La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
messideco
Presidente del Barça

2015.06.05. 07:00:06

Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa? :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Samper
Director del Fútbol

2015.06.05. 04:59:07

PCsabi írta:
Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó YD. Következtetés?
Mindhárman kezdeni fognak, Busquets, Neymar és Suárez helyett.
Nyilván nem lesznek a 18-as keretben.Csak év végén,. amikor jövőjükről tárgyalnak, nem lehet egyedül azt venni figyelembe, hogy kiesett velük a tartalék.
PCsabi
aka Game90

2015.06.04. 18:41:39

Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Mindhárman kezdeni fognak, Busquets, Neymar és Suárez helyett.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.04. 16:36:59

Denis Suárez 2014/2015 ● Sevilla

Itt egy jobb videó róla. Nem tudom, ügyes gyerek meg minden, de valamiért nem tudom elképzelni, hogy nálunk maradandót alkosson. Aztán persze lehet rám cáfol, örülnék neki.
Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Szerepeltek már Bl meccsen, így jogosultak az éremre, Luho meg megadja nekik az esélyt, hogy a többiekkel ünnepeljenek a pályán ha nyertünk. Kb ennyi.
Samper
Director del Fútbol

2015.06.04. 16:21:53

Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Samper
Director del Fútbol

2015.06.01. 16:50:07

Gareth Tello írta:l
Samperék jövőjéről pár szót, most csak röviden.
Akit mindenképpen felhoznék: Samper és Grimaldo.
Akit Pedro és Deulofeu sorsától függően hoznék fel vagy adnék kölcsönbe: Adama és Munir.
Akit kölcsönadnék: Halilovic és Sandro, esetleg Ié is.

:)
Látsz tényleges esélyt arra,hogy ezeket meg is fogják lépni?

Külön probléma, hogy ha nem akarják, hogy bárki jól járjon azért, mert a B kiesett, akkor meddig mennek el abban, hogy a vélt lazsálóknak keresztbe akarnak tenni. Vagy inkább nem foglalkoznak ezzel és akit lehet, használni, vagy jó áron eladni akarnak?
kristop
Entrenador del Barça

2015.06.01. 14:06:30

palesz77 írta:A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)
ne legyen igazam, de simán kinézem ezt enriquéből. vermaelen ugye elvileg normális felkészüléssel teljes értékű játékos lehet. így már öten lesznek két posztra, akik közül simán bárkit belehetne tenni szinte bármelyik meccsre. ezért muszáj lesz mascheranot eggyel feljebb sokszor busi párjaként vagy helyett használni, vagy valakit (gondolom bartra lenne az) eladni.

ez pedig, hogy visszatérjünk a témához pont samper helyzetét teszi kábé lehetetlenné. kölcsön lesz ebből.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Erxy
Entrenador del Barça

2015.06.01. 14:03:59

nzxtpo írta: Esetleg valaki Tajtiról tud mondani pár szót? Azt tudom, hogy bebiztosította a helyét a csapaton belül, fontos szereplő volt, gólokkal gólpasszokkal járult hozzá a második helyhez. De milyen jövő vár rá? Marad ennél a csapatnál vagy feljebb viszik? Ha jól tudom a Juvenil A a következő lépcsőfok számára, ugye?
meccseit nem szoktam nezni, szoval hogy milyen teljesitmenyt nyujt azt nem tudom, GT majd talan tud erre valamit irni.
de azt tulzas lenne alitani, hogy bebiztositotta a helyet a csapatba, a legtobbszor a padrol jon be, legyen az bajnoki, vagy a mostani madridi torna, ami volt.
persze nem segit a helyzeten, hogy a posztjan jatszik az egyik legnagyobb igeret..

Gareth Tello írta: És nem elhanyagolható Bartomeu felelőssége sem, aki ragaszkodott Vinyals kinevezéséhez, hiába volt a La Masíát minden bizonnyal nála jobban ismerő Roura javaslata az a Pimienta García, aki nagyszerű csapatot épített a Juvenil B-ből, és miután átvette a mélyrepülésben lévő Juvenil A-t, velük is szépen zárta a szezont.
jovore minden bizonnyal mar Pimienta lesz az edzo

egyebkent remelem sikerul feljutnia az elsoosztalyba a Gironanak, katalan kiscsapat, az akademiak kozott talan meg egyuttmukodes is, idealis helyszin lehetne a kolcsonadasra.
Samper es Grimaldo nalam menne fel az elso csapathoz (Alves maradasa, tavozasa fuggvenyeben ez Adriano eladasaval jarhatna)
Halilovic, Adama es Munir pedig valahova kolcson kell adni, de mindenkepp olyan csapathoz, ahol megkapjak a jatekperceiket (fent emlitett Girona, akar)
Iet, Sandrot meg a tobbieket jo lenne itt tartani, nem kellene sok idot elszorakozni a Segunda B-ben.

Patrick egyebkent lejaro szerzodessel megy a Laziohoz
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.06.01. 13:46:05

palesz77 írta: Mondjuk ennek lehet ahhoz is van köze, hogy Thiago, Ini vagy Xavi szintű tehetség nem is volt azóta a B-ben.. Most Samper áll készen elméletileg az első csapatra - az elmondások alapján -, és szerintem aki látta az idei felnőtt csapatban lejátszott meccseit, az nem is nagyon aggódik miatta. Tehermentesítésre tökéletes lenne a gyerek, nekem eszméletlenül tetszett a játéka, ő mind fejben mind fizikálisan késznek tűnt. Halilovicról ez pl még nem mondható el. Azt meg senki ne várja, hogy egy újonnan feljött ifi rögtön kiszorítsa pl Init, de beugrós szereppel még az eredménykényszer ellenére is be lehet simán építeni a fiatalokat - csak ahhoz az edző is kell. A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)
Én kicsit hiányolom azt, hogy egy több lépcsős fokozatot alkossunk az ifik beépülésére.
Nálam ez úgy nézni ki, hogy a nagyobb tehetségnek kikiáltott játékosok együtt edzhetnének (1-2 ember max 3) a felnőttekkel, és kapnának a szezon során kb. fejenként 2 meccset. Még mindig nagyon fiatalok ugye, és nem ugrottak egyszerre több lépcsőfokot át (mint pl. egy Messi kaliberű tehetség), akkor a kövi évben is B csapat, viszont kapna 5-8 meccset (vagy akár 10-et) az idény közben. A két szezon után le lehetne vonni a következtetéseket, a keret alapján meghatározni, hogy van-e esélye elegendő mennyiséget játszania az első csapat tagjaként, ha elért arra a szintre akkor felhozni, ha éppen a posztján nélküle is tolongás van, akkor kölcsönadni egy elsőosztályú középcsapatnak, ahol biztosabbnak tűnnek a játékpercei. Ezután a szezon után ismét meglehetne nézni mennyit fejlődött, van-e szükség rá a keretben, ha nem akkor még egy év kölcsönben. Viszont ezután az év után, ha nem jön az áttörés, vagy olyan minőségi igazolásokat hajtottunk végre az ő posztjára, akkor el lehetne adni visszavásárlási opcióval.

Nem mondom vannak olyan dolgok amiket jól csinálunk, de vannak olyanok is amiket kihagyunk az általam leírtakból.
palesz77 írta:u.i.: És amúgy annak ellenére, hogy nem akarod elfogadni, Bartra még igenis beválhat hosszútávon - kellő lehetőséggel -, és Rafinha is jobb ennél a szintnél, amit idén javarészt hozott. Szóval még a mostaniak közül is beépülhet valaki.
Én se írnám még le őket :!:
palesz77 írta:u.i.2.: GT, ugye nem felejtetted el a hosszú beszámolód? :oops: :D
Ezt pedig én is várom! :) Esetleg valaki Tajtiról tud mondani pár szót? Azt tudom, hogy bebiztosította a helyét a csapaton belül, fontos szereplő volt, gólokkal gólpasszokkal járult hozzá a második helyhez. De milyen jövő vár rá? Marad ennél a csapatnál vagy feljebb viszik? Ha jól tudom a Juvenil A a következő lépcsőfok számára, ugye?
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.06.01. 13:43:52

Sajnálom a kicsiket nagyon, ennél jobbat érdemeltek volna... :cry: Az egy dolog, hogy alapvetően nem az eredmények az elsődlegesek, hanem a legtehetségesebb játékosok fejlesztése és a nagycsapatra való felkészítése, de erre speciel sokkal jobb terep a Segunda, mint a Segunda B. Egyrészt ugye a színvonal is közelebb van a La Ligához, másrészt pedig olyan dolgok is számítanak, mint a pályák állapota (a Segunda B-ben néhány együttes pályája inkább egy egyedülállóan sok példányt számláló vakondkolónia által birtokba vett krumpliföldhöz hasonlít, mint futballpályához) és a csapatok hozzáállása (a Segunda B-ben van pár csapat, akik egy-egy képzettebb ellenféllel szemben nem is próbálják meg felvenni a versenyt technikailag és taktikailag, hanem inkább azt a megoldást választják, hogy módszeresen szétrugdossák őket).

Ettől függetlenül, ha egy jó edző kerül a csapat élére, a vezetőségnek is vannak tiszta, jól átgondolt tervei az együttessel, a képzéssel, a játékosokkal kapcsolatban, és meg is vannak az emberek ezen tervek végrehajtására, akkor ki lehet alakítani egy jól működő gárdát, amely amellett, hogy újabb és újabb fiatalokkal segíti a nagycsapatot, előbb-utóbb reálisan célozhatja meg a másodosztályba való visszajutást is.

Annyi még, hogy ha esetleg külföldről akarunk elcsábítani egy fiatal tehetséget, aki az első csapathoz még nem elég érett, ezért egy-két szezon erejéig a B-ben akarjuk játszatni (lásd Halilovic), akkor nehezebb dolgunk lesz, mert valószínűleg a Segunda B nem annyira vonzó a többség számára.

Samperék jövőjéről pár szót, most csak röviden.
Akit mindenképpen felhoznék: Samper és Grimaldo.
Akit Pedro és Deulofeu sorsától függően hoznék fel vagy adnék kölcsönbe: Adama és Munir.
Akit kölcsönadnék: Halilovic és Sandro, esetleg Ié is.

A többiek vagy nem elég jók a nagycsapathoz, vagy talán jó lenne nekik még egy szezon a B-ben (ide tartozik például Palencia és Godswill).
danianevem írta:Így már sokkal érthetőbb, köszönöm. A kiemelt részt még vitatnám, mivel ez egy olyan ellentmondás ami miatt hiszem, hogy a játékosok is komoly szerepet játszottak a sikertelenségben. Mivel Vinyals rájuk épített egy évvel korábban, tudja jól mire képesek és már sikerült csapatot építenie az egyéniségek köré. Tehát értelmetlen lenne a padoztatásuk, ha csak nincs valami olyan dolog a háttérben (rossz hozzáállás, taktikai fegyelmezetlenség), ami miatt mégsem bízik bennük.
Én ezt azzal magyarázom, hogy a Segunda jóval komolyabb színvonalat képvisel, mint azok a csapatok, akikkel anno az UEFA Youth League-ben találkoztak Vinyalsék. A Segundában már nem csak fiatalokkal vannak tele az ellenfelek, itt már érettebb, tapasztaltabb játékosok jönnek szembe, akik taktikailag is fegyelmezettebbek a suhancoknál. Ha pedig mindehhez egy jó edző is társul, aki képes egy kiegyensúlyozott együttest összerakni (erre sok példa van ebben a bajnokságban), akkor csapatszinten sokszor könnyedén ki tudják venni a játékból Adamát és Munirt. Igaz, ehhez sokszor az kell, hogy Adama oldalán folyamatosan három-négy játékos tartózkodjon szorosan a vonal mellett, és azonnal körbevegyék a szélsőt, amint hozzá kerül a labda, de a végeredmény ugyanaz. Ilyenkor kellene valamit mutatnia az edzőnek is, egy okos taktikai húzás, jó csapaszintű támadójáték kialakítása, hogy a csapat más módon is veszélyt tudjon jelenteni az ellenfél kapujára - és ez az, ami nem sikerült Vinyalsnak (sem), annak ellenére, hogy a játékosanyag, amiből dolgozhat(ott), egyáltalán nem (volt) rossz.

A Barça B-nél történő edzősködésének első időszakában természetesen folyamatosan kezdette Adamát és Munirt is, amikor volt rá lehetősége. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy kellett volna, nem jöttek az eredmények és a játék képe sem volt biztató. A gárda támadórepertoárja abban merült ki, hogy "adjuk oda a labdát Adamának, aztán fussunk minél többen az ellenfél tizenhatosán belülre, hátha Adamának sikerül kicseleznie 3-4-5 embert és beadhatja a labdát". Ez különösen feltűnően jött elő akkor, amikor hátrányban volt a csapat.

A sorozatos pontvesztések után valószínűleg Vinyals is érezte, hogy valamin változtatni kell... De a problémák csapat szintjén történő megoldása helyett egyéni változtatásokat hajtott végre, többek között elkezdte padoztatni Adamát és Dongou-t kezdetni a helyén. :D Ez pont olyan rosszul is alakult, mint amilyen rossz ötletnek tűnt elsőre. Dongou-nak pocsék szezonja van, a szélen pedig sosem remekelt igazán. Ezen a pár meccsen is (mint hónapok óta szinte mindig) labdatemetőként funkcionált. A csapatjáték pedig meglepő módon nem javult meg egyik pillanatról a másikra, így az eredmények továbbra sem jöttek. Aztán így a bajnokság vége felé el is vetette ezt az ötletet, és Adama ismét kezdő volt többször egymás után, de ez már nem volt elég. Arról nem is beszélve, hogy egy-két kivételtől eltekintve Dongou Adama visszatérése ellenére kezdő maradt, csak a középcsatár posztján, ahol lehetősége nyílt még több helyzetet elpuskázni...

Szóval annak ellenére, hogy értelemszerűen nem minden Vinyals hibája, szerintem elég sok mindenben sáros az öreg Jordi. (Itt most Adama és Munir volt a téma, ezért nem hoztam szóba más megkérdőjelezhető döntéseket, akár Alennel, Samperrel, Gumbauval vagy Joan Románnal kapcsolatban.) És nem elhanyagolható Bartomeu felelőssége sem, aki ragaszkodott Vinyals kinevezéséhez, hiába volt a La Masíát minden bizonnyal nála jobban ismerő Roura javaslata az a Pimienta García, aki nagyszerű csapatot épített a Juvenil B-ből, és miután átvette a mélyrepülésben lévő Juvenil A-t, velük is szépen zárta a szezont.

Ez persze csak annyi, amennyit én látok, innen a képernyő mögül, Barça B-meccseket nézve és a barcelonai sajtót olvasgatva. Simán előfordulhat, hogy olyan dolgok is vannak a háttérben, amiről mi semmit sem tudhatunk.
Feast4 írta:Amúgy többen is mondták, hogy a Tajtiék korosztája(nem feltétlen ő de hátha ő is) jobb mint ez.
Ha nem is feltétlenül jobb, de mindenképpen kivételes korosztály az is. Közülük többen is felkerülnek majd a Juvenil A-ba jövőre, elég komoly kis csapat fog összejönni ott. 8) És remélhetőleg közülük sokakat az UEFA Youth League-ben is láthatunk majd.
palesz77 írta:u.i.2.: GT, ugye nem felejtetted el a hosszú beszámolód? :oops: :D
Nem felejtettem el, szombaton meg is írtam, csak aztán az elküldés előtt közvetlenül egy óvatlan félrekattintás következtében ment az egész a levesbe... :D Pedig általában a hosszabb hsz-ek írása közben bizonyos időközönként megy egy ctrl+c, a hasonló dolgok elkerülése végett, de ez most valamiért kimaradt, azóta meg még nem volt türelmem újra hozzáfogni. De igyekszem a héten bepótolni ezt is. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gareth Tello 2015.06.01. 13:47:06-kor.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.01. 12:29:06

Feast4 írta:Ezzel az a baj, amit Viscával beszéltünk valamelyik nap. Nincs erre idő. Eredményspirálban vagyunk, ha egy játékos nem egyből meggyőző nincs idő arra, hogy várjuk na majd most. Ezt mutatja a nevelésünk. Thiagot leszámítva ki vált be az utóbbi pár évben?
Mondjuk ennek lehet ahhoz is van köze, hogy Thiago, Ini vagy Xavi szintű tehetség nem is volt azóta a B-ben.. Most Samper áll készen elméletileg az első csapatra - az elmondások alapján -, és szerintem aki látta az idei felnőtt csapatban lejátszott meccseit, az nem is nagyon aggódik miatta. Tehermentesítésre tökéletes lenne a gyerek, nekem eszméletlenül tetszett a játéka, ő mind fejben mind fizikálisan késznek tűnt. Halilovicról ez pl még nem mondható el. Azt meg senki ne várja, hogy egy újonnan feljött ifi rögtön kiszorítsa pl Init, de beugrós szereppel még az eredménykényszer ellenére is be lehet simán építeni a fiatalokat - csak ahhoz az edző is kell. A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)

u.i.: És amúgy annak ellenére, hogy nem akarod elfogadni, Bartra még igenis beválhat hosszútávon - kellő lehetőséggel -, és Rafinha is jobb ennél a szintnél, amit idén javarészt hozott. Szóval még a mostaniak közül is beépülhet valaki.

u.i.2.: GT, ugye nem felejtetted el a hosszú beszámolód? :oops: :D
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.06.01. 12:10:53

Erre a félévre a lehető legjobb opció Denis Suarez lenne, szerintem előrébb jár, mint Samper vagy Halilovic, más kérdés, hogy Denis és a horvát előrébb érzik magukat jól, mint Xavi, Samper viszont vkp, de egyesek akik jobban figyelik pályafutását azt mondják, hogy Xavi posztján is megállná a helyét.
Simán neki lehetne vágni a szezonnak a Busi-Ini-Rakitic-Rafi-Roberto ötössel, ha kell Masch tud vkp-t játszani, illetve Sampert fel lehet hozni egy-egy meccsre. Aztán ha télen jön valaki a kp-ra akkor Sampert hagyni a B-ben, vagy kölcsönadni egy elsőosztályú kis- vagy egy másodosztályú erősebb csapatba, ahol tudna játszani hétről hétre.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.01. 11:35:41

Feast4 írta:...
Valóban nem lehet olyan következetesen, fokozatosan játszatni a tehetségeket, mint régen, de ettől függetlenül akik tényleg érdemesek a szerepkörre (akár alap-, akár pedig kiegészítő embernek), azok megkaphatják a lehetőséget az A csapatban. Idő ugyanis éppenséggel erre bőven van. Ez alatt bizonyítson, ha alkalmas rá, akkor tud is. Thiago sem született a kezdőbe, szépen beküzdötte magát. A minap megnéztem ki mennyit játszott, pontosan nem emlékszem a számokra:

Samper 300 perc
Sergi Roberto 900 p. (ez jóval több, mint a Realban Khediráé volt idén)
Rafinha 1700 p.
Xavi 2100 p.
Iniesta 2800 p.
Rakitic 3200 p.
Busquets 3600 p.

A Maestro távozásával felszabadul kb. 800-1000 perc az őszre, ami alatt akár Samper, akár Halilovic, vagy más bizonyíthat a szerepkörben. Bár a szezon végére már Pedro is megfordult a középpályán, nem hiszem, hogy ez erősödne jövőre. A védelemre szintén igaz lehet ez, ha Alves távozik, akkor Grimaldo megküzdhet a helyéért.
Szóval a kölcsönbe adások is megoldást jelenthetnek, sőt, talán az a legjárhatóbb út, de éppenséggel az A-csapatban is tudnak biztosítani bizonyos fokig lehetőséget a bizonyításra. Szerintem elegendőt is.
noname
Llegenda del Barça

2015.06.01. 11:16:08

Amennyire tudom, Pedro, Puyol, Xavi, Messi, Iniesta mind a 3. osztályból kerültek fel (páran lehet még a 4.ben is megfordultak), Busquets a Barca C-ből került fel direkt kb az 5. osztályból, Rafinha, Bartra, Masip és Montoya kerültek fel a 2. osztályból, bár Montoya lehet megjárta a 3.at is.

Jó volt ez a 2. osztály, de túl vannak sztárolva a játékosok. Mióta jött ez a szuper-korosztály, minden 2. osztályos többet akar, mint amit érdemel és a felkerülésük után egyből kezdők akarnak lenni 1-2 év alatt: Gio dos Santos, Deulofeu, Thiago.
Az se egészséges, hogy pl a transfermarkt-on a Barca B a 2. osztály legértékesebb csapata és még az első osztályban se lenne utolsó. Egyszerűen túl nagy lett a hype a játékosok körül. Régebben az ifikről a fene se hallott és talán jobb is volt az úgy.

Jelenleg szerintem a legjobb megoldás a tömeges kölcsönadás lenne. A jelenlegi Barca B, mitn csapat megbukott, de vannak bőven tehetséges játékosok. Én kikölcsönözném az összes "sztárt" és hoznám fel a Juvenil A-ból az újakat. Rossz esetben nem válnak be túlzottan a sztárok, de a csapat összeszed belőlük 20-30 millió eurót, de inkább többet. Jó esetben, aki beválik úgy kerül vissza, hogy már értettebb játékos. Lásd Rafinha vs Sergi Roberto. Rafinhának nem volt jó szezonja idén, de azért rossz se volt. Azt bizonyította, hogy ha másnak nem, kiegészítőembernek jó lesz. Van mire építkezni. Jövőre remélem megpróbálja azokat, amiket idén nem. Ez annak is köszönhető, hogy a Celtában azért elég sok rutint szerzett. Itt van vele szemben Sergi Roberto, aki kb 2 év alatt nem játszott egy értékelhető meccset sem, még értékelhető mozdulata sem volt, most volt kb 2-3 közepes meccse, hogy LE megváltoztatta a posztját. Szóval azért a kölcsön igen hasznos lehet, ha másért nem, hát azért, mert a játékos nem csinálja össze magát mindig, amikor hozzá kerül a labda. :)

UI: most látom, hogy jó eséllyel feljut a Girona. Nekik kikölcsönözném a fél Barca B-t.
A Fifa egy szégyen
Feast4
Director del Fútbol

2015.06.01. 10:10:05

danianevem írta:
Samper írta:
noname írta:A jelenlegi keret nagy része 3. osztályú utánpótláscsapatból került fel, vagy még lejjebbről.
Közvetlenül?? Vagy talán Bojan Krkicre céloztál?
Inkább a Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Busquets vonulatra gondolhatott... Valamennyien Segunda División B (harmad) vagy Tercera Divisiónból (negyedosztály) kerültek fel, szóval a kiesés önmagában még nem jelent katasztrófát. Megjárták a szamárlétrát, felépítették magukat. A mostaniaknak is ezt kellene, mert elsősorban fejben nincs rendben valami náluk. Talán igaza is lesz noname-nek és pont egy ilyen arcon csapás okán térnek észhez a játékosok.

Ezzel az a baj, amit Viscával beszéltünk valamelyik nap. Nincs erre idő. Eredményspirálban vagyunk, ha egy játékos nem egyből meggyőző nincs idő arra, hogy várjuk na majd most. Ezt mutatja a nevelésünk. Thiagot leszámítva ki vált be az utóbbi pár évben? És most senki ne hozza Bartrat meg Rahfinat mert ők is ilyen mi lesz ha kategória. Nagyon nehéz lesz a fiataloknak felépíteni magukat. Kész kezdőre alkalmas játéksoként kell szinte az A csapathoz érniük ahhoz, hogy játszahssanak. Ezek közül a fiatalok közül 3-4ben van igazi fantázia. Amúgy többen is mondták, hogy a Tajtiék korosztája(nem feltétlen ő de hátha ő is) jobb mint ez. Kíváncsi vagyok LE hogy dönt. Kell e valaki majd innen az A csapatba vagy azt csinálnak amit akarnak.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.01. 09:41:53

Samper írta:
noname írta:A jelenlegi keret nagy része 3. osztályú utánpótláscsapatból került fel, vagy még lejjebbről.
Közvetlenül?? Vagy talán Bojan Krkicre céloztál?
Inkább a Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Busquets vonulatra gondolhatott... Valamennyien Segunda División B (harmad) vagy Tercera Divisiónból (negyedosztály) kerültek fel, szóval a kiesés önmagában még nem jelent katasztrófát. Megjárták a szamárlétrát, felépítették magukat. A mostaniaknak is ezt kellene, mert elsősorban fejben nincs rendben valami náluk. Talán igaza is lesz noname-nek és pont egy ilyen arcon csapás okán térnek észhez a játékosok.
zola8787
Director del Fútbol

2015.06.01. 09:41:32

Samper írta:

Közvetlenül??
Nem tudom biztosan, de mintha Busi meg Pedro a harmadosztályból jött volna fel annó.
Feast4
Director del Fútbol

2015.06.01. 09:38:41

messideco írta:Nem tudom, de ma olvastam, hogy Denis Suarez és Dlf nem tér vissza a csapathoz a következő szezonra.
Dlf nem kell a Sevillának ez már eldöntött tény. Ott se tudott stabil kezdő lenni és jó eséllyel ezzel el is intézte magát. Két kölcsönadás ami besült és akkor még nem beszéltünk arról, hogy LE mondta, hogy mehet amerre lát nyáron de ebben a csapatban nincs helye. Suarez éke de az a baj, hogy ott is sokat padozik. Gondolom összefügg ez azzal, hogy fent áll a lehetőség, hogy visszadják és ha nélkülözhetetlen láncszemml válna a gépben akkor beesett az eső. Amúgy talán a Sevillaval valami ózletbe be is akarjuk venni, hogy végképp odaadjuk.

Nem hiszem, hogy bármelyikükből lesz valami csoda... :|
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2015.06.01. 09:29:08

Új helyzet állt elő most a kiesésükkel. Samper, Halilovic, Adama, Munir nagyon kevés az A csapathoz perpill ( Samper meg Halilovic mondjuk nem de nem érzem a helyüket a jelenlegi keretben) a B csapatba meg isten őrizz őket a 3. osztályban rúgdostatni.

Azt kéne csinálnunk mint a Chelsea, mindenki akiben van egy csepp értelem kölcsönad. Azt hiszem, nekik több mint 20 kölcsönben szereplő játékosuk van, olvastam olyan cikken ami szerint 30. Van aki 4-5 éve a Chelseajé és hadják had legyen másik csapatnál. Tajtiék meg ha oda érnek korban és erőben vagy visszaküzdik magukat vagy nem. Ez már rajtuk áll. De az értelmesebbjét nem szabad lent hagyni most.
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.06.01. 08:42:19

Közvetlenül??
noname
Llegenda del Barça

2015.06.01. 06:55:37

A jelenlegi keret nagy része 3. osztályú utánpótláscsapatból került fel, vagy még lejjebbről.
A Fifa egy szégyen
Samper
Director del Fútbol

2015.06.01. 05:54:20

noname írta:Lehetséges, hogy szándékosan estek ki. A rivaldafény képes elolvasztani az amúgy sem túl értelmes focisták kevés agyát. Ha belegondoltok, akkor a játékosok nagy része most elmehet komolyabb csapatokhoz végleg vagy kölcsönbe, ahol sokkal többet keresne, mint most és még jobban szem előtt lesz. Nem véletlen, az se pls amit Deulofeuról nyilatkozott Emery. Lehet jót fog tenni az a harmadosztály, rendet rak a fejekben.
A harmadosztály csak növeli a távolságot az A és az utánpótlás között. A felfelé áramlás olyan ritka lesz, mint a fehér holló. Még inkább vásárolni lesz érdemes, mint nevelni-
noname
Llegenda del Barça

2015.05.31. 22:30:34

Lehetséges, hogy szándékosan estek ki. A rivaldafény képes elolvasztani az amúgy sem túl értelmes focisták kevés agyát. Ha belegondoltok, akkor a játékosok nagy része most elmehet komolyabb csapatokhoz végleg vagy kölcsönbe, ahol sokkal többet keresne, mint most és még jobban szem előtt lesz. Nem véletlen, az se pls amit Deulofeuról nyilatkozott Emery. Lehet jót fog tenni az a harmadosztály, rendet rak a fejekben.
A Fifa egy szégyen
zola8787
Director del Fútbol

2015.05.31. 22:20:23

Samper írta:
Erxy írta:2-5-re kikaptak a kicsik hazai palyan, ezzel pedig mar biztossa valt, hogy kiestek a masodosztalybol :?
erdekes lesz hogy ki marad ki megy, hogy mi lesz Samperrel, Halilovical, Adamaval, Munirral.. ok erzesem szerint nem maradnak a harmadosztalyba...
allitolag a Juvenil A edzojet akarjak kinevezni jovore.
Győzzetek meg, ha úgy gondoljátok, hogy nem a játékosok ejtették ki a csapatukat.
Ha ez így van, akkor csinálnék velük egy rejtett kamerás felvételt, ahol elmondanák, hogy direkt estek ki, elvinném a bíróságra, fifához, mindenkihez, aztán pedig kirúgnám az összeset.
Samper
Director del Fútbol

2015.05.31. 21:26:39

Erxy írta:2-5-re kikaptak a kicsik hazai palyan, ezzel pedig mar biztossa valt, hogy kiestek a masodosztalybol :?
erdekes lesz hogy ki marad ki megy, hogy mi lesz Samperrel, Halilovical, Adamaval, Munirral.. ok erzesem szerint nem maradnak a harmadosztalyba...
allitolag a Juvenil A edzojet akarjak kinevezni jovore.
Győzzetek meg, ha úgy gondoljátok, hogy nem a játékosok ejtették ki a csapatukat.
Válasz küldése