Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
Pampalini
Jugador del Barça

2014.12.16. 14:45:49

visca el barca írta:nézem a transfermakton a jobb bekk piacot, nincs túl sok alternatíva
én ott tartok, hogy ennél sokkal rosszabb sem lehet :twisted:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.12.15. 18:30:48

Megpróbálnám a Rüdigert a Stuttgartból. Középső bekket, és jobb oldali védőt egyaránt eljátszik. Gyors, erős, tehetséges, mozgása Abidalra emlékeztet.
Bár a Chelsea is kinézte, egyelőre nem lenne túl drága mulatság a megszerzése (még zubinak sem). Csak a transzferbann ne lenne...

Pár éve még jóval nagyobb kínálat volt ezen a poszton, úgyhogy még a jelenlegi Alvest is meg kell becsülni...
Rivaldo-A Legnagyobb.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.15. 18:03:31

nézem a transfermakton a jobb bekk piacot, nincs túl sok alternatíva. top 10-15 2/3-a 30 éves, a maradék meg danilo, carvajal, montoya.

tényleg ez a danilo lehet az egyetlen alternativa... ha a porton mulik 50-ért hozhatjuk is :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.15. 17:46:41

Normandia írta:Itt a "jó hír" uraim :mrgreen: már akinek az :mrgreen:
Daniel Alves a Getafe elleni tegnapi bajnoki 79. percében sérült meg, A Barcelona hivatalos orvosi nyilatkozata szerint a brazil védőnek izomhúzódása van, ami miatt a Huesca elleni Copa del Rey meccset mindenképpen kihagyja, az pedig, hogy a Córdoba ellen ott lehet-e még erősen kérdéses.

Jobbulást Dani!
Huesca ellen úgyse játszott volna. Douglas kapja meg megint azt a meccset remélem, szokja csak a dolgokat, róla nem fogunk 5 gólt kapni otthon, szóval veszíteni való nincs - mondjuk egy 3 védős rendszer Adamaval a jobboson még jobb lenne. 8)

Mostanában átigazolási híreket/pletykákat nem szoktam olvasni, nincs semmi arról, hogy kivel pótolnánk, ha nem lesz transferbann? Valaki mintha említette volna már Danilot a fórumon, hogy volt róla hír, ez mennyire igaz? Bár kétlem, hogy ennek a vezetőségnek sikerül majd kilobbiznia az eltörlést.. :roll:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.12.15. 17:31:08

Amikor Dani idejött, a világ talán legjobbja volt posztján (Maiconnal egyetemben). Ha pótolni akarjuk őt, akkor egyértelmű, hogy csak és kizárólagag a legjobb minőséget képviselő játékosok jöhetnek szóba. Csak így juthatunk csúcsra ismét, ha a cél mindenkor a minőség. Sajnos zubi a garancia arra, hogy az igazolásainknál ez nem szempont feltétlenül. Jelenleg nem nagyon látom,ki jöhetne a helyére. Montoya nem elég, Douglas pedig vicc kategóriának tűnik egyelőre, nála a legjobb opciónak az tűnhetne, hogy kölcsönadjuk, majd elfelejtjük visszakérni. Remélem azt meg senki sem goldolta komolyan, hogy majd Adamát-a srácot, akinek vérében van az 1vs1-majd elpazaroljuk erre a posztra. Akkor már inkább Pedrot zavarnám hátra, elöl úgyis csak a játékot cseszi el.
Ha a tiltás életben marad nyárra is, én itt tartanám Alvest.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Normandia
Director del Fútbol

2014.12.15. 17:16:08

Itt a "jó hír" uraim :mrgreen: már akinek az :mrgreen:
Daniel Alves a Getafe elleni tegnapi bajnoki 79. percében sérült meg, A Barcelona hivatalos orvosi nyilatkozata szerint a brazil védőnek izomhúzódása van, ami miatt a Huesca elleni Copa del Rey meccset mindenképpen kihagyja, az pedig, hogy a Córdoba ellen ott lehet-e még erősen kérdéses.

Jobbulást Dani!
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.06. 18:55:21

Chino írta:
Alfa írta: Azt mondtam , hogy menjen el de így , hogy Montoya szinte biztos , hogy elmegy lehet nem is lenne akkora hülyeség a maradása . Azért egy Douglas és egy B-ből felhozott játékossal elég karcsú lenne a jobb oldalunk
A B-ből nem nagyon fog jönni senki. Legalábbis rohadtul remélem. Az, hogy itt Adamaról filózgattumnk, hogy meg lehetne próbálni más dolog. Douglast amúgy nem értem miért írja le mindenki ennyire. Nem játszott olyan rosszul. Mindenki azt az egy hibáját emeli ki. Látszott, hogy iszonyatosan lámpalázas. Hatalmas nyomást helyeznek/helyeztek rá, ráadásul most jött át Európába eddig játszott másfél meccset.
Piqué vagy Busquets hogy kezdtek itt! Mindenki zavarta volna őket el, aztán meghatározó alakjai voltak annak az érának.
Mivel egyenlőre ugye elvagyunk tiltva az átigazolásoktól így ha elmegy Montoya és Alves akkor ugye csak Douglas marad és akkor kell majd még egy jobbhátvéd aki csak a B-ből jöhet. Én nem írtam le Douglast meg kell adni neki az esélyt és ha beválik akkor Zubi lesz a szupersztár :D , de nagyobb esélye van annak , hogy jó esetben egy középszerű jobbhátvéd lesz belőle.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.06. 18:43:52

Alfa írta: Azt mondtam , hogy menjen el de így , hogy Montoya szinte biztos , hogy elmegy lehet nem is lenne akkora hülyeség a maradása . Azért egy Douglas és egy B-ből felhozott játékossal elég karcsú lenne a jobb oldalunk
A B-ből nem nagyon fog jönni senki. Legalábbis rohadtul remélem. Az, hogy itt Adamaról filózgattumnk, hogy meg lehetne próbálni más dolog. Douglast amúgy nem értem miért írja le mindenki ennyire. Nem játszott olyan rosszul. Mindenki azt az egy hibáját emeli ki. Látszott, hogy iszonyatosan lámpalázas. Hatalmas nyomást helyeznek/helyeztek rá, ráadásul most jött át Európába eddig játszott másfél meccset.
Piqué vagy Busquets hogy kezdtek itt! Mindenki zavarta volna őket el, aztán meghatározó alakjai voltak annak az érának.
Forca Barca!!!!
defender3
Entrenador del Barça

2014.12.06. 18:40:09

Max akkor ha 5 milliónál nem keres többet 1 centtel se. Ahhoz képest amennyit keres az egyik legkevesebbet nyújtja
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.06. 18:32:51

MessiNeymarSuarez írta:"Ha a CAS fenntartja az eltiltást, a Barcelona hosszabbítani fog Dani Alvessel. A játékos további két évig írna alá, a klub az egyéves szerződést preferálja. Jobbhátvédünk iránt a Manchester United, a Bayern München és a Juventus érdeklődik. [as]"

Amúgy kövezzetek meg, de lehet jót tenne neki egy kis jegelés, és ha kikerülne a biztos kezdőből.
Azt mondtam , hogy menjen el de így , hogy Montoya szinte biztos , hogy elmegy lehet nem is lenne akkora hülyeség a maradása . Azért egy Douglas és egy B-ből felhozott játékossal elég karcsú lenne a jobb oldalunk
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.12.06. 13:12:39

"Ha a CAS fenntartja az eltiltást, a Barcelona hosszabbítani fog Dani Alvessel. A játékos további két évig írna alá, a klub az egyéves szerződést preferálja. Jobbhátvédünk iránt a Manchester United, a Bayern München és a Juventus érdeklődik. [as]"

Amúgy kövezzetek meg, de lehet jót tenne neki egy kis jegelés, és ha kikerülne a biztos kezdőből.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.05. 17:44:22

hank1ee írta:
palesz77 írta:Egy kis nosztalgiázás, hogy azért a jóra is emlékezzünk vele kapcsolatban:
Gólpasszai (ideieket leszámítva)
Góljai

Lassan ott tartok, hogy a jóra nem is emlékszem vele kapcsolatban, annyira felidegesít sokszor idén, pedig mekkora kincs volt ő anno nekünk.. Kár, hogy nem a csúcson hagyta abba. :?
Ha a játékosaink a csúcson hagyták volna abba, most nem lenne ember a keretben. :D
Sergi Robi még a csúcson van sőt ennél még lesz jobb is :mrgreen:

De , hogy ne legyen teljesen off.: Én a szezon elején Montoyatól vártam , hogy leváltsa Alvest de LE sajnos nem akarja :cry:
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.12.05. 17:31:54

palesz77 írta:Egy kis nosztalgiázás, hogy azért a jóra is emlékezzünk vele kapcsolatban:
Góljai

Lassan ott tartok, hogy a jóra nem is emlékszem vele kapcsolatban, annyira felidegesít sokszor idén, pedig mekkora kincs volt ő anno nekünk.. Kár, hogy nem a csúcson hagyta abba. :?
Szomorú..És hogy megy az idő.. #-o
Mostanság amúgy szerintem leginkább a viselkedésével és hozzáállásával van gond, meg ugye azzal hogy folyton csak beívelget feleslegesen.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.12.05. 16:59:26

Góljai

Ha a játékosaink a csúcson hagyták volna abba, most nem lenne ember a keretben. :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
palesz77

2014.12.05. 15:56:32

Egy kis nosztalgiázás, hogy azért a jóra is emlékezzünk vele kapcsolatban:
Góljai

Chino
Llegenda del Barça

2014.12.01. 12:49:36

palesz77 írta: Mondjuk az relatív, hogy az az 1 is jó volt-e, mert az is hosszú volt, csak a túloldalon valaki összeszedte, ezért írták be jónak.. :D Szóval igazából ha úgy nézzük egyik beadásából se lett érdemben semmi. De amúgy kicsit javult a helyzet, a Villarreal ellen pl 18 beadása volt, most már legalább kevesebbszer próbálkozik. :lol: Amúgy az a szomorú, hogy Alba se sokkal jobb, neki az utóbbi 4 meccsén 10-ből 1 sikerült.
Ezek a statisztikák tényleg nagyon becsapósak, talán ezek a legkevésbé mérvadóak. A pozitívak többsége is olyan, hogy ellövi Kenyába, aztán a túloldalon Alba vagy Neymar begyűjti.
Albat én nem akarom védeni, de nála is pont olyan értelmetlen a statisztika, mint Alvesnél. Albanak lehet, hogy sok rosszat írnak be, de az övéi azért többségében veszélyesek. Azok a lapos/félmagas labdák azért rejtenek magukban lehetőségeket. Nem egyszer voltak ilyenek, amik éppen hogy elsuhantak a támadók lábai előtt vagy a védők kivágják szögletre. Ezt nyilván rossznak írják be.

palesz77 írta:A tegnapi rossz játékához hozzátartozik amúgy Messi enerváltsága is, érdemi segítséget nem jelentett Leo neki a szélen, egyedül meg nehéz.. Douglast is pont ezért gyalázta mindenki a meccse után, de egy jobbhátvédtől nem lehet elvárni, hogy egyedül megoldja az egész jobboldalt. Úgyhogy ha KingLeo most a rekordok után átmegy ilyen beleszarok hozzáállásba, akkor a jobboldalunkat kb el is felejthetjük..
Lehet, hogy Messi enerváltabb volt, de ezt max. támadásban lehet ráfogni. Amellett én nem enerváltságot, vagy belesz@rok mentalitást láttam Leotól, hanem keveset vállalt, mintha félt volna. Nem védeni akarom, de sokszor lövőhelyzetben volt, de nem vállalta el, hanem továbbtette, ezt nem nagyon értettem.
lvesre visszatérve, engem nem is zavar, hogy nem tud beadni vagy nem csinál 1 vs 1-et, fantáziátlan, hanem, hogy rendre az ő oldaláról veszélyeztet minden csapat. Ez pedig nem lehet véletlen. Rodrigo is folyamatosan vagy megetette vagy (ez volt többször) a helyén teljesen szabadon mászkálhatott, Piqué meg húzódhatott ki. Szerencse hogy Masch vissza tudott érni középre, megakadályozva a létszámfölényt.
Ez megbocsáthatatlan egy olyan csapatban akik ellen 80%-ban kontrára játszanak.
Forca Barca!!!!
palesz77

2014.12.01. 11:35:43

danianevem írta:Alves a nagy számok törvényének élő megcáfolása. Beadásai:
Real ellen
Celta ellen
Sevilla ellen
Valencia ellen

A fentiek a legutóbbi négy meccsének beadásai. Számszerűsítve: 21 beadásából 1 volt jó...
Mondjuk az relatív, hogy az az 1 is jó volt-e, mert az is hosszú volt, csak a túloldalon valaki összeszedte, ezért írták be jónak.. :D Szóval igazából ha úgy nézzük egyik beadásából se lett érdemben semmi. De amúgy kicsit javult a helyzet, a Villarreal ellen pl 18 beadása volt, most már legalább kevesebbszer próbálkozik. :lol: Amúgy az a szomorú, hogy Alba se sokkal jobb, neki az utóbbi 4 meccsén 10-ből 1 sikerült.
Subinho írta:Tegnap volt legalább 2 alkalommal, hogy Alves lassú, körülményes volt, utolérték, elvették tőle a lasztit, ő meg megállt és elkezdett reklamálni... csak azt nem értem miért... :D
Komolyan egyre nagyobb vicc a gyerek.... :?
Ez engem is rohadtul idegesített, és a PSG ellen is csinált ilyet, csak akkor utána gól is lett a szabálytalanságából..

A tegnapi rossz játékához hozzátartozik amúgy Messi enerváltsága is, érdemi segítséget nem jelentett Leo neki a szélen, egyedül meg nehéz.. Douglast is pont ezért gyalázta mindenki a meccse után, de egy jobbhátvédtől nem lehet elvárni, hogy egyedül megoldja az egész jobboldalt. Úgyhogy ha KingLeo most a rekordok után átmegy ilyen beleszarok hozzáállásba, akkor a jobboldalunkat kb el is felejthetjük..
BarcaGeri777 írta:...
Ezzel meg teljesen egyetértek, állítom Douglas nem sokkal lenne rosszabb támadásban ha folyamatosan játszott volna, mint jelenleg Dani, a sebességének köszönhetően meg könnyebben visszazárna. Montoyaval taktikától függően eloszthatnák a perceket, de hát ez csak egy szebb világban működhetne sajnos úgy látszik.. :D

És amúgy igen, szerintem a kupában kettejük közül fog valaki játszani - Douglasre tippelnék. Ha ott is Adrianot játszatja majd Lucho, akkor meg még létszámnövelőnek is fölösleges volt Douglas..
mess2009
Director del Fútbol

2014.12.01. 11:17:14

még egy dologra gondolok Alves kapcsán: baromi magas a fizetése!! talán azt gondolják(bizonyos fokig joggal!) hogy luxszus egy ilyen nagyot akasztó embert lébecolni hagyni, inkább nyüstölik a teljesítményre.
szerintem LE.-n kívül már mindenki látja, hogy rettentően rontja a Barca támadó hatékonyságát, ha neki passzolnak ki az a támadás kampec.
és még egy: abban már nagyon megoszlanak a vélemények, hogy van e ide jelenleg jobb embere a csapatnak?! LE. szerint nincs, és én nem is ezért a megállapításáért hibáztatom, hanem azért hogy Így játszatja Alvest!!!
lent kellene maradnia a védősorban és a támadást (Rakitic) a középpályásokra bízni. éppen fordítva mint ahogy most történik, Rakitic rohangál hátra Alves helyére!!
BarcaGeri777
Barça B

2014.12.01. 11:06:55

Egyébként Palesz77, a véleményedet olvasva jutott eszembe még egy gondolat: Valószínű, hogy Montoya és Douglas tényleg nem elég meggyőzőek LE számára, és túl nagy kockázatot lát a szerepeltetésükben ilyen kiélezett bajnoki és BL szituációban. Viszont én is abban bízom (amiben te), hogy a Kupa indulására várt LE, és abban a sorozatban őket fogja játszatni, és amennyiben ott olyan teljesítményt mutatnak fel, amellyel meggyőzik őt, akkor majd a két rangosabb sorozatban is játszatja őket. De lehet, hogy ez naiv feltételezés részemről!? Bár a papíron gyengébb ellenfelek ellen a bajnokikon is kaphatna pl. Douglas szerepet, ha már szegény Montoya csak a 4. helyre szorult a poszton...
BarcaGeri777
Barça B

2014.12.01. 10:53:37

Alves valóban eltűnhetne már arról a posztról, sőt az egész oldalról. Sem a védekezés nem megy már úgy neki, ahogy kéne, sem a támadás (beadások, háromszögelések,stb.)! Azért sem értem Montoya és Douglas állandó mellőzését, mert valami oknál fogva mégis csak ehhez a csapathoz kerültek, és összegyúrva (együtt) jobbak lennének a teljes jobb oldalon, mint Alves. Nyilván nem ismerünk ma még olyan technikai vívmányt, amellyel hirtelen egyet csinálhatnánk kettőjükből, mindegyiknek az erősségeit felhasználva, de látva LE taktikai variációit, játszathatná őket az épp alkalmazott felállás és játékfelfogás szerint. Ha az ellenfél védelmének széthúzására van szükség, akkor a szélső játékával Douglas segíthetné ezt (láttuk már a stílusát, a mozgását), ez esetben a mögötte alkalmanként (szerintem Alves-nél ritkábban) üresen maradó terület védelmét a középpálya (Rakitic alkalmas erre), és a középső védők valamelyike (erre talán Pique a legalkamsabb) támogatná meg.
Amennyiben egy intenzívebben támadó csapat ellen arra van szükség, hogy fogjuk meg jobban a szélsőit (pl: Real - Ronaldo), akkor pedig Montoyat játszathatná ezen a poszton, aki védekezésben (már többször láthattuk) sokkal jobb színvonalra képes, mint Alves! Ebben a felállásban Rakitic a jobb szél felé tendálva segíthetné a támadásokat, nem beszélve arról, hogy ha Montoya a pályán lenne, akkor Messi még inkább a jobb szélen játszana, az ő helyére lépne fel többször Rakitic, amikor Messi ép középre cselez...
Alves pedig cserének és kupákba elég jó lenne! Bár kissé drága megoldás...
Biztos vagyok benne, hogy a két fiatal hátvédnek komoly (emberi vagy szakmai) hiányosságai lehetnek, hisz LE még nem húzott meg ilyesmi változtatást, pedig Alves teljesítményét biztos, hogy ő is látja. DE én mindezek ellenére többet próbálnám a 2 említett játékost, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy ők még Alves-nél is haszontalanabbak lennének, ill. a meccsszám pedig jótékony hatással is lehetne rájuk!
Ez csak egy vélemény...
Res
Jugador d'estrella

2014.12.01. 10:45:52

Egyre inkább arra a meggyőződésre jutok, hogy igen érdekes személyiség ez a fickó: kifelé harsány, magamutogató, de a pályán mintha önbizalomhiánnyal játszana: tegnap is megfigyelhető volt, hogy nem merte bevállalni az egy az egyet olyan szituációkban, amikor meghúzhatná a szélen, inkább visszapasszol. Ez régen nem volt így. Lehet, hogy már nem olyan gyors és ezt tudja is magáról? Pedig most nem is vállalna olyan nagy kockázatot vele, mivel Rakitic rendre belép mögé, ha elvesztené a labdát...
Nagy ritkán, ha ziccerbe kerül akkor is inkább a passz lehetőségét keresi. Mondjuk ez viszont régen is így volt. :-)
Szerintem a labda nélküli mozgásban, helyezkedésben az egyik legjobb a csapatban: szinte mindig megjátszható. Gondolom ez az oka, hogy még mindig kezdő. Más kérdés, hogy mivel meglehetősen passzívan játszik inkább - jobb ötlet hiányában - alibiből passzolgatnak a társak folyton hozzá.
A beadásokat sem értem. Régebben elképesztően pontos tudott lenni, most meg kritikán aluli. Remélem külön is gyakoroltatják vele ezt az edzésen, mert ezt nem lehet a korára ráfogni. Ha régen ment neki most is kellene, hogy menjen.
Én még bízom benne, hogy magára talál, de ehhez először csapatszinten kellene még sokat javulnunk. Főként a világverő középpályánk gyengült sokat az elmúlt években és ez minden másra is kihat. Sok labdavesztés, zéró kreativitás. Én nem csodálom, hogy LE még mindig keresi a kezdőjét... Nem gondoltam, hogy valaha ilyent mondok, de sajnos egy-egy komolyabb csapat ellen már több esélyünk lenne 4-4-2 felállás mellett... Ez tegnap is látszott. Kész csoda, hogy nem kaptunk gólt...

No mindegy, az idei év szóljon az építkezésről, aztán majd jövőre jól megmutatjuk...
Subinho
Director del Fútbol

2014.12.01. 09:58:04

Tegnap volt legalább 2 alkalommal, hogy Alves lassú, körülményes volt, utolérték, elvették tőle a lasztit, ő meg megállt és elkezdett reklamálni... csak azt nem értem miért... :D
Komolyan egyre nagyobb vicc a gyerek.... :?
Richi
Jugador d'estrella

2014.12.01. 08:43:55

Legtöbbet azzal nyerne a csapat, ha őt lecserélnék egy olyan jobbekre aki legalább veszélyt tud jelenteni a beadásaival...
danianevem
Entrenador del Barça

2014.12.01. 08:33:25

Alves a nagy számok törvényének élő megcáfolása. Beadásai:
Real ellen
Celta ellen
Sevilla ellen
Valencia ellen

A fentiek a legutóbbi négy meccsének beadásai. Számszerűsítve: 21 beadásából 1 volt jó... Nem néztem végig mindegyik meccsét, de a többségnél hasonló mutatókkal bír. Valamint mielőtt még elfogultsággal vádolnátok, a legjobb teljesítménye ezen a téren:
Eibar ellen (20 beadásból 4 kulcspassz, 1 assziszt)

Nyilván nem csak ő teljesít a tudása alatt, de valahogy az ő játéka zavar a legjobban. Minden héten ő kezd, függetlenül attól mit vagy mit nem csinált jól, ráadásul még mondogatják, hogy milyen fantasztikus szezonja is. Hát védekezés terén aligha, de a fentiek alapján a legfontosabb kritériumánál sem látom azt a hihetetlen teljesítményt. Vannak remek megoldásai, érzi a játékot Messivel, meg összességében 4 gólpassznál jár, de mégsem hinném, hogy joggal van bérelt helye a kezdőben.
SyrioForel
Barça C

2014.11.30. 22:46:34

Ma is kritikàn aluli,szerény véleményem szerint a mezőny legrosszabja. Rengeteg pontatlan és eladott labda, nulla jò beadàs. 10-es skàlàn 4....
Válasz küldése