becsukni előttük az első csapat kapuit, pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez történik.
PCsabi írta:Halilovic, on loan at Sporting, won his team's Player of the Month award for September.
Ez meg nem semmi azért, első hónapjában.. =D>
PCsabi
aka Game90

2015.10.15. 15:39:00

Halilovic, on loan at Sporting, won his team's Player of the Month award for September.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.15. 15:37:25

Én csak bemásoltam egy statot. Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Feast4
Director del Fútbol

2015.10.15. 15:30:12

Nero. írta:A legtöbb játékperc idén a sajátnevelésű fiataloknak.:
Barca: 895 min
Bayern: 596
Chelsea: 318
Real Madrid: 61

Azoknak akik aggódnak a La Masia miatt.
A realnak nincs is szinte saját nevelésű játékosa, szóval ők nem szám, másrészt a többibe se sok van. És ebbe csak a fiatalok vannak benne vagy mindenki aki saját nevelés? Nem mindegy.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.15. 14:50:48

Nem Messi, Iniesta, Busi, Piqué miatt aggódunk... :roll:
Petr
Entrenador del Barça

2015.10.15. 09:51:42

Azért ezek a csapatok nem valami nagy mérce. Egyértelmű, hogy van olyan játékos(ok), aki nem kapja meg a kellő bizalmat, egy szám nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.15. 01:31:51

A legtöbb játékperc idén a sajátnevelésű fiataloknak.:

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.10.14. 13:06:25

palesz77 írta:Ezen a meccsen tért vissza egy több hónapos kihagyásból? Mert akkor az úgy elég komoly, nem tűnik ügyetlen gyereknek.. Vele annyi gond van, hogy remgetegszer sérült, jól rémlik?
Sajnos igen, tavaly majdnem a teljes szezont kihagyta egy idény eleji (szeptemberben vagy októberben elszenvedett) sérülés miatt, aztán az idei előszezonban megint kiesett pár hónapra. Ez a sérülés július végén történt, ha jól emlékszem, ebből tért most vissza a srác. Engem is meglepett egyébként, hogy ilyen jól szállt be a meccsbe. Remélhetőleg ezt a szezont már végig fogja tudni játszani folyamatos fejlődés mellett, aztán előbb-utóbb lehet is a nagycsapat felé kacsintgatnia majd, bár most még elég korai erről beszélni.

Amúgy Gerard López is sok jó dolgot mondott róla az utóbbi hetekben, amikor szóba került egy-egy sajtótájékoztatón, és nem csak a szokásos sablonokat, inkább azt lehetett érezni rajta, hogy tényleg nagyon sokat lát Kaptoumban és fontos szerepet szán majd neki a csapatban. Legalábbis én ezt vettem le a nyilatkozatokból.
Chino írta:Romera-t nem ismerem, ő az aki az Almeriaból jött?
Lee számomra nagyon kérdéses. Nagyon korán csodagyereknek volt kikiáltva, félek, hogy túl nagy lesz az elvárás vele szemben aztán koppanunk. Én jobban bízom olyanokban, mint mondjuk most Tarín. Nem volt akkora hype körülötte és eddig nagyon meggyőző, korához képest kifejezetten érett a játéka. Alena is hasonló. Nincs világmegváltóként kezelve, de megvan minden benne, hogy sokáig jusson.

Lehet, hogy nem látok bele és biztos jobban tudják ott, de egy ilyen kezdő talán életképes lehetne. Ortolá-Grimaldo-Juste/Costa-Tarin-Palencia-Kaptoum-Samper-Gumbau- Aitor-Dongou-Cámara. Persze szívesebben látnám Gumbau helyett mondjuk Babunskit. Ha ehhez lenne egy Sandro/Munir elég pofás kis kezdő lenne. És akkor van lehetőségnek Maci Rolón, Godswill stb.
Egy kkicsit elragadtattam magam már OFF csak eszembe jutott.
Jaja, Romera az almeríai srác. Már a nagycsapatban is játszhatott párszor, kíváncsi leszek rá.

Lee-nek meg valóban nem lesz könnyű kezelnie ezt a hájpot, Dél-Koreában már most kb. szupersztárként kezelik, amikor hazalátogat egy-egy válogatott meccs erejéig valamelyik korosztályos csapattal. Ráadásul a FIFA-eltiltás sincs éppen jó hatással a fejlődésére, azt a szintet szerintem így nem is fogja elérni, amit a ban előtt sokan jósoltak neki.

Ezzel a kezdővel meg én is kiegyeznék (főleg, ha Babunski játszana Gumbau helyett). Cámara tényleg nem a legjobb megoldás a szélre, de sajnos nincs más opciónk most. Annyi még, hogy Rolónt talán ki lehetne párszor próbálni Dongou helyén, az előszezonban szerepelt néhányszor azon a poszton, és a hírek szerint meglepően jól ment neki a játék. (Sok gólt is rúgott, igaz, többségében a Segunda B-nél alacsonyabb osztályban játszó csapatoknak.)
palesz77

2015.10.13. 23:28:04

Gareth Tello írta:Kaptoum vs Alcoyano
Ezen a meccsen tért vissza egy több hónapos kihagyásból? Mert akkor az úgy elég komoly, nem tűnik ügyetlen gyereknek.. Vele annyi gond van, hogy remgetegszer sérült, jól rémlik?

Grimaldo ügy meg.. Masia megítélésén nem fog javítani, az biztos.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.13. 19:59:05

Gareth Tello írta:
Palenciát most én is többet játszatnám, Godswillban szintén van potenciál szerintem, de az utóbbi pár meccsen nem igazán villogott.

Előre pedig valóban nincs sok ember, de igazából szvsz sokat nem tehettünk volna ez ellen, az általad felsorolt játékosok szerintem túl jók ahhoz, hogy a Segunda B-ben szenvedjenek, szóval érthető, hogy vagy ők nem akartak maradni, vagy mi szerettünk volna más lehetőséget keresni számukra. (Más kérdés, hogy Samper és Grimaldo is játszhatna már két szinttel a Segunda B fölött, de mindegy.) Én azt sajnálom, hogy Moha Angliát választotta, ő jól jönne most a csapatnak, és úgy gondolom, hogy bőven kapna is elég játéklehetőséget.

Talán ahogy egyre inkább meglesz a dominancia, úgy lesz majd egyre több helyzetünk is, amit sikerül gólra váltani. Aitor befejezéseivel eddig nincs sok gond (a Juvenil A-ban is a legjobbak közé tartozott ezen a téren), de annak nagyon örülnék, ha Dongou abbahagyná, amit már meglehetősen sok hónapja művel, nevezetesen azt, hogy - kis túlzással - meccsenként több ziccert is elpuskáz. Jöhetne már a január, vele pedig Dani Romera, akiről mondjuk sokat nem tudok, de a helyzetkihasználása csak jobb lehet, mint a kamerunié. :mrgreen: Valamint ott lesz még Lee is, igaz, kétlem, hogy őt ennyi kihagyás után azonnal bedobnánk a Segunda B-be.
Én nem-- feltétlenül tartom jó döntésnek, hogy mindenkit elvittek. Lehet, hogy tehetséges stb., de egy 18-19 éves játékos nyugodtan eltölthet egy évet a segunda B-ben. Látjuk mennyire jó mindkét játékosnak egyszerre fent. Így, hogy voltak sérülések sem tudnak kellő játékperchez jutni. Ha most csak egyikük lenne fent, már kb. 500 percnél járhatna. Nyilván számít az is, hogy a posztjuk nem egyezik, de már az is nagy előrelépés, hogy szokja a közeget, tapasztalatot szerez. A segunda B-t sem kell annyira lebecsülni, látjuk mit számítana egy normális támadó. Egy egész szezont végigjátszani úgy, hogy fel-fel játszhat miért lenne akkora hátralépés.
Romera-t nem ismerem, de Dongou változni nem fog. Évek óta folyamatosan ezt hozza. A tavaly előtti szezonban volt egy két-három hónapos időszaka, amikor lehetett reménykedni, hogy jó úton indul el, végül bebizonyosodott, hogy csak egy fellángolás. Azt nem értem miért nem lehetne kipróbálni a helyén mondjuk Padilla-t. Aitort viszont szerintem stabil kezdővé kéne tenni benne van talán a legnagyobb veszély.

Romera-t nem ismerem, ő az aki az Almeriaból jött?
Lee számomra nagyon kérdéses. Nagyon korán csodagyereknek volt kikiáltva, félek, hogy túl nagy lesz az elvárás vele szemben aztán koppanunk. Én jobban bízom olyanokban, mint mondjuk most Tarín. Nem volt akkora hype körülötte és eddig nagyon meggyőző, korához képest kifejezetten érett a játéka. Alena is hasonló. Nincs világmegváltóként kezelve, de megvan minden benne, hogy sokáig jusson.
Sajnos amíg ilyen támadópotenciállal rendelkezünk, addig továbbra is a védelemnek kell hozni a meccseket, ami hosszútávon nem megoldás. Főleg ha majd felépül Juste és össze vissza kavargatják a védelmet, ahogy azt Eusebioék csinálták.

Lehet, hogy nem látok bele és biztos jobban tudják ott, de egy ilyen kezdő talán életképes lehetne. Ortolá-Grimaldo-Juste/Costa-Tarin-Palencia-Kaptoum-Samper-Gumbau- Aitor-Dongou-Cámara. Persze szívesebben látnám Gumbau helyett mondjuk Babunskit. Ha ehhez lenne egy Sandro/Munir elég pofás kis kezdő lenne. És akkor van lehetőségnek Maci Rolón, Godswill stb.
Egy kkicsit elragadtattam magam már OFF csak eszembe jutott.

Az mondjuk vicces, hogy nincs igazi balszélsőnk. Vagy Grimaldonak kell felmenni vagy Cámara játszik ott, aki inkább tkp mint csatár.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.10.13. 18:54:31

A Grimaldo-ügy kicsit másképp, a Mercafutbol értesülései szerint (illetve a B csapattal és a La Masiával kapcsolatos ügyekben közismerten megbízható Gerard Romero is hasonlóan írta le a történetet):
Grimaldo's dream always was and still is to succeed at Barcelona. He would've liked to renew his contract last summer.
Last summer, Grimaldo's representatives offered several loan destinations to Barcelona, but the club rejected them all.
Later, on the last day of the transfer window, the club told Grimaldo that he would join Levante on loan. The player didn't accept it.

Romero konkrétan azt írja, hogy a Barça úgy tárgyalt a Levantéval, hogy Grimaldónak egy szót sem szóltak az egészről, majd, miután meglett az egyezség, úgy akarták ráerőltetni Grimaldóra, hogy egyezzen bele ő is az üzletbe.

Na mindegy, bármi is történt valójában, szinte száz százalék, hogy a srác a következő szezont már máshol kezdi meg.

Más:
Samper vs Alcoyano
Kaptoum vs Alcoyano
Chino írta:Úgy néz ki tényleg van előrelépés és a védelem is jól muzsikál, de ilyen támadósorral nehéz lesz. Ma is Aitor döntotte el a meccset aki tavaly még a Juvenil-ben játszott. Nagyon sok kulcsembert elengedtünk, szerintem nem kellett volna ennyit. Persze lehet mondani, hogy a harmadosztály nekik visszalépés, de ezt akkor is kicsit soknak tartom. Elment Sandro, Munir, Adama, Halilovic, az összes valamit is számító offenzív játékos. Így Aitorra, Dongou-ra, Babunski-ra, Grimaldora(!) marad a góllövés "terhe", ami ilyen gólínségbe torkollik. Az utóbbi négy meccsen úgy hoztunk nyolc pontot, hogy össz-vissz két gólt lőttünk. Szerintem ez sok mindent elmond.

Mondjuk ami a védelmet illeti, szerintem jobb lenne ha Palencia stabilan elfoglalná a posztját, mert ez a Godswill-el való váltogatás nem a legjobb ötlet. Tavaly is nagyon jól nyomta ott, hiba nélkül hozta le a meccseket, de lehet hogy csak Patric után volt hatalmas felüdülés. :D
Samper tényleg egyre otthonosabban mozog kkp-ként, stabilabb is a középpálya, annak ellenére, hogy még nincs meg egyelőre az igazi dominancia, de talán jó úton vagyunk.
Kaptoum játszatásával szerintem a valódi dominanciához is közelebb kerülhetünk, ő elég intelligens és remekül passzoló játékos, Samperrel ketten szépen tudnák talán kontroll alatt tartani a mérkőzéseket.

Palenciát most én is többet játszatnám, Godswillban szintén van potenciál szerintem, de az utóbbi pár meccsen nem igazán villogott.

Előre pedig valóban nincs sok ember, de igazából szvsz sokat nem tehettünk volna ez ellen, az általad felsorolt játékosok szerintem túl jók ahhoz, hogy a Segunda B-ben szenvedjenek, szóval érthető, hogy vagy ők nem akartak maradni, vagy mi szerettünk volna más lehetőséget keresni számukra. (Más kérdés, hogy Samper és Grimaldo is játszhatna már két szinttel a Segunda B fölött, de mindegy.) Én azt sajnálom, hogy Moha Angliát választotta, ő jól jönne most a csapatnak, és úgy gondolom, hogy bőven kapna is elég játéklehetőséget.

Talán ahogy egyre inkább meglesz a dominancia, úgy lesz majd egyre több helyzetünk is, amit sikerül gólra váltani. Aitor befejezéseivel eddig nincs sok gond (a Juvenil A-ban is a legjobbak közé tartozott ezen a téren), de annak nagyon örülnék, ha Dongou abbahagyná, amit már meglehetősen sok hónapja művel, nevezetesen azt, hogy - kis túlzással - meccsenként több ziccert is elpuskáz. Jöhetne már a január, vele pedig Dani Romera, akiről mondjuk sokat nem tudok, de a helyzetkihasználása csak jobb lehet, mint a kamerunié. :mrgreen: Valamint ott lesz még Lee is, igaz, kétlem, hogy őt ennyi kihagyás után azonnal bedobnánk a Segunda B-be.
Samper
Director del Fútbol

2015.10.13. 18:20:49

Messias2 írta:Barcelona offered Grimaldo to Levante on loan, but the player refused, wanting to play with Barça B until the end of his contract [sport]
Grimaldo already has a firm offer from a Portuguese club [sport]
Barcelona accepted Grimaldo's decision to leave and do not understand the players words about Luis Enrique [sport]
Grimaldo síma ügy: nem kell LE-nek, 16-ban lejár a szerződése, addig meg csípkedi magát a B-ben, hogy valahol jó szerződést kapjon. Samper bonyolultabb: ő se kell LE-nek, viszont csak 17-ben jár le a szerződése. Ha tényleg leteszi érte az Arsenal télen a kivásárlási árat, akkor mindenki jól jár. Ha nem, az probléma, mert most ősszel kellett volna előrelépnie.Marad a kölcsönadás.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.12. 19:56:41

Barcelona offered Grimaldo to Levante on loan, but the player refused, wanting to play with Barça B until the end of his contract [sport]
Grimaldo already has a firm offer from a Portuguese club [sport]
Barcelona accepted Grimaldo's decision to leave and do not understand the players words about Luis Enrique [sport]
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.12. 12:10:25

Mestre (vice president): "Grimaldo and Samper? There are buyout fees, but we plan for them to stay in January, certainly Samper." [md]

Segura (B sports director): "Luis Enrique has been calling up Gumbau because he wanted to know more about him. He already knows Samper."
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.12. 07:33:46

én csak az összefoglalót néztem meg, ami látszik, hogy godswill baromi masszív gyerek, de talán pont ezért nagyon darabos, forgatták össze-vissza. gumbau gólpassza pedig busquets lapos, erős labdáit idézte.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.11. 22:56:22

Gareth Tello írta:Grimaldo: "Luis Enrique has never said anything to me. I do not have anything to say to him."
Chino írta:Úgy néz ki Tarin megint kezdő lesz. Örülök, hogy egyből stabil kezdővé növi ki magát nagyon tehetséges a srác, remélem látjuk majd a felnőtteknél is.
Alena idén még biztos nem kerül fel a B-be, talán majd jövőre, de azt is csak akkor lenne érdemes, ha rendszeres játéklehetőséghez jutna.
Az ő fejlődése szempontjából nagyon fontos a folyamatos játék. Az első csapattól még nagyon messze van, szóval kár lenne még elkiabálni vagy komoly konzekvenciát leszűrni, mindenesetre a korosztályából kiemelkedik. Nem véletlenül játszik már 15 éves kora óta a spanyol U17-ben.
Tarínnak én is nagyon örülök, számítottam rá, hogy jó lesz, de azzal azért meglepett, hogy rögtön a szezon legelején kulcsemberré vált, jelen állás szerint Dongou mellett ő az egyetlen mezőnyjátékos, aki az eddig összes bajnokit végigjátszotta.

Alena pedig Kaptoum visszatérésével talán tényleg nem fog olyan sok lehetőséghez jutni idén, de ez nem is baj, nem rossz forgatókönyv az sem, hogy az idei szezont még a Juvenil A-ban tölti, alapemberként, néha-néha felugorva a B-hez, aztán "csak" jövő nyáron kerül fel végleg Gerard Lópezékhez. Nekem is nagy kedvencem egyébként a srác, sok-sok szép dolgot lehetett már látni tőle.

Alakulgat amúgy a gárda, a kezdeti botladozások után ma sikerült begyűjteni a három pontot a bajnokságot jól kezdő Alcoyano ellen, és ugyan a góllövéssel és a dominanciával akadnak még gondok, de legalább úgy tűnik, hogy a védelem kezd összeállni a Godswill/Palencia-Costa-Tarín-Grimaldo négyessel, utóbbi négy bajnokiján egyáltalán nem kapott gólt a csapat. Mondjuk ebben nagy szerepe van Ortolának is, az kétségtelen.

Gerard López tovább kísérletezget Samperrel a középső középpályás poszton (egész jól megy a srácnak egyelőre), bár Lucho tette volna ugyanezt az előszezon folyamán... :(
Úgy néz ki tényleg van előrelépés és a védelem is jól muzsikál, de ilyen támadósorral nehéz lesz. Ma is Aitor döntotte el a meccset aki tavaly még a Juvenil-ben játszott. Nagyon sok kulcsembert elengedtünk, szerintem nem kellett volna ennyit. Persze lehet mondani, hogy a harmadosztály nekik visszalépés, de ezt akkor is kicsit soknak tartom. Elment Sandro, Munir, Adama, Halilovic, az összes valamit is számító offenzív játékos. Így Aitorra, Dongou-ra, Babunski-ra, Grimaldora(!) marad a góllövés "terhe", ami ilyen gólínségbe torkollik. Az utóbbi négy meccsen úgy hoztunk nyolc pontot, hogy össz-vissz két gólt lőttünk. Szerintem ez sok mindent elmond.

Mondjuk ami a védelmet illeti, szerintem jobb lenne ha Palencia stabilan elfoglalná a posztját, mert ez a Godswill-el való váltogatás nem a legjobb ötlet. Tavaly is nagyon jól nyomta ott, hiba nélkül hozta le a meccseket, de lehet hogy csak Patric után volt hatalmas felüdülés. :D
Samper tényleg egyre otthonosabban mozog kkp-ként, stabilabb is a középpálya, annak ellenére, hogy még nincs meg egyelőre az igazi dominancia, de talán jó úton vagyunk.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.10.11. 21:25:02

Grimaldo: "Luis Enrique has never said anything to me. I do not have anything to say to him."
Chino írta:Úgy néz ki Tarin megint kezdő lesz. Örülök, hogy egyből stabil kezdővé növi ki magát nagyon tehetséges a srác, remélem látjuk majd a felnőtteknél is.
Alena idén még biztos nem kerül fel a B-be, talán majd jövőre, de azt is csak akkor lenne érdemes, ha rendszeres játéklehetőséghez jutna.
Az ő fejlődése szempontjából nagyon fontos a folyamatos játék. Az első csapattól még nagyon messze van, szóval kár lenne még elkiabálni vagy komoly konzekvenciát leszűrni, mindenesetre a korosztályából kiemelkedik. Nem véletlenül játszik már 15 éves kora óta a spanyol U17-ben.
Tarínnak én is nagyon örülök, számítottam rá, hogy jó lesz, de azzal azért meglepett, hogy rögtön a szezon legelején kulcsemberré vált, jelen állás szerint Dongou mellett ő az egyetlen mezőnyjátékos, aki az eddig összes bajnokit végigjátszotta.

Alena pedig Kaptoum visszatérésével talán tényleg nem fog olyan sok lehetőséghez jutni idén, de ez nem is baj, nem rossz forgatókönyv az sem, hogy az idei szezont még a Juvenil A-ban tölti, alapemberként, néha-néha felugorva a B-hez, aztán "csak" jövő nyáron kerül fel végleg Gerard Lópezékhez. Nekem is nagy kedvencem egyébként a srác, sok-sok szép dolgot lehetett már látni tőle.

Alakulgat amúgy a gárda, a kezdeti botladozások után ma sikerült begyűjteni a három pontot a bajnokságot jól kezdő Alcoyano ellen, és ugyan a góllövéssel és a dominanciával akadnak még gondok, de legalább úgy tűnik, hogy a védelem kezd összeállni a Godswill/Palencia-Costa-Tarín-Grimaldo négyessel, utóbbi négy bajnokiján egyáltalán nem kapott gólt a csapat. Mondjuk ebben nagy szerepe van Ortolának is, az kétségtelen.

Gerard López tovább kísérletezget Samperrel a középső középpályás poszton (egész jól megy a srácnak egyelőre), bár Lucho tette volna ugyanezt az előszezon folyamán... :(
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.10. 19:52:35

Gareth Tello írta:Végre egy jó hír, Kaptoum felépült az előszezon során elszenvedett sérüléséből és ott van az Alcoyano elleni keretben. 8) Most nyilván csak csereként játszik majd, ha játszik egyáltalán, de kicsit később örülnék, ha állandósulna a kezdőben a Kaptoum-Samper páros, kiegészítve akár Babunskival, akár Enguenével, esetleg kis idő múlva Aleñával.

Squad (vs Alcoyano): Ortolá, Andreu Cases, Godswill, Palencia, Costa, Tarín, Grimaldo, Samper, Ros, Gumbau, Kaptoum, Enguene, Cámara, Aitor, Rolón, Dongou.
Úgy néz ki Tarin megint kezdő lesz. Örülök, hogy egyből stabil kezdővé növi ki magát nagyon tehetséges a srác, remélem látjuk majd a felnőtteknél is.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.10.10. 14:12:41

Végre egy jó hír, Kaptoum felépült az előszezon során elszenvedett sérüléséből és ott van az Alcoyano elleni keretben. 8) Most nyilván csak csereként játszik majd, ha játszik egyáltalán, de kicsit később örülnék, ha állandósulna a kezdőben a Kaptoum-Samper páros, kiegészítve akár Babunskival, akár Enguenével, esetleg kis idő múlva Aleñával.

Squad (vs Alcoyano): Ortolá, Andreu Cases, Godswill, Palencia, Costa, Tarín, Grimaldo, Samper, Ros, Gumbau, Kaptoum, Enguene, Cámara, Aitor, Rolón, Dongou.
Samper
Director del Fútbol

2015.10.08. 11:34:36

Döntsük el, hogy miről vitázunk. A Barcaban az A csapat menedzsere kizárólag a saját csapata eredményéért felelős. Neki azt kell eldönteni, hogy melyik fiatalt teszi a csapatba, ülteti a kispadra, hívja el az edzéseire. Az utánpótlás egész kérdésköre másvalakinek a felelőssége. Neki kell látni, hogy milyen szerepet kapnak a fiatalok a csapatnál, kik edzik őket és hogyan menedzselik. Ha ütköznek az elképzelései a vezetőedzőjével, akkor próbáljon kiegyezni vele, ha nem megy, forduljon az elnökséghez. Tehát LE-t semmiért se tartom ma felelősnek a fiatalokkal kapcsolatban, a vezetés munkáját azonban nem látom.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.08. 09:21:38

Sok kölcsönadással nekem az a problémám, hogy az aktuális csapat nem fogja őt úgy "használni", mint egy saját játékost. Kirívó tehetségnek kell lenni, hogy tényleg ott legyen a tűzközelben. Inkább épít az edzők túlnyomó része a sajátjaira és csak ímmel-ámmal egy olyanra aki a következő szezonban már ott sem lesz.
Lehet azt mondani, hogy nagyon részrehajló vagyok, de szerintem Denis, a tudásához képest több percet kaphatott volna. Nyilván nem tudjuk Emery pontosan miért játszatta kevesebbet, de szerintem bőven benne lehet. Főleg úgy, hogy már igényt sem tartott rá és ment tovább, pedig ahogy én látom ennek a Sevillanak nem olyan veretes a középpályája, hogy ne férne oda Suarez, logikusan a 32 éves Krohn-Dehli mellett/mögött lehetett volna játszatni.
De végül is mindegy csak mmegjegyeztem mint a kölcsönadások nagy hátrányát. Ritka az olyan eset, mint Halilovic-é, bár ő azért egy Sporting nagyot nyer vele, de Rafinha-nak is sokat számított, hogy LE volt az edzője.
A brazilon kívül nem is nagyon tudnék most mondani az elmúlt jó pár év során olyat akinek bejött a kölcsön.
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.10.08. 07:43:00

Chino írta:Grimaldoval kapcsolatban viszont szerintem nem egy földtől elrugaszkodott gondolat, hogy ki legyen próbálva, mert azt látjuk, hogy Matyi miket művel a helyén. És nem kezdőnek gondolta senki, sőt, vissza is lehet engedni a B-be, csak a lehetőséget megadni egy nagyon tehetséges fiatalnak, mert nevezhetjük akár hiányposztnak is a csere balhátvédet. Főleg, hogy nyáron Adriano is lép, Matyi még idősebb lesz, és nem akkor kéne "hidegen" hozzányúlni, hanem lenne már valamennyi tapasztalata.
Ennyiről lenne szó részemről. Amúgy ettől meg, hogy "hidegen" nyúlunk majd hozzá nem kell tartani, mert ingyen elengedjük nyáron. Én speciel ezen akadtam ki, a Samper ügy is több mint érdekes számomra, de ha kölcsönadjuk, vagy visszavásárlásival továbbdobjuk az Arsnealnak, az egy egész jó üzlet lesz, ezt írtam is lejjebb. Viszont ez.. Nulla lehetőséggel megy a levesbe, nekem ez nem tetszik - főleg, hogy látható milyen cserebalhátvédjeink vannak jelenleg.
hajnesz írta:pl.palesz-alacsony termetü,technikás játékosok(lehetőleg brazil,és legyen a neve Coutinho :D )
Olasz és Verratti, Coutinho még nincs kész egy Barcára szerintem, majd a jövőben.. :D A Halilovic-Messi dolog meg ez után már biztos vagyok benne, hogy el se olvasod figyelmesen a hsz-eim.. :? :D
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.08. 03:51:45

Bob_Marley írta: Nem megbántva, de így ennek semmi értelme. Vagy megsértődsz, vagy arrogánsan mindenki hülye. Így nem lehet vitatkozni. :D
Én is láttam már B meccset, nem annyit mint ti, ezt én le is írtam, de a beszélgetés már teljesen más mederben folyt. Fiatalok általános beépítése, csapat struktúra ki miért hívhatnak fel stb. Ne haragudj, de századjára is letudom írni, hogy nézd meg hány saját nevelés van a csapatban, plusz ide-oda kölcsönadva (ez a vezetés racionálisabban bánik ezekkel a dolgokkal, lsd visszavásárlást is alkalmaz és nem tologatja maga előtt a játékosokat) és akkor ezek után akkor mégis mi a bullshit? Elmondom, ez a "picsogás" xy iránt. Bocsánat a hangnemért, de így tényleg nem lehet egyről a kettőre jutni, ha ilyen módon próbál valaki vitázni, hogy márpedig nekem van igazam, aki szerint nem az vagy hülye vagy gonosz és hagyjatok....De akkor tényleg azt tudom mondani, hogy tessék fogni magunkat és menjetek tüntetni a székházhoz......

A felsorolt példák, meg azért nem teljesen jók, mert most még több türelem kell az ifik felé és nem lehet rögtön mély vízbe dobni őket, te voltál a legnagyobb kardoskodó hogy hú milyen szutyok a játék. Na most ha meg nem szerzünk pontot akkor meg az a baj, a lényeg hogy baj legyen. D: És nem úgy működik ilyen teher mellett meg nyomás mellett, hogy 20 éves kölyköket játszatunk meg próbálgatunk. Lehet, de akkor mások kell legyenek a célok. Most bajnoki cím az elvárás és türelmesnek kell lennie a fiataloknak is. Xaviékat belehetett dobni, vagy Pep egy újjáépülő csapatba is betehette, mert előtte nem nyertünk x bajnokságot és nem "harapták volna le a fejét". Most ha iksz van, akkor körbe lehet nézni mi folyik itt a fórumon....

Nincs harag, remélem vica versa sincs, de kicsit felbosszantottál. :D
Én nem fogom fel ilyen szélsőségesen a dolgot és szerintem nincs is két ilyen ellentétes tábor, legalábbios jó lenne, de egy fórum azért (is) van, hogy vice versa el lehessen mondani a véleményeket.
Azok a saját nevelések akiket írsz, a gerinc mind több éve került fel. Az Sr-Bartra-Rafinha tengelyről még nem nagyon lehet beszélni, mert hiába vannak fent jó ideje látványosan el vannak hanyagolva. (talán Rafit kivéve) SR is csak most Alves hiányában tudott többet játszani.
És teljesen igazad van, abban, hogy eredménykényszer van, és nem lehet azt csinálni mint anno mondjuk Xavival, ha nem Messi az illető.
Csak akkor ne magyarázzuk be, hogy azért nincsenek fiatalok, mert már gyenge a felhozatal vagy LE jobban tudja, nem készek fejben stb. Ennek ellenére sokszor megkérdőjelezhetőek a döntései a fiatalokkal kapcsolatban. Bartra is egy érdekes dolog. Amikor lehetőséget kapott kiváló meccset hozott le, nem csak kiscsapatok ellen játszott, Puyol is őt emelte ki, mégis például Matyi játszik helyette (de akár Masch is indokolható lenne), aki gyengébbnél gyengébb teljesítményt nyújt. Lehet, hogy én gondolom rosszul, de LE ígérhetett neki valamit, mert hiába volt mellőzve, azt nyilatkozta, hogy beszélt LE-vel és utána hosszabbított. Ha egy negyedik-ötödik számú szerepet szánt neki kétlem hogy marad.

A Samperes vitába én nem akarok belefolyni, de nem véletlen, hogy többen vinni akarják, de ezt hagyjuk szerintem.

Grimaldoval kapcsolatban viszont szerintem nem egy földtől elrugaszkodott gondolat, hogy ki legyen próbálva, mert azt látjuk, hogy Matyi miket művel a helyén. És nem kezdőnek gondolta senki, sőt, vissza is lehet engedni a B-be, csak a lehetőséget megadni egy nagyon tehetséges fiatalnak, mert nevezhetjük akár hiányposztnak is a csere balhátvédet. Főleg, hogy nyáron Adriano is lép, Matyi még idősebb lesz, és nem akkor kéne "hidegen" hozzányúlni, hanem lenne már valamennyi tapasztalata.

Én nem akarok éles vitát generálni, ez csak az én véleményem, talán van benne ami akár helyeselhető is lehet.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.08. 01:47:20

mahitoo írta:
Megint más a véleményünk, de megint csak a Barcának akarunk jót, és a nagy rész nem is ellened szólt, de ha van egy normális "próbáljuk ki őket" vélemény, és erre jönnek a "ti nem értetek hozzá" kommentek, akkor had reagáljunk már rá. Sokan a játékosok nevét sem ismerik, és osztják azokat, akik meg több meccsüket látták, mint páran az A csapat meccseit.
Ezt most azért ragadom ki, mert ez egy nagy félreértés. Itt többen is elmondták, hogy akár Grimaldo-t akár mást láttak páran játszani többször, de attól még vannak példák hogy buktak már meg nagy tehetségnek beállított focisták, plusz te is elírod, hogy a barca edzők csak jobban értenek hozzá mint mi. Akkor megkérdezem, hogy mégis mi a fészkes francról is beszélgetünk? Vannak fiataljaink, akiket amúgy fel is hozunk és amúgy jól szerepelnek az ifjúsági bajnokságokban, s az első csapatnak is jól megy. Akkor tényleg megkérdezném mégis mi a probléma? Az hogy nem Jóskát hívják fel? Maradjunk az eredeti axiómánknál, hogy az edzőink jobban tudják, innentől kezdve akkor szerintem helyben is vagyunk. Fiatalokat beépítünk, elírtam a neveket és a folyamatot, sikeresek vagyunk. Volt lejjebb, hogy mi lesz majd öt év múlva, ez jogos gondolat, akkor lenne bennem félsz ha negatív irányt vennének a dolgok. De miután ifiket hozunk fel, Halilovicok tolják az első ligában és közben Lucho SR+Rafinha embereknek már ki-beugró szerepkört szán vagy legalábbis próbál, hát nem látom azokat a gonosz felhőket. És ezredjére is eltudom írni, ha annyira rosszul mennének a dolgok, akkor nem lenne ennyi saját nevelésű játékosunk.

Nagyon de nagyon halkan megjegyzem, hogy drága Laporta csinált egy brandet a Több mint egy klub szlogennek, amihez hozzáfűzött egy olyan felépített imázst, hogy mi valamiféle kiváltságos csapat vagyunk ami nyilván hogy egy hamis kép és a Mes que un club kifejezés nem erre utal. Valamint hogy ehhez hozzátartozik, hogy itt minden évben jönnek majd folyamat fiatalok és majd lesznek új Xavik. Ezek zárójeles megjegyzések, de picit érzek ilyet is emögött, hogy túlzásokba esnek páran. Több mint 20 éve szurkolok a csapatnak, voltak saját nevelésű játékosok, de mellette voltak idegenlégiósok. Sőt volt időszak mikor meg volt határozva az idegenlégiósok száma és mégsem 8 katalán és 3 idegenlégiós volt a kezdő. Vettünk embert Mallorca-ról, Sociedadból, Bilaboból....A csapatban mindig volt 3-4 kezdő katalán focista és a cserék közt is pár. Most pedig a meghatározó játékosok hazaiak, s a padon plusz kölcsönben is tele vagyunk hazaiakkal, de ez sem elég. :D Erre mondom, hogy téves kép, mert így is összetehetjük a kezünket, hogy ennyi saját nevelésű focistánk van. És nem szabad a ló túloldalára esni és folyamat követelni a következőt.
Kép
Kép
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.10.08. 01:22:45

mahitoo írta:Senki nem volt veled inkorrekt, mert senki sem mondta, hogy a csikóknak fix kezdőpozíciót kéne adni. Itt mindenki azt írta, hogy kapják meg a lehetőséget. Nem mi mentünk el az arrogáns, és hülyének néző irányba. Utoljára írom le, szeretnénk, ha pár fiatal LEHETŐSÉGET kapna. Ennyi. Egész végig ennyi volt.

Szakmai dolgok. Nézd, ha az említett fiataloktól te is láttál volna kb 50 meccset, akkor lehetne szakmázni. Talán akkor sem, mert sem én, se te, se GT, se senki nem olyan hozzáértő, mint a Barca csapatánál akárki. De mivel ez egy fórum, egymás véleményét ütköztetjük, csak míg itt sokan sok meccset láttak, sokan sajnos 2-t, vagy semennyit. Így nehéz vitába szállni, mert én sem okoskodok a francia bajnokság miatt, csak mert a játékosok nagy részét ismerem, de alig látok meccseket.

Megint más a véleményünk, de megint csak a Barcának akarunk jót, és a nagy rész nem is ellened szólt, de ha van egy normális "próbáljuk ki őket" vélemény, és erre jönnek a "ti nem értetek hozzá" kommentek, akkor had reagáljunk már rá. Sokan a játékosok nevét sem ismerik, és osztják azokat, akik meg több meccsüket látták, mint páran az A csapat meccseit.

Peace

Látom, hogy eltűnt, mert össze-vissza vannak az idézetek, meg a te hozzászólásaid. :D Amit még most olvastam. Persze, hogy idő kell nekik. Senki sem várja a fiúkat a kezdőbe. De nem lesz annyi időnk, mint Bartránal, mert ő kb ilyen leosztással is innen menne nyugdíjba. Szépen, lassan, fokozatosan kellene őket beépíteni, ez egyértelmű. Csak most a szép, lassú az sajnos a nagyjából sehogy. De ezt sosem engedném csak az edző döntésének, mert ő marad pár évet, a játéosok meg akár sokkal tovább. De sajnos a vezetőségünk is inkább adó ügyekben jeleskedik, mint a futballban.
Én voltam az egyik aki kirobbantotta ezt a vitát. Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy én nem külön emberekről beszéltem, hanem a beépítési folyamatról, ezért nem fontos, hogy én hány meccset láttam a B-ből,és te hányat. Azt is leírtam már, hogy azzal sincs gond, hogy valakinek más a véleménye, az utóbbi években nagyjából mindenkiről kialakult egy képem, hogy ki milyen játékosokat preferál(pl.palesz-alacsony termetü,technikás játékosok(lehetőleg brazil,és legyen a neve Coutinho :D )). Nekem igazából azzal volt a bajom, hogy minden egyes meccs után,ahol valamelyik középhátvéd rosszul teljesít, jön a Bartrázás, ha Gumbau beáll,vagy a padon ül,akkor a Samperozás, most újabban, mikor Adrianonak/Mathieunak rosszul megy, akkor a Grimaldozás. Mindenkinek van véleménye, elfogadom. De ne akarjunk már összehasonlítani egy tejfölösszájú fiatalt egy több 100 mérkőzést lejátszó "veteránnal", mert nem lehet.
Most a Ter Stegenes eset jut eszembe. Tavaly lehozott egy majdnem hibátlan szezon,fiatalként, a fórum 80+%-a követelte a kezdőbe, majd mikor elkezdett bakizni, akkor jöttek a hsz-ek, hogy hát még fiatal, meg "nincs szerencséje", valamint a kedvencem, hogy a bakik miatt mégtöbbet kellene kezdetni, hogy szerezzen tapasztalatot. Kérdezem én: Egy bajnokok Ligája győztes csapatnak van ideje?

Mielőtt valaki megvádolna, nem azért hoztam fel ezt a példát, hogy megint vitatkozzunk, hogy ki a kezdő kapus, hanem csak érzékeltetni akartam, hogy az egyik pályázó a posztra fiatal, a másik meg egy tapasztalt játékos.
Válasz küldése