Troym írta: ↑2025.02.24. 20:58:14
Idén 11 meccs 9 gól, szerintem kell ennél többet elvárni egy 9estől.
bence0330 írta: ↑2025.02.24. 17:25:12
Jelenleg Ferrán nem polcokkal, hanem egy egész szekrénnyel hasznosabb és gólerősebb, elég régóta, és folyamatosan bizonyítja.
Rögtön írj felhőkarcolót, a szekrény nem elég grandiózus.
Yep, legyen az akkor 5 akciógól, ebből kettő egy negyedosztályú csapat ellen. 3 akciógólt lőtt az ember 25-ben első osztályú ellenfelek ellen. De felőlem maradjon 5 a Barbastroval. Mindezt Európa legbrutálisabb góltermelő csapat élén, mert az sem mindegy, hogy milyen gépezet élén vagy, 5 gól tök jó lehetne egy Milanban.
Mindeközben Ferrán lőtt 6-ot. Sokkal kevesebb játékperccel. Nyilván ha valaki elhatározta, hogy Ferrán rossz, és utálni kell, lőhet akármennyi gólt, úgyis azon a polcon marad. De nem ez a helyzet, hónapok óta bizonyítja, hogy visszatért a gólerőssége, az már azért elég sok idő (a jövőbe látók nyilván elmondhatják, hogy hamarosan megbicsaklik, ezt a vita kedvéért megadom, akkor meg szépen kerüljön le a sor aljára, irreleváns a jelen vita szemszögéből, hisz pont azt szorgalmazom, hogy aki jobb, az focizzon, ha Ferrán gyengébb lesz, ne focizzon szerintem sem). De jelenleg nem csak minden másban jobb, góllövésben is. Meg lehet találni a labdával. Yamalnak és Raphának nem tanécstalanul kell álldogálnia, hogy mégis hova íveljen-lőjön labdát, nincs kinek. Ha Ferrán ott van, akkor van. Nem véletlen a sok gólja, helyzetbe tud kerülni, megadja az esélyt, hogy helyzetbe hozzák. Lewy nem. Ritkán, speciális helyzetekben, szélről érkező ívelésekből lő nagyon ritkán 1-1 akciógólt. Minden más szituban használhatatlan, október vége óta.
Tizit ne nyissuk újra, más is belőné őket. Lehet egyet kihagyott volna az alternatíva, de lehet, még annyit sem. De persze, mondhatjuk, hogy büntetőrúgásnál hasznos, de kicsit kellemetlen ezért a pályán tartani.
És még amúgy az a 3-5 gól is okés lenne bizonyos keretek közt, egy ügyes centertől. Teszem azt ha Olmo focizna ott, csak a példa kedvéért, vagy egy régi Eto'o. Az az 5 gól teljesen más lenne részéről, mert közben egy remek futballista, sok más szinten segíti a támadásokat. November óta meg reménykedni kell, hogy ne Lewyre jöjjön ki a dolog (bár annyira nem kell, nem sok köze van már a helyzetbe kerüléshez sem), és akkor gól is lehet belőle. Szintén reménykedni kell, hogy ne kelljen részt vennie a támadásépítésben, mert az eleve halál.
A felhőkarcoló nem polcokból áll, fura lett volna ezt az analógiát így folytatni. Nincsen egy szinten teljesítményben hónapok óta a két játékos. Semmilyen stat alapján, meg szemre sem. A tegnapi nap az átlag Lewy teljesítmény volt, reménykedjünk, hogy másra jön ki a helyzet, és szerencsére volt ilyen is, ők meg berúgták. Azzal sem lenne bajom, ha Lewy sok helyzetet hagy ki (bár centerként macerás), de úgy, hogy mellette tényleg mindenben zéró szinte, na úgy már problémás. Nem véletlen, hogy konstansan 5 gólokat lövünk nélküle.
Én magam emlékeztem meg Fati segítéséről, az remek, de semmi köze ahhoz, amit a pályán ad/elvesz. Azt is kikötöttem, hogy Lewyt önmagában 0%-ban hibáztatom, ő a maximumát próbálja nyújtani, nincs is bennem kérdés, profi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy