La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.06.17. 17:43:08

Az a hír pedig teljesen lesokkolt, hogy Ayoub - a Masía egyik legtehetségesebb középpályása - szinte biztosan a Portóban folytatja... Pedig nagyon vártam az Aleña-Ayoub párost a jövő évi Juvenil A-ban... :(
Jól értem, hogy a Portó korosztályos csapatába igazol? Vagy a felnőttek közé dobják ott be, mert akkor olyan rosszul azért nem jár, bár ezt elképzelhetetlennek tartom.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.06.17. 14:43:29

Petr írta:Barcelona B coach Jordi Vinyals (51) told the players last week that he won't continue. The team got relegated to 3rd division. [sport]

Tudom díjazni, kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az utóda. Gondolom az új elnökségtől függ.
A katalán média biztosra veszi, hogy a Juvenil A jelenlegi edzője, García Pimienta lesz Vinyals utódja, akár már a héten bejelenthetik az edzőcserét. Óscar García pedig úgy tűnik, a Red Bull Salzburgnál folytatja, így talán Pimienta a legjobb választás.

Az a hír pedig teljesen lesokkolt, hogy Ayoub - a Masía egyik legtehetségesebb középpályása - szinte biztosan a Portóban folytatja... Pedig nagyon vártam az Aleña-Ayoub párost a jövő évi Juvenil A-ban... :( Van egy olyan érzésem, hogy ő lesz a következő Fabregas, legalábbis abban az értelemben, hogy néhány év múlva hosszas egyeztetések után vissza fogjuk hozni, nem kevés pénzért.
Petr
Entrenador del Barça

2015.06.17. 14:34:11

Barcelona B coach Jordi Vinyals (51) told the players last week that he won't continue. The team got relegated to 3rd division. [sport]

Tudom díjazni, kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az utóda. Gondolom az új elnökségtől függ.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.06.15. 17:18:31

Egy kis La Masía:
Pablo Moreno 2014/2015 ● La Masia Pichichi
http://vimeo.com/130739828" target="_blank

És ismét Xavi Simons, ezúttal nem videó, hanem egy cikk:
http://grup14.com/column/xavi-simons-th ... -footsteps" target="_blank
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.11. 15:06:51

Samper írta:A Transfermarkt szerint az ismertebb B-sek ára 5 millió körül van. Ez azt jelenti, hogy aki leteszi, viheti? Klubelnök se kell hozzá, ha benne van a szerződésében?
A transfermarkton becsült piaci értékek vannak feltüntetve, nem "hivatalos árak". Ha az ifik szerződésében van elengedési záradék és annak megfelelő ajánlat jön értük, akkor a játékoson múlik, akar-e váltani. Azt nem tudom, hogy a mostani átmeneti vezetőség aláírhat-e beérkező ajánlatokat, de szerintem ilyeneket -amiknél nincs alkupozícióban a klub- igen.
Samper
Director del Fútbol

2015.06.11. 14:55:49

A Transfermarkt szerint az ismertebb B-sek ára 5 millió körül van. Ez azt jelenti, hogy aki leteszi, viheti? Klubelnök se kell hozzá, ha benne van a szerződésében?
Samper
Director del Fútbol

2015.06.10. 14:29:12

Változatlanul nem értem, hogy LE és stábja miért nem törődik az utánpótlással. De mivel bebizonyították, hogy értenek a dolgukhoz, ezt is rájuk bízom.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.10. 12:22:35

Adama Traoré 2014/2015 ● Barça B ● Part 1
Adama Traoré 2014/2015 ● Barça B ● Part 2

Durva adottságai vannak.. 3-5-2-ben a jobboldalon lehetne posztja, de azon kívül nem tudom elképzelni, hogy ebbe a csapatba hova férne be. Kíváncsi leszek mi lesz vele, gondolom idén kölcsönbe megy valahova. Angliában marha nagy király lenne, abban biztos vagyok.. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.06.09. 23:18:15

kristop írta:erről volt már szó korábban, vagy csak saját kívánság? mert most megnéztem és a rayonál nem volt normális ember a helyén. az egyik oldalon kakuta végigjátszotta nagyjából a szezont, de a másikon több noname emberke váltogatta egymást nem túl nagy sikerrel. a játékstílusa meg tökéletesen illene paco jemez támadó felfogásához.
Sajnos csak saját kívánság, nem emlékszem, hogy Adamát szóba hozták volna a Rayóval az utóbbi hónapokban. :? Pedig volt itt minden, Sevilla, Betis, különböző angol csapatok... De a Rayóról még semmit sem olvastam, pedig majdhogynem tökéletes állomáshely lenne számára. Remélem, Paco bejelentkezik majd érte.
kristop
Entrenador del Barça

2015.06.09. 20:19:05

Gareth Tello írta:Ezért örülnék, ha a Rayóhoz kerülne kölcsönbe, Paco Jémeznél minden bizonnyal jó kezekben lenne.
erről volt már szó korábban, vagy csak saját kívánság? mert most megnéztem és a rayonál nem volt normális ember a helyén. az egyik oldalon kakuta végigjátszotta nagyjából a szezont, de a másikon több noname emberke váltogatta egymást nem túl nagy sikerrel. a játékstílusa meg tökéletesen illene paco jemez támadó felfogásához.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Chino
Llegenda del Barça

2015.06.09. 16:42:24

Gareth Tello írta:Jövőre valóban a Juvenil A-ban fog játszani Mátyásunk, ahol minden bizonnyal az Aleña-Ayoub páros egyik tagját kell majd kiszorítania a kezdőcsapatból, ez pedig igencsak nehéz feladatnak ígérkezik, szóval nem kell meglepődni, ha nem kap majd olyan sok lehetőséget a srác.

Ügyes gyerek nagyon, van benne lendület - ami a mi középpályánkból pont hiányzik jelenleg -, viszont az utolsó passzai a videó alapján feltűnően pontatlanok - előszezonban is sokat rontott ezekből. Fiatal még, van ideje fejlődni bőven, de ebben nagyon kéne javulnia, ha helyet akar magának az első csapatban idővel. Vagy csak a videó pont rossz ilyen szempontból, és amúgy jól mennek neki ezek? Aki többet látna leírhatná. :D
Alená-t nem tudom, hogy ki tudná szorítani. Szerintem egyelőre peremember lesz, esetleg stabil csere. Nem láttam olyan sokat a srácot játszani, de szerintem iszonyat tehetséges a spanyol. Nem csodálkoznék, ha ez lenne az uccsó szezonja a Juvenilben.

Halilovicon látszódik a fejlődés, csak indokolatlanul keveset játszott. Legalábbis szerintem. Ő volt aki igazán lendületet tudott adni a középpályának.
Hiába volt folyamatosan három csatárunk, a meccsek nagy százalékában olyan passzív volt a középpálya, hogy inkább csak villanásokból voltunk hatékonyak. Tavaly azért ott volt Espinosa (nem tartom akkora tehetségnek, de előrébb voltunk vele) Denis, előtte Luis Alberto,Most mikor ilyen Patric-Gumabau-Kaptoum kp-val állunk fel nincs előrejáték, és ráadásul olyan lassúak, hogy simány átjátsszák őket. De akkor is szívbajt kapok, amikor Gumbau a kh. #-o Szóval nem csodálkozok, hogy mennyire visszaestünk decembertől.
Gareth Tello írta: Kaptoum garantáltan végleg feljön majd, remélem, alapkezdő lesz. Rajta kívül szerintem Tarínt, Quintit, Enguenét és Aitort is fel fogják hozni, illetve a B jelenlegi játékosainak jövőjétől függően akár Amirt, Padillát, Correderát és Rost is.

Most látom csak, mit írt a RAC1 a témában: Tarín, Enguene, Antonio (Ros), Padilla, Amir and Aitor will be promoted from Juvenil A to Barça B. Club is also working to renew Quintilla.
Xavi-ról el is felejtkeztem. Nagyon jó kis védő. Nem túl magas, de gyors és nagyon intelligens, bár személy szerint Tarint jobbnak tartom. Felesleges lenne felhozni mindkettőz, de ők biztos jobban tudják.
Forca Barca!!!!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.06.09. 16:34:49

Ez is elég hosszú lett, köszönet annak, aki elolvasta.
Ne aggódj, ezeket mindig öröm végig olvasni :) =D>
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.06.09. 15:51:18

Jövőre valóban a Juvenil A-ban fog játszani Mátyásunk, ahol minden bizonnyal az Aleña-Ayoub páros egyik tagját kell majd kiszorítania a kezdőcsapatból, ez pedig igencsak nehéz feladatnak ígérkezik, szóval nem kell meglepődni, ha nem kap majd olyan sok lehetőséget a srác. (Pláne, hogy Jordi Tur és Braima Fati sem nevezhető gyenge játékosnak.)
recrea írta:Még egy kérdés, Juvenil A és B között annyi a különbség, h az A a jobb csapat, ott vannak az ügyesebbek? Meg látom, ők indulnak nemzetközi kupában is.
A Juvenil A-ban többségében idősebb játékosok vannak, mint a Juvenil B-ben, és a Masía többi csapata is nagyjából az azonos évben születetteket fedi le. Persze van több olyan eset is, amikor egy fiatal annyira tehetséges, hogy egy-két csapattal a vele megegyező korúak felett játszik.
palesz77 írta:Alen Halilović SEASON REVIEW 2014/15 | All Skills

Ügyes gyerek nagyon, van benne lendület - ami a mi középpályánkból pont hiányzik jelenleg -, viszont az utolsó passzai a videó alapján feltűnően pontatlanok - előszezonban is sokat rontott ezekből. Fiatal még, van ideje fejlődni bőven, de ebben nagyon kéne javulnia, ha helyet akar magának az első csapatban idővel. Vagy csak a videó pont rossz ilyen szempontból, és amúgy jól mennek neki ezek? Aki többet látna leírhatná. :D
Amellett, hogy egyetértek Chinóval, annyit hozzátennék, hogy eleinte valóban feltűnően sok kulcspasszt rontott el, de aztán ezen a téren szépen lassan fejlődni kezdett, a szezon végén már több kifejezetten tetszetős labdája, kiugratása is volt (például az a Messire emlékeztető passz, amit talán te linkeltél be korábban). Tény, hogy van még bőven hova fejlődnie ezen a téren, de szerintem jó úton halad. Meg később remélhetőleg az is segíteni fog rajta, ha lesz előtte egy normális középcsatár, aki sokat mozog be az üres területekre, így biztosítva egy újabb passzolási lehetőséget Alen számára. Dongou-ra ugyanis ez idén nem igazán volt jellemző, ő inkább egy helyben álldogált, néha visszalépett kicsit és felrúgott valakit, ha pedig kapott egy jó kiugratást, akkor meglepően nagy arányban el sem indult a labdáért. :D
messideco írta:Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa? :)
Jobbhátvédként nagyon gyenge, ott nem érdemes játszatni, a középpályán talán még hasznos is lehet, ha kevés támadófeladatot kap az edzőtől és ehhez tartja is magát. Védekezésben nem rossz (ha a középpályán játszik), és nagy munkabírású játékos, de a támadóharmadban elég nagy százalékban hoz rossz döntéseket.
Chino írta:Arra kíváncsi leszek kik lesznek akiket végleg felhoznak a B-be. Tavaly Adama és Munir borítékolható volt, most Palencia az aki szinte 100%, mellette még ha jól tudom Tarín jöhet, de a középpályára nem tudom ki érkezne a Juvenilből. Talán Kaptoum, esetleg Paik. Ha valaki tud esetleg valamit megoszthatná.
Kaptoum garantáltan végleg feljön majd, remélem, alapkezdő lesz. Rajta kívül szerintem Tarínt, Quintit, Enguenét és Aitort is fel fogják hozni, illetve a B jelenlegi játékosainak jövőjétől függően akár Amirt, Padillát, Correderát és Rost is.

Most látom csak, mit írt a RAC1 a témában: Tarín, Enguene, Antonio (Ros), Padilla, Amir and Aitor will be promoted from Juvenil A to Barça B. Club is also working to renew Quintilla.

Aztán januárban lejár Lee eltiltása, én nem zárom ki, hogy egy jól sikerült visszatérés esetén a szezon végét már a Barça B-ben tölti majd a srác. :)
palesz77 írta:Samperrel mi a helyzet, hogy játszik mostanság? Meg Adama és Ié? Halilovic fejlődött valamit idén? Éééés még ez a Palencia gyerek érdekelne, róla mit kell tudni? Első csapatban lehet majd keresnivalója?
Sampernek volt egy kisebb hullámvölgye abban az időszakban, amikor Vinyals valamilyen oknál fogva konzekvensen padoztatta és Patricot játszatta helyette, egyébként egy-két nagyobb hibától eltekintve jól zárta a szezont, és ő volt az, aki akkor is próbálta összefogni és irányítani a csapatot, amikor láthatóan mindenki szét volt esve fejben, taktikailag nagy káosz uralkodott, és Vinyals is csak nagy szemekkel nézett, hogy mi történik éppen. Sokat elmond róla és az együttes többi középpályásáról is, hogy sokszor ő volt az első számú labdaszerző, irányító és helyzetkialakító középpályás is egy személyben. Főleg az idény vége felé volt rá jellemző, hogy fantasztikus hosszú labdákkal/kiugratásokkal hozta helyzetbe a támadókat, sajnos leginkább Dongou-t, aki nem meglepő módon ezeket a helyzeteket is kihagyta. Szóval egyáltalán nem alaptalan azok véleménye, akik középső középpályásként is játszatnák majd a nagyoknál. Én is szívesen megnézném egyszer-kétszer ezen a poszton, már csak azért is, mert így játszhatna együtt Busival. 8)

Adamának hasonló módon volt egy hozzá képest szokatlanul hosszú gyengébb időszaka, de ezzel együtt is a csapat legjobbjai közé tartozott egész évben, bár sok esetben nem volt könnyű kezelnie, hogy a támadórepertoárunk annyiból állt, hogy odaadtuk neki a labdát, aztán mehetett neki négy-öt védőnek egyedül. :D A védőmunkája szerintem javult a szezon elejéhez képest, néha még mindig túl vehemensen lép oda, és ilyenkor testalkatából adódóan elég nagyot borul az ellenfél, de ezen még tud változtatni. Az erő és a sebesség kombinációja pedig továbbra is elég brutális, többször is volt példa rá, hogy egy-egy szóló közben a védők megpróbálták fellökni vagy testtel elnyomni, és ennek az lett az eredménye, hogy lepattantak róla, a földre kerültek és ápolásra szorultak. :D A passzjátékán és a támadóharmadban való döntéshozatalán még van mit fejleszteni, de ezzel nem lesz gond szerintem, ha van mellette egy tényleg jó edző. Ezért örülnék, ha a Rayóhoz kerülne kölcsönbe, Paco Jémeznél minden bizonnyal jó kezekben lenne.

Iével kapcsolatban nincs sok újdonság, ugyanazt tudom mondani róla, mint eddig: a tehetség megvan, gyors, remekül passzol, levegőben is meglepően jó, taktikailag és mentálisan kell szintet lépnie, ha a közeljövőben a nagycsapat közelébe szeretne kerülni. Egy kölcsön talán jó lehetőség lehet számára (lehetőleg egy La Ligában vitézkedő gárdába), de ha jön Pimienta vagy Óscar García, akkor abban az esetben sem leszek nagyon szomorú, ha még egy idényt a B-ben tölt.

Alenről már írtam feljebb, hozzá annyit még, hogy ugyan fizikálisan továbbra sem a legjobb, gyakran elnyomják a védők, de az erőnléte valamennyit azért javult, és a védekezésbe is rendesen besegített általában, nem csak fent álldogált és várta a labdát. Szóval a hozzáállásával egy-két kisebb incidenstől eltekintve (mint amikor egy piros lap miatt ő lett lecserélve 20-25 percnyi játék után) nincs probléma. Az ő esetében is jó lenne egy kölcsön, lényeg, hogy ne a Sevillának adjuk oda.

Palencia meg egyelőre a B-ben is ugyanazt hozza, amit láthattunk tőle korábban a Juvenil A-ban is. Ő nem az a játékos, aki első ránézésre is felkelti az ember figyelmét kiemelkedő technikai adottságaival vagy gyorsaságával, de képes egy konstans jó szintet hozni, a hozzáállása példás, hatalmas küzdő, rengeteget dolgozik, védekezésben elég jó, és támadásban is meglepően jó megoldásai vannak. Mindazonáltal ő nem egy tipikus támadó szellemű szélsőhátvéd, mint Alves vagy Grimaldo, ezért a nagycsapatban én majd csak abban az esetben tudom elképzelni, ha vele párban egy támadásban kiemelkedően hasznos balhátvéd lép a pályára. Ő egyébként valószínűleg marad a B-ben jövőre, ahol minden bizonnyal Godswillel küzdhet majd meg a kezdőtagságért, illetve szerintem balhátvédként is láthatjuk majd néhányszor.

Ez is elég hosszú lett, köszönet annak, aki elolvasta.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.09. 15:33:37

recrea írta:Még egy kérdés, Juvenil A és B között annyi a különbség, h az A a jobb csapat, ott vannak az ügyesebbek? Meg látom, ők indulnak nemzetközi kupában is.
a juvenil a-ban most jelenleg a 1996-osok vannak
a juvenil b-ben meg inkább 1998-asok

a közteseket meg gondolom tehetség/szükség alapján sorolják be.

http://www.fcbarcelona.com/football/juv ... -2014-2015" target="_blank
http://www.fcbarcelona.com/football/for ... -juvenil-b" target="_blank

(érdekes, matykó nincs ott a listán, és én a képen sem látom, bár elég kicsi)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2015.06.09. 15:08:31

visca el barca írta:
recrea írta:Hogy vannak sorban a csapatok/korosztályok? (véletlen sem találom :? )
http://en.wikipedia.org/wiki/La_Masia#Organization" target="_blank
Kösz, nagyon el volt rejtve :oops:
Még egy kérdés, Juvenil A és B között annyi a különbség, h az A a jobb csapat, ott vannak az ügyesebbek? Meg látom, ők indulnak nemzetközi kupában is.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.09. 14:52:36

recrea írta:Hogy vannak sorban a csapatok/korosztályok? (véletlen sem találom :? )
http://en.wikipedia.org/wiki/La_Masia#Organization" target="_blank
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2015.06.09. 14:41:40

Hogy vannak sorban a csapatok/korosztályok? (véletlen sem találom :? )
Erxy
Entrenador del Barça

2015.06.09. 12:28:54

Gerardo Romero irta ki, ahogy az nso is irja, szoval vehetjuk akar hivatalosnak is, en ot Masia kapcsan kamu infot megosztani meg nem lattam :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.09. 12:27:52

MQuCsabi írta:NSO-n azt írják, hogy Tajti lehet felkerül a Juvenil A-ba. Az elég nagy lépés lenne, kíváncsian várom az új szezont.
mire busi kiöregszik, matykó pont jó korba lesz :D de nagy lenne :D
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.06.09. 12:18:53

NSO-n azt írják, hogy Tajti lehet felkerül a Juvenil A-ba. Az elég nagy lépés lenne, kíváncsian várom az új szezont.
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.06.08. 06:45:17

Aki vállalja a harmadosztályt, annak ősszel lesz lehetősége besegíteni az A-ban. Aki nem, az eligazolhat vagy kölcsönbe mehet.
Chino
Llegenda del Barça

2015.06.06. 13:20:51

palesz77 írta:Alen Halilović SEASON REVIEW 2014/15 | All Skills

Ebben tényleg nem kiemelkedő, de csalóka is ez a video ilyen szempontból. Itt nyilván cselek, szólók után mutatja a labdáit, amik zömmel utolsó/kulcspasszok. Ha Messiről vagy Iniről állítanak össze egy ilyet ugyanúgy rengeteg ilyen pontatlan labda lenne.
A középpályán amúgy aránylag labdabiztos és nem csak ilyen 2-3 méteres passzokban. Nem egy Xavi, de nem is feltűnően gyenge ebben az aspektusban. Persze bőven van még mit fejlődnie.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.05. 17:28:11

Alen Halilović SEASON REVIEW 2014/15 | All Skills

Rinku
Director del Fútbol

2015.06.05. 12:52:21

Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Ha mi nyerünk, még három éremmel le lehet nyúlni az UEFA költségvetését. :)
Football, bloody hell. /SAF/
Chino
Llegenda del Barça

2015.06.05. 12:31:54

messideco írta:Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa? :)
Ez talán a legjobb hír a fiatalokkal kapcsolatban idén. Nem akarom bántani, hisz csak a mi kutyánk kölyke, de hatalmas fék volt a csapaton belül, de csapatkapitányként soha nem ültették le. Alapból jobbhátvéd a srác, de mind védekezésben, mind támadásban nagyon gyenge. A szezon második felében Vinyals már felhozta Palencia-t, és Patricot felvitte vkp-ba, aminek leginkább az addig alapember Samper itta meg a levét. Vagy eggyel feljebb játszott vagy a padra szorult. És Gabarron előtt így nagyrészt Gumbau vagy Camara (esetleg együtt) játszott, ami kb. semmire sem volt jó.
Kicsit Lombán-feelingem van vele kapcsolatban.
Ezzel lehet, hogy lesz egy sokkal kreatívabb középpályánk, ami tud segíteni a támadóknak is.

Arra kíváncsi leszek kik lesznek akiket végleg felhoznak a B-be. Tavaly Adama és Munir borítékolható volt, most Palencia az aki szinte 100%, mellette még ha jól tudom Tarín jöhet, de a középpályára nem tudom ki érkezne a Juvenilből. Talán Kaptoum, esetleg Paik. Ha valaki tud esetleg valamit megoszthatná.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése