2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Egyedül politikusok hitetik el az emberekkel, hogy kizárólag úgy lehetett dönteni adott helyzetben, ahogy ők tették.
A fentebbiek közül egyedül Messi és talán Alba volt bármennyire is hasznunkra. Előbbinek 70 millió volt a fizetése, utóbbinak 20 millió. Ha nem távoznak, a klub becsukhatta volna az ajtót. De Alba is maradhatott volna, de ez inkább egy áldozat volt részéről a klub felé. A cserekapus Neto, aki 3 év alatt két kezemen meg tudom számolni hányszor játszott keresett 7 milliót (mellesleg Bartoéknak sikerült '19-ben 25 millióért megvenni). Egy ilyen keresetű játékosért, aki 3 évet végigpadozott ki adott volna pénzt?!Troym írta: ↑2024.08.20. 16:10:58Elment a fél klub ingyen, vagy aprópénzért.
Laporta regnálása óta ingyen távozott: Dest, Messi, Miranda, Neto, Pjanic, Braithwaite, Puig, Mingueza, Collado, Alba.
Mellette töredékáron sikerült eladni Griezmannt, Depayt, Kessiét, Guiut, Pedrolát, Riadot.
És sikeresen megtartottuk pl Ferrant, Inigot 10 miliiós bérekkel.
Fejétől bűzlik a hal...
szerk: Ja és ificsapat játszik most is. Szerintem a középpálya átlagéletkora Gündogan nélkül lesz cca 20-22 úgy, hogy mindhárom 25 feletti játékos sérülékeny, Frenkie, Olmo és Chris is, így gondolom lesznek meccsek 18-19 év átlagéletkorú középpályával.
Nagyon tömören az van, hogy a Barcelonának van ugyan egy rakat bevétele, de az ugyanolyan magas adósságai, hitelei és azok kamatai miatt képtelen arra, hogy kikecmeregjen a mínuszos gazdálkodásból. Így a csapat próbál létező vagy felülértékelt virtuális tulajdonrészektől megszabadulni, hogy a bevételi oldal varázslatos növekedésével átlendüljön pluszba, ezzel párhuzamosan pedig igyekszik valós vagy virtuális módon lenyesni a kiadásait is. Ami ahhoz kellene, hogy tudjon pénzért sokat igazolni és megnőjön a csapat bérkerete - így a regisztrációs matekkal se kelljen vesződni. A pontos számokat és követelményeket ezen a ponton a nyilvánosság nem látja és a Barcelona illetve a La Liga állásfoglalásaira van utalva - ez nem segít a transzparencián, mert a Barcelona nyilván azt kommunikálja, hogy "mindjárt" eleget tesz a követelményeknek, a Liga pedig megerősíti, hogy az nem ma vanab1daL írta: ↑2024.08.20. 16:39:28Mondjuk én ezt nem értem, ez az egész FFP hülyeséget? Hogy lehet ilyen, hogy itt kb. mindenki el kell mennie, vagy a fizuját lejjebb vágni, és még így sem tudunk regisztrálni senkit kb.? Miközben nézzetek meg egy PL-t, ott Bournemouth, és Brigthon szintű csapatok igazolnak 40, de inkább 50-ért nevenincs embereket, simán. Előbb utóbb belekéne buknia a Ligának ebbe, hogy gyakorlatilag megfojtják a klubokat...
Csak velünk csinálják ezt, a többi klubra ez nem érvényes. Az Atleti is nagyokat igazolgatott a nyáron. 141 milliót költöttek (Alvarez 75 millió, Le Normand 34 millió, Sorloth 32 millió), miközben csak 21 millióért értékesítettek. A Real Madrid is gond nélkül regisztrálta Mbappé-t és Endrick-et.ab1daL írta: ↑2024.08.20. 16:39:28Mondjuk én ezt nem értem, ez az egész FFP hülyeséget? Hogy lehet ilyen, hogy itt kb. mindenki el kell mennie, vagy a fizuját lejjebb vágni, és még így sem tudunk regisztrálni senkit kb.? Miközben nézzetek meg egy PL-t, ott Bournemouth, és Brigthon szintű csapatok igazolnak 40, de inkább 50-ért nevenincs embereket, simán. Előbb utóbb belekéne buknia a Ligának ebbe, hogy gyakorlatilag megfojtják a klubokat...
Pont ezért vannak jó esélyei Laportának. Jönnek közkívánatra a saját nevelések. Nem tartom jó iránynak, de amit írtál, még fokozottabban így menne, ha nem ő lenne az elnök. Csak akkor nem Minguezáék mennének el most kb ingyen, hanem Lewandowskiék.
Hát a PL csapatok nem annyit kapnak a tv jogdíjak után, mint a LL klubok...ab1daL írta: ↑2024.08.20. 16:39:28Mondjuk én ezt nem értem, ez az egész FFP hülyeséget? Hogy lehet ilyen, hogy itt kb. mindenki el kell mennie, vagy a fizuját lejjebb vágni, és még így sem tudunk regisztrálni senkit kb.? Miközben nézzetek meg egy PL-t, ott Bournemouth, és Brigthon szintű csapatok igazolnak 40, de inkább 50-ért nevenincs embereket, simán. Előbb utóbb belekéne buknia a Ligának ebbe, hogy gyakorlatilag megfojtják a klubokat...
Elment a fél klub ingyen, vagy aprópénzért.
Én a nem klubközeli forrásokban mindenhol azt olvasom, hogy Gündogan kérte meg a klubot, hogy engedje el, ő akar menni. A klub ezt nyilván kozmetikázni akarja, hogy ne legyen hatalmas égés a világ előtt, hogy magától akar menni.
Nem lennék meglepve. Idén még csak Dest ment ingyen, már kezdtem aggódni. A hagyományokat tartani kell ám.Troym írta: ↑2024.08.20. 13:41:32Ingyen engedjük el Gündogant, szép munka ismét, FFP gondok így sosem oldódnak meg. Valaki szeretne menni, és ingyen elengedjük![]()
Remélem Roque most már akkor kiharcolja a végleges távozást fillérekért, ő is megérdemelné, ahogy bántak vele.
Már vágom a centit az új elnökválasztásig, hátha ott is a többségnek elege lesz ebből a semmiből, amit Deco és Laporta művel.
Szuperül hangzik egy sérülékeny játékosért, aki kérdés, hogy minőségre mit tud nekünk adni.
A jelenlegi információk szerint a klub kérte meg Gündogant és ő beleegyezett - ugye errefelé általában azt szoktuk számon kérni a játékosokon, ha nem akarnak ilyet tenni. Most úgy tűnik, neki sikerült egy abszolút gesztust gyakorolni a csapat felé.Troym írta: ↑2024.08.20. 13:41:32Ingyen engedjük el Gündogant, szép munka ismét, FFP gondok így sosem oldódnak meg. Valaki szeretne menni, és ingyen elengedjük![]()
Remélem Roque most már akkor kiharcolja a végleges távozást fillérekért, ő is megérdemelné, ahogy bántak vele.
Már vágom a centit az új elnökválasztásig, hátha ott is a többségnek elege lesz ebből a semmiből, amit Deco és Laporta művel.
davi10 írta: ↑2024.08.20. 11:47:38Ha tényleg a klub erőlteti Gündogan távozását az megint egy nagy öntökönlövés lenne. Lenglet, Inigo a magas fizetésükkel teljesen haszontalanok, bármelyikkel előbb bontanék szerződést, minthogy Gündogan-t ingyen elengedjem.
De a leggázabb, hogy nem sikerült előregondolkodni. 1 db igazolást sikerült intézni, és őt se tudjuk áldozatok nélkül regisztrálni.
Maximum akkor lenne értelme beáldozni Gündogan-t, ha hozunk még valakit, mondjuk Merino-t, akit gyanúsan hosszú ideje nem igazolt még le az Arsenal.
Goretzka még itt ott felbukkan a hírek között. Flick múltja miatt még talán életszerű is lehetne.
https://barcauniversal.com/deco-obsesse ... rench-ace/
Én már elengedtem ezt az átigazolási szezont, mert csak felszab. Gündogan aki az egyik legjobb volt és felfelé húzta a csapatot annak akarata ellenére is repülnie kell, mert:Peter írta: ↑2024.08.20. 00:57:54
Se karmester, se vezér, de nem is lesz ilyen egyhamar. Hacsak nem Olmo újoncként berobban.
De még adnék esélyt Ferrannak, belőle még bármi lehet, hosszú karrier előtt áll nálunk.
Megint bejött, a klub sosem azt lépi meg, amit kívülről nézve meg kellene lépnie.
Ilyenkor hova tűnnek az "életem klubja" meg az "életemet is adnám a klubért" és a "klubért bármire képes vagyok" játékosok? Lapítanak és csak annyit tudnak mondani, hogy "itt akarok bizonyítani".
Ja, hát nem volt elég az a néhány szezon eddig? Az életképesség bizonyításához tenni is kellene valamit a nem kevés fizetésről pedig ne is beszéljünk.
Kifejezetten ideális erkölcsi és mentális táptalaj van a klubnál.
Nem estem hasra Gündogan érkezésétől, de az egyetlen olyan játékos volt ebben a keretben, aki játékosként minden tekintetben "hitelképes" valamint az egyetlen játékos volt, aki mentális tekintetben megkérdőjelezhetetlen.
Az egyetlen, játékosként komolyan vehető karakter az egész keretben, Gündogan volt.
Jópofi srácok a többiek, de a fajsúlyuk tekintetében egytől egyig lebegésre rendeltetett.
Igen, azért fogalmaztam így hogy ha mégis korrekt, akkor is csak újságírói infó, nem kiállt Laporta és azt mondta, hogy leigazoljuk Leaot, hogy hülyítse a népet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.20. 11:03:32Mindig szóba kerül ez a megbízhatóság téma a hírekkel kapcsolatban
A Barca Universal kigyűjtötte a hírforrásokat megbízhatóság alapján
https://barcauniversal.com/reliability-guide/
Leao hírt Fernando Polo hozta le a Mundo Deportivon
Elvileg a legmegbízhatóbb források egyike.
Persze ettől még egy hír nem válik ténnyé, arra ott az fcbarcelona.com
Mindig szóba kerül ez a megbízhatóság téma a hírekkel kapcsolatban
Azért mindent nem érdemes a nyakukba varrni, ez a "felmerült Leao" téma általában újságírói kitaláció, vagy ha nem kitaláció, és igaz, akkor is tőlük származó infó, ennek megfelelően senkit nem akar vele átverni az elnök.