La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.19. 21:02:16

grat a b csapatnak.

amúgy cuencával nekem semmi bajom, de (bár volt egy szép passza messinek, amit kihagyott az argentin) szokás szerint iszonyat keveset van játékban, el is felejtettem sokszor, hogy fenn van.

nem értem, miért kell ennyire tolni, bár most gondolom a válogatott szünet miatti rotáció, de én nem látok annyira sokat a srácban, páran le tudnák még ezt hozni a b-ből.

azért rúgjon ma kettőt, és cáfoljon rám, az lenne a legjobb.
PCsabi
aka Game90

2011.11.19. 19:27:17

67. perc, kicsik vezetnek a Murcia ellen idegenben, Deulofeu lőtte a gólt a 65. percben.

Tello is betalált a végén.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
d
Entrenador del Barça

2011.11.18. 14:01:52

Én azért erősen kétlem, hogy ne próbálnának meg pénzt kihozni a B csapat játékosaiból, nagyobb a valószínűsége annak, hogy csak ennyit sikerül kisajtolni belőlük. A legtöbb távozónak sajnos egyszerűen lejárt a szerződése mielőtt bárki hajlandó lett volna értük komoly pénzt letenni az asztalra. Nem nagyon tudnék a közelmúltból olyan játékost mondani, akiért ne kapott valami normális összeget a Barca és bármilyen szinten meghatározó játékossá vált volna utána, legfeljebb ha lejárt a szerződése már.

Azt se felejtsük el, hogy itt a fórumon könnyen dobálózunk a 40 milliókkal, de 2 millió euró piszok sok pénz a legtöbb klubnak és amíg mindenütt csődközeli helyzetek vannak, addig nem is nagyon fog ez változni. A barca B-seket továbbra sem pénzes élcsapatok viszik.
Chino
Llegenda del Barça

2011.11.18. 10:17:44

shutterisland írta:
viszont ha vannak jó játékosaink ígéretes jövővel, vagy 2.osztály gólkirálya, akkor nem aprópénzért passzoljuk el őket, hanem csináljunk jó bizniszt velük.

a barca b-ből 90%-ban ingyen távoznak a játékosok, sokszor spanyol elsőosztályú klubhoz, vagy olyan csapatokba, mint a juve, blackburn, benfica,stb.
Ez pontosan így van. Hiába a 2. osztályban volt gólkirály azért nem két milláért kellene elpasszolni. (asszem annyit fizettek volna érte a nyáron)
De említhetnénk Oriol-t, akinek nem mondhatni, hogy rosszul megy Angliában, és tudjuk mennyit profitáltunk belőle, még akkor is ha opció van rá, ráadásul nem kicsit gyengítjük az ilyen transzferekkel a B-csapatot. Feljött Thiago, Fontás, elment Romeau, Cuenca sokszor fent játszik és még lehetne sorolni. Még szerencse, hogy azért felkerülnek olyanok, mint Rafa vagy Gerard.
Forca Barca!!!!
sura
Jugador d'estrella

2011.11.17. 16:51:28

Rafinha 2015-ig elkötelezi magát. És amilyen papája van, úgy sem nyugszik, amíg nem kerül az A keretbe.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.17. 13:59:06

de amúgy ez egyértelmű, hogy nem férhet be mindenki a csapatba, főleg, hogy tele van klasszisokkal az első csapat.

viszont ha vannak jó játékosaink ígéretes jövővel, vagy 2.osztály gólkirálya, akkor nem aprópénzért passzoljuk el őket, hanem csináljunk jó bizniszt velük.

a barca b-ből 90%-ban ingyen távoznak a játékosok, sokszor spanyol elsőosztályú klubhoz, vagy olyan csapatokba, mint a juve, blackburn, benfica,stb.
barca99
Llegenda del Barça

2011.11.17. 12:13:11

Chino írta:Nem a képességeivel van a baj, hanem hogy már túl "idős".
Igen, egyébként klasszis a srác, csak az a fránya kor. 26 évesen már gáz felhozni valakit a nagycsapathoz. :)

Nyilván a képességeivel van a baj, azért játszik 26 évesen a tartalék csapatban. Biztosan nem egy ügyetlen gyerek, de valószínűbb, hogy az első osztály alja, legfeljebb a közepe lehet az ő szintje.

Nem is értem, hogy lehet nagy jövőt látni egy olyan játékosban, aki 24 évesen kimondottan azért jött, hogy rutint és tapasztalatot hozzon a fiatalok közé. Jól nézne ki, ha minden évben a legjobb másodosztályú játékosokra csorgatnánk a nyálunkat. :D
Chino
Llegenda del Barça

2011.11.17. 10:24:56

Sorianot szinte 100 százalék, hogy nem látjuk a nagy csapatban. Max 1-2 kupameccsen vagy gyenge csapat ellen. Nem a képességeivel van a baj, hanem hogy már túl "idős". Ráadásul ha jól tudom azt nyilatkozta, hogy ha nem kerül fel az A-ba akkor nyáron lécel. Ráadásul így is majdnem elment már a Salzburgba, ha nem csalnak az emlékeim

Rafinha-nak lehet jövője az A csapatban, és szerintem 2-3 év múlva akár szerződést is kaphat, csak ne járjunk úgy vele mint Fontás-szal.

Sergi Roberto-nak én kb. 40%-ot adok, Gerard-dal pedig óvatosan kellene bánni, nehogy elbízza magát és negyobb legyen a füstje, mint a lángja.

Szerintem Rafinha-nak és Montoya-nak van a legnagyobb sansza, Bartra és Muniesa a jövő zenéje.
Akire leginkább kiváncsi vagyok az Cuenca. Pep lát benne fantáziát és szerintem nem is véletlenül. A kérdés hogy hosszútávon is számol-e vele.
Forca Barca!!!!
messideco
Presidente del Barça

2011.11.17. 00:03:15

Montoya, Sergi Roberto és Soriano... Nekem ők a favoritok.
Montoya lassan a tűz közelében, Sergi Roberto már játszott, de érzésem szerint nem fog az első csapathoz csatlakozni, Sorianot pedig szerintem Pep nem veszi számításba :(
Kép
"And my heart will leave you never."
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.16. 23:50:43

örömmel olvasom, hogy rafinha 2015-ig hosszabbított. :)

a baj csak az, hogy sem ő, sem deulofeu nem kerülhet szerintem még évekig oda, és remélem nem veszítjük el őket.

rengeteg nagyszerű játékos jön ki a la masiából, a sors kegyetlensége, hogy nem egy közülük el fog távozni, pedig szívesen megnéztük volna őket majd a nagycsapatban.
muniesa,bartra,dos santo,tello,cuenca,deulofeu,rafinha...és még sorolhatnám a b-ből a neveket.
a bőség zavara.

mondjuk nem is lenne ezzel baj, ha anyagilag megszednénk magunkat a felesleges fiatalokból.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.15. 16:53:28

cinkoxid írta:Tegnap a fiatalok nagyon jók voltak. Thiago tényleg minden meccsen jobban játszik :D
U21 es EB döntő elég durva lesz majd, ha német-spanyol találka lesz.
Azt azért jegyezzük meg, h Thiago és Bartra is bevette a tegnapi meccsen a kaput! :)
Thiago tiziből
cinkoxid
Barça B

2011.11.15. 16:02:58

Tegnap a fiatalok nagyon jók voltak. Thiago tényleg minden meccsen jobban játszik :D
U21 es EB döntő elég durva lesz majd, ha német-spanyol találka lesz.
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.12. 14:04:55

Még1 Messi semelyik korosztályban sem lesz, ez tény. Fábregas is különleges tehetség, de hozzá hasonlót talán lehet találni. Viszont ebben a korosztályban több olyan játékos van, akikből lehet igazi klasszis. Nagy pech valóban, hogy egy ilyen csapatba kéne beépülniük, egy 2003 körüli csapatba jóval egyszerűbben beférne Thiago-Cuenca-Bartra-Montoya...de akár a többiek is.
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.12. 13:43:30

http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... generacio/

Érdekes összehasonlítani ezt a 91'-es korosztályt a Messi, Piqué, Fabregas féle évjárattal. Szerintem ezek a játékosok akkorát nem fognak ütni. Nem feltétlenül, azért mert gyengébb képességűek lennének, mint piquéék, persze ez is benne van. DE egyszerűen oda jutottunk, h nincs hely. Ezeknek a srácoknak az a pechjük, h talán a történelem legerősebb(?) csapatába kellene bekerülniük és ez bizony nem egyszerű. Ott van példának Dos Santos vagy Romeu, mindketten nagyon tehetségesek, szinte kész játékosok, de esélyük sincs/se volt bekerülni a nagy csapatba. Utóbbi ugye el is ment.

Thiago, az akiben tényleg hatalmas potenciál van és annak ellenére is van helye a csapatba, h Xavi, Iniesta, Fabregás, Busquets is mellette játszik.
Cuencára kíváncsi leszek. Nem egy különlegesen hatalmas tehetség, de ügyes srác, aki alázatosan játszik :arrow: lehet jövője, ha nem is feltétlen a kezdő csapatban.
Jó lenne, ha a hátvédek közül is valaki felkerülne és megtudna ragadni az első csapatban, mondjuk Bartra vagy Montoya.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
d
Entrenador del Barça

2011.11.10. 15:49:19

Egyik fiatal se győzött meg. Tello nem első osztályú szintű footballista, kevés olyan dolgot láttam tőle, amiért visszakínvánnám a csapata. Az érdekes volt, hogy kirívóan vonal mellett játszott.
Dos Santos szerintem semmi extrát nem nyújtott és a többiekkel ellentétben én pontosnak sem éreztem a passzjátékát, mondjuk azt sem értem miért nem engedte többször feljebb lépni Guardiola.
Fontás mindent jól megoldott, volt pár jó szerelése, annyira viszont nem lett próbára téve.
Rafinhának nem sok ideje jutott, érzésem szerint még nagyon ott van a tojáshéj a seggén, de a tehetsége vitathatatlan.
Chino
Llegenda del Barça

2011.11.10. 11:30:38

Engem Tello annyira nem győzött meg, bár a B-ben elég jól tolta az utóbbi meccseken. Még pár meccs kell, hogy pontosabb véleményt lehessen formálni. JDS ellenben nagyon jól játszott, harcos volt és jó labdákat adott. Rafinha bíztató, de a tegnapi meccsből vele kapcsolatban nem vonnék le következtetést, amúgy úgy emléxem azt nyilatkozta (a papa is) hogy ő a brazil válogatottat választja.
Fontás játéka tetszett. Bátran megindult többször is előre, nem jött zavarba, de persze ez nem egy Valencia, Bilbao vagy Sevilla szintű csapat volt.
A visszavágón remélem több fiatalt is látunk majd, a Nou Camp-ban ezt a csapatot –nem lenézve őket– akkor is verni kellene ha 4-5 fiatal kezd.
Forca Barca!!!!
cinkoxid
Barça B

2011.11.09. 23:57:57

ifjoncokról mi a vélemény? Tello olyasmi, mint deulofeu. Egész veszélyes volt, bár az első osztályba az kevés lesz ,hogy hirtelen elhúzza a labdát, és megpróbálja lesprintelni a védőt. Dos santos volt a legjobb közülük szerintem. Jól végezte a dolgát, a passzai erősek és pontosak voltak. Gyorsan tud futni, bár inkább középen tudnám elképzelni.
Fontásra meg próbáltak minél kevesebb feladatot bízni. Azt hiszem jól látszott, hogy guardiola miért nem ad neki játékperceket. Szerintem nincs elég rutinja még, vagy nem tudom. Azért voltak szép szerelései, nem tagadom.
Rafinha keveset játszott, de jó volt. A labdavezetése és a pályán való látása kiváló. Passzolni is pontosan tud, és ennél csak sokkal jobb lesz :P
AZ ellenfélről meg annyit, hogy jobban küzdöttek, mint pl a granada. Egyáltalán nem tömörültek be, támadtak amikor csak tudtak. Bár nyílván nem volt a legerősebb a barca sem, de a Hospitale remekül helyt állt.
Holnap pedig játszik a spanyol u 21, szóval lesz mit néznünk ;) Remélem rafinha a spanyolokat válassza majd, mert jó lenne látni játszani a válogatottban is.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.11.07. 14:16:02

barca0417 írta:kicsit nem értem, hogy a kupa meccsre készülő kerethez felrendelt fiatalok között miért nincsenek olyanok, akik ténylegesen várhatóak később a felnőtt keretbe. Muniesa, Montoya, ... vagy utánpótlás válogatott meccs is lesz? ha ott vannak akkor érthető.
Ők mennek az U21-es válogatottal EB selejtezőre ha jól tudom.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
barca0417
Entrenador del Barça

2011.11.07. 14:13:30

kicsit nem értem, hogy a kupa meccsre készülő kerethez felrendelt fiatalok között miért nincsenek olyanok, akik ténylegesen várhatóak később a felnőtt keretbe. Muniesa, Montoya, ... vagy utánpótlás válogatott meccs is lesz? ha ott vannak akkor érthető.
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.11.07. 10:18:26

sura írta: Igen, ez baj. Ezért nem jó kívülről hozni edzőt a B-hez. Így aztán nehezebb lesz beilleszkedni azoknak, akiket Pep ki akar próbálni.
Eusebio mióta számít "külső" embernek?!
Egyébként én nem sok B meccset láttam, de amit igen, ott sokszor láttam eltérő taktikai megoldásokat már Luis Enrique idejében is. Nem lehet és nem is célszerű egy az egyben ugyanazt csinálni.
sura
Jugador d'estrella

2011.11.06. 10:38:52

AZ a baj, hogy más játékot játszanak, mint az első csapat. KÖzépkezdésnél is rögtön felívelik a labdát...Rövidpasszos játékon is van mit javítani, illetve a labdatartáson, mert elég sok teret hagytak az ellenfélnek. A meccset sokkal jobban élveztem, mint pl egy Granada-Barca mérkőzést. Sajnálhatja, aki kihagyta :twisted: :wink: :[/quote]

Igen, ez baj. Ezért nem jó kívülről hozni edzőt a B-hez. Így aztán nehezebb lesz beilleszkedni azoknak, akiket Pep ki akar próbálni.
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.05. 09:20:19

cinkoxid írta:A meccselemzés korrekt. Én is így láttam a dolgokat. Tello a labdakezelésén javíthatna még, mert néha túl nagyokat tolt, aztán szerelték. Illetve némely esetben lassan indult, de mégis nagy veszély volt.Deulofeut meg nem használják ki, pedig többet is rúghatna. Rafinhát meg várjuk az első csapatba :P
A védelem lehetne kicsit keményebb is, illetve az emberfogás szorosabb, mert a beadásoknál elég rendesen leszakadtak a támadókról.
AZ a baj, hogy más játékot játszanak, mint az első csapat. KÖzépkezdésnél is rögtön felívelik a labdát...Rövidpasszos játékon is van mit javítani, illetve a labdatartáson, mert elég sok teret hagytak az ellenfélnek. A meccset sokkal jobban élveztem, mint pl egy Granada-Barca mérkőzést. Sajnálhatja, aki kihagyta :twisted: :wink: :
Az tuti, hogy egy izgalmas, hajtós, pörgős meccs volt, rengeteg helyzettel, tényleg sajnálhatja, aki nem nézett bele :D
menczel
Entrenador del Barça

2011.11.05. 00:54:29

Kuenká első interjúja. mielőtt kétszer elküldték :)

http://www.youtube.com/watch?v=hYEBKEnxF9A
cinkoxid
Barça B

2011.11.04. 23:02:54

A meccselemzés korrekt. Én is így láttam a dolgokat. Tello a labdakezelésén javíthatna még, mert néha túl nagyokat tolt, aztán szerelték. Illetve némely esetben lassan indult, de mégis nagy veszély volt.Deulofeut meg nem használják ki, pedig többet is rúghatna. Rafinhát meg várjuk az első csapatba :P
A védelem lehetne kicsit keményebb is, illetve az emberfogás szorosabb, mert a beadásoknál elég rendesen leszakadtak a támadókról.
AZ a baj, hogy más játékot játszanak, mint az első csapat. KÖzépkezdésnél is rögtön felívelik a labdát...Rövidpasszos játékon is van mit javítani, illetve a labdatartáson, mert elég sok teret hagytak az ellenfélnek. A meccset sokkal jobban élveztem, mint pl egy Granada-Barca mérkőzést. Sajnálhatja, aki kihagyta :twisted: :wink: :
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.04. 21:57:57

Z.Chris írta:
cinkoxid írta:Este 9kor barca b meccs:P Remélem kezd rafinha és deulofeu, és persze stream is legyen.
Cuenca meg bizonyíthat majd az u21 ben.
Nem elég, hogy kezd Deulofeu, hanem még gólt is lőtt. :)
Félidő:
Cordoba 0 - 1 Barcelona B
Juhú :D Nem nézem a meccset, valaki tud pár szót szólni a meccs képéről, rafinha és deulofeu játékáról?

Na már nézem, eddig egyedül Rafinha jó, többiek elég gyengé, talán még Tello jó. Deulofeu a 2. félidőben 0, talán labdához se ért még. Hátul lyukasak vagyunk, kp pedig elég könnyelmű :D sajnos érik a Córdoba gólja :?

Deulofeu le is jön, a helyén Soriano :)

Meg is van a Córdoba-gól...1-1. Muniesa-hiba, Oier-bravúr, hiába...

Soriano ugyanúgy nem ér labdához, nagy csere volt :D Közben váltottunk támadóbbra, Espinosa helyén Kiko, övé a jobbszél, középen Soriano, balon Tello, ő nagyon aktív. Sorozatban jönnek a jobbnál jobb labdák az oldalára Rafinhától meg JDS részéről, és ezekben benne is van a veszély. A gól óta vannak helyzeteink...

Soriano azta...11 méterről törte el a labdát tiszta helyzetben...

Vége, 1-1. 93. percben Sergi Roberto az 5ösön belül lépte át a labdát, vagy csak nem találta el? Mind1, kimaradt ez is, meg az utolsó bő 20 percben még egy rakat lehetőség, bár korábban meg a Córdobának volt 4-5 komoly helyzete, nagyon kellett Oier. Rafinha jó nagyon, Tello is ígéretes, Dos Santos kiemelkedik a higgadtságával, alig hibázik. Jó volt még Montoya és Planas is. Azért a Córdoba otthonában nem rossz az X, eddig asszem 1 vereségük van ott...
Válasz küldése