Robert Lewandowski

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.02.24. 17:43:39

Ferrannak dob a gép csereként, ő erre tökéletes kb bárki mögé.
Írtam már, statokkal alátámasztva, ahogy megkapja a lehetőséget hosszabb távon kezdőként, jön a lúzerkedés.

Használjuk csak arra amiben jó, csereként.
Kezdhet is többször a kicsik ellen, de nyugodtabb vagyok ha a lengyel van a pályán.
Sajnálom, én FT-től nem dobom el magam, egyszerűen ez egy újabb fellángolása, aztán eltűnik.

Flick nem fogja leváltani Lewyre, ez egyértelmű, ahelyett, hogy spekulálunk, meg hamis illúziókat kergetünk, reméljük, hogy amikor kell a lengyel beteszi a betenni valót.

Ha meg nem, akkor jöhet a "Ferrannal BL-t nyertünk volna" maszlagok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.24. 17:25:12

szbsz írta:
2025.02.24. 11:51:11
bence0330 írta:
2025.02.24. 11:20:39
Fermin nem alapkezdő, rossz meccse volt, le is cserélték, de amúgy is ezer más dolog jellemzi a meccsen. Lewyt majdnem kizárólag a góljai, neki is rossz meccse volt, alapkezdő, és nem is hozták le a félidőben. Más a kontextus.
Itt a mérce a más, egyiknél a szálkát is, másiknál a gerendát se... Őt megóvja a savtól a "La Masia varázsköpeny" :)

És megnéztem, Fermin 1 meccs kivételével az összesen pályára lépett a ligában, szóval azért egy ilyen labdát pontosabban is beadhatna a csatárnak, főleg ha 3 méterre van tőle védő.... ....még át is vehette volna...
Egyáltalán nem más a mérce. Ha megnézed, senkinek nem az a baja, hogy Lewy elrontott épp valamit (ennek eleve semmi értelme, minimum egy meccset kell megnézni, de inkább heteket, hónapokat, még Messitől is találnál meccsenként rontott megoldást...), vagy hogy Lewy játszik. Ha Fermín szintjén tenné (kb játékban egyenlőnek tartom őket, bár Fermín egy ideje inkább hasznosabb talán), akkor nemigen kapna savat. De ez nagyon nem így van. Fermín sok meccsen játszik, de alapvetően csere. Ez is a szintje. Volt idén már olyan időszak, mikor kezdő szintet hozott, de most épp nem, meg általában nem. Aki beáll helyette, és jobb, az a kezdőben ragad.

Példa:

Fermín rossz meccset játszott. Amúgy nem 4 hónapja folyamatosan, de most igen. Le is cserélték a második félidőben, ahogy kell. Lewy zéró volt. Nem cserélték le félidőben. Fermín ilyenkor általában nem kezd a következő meccsen. Lewy lazán, lehet Torres akármennyivel hasznosabb és gólerősebb. Ha már kettősmérce van, akkor az most a lengyel felé billen el a csapaton belül, ő jelenleg névként van kezelve. Egy center, aki 4 hónapja alig tud akciógólt lőni, összjátékra meg teljesen képtelen már azóta, opciókat meg végképp nem nyújt. Mindhárom aspektusban magasan veri jelenleg Ferrán. És nem istenítem Ferránt, de jelenleg tényleg jó.

Lewy szerintem ebben a korban olyan 30 perces csereként lehetne éles egész szezonban, és hasznos, és nem bántóan gyenge mezőnyben.
Troym írta:
2025.02.24. 15:31:23
Ferran az alapkezdő? Ha megint gödörbe kerül 8-12 hónapra, akkor azért kezdhet a lengyel?
Ez egy szélsőséges választási lehetőség, aminek semmi értelme. Én azt szeretném, amit Lewy kivételével mindenhol máshol látok (középpályán hangsúlyosan), aki épp jobb, az kezdjen. Jelenleg Ferrán nem polcokkal, hanem egy egész szekrénnyel hasznosabb és gólerősebb, elég régóta, és folyamatosan bizonyítja. Kezdjen ő, amíg nem bizonyítja az ellenkezőjét, vagy Lewy nem rúgja be megint az ajtót. Nem biztos, hogy gödörbe kerül megint, jelenleg normális felkészítés van, tuti, hogy elemezték Ferránt is. Ha meg mégis, nem kell 8-10 hónapig kezdenie gödörből, akkor szépen kikerül a kezdőből. Mint ahogy Fermínnek is elég 1-2 meccs és kikerül a kezdőből, mert van jobb. A két szélsőnknél ez neccesebb, de nekik igazából rossz meccsük sosincs, csak közepes, hasznos, mindig adnak a meccshez, de ami fontos, nekik nincsen cseréjük, szóval ott a formahanyatlásból meg kell várni, még kikeverednek.

A középpályán szerintem kb tökéletesen 1-2 meccses formát követve rakja össze a kezdőt Flick, amikor feljött DJ bekerült, amikor beleszürkült, kikerült, Fermínnek ugyanez. Ezért gondolom, hogy Lewy neki kicsit nosztalgiafaktor, és eléggé név. Részemről az lenne az ideális, ha Lewy a fenti körforgás része lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.24. 16:57:02

Chino írta:
2025.02.24. 15:55:45
Szidhatjuk össze-vissza, de jelenleg 24 meccsen tart 20 gólnál. Ugyanakkor az eloszlása ami sokatmondó. 14 meccsen lőtt gólt és 10 meccsen nem talált be. Az előbbi mérkőzéseken 12 győzelem és 2 döntetlen, az utóbbiakon 4 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség.
Ráadásul, ahol gólt többségében szoros meccs volt, nem csak 5-7 gólosokon verte be az utolsó 1-2-őt. .
Szóval láthatjuk, hogy mit jelent a csapatnak. Felőlem lehet kevésbé technikás, vagy ne tudja a lőtt passzokat lekezelni, de ha nyerjük vele a meccseket.
Torrest inkább ilyen Larsson-típusnak tartom. Nyilván sosem tudjuk meg, de ugyanolyan gól/perc mutatót hozni több meccsen, 80 perces pályán töltött átlaggal kicsit nehezebb, mint 35-40-el.
Én sem vagyok vegye elégedetlen, de azt mondtom, hogy vannak a piacon olyan támadók, akik szerintem tudnának hasonló statisztikát hozni, a játék más elemeiben pedig jóval hasznosabbak lennének. És lassan mindeképp esedékes lesz a pótlása, fiatalabb már nem lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.24. 15:55:45

Szidhatjuk össze-vissza, de jelenleg 24 meccsen tart 20 gólnál. Ugyanakkor az eloszlása ami sokatmondó. 14 meccsen lőtt gólt és 10 meccsen nem talált be. Az előbbi mérkőzéseken 12 győzelem és 2 döntetlen, az utóbbiakon 4 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség.
Ráadásul, ahol gólt többségében szoros meccs volt, nem csak 5-7 gólosokon verte be az utolsó 1-2-őt. .
Szóval láthatjuk, hogy mit jelent a csapatnak. Felőlem lehet kevésbé technikás, vagy ne tudja a lőtt passzokat lekezelni, de ha nyerjük vele a meccseket.
Torrest inkább ilyen Larsson-típusnak tartom. Nyilván sosem tudjuk meg, de ugyanolyan gól/perc mutatót hozni több meccsen, 80 perces pályán töltött átlaggal kicsit nehezebb, mint 35-40-el.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.02.24. 15:46:36

brazilfan írta:
2025.02.24. 15:08:18
Vigyázat, Cruyff nem azt mondta, hogy Pedrit, Gavit, Frenkie-t kell lőtt passzal továbbítani, hanem azt, hogy a labdát. Nem ugyanaz.
Én nagyon jól értettem, hogy mit írtál, azaz mit mondott Cruyff

Vigyázat, de én nem azt írtam, amire Te lefordítottad magadnak, amit én írtam az bizony nem ugyanaz.

"Adott a villámgyors Pedri-Gavi-Frenkie középpálya, akik a szélsőkkel gyors passzokkal felgyorsítják a labdát és kombinatív játékkal kijátszák az ellenfél védelmét miközben remekül megérkeznek a kapu elé és gólokat szereznek."

Hogy ebből számodra, hogyan sült ki az a mondat, amiről írsz, azt nem tudom.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.24. 15:31:23

El ne térjünk ettől a kifacsart, félremagyarázott Cruyff sémától, mert a végén nyerünk valami nemzetközileg...Cruyff rég elküldte volna Gavit is, Frenkiet is, csak úgy mondom.

Amúgy mi az elvárás pontosan a sok elégedetlen embernél?
Ferran az alapkezdő? Ha megint gödörbe kerül 8-12 hónapra, akkor azért kezdhet a lengyel? Vagy a harmadosztály gólkirály, 2 hónapja pályára sem lépő Victor legyen az alapkezdő?
Vagy megint 9es nélkül játszunk, ami kb 3 BL címünkbe került?
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.24. 15:08:18

Peter írta:
2025.02.24. 14:22:52
Vigyázat, Cruyff nem azt mondta, hogy Pedrit, Gavit, Frenkie-t kell lőtt passzal továbbítani, hanem azt, hogy a labdát. Nem ugyanaz.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.24. 14:22:52

brazilfan írta:
2025.02.24. 13:21:54
Cruyff aranyszabályainak egyike a lapos lőtt passz, a gyerekeknek ma is így tanítják az akadémián. Ehhez jön az állandó pályalocsolás, ami még inkább felgyorsítja a labdát.
Adott a villámgyors Pedri-Gavi-Frenkie középpálya, akik a szélsőkkel gyors passzokkal felgyorsítják a labdát és kombinatív játékkal kijátszák az ellenfél védelmét miközben remekül megérkeznek a kapu elé és gólokat szereznek.

Látom magam előtt, ahogyan Lewa a lelátón elégedetten, mosolyogva tapsol és mi ugyanígy teszünk a fotelből.

Lewa ezzel kiiktatva a játékból, pontosan úgy, ahogy az Atalanta elleni első gólunk esetében kiiktattuk a saját középpályánkat a villámgyors, hatékony és eredményes átmenet érdekében.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.24. 13:21:54

bence0330 írta:
2025.02.24. 11:14:32
Lewy néhány napja mondta interjúban, hogy a szélsők túl erős labdákat raknak rá, és próbálja őket lebeszélni róla.
Cruyff aranyszabályainak egyike a lapos lőtt passz, a gyerekeknek ma is így tanítják az akadémián. Ehhez jön az állandó pályalocsolás, ami még inkább felgyorsítja a labdát.
szbsz írta:
2025.02.24. 11:16:17
Nem akarom védeni, de csomószor pontatlan labdát kap a társaktól. Itt van ez az eset szombatról, Fermin mögé adja fél méterrel a labdát. Ha sikerül beadnia pontosan, biztos vagyok benne, hogy gól és 1-0!
Olyan videót is tudnánk találni, amelyiken pontos labdát kap, és mégsem gól. Szerintem idén is előfordult az, ami inkább egy tavalyi meccsről maradt meg bennem, hogy a kaputól pár méterre, üresen kapta a labdát, és valahová elfejelte, nem is mellé ment, hanem oldalra, az oldalvonal felé. Én értem, hogy ez benne van, de az szerintem sokat elárul, hogy hiába magas növésű és jó kondíciójú csatár, csak elvétve ívelik a fejére, minek.
Nálunk fontosak a körömpasszok, kényszerítők, és ő ezekből is gyakran kimarad, néhány eset kivételével. De játsszon, ha nincsen jobb, csak ne maradjon fenn 90 percig.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.24. 12:30:17

szbsz írta:
Fermin
szóval azért egy ilyen labdát pontosabban is beadhatna a csatárnak, főleg ha 3 méterre van tőle védő.... ....még át is vehette volna...
Teljesen jogos megjegyzés, sőt (ha ugyanarról a helyzetről beszélünk) Fermin maga is góllal fejezhette volna be az akciót, de se gól, se jó átadás nem lett belőle.
(nálam ugyan varázsköpenye nincsen, de várok tőle még "Flick hatást".....ha van a srácban több, akkor annak tavasszal ki kellene csusszani már belőle )

gránit írta:
2025.02.24. 11:37:18
Emellett úgy tűnik, a 2026-2027-es szezonra is tervezünk vele, a jó öreg fizetésszéthúzós taktikával, a 2025-2026-os fizetésének egy részét pedig áthordanánk oda, tehermentesítve az FFP-keretünket a következő szezonra, így a nyári átigazolási időszakra is.
Azért jóból is megárt a sok.....mondjuk ez tipik Barca történet, de ezekről már igazán leszokhatnánk
szbsz
Capitá del Barça

bence0330 írta:
Fermin nem alapkezdő, rossz meccse volt, le is cserélték, de amúgy is ezer más dolog jellemzi a meccsen. Lewyt majdnem kizárólag a góljai, neki is rossz meccse volt, alapkezdő, és nem is hozták le a félidőben. Más a kontextus.
Itt a mérce a más, egyiknél a szálkát is, másiknál a gerendát se... Őt megóvja a savtól a "La Masia varázsköpeny" :)

És megnéztem, Fermin 1 meccs kivételével az összesen pályára lépett a ligában, szóval azért egy ilyen labdát pontosabban is beadhatna a csatárnak, főleg ha 3 méterre van tőle védő.... ....még át is vehette volna...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
gránit
Director del Fútbol

2025.02.24. 11:37:18

A Pedri-ügyről tényleg csak annyit még a részemről, hogy totálisan rosszul helyezkedett, egyáltalán nem értette, hogy hol lett volna az ő helye ebben a támadásban ideális esetben, a legfontosabb pillanatokban pedig még inkább tapadt a labdás emberre, érthetetlen, hogy mit akart ő ott. Ez nem csak egy sima hiba, mintha valaki mellélőne egy labdát. Az egész hozzáállást nem értem, hogy mire gondolhatott úgy általában.

A többivel egyetértek (főleg Peterrel ész Szbsz-szel), Lewandowski nem egy labdaügyes játékos. Nekem sem a kedvencem, de ha felmerül arról egy vita, hogy hogyan kellene befejezni a támadásokat és hogyan tudnánk ebben javulni, én a kétszeres aranycipősnek hiszek, és a többieket, akik meg sem közelítették eddig Lewandowski kluberedményeit, inkább arra kérném, hogy hallgassanak rá és fogadják meg a tanácsait. Ő már mindent megnyert, a többiek ter Stegen kivételével hozzá képest klubszinten szinte semmit. Érdemes hallgatni rá.

A 2025-2026-os szezonban biztos, hogy a csapatban lesz, a szerződése automatikusan meghosszabbodik a következő szezonra, ha ebben a szezonban a meccsek legalább 55%-án pályára lép. Ez már most teljesült: maximum 60 meccset játszunk ebben a szezonban, és ebből már 35 meccsen játszott, túllépve a 33 meccset jelentő 55%-ot.

Emellett úgy tűnik, a 2026-2027-es szezonra is tervezünk vele, a jó öreg fizetésszéthúzós taktikával, a 2025-2026-os fizetésének egy részét pedig áthordanánk oda, tehermentesítve az FFP-keretünket a következő szezonra, így a nyári átigazolási időszakra is.

https://www.90min.com/barcelona-robert- ... t-decision

Az eredeti cikk:

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -114399877

Ha emellett még a Palmeiras tényleg akkora lúzer, hogy 25 milliót fizet Roque-ért, lehet, hogy a nyárra egy nagyon picit kezdhetünk talán bizakodni. Ezzel a két dologgal én már egészen optimistán látom a helyzetet.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szbsz
Capitá del Barça

2025.02.24. 11:16:17

Nem akarom védeni, de csomószor pontatlan labdát kap a társaktól. Itt van ez az eset szombatról, Fermin mögé adja fél méterrel a labdát. https://x.com/GiantsNYY311/status/1893396167129436416

Ha sikerül beadnia pontosan, biztos vagyok benne, hogy gól és 1-0!

Valamiért mégis Lewa van megint elővéve és nem Fermin Lopez... 8-[
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
bence0330

2025.02.24. 11:14:32

Amúgy nagyon jó példa Yamal gólpassza, mit ad valaki más, ügyesebb a center poszton. Lewy néhány napja mondta interjúban, hogy a szélsők túl erős labdákat raknak rá, és próbálja őket lebeszélni róla. :D Hát az a Yamal passz jó erős volt, főleg ilyen közelről, de pont ezek a passzok azok, amit nem tud az ellenfél lefülelni, ha jól sikerül, ezért nagyon hatékonyak. Olmo le tudta venni, és onnantól kezdve már "csak" a helyzetkihasználás volt a lényeg, Lewy ezt a passzt 10-ből ha 1-szer kezeli le, ki sem alakult volna a gólhelyzet.

Rapha és Yamal rengeteg remek ilyen laposan lőtt labdát ad, amiből pont ezen okok miatt ki sem alakulhat a gólhelyzet. Olmo persze ebben extrán jó amúgy, tőle nem pattan el a labda túl sűrűn, egy átlag ügyesebb center nem feltétlenül veszi le ezt ilyen precízen, mint ahogy ő tette, de azért sokkal nagyobb rá az esély, mint a lengyelnél.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.24. 10:23:45

Szabad ordítani, persze hogy szabad, csak nem mindegy, hogy mikor.
A támadást Olmóval együtt követő Pedri nem egészen egy másodpercig állt rossz helyen, Lewandowski lassúsága, labdakezelési nehézségei, rossz passzai viszont a meccsek jelentős részében késztetik ordításra a Barcelona játékosaitól technikás futballt megszokott szurkolókat.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.24. 00:59:44

Peter írta:
2025.02.23. 16:15:37
Pedri aranyosan téblábolt ott, közel volt a mentéshez.
Pontosan. Hát én ott majdnem eldobtam az agyamat. Ordítottam, hogy húzzon már el onnan, hát miatta nem tud Olmo gólt lőni. Konkrétan beállt az ellenfél csapatába védőnek :D Aztán csak bezúzta Olmo.

Lewandowski ebben például zseniális. Nagyon jól leköti a védőket, nagyon jól mozog el, helyet csinál a többieknek, ennek azért van szerepe abban, hogy Raphinha és Olmo is szórják a gólokat. A Bayern is sikeresebb volt vele, ott is segítette a körülötte levő támadókat, a puszta jelenlétével, mozgásával. Mivel labdával nem túl ügyes, az összjátékba nem nagyon lehet bevonni, így sosem volt és sosem lesz népszerű játékos Barcelonában, ahogy nekem sem a kedvencem, mert nem igazán tud magától helyzetbe kerülni, de azért nagyon hasznos játékos, sok gólt szerez még ebben a korban is, és kissé túlzónak érzem az ellene irányuló kritikákat.

Pedri meg mutatott egy ízelítőt abból, hogy nálunk sajnos sosem volt a kultúra része, hogy hogyan kell felállt védelmek ellen játszani, pedig ha ezt tudnánk, állítom, hogy mostanra vagy 5 BL-címmel lenne több. 2007, 2008, 2010, 2012, 2016. Kosárlabdában is alapszabály, hogy ha a csapattársad betör, akkor ki kell űríteni a festéket, mert ha bemozogsz, ráadásul viszed magaddal a védődet is, akkor eltorlaszolod a saját csapattársad útját a cél felé. Elmozgatni kell a védőket, meg persze saját magadat is, nem elállni a csapattárs útját. És az az érdekes, hogy pont a felállt védelem elleni mozgásokat nem tudtuk igazán elsajátítani, pedig semmi másra nem lett volna sokszor szükségünk. Azzal a mezőnyfölénnyel, azzal a labdabirtoklási fölénnyel, amivel mi rendelkeztünk, halomra nyertük volna a BL-eket, ha kicsit is elsajátítottuk volna a felállt védelmek elleni mozgáskultúrát.

Lewandowski nélkül meg lőjük a gólokat, ahogy vele is. Amikor 4-0-ra bucira vertük a Madridot, amikor 4-1-re bucira vertük a Bayernt stb. A Valencia meg annyira "erős" csapat, hogy ezen a hétvégén is laposra lettek verve, otthon alázták őket 0-3-ra.
bence0330

2025.02.23. 22:37:58

Deluigi írta:
2025.02.23. 22:33:20
Ha tenyleg ugy volna, Bence, ahogyan te irod, akkor Flick egy pancser volna, de lathattuk, hogy nem az.

Szerintem azert rugjuk az 5 golokat, amikor nincs fent, mert gyengebb az ellenfel es nincs ra szukseg.
A világ nem fekete-fehér. Minden idők legjobb edzői is hibáznak. Még legjobb formájukban is, hát még amiben pl. Pep van. Csak kevesebbet, mint mások. :) Jóval kevesebbet, mint mások. És attól, hogy valaki nem tökéletesen csinálna valamit, sőt, akár hibázna is, finoman szólva sem lenne pancser, sőt, ettől még mindig lehet a világ legjobb edzője.
Xavinál is megvolt pont ugyanez. Nem gépek amúgy ők sem, Lewy a kvázi-aranylabdása az aranycsapatából, biztos, hogy van bőven érzelmi szál, ami oda fűzi, Flick elég légyszívű embernek tűnik amúgy.

A Las Palmas mitől gyengébb/erősebb, mint akár Valencia pl? Utóbbiak sokkal jobb formában fociznak, megvernek majdnem mindenkit hetek óta rajtunk kívül, és kereken azonos pontszámmal állnak, mint a Palmas. Az egyik 23 pontos ellen 1 vereség és 1 szűkös győzelem, a másik 23 pontos ellen meg 12 rúgott gól azért elég nagy difi. Aki ellen Ferrán néhány perc alatt szintén többet csinált, mint Lewy egész meccsen. Egy Rayo mitől erősebb, mint egy Betis?

Ha mindenki hibátlan lenne, akkor felesleges lenne kb a fórum, ha minden elnök, király hibátlan lenne, sosem váltanák le. Ez nem így működik.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.23. 22:33:20

Ha tenyleg ugy volna, Bence, ahogyan te irod, akkor Flick egy pancser volna, de lathattuk, hogy nem az.

Szerintem azert rugjuk az 5 golokat, amikor nincs fent, mert gyengebb az ellenfel es nincs ra szukseg.
bence0330

2025.02.23. 22:02:44

gránit írta:
2025.02.23. 14:15:58
Szerintem az utóbbi időkben Raphinha sem annyira éles, sorra hagyta ki a helyzeteit az utóbbi meccseken. A csapatot dicséri, hogy sokan be tudnak találni, Torres-nek erős szezonja van, Olmo is lövi a gólokat, ha egészséges. A bajnokságban például 67 gólból "csak" 38-at szerzett a Raphinha-Lewandowski-Yamal hármas, mellettük még nagyon sokan képesek szállítani a gólokat.

Vele mindig az volt a problémám, hogy nem nagyon hozza helyzetbe magát, de még ebben a szezonban is termel, és ő a leghatékonyabb lövőnk. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak majd csatárt igazolni, az ő kipukkadása jelentené a legnagyobb visszaesést gólokban. Kérdés, hogy kit. Mostanában David sem termeli úgy a gólokat, Gyökeres nagyon drága, Osimhen kivásárlási záradéka is 75 millió, Isakot nem engedik el. Más meg nem nagyon van. Válságban van a futball centerfronton is. Guirassy-t lett volna jó elhozni tavaly, idén is lehetne megoldás, ha a dortmundi szerződésében is van egy "alacsony" kivásárlási záradék.
Osimhennek hiába van akkora kivásárlási a szerződésében, ha az 1 év múlva (nyártól nézve) lejár. 40 körül tartom maximum reálisnak. Felteszem nem akar visszamenni nagyon, ez még rosszabb alkualap a Nápolynak.

Ha Lewy nem lenne pályán, még jobban megoszlanak a gólok. Amikor nincs a pályán, folyamatosan 5 gólokat lövünk. A jelenléte alapvetően akadályozza a kombinációs játékot, a posztok váltogatását, fluiditását, ezzel nehezebben lépnek be a középpályások a játékba. Ezért lövünk sokat akkor (is), ha nem játszik.

Én nagyon úgy érzem, hogy Flicknél ő az egyetlen név. Nagyon is érthető, miért, finoman szólva is logikus a dolog, nem nagyon kárhoztatom érte, csak kicsit az az érzésem, hogy olyan, mintha a játszatásával szándékosan akarnánk elgáncsolni az amúgy döbbenetesen felépített játékunkat, ami még a meccsek zömét 10 emberrel tolva is meglepően hatékony. Mindezt a november óta focizó Lewyre értem. Tragédia tragédia hátán amit látunk tőle. Nem 1-2 meccsen, az mindenkinél teljesen okés, hanem ez az általános. És akkor néha belő egy tizit, és nagyon ritkán betalál önerőből. De amit a mezőnyben művel, az pont az, amit egy eleve nem túl ügyes, kiöregedő csatártól várhatunk. Zéró.

Iszonyú ritkán játsszuk azt, hogy szélről sorozzuk be a labdákat. Akkor még lehet hogy rossz formában is egész jó lenne. Sem betömörülő kiscsapat ellen nem lehet mit kezdeni vele, amikor meg kiugratni kéne, azt hagyjuk is.

A fentiek nem az ő hibája nyilván amúgy nem nagyon lehet mást várni. Ő hajt, meg akar, meg minden, vele mint személlyel semmi bajom. Tuti, hogy idegesíti már őt is, amilyen szinten Ferrán oktatja már nagyon régóta, nagyon stabilan. Egy Ferrán. Nem Isak/Haaland/Marmoush. Folyamat megmutatja, mit várnánk egy centertől. Gólt, aktív mozgást.

Persze, Raphinha/Yamal is két meccse "válságban" van, de amúgy meg sorra alakítják ki a helyzeteket, meg mellesleg most is adtak gólpasszt. Össze sem lehet hasonlítani kettejüket a lengyellel, teljesen más polc, fontossági szint. Nem véletlen, hogy a lengyel hiányában több gólt lövünk rendre, finoman fogalmazva is pótolható, amit csinál sok-sok hónapja már.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.23. 16:15:37

gránit írta:
2025.02.23. 15:24:37
Lehet, hogy bennem van a hiba,
Bennem is ott a hiba, még akkor is, ha soha nem volt nekem tetsző játékos....ma sem az, de kb sejtem, hol lennénk nélküle..... :mrgreen:
Nem néztem vissza, de szerintem még mutogatott is Olmonak, hogy menjen csak lendületből tovább középen, miközben ő nyitotta a teret. Arról még nem is szólva, hogy amikor még a középpályán hozta a labdát Olmo, már akkor benne volt a gól a levegőben.
Pedri aranyosan téblábolt ott, közel volt a mentéshez.

Az viszont mindenképpen a csapat javát szolgálja, ha sokan osztozkodnak a szerzett gólokon.
Ennek csak örülni lehetne akkor is, ha Haaland vagy Mbappé együtt is itt lennének.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.23. 15:24:37

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én tényleg nem látom az ő játékát annyira rossznak, az első gól előtt nagyon szépen elvitt egy középhátvédet az elmozgásával, lukat csinálva a betörésnek (ő érti azt, hogy ilyenkor távolodni kell a labdás embertől, széthúzva, kettészakítva az ellenfél védelmét, nem úgy, mint Pedri, aki meg tapadt Olmóra, és majdnem ő maga akadályozta meg őt a gólszerzésben), a második gól előtt űzte-hajtotta a védőt, aki el is adta a labdát.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.23. 14:43:10

Amit nem értek, hogy miért nem lehet lecserélni, Xavi sem nagyon cserélgette, Flick sem. Tegnap is végigjátszotta a meccset, pedig holnapután, kedden is nyilván ott lesz az Atletico ellen, és nagy valószínűséggel azt is végig fogja játszani.
Kezdjen, ha az edzők szerint nincs nála jobb, de az esetek többségében a második félidő második fele már nélküle szokott lezajlani, mert teljesen eltűnik.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.23. 14:15:58

Szerintem az utóbbi időkben Raphinha sem annyira éles, sorra hagyta ki a helyzeteit az utóbbi meccseken. A csapatot dicséri, hogy sokan be tudnak találni, Torres-nek erős szezonja van, Olmo is lövi a gólokat, ha egészséges. A bajnokságban például 67 gólból "csak" 38-at szerzett a Raphinha-Lewandowski-Yamal hármas, mellettük még nagyon sokan képesek szállítani a gólokat.

Vele mindig az volt a problémám, hogy nem nagyon hozza helyzetbe magát, de még ebben a szezonban is termel, és ő a leghatékonyabb lövőnk. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak majd csatárt igazolni, az ő kipukkadása jelentené a legnagyobb visszaesést gólokban. Kérdés, hogy kit. Mostanában David sem termeli úgy a gólokat, Gyökeres nagyon drága, Osimhen kivásárlási záradéka is 75 millió, Isakot nem engedik el. Más meg nem nagyon van. Válságban van a futball centerfronton is. Guirassy-t lett volna jó elhozni tavaly, idén is lehetne megoldás, ha a dortmundi szerződésében is van egy "alacsony" kivásárlási záradék.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.23. 10:34:48

Beszédtéma, hogy mennyire jól telejsít a támadó hármasunk, de ha a háromfejű sárkányos mémre gondolok, abban azért ő a "fogyi fej". A gólok egyelőre jönnek (tegnap pl. pont nem, de ebből még messzemenő következtetést nem vonnék le), de játékban már kezd elfogyni, ugyanúgy mint az előző években a szezononok második felében, és megint ott tartunk, hogy bólyaként funkcionál, akit ha telibe találnak a társak, akkor jó esetben bepattan róla a labda. Úgy érzem, hogy ezen a poszton nagyot tudnénk előrelépni egy hasonlóan gólerős, de jóval mozgékonyabb, agilisebb csatárral.
Válasz küldése