Robert Lewandowski

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.22. 12:09:50

Troym írta:
2025.03.22. 07:55:17
FcBarcelona1 írta:
2025.03.22. 06:37:56
Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?

A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.
Pontosan. A játékos bármikor lemondhatja a válogatott mérkőzését. De nem mondják le, mert fontos nekik a válogatott. Innentől kezdve a válogatott szövetségekre teljesen felesleges mutogatni. Ők nem vasra verve hurcolják el a játékosokat, mint valami gályarabokat, hogy kényszerből játsszanak náluk. Hanem a játékosok maguktól jelentkeznek játékra a válogatottaknál, mert játszani akarnak a válogatottban. Ami nem kényszer, hanem megtiszteltetés. Ami nem kényszer, hanem lehetőség, amivel élnek is a játékosok, saját akaratukból.

Azt meg tényleg felejtsük el, hogy a játékos a klub tulajdona. Nem a klub tulajdona. Egy ember sem a tulajdona semminek és senkinek. Az ember nem tárgy, amit birtokolni lehet. A ferraris példa sem volt jó, mert egy Ferrari nem dönthet arról, hogy elindítják-e vagy sem. De egy játékos dönthet arról, hogy akar-e a válogatottban játszani vagy sem. És akarnak. A lengyelek meg ahogy írtad, Lewandowski hajrában szerzett góljával győztek, még szép, hogy nem cserélik le. Még szép, hogy a spanyol válogatott a lehető legerősebb összeállításban akar játszani, hiszen meg akarják nyerni a meccsüket. A válogatott nincs a klub alá rendelve, és nekik éppúgy fontosak a saját meccseik, mint a kluboknak a klubmeccsek.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.22. 11:12:58

FcBarcelona1 írta:
2025.03.22. 08:48:14
Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Lewy egy idősebb, tapasztalt játékos szerintem tud prioritást tenni (nyilatkozatai is ezt igazolják) a válogatott kijutása vagy a klubnál elnyerhető címek és esetleges egyéni címek között. Persze ha ennek ellenére játszik a következő meccsen, és lesérül a szezonra, szerintem a klub, vagy a szurkolói teljesen jogosan felháborodhatnak, még ha el is fogadják egymás véleményét a klub-válogatott vagy szurkolók viszonylatában.
2 dolog.

Első és szerintem ez okozza a fő zavart a kommunikációban:
Ki is emeltem, aláhúztam.
Elhiszem, hogy nem azt akartad fogalmazni, hogy szó szerint emberek egy klub tulajdonában vannak, de prioritási szempontból fontos, amit írsz.
Ebben a kérdésben én Csabával értek egyet.
A válogatott van az első helyen és a klubcsapat a munkahely a focistáknak. Még egy Maldini, Puyol, Xavi, Giggs, Zanetti szintű 20+ évig egy csapatnál szolgáló játékosnál sem éreztem egyszer sem, hogy a klubcsapata fontosabb lenne a válogatottjánál, de egy értsd jól "zsoldos" vagy "üzletember" szemléletű focistánál ez még hatványozottabban igaz.
Volt eddig 4-5 csapata Lewának, szerintem lehetett annyi Raphinhának, Koundénak, ki tudja 15 év múlva hol tart majd Cubarsi, miért is lenne fontosabb egy bajnoki meccs, mint egy válogatott?
Nézzétek meg a számokat.
A top játékosoknak van 1500-2000 klubmeccse (évente mondjuk 60) és nagyon kivételes arcok jutnak el 100+ válogatottságig.
Még Messinek is a legfontosabb címe a VB arany volt, nem 1-1 BL sikerünk.

Amúgy mit gondolnál, ha mondok egy béna példát, de a Fradi hisztizne, vagy nem akarná elengedni XY-t egy Nyíregyháza meccs miatt? Vagy küldjük haza Szoboszlait, ha kap egy rúgást és az orvosok szerint elsőre semmi baja? Értem, hogy másodszorra kiderült, hogy kicsit komolyabb Cubarsi sérülése, de eleinte nem annak tűnt.

2. (Ez inkább Chinonak válasz)
A Lengyel-Málta is VB selejtező és a lengyel válogatott azért nem dúskál világsztárokban, emlékeim szerint mi is kaptunk már ki Máltától, te mint lengyel szövetségi kapitány tényleg nem játszatnád Lewát?
Csak mert pár napja a finnek vért izzadva nyertek 1-0ra Málta ellen és pontvesztés sem férhet bele, mert a csoport tagja még a spanyol és holland csapat is, egy jut ki egyenságon, egy pótselejtezik.

Baromi nagy a tét, jóval nagyobb, mint aminek beállítjátok.

Amúgy mi van ha mások is szólnak, hogy XY lengyel játékos se játsszon már, hát Máltát csak legyőzik valahogy Moder, Bednarek, akárki nélkül.
A lengyelek másik csatára a Panathinaikos játékosa, szinteket esik a támadójáték Lewa nélkül.

Össznépi felháborodás lenne, ha a Fradi, Újpest, Leipzig, Bournemouth, de akár a Liverpool jelezné, hogy mit ugráltok magyarok ez csak NL, küldjétek haza, vagy tegyétek kispadra adott játékost.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.22. 08:48:14

Troym írta:
Sokszor elbeszélünk egymás mellett, vagy nem értjük meg egymást. Nem gondolom, hogy direkt szívatás, ha valakit behívnak, vagy nem nézik a klub érdekeit. (Az RFEF-nél azért más, mert van tüske mindkét félnél)Ez természetes, vagy amit Csababarca is ír, hogy a válogatott fontos a játékosoknak. Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Lewy egy idősebb, tapasztalt játékos szerintem tud prioritást tenni (nyilatkozatai is ezt igazolják) a válogatott kijutása vagy a klubnál elnyerhető címek és esetleges egyéni címek között. Persze ha ennek ellenére játszik a következő meccsen, és lesérül a szezonra, szerintem a klub, vagy a szurkolói teljesen jogosan felháborodhatnak, még ha el is fogadják egymás véleményét a klub-válogatott vagy szurkolók viszonylatában.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.22. 08:40:55

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?

A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.
Szerintem a második meccsre már nyugodtan hazatérhetne, nem hiszem, hogy Málta probléma lenne a lengyeleknek nélküle.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:

menczel
Entrenador del Barça

2025.03.17. 14:59:21

Ismét kiváló 9-es munka, nem csak a gólja, ami überklasszis, hanem nézzétek meg a második gól előtt hogy csinál helyet Ferrannak!
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.03.04. 11:51:40

Lewandowski: 8

Az utóbbi idők legjobb teljesítménye tőle, a mesteri gólja mellet az ő indításával indult a piros lappal végződő támadás, valamint a 3. gól a nagyszerű fejese után született meg. Minden feladatát tökéletesen látta el, amit Hansi Flick elvárt tőle. Nem mellesleg március elején minden sorozatot tekintve ő az európai topligák legeredményesebb játékosa 34 találattal.

Lehet fikazni tovabbra is, de nem top 3, hanem top 1 csatar. :D
szbsz
Capitá del Barça

2025.02.26. 13:26:07

A Lewát fikázóknak ajánlom figyelmébe a tegnapi meccset, választ kaptok mindenre, többek között, hogy miért nem Ferran az első számú center....

A szezon elején láttuk, hogy képes még top-top szinten játszani, csak nem egy teljes szezont nyilván. Viszont így, hogy takarékon égett novembertől, a szezon végére még lehet benne 2 hasonlóan jó hónap mint a szeptember-októberi, ez mindenképpen bíztató lehet a hajrára nézve.
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.25. 13:24:58

Peter írta:
2025.02.24. 23:21:48

Köszönet a statokkal való alátámasztást, a fórumon ez egy fontos szempont, bár a szemeimnek hiszek előbb, de a statból is egyértelmű, hogy a 3 az több, mint a 4, annak ellenére is, hogy a szemeim ezt fordítva látják.
Lewa ebből egyet biztosan büntetőből szerzett, ráadásul a kapufa is besegített, szóval egy fél gólt le is vonhatunk ebből. Amúgy a hátamon feláll a nemlétező szőr, amikor büntetőt rúg, mert különösen kedvelem a bünti nekifutásait.... :D
Egy gólja volt tizenegyesből, de nem tudom egy kapufa miért nem számít gólnak. Ezek szerint Olmo sem lőtt gólt a Las Palmasnak, max. egy felet.
Ennek ellenére 4 gólt 5 meccsen nem kell magyarázni, ráadásul abból kettő 1:0-ás mérkőzésen.
Ahogy rúgja pedig lehet, hogy furcsa, de ő már a rúgás előtt két lépéssel a kapust nézi, hogy merre mozdul. Idén minden sorozatot figyelembe véve 8/7 a mutatója, ami minden csak nem rossz. Sőt a válogatottat is beleszámolva 9/8. Tavaly 5/5 (válogatottal 7/7) Szóval a büntetőket kifejezetten magabiztosan lövi.
Ráadásul fontos meccseken lövi a góljai nagy részét, nem véletlen, hogy az összes vereségünk akkor volt, amikor Lewy nem talált be. Haelyesebben a Sociedad ellen is szabályosan betalált, csak hirtelen 60-as lett a lába. Nyilván nem lehet tudni, de ha azt 0:0-nál megkapjuk ki tudja mi lett volna a végeredmény.
Ha pedig azt mondjuk, hogy a centernek az a feladata, hogy gólt rúgjon, akkor mindent lehet csak nem panaszkodni rá. 35 meccsen 32 gólt (bajnokság 24/20, kicsit kevesebb mint a harmada az összesnek) lőni az több mint durva. Ennyi mérkőzésen 2790 játékperccel egy 87 gól/perc mutatót hozni nagyon durva, főleg egy olyan erős bajnokságban, mint a spanyol.

Ferran is eléggé túl van tolva. A Rayo ellen is a végén amikor három a kettőben vitték egy sima, 2 méteres passzt Pedri sarkára lőtt. Ha az a meccs mondjuk így lett volna 0:0 a feje le lenne szedve. Éz csak egy példa volt, rengeteget ront ő is. Például Fermin is kissé elfelejtődött, inkább a piros lapjára emlékszünk, pedig a Valenciának oda vissza 3 gól 3 assist, mégsem követeljük a kezdő közelébe. FT mesterhármasa pedig az ok az alaptizenegybe. Ő egy jó kis Larsson lehetne, de hosszútávon a kezdőbe az itteni karrierjét alapul véve nem lennénk vele előbbre Lehetne többet rotálni őket egymással, sőt én inkább hagynám ki többet őket és használnék ss-t, de ez Flick döntése.
Suarez technikailag még Lewy szintjét sem érte el, és kellett neki Messitől legalább 2-3 assist értékű labda a gólhoz, főleg az utolsó kb. 1,5 évében, már akkoriban 30 milliós fizetéssel, de nem hiszem, hogy bárki is elzavarta volna innen.

Sajnos nagyon kevés olyan stílusú játékos van már, mint mondjuk anno Eto'o, pedig az lenne az ideális. Egy Isak például hatalmas fogás lenne, de elérhetetlen, főleg, ha a szarkák bejutnak a BL-be. Speciel Davidban sem vagyok annyira biztos, hogy megüti majd a szintet, de ingyen, akár átmeneti időszakra elég lehet, míg a következő szezonban tudunk költeni.

Igen, jó lenne lecserélni Lewyt a bére miatt, de csak akkor, ha megfelelő helyettese lenne, mert jelenleg a lengyel góljai nélkül nem itt tartanánk.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.25. 08:36:02

Cseri írta:
2025.02.25. 05:17:54
Lewyvel nincs gond,az nem az ő hibája,hogy nem rotálják.Ettől függetlenül évek óta megnéznék egy erőszakos,de"futsalos" csatárt nálunk,de ők eltűntek. Nekem akkor tetszett például az egyik legjobban a csapat,amikor Olmo volt elöl hamis kilencesben.
Persze, ezt én is így gondolom, az égegyadta világon semmi bajom az emberrel. :) Csak a teljesítményével hónapok óta. Ez ilyen, ha valaki ebben a korban alapkezdő csatár poszton. Oda az éle.

Nálam is az nézett ki a legjobban, ezt követik a Ferrános meccsek, és azt a Lewy meccsek, amelyek rendre egysíkúbbak. Olmo nagyon passzolt oda, remélem látjuk még, csak hát nála tényleg annak is örülünk, ha egyáltalán a pályán van. De ha valahogy megoldjuk a sérülékenységét, legalább néhány meccsen rotációként jó lenne ott. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2025.02.25. 05:17:54

bence0330 írta:
2025.02.24. 22:24:31

Off, de az alaptalan ironizálás miatt csak-csak reagálok.
Fogadd meg egy öregember tanácsát, ne tedd,a saját szellemi egészséged érdekében,hacsak nem akarsz valami dakota közmondást is olvasgatni. Vannak egész jó megoldások,a fórumon,hogy ne láss bizonyos magvas irományokat. Az ironizálás érdekes, valakinek elnézik,valaki meg megy büntibe,ez ilyen.
Lewyvel nincs gond,az nem az ő hibája,hogy nem rotálják.Ettől függetlenül évek óta megnéznék egy erőszakos,de"futsalos" csatárt nálunk,de ők eltűntek. Nekem akkor tetszett például az egyik legjobban a csapat,amikor Olmo volt elöl hamis kilencesben.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
gránit
Director del Fútbol

2025.02.25. 00:45:23

Troym írta:
2025.02.24. 22:17:34
Amúgy meg a rettegett támadóink közül nincs november óta bajnoki gólja Yamalnak utolsó 8 bajnokin van 3 asszisztja és utolsó 8 bajnokin Raphinha is 2+1en áll. Lewy 4 gólja simán beillik a sémába és csodaFerran 3 gólja az utolsó 8 bajnokin sem egetrengető.
Teljesen egyetértek. Raphinha kifejezetten tompa az elmúlt meccseken. Yamal nyilván azért is lő sokkal kevesebb gólt, mert nagyon kihúzódik a szélre, ami persze kérdéses, hogy jó-e így, a válogatottban hatékonyabbnak láttam.

Egy centertől meg nem tudom, mit várunk. Hogy úgy vegyen részt a játékunkban, mint Pedri? Az nagyon nagy baj lenne, mert akkor nem lenne elől. Neki az a dolga, hogy húzza és hátul tartsa az ellenfél vonalait. Mint amikor Messit azért támadták, mert nem védekezik. Aztán az argentin válogatott ízelítőt mutatott abból, hogy kinek, kiknek kell védekezni, de az nem a center. Nálunk nem az volt akkor a baj, hogy Messi nem védekezett, hanem az, hogy nem voltak Mac Allister-típusú játékosok. Az nagyon nagy baj, ha a center visszahúzódik, azzal a csapat húzná magára az ellenfelet. A center az legyen elől. Lője a gólokat, kösse le a védőket, húzza szét az ellenfél védelmét. Azt meg végképp nem tudom értelmezni, hogy egy 25 forduló alatt 20 gólnál tartó csatárral mi az a rettenetesen nagy probléma, mondom ezt úgy, hogy már tavaly is hozattam volna új centert. Szerintem egyszerűbb lenne kimondani, hogy Lewandowski szimplán nem szimpatikus a táborunk nagy részének, mert a technikai képzettsége elmaradt a Barcelonában megszokottaktól.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.24. 23:21:48

Troym írta:
Amúgy meg a rettegett támadóink közül nincs november óta bajnoki gólja Yamalnak utolsó 8 bajnokin van 3 asszisztja és utolsó 8 bajnokin Raphinha is 2+1en áll. Lewy 4 gólja simán beillik a sémába és csodaFerran 3 gólja az utolsó 8 bajnokin sem egetrengető.
Köszönet a statokkal való alátámasztást, a fórumon ez egy fontos szempont, bár a szemeimnek hiszek előbb, de a statból is egyértelmű, hogy a 3 az több, mint a 4, annak ellenére is, hogy a szemeim ezt fordítva látják.
Lewa ebből egyet biztosan büntetőből szerzett, ráadásul a kapufa is besegített, szóval egy fél gólt le is vonhatunk ebből. Amúgy a hátamon feláll a nemlétező szőr, amikor büntetőt rúg, mert különösen kedvelem a bünti nekifutásait.... :D
bence0330 írta:
Akinek nem inge ....
bence0330

Peter írta:
2025.02.24. 21:49:54
Troym írta:
2025.02.24. 20:58:14
Néhány forduló és Mbappé lelövi Lewát a góllövőlista éléről, Szívszorító pillanat lesz, de sajnos elkerülhetetlen.
Ugyanakkor minden vég, valami újnak a kezdete is egyben.
Csak tippelni van bátorságom, de Raphi volt már ősszel aranylabda jelölt, tél végére esetleg tavasszal már Torres lehet az újdonsült jelölt?
Raphinha bárhová kattintasz a médiában, még mindig mindenhol fő aranylabda esélyesek közt van. Nézz át a madrid oldalára, még ott is.

Salah van előtte, meg jelenleg Mbappé betolakodott. Őt 3.-4. helyen hozzák az oddsok.

Nyilván főleg a csapat végső eredményén fog múlni, kieshet első körben a Barca vagy épp a Pool is, ezért sok jelentősége egyelőre nincs, de komoly esélyes, ha jót megy a csapat. Semmi túlzás nincs benne. Salah mögött a 2. helyen a kanadain, úgyhogy nem is csoda.

Senki nem dicsérte agyon Ferránt szerintem ezen a fórumon. Az, hogy a gólt lőni alig képes Lewynél jobb, aligha istenítés. Sose értettem ezt a logikát, hogy ha valakiről nem rosszat mondunk, akiről azt kéne hivatalosan, az már az.

Troym: igen, a gólszámokban nincs elmaradva Lewy a többiekből, csak remélem érezhető, hogy Yamal/Raphinha például mennyire más focista hasonló gólpontoknál. Pl. tegnap is, egy gyenge közepes napot fogtak ki, és még így is tevékenyen részt vettek a gólokban, meg úgy en bloc a mérkőzésben, nagyon hasznosak voltak. A középpályásaink szépen felzárkóztak a gólokkal, ami nagyon jó, de még nekik is rendre jobban megy, ha nem Lewy a center. Nem véletlenül, sokkal nagyobb a posztok közötti mozgás úgy.

De Lewy a center. Egy brutális gépezet előtt. Messze túl kéne lőnie őket, kb csak emiatt van a pályán, mindenki mást ezer más dolog határoz meg. Őt nemigen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

Peter írta:
Troym írta:
Néhány forduló és Mbappé lelövi Lewát a góllövőlista éléről, Szívszorító pillanat lesz, de sajnos elkerülhetetlen.
Csak tippelni van bátorságom, de Raphi volt már ősszel aranylabda jelölt, tél végére esetleg tavasszal már Torres lehet az újdonsült jelölt?
Nem is állítom, hogy jobb, mint Mbappe, nyilván van 3-4 jobb csatár nála, de Ferran nincs ebben a 3-ban. :D viszont egy 25-28 bajnoki gólos csatár szerintem igenis elég.

Peter
Director del Fútbol

Troym írta:
bence0330

2025.02.24. 21:30:33

Troym írta:
Idén 11 meccs 9 gól, szerintem kell ennél többet elvárni egy 9estől.
bence0330 írta:
2025.02.24. 17:25:12
Jelenleg Ferrán nem polcokkal, hanem egy egész szekrénnyel hasznosabb és gólerősebb, elég régóta, és folyamatosan bizonyítja.
Rögtön írj felhőkarcolót, a szekrény nem elég grandiózus.
Yep, legyen az akkor 5 akciógól, ebből kettő egy negyedosztályú csapat ellen. 3 akciógólt lőtt az ember 25-ben első osztályú ellenfelek ellen. De felőlem maradjon 5 a Barbastroval. Mindezt Európa legbrutálisabb góltermelő csapat élén, mert az sem mindegy, hogy milyen gépezet élén vagy, 5 gól tök jó lehetne egy Milanban.

Mindeközben Ferrán lőtt 6-ot. Sokkal kevesebb játékperccel. Nyilván ha valaki elhatározta, hogy Ferrán rossz, és utálni kell, lőhet akármennyi gólt, úgyis azon a polcon marad. De nem ez a helyzet, hónapok óta bizonyítja, hogy visszatért a gólerőssége, az már azért elég sok idő (a jövőbe látók nyilván elmondhatják, hogy hamarosan megbicsaklik, ezt a vita kedvéért megadom, akkor meg szépen kerüljön le a sor aljára, irreleváns a jelen vita szemszögéből, hisz pont azt szorgalmazom, hogy aki jobb, az focizzon, ha Ferrán gyengébb lesz, ne focizzon szerintem sem). De jelenleg nem csak minden másban jobb, góllövésben is. Meg lehet találni a labdával. Yamalnak és Raphának nem tanécstalanul kell álldogálnia, hogy mégis hova íveljen-lőjön labdát, nincs kinek. Ha Ferrán ott van, akkor van. Nem véletlen a sok gólja, helyzetbe tud kerülni, megadja az esélyt, hogy helyzetbe hozzák. Lewy nem. Ritkán, speciális helyzetekben, szélről érkező ívelésekből lő nagyon ritkán 1-1 akciógólt. Minden más szituban használhatatlan, október vége óta.

Tizit ne nyissuk újra, más is belőné őket. Lehet egyet kihagyott volna az alternatíva, de lehet, még annyit sem. De persze, mondhatjuk, hogy büntetőrúgásnál hasznos, de kicsit kellemetlen ezért a pályán tartani.

És még amúgy az a 3-5 gól is okés lenne bizonyos keretek közt, egy ügyes centertől. Teszem azt ha Olmo focizna ott, csak a példa kedvéért, vagy egy régi Eto'o. Az az 5 gól teljesen más lenne részéről, mert közben egy remek futballista, sok más szinten segíti a támadásokat. November óta meg reménykedni kell, hogy ne Lewyre jöjjön ki a dolog (bár annyira nem kell, nem sok köze van már a helyzetbe kerüléshez sem), és akkor gól is lehet belőle. Szintén reménykedni kell, hogy ne kelljen részt vennie a támadásépítésben, mert az eleve halál.

A felhőkarcoló nem polcokból áll, fura lett volna ezt az analógiát így folytatni. Nincsen egy szinten teljesítményben hónapok óta a két játékos. Semmilyen stat alapján, meg szemre sem. A tegnapi nap az átlag Lewy teljesítmény volt, reménykedjünk, hogy másra jön ki a helyzet, és szerencsére volt ilyen is, ők meg berúgták. Azzal sem lenne bajom, ha Lewy sok helyzetet hagy ki (bár centerként macerás), de úgy, hogy mellette tényleg mindenben zéró szinte, na úgy már problémás. Nem véletlen, hogy konstansan 5 gólokat lövünk nélküle.

Én magam emlékeztem meg Fati segítéséről, az remek, de semmi köze ahhoz, amit a pályán ad/elvesz. Azt is kikötöttem, hogy Lewyt önmagában 0%-ban hibáztatom, ő a maximumát próbálja nyújtani, nincs is bennem kérdés, profi.
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
2025.02.24. 19:14:14
Sosem volt a kedvencem, az én csatárideálom Eto'o, és a sporttörténelem legrosszabb cseréjének tartom az Ibrára való lecserélését (mondjon bárki még egy cserét, bármelyik sportágból, amely az egyik csapatnak +1, a másiknak legalább -1 trófeát eredményezett a legmagasabb szinten).

De ezeket a légből kapott, zsigeri valótlanságokat nem értem ellene.

Hogy az első két hónapban letudta volna a góljainak a nagy részét, és azóta alig találna be. Ez nem igaz. Az elmúlt 5 bajnokiból 4-szer betalált, ebből egy volt büntető (még szerencse, hogy van olyan játékosunk, aki megbízhatóan belövi a büntetőket), és ebből kétszer ő hozta nekünk a meccset (1-0 ide, 1-0 ide).

Tényleg nem értem, miért kell valótlanságokat állítani. Teljesen világos, hogy itt nem lesz közönségkedvenc, mert nem technikás, labdával nem ügyes, összjátékban gyenge. De minek kell olyasmit állítani, ami nem igaz? Nem értem ezt a zsigeri utálatot ellene.
Pont ugyanez a gondom. Kb mindenki elismeri, hogy nem a kedvence, ezzel nincs is semmi baj, nekem sem, nem is vettem volna meg...
De itt van és ő van itt.
Lövi a gólokat ad gólpasszokat, kulcspasszokat, elmozgásaival helyet csinál, szabadidejében a lelátóra száműzött kölyökkel foglalkozik, mégis mi a vihart kéne még tennie?
Persze, nem kell 90 perceket végigtolnia hetente kétszer, de aranycipő dobogóért versenyben van és fintorognak, tényleg érthetetlen.
Idén 11 meccs 9 gól, szerintem kell ennél többet elvárni egy 9estől.
bence0330 írta:
Jelenleg Ferrán nem polcokkal, hanem egy egész szekrénnyel hasznosabb és gólerősebb, elég régóta, és folyamatosan bizonyítja.
Rögtön írj felhőkarcolót, a szekrény nem elég grandiózus.
szbsz
Capitá del Barça

2025.02.24. 19:35:44

bence0330 írta:
2025.02.24. 18:37:47
szbsz írta:
2025.02.24. 18:35:48
Nem tudom mi baj vele, vezeti a liga góllövőlistát.
Hogyne, aminek két hónap alatt meglőtte a nagy részét, azóta alig-alig talál be büntetőkön kívül. Azért 4 hónap már elég nagy minta, hogy azt vegyem alapul, nem azt, amit előtte csinált, kb 2,5 hónapig. Addig hatalmasat ment. Aztán pont mint az előző két szezonban, egyszer csak mintha elvágták volna.
Teljesen érthető, hogy visszavett, de nem csak ő, hanem az egész csapat is gyengébben teljesít mint az első 2-3 hónapban, mivel a fontos meccsek még csak most fognak következni és kelleni fog a tartalék: BL egyenes kiesés, kupa elődöntő, bajnoki hajrá. Az egész szezont nem lehet végignyomni 110%-on mert kifújsz mint szél a lyukból tavaszra.

Egy szó mint száz, nem féltem a csapatot, effektív és látványos focit játszunk és szerintem van bőven tartalék a srácokban a hajrára!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
gránit
Director del Fútbol

2025.02.24. 19:14:14

Sosem volt a kedvencem, az én csatárideálom Eto'o, és a sporttörténelem legrosszabb cseréjének tartom az Ibrára való lecserélését (mondjon bárki még egy cserét, bármelyik sportágból, amely az egyik csapatnak +1, a másiknak legalább -1 trófeát eredményezett a legmagasabb szinten).

De ezeket a légből kapott, zsigeri valótlanságokat nem értem ellene.

Hogy az első két hónapban letudta volna a góljainak a nagy részét, és azóta alig találna be. Ez nem igaz. Az elmúlt 5 bajnokiból 4-szer betalált, ebből egy volt büntető (még szerencse, hogy van olyan játékosunk, aki megbízhatóan belövi a büntetőket), és ebből kétszer ő hozta nekünk a meccset (1-0 ide, 1-0 ide).

Tényleg nem értem, miért kell valótlanságokat állítani. Teljesen világos, hogy itt nem lesz közönségkedvenc, mert nem technikás, labdával nem ügyes, összjátékban gyenge. De minek kell olyasmit állítani, ami nem igaz? Nem értem ezt a zsigeri utálatot ellene.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.24. 18:52:10

brazilfan írta:
2025.02.24. 17:44:37
Troym írta:
2025.02.24. 15:31:23
El ne térjünk ettől a kifacsart, félremagyarázott Cruyff sémától, mert a végén nyerünk valami nemzetközileg...
A lőtt passzt sem kifacsarni, sem félremagyarázni nem lehet, le kell tudni venni és kész. Attól még nem fogunk BL-t nyerni, hogy a csatártól méterekre elpattan a labda.
Troym írta:
Cruyff rég elküldte volna Gavit is, Frenkiet is, csak úgy mondom.
Voltak ilyen játékosai. Lewandowski kevésbé illett volna bele a csapatába.
Egészen jól emlékszem arra a csapatra és nem voltak benne ilyen középpályások, ellenben Julio Salinas kb ugyanaz volt, mint Lewy és ő konkrétan 6-7 évig volt a csapat tagja.
bence0330

2025.02.24. 18:37:47

szbsz írta:
Nem tudom mi baj vele, vezeti a liga góllövőlistát.
Hogyne, aminek két hónap alatt meglőtte a nagy részét, azóta alig-alig talál be büntetőkön kívül. Azért 4 hónap már elég nagy minta, hogy azt vegyem alapul, nem azt, amit előtte csinált, kb 2,5 hónapig. Addig hatalmasat ment. Aztán pont mint az előző két szezonban, egyszer csak mintha elvágták volna.
szbsz
Capitá del Barça

bence0330 írta:

Egyáltalán nem más a mérce. Ha megnézed, senkinek nem az a baja, hogy Lewy elrontott épp valamit (ennek eleve semmi értelme, minimum egy meccset kell megnézni, de inkább heteket, hónapokat, még Messitől is találnál meccsenként rontott megoldást...), vagy hogy Lewy játszik. Ha Fermín szintjén tenné (kb játékban egyenlőnek tartom őket, bár Fermín egy ideje inkább hasznosabb talán), akkor nemigen kapna savat. De ez nagyon nem így van. Fermín sok meccsen játszik, de alapvetően csere. Ez is a szintje. Volt idén már olyan időszak, mikor kezdő szintet hozott, de most épp nem, meg általában nem. Aki beáll helyette, és jobb, az a kezdőben ragad.

Nem tudom mi baj vele, vezeti a liga góllövőlistát, BL-ben is szépen termel, 36 éves létére. Azon a poszton amúgy nagyon ki vagy szolgáltatva a társaidnak, ha nem jön hajszál pontos labda amit kapásból kapura tudsz tenni, akkor onnantól bajban vagy mert mire átveszed, igazítasz rajta, már rajtad is van egy védő. Én most láttuk, hogy Fermin Lopez nem tudja oda tenni pontosan, talán ha minőségibb játékos van ott helyette most Lewának is egyel több gólja van...

Amíg nincs egy klasszis 9-esünk (Haaland), ő beton kezdő marad 70-80 percekre, mert nincs nála jobb alternatívánk, plusz ha megrázza magát még mindig top 10 a posztján! Én nagyon úgy érzem, hogy Haaland ide fog kerülni ha nem is idén nyáron, de a közeljövőben biztosan!
bence0330

2025.02.24. 17:47:11

Engem az pont nem érdekel amúgy, hogy elméletileg ideillik-e. Top formában elméletileg nem, de amíg éles, annyi gólt rúgott, hogy az valami döbbenet. Az a gond, hogy ez, mivel ő nem kezdő szint már fizikailag, kiapadt. Az a gondom vele, hogy hónapok óta gólszegény (akcióból), és gyatra játékban is. Ha amúgy gyatra lenne játékban, de sorra verné be a helyzeteket a gépezet végén, hát nagyon nem érdekelne, mennyire ideális stílus ide. De hónapok óta nem ez történik. Tegnap is akkor lőttünk két gólt, mikor Olmóra meg Ferránra jött ki a dolog, ég és föld.

Egy center, aki kijelenti interjúban, hogy neki ne adjanak lőtt passzt, mert túl erős, eleve nagyon necces dolog, szerintem ez az egyik leghatékonyabb módja a gólhelyzet teremtésnek. Nem is tudom, hány center dörzsölné a tenyerét ezekre a labdákra, szerintem még egy Roque is.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.24. 17:44:37

Troym írta:
El ne térjünk ettől a kifacsart, félremagyarázott Cruyff sémától, mert a végén nyerünk valami nemzetközileg...
A lőtt passzt sem kifacsarni, sem félremagyarázni nem lehet, le kell tudni venni és kész. Attól még nem fogunk BL-t nyerni, hogy a csatártól méterekre elpattan a labda.
Troym írta:
Cruyff rég elküldte volna Gavit is, Frenkiet is, csak úgy mondom.
Voltak ilyen játékosai. Lewandowski kevésbé illett volna bele a csapatába.
Válasz küldése