Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Kíváncsi vagyok Cubarsínak odaaadták-e a kocsit.Deluigi írta: ↑2025.02.14. 12:02:20https://www.youtube.com/watch?v=wt8ubTxKB5s
Jo kis csapatepito trening.
Es jo igy latni a jatekosokat...
These 1.5 billion will be distributed as 900 million for the future Camp Nou, 420 million for the new Palau Blaugrana, 100 million for the development of the environs and the Barça Campus, 60 million for investments agreed to in the MPGM (Modification of the General Metropolitan Plan) and 20 million for possible improvements to the Estadi Johan Cruyff.
Szerintem ez a gyakorlatban egy új stadion. Olyan kevés maradt a régiből. Persze ízlések és pofonok, hogy 21. századi Camp Nou vagy 0-ról egy tök más stílus tetszik jobban valakinek. Még én sem tudom..dingdong írta: ↑2025.01.28. 11:38:10Mivel nem tudjuk az igazságot sem a végső számot ezért ez teoretikus de a 900M nem rossz szám. Pl az egyik legújabb a spurs stadionja 1 milliárd volt 2019-ben. Ahhoz nem kell szakértőnek lenni, hogy értsük azóta milyen súlyos dolgok történtek a gazdasággal azóta. Biztosan készültek vadiuj stadionok sokkal kevesebb pénzből de nem ilyen méretben. A felújítás nem egyellő azzal, hogy szemétdombra építünk hanem lehet egy jó módszer arra, hogy a régi világszerte ismert és szeretett stadionunk identitását valamilyen formában megőrizzük (pl Berlin olimpia stadion). Viszont amit szerintem te is ki szeretnél ebből hozni az az, hogy a magasztos gondolat mellé remélhetőleg társul a jelenlegi legmodernebb kivitelezés és funkciók. Bennem ez egy nagy kérdés nem az, hogy szép lesz-e. Pl a bernabeu eszméletlen ronda de europa legmodernebb multi funkcios stadionja.gránit írta: ↑2025.01.28. 02:21:25A stadionprojektben nekem leginkább a költségek nem tetszenek. Totál új stadionok épülnek kb ilyen összegért vagy olcsóbban. Óriási adósságba vertük magunkat az eddigieket megfejelve. Hosszú távon fogjuk törleszteni, de ez azt is jelenti, hogy hosszú távon el fogja vinni a bevételeink egy részét.
Zárójelbe megjegyezném, hogy döbbenetes amerikában milyen pénzekből épülnek 50-60-70 ezres stadionok. Felfogni sem bírom. Elképesztő mi pénz van az NFL-ben NBA-ben stb miközbe töredék a nézettsége az europai focihoz képest.
Mivel nem tudjuk az igazságot sem a végső számot ezért ez teoretikus de a 900M nem rossz szám. Pl az egyik legújabb a spurs stadionja 1 milliárd volt 2019-ben. Ahhoz nem kell szakértőnek lenni, hogy értsük azóta milyen súlyos dolgok történtek a gazdasággal azóta. Biztosan készültek vadiuj stadionok sokkal kevesebb pénzből de nem ilyen méretben. A felújítás nem egyellő azzal, hogy szemétdombra építünk hanem lehet egy jó módszer arra, hogy a régi világszerte ismert és szeretett stadionunk identitását valamilyen formában megőrizzük (pl Berlin olimpia stadion). Viszont amit szerintem te is ki szeretnél ebből hozni az az, hogy a magasztos gondolat mellé remélhetőleg társul a jelenlegi legmodernebb kivitelezés és funkciók. Bennem ez egy nagy kérdés nem az, hogy szép lesz-e. Pl a bernabeu eszméletlen ronda de europa legmodernebb multi funkcios stadionja.gránit írta: ↑2025.01.28. 02:21:25A stadionprojektben nekem leginkább a költségek nem tetszenek. Totál új stadionok épülnek kb ilyen összegért vagy olcsóbban. Óriási adósságba vertük magunkat az eddigieket megfejelve. Hosszú távon fogjuk törleszteni, de ez azt is jelenti, hogy hosszú távon el fogja vinni a bevételeink egy részét.
Ebben egyetértek Gránittal. A szponzori pénzek kellenek.gránit írta: ↑2025.01.28. 02:21:25Ez így van, de Laporta sem véletlenül teszi azt, amit. Minden bejelentése hatalmas ovációt vált ki. Még huszonhatszor be lesz jelentve, hogy most már egy hajszál híján kész vagyunk. Mindegy, hogy nem, ezek a bejelentések óriási lelkesedést váltanak ki, ezért csinálja.csababarca írta: ↑2025.01.27. 22:34:40Nekem az egész stadionkérdésben csak az a problémás, hogy Laporta nagy döngő mellkassal néha bejelenti, hogy mikor lesz kész, aztán sehol semmi.
Nincs ezzel baj, csak maradjon csendben, majd kész lesz amikor kész lesz.
De tipik haszonlesés és nagyotmondás a részéről.
Eleve egy ekkora projektre nevetséges időhatárt szabtak, aki valaha csak kifestett egy szobát tudta, hogy ez nem reális.
A stadionprojektben nekem leginkább a költségek nem tetszenek. Totál új stadionok épülnek kb ilyen összegért vagy olcsóbban. Óriási adósságba vertük magunkat az eddigieket megfejelve. Hosszú távon fogjuk törleszteni, de ez azt is jelenti, hogy hosszú távon el fogja vinni a bevételeink egy részét.
Ez így van, de Laporta sem véletlenül teszi azt, amit. Minden bejelentése hatalmas ovációt vált ki. Még huszonhatszor be lesz jelentve, hogy most már egy hajszál híján kész vagyunk. Mindegy, hogy nem, ezek a bejelentések óriási lelkesedést váltanak ki, ezért csinálja.csababarca írta: ↑2025.01.27. 22:34:40Nekem az egész stadionkérdésben csak az a problémás, hogy Laporta nagy döngő mellkassal néha bejelenti, hogy mikor lesz kész, aztán sehol semmi.
Nincs ezzel baj, csak maradjon csendben, majd kész lesz amikor kész lesz.
De tipik haszonlesés és nagyotmondás a részéről.
Eleve egy ekkora projektre nevetséges időhatárt szabtak, aki valaha csak kifestett egy szobát tudta, hogy ez nem reális.
A stadionos részt azért szerintem elég durva Laportára fogni. Az tuti, hogy kb semmi köze a csúszásokhoz, az építőipar ilyen. A kieséses kalkulációkat nem néztem át, de fogadjuk el, és? Mi mást lehetne tenni, ne újítsuk fel a Camp Nout? Már több, mint időszerű volt. Ebből is látszik amúgy, mennyire stratégiai döntéseket hoz, és mennyire hosszútávon gondolkodik. Ha tutira meg akarta volna nyerni a következő választást, nem kezdi el a projektet, senki nem rótta volna fel neki.
https://www.eurobarca.hu/hirek/nyilatko ... huzamosan/Andris írta: ↑2025.01.27. 13:49:41Kicsit más:
Egy kompetens vezetőség a világ bármely komolyan vehető gazdasági entitásánál kötbéres szerződéseket szokott kötni, különös tekintettel az építőipari beruházásokra.
Ki látott cikket az elmúlt hetekben, hogy a Limak hány tízmillió euró kötbért fizet a klubnak? Én biztos nem.
Aztán hogy ez most kellene vagy kell, azt ki tudjaAzt is megjegyezte, hogy a Limaknak egymillió eurós kötbért kellene fizetnie minden egyes olyan napért, amellyel eltérnek a megadott időponttól: „Minden szerződésnek vannak kötelezettségei és garanciái. Van kötbér, és a munkálatok végén elemezni fogjuk ezt a helyzetet, amelyeknek nem mindig volt közük az építőipari vállalathoz.”
Azért ez a csúszás tényleg durva, de ismerjük az építőipart. Igazából az a felháborító, hogy Bartomeuék éveket ültek a projekten, majd a Realhoz hasonlóan simán megcsinálhattuk volna Covid alatt zavartalanul a zárt kapus meccsek idején, bevételkiesés nélkül.Andris írta: ↑2025.01.27. 13:49:41Nem is figyeltem, de ahogy látom, mostmár November de inkább Februárból eljutottunk oda, hogy valszeg Májusra sem költözhetünk vissza.
Ezt a személyes benyomásomat amúgy leírtam már Októberben, mikor körbevándoroltam a stadiont, de akkor körberöhögtek érte.
Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy az elnökség esküdött a 2024 Novemberi visszaköltözésre.
Kicsit más:
Egy kompetens vezetőség a világ bármely komolyan vehető gazdasági entitásánál kötbéres szerződéseket szokott kötni, különös tekintettel az építőipari beruházásokra.
Ki látott cikket az elmúlt hetekben, hogy a Limak hány tízmillió euró kötbért fizet a klubnak? Én biztos nem.
Őrült szerencséje Laportának, hogy épp van egy jó periódusunk a pályán. Vagy mondhatnám úgy is, hogy őrült szerencsénk van a La Masiával, hála Cruyfféknak.
Ha minden igaz a stadionokra és az eduőközpontokra felvett hitelek, az utánpótlás, a női foci nem számít bele. Bár utóbbi kettő nem hiszem, hogy akkora tétel lenne. (bár a jelen helyzetben lehet, hogy annak számít)
A stadiont nem tudom, de szerintem minden szakág számít, azzal állapítják meg a bérsapkákat. Ami kb a világ vicce lenne, ha nem lenne ilyen tragikus.
Úgy tudom a stadion fejlesztés, edzőpályák, női foci stb. nem érintik az FFP-t.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.24. 13:09:44Alapból, amiről nem esik szó sosem.
1,5 milliárdos Espai Barca projekt
Új Camp Nou 900 millió
Palau Blaugrana 420 millió (7500 főről 15000 főre építve)
Barca Campus és környezete 100 millió
Johann Cruyff stadion fejlesztése 20 millió
-fcbarcelona.com
Pontosan tegnap gondolkodtam, hogy nem akarják e csökkenteni a szakágak számát, a Realnal ugye csak a női foci és a kosárlabda maradt.
Ha igazak a számok, egy óriási költség az Espai Barca projektből a fedett stadionra megy, (szóval megkaptam a választ)a Johan Cruyff stadionra elméletileg tető kerül.
Így az FFP számunkra valószínűleg továbbra is kedvezőtlen lesz.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Templat ... a_sections
Akit érdekel, itt vannak a szakágak.
Éppen a napokban néztem friss képeket róla. Hát nem nagyon tudom elképzelni, hogy a szezon végére elkészülnének vele.