Barca Igazolások
Ha annyira kellene neki egy másik balszélső, nem küldte volna el Vallét. Martint meg rendszeresen becseréli. Már 9 bajnokin pályára lépett ebben a szezonban, kétszer a BL-ben is.
Mint a vkp-helyzet. Sokan igazoltunk volna, de a klub máshogy látja. Nagy a bizalom Baldéban és Martinban is.
Mint a vkp-helyzet. Sokan igazoltunk volna, de a klub máshogy látja. Nagy a bizalom Baldéban és Martinban is.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
A 6 meccs az 6 meccs. A baloldali Fortot vegyük ki a buliból, mert egyfelől, elemzésekben is olvastam, mennyire fontos Flicknek a ballábas balbekk + lehetőség szerint a bal lábas középhátvéd is, hogy az építkezés végig befelé történhessen. És tőle is láttam egy ilyen komolyabb elemzéses videójában. Neki nem opció oda Fort, mindentől függetlenül.Chino írta: ↑2024.11.18. 02:07:24Az a 6 meccs szépen hangzik, de az valójában távolról sem annyi. A többi mérkőzésén egyszer 29, utána 5, 2 és 9 percet kapott. Illetve ha jól emlékszem Pedri nyilatkozatából az Alaves ellen azért nem kezdett Koundé, mert elkésett edzésről és ezt Flick így bünteti. Másrészt egy mindkét szélen bevethető játékosról beszélünk. Kb. annyi perce van, mint Sergi Domingueznek, Gerard Martin pedig kétszer annyit játszott. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy Forttal Cubarsít és IM-et is pihentethette volna még árnyaltabb a kép. Remélem a szezon hátralévő részében többet lesz a pályán.
Vallét szerintem alapból nem akarta Flick, amikor az előszezonban kapott is lehetőséget, akkor sem posztján, plusz a szerződésével kapcsolatban is volt bonyodalom. De most úgy tűnik ez a kölcsön jól is elsülhet, bár én Oduroban bízom komolyabban.
És ha ezt leveszed, akkor ott tartunk, hogy a világ talán legjobb formájában lévő jobb bekkjéről beszélünk Koundé személyében. Ehhez add még hozzá azt, hogy a korátlagunk és egyes játékosok sérülékenysége, esetleg intenzitása miatt kiket kell elsősorban lecserélni. Kb Yamal, Baldé, Raphinha, Cubarsi, Pedri, Casado, Lewy, Inigo, (DJ), Olmo mind előrébb van a sorban ilyen tekintetben, ha dönteni kell, közülük kell lehozni valakit. Koundé a mezőnyben talán a legutolsó ilyen téren, akit le kell kapni, kora, edzettségi állapota, szintje, mindene tökéletes. Ha 7 csere lehetne, több lehetőséget kapott volna Fort. De prioritások vannak, és Koundé ebben a sor végén "kullog".
Emiatt sem csoda, hogy Martin több/kb annyi lehetőséget kap - Flick nyilván nem hülye, látja, mennyire gyenge, de Baldét cserélni kell. Az már más kérdés, hogy kizártnak érzem, hogy ne legyen nála jobb balbekk az utánpótlásban, B-ben, akárhol.
Vallét szerintem sem akarta, de Flick nem olyan makacs, mint a két elődje, szerintem meggyőzhető.
Épp válaszoltam erre, Koundé a 10. emberünk, akit le kell hozni ezer okból kifolyólag, nyilván emiatt az ő cseréje Peches. Milanista vagyok, ott van Theo Hernandez, aki alighanem magasan a világ legjobb balbekkje, mindezt tökéletes korban és fizikai állapotban. Mindegy, ki a cseréje, a büdös életben nem fog pár percnél többet kapni. Képzelj Raphinha helyére egy igazán minőségi cserét. Nem egy Kvarát, de egy igazán tehetséges, bőven jó csere szintet. Lehet még ennyi percet sem kapna, mint Fort.Troym írta: ↑2024.11.18. 09:57:28Ahogy Chino is írja abszolút nem bízik benne Flick, miféle topcseréről beszélünk? Egy 18 éves gyerekről 10 meccs tapasztalattal, aki 5 perceket kap? Vagy Araujo lenne a megoldás, mert kétszer bejött jobb oldalon játszatása, ötször nem? Nincs megfelelő mélység egyik szélsővédő poszton sem. Balra kezdőjátékos kellene, jobbra csere.
Fort igenis top csere, Flick már egyre inkább bízik benne, a tavalyi B csapatból magasan a legjobb játékos volt, és minden egyes alkalommal mikor a nagyok közt pályára lépett, simán, hibátlanul megállta a helyét már 17 évesen is, meg idén is, idén is volt olyan meccse, mikor már egyenesen oktatott. Nagyon hamar felső polcos játékos lesz, még akkor is, ha csere marad - a világ tán legjobbja mögött ez nem egy nagy kritika.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ahogy Chino is írja abszolút nem bízik benne Flick, miféle topcseréről beszélünk? Egy 18 éves gyerekről 10 meccs tapasztalattal, aki 5 perceket kap? Vagy Araujo lenne a megoldás, mert kétszer bejött jobb oldalon játszatása, ötször nem? Nincs megfelelő mélység egyik szélsővédő poszton sem. Balra kezdőjátékos kellene, jobbra csere.Chino írta: ↑2024.11.18. 02:07:24Az a 6 meccs szépen hangzik, de az valójában távolról sem annyi. A többi mérkőzésén egyszer 29, utána 5, 2 és 9 percet kapott. Illetve ha jól emlékszem Pedri nyilatkozatából az Alaves ellen azért nem kezdett Koundé, mert elkésett edzésről és ezt Flick így bünteti. Másrészt egy mindkét szélen bevethető játékosról beszélünk. Kb. annyi perce van, mint Sergi Domingueznek, Gerard Martin pedig kétszer annyit játszott. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy Forttal Cubarsít és IM-et is pihentethette volna még árnyaltabb a kép. Remélem a szezon hátralévő részében többet lesz a pályán.
- Chino
- Llegenda del Barça
Az a 6 meccs szépen hangzik, de az valójában távolról sem annyi. A többi mérkőzésén egyszer 29, utána 5, 2 és 9 percet kapott. Illetve ha jól emlékszem Pedri nyilatkozatából az Alaves ellen azért nem kezdett Koundé, mert elkésett edzésről és ezt Flick így bünteti. Másrészt egy mindkét szélen bevethető játékosról beszélünk. Kb. annyi perce van, mint Sergi Domingueznek, Gerard Martin pedig kétszer annyit játszott. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy Forttal Cubarsít és IM-et is pihentethette volna még árnyaltabb a kép. Remélem a szezon hátralévő részében többet lesz a pályán.bence0330 írta: ↑2024.11.17. 23:58:37Baldét értem, az a helyzet ott borzasztó, de Koundé?Top cserénk van oda, megeszem a kalapomat, ha Fort nem lesz top20 a posztján 1-2 év múlva legalább 30 misi körüli árcédulával. Szerintem Baldé fölött van tehetségben. Ha meg mondjuk Koundé sérülne, és ilyen Viniket kell megfogni, 1-1 ilyen specifikus esetben ki lehet dobni Arát.
Ha két posztot kellene mondanom, amibe nem nyúlnék bele, még akkor sem, ha 5-6 embert hozhatnánk, az a jobb bekk és a 10-es. Tökéletes leosztás, egy bitang erős kezdő, és egy kiemelkedően tehetséges fiatal mögötte.
És még azt sem mondanám, hogy Flick nem bízik benne. Annyira nem, amennyire lehetne, de már többször volt kezdő is, és 6 meccsen kapott összesen szerepet a Ligában, ez kb az eddigi meccsek fele. Koundé meg a legjobb fizikai állapotban lévő játékosok között van, tökéletes korban, őt szerencsére ritkábban kell lehozni. Nem méltó mennyiségű meccset kap, de bőőven bízik benne Flick annyira, hogy bátran betegye, ha Koundét pihentetni akarja. És bizonyított is ezeken bőven. Ha leveszem az első 4 meccset, azóta 8 bajnokin 6 lehetőség, 2 kezdőként. Bőven elég ez csereként, főleg, ha Koundé van előtte... A tendencia is egyre inkább felfelé ível, egyre jobban élvezi a bizalmat.
Baldé mögé sürgősen kell valaki, ez prioritás, ő fiatal, 1 év kihagyás után, Flick nem is terheli annyira.
Vallét szerintem alapból nem akarta Flick, amikor az előszezonban kapott is lehetőséget, akkor sem posztján, plusz a szerződésével kapcsolatban is volt bonyodalom. De most úgy tűnik ez a kölcsön jól is elsülhet, bár én Oduroban bízom komolyabban.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Baldét értem, az a helyzet ott borzasztó, de Koundé?

Ha két posztot kellene mondanom, amibe nem nyúlnék bele, még akkor sem, ha 5-6 embert hozhatnánk, az a jobb bekk és a 10-es. Tökéletes leosztás, egy bitang erős kezdő, és egy kiemelkedően tehetséges fiatal mögötte.
És még azt sem mondanám, hogy Flick nem bízik benne. Annyira nem, amennyire lehetne, de már többször volt kezdő is, és 6 meccsen kapott összesen szerepet a Ligában, ez kb az eddigi meccsek fele. Koundé meg a legjobb fizikai állapotban lévő játékosok között van, tökéletes korban, őt szerencsére ritkábban kell lehozni. Nem méltó mennyiségű meccset kap, de bőőven bízik benne Flick annyira, hogy bátran betegye, ha Koundét pihentetni akarja. És bizonyított is ezeken bőven. Ha leveszem az első 4 meccset, azóta 8 bajnokin 6 lehetőség, 2 kezdőként. Bőven elég ez csereként, főleg, ha Koundé van előtte... A tendencia is egyre inkább felfelé ível, egyre jobban élvezi a bizalmat.
Baldé mögé sürgősen kell valaki, ez prioritás, ő fiatal, 1 év kihagyás után, Flick nem is terheli annyira.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sommer szerintem mindegyik felsorolt kapusnál jobb. Costa kifejezetten béna lábbal. Penához képest szerintem mindenki előrelépés. Jelenleg olyan erősek vagyunk főleg elől, hogy majdnem mindegy, hogy ki áll a kapuban, de a kupákban 1-1 off meccs is kiesést jelenthet. Így egy ingyenes jó kapust elhoznék, ha belefér, mert még csak nem is kell a világ legjobb kapusának lennie, csak ne nagyon bénának. Már az is előrelépés lenne.
A balszélső hiánya valóban gond, bár Fort tudna ott is játszani, de Flick nem nagyon bízik benne. Koundé 0 cseréje utóbbi miatt van, mert igazából van ott alternatíva, csak ritkán kap lehetőséget. Valle kölcsönbe adása meg szerintem hiba volt. Azért a szűk keret ellenére kölcsönadogatós szokásunkról még mindig nem szoktunk le, Casadó-t is elküldték volna, szerencsére Flick legalább őt a csapatban tartotta. Szélsőt hoznunk kell valóban. Mingueza is nagyon jól jönne univerzális bekk-ként, szélen is bevethető jolly jokerként.
A balszélső hiánya valóban gond, bár Fort tudna ott is játszani, de Flick nem nagyon bízik benne. Koundé 0 cseréje utóbbi miatt van, mert igazából van ott alternatíva, csak ritkán kap lehetőséget. Valle kölcsönbe adása meg szerintem hiba volt. Azért a szűk keret ellenére kölcsönadogatós szokásunkról még mindig nem szoktunk le, Casadó-t is elküldték volna, szerencsére Flick legalább őt a csapatban tartotta. Szélsőt hoznunk kell valóban. Mingueza is nagyon jól jönne univerzális bekk-ként, szélen is bevethető jolly jokerként.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.11.18. 00:01:33-kor.
Mert ezek a játékosok a középkategória, nem topkapusok. Mamardashvili, Costa, Maignan, Oblak vagy egy Kobel mennyibe kerül? Csodálkoznék, ha bármelyik 50 alatt kelne el. Onana egyetlen jó szezonnal került 50-be. Livakovic féle kapusokkal egy centivel nem jutunk előrébb.
Én Penát eladnám, de egy Stegen, Szczeszny + valami fiatal azért nem a tragédia színvonal kapusposzton.
Balde és 0 csere, Kounde és 0 csere, na az a tragédia.
- bence0330
Ha a hülyeségeit ki lehetne verni belőle, akkor a világ legjobb kapusa lenne. Így viszont... nehéz besorolni, mert amikor a nagy meccseken valaki rendre bekukorékol (az elmúlt években rendre messze maga alatt teljesített, mikor kiestünk vagy meccseket buktunk,Frankfurt, MU, PSG, idén Monaco) akkor hiába a világ egyik legjobbja amúgy egész évben, mert általánosságban szerintem is top5-6 kapus még mindig. Kb Emi Martinez tökéletes inverze. Na BL-ben őt akarnám a kapunkban.
Persze engem sem zavar, ha marad, a másfél évnyi minden statisztikában ligautolsó horrorforma után nagyon szépen összekapta magát, de vannak fenntartásaim. Viszont nálam sem prioritás ez, csak ha lenne rá keret a fontosabb lyukak mellett, és lenne egy tényleg jó lehetőség, akkor élnék vele.
Persze engem sem zavar, ha marad, a másfél évnyi minden statisztikában ligautolsó horrorforma után nagyon szépen összekapta magát, de vannak fenntartásaim. Viszont nálam sem prioritás ez, csak ha lenne rá keret a fontosabb lyukak mellett, és lenne egy tényleg jó lehetőség, akkor élnék vele.
Miért kerülne egy top kapus 50-100 millióba? Olyan kapusok, mint Sommer, Livakovic, fillérekért keltek el. Ingyenesek is lesznek a nyáron, többek között argentin, olasz válogatottak.
Ter Stegen az utóbbi szezonokban, ezt is beleértve, többet volt sérült, mint egészséges. Így ez minimum cserekapuskérdés, de inkább kezdőkapuskérdés. Hogy alapoznánk rá jövő ősszel, amikor az elmúlt időszakban sokszor nem lehetett rá számítani? Tavaly erre trófeáink mentek rá, nagyon nagy katasztrófákba rohantunk bele, mert nem vettük komolyan a kapuskérdést.
Ha igaz a hír, hogy Szczesny-vel hosszabbítani akarunk, akkor ezentúl sem óhajtunk ezzel a kérdéssel mélyebben foglalkozni. Még ki sem derült, milyen élesben, de már hosszabbítani akarunk vele... Magyarul, le akarják zárni a témát, és szót se róla többet. Marad a Pena-Szczesny duó, esetleg ha majd visszatér ter Stegen, három regisztrált kapusunk lehet, ami nincs megtiltva. Úgyhogy nem lepne meg, pont pár hozzászólással lentebb írtam arról, hogy nem fognak ezzel a poszttal foglalkozni, ami szerintem hiba. Persze még be is válhat Szczesny, de korainak érzem ezt a hosszabbítást. Még nem is tudjuk, milyen Barca-kapus lenne ő. Ez a hosszabbítás inkább annak a jele lenne, hogy nem akarnak foglalkozni a témával.
Ter Stegen az utóbbi szezonokban, ezt is beleértve, többet volt sérült, mint egészséges. Így ez minimum cserekapuskérdés, de inkább kezdőkapuskérdés. Hogy alapoznánk rá jövő ősszel, amikor az elmúlt időszakban sokszor nem lehetett rá számítani? Tavaly erre trófeáink mentek rá, nagyon nagy katasztrófákba rohantunk bele, mert nem vettük komolyan a kapuskérdést.
Ha igaz a hír, hogy Szczesny-vel hosszabbítani akarunk, akkor ezentúl sem óhajtunk ezzel a kérdéssel mélyebben foglalkozni. Még ki sem derült, milyen élesben, de már hosszabbítani akarunk vele... Magyarul, le akarják zárni a témát, és szót se róla többet. Marad a Pena-Szczesny duó, esetleg ha majd visszatér ter Stegen, három regisztrált kapusunk lehet, ami nincs megtiltva. Úgyhogy nem lepne meg, pont pár hozzászólással lentebb írtam arról, hogy nem fognak ezzel a poszttal foglalkozni, ami szerintem hiba. Persze még be is válhat Szczesny, de korainak érzem ezt a hosszabbítást. Még nem is tudjuk, milyen Barca-kapus lenne ő. Ez a hosszabbítás inkább annak a jele lenne, hogy nem akarnak foglalkozni a témával.
Nálam Stegen maradna a kapusunk.
Szegény ember vízzel főz, van egy kapusunk pont a legjobb korban, akinek volt egy hátsérülése és most egy térdsérülése, amúgy kb a Barca valaha volt legjobb kapusa. (Aki nem hiszi, annak ajánlok pár youtube videiót a Pinto, Rüstü, Dutruel, Hesp, Enke, id Busquets csapatról) plusz egy top kapus 50-100 millió, még akkor sem egyértelmű hogy beválik és kb 5 másik poszton is kellene erősíteni.
Hamarabb kell Lewa mellé / elé valaki, Koundenak váltótárs, Balde elé valaki, középpályás, mert túl sok a sérülékeny játékos azon a részen.
Szegény ember vízzel főz, van egy kapusunk pont a legjobb korban, akinek volt egy hátsérülése és most egy térdsérülése, amúgy kb a Barca valaha volt legjobb kapusa. (Aki nem hiszi, annak ajánlok pár youtube videiót a Pinto, Rüstü, Dutruel, Hesp, Enke, id Busquets csapatról) plusz egy top kapus 50-100 millió, még akkor sem egyértelmű hogy beválik és kb 5 másik poszton is kellene erősíteni.
Hamarabb kell Lewa mellé / elé valaki, Koundenak váltótárs, Balde elé valaki, középpályás, mert túl sok a sérülékeny játékos azon a részen.
- bence0330
Egyetértek, viszont jelenlegi ffp mellett nem tudom, belefér-e a világ egyik(?) legjobban kereső kapusa mellé egy másik elit. TS-el ráadásul nem csak a sérülés a gond, hanem hogy rendre saját maga alatt vágja a fát a sorozatos túlzott vakmerőségével. Szóval még azt sem mondanám, hogy vele vagyunk a legelőrébb a jobb kapusok között válogatva, amikor nem sérült. Nekem az a meghökkentő, hogy a legjobb esetben is közepes képességű Pena pusztán azzal is erősen lecsökkenti a kettejük közti különbséget, hogy a saját korlátait ismeri, hülyeségeket sosem csinál, vele behúztuk az összes BL meccset, TS hülyesége miatt meg buktuk az egyetlent vele. Pedig a két kapus képességei közt alapvetően óriási különbség van. Kéne nekünk egy igazi profi. TS zseniális kapus, de nem jól használja a képességeit, és ő az utolsó mohikán a BL-égésekből, ráadásul meggyőződésem, hogy a 2-8 őt viselte meg a legjobban, elképzelni sem tudom, milyen érzés lehetett rossz térddel tehetetlenül nézni a rohamokat, és folyamatosan szedni ki a hálóból a labdát. Szerintem benne ez hatalmas nyomot hagyott, más polc ő BL-ben, mint a bajnokságban. És mivel a BL-ben akarunk főleg előrelépni, szerintem ez gond.gránit írta: ↑2024.11.17. 11:59:14Én is azt gondolom, hogy télen meg kell mindent próbálni, amit csak a lehetőségeink engednek.
Ter Stegenre én már nem építenék jövőt. Két év alatt felet tudott játszani. Én már keresném az utódját, és lesznek is majd nyáron ingyenes lehetőségek. Mondom ezt én, aztán majd "megoldjuk" házon belül...
Én is azt gondolom, hogy télen meg kell mindent próbálni, amit csak a lehetőségeink engednek.
Ter Stegenre én már nem építenék jövőt. Két év alatt felet tudott játszani. Én már keresném az utódját, és lesznek is majd nyáron ingyenes lehetőségek. Mondom ezt én, aztán majd "megoldjuk" házon belül...
Tavasszal szükség lesz megújult erőre, mert ez a szezon, nagyon szép lehet, ha tartani tudjuk a lépést. Szóval télen mindenképpen kell egy szélső hátvéd, és valaki aki be tud segíteni, Yalamnak és Raphinhának, mert a Fati, Ferran kettős eddig nem tudott hozzátenni semmit a csapathoz. És ezek után már csak Lewa nak kellene cserét találni.kmb írta: ↑2024.11.15. 20:11:11Télen szerintem nemhogy igazolni nem fogunk tudni,de könnyen elképzelhető hogy Olmot se tudjuk regisztrálni a múltkori hírek alapján.Mikor kijött a megállapodás a Nike-al akkor írták hogy még ez sem elég Olmo regisztrálásához.Ha valóban így van akkor biztos hogy nem igazolunk,főleg ha maradunk a Real előtt addig.
Azért is lenne ezekre szükség, mert legalább játnánk Deco-t is dolgozni
- Chino
- Llegenda del Barça
Kapus szerintem még jövőre sem lesz igazolva, max. ha ter Stegennek olyan maradandó lesz a sérülése, hogy nem nagyon lehet rá számítani. Mellesleg szerintem így rendben is van, sőt megkockáztatom, amíg el nem igazol valahová vagy vissza nem vonul nem is fognak hozni kezdőt.gránit írta: ↑2024.11.15. 22:53:45Igazából mindig arról írunk, beleértve magamat is, hogy mi mit tennénk. Én is a saját nevemben FIFA managerezek. Hogy a klub mit fog csinálni, az ugye teljesen más kérdés. Most szerintem úgy összeállt egy jó csapat, hogy aligha akarnak egyáltalán sok igazolást, akár engednék, akár nem, szerintem ők maguk sem gondolkodnak most nagyon igazolásokban.
Kapus: szerintem teljesen meg vannak elégedve Penával, Szczesny egy percet se kap. A kiváló támadójáték és a remek lestaktika el is fedi ezt a problémát, szerintem nem téma az elnökségben.
Középhátvéd: szűkösen vagyunk, Araújo visszatérésével is csak három ember van oda, akit bármelyik meccsen bevetnék, ami nem egy életbiztosítás. De nagy a bizalom Sergi Dominguezben, és átszervezésekkel is operálhatnánk. Eddig sem zavartatták magukat, ter Stegen kidőlése után sem szereztek egy olcsó veteránt egy évre, pedig belefért volna. Más posztra sem, ami megint csak azt erősíti, hogy nem nagyon gondolkodik most a klub igazolásokban. Megy a szekér, vezetjük a bajnokságot, biztos továbbjutó helyen állunk a BL-ben, ráadásul úgy, hogy már letudtuk a legnehezebb ellenfelünket az alapszakaszban, most így jónak érzik a dolgokat. Éppen ezért nem hiszem, hogy sok mozgást találnának indokoltnak, még akkor is, ha engednék az igazolásokat.
Balszélső: Vallét elküldték kölcsönbe. Ennek tudatában vajon mennyire érdekelheti a dolog az elnökséget? Semennyire. Nagy a bizalom Martinban, Fort is átdobható. Hú, ezért mindennek el leszek mondva, de Destet is megtarthatták volna, Eindhovenben már edz, 2025 elejétől bevethető lenne. A dolgot nem ragozom tovább, mert nagy port kavarna. A lényeg: az elnökséget nem izgatja ez a poszt, volt mélyítési lehetőség, nem kellett nekik. Nem úgy tűnik, mintha érdekelné őket a téma.
Kh-t annyira nem érzem fontosnak, főleg nem télen. Araujo napokon belül felépül, Chris is jön vissza télen, Forttal még Koundét is be lehet dobni. Ez így 5 játékos, aki elég magas szintű.
Vallénak a kivásárlási árával volt valami gond. Ha feljön akkor nagyon alacsony lett volna vagy valami hasonló, mellesleg az előszezonban sosem tette be Flick az eredeti posztjára, mindig jh-t játszott. Szerintem már ott lemondott róla, mint csere balhátvéd a szezonra.
Vkp helyzet érdekes. Amit most kitalált Flick az úgy tűnik elég jól működik, plusz ott van De Jong és Chris is univerzális. Egy kezdő szintű persze jó lenne, de még nyáron is elég necces lesz. Sok függ majd, hogy mi lesz majd az FFP-vel. Schoutent annyira nem ismerem, de tavaly hosszabbított a PSV-vel, szóval nem hiszem, hogy olyan könnyű lenne elhozni. Ha továbbmennek a BL-ben akkor télen szerintem lehetetlen.gránit írta: ↑2024.11.15. 22:53:45Vkp: Meg lett mondva nyáron, hogy jók vagyunk itt. Azt mindenesetre nagyra értékelem, hogy Flick őszintén kommunikál, így legalább tudjuk, mi a helyzet. Bernal lesérült, Schouten neve felmerült, de ő is lesérült, azóta pletykákat sem hallani. Két hatalmas rangadót is lehoztunk összesen 1 kapott góllal, a lestaktika itt is elfedi az esetleges hiányosságokat, Casadó-ban pedig nagy a bizalom. Így itt sem várok mozgást, bár örülnék neki.
Csatár: Roque-t elküldték kölcsönbe, nagyon nem izgatja az elnökséget a téma. Ott van Pau Victor, Fermín is fel tud lépni, Torres-t is bedobják ide olykor. Sok gólerős játékosunk van most, Lewandowski meg újra régi fényében, komoly alternatívát most nem keresnek, időhúzó cserék meg vannak.
Univerzális fullback: Mingueza esélyes, és vérbeli középhátvédet talán ezért nem is keresnek. Mindössze 9 millióért visszahozhatjuk, Vigóban kevesebb mint 2 millió eurót keres évente, ezt még talán be is tudnánk illeszteni, ennyit talán még engednének is. Ennek látom esélyét.
Nyáron pedig nem lehet tudni, mert ha Casádó formája kitart és visszatér Bernal lehet fejfájás.
Mingueza érdekes, mert hiába van opció az ő akarata is számít, itt inkább vkp pozícióban tudnám elképzelni, cserejátékosnak pedig nem hiszem, hogy szeretne jönni. Akkor a válogatottságának is könnyen lehet hogy annyi.
Roquét én még nem temetném, nem fut rossz szezont a Betisben, sőt egyre jobban beilleszkedik.
Ha belefér az FFP-be és nem jön komoly center, mindenképp meg kellene próbálni, ahogy Vallét is meggondolandó lenne visszahozni.
A legnagyobb kérdés, hogy mennyire számítana rájuk Flick, plusz még ott van Oduro is. Őt az összes hazai meccsen figyelni fogja a német, nem tartom kizártnak hogy már tavasszal bepróbálkozik vele. Ezekben az esetekben Flick elképzelésein is sok fog múlni. Legalábbis remélem, hogy alapvetően az ő kívánságait próbálják teljesíateni.
De én is azzal értek egyet, hogy legyenek meg a regisztrációk, a lényegi kérdések maradjanak nyárra.
Forca Barca!!!!
Igazából mindig arról írunk, beleértve magamat is, hogy mi mit tennénk. Én is a saját nevemben FIFA managerezek. Hogy a klub mit fog csinálni, az ugye teljesen más kérdés. Most szerintem úgy összeállt egy jó csapat, hogy aligha akarnak egyáltalán sok igazolást, akár engednék, akár nem, szerintem ők maguk sem gondolkodnak most nagyon igazolásokban.
Kapus: szerintem teljesen meg vannak elégedve Penával, Szczesny egy percet se kap. A kiváló támadójáték és a remek lestaktika el is fedi ezt a problémát, szerintem nem téma az elnökségben.
Középhátvéd: szűkösen vagyunk, Araújo visszatérésével is csak három ember van oda, akit bármelyik meccsen bevetnék, ami nem egy életbiztosítás. De nagy a bizalom Sergi Dominguezben, és átszervezésekkel is operálhatnánk. Eddig sem zavartatták magukat, ter Stegen kidőlése után sem szereztek egy olcsó veteránt egy évre, pedig belefért volna. Más posztra sem, ami megint csak azt erősíti, hogy nem nagyon gondolkodik most a klub igazolásokban. Megy a szekér, vezetjük a bajnokságot, biztos továbbjutó helyen állunk a BL-ben, ráadásul úgy, hogy már letudtuk a legnehezebb ellenfelünket az alapszakaszban, most így jónak érzik a dolgokat. Éppen ezért nem hiszem, hogy sok mozgást találnának indokoltnak, még akkor is, ha engednék az igazolásokat.
Balszélső: Vallét elküldték kölcsönbe. Ennek tudatában vajon mennyire érdekelheti a dolog az elnökséget? Semennyire. Nagy a bizalom Martinban, Fort is átdobható. Hú, ezért mindennek el leszek mondva, de Destet is megtarthatták volna, Eindhovenben már edz, 2025 elejétől bevethető lenne. A dolgot nem ragozom tovább, mert nagy port kavarna. A lényeg: az elnökséget nem izgatja ez a poszt, volt mélyítési lehetőség, nem kellett nekik. Nem úgy tűnik, mintha érdekelné őket a téma.
Vkp: Meg lett mondva nyáron, hogy jók vagyunk itt. Azt mindenesetre nagyra értékelem, hogy Flick őszintén kommunikál, így legalább tudjuk, mi a helyzet. Bernal lesérült, Schouten neve felmerült, de ő is lesérült, azóta pletykákat sem hallani. Két hatalmas rangadót is lehoztunk összesen 1 kapott góllal, a lestaktika itt is elfedi az esetleges hiányosságokat, Casadó-ban pedig nagy a bizalom. Így itt sem várok mozgást, bár örülnék neki.
Csatár: Roque-t elküldték kölcsönbe, nagyon nem izgatja az elnökséget a téma. Ott van Pau Victor, Fermín is fel tud lépni, Torres-t is bedobják ide olykor. Sok gólerős játékosunk van most, Lewandowski meg újra régi fényében, komoly alternatívát most nem keresnek, időhúzó cserék meg vannak.
Univerzális fullback: Mingueza esélyes, és vérbeli középhátvédet talán ezért nem is keresnek. Mindössze 9 millióért visszahozhatjuk, Vigóban kevesebb mint 2 millió eurót keres évente, ezt még talán be is tudnánk illeszteni, ennyit talán még engednének is. Ennek látom esélyét.
Vkp: Meg lett mondva nyáron, hogy jók vagyunk itt. Azt mindenesetre nagyra értékelem, hogy Flick őszintén kommunikál, így legalább tudjuk, mi a helyzet. Bernal lesérült, Schouten neve felmerült, de ő is lesérült, azóta pletykákat sem hallani. Két hatalmas rangadót is lehoztunk összesen 1 kapott góllal, a lestaktika itt is elfedi az esetleges hiányosságokat, Casadó-ban pedig nagy a bizalom. Így itt sem várok mozgást, bár örülnék neki.
Télen szerintem nemhogy igazolni nem fogunk tudni,de könnyen elképzelhető hogy Olmot se tudjuk regisztrálni a múltkori hírek alapján.Mikor kijött a megállapodás a Nike-al akkor írták hogy még ez sem elég Olmo regisztrálásához.Ha valóban így van akkor biztos hogy nem igazolunk,főleg ha maradunk a Real előtt addig.
- bence0330
Persze, lehet nem volt egyértelmű, én télre írtam, ahová szerintem még idén sürgősen be kell avatkozni, szélső és a balbekk poszt, ahol még darabra sem vagyunk meg mélységben, a minőség hagyján (Ferrán és Gerard Martin jelenleg nem liga szintű játékosok, utóbbi sosem volt és sosem lesz az, de még másodosztály szint sem). Ráadásul ez a 3 játékos fut sprintekben tippre a legtöbbet a meccsen, Raphinha az egész ligában a legmagasabb szám, Baldé egymaga játssza be a baloldalt, szóval az is, Yamal meg ebben a rendszerben szintén sokat sprintel, még ha annyit nem is, mint a fentiek, de ott a kor faktor belejátszik. Szóval ezen dupla okból kifolyólag ez az első kettő nálam. Nyáron center, kapus mindenképp kell, télen center szerintem még semmiképp sem (vagy úgy fogalmaznék, hogy vannak fontosabb, sürgősebb posztok, Lewy top3-4 center még simán, nem sérülékeny...)Chino írta: ↑2024.11.15. 17:26:21A prioritásokkal nagyjából egyetértek azzal a különbséggel, hogy a center poszt elég fontos lenne. Jövőre már akkor sem támaszkjodhatunk komolyan Lewyre, ha egyáltalán sérülés nélkül megússza. Viszont ha jön valaki, akkor már olyan kellene, aki nem valami B-megoldás, hanem megüti a kezdőszintet. Ez a David projekt nem tűnik így rossznak, ha össze lehet hozni, mindenképp megér egy próbát. Balhátvédnek pedig, ha nem találunk télen egy értelmeset, nem kellene annyit hajtani. Megvárnám mit alkot tavaszig Oduro és annak függvényében lehetne nyáron gondolkodni.
Nálam:
1. kapus
2. vkp
3. khv
4. fullback, de minimum kétlábas szélső, aki belül is tud játszani
+ esetleg csatár, de lehet, hogy az sem tragédia, ha Roque egyszerűen visszatér.
Benítez, Mingueza, Valle jöhetnek, Schouten most sérült, vele várnék, de azt a frontot is figyelemmel követném.
1. kapus
2. vkp
3. khv
4. fullback, de minimum kétlábas szélső, aki belül is tud játszani
+ esetleg csatár, de lehet, hogy az sem tragédia, ha Roque egyszerűen visszatér.
Benítez, Mingueza, Valle jöhetnek, Schouten most sérült, vele várnék, de azt a frontot is figyelemmel követném.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ahogy néztem a PSV-ben például túlnyomó részt center volt, bal és jobb oldalon kb. ugyanannyit játszott, a válogatottban is mindhárom posztot betölti. A BVB-ben kicsit más a helyzet, mivel a baloson ott van Gittens és Adeyemi, középen Guirassy és Moukoku így többnyire a jobb oldalra kerül. Viszont jobblábas, szóval nem hiszem hogy Raphinha pozíciója olyan idegen lenne.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 16:58:03Én sem követem, de ha tényleg bárhol elfocizgat, akkor elfogadnám, jelen pillanatban ha csak egyetlen játékost igazolhatunk, akkor az pontosan egy 2-3 helyen bevethető támadó lenne az. Mint Ferrán, csak jó.Chino írta: ↑2024.11.15. 16:00:18Több piacra szakosodott forrás szerint komolyan érdeklődünk Malen iránt: Már Koeman alatt is próbálkoztunk, de nem volt rá keret. A támadósor mindhárom posztján tud játszani és már elvágyódik a Dortmundból, ahol júniustól lejáró szerződésű játékos lesz úgyhogy ha a BVB pénzt akar látni belőle (márpedig 30 milliót kiadtak rá) logikusan nyáron el kell passzolniuk. Az árát 20-30 közé lövik be. Annyira nem ismerem a srácot, de ha tényleg ennyire mobilis meg lehetne próbálni.Yamal és Raphinha enélkül meg fognak halni. A brazil talán kis szerencsével kibírja sérülés nélkül, de a tömény etapok végére mindig elfárad és pontatlan lesz, mint most az utolsó másfél meccsen is, mert ő tényleg elmebeteg melót tesz a meccsekbe minden percben. Yamal meg szintén el tud fáradni, meg hát a kora miatt még konkrétan a sérülés is könnyebben következhet be. A jelenlegi focink meg szerintem kettejükön áll, kapott gól mindig bele van kalkulálva, de 3-4-5 rúgott is, aztán ha ők kiesnek/elfáradnak, baj van, Lewy egyedül nem sokmindent fog csinálni, nem is az a dolga.
Tudom, hogy kéne valaki Baldé mögé is, és egy mindenes jöhetne hátra is, ezekre szükség lenne, ha tudunk több játékost s hozni, de a kh és a vkp-tkp posztokon legalább van esély rá, hogy jól fogunk állni, hátul téltől, kp-n meg már mostanában is kezdünk, sérülések kellenek hozzá, hogy ne így legyen. A szélső poszton meg ők ketten vannak összesen plusz Ferrán, de akkor inkább játsszunk 10 emberrel kb.
Szóval nálam ez lenne a sorrend:
1.: több poszton bevethető támadó, nálam ideálisan szélső skillekkel elsősorban, de kényelmes legyen neki a centerposzt is néha 20 percekre
2.: csere balbekk
3.: egy Nico/Mingueza féle-szintű játékos, aki max azért nem lesz kezdő, mert túl jók a többiek, de amúgy kb kezdő szintűek, ergo megbízható rotációs játékosok. A visszatérő Chris posztjától és egészségi állapotától is függne, melyik lenne fontosabb, egy vkp, vagy egy belső védő.
4.: ha a Szczesnyvel baj van, egy kapus
Ahová semmiképp nem igazolnék jelenlegi körülményeink között: Center(ha jön az említett támadó, aki képes ott játszani valamennyit), tkp, jobb bekk.
A prioritásokkal nagyjából egyetértek azzal a különbséggel, hogy a center poszt elég fontos lenne. Jövőre már akkor sem támaszkjodhatunk komolyan Lewyre, ha egyáltalán sérülés nélkül megússza. Viszont ha jön valaki, akkor már olyan kellene, aki nem valami B-megoldás, hanem megüti a kezdőszintet. Ez a David projekt nem tűnik így rossznak, ha össze lehet hozni, mindenképp megér egy próbát. Balhátvédnek pedig, ha nem találunk télen egy értelmeset, nem kellene annyit hajtani. Megvárnám mit alkot tavaszig Oduro és annak függvényében lehetne nyáron gondolkodni.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Én sem követem, de ha tényleg bárhol elfocizgat, akkor elfogadnám, jelen pillanatban ha csak egyetlen játékost igazolhatunk, akkor az pontosan egy 2-3 helyen bevethető támadó lenne az. Mint Ferrán, csak jó.Chino írta: ↑2024.11.15. 16:00:18Több piacra szakosodott forrás szerint komolyan érdeklődünk Malen iránt: Már Koeman alatt is próbálkoztunk, de nem volt rá keret. A támadósor mindhárom posztján tud játszani és már elvágyódik a Dortmundból, ahol júniustól lejáró szerződésű játékos lesz úgyhogy ha a BVB pénzt akar látni belőle (márpedig 30 milliót kiadtak rá) logikusan nyáron el kell passzolniuk. Az árát 20-30 közé lövik be. Annyira nem ismerem a srácot, de ha tényleg ennyire mobilis meg lehetne próbálni.

Tudom, hogy kéne valaki Baldé mögé is, és egy mindenes jöhetne hátra is, ezekre szükség lenne, ha tudunk több játékost s hozni, de a kh és a vkp-tkp posztokon legalább van esély rá, hogy jól fogunk állni, hátul téltől, kp-n meg már mostanában is kezdünk, sérülések kellenek hozzá, hogy ne így legyen. A szélső poszton meg ők ketten vannak összesen plusz Ferrán, de akkor inkább játsszunk 10 emberrel kb.
Szóval nálam ez lenne a sorrend:
1.: több poszton bevethető támadó, nálam ideálisan szélső skillekkel elsősorban, de kényelmes legyen neki a centerposzt is néha 20 percekre
2.: csere balbekk
3.: egy Nico/Mingueza féle-szintű játékos, aki max azért nem lesz kezdő, mert túl jók a többiek, de amúgy kb kezdő szintűek, ergo megbízható rotációs játékosok. A visszatérő Chris posztjától és egészségi állapotától is függne, melyik lenne fontosabb, egy vkp, vagy egy belső védő.
4.: ha a Szczesnyvel baj van, egy kapus
Ahová semmiképp nem igazolnék jelenlegi körülményeink között: Center(ha jön az említett támadó, aki képes ott játszani valamennyit), tkp, jobb bekk.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ő is a Sergi és Paulo Araujo vezette afrikai scoutung szervezet (Ghána, Mali, Szenegál, Nigéria) keretében érkezik (a mali futballakadémiával is kötöttünk egy szerződést, miszerint támogatjukőket -főleg sportszerekkel- őket cserébe elővásárlási jpogunk van minden fiatalra). Nagyon jól működik, most is jött két játékos próbajátékra, csak annyi a gond, hogy 18 éves korukig nem kaphatnak munkavállalóit Európában, utána vízumkérelem, regisztráció stb.. Oduronak is ezért kellett eddig várnia. (a fent említett 2 játékos még csak 16, szóval velük várni kell)FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.15. 15:13:44Sport szerint jövő héten érkezik Ibrahim Diarra Barcelonaba.
1,7 millió lesz az ára, a B-be lesz regisztrálva, ha engedik (Oduro, Issah még csak most kezdett játszani)
Rá nagyon kíváncsi vagyok, igaz jobb szélső, mint Yamal és még csak december 12-én tölti a 18-at.
Az utánpótlással annyi a "gond", hogy a legtehetségesebbek inkább jobbszélsőként játszanak. Esetleg Oscar Gistaura lehet majd centerként számítani. Viszont csak 16 éves, de már a Juvenil A-hoz tartozik és kétszer bemutatkozott az Atletic-ben is.
Több piacra szakosodott forrás szerint komolyan érdeklődünk Malen iránt: Már Koeman alatt is próbálkoztunk, de nem volt rá keret. A támadósor mindhárom posztján tud játszani és már elvágyódik a Dortmundból, ahol júniustól lejáró szerződésű játékos lesz úgyhogy ha a BVB pénzt akar látni belőle (márpedig 30 milliót kiadtak rá) logikusan nyáron el kell passzolniuk. Az árát 20-30 közé lövik be. Annyira nem ismerem a srácot, de ha tényleg ennyire mobilis meg lehetne próbálni.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
Sport szerint jövő héten érkezik Ibrahim Diarra Barcelonaba.
1,7 millió lesz az ára, a B-be lesz regisztrálva, ha engedik (Oduro, Issah még csak most kezdett játszani)
Rá nagyon kíváncsi vagyok, igaz jobb szélső, mint Yamal és még csak december 12-én tölti a 18-at.
Mingu a Celtában főleg jhv-t játszott és jobb szélső kp-t,úgyhogy Jules bemehetne középre, vagy pihenhetne, szerintem a Leganes szintű csapatok ellen elég lenne egy Mingu/Fort szélsővédőduó
Szerintem az ilyen játékosok mindig reménykednek, hogy valahogy beverekedik magukat a kezdőbe. De igen, itt erre csak sérüléshullám esetén lenne esélye a srácnak, amúgy sok lehetőség nem jutna neki, nagy a konkurencia.
Mingueza egy kicsit jobb helyzetbe lenne, hátul azért kevesebben vagyunk 2 posztra, de ő is csak 4. számú kvh lenne jelenleg, ha mindenki egészséges, +vészmegoldás csere jvh posztra.
Mingueza egy kicsit jobb helyzetbe lenne, hátul azért kevesebben vagyunk 2 posztra, de ő is csak 4. számú kvh lenne jelenleg, ha mindenki egészséges, +vészmegoldás csere jvh posztra.