La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
PCsabi
aka Game90

2011.11.21. 16:56:48

Fecó, oda akartam, csak az zárva van :) :wink:

Tweet @rafinha_alc93 : "Signed for 2 more years with FCB! Jajaja a wonderful day! Very happy!"

Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára PCsabi 2011.11.21. 17:06:12-kor.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kristop
Entrenador del Barça

2011.11.21. 12:23:20

egyáltalán nem lepődnék meg, ha afellay helyett jövőre cuenca lenne ez a bedobjuk a végére, mert kell a lendület csere. egyszerűen szinte mindenben jobban illik a csapathoz. afellay meg minimál pénzért valahova, ahol a kezdő közelébe kerülhet.
d
Entrenador del Barça

2011.11.21. 11:35:16

palesz77, véleményem szerint ez csak azt mutatja, hogy mennyivel jobban látja a dolgokat Guardiola, mint mi... Pedroval kapcsolatban teljesen igaza volt, mint utóbb kiderült, ő már akkor tudta, hogy miért fog játszani újra és újra a kis spanyol. Én is azok közt voltam, akik akkoriban azt mondták, hogy következő évben már a csapatnál se lesz, de rámcáfolt.
(Busquets kicsit más, én benne rögtön az elején nagy lehetőségeket láttam, csak a szeleburdiságát kellett levetkőznie.)

Guardiola sokszor azokban látja meg a fantáziát, akikről nem is gondolnánk és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy jó kézzel nyúl a játékosokhoz. Lehet, hogy ez most azt jelenti, hogy Cuenca jövőre már végleg az első csapathoz kerül, az is lehet, hogy most csak besegített, amíg szűk lett a keret, nem tudni, de én ebben az ügyben nagyon megbízom Guardiolában.

Megjegyzem Cuenca eléggé más stílusú játékos, mint Pedro, vagy Villa, más volt a szerepköre is némileg, sokkal inkább a szélet próbálja bejátszani, abban vannak az erősségei, gyors, meg tudja húzni a lasztit, viszont talán a kapu elé ritkábban tud érkezni, mint góllövő kevésbé számíthat rá a csapat talán. Így én inkább egy alternatív taktikai lehetőséget látok a személyében, mintsem egy Villát kiszorító tehetséget.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.11.20. 11:21:36

Tocy írta:...
Én csak azt mondtam, hogy amíg ott volt Alexis is a pályán teljesen eltűnt... Utána meg tényleg feljavult, de én ennek ellenére MÉG nem követelem a csapatba mint sokan mások, hagynám érni a B csapatban. Még kevés, de idővel ez változhat. :wink:

A többi részhez meg annyit, hogy szerintem Pepen kívül senki nem értette anno, hogy miért kell annyit játszatni Pedrot és Busit. Az idő persze őt igazolja, de nekem máig nem tetszik, hogy a csapaton belüli "szamárlétrát" néha semmibe veszi Pep. Ami persze kivételesen tehetséges játékosoknál érthető, de azért Pedro bőven nem ilyen, ő egy jó munkás ember inkább. Persze örülök már hogy ilyen jól játszik - bár az utolsó fél/egy éve nem sikeredett a legjobbra, de hát van ez így -, csak nekem ez kicsit böki a csőröm, hogy vannak olyanok akik bármikor megkapják a lehetőséget, vannak akik egy jó teljesítmény után sem - most hülye példa, de Bojan 2 éve a Tenerife ellen 3 gólpasszt adott, jól játszott, erre 3 meccsen keresztül még csere se volt kb, míg Pedro a szezon elején csak szerencsétlenkedett szinte a góljaitól eltekintve, szinte fájt nézni mit csinál összjátékban, de minden egyes meccsen kezdő volt utána. Tudom hogy "Bojan nem Barca szint" meg stbstb, de értitek szerintem hogy mit akartam mondani ezzel, van aki több rossz meccs után is még kezdő, míg van akinek elég pár rosszabb meccs és nem is játszik. Pl Afellay is több lehetőséget érdemelt volna tavaly tavasszal, amikor Villa és Pedro egymást múlták alul teljesítményben, mégse játszott szinte soha... De mindegy, ez már kicsit off, bocsi érte, hagyom is a témát. :oops:
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.11.20. 10:59:09

Nem egy látványos figura a pályán, de láttuk hogy azért képes szép megmozdulásokra! Én teljesen elégedett vagyok vele, lényegében a semmiből került az első csapatba, hiszen az ő nevét nem emlegetik annyiszor mint a többiekét. Ehhez képest megállja a helyét, és ne feledjük hogy még csak most került fel. Valószínűleg nem ő lesz az új varázslónk, de az új Pedronk még lehet, és az ilyen típusú játékosok is rendkívül fontosak! Lásd Pedro! :)

A lényeg hogy szerintem egy rossz szavunk nem lehet rá, nyilván Pedro felépülésével, és ott van ugye Villa és Alexis is, csak elvétve kap majd lehetőséget, de jó látni egy újabb embert, akire lehet számítani a fiatalok közül!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.20. 10:43:51

Sztem meg Cuenca nem játszott rosszul, elég keveset is ment felé a labda, de az első félidőben valóban keveset is mutatott vele. Aztán a másodikban már feljavult, bátrabb lett, cselezgetett is, és az összjátékban hihetetlen jól vett részt ismét, ott már passzoltak neki többet a többiek. Nem értem ezt a negativitást, ami felé árad, Pedro első évében milyen volt? Busquets első évében milyen volt? Cuenca még fiatalabb is náluk, és sztem ő a legmeggyőzőbb 3uk közül...ja és Bojannál semmivel sem gyengébb, sőt, őt meg mindenki a csapatba követelte...és Pedro is kapott ennyi lehetőséget anno, nem kell Cuencától elvenni az érdemet azért, mert most hirtelen kezdő lett.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.11.20. 10:11:51

Én inkább úgy mondanám, hogy ameddig Sánchez a pályán volt, addig nem csinált semmit szinte. Nekem már szúrta a szemem, hogy mennyire nincs játékban, aztán amikor nem jött le a fejem fogtam hogy őt miért kell fent hagyni. Aztán onnantól elkezdett valamit csinálni, volt 2 zseniálisan szép csele, aztán meg az a megpattanó gólpassza, egy lövés meg jól részt is vett az összjátékban. De a tegnapi produkciója nagyon kevés, ha a meccs első 20 percében csinálja ezeket, és utána ereszt le ennyire, akkor inkább lenne negatív a vélemény róla mint pozitív, szerencséjére a végére pörgött fel, és ez marad meg mindenkiben... Én viszont nem dicsérem meg. Vagyis de. Azt a szintet hozta, amit tőle el lehet várni. Voltak ígéretes megmozdulásai - a végén ugye amiket írtam -, de még magas neki ez a szint. Szóval ahhoz képest hogy ifi, lég jól tolta... De lassan vissza kéne tenni a B-be, most hogy mindenki felépült, aztán kupameccsekre jöhet fel meg 1-1 gyengébb bajnokira a Bl meccsek előtt. :wink:És még mielőtt valaki azt hinné, hogy nem csípem, nekem nagyon szimpatikus a gyerek, látok is benne fantáziát. De még elég neki a B csapatban fejlődnie egy ideig, ne "vegye el" a lehetőséget a nagyok elől amikor nem tud többet hozzátenni a játékhoz... Értitek szerintem.
cinkoxid
Barça B

2011.11.20. 00:05:27

Tudom, hogy a többi fiatal is képes lenne hasonlóra, de most nem ők kaptak lehetőséget, így izsáknak örülünk. Az első félidőben tényleg nem sok mindent csinált, rögtön lepasszolta, ha hozzákerült a labda, stb. De a másodikban már figyelemreméltó volt. Ha felépülnek az alapemberek+formába jön villa, sanchez, pedro, akkor tényleg nem lesz már helye az első csapatban. De addig is jó látni valami újat a barcában.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.19. 22:00:24

cinkoxid írta:Cuenca milyen cseleket csinált már a vége fele :D Majdnem összejött neki a gól is. Megjön az önbizalma, akkor talán többet lő majd kapura. Van benne potenciál bőven.
szerintem meg deulofeu,soriano,tello,rafinha is le tudná ezt hozni, ha ennyi lehetőséget kapna az A csapatnál, mint cuenca.

ügyes a srác, de első félidőben egy nagy labdán kívül full el volt tűnve, labdába is alig ért, mintha pályán sem lett volna.
a végére felpörgött, ott már jól játszott.

de továbbra is tartom (csak mert barca drukkerek körében könnyű elszállni a fiataljainktól) hogy jó játékos, de ha villa formába lendül, pedro felépül, akkor a padra is csak elvétve kellene odaférjen.
cinkoxid
Barça B

2011.11.19. 21:53:04

Cuenca milyen cseleket csinált már a vége fele :D Majdnem összejött neki a gól is. Megjön az önbizalma, akkor talán többet lő majd kapura. Van benne potenciál bőven.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.19. 21:02:16

grat a b csapatnak.

amúgy cuencával nekem semmi bajom, de (bár volt egy szép passza messinek, amit kihagyott az argentin) szokás szerint iszonyat keveset van játékban, el is felejtettem sokszor, hogy fenn van.

nem értem, miért kell ennyire tolni, bár most gondolom a válogatott szünet miatti rotáció, de én nem látok annyira sokat a srácban, páran le tudnák még ezt hozni a b-ből.

azért rúgjon ma kettőt, és cáfoljon rám, az lenne a legjobb.
PCsabi
aka Game90

2011.11.19. 19:27:17

67. perc, kicsik vezetnek a Murcia ellen idegenben, Deulofeu lőtte a gólt a 65. percben.

Tello is betalált a végén.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
d
Entrenador del Barça

2011.11.18. 14:01:52

Én azért erősen kétlem, hogy ne próbálnának meg pénzt kihozni a B csapat játékosaiból, nagyobb a valószínűsége annak, hogy csak ennyit sikerül kisajtolni belőlük. A legtöbb távozónak sajnos egyszerűen lejárt a szerződése mielőtt bárki hajlandó lett volna értük komoly pénzt letenni az asztalra. Nem nagyon tudnék a közelmúltból olyan játékost mondani, akiért ne kapott valami normális összeget a Barca és bármilyen szinten meghatározó játékossá vált volna utána, legfeljebb ha lejárt a szerződése már.

Azt se felejtsük el, hogy itt a fórumon könnyen dobálózunk a 40 milliókkal, de 2 millió euró piszok sok pénz a legtöbb klubnak és amíg mindenütt csődközeli helyzetek vannak, addig nem is nagyon fog ez változni. A barca B-seket továbbra sem pénzes élcsapatok viszik.
Chino
Llegenda del Barça

2011.11.18. 10:17:44

shutterisland írta:
viszont ha vannak jó játékosaink ígéretes jövővel, vagy 2.osztály gólkirálya, akkor nem aprópénzért passzoljuk el őket, hanem csináljunk jó bizniszt velük.

a barca b-ből 90%-ban ingyen távoznak a játékosok, sokszor spanyol elsőosztályú klubhoz, vagy olyan csapatokba, mint a juve, blackburn, benfica,stb.
Ez pontosan így van. Hiába a 2. osztályban volt gólkirály azért nem két milláért kellene elpasszolni. (asszem annyit fizettek volna érte a nyáron)
De említhetnénk Oriol-t, akinek nem mondhatni, hogy rosszul megy Angliában, és tudjuk mennyit profitáltunk belőle, még akkor is ha opció van rá, ráadásul nem kicsit gyengítjük az ilyen transzferekkel a B-csapatot. Feljött Thiago, Fontás, elment Romeau, Cuenca sokszor fent játszik és még lehetne sorolni. Még szerencse, hogy azért felkerülnek olyanok, mint Rafa vagy Gerard.
Forca Barca!!!!
sura
Jugador d'estrella

2011.11.17. 16:51:28

Rafinha 2015-ig elkötelezi magát. És amilyen papája van, úgy sem nyugszik, amíg nem kerül az A keretbe.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.17. 13:59:06

de amúgy ez egyértelmű, hogy nem férhet be mindenki a csapatba, főleg, hogy tele van klasszisokkal az első csapat.

viszont ha vannak jó játékosaink ígéretes jövővel, vagy 2.osztály gólkirálya, akkor nem aprópénzért passzoljuk el őket, hanem csináljunk jó bizniszt velük.

a barca b-ből 90%-ban ingyen távoznak a játékosok, sokszor spanyol elsőosztályú klubhoz, vagy olyan csapatokba, mint a juve, blackburn, benfica,stb.
barca99
Llegenda del Barça

2011.11.17. 12:13:11

Chino írta:Nem a képességeivel van a baj, hanem hogy már túl "idős".
Igen, egyébként klasszis a srác, csak az a fránya kor. 26 évesen már gáz felhozni valakit a nagycsapathoz. :)

Nyilván a képességeivel van a baj, azért játszik 26 évesen a tartalék csapatban. Biztosan nem egy ügyetlen gyerek, de valószínűbb, hogy az első osztály alja, legfeljebb a közepe lehet az ő szintje.

Nem is értem, hogy lehet nagy jövőt látni egy olyan játékosban, aki 24 évesen kimondottan azért jött, hogy rutint és tapasztalatot hozzon a fiatalok közé. Jól nézne ki, ha minden évben a legjobb másodosztályú játékosokra csorgatnánk a nyálunkat. :D
Chino
Llegenda del Barça

2011.11.17. 10:24:56

Sorianot szinte 100 százalék, hogy nem látjuk a nagy csapatban. Max 1-2 kupameccsen vagy gyenge csapat ellen. Nem a képességeivel van a baj, hanem hogy már túl "idős". Ráadásul ha jól tudom azt nyilatkozta, hogy ha nem kerül fel az A-ba akkor nyáron lécel. Ráadásul így is majdnem elment már a Salzburgba, ha nem csalnak az emlékeim

Rafinha-nak lehet jövője az A csapatban, és szerintem 2-3 év múlva akár szerződést is kaphat, csak ne járjunk úgy vele mint Fontás-szal.

Sergi Roberto-nak én kb. 40%-ot adok, Gerard-dal pedig óvatosan kellene bánni, nehogy elbízza magát és negyobb legyen a füstje, mint a lángja.

Szerintem Rafinha-nak és Montoya-nak van a legnagyobb sansza, Bartra és Muniesa a jövő zenéje.
Akire leginkább kiváncsi vagyok az Cuenca. Pep lát benne fantáziát és szerintem nem is véletlenül. A kérdés hogy hosszútávon is számol-e vele.
Forca Barca!!!!
messideco
Presidente del Barça

2011.11.17. 00:03:15

Montoya, Sergi Roberto és Soriano... Nekem ők a favoritok.
Montoya lassan a tűz közelében, Sergi Roberto már játszott, de érzésem szerint nem fog az első csapathoz csatlakozni, Sorianot pedig szerintem Pep nem veszi számításba :(
Kép
"And my heart will leave you never."
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.16. 23:50:43

örömmel olvasom, hogy rafinha 2015-ig hosszabbított. :)

a baj csak az, hogy sem ő, sem deulofeu nem kerülhet szerintem még évekig oda, és remélem nem veszítjük el őket.

rengeteg nagyszerű játékos jön ki a la masiából, a sors kegyetlensége, hogy nem egy közülük el fog távozni, pedig szívesen megnéztük volna őket majd a nagycsapatban.
muniesa,bartra,dos santo,tello,cuenca,deulofeu,rafinha...és még sorolhatnám a b-ből a neveket.
a bőség zavara.

mondjuk nem is lenne ezzel baj, ha anyagilag megszednénk magunkat a felesleges fiatalokból.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.15. 16:53:28

cinkoxid írta:Tegnap a fiatalok nagyon jók voltak. Thiago tényleg minden meccsen jobban játszik :D
U21 es EB döntő elég durva lesz majd, ha német-spanyol találka lesz.
Azt azért jegyezzük meg, h Thiago és Bartra is bevette a tegnapi meccsen a kaput! :)
Thiago tiziből
cinkoxid
Barça B

2011.11.15. 16:02:58

Tegnap a fiatalok nagyon jók voltak. Thiago tényleg minden meccsen jobban játszik :D
U21 es EB döntő elég durva lesz majd, ha német-spanyol találka lesz.
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.12. 14:04:55

Még1 Messi semelyik korosztályban sem lesz, ez tény. Fábregas is különleges tehetség, de hozzá hasonlót talán lehet találni. Viszont ebben a korosztályban több olyan játékos van, akikből lehet igazi klasszis. Nagy pech valóban, hogy egy ilyen csapatba kéne beépülniük, egy 2003 körüli csapatba jóval egyszerűbben beférne Thiago-Cuenca-Bartra-Montoya...de akár a többiek is.
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.12. 13:43:30

http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... generacio/

Érdekes összehasonlítani ezt a 91'-es korosztályt a Messi, Piqué, Fabregas féle évjárattal. Szerintem ezek a játékosok akkorát nem fognak ütni. Nem feltétlenül, azért mert gyengébb képességűek lennének, mint piquéék, persze ez is benne van. DE egyszerűen oda jutottunk, h nincs hely. Ezeknek a srácoknak az a pechjük, h talán a történelem legerősebb(?) csapatába kellene bekerülniük és ez bizony nem egyszerű. Ott van példának Dos Santos vagy Romeu, mindketten nagyon tehetségesek, szinte kész játékosok, de esélyük sincs/se volt bekerülni a nagy csapatba. Utóbbi ugye el is ment.

Thiago, az akiben tényleg hatalmas potenciál van és annak ellenére is van helye a csapatba, h Xavi, Iniesta, Fabregás, Busquets is mellette játszik.
Cuencára kíváncsi leszek. Nem egy különlegesen hatalmas tehetség, de ügyes srác, aki alázatosan játszik :arrow: lehet jövője, ha nem is feltétlen a kezdő csapatban.
Jó lenne, ha a hátvédek közül is valaki felkerülne és megtudna ragadni az első csapatban, mondjuk Bartra vagy Montoya.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
d
Entrenador del Barça

2011.11.10. 15:49:19

Egyik fiatal se győzött meg. Tello nem első osztályú szintű footballista, kevés olyan dolgot láttam tőle, amiért visszakínvánnám a csapata. Az érdekes volt, hogy kirívóan vonal mellett játszott.
Dos Santos szerintem semmi extrát nem nyújtott és a többiekkel ellentétben én pontosnak sem éreztem a passzjátékát, mondjuk azt sem értem miért nem engedte többször feljebb lépni Guardiola.
Fontás mindent jól megoldott, volt pár jó szerelése, annyira viszont nem lett próbára téve.
Rafinhának nem sok ideje jutott, érzésem szerint még nagyon ott van a tojáshéj a seggén, de a tehetsége vitathatatlan.
Válasz küldése