Leo Messi
- Chino
- Llegenda del Barça
Én leginkább azt nem értem, hogy miért jár folyamatosan közszájon, hogy Cr komplettebb játékos mint Messi.
Ezen elgondolkodtam néhányszor, de valahogy nem volt kerek.
Néhány összetevőt vettem alapul.
Pl.:
Játékintelligencia: Messi>Cr
Celezőkészség: Messi>Cr
Távoli lövések: Messi<Cr
Szabadrúgások: Messi >/=Cr
Fejelés: Messi<Cr (már csak fizikai felépítés miatt is)
Gyorsaság labda nélkül: Messi<Cr
Gyorsaság labdával: Messi>Cr
Passzpontosság: Messi>Cr
Kombinatív játék: Messi>Cr
Fizikai testfelépítés: Messi<Cr
Szerintem kb. ezek a legfőbb paraméterek egy játékosnál, de nyugodtan ki lehet egészíteni.
Nem vagyok hatalmas Messi fan és elismerem Cr-t, de azt hiszem elég korrekt volt az összehasonlítás, viszont akkor hogyan lehet Cr sokkal komplettebb? Ráadásul Messi fiatalabb két évvel és ha megkopik a gyorsasága még akkor is lesz posztja ahol kiemelkedőt alkothat, ellenben a másik a legfőbb fegyverét veszítené el.
De írhattam volna még gólerősséget, assistokat stb., de az se a portugál felé billentette volna a mérleg nyelvét.
Ellenben idén Cr szerintem megérdemli a bogyót. Nyáron kb. ugyanúgy álltak, de az ősz egyértelműen a portugálé volt (amihez Messi sérülése is kellett), Ribéry pedig vicc lenne.
Ezen elgondolkodtam néhányszor, de valahogy nem volt kerek.
Néhány összetevőt vettem alapul.
Pl.:
Játékintelligencia: Messi>Cr
Celezőkészség: Messi>Cr
Távoli lövések: Messi<Cr
Szabadrúgások: Messi >/=Cr
Fejelés: Messi<Cr (már csak fizikai felépítés miatt is)
Gyorsaság labda nélkül: Messi<Cr
Gyorsaság labdával: Messi>Cr
Passzpontosság: Messi>Cr
Kombinatív játék: Messi>Cr
Fizikai testfelépítés: Messi<Cr
Szerintem kb. ezek a legfőbb paraméterek egy játékosnál, de nyugodtan ki lehet egészíteni.
Nem vagyok hatalmas Messi fan és elismerem Cr-t, de azt hiszem elég korrekt volt az összehasonlítás, viszont akkor hogyan lehet Cr sokkal komplettebb? Ráadásul Messi fiatalabb két évvel és ha megkopik a gyorsasága még akkor is lesz posztja ahol kiemelkedőt alkothat, ellenben a másik a legfőbb fegyverét veszítené el.
De írhattam volna még gólerősséget, assistokat stb., de az se a portugál felé billentette volna a mérleg nyelvét.
Ellenben idén Cr szerintem megérdemli a bogyót. Nyáron kb. ugyanúgy álltak, de az ősz egyértelműen a portugálé volt (amihez Messi sérülése is kellett), Ribéry pedig vicc lenne.
Forca Barca!!!!
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Azért, mert ő az MVP, azaz a legértékesebb játékos, mivel bebiztosították a lábait
(sz*rni rá)
Alapból azt nézd, hogy nagyon kevés embert tudsz meggyőzni arról, hogy a dolgokat, és úgy általánosságban véve az egész világot a racionalitások alapján vizsgálja. Úgy is ott lesz benne, hogy mi volt a múltban, ki, hogy viselkedett és a másik hogyan vélekedik mindenről. Tehát nem a racionalitás, hanem csupán érzelmi alapon döntenek... Ha a focitól elvonatkoztatunk, ez akkor is igaz. Az ember magába szállhat, ez lesz a megoldás akkor is a legtöbb esetben. Maximum nem látják be.

Alapból azt nézd, hogy nagyon kevés embert tudsz meggyőzni arról, hogy a dolgokat, és úgy általánosságban véve az egész világot a racionalitások alapján vizsgálja. Úgy is ott lesz benne, hogy mi volt a múltban, ki, hogy viselkedett és a másik hogyan vélekedik mindenről. Tehát nem a racionalitás, hanem csupán érzelmi alapon döntenek... Ha a focitól elvonatkoztatunk, ez akkor is igaz. Az ember magába szállhat, ez lesz a megoldás akkor is a legtöbb esetben. Maximum nem látják be.

- kas7as
- Jugador del Barça
http://www.sport.es/es/opinion/humor/20" target="_blank ... 3075.shtml
http://estaticos.sport.es/resources/jpg ... 944540.jpg" target="_blank
En nem ertem ezt! Hogy lehet, h Ronaldo az MVP, mikor Messi mindenben elotte jar?
http://estaticos.sport.es/resources/jpg ... 944540.jpg" target="_blank
En nem ertem ezt! Hogy lehet, h Ronaldo az MVP, mikor Messi mindenben elotte jar?
"Szabadidejében gombát szed - és aki gombát szed, rossz ember nem lehet."
Guardiola állítása Xaviról.
Guardiola állítása Xaviról.
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Tata pedig nehezen viseli ezeket a hirtelen játékosmozgásokat, összeomlik a győzelmi kényszer és a Messi függőség terhe alatt, ezért már biztonsági okokból tárgyalásokat is kezdeményeztek Ricardo Monizzal, nehogy valaki lecsapjon rá idő előtt.
Egyébként az is érdekes, hogy sörvirsli mindig megtalálja ezeket a negatív, gerjesztő, esetleg egyszerű baromságokról szóló cikkeket, és ezt előszeretettel meg is osztja mindenkivel
Egyébként az is érdekes, hogy sörvirsli mindig megtalálja ezeket a negatív, gerjesztő, esetleg egyszerű baromságokról szóló cikkeket, és ezt előszeretettel meg is osztja mindenkivel

-
- Az Év fórumozója 2013
Cristiano Ronaldót pedig hatalmas lelki trauma érte, amikor ezt a hírt olvasta az évezred második leghitelesebb lapjának választott El Confidencialban (a Punto Pelota győzött egyébként ezen a voksoláson), ezért több angol, spanyol és libanoni médium szerint is beajánlotta magát a Manchester Cityhez. Az angol klub vezetői érthető módon rendkívül örültek annak, hogy a portugál játékos megkereste őket, viszont kis gondolkodás után arra is rájöttek, hogy így kénytelenek lesznek megszabadulni Sergio Agüerótól, akinek a fizetése jelentős összegeket emészt fel. Így hát felajánlották az argentin támadót a Bayern Münchennek, ugyanis Pep Guardiola Agüero iránti imádata köztudott tény. A katalán mesternek a hírek szerint rendkívüli boldogságot okozott ez az ajánlat, így azon nyomban ki is adta Arjen Robben útját, aki rögtön felvette a kapcsolatot az FC Barcelona képviselőivel, és a tárgyalások olyan jól haladnak a Marca szerint, hogy a holland szélső akár már januárban csatlakozhat a katalánokhoz. Ezen viszont megsértődött Afellay, aki eddig a klub egyetlen holland játékosának megtisztelő szerepkörét élvezhette, úgyhogy bejelentette, hogy a Petropavloszk-Kamcsatszkij FC-ben folytatja pályafutását.sörvirsli írta:...
---
Nevetséges, hogy szóba hoznak ilyeneket...
- sörvirsli
- Capitá del Barça
A nap híre:
A spanyol sajtóban lábra kapott híresztelések szerint jövő nyáron szó eshet Lionel Messi fővárosba költözéséről. Az argentin labdarúgót ugyanis állítólag jelenlegi klubja, az FC Barcelona kiárusítaná, és természetesen csakis olyan dúsgazdag vevő jöhetne szóba, amilyen a real madrid.
Tény, maga lenne az igazi szenzáció, ha az eddig Madridban nem túlzottan kedvelt Messi átruccanna a madridhoz. Lapértesülések szerint a katalánok 150 millió eurót kérnek majd el a dél-amerikai kiválóságért, és ő persze menne is, hiszen a mostani éves 16 millió euró fizetése helyett húszmilliót kérne, amit persze feltehetően meg is adnának neki.
Igaz, Florentino Pérez, a Real Madrid klubigazgatója egyelőre csak Messi ügynökeivel tárgyalt, de nem mondott sem igent, sem nemet.
forrás: El Confidencial

A spanyol sajtóban lábra kapott híresztelések szerint jövő nyáron szó eshet Lionel Messi fővárosba költözéséről. Az argentin labdarúgót ugyanis állítólag jelenlegi klubja, az FC Barcelona kiárusítaná, és természetesen csakis olyan dúsgazdag vevő jöhetne szóba, amilyen a real madrid.
Tény, maga lenne az igazi szenzáció, ha az eddig Madridban nem túlzottan kedvelt Messi átruccanna a madridhoz. Lapértesülések szerint a katalánok 150 millió eurót kérnek majd el a dél-amerikai kiválóságért, és ő persze menne is, hiszen a mostani éves 16 millió euró fizetése helyett húszmilliót kérne, amit persze feltehetően meg is adnának neki.
Igaz, Florentino Pérez, a Real Madrid klubigazgatója egyelőre csak Messi ügynökeivel tárgyalt, de nem mondott sem igent, sem nemet.
forrás: El Confidencial
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.
Messi-Neymar = the ultimate forward duo
Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Nekem meg mindig az jut ilyen esetben az eszembe, mikor Buzánszky Jenő bácsi mesélte, hogy ők nem voltak másabbak, mint 1 átlagos magyar ember, csak annyi volt a különbség, hogy felismerték őket az utcán. Ugyanúgy dolgozniuk kellett (pl a 2 élő legenda vasutasok voltak), illetve sérülés esetén a megyei szinten is gyakori vizes flakonnal gyógyították őket, mármint a benne lévő "gyógyvízzel"MQuC írta: A videó ismét szenzációs egyébként. Ami még megborzongatja a szőrt a hátamon, hogy milyen profi munka folyik egy klubnál, a leg apróbb részletekig vizsgálnak mindent. Mindenki vágyik rá szerintem, hogy ilyet átéljen. Gondolok most Messi rehabjára.

Messi gyógyuljon csak szépen, ha meg valami nem stimmel hát küldjön el valakit Mo-ra 1 kis gyógyvízért

- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Köszönjük Blatternek és Platininek, az egész FIFa UEFA brigádnak az újabb díjat, amit odaajándékoztak MEssinek.
A videó ismét szenzációs egyébként. Ami még megborzongatja a szőrt a hátamon, hogy milyen profi munka folyik egy klubnál, a leg apróbb részletekig vizsgálnak mindent. Mindenki vágyik rá szerintem, hogy ilyet átéljen. Gondolok most Messi rehabjára.
(Épp ezért furcsa mindig, ha olyat hall az ember, mint ami pl. az Akeem ügy hátterében zajlik.)
Na mindegy, cikáznak a gondolataim, szóval lezárom, mielőtt nagyon OFF lennék.

A videó ismét szenzációs egyébként. Ami még megborzongatja a szőrt a hátamon, hogy milyen profi munka folyik egy klubnál, a leg apróbb részletekig vizsgálnak mindent. Mindenki vágyik rá szerintem, hogy ilyet átéljen. Gondolok most Messi rehabjára.
(Épp ezért furcsa mindig, ha olyat hall az ember, mint ami pl. az Akeem ügy hátterében zajlik.)
Na mindegy, cikáznak a gondolataim, szóval lezárom, mielőtt nagyon OFF lennék.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout
http://www.youtube.com/watch?v=jhFqSlvbKAM" target="_blank
Szokásos jópofa kis reklám.
Ez meg a régebbi:
Kobe vs Messi: Legends on Board - Turkish Airlines
http://www.youtube.com/watch?v=ruav0KvQOOg" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=jhFqSlvbKAM" target="_blank
Szokásos jópofa kis reklám.

Ez meg a régebbi:
Kobe vs Messi: Legends on Board - Turkish Airlines
http://www.youtube.com/watch?v=ruav0KvQOOg" target="_blank

- sörvirsli
- Capitá del Barça
A spanyol Labdarúgóliga hagyományos díjátadó gálán értékelte az elmúlt idény legjobb játékosait. Lionel Messi sorozatban ötödször kapta a bajnokság legjobbjának járó díjat, megelőzve Cristiano Ronaldot. 

Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.
- sörvirsli
- Capitá del Barça
A világbajnokságra kijutott játékosok közt (egyértelműen) Messi a legértékesebb:
Jelenleg 139.6 millió euró az értéke
Ronaldo a 2. 104.2 millió euró
Neymar a 3. 67.4 millió euró
Iniesta a 7. 53.7 millió euró
forrás:sport.es
Jelenleg 139.6 millió euró az értéke
Ronaldo a 2. 104.2 millió euró
Neymar a 3. 67.4 millió euró
Iniesta a 7. 53.7 millió euró
forrás:sport.es
- sörvirsli
- Capitá del Barça
Hát jobban is áll neki mit az öreganyám díványának kárpitját idéző rózsás öltönye. 

- miihii
- KHAL
A közvetítésből kimaradt a késés miatt, de Leo bemutatta az új csukáját a meccs előtt 
http://www.youtube.com/watch?v=zU_1MppatQc" target="_blank

http://www.youtube.com/watch?v=zU_1MppatQc" target="_blank
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
- MatyiG
- Adminisztrátor
A Barca egyetlen bajnoki meccset sem veszített el az utóbbi 5 szezonban, amikor Messit nélkülöznie kellett. 17 meccsen 15 győzelem, 2 döntetlen. [opta]
Messi nélkül jobban megy.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 1535_n.jpg" target="_blank
Messi nélkül jobban megy.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 1535_n.jpg" target="_blank
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Jövő héten pedig robban a bomba, Messi jövőre az NBA-be igazol, hogy kipróbálja magát a profi kosárlabdában. Hagyjuk már ezt a sok kacsát, madrid, münchen? Ezerszer kijelentette, itt fog visszavonulni, sport tv pedig elindult a lejtőn ezzel a cikkel. Uborka szezonban nem születik ekkora őrültség mint ez...
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Atomot Nekik!
- Jugador del Barça
OK, tiszta sor, spongyát rá! Részemről is fogadd a bocsánatkérésemet, ha marónak érezted a hangvételt, nem annak szántam. Peace!Kalap1988 írta: Off: Én VEB-re reagáltam és ő elsőre azt írta, hogy Messit akarják ezzel reklámozni ( azóta pontosított). Rá reagáltam, az ő hozzászólása szerint... Ennyi, ne haragudj, csak ezért vettem zokon, hogy nekimész másnak, amikor nem is azért írtam azt, amit. ...

Jose Carreras mondta, h két csapatnak szurkol: a Barcának és a Real ellenfelének. (by barca 1986) 

Maximum a Punto Pelota, meg hasonló színvonalú források szerint.

- visca el barca
- Presidente del Barça
a cikkben annyi érdemlegeset találtam h neymarnak 17 millio az éves fizetése. ez komoly? 

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

-
- Az Év fórumozója 2013
1. Igen.Poszi írta:SportTV fészbukk oldalának mai gyöngyszeme:
Kérdéseink:
1. Szerintetek távozik jövő nyáron Messi?
2. Ha igen, melyik csapatban tudnátok elképzelni?
alatta cikk:
http://www.sport1tv.hu/Hirek/2013/11/22" target="_blank ... i_tavozik6
Szégyen, hogy a sport tv is mekkora egy bulvár "majdnemmondtamhogymi" lett.
2.
a) Real Madrid
b) Borussia Dortmund
c) Chelsea
d) Southampton
e) Északnyugat-Ulánbátor FC U21-es női C csapata
Ezzel a Gallardóval meg nem kell különösebben foglalkozni, ő írt arról tavaly nyáron, hogy Terry megy a Valenciába, arról, hogy Pep és Valdés megy a Citybe, satöbbi, satöbbi.
A Sport TV-vel szintén nem kell törődni.

SportTV fészbukk oldalának mai gyöngyszeme:
Kérdéseink:
alatta cikk:
http://www.sport1tv.hu/Hirek/2013/11/22 ... i_tavozik6" target="_blank
Kérdéseink:
alatta cikk:
http://www.sport1tv.hu/Hirek/2013/11/22 ... i_tavozik6" target="_blank
- sörvirsli
- Capitá del Barça
Itt a csapattársak reakciója Messi Kukorica Jancsit idéző öltönyéről:
http://www.youtube.com/watch?v=WHc9eSXw-AA" target="_blank
Egy kis kiegészítés a sérülésével kapcsolatban:
Az El Mundo Deportivo c. lap cikke szerint Lionel Messi bal combjában egy hat centiméteres izomszakadás van, ez pedig lehetetlenné teszi azt, hogy az argentin az előzetesen saccolt 6-8 hetes kihagyásnál bármilyen módon előbb visszatérjen a pályára.
http://www.youtube.com/watch?v=WHc9eSXw-AA" target="_blank
Egy kis kiegészítés a sérülésével kapcsolatban:
Az El Mundo Deportivo c. lap cikke szerint Lionel Messi bal combjában egy hat centiméteres izomszakadás van, ez pedig lehetetlenné teszi azt, hogy az argentin az előzetesen saccolt 6-8 hetes kihagyásnál bármilyen módon előbb visszatérjen a pályára.
-
- Director del Fútbol
Off: Én VEB-re reagáltam és ő elsőre azt írta, hogy Messit akarják ezzel reklámozni ( azóta pontosított). Rá reagáltam, az ő hozzászólása szerint... Ennyi, ne haragudj, csak ezért vettem zokon, hogy nekimész másnak, amikor nem is azért írtam azt, amit. Az én szövegem szempontjából teljesen mindegy, hogy kit, vagy épp mit akarnak reklámozni, a lényeg az volt benne, hogy ízléstelen és nem ebbe a környezetbe való reklámnak tartom, főleg a tavalyi zakóját. Az idei sem volt szép, szó se róla, de egy fokkal jobb. Így érted, hogy miért kértem, hogy ne gyere nekem olyasmi miatt, ami egyébként tök mindegy abból a szempontból, amiről én beszélek? Remélem, megbántani sem akartalak és ezúton béküljünk is ki!Atomot Nekik! írta:OFF: Ha figyelmesen elolvasd a saját hozzászólásod első bekezdését, amiben a azt taglalod, hogy Messi nem vmi huszadrangú tv műsor szereplője, akire úgy kell felhívni a figyelmet, akkor neked is lejön, hogy itt pontosan arról írtál, hogy Messinek(!) nem kell reklám. Mintha D@G Messit reklámozta volna és nem saját magát. Szóval mielőtt engem ekézel szövegértésből, olvasd el figyelmesen, mit is írtál.Kalap1988 írta:Atomot Nekik! Ne könyörgömözzél légyszíves, mert én VEB-re reagáltam, nem azt fejtegettem, hogy ki reklámoz kit. ....
ON:
Amúgy nem kell rögtön lebohócozni egy sztár öltözködését. Ettől sokkal "érdekesebb" dolgok is előfordulnak a pódiumokon/vörös szőnyegeken. Én biztos nem venném fel, de ez más lapra tartozik. Nem tudom hányan vannak itt, akik emlékeznek arra, hogy a 90-es években hány meg hány manager "pompázott" méregzöld meg püspöklila zakóban, nem csak Mo-n, hanem "ajrópában" is. Az öltözködésével Messi megadta a tiszteletet az esemény rangjának, és kellően konzervatív is volt. Volt benne egy kis polgárpukkasztás (a jelek szerint talált is), hát Istenem, nagy ügy...
ON: Hát szerintem ezek a ruhák a bohóciskolába valók, de én túl konzervatív vagyok ehhez a világhoz, teljesen hányingerem van mindentől,ami a sztárvilághoz tartozik, ezért erről nem vitatkozom, mert felesleges lenne, nem is eldönthető vita...