Az éneklésről nem hallottam, Ramos se egy okos ember. A tiszteletről meg egy példa. Padtársam és az egyik legjobb cimborám a Vasasban játszott és ha velük toltuk szó szerint agyon rúgtuk egymást és minden labdáért ment a csata. Az biztos volt, hogy Norbi mellettem nem megy el, ha kellett térden rúgtam.

Hétfőn meg bementünk a suliba és lepacsiztunk és jót röhögtünk azon, hogy mi történt Szombaton...A meccsen nálam sok minden belefér, mert az teljesen más világ, én is voltam hogy nyomtam egy finom gyomorszájast szögletnél, meg a klasszikus ellenfél lábáról dobbantok taktika. Ott egy dolog van, a csapatod és hogy az nyerjen. Minden áron. Ez nem mentség Ramos tettére, meg is kapta a büntetést, mert elborult az agya. De nálam az ilyen dolgok benne vannak, mert a pályán nincs pardon. Aztán jön is a büntetés, de pályán kívül meg megbeszélték Casilals-szal meg Puyollal is a dolgokat.
Az ellenfelet tisztelni kell, nem megalázni hanem legyőzni. Nálam ebben merül ki a tisztelet, de hogy a győzelemhez te mindent beleadsz és bárhogyan, de legyűröd. Ha szabálytalan vagy, akkor meg a bíró azért van hogy megbüntessen. Az hogy emberileg tisztelem az teljesen más tészta. Nem fogok odalépni neki, mert a barátom, haverom? A francokat, még inkább benned van a gőz, hogy megmutasd. Legyőzöd, de megalázni soha nem alázod meg.
Mint írtam Ramos se észlény, de a kettő nem tudom összehasonlítani, mert Ramos a pályán verekedett, Pique meg a saját csapattársait hecceli, mert a válogatottban csapattársak.