Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Jól értem, hogy a Portó korosztályos csapatába igazol? Vagy a felnőttek közé dobják ott be, mert akkor olyan rosszul azért nem jár, bár ezt elképzelhetetlennek tartom.Az a hír pedig teljesen lesokkolt, hogy Ayoub - a Masía egyik legtehetségesebb középpályása - szinte biztosan a Portóban folytatja... Pedig nagyon vártam az Aleña-Ayoub párost a jövő évi Juvenil A-ban...![]()
A katalán média biztosra veszi, hogy a Juvenil A jelenlegi edzője, García Pimienta lesz Vinyals utódja, akár már a héten bejelenthetik az edzőcserét. Óscar García pedig úgy tűnik, a Red Bull Salzburgnál folytatja, így talán Pimienta a legjobb választás.Petr írta:Barcelona B coach Jordi Vinyals (51) told the players last week that he won't continue. The team got relegated to 3rd division. [sport]
Tudom díjazni, kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az utóda. Gondolom az új elnökségtől függ.
A transfermarkton becsült piaci értékek vannak feltüntetve, nem "hivatalos árak". Ha az ifik szerződésében van elengedési záradék és annak megfelelő ajánlat jön értük, akkor a játékoson múlik, akar-e váltani. Azt nem tudom, hogy a mostani átmeneti vezetőség aláírhat-e beérkező ajánlatokat, de szerintem ilyeneket -amiknél nincs alkupozícióban a klub- igen.Samper írta:A Transfermarkt szerint az ismertebb B-sek ára 5 millió körül van. Ez azt jelenti, hogy aki leteszi, viheti? Klubelnök se kell hozzá, ha benne van a szerződésében?
Sajnos csak saját kívánság, nem emlékszem, hogy Adamát szóba hozták volna a Rayóval az utóbbi hónapokban.kristop írta:erről volt már szó korábban, vagy csak saját kívánság? mert most megnéztem és a rayonál nem volt normális ember a helyén. az egyik oldalon kakuta végigjátszotta nagyjából a szezont, de a másikon több noname emberke váltogatta egymást nem túl nagy sikerrel. a játékstílusa meg tökéletesen illene paco jemez támadó felfogásához.
erről volt már szó korábban, vagy csak saját kívánság? mert most megnéztem és a rayonál nem volt normális ember a helyén. az egyik oldalon kakuta végigjátszotta nagyjából a szezont, de a másikon több noname emberke váltogatta egymást nem túl nagy sikerrel. a játékstílusa meg tökéletesen illene paco jemez támadó felfogásához.Gareth Tello írta:Ezért örülnék, ha a Rayóhoz kerülne kölcsönbe, Paco Jémeznél minden bizonnyal jó kezekben lenne.
Alená-t nem tudom, hogy ki tudná szorítani. Szerintem egyelőre peremember lesz, esetleg stabil csere. Nem láttam olyan sokat a srácot játszani, de szerintem iszonyat tehetséges a spanyol. Nem csodálkoznék, ha ez lenne az uccsó szezonja a Juvenilben.Gareth Tello írta:Jövőre valóban a Juvenil A-ban fog játszani Mátyásunk, ahol minden bizonnyal az Aleña-Ayoub páros egyik tagját kell majd kiszorítania a kezdőcsapatból, ez pedig igencsak nehéz feladatnak ígérkezik, szóval nem kell meglepődni, ha nem kap majd olyan sok lehetőséget a srác.
Ügyes gyerek nagyon, van benne lendület - ami a mi középpályánkból pont hiányzik jelenleg -, viszont az utolsó passzai a videó alapján feltűnően pontatlanok - előszezonban is sokat rontott ezekből. Fiatal még, van ideje fejlődni bőven, de ebben nagyon kéne javulnia, ha helyet akar magának az első csapatban idővel. Vagy csak a videó pont rossz ilyen szempontból, és amúgy jól mennek neki ezek? Aki többet látna leírhatná.
Xavi-ról el is felejtkeztem. Nagyon jó kis védő. Nem túl magas, de gyors és nagyon intelligens, bár személy szerint Tarint jobbnak tartom. Felesleges lenne felhozni mindkettőz, de ők biztos jobban tudják.Gareth Tello írta: Kaptoum garantáltan végleg feljön majd, remélem, alapkezdő lesz. Rajta kívül szerintem Tarínt, Quintit, Enguenét és Aitort is fel fogják hozni, illetve a B jelenlegi játékosainak jövőjétől függően akár Amirt, Padillát, Correderát és Rost is.
Most látom csak, mit írt a RAC1 a témában: Tarín, Enguene, Antonio (Ros), Padilla, Amir and Aitor will be promoted from Juvenil A to Barça B. Club is also working to renew Quintilla.
A Juvenil A-ban többségében idősebb játékosok vannak, mint a Juvenil B-ben, és a Masía többi csapata is nagyjából az azonos évben születetteket fedi le. Persze van több olyan eset is, amikor egy fiatal annyira tehetséges, hogy egy-két csapattal a vele megegyező korúak felett játszik.recrea írta:Még egy kérdés, Juvenil A és B között annyi a különbség, h az A a jobb csapat, ott vannak az ügyesebbek? Meg látom, ők indulnak nemzetközi kupában is.
Amellett, hogy egyetértek Chinóval, annyit hozzátennék, hogy eleinte valóban feltűnően sok kulcspasszt rontott el, de aztán ezen a téren szépen lassan fejlődni kezdett, a szezon végén már több kifejezetten tetszetős labdája, kiugratása is volt (például az a Messire emlékeztető passz, amit talán te linkeltél be korábban). Tény, hogy van még bőven hova fejlődnie ezen a téren, de szerintem jó úton halad. Meg később remélhetőleg az is segíteni fog rajta, ha lesz előtte egy normális középcsatár, aki sokat mozog be az üres területekre, így biztosítva egy újabb passzolási lehetőséget Alen számára. Dongou-ra ugyanis ez idén nem igazán volt jellemző, ő inkább egy helyben álldogált, néha visszalépett kicsit és felrúgott valakit, ha pedig kapott egy jó kiugratást, akkor meglepően nagy arányban el sem indult a labdáért.palesz77 írta:Alen Halilović SEASON REVIEW 2014/15 | All Skills
Ügyes gyerek nagyon, van benne lendület - ami a mi középpályánkból pont hiányzik jelenleg -, viszont az utolsó passzai a videó alapján feltűnően pontatlanok - előszezonban is sokat rontott ezekből. Fiatal még, van ideje fejlődni bőven, de ebben nagyon kéne javulnia, ha helyet akar magának az első csapatban idővel. Vagy csak a videó pont rossz ilyen szempontból, és amúgy jól mennek neki ezek? Aki többet látna leírhatná.
Jobbhátvédként nagyon gyenge, ott nem érdemes játszatni, a középpályán talán még hasznos is lehet, ha kevés támadófeladatot kap az edzőtől és ehhez tartja is magát. Védekezésben nem rossz (ha a középpályán játszik), és nagy munkabírású játékos, de a támadóharmadban elég nagy százalékban hoz rossz döntéseket.messideco írta:Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa?
Kaptoum garantáltan végleg feljön majd, remélem, alapkezdő lesz. Rajta kívül szerintem Tarínt, Quintit, Enguenét és Aitort is fel fogják hozni, illetve a B jelenlegi játékosainak jövőjétől függően akár Amirt, Padillát, Correderát és Rost is.Chino írta:Arra kíváncsi leszek kik lesznek akiket végleg felhoznak a B-be. Tavaly Adama és Munir borítékolható volt, most Palencia az aki szinte 100%, mellette még ha jól tudom Tarín jöhet, de a középpályára nem tudom ki érkezne a Juvenilből. Talán Kaptoum, esetleg Paik. Ha valaki tud esetleg valamit megoszthatná.
Sampernek volt egy kisebb hullámvölgye abban az időszakban, amikor Vinyals valamilyen oknál fogva konzekvensen padoztatta és Patricot játszatta helyette, egyébként egy-két nagyobb hibától eltekintve jól zárta a szezont, és ő volt az, aki akkor is próbálta összefogni és irányítani a csapatot, amikor láthatóan mindenki szét volt esve fejben, taktikailag nagy káosz uralkodott, és Vinyals is csak nagy szemekkel nézett, hogy mi történik éppen. Sokat elmond róla és az együttes többi középpályásáról is, hogy sokszor ő volt az első számú labdaszerző, irányító és helyzetkialakító középpályás is egy személyben. Főleg az idény vége felé volt rá jellemző, hogy fantasztikus hosszú labdákkal/kiugratásokkal hozta helyzetbe a támadókat, sajnos leginkább Dongou-t, aki nem meglepő módon ezeket a helyzeteket is kihagyta. Szóval egyáltalán nem alaptalan azok véleménye, akik középső középpályásként is játszatnák majd a nagyoknál. Én is szívesen megnézném egyszer-kétszer ezen a poszton, már csak azért is, mert így játszhatna együtt Busival.palesz77 írta:Samperrel mi a helyzet, hogy játszik mostanság? Meg Adama és Ié? Halilovic fejlődött valamit idén? Éééés még ez a Palencia gyerek érdekelne, róla mit kell tudni? Első csapatban lehet majd keresnivalója?
a juvenil a-ban most jelenleg a 1996-osok vannakrecrea írta:Még egy kérdés, Juvenil A és B között annyi a különbség, h az A a jobb csapat, ott vannak az ügyesebbek? Meg látom, ők indulnak nemzetközi kupában is.
Kösz, nagyon el volt rejtvevisca el barca írta:http://en.wikipedia.org/wiki/La_Masia#Organization" target="_blankrecrea írta:Hogy vannak sorban a csapatok/korosztályok? (véletlen sem találom)
http://en.wikipedia.org/wiki/La_Masia#Organization" target="_blankrecrea írta:Hogy vannak sorban a csapatok/korosztályok? (véletlen sem találom)
mire busi kiöregszik, matykó pont jó korba leszMQuCsabi írta:NSO-n azt írják, hogy Tajti lehet felkerül a Juvenil A-ba. Az elég nagy lépés lenne, kíváncsian várom az új szezont.
Ebben tényleg nem kiemelkedő, de csalóka is ez a video ilyen szempontból. Itt nyilván cselek, szólók után mutatja a labdáit, amik zömmel utolsó/kulcspasszok. Ha Messiről vagy Iniről állítanak össze egy ilyet ugyanúgy rengeteg ilyen pontatlan labda lenne.palesz77 írta:Alen Halilović SEASON REVIEW 2014/15 | All Skills
Ha mi nyerünk, még három éremmel le lehet nyúlni az UEFA költségvetését.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Ez talán a legjobb hír a fiatalokkal kapcsolatban idén. Nem akarom bántani, hisz csak a mi kutyánk kölyke, de hatalmas fék volt a csapaton belül, de csapatkapitányként soha nem ültették le. Alapból jobbhátvéd a srác, de mind védekezésben, mind támadásban nagyon gyenge. A szezon második felében Vinyals már felhozta Palencia-t, és Patricot felvitte vkp-ba, aminek leginkább az addig alapember Samper itta meg a levét. Vagy eggyel feljebb játszott vagy a padra szorult. És Gabarron előtt így nagyrészt Gumbau vagy Camara (esetleg együtt) játszott, ami kb. semmire sem volt jó.messideco írta:Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa?