Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2024.07.21. 13:48:47

Troym írta:
2024.07.21. 08:23:35
Ezt a győztes típust hiányolom én is a csapatnál, csak szerintem nem Nico az, aki majd meccsek sorát dönti el, ő inkább akkor lesz jó, amikor amúgy is győzelemre állunk.
A győztes mentalitás egyetlen győztes típusú játékossal még nem fog berepülni az öltözőbe.

Nico éppen azért lehet jó megoldás, mert éppen annyival adhat többet a csapatnak, amennyi a lépésről lépésre fejlődéshez szükséges. Életkorából adódóan is passzol a kerethez. Belülről, egymásról kell átragadni a fejlődés a játékosokra, de szétterülve kb mindenkire arányosan.
Nico jelenleg éppen annyival lehet több, ami nincs meg azokban, akik azon a poszton játszhatnak.

Messi korszak elmúlt. A lecsengő, hanyatló és erőtlen korszakot Messi képes volt egymaga látszatra mérsékeltebbé tenni, de ez nem kopírozható. Ugyanakkor minél nagyobb téttel bírt a meccs, Messi annál kevésbé érvényesült. A Ligáben ez kevésbé volt ennyire feltünő, de a nemzetközi porond azonnal büntette is a csapatot.

Ehhez kőkeményen belülről kell építkezni. Bellingham sem egy súlytalan Realt vett a hátára ősszel. Lehetett szapulni őket, de Bellingham nélkül sem rogytak volna térdre, ahogyan Bellingham sem tudott volna a hátán vinni egy megrogyott csapatot. Teljesen más, amikor csak egy kisebb löket hiányzik és teljesen más, amikor eredendően súlytalanabb egy csapat, amin már nem elég lökni, hanem szó szerint húzni kell. Ha már húzni kell, az nem lesz tartós, mert idővel elfogy a húzóerő.

Egyébként én pontosan ilyen mentális okokból is mielőbb megválnék a súlytalan játékosainktól. Hiába töltelék vagy padon van, szerintem nem lenne még ott sem helyük. Ha tetszik, ha nem, gátjai a fejlődésnek. A pad nem az időhúzásért van, hanem a változtatás lehetőségéért.

Nem lufi fog rajtunk segíteni, hanem önmagunkat kell fejleszteni és saját erőből kell tudni kilábalni a lúzer szerepből.
Szóval mi ott tartunk jelenleg, hogy nekünk csapatra van szükségünk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.21. 12:51:52

bence0330 írta:
2024.07.21. 12:09:45
Olmo kivásárlási záradéka több forrás, köztük Romano szerint is ma éjféllel lejár. Szerintem megússzuk. United, Arsenal, City, Pool, BM is érdeklődik, ilyen versenyben egy 26 éves, még 3 évig tartó szerződésű, friss EB-győztes gólpont-királynál kizárt dolog, hogy a záradék nélkül meg tudjuk szerezni 80-90 alatt, az meg már remélem már annak is sok, aki szerint őt ide kéne hozni, és koncentrálhatunk végre fontosabb dolgokra.
A hírek (MD, Sport) szerint prioritás Nico Williams. Jövő héten meg lehet kötni. (De hol az 1/1?)
Utána Merino. Fix és változók volt az eredeti hír, vagy egy védő az Atleticoba tartó Le Normand helyére.
Felgyorsították a Cancelo féle tárgyalásokat, eredeti hír szerint 20 alatt kérnek, mi kölcsön+ kötelező/vételi opcióban gondolkodunk. Cancelo elutasította a Szaúdi, olasz ajánlatokat, a MC szabadulni akar tőle.
És legvégül Olmo, ehhez távozók is kellenének a hírek szerint. Azért tettünk hivatalos ajánlatot, hogy pár hétig húzzuk. Romano szerint a Lipcse hálás Olmonak, ezért elengedik. A Sport és Romano szerint a kivásárlási ára körül. A Barca elvileg 50+10 változókat ajánlott.
Olmo statjai
Tkp 131 34 gól 31 gólpassz
Bal szélső 43 meccs 14 gól 15 gólpassz
Jobb szélső 42 meccs 6 gól 14 gólpassz (TM)
Azért ez elég jónak tűnik, majdnem minden 2. meccsen gól, vagy gólpassz.
Igaz teljes karriert (horvát 2, ifi, figyelembe véve rosszabb, úgy látszik későn érő)
Csak azok a fránya sérülések.
Én elhoznám Luukot, olcsó csere csatárnak, tavaly a holland bajnokság legjobbja volt. Ebben Gránittal egyetértek, ha kell a gól, mehet az ívelgetés a 2 toronyra :)
Nekem nagyjából mindegy kiket adunk el.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.21. 12:09:45

Olmo kivásárlási záradéka több forrás, köztük Romano szerint is ma éjféllel lejár. Szerintem megússzuk. United, Arsenal, City, Pool, BM is érdeklődik, ilyen versenyben egy 26 éves, még 3 évig tartó szerződésű, friss EB-győztes gólpont-királynál kizárt dolog, hogy a záradék nélkül meg tudjuk szerezni 80-90 alatt, az meg már remélem már annak is sok, aki szerint őt ide kéne hozni, és koncentrálhatunk végre fontosabb dolgokra.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.21. 09:25:09

N'Golo Kanté has emerged as a 'low cost' option to reinforce Barcelona's midfield. They want to sign him on loan, but that seems unlikely. @sport
Kép
Troym
Director del Fútbol

2024.07.21. 08:23:35

FcBarcelona1 írta:
2024.07.21. 08:09:10
https://www.football-espana.net/2024/07 ... ner-summer
Hát eddig Lewy, Raphinha, Gündogan, Yamal ès kicsit Ferminben és Araujoban volt meg.
Akkor az ideális nyári igazolások a hírek szerint
Nico, Olmo, Merino, Cancelo
Ezt a győztes típust hiányolom én is a csapatnál, csak szerintem nem Nico az, aki majd meccsek sorát dönti el, ő inkább akkor lesz jó, amikor amúgy is győzelemre állunk.

Amúgy a felsorolt 4 játékos érkezése gondolom együtt jár Gündogan és/vagy Raphinha és/vagy Fermin távozásával gondolom FFP függvényében ez leginkább Raphinha lesz, mert a vételára és fizetése is elég jelentős.
Andrsika írta:
2024.07.21. 00:16:31
Nem èrtem ezt a klasszis témàt, de komolyan… mi a garancia, h Wirtz egyáltalán ideakarna jönni? Mi a garancia, h be is válna? Pl nekem sokkal inkább Musiala mint ő. Bár abban sem látok sokat, h ő is miért hagyná ott Münchent?
Nem pont Wirtz a lényeg, tőlem jöhet Musiala is, csak azt mondtam logikusabb lenne számomra egy 120 milliós felső polcos játékos és egy fiatal saját nevelésű kölyök, mint két 60 milliós felső-középkategóriás játékos, akik közül az egyik olyan helyre érkezik, ahova vannak jónak gondolt játékosaink.

Azt meg nem tudom hova tenni, hogy ide akar-e jönni. Nem tudom, meg kell tőle kérdezni, csak ne az döntsön már, hogy az elnökünk kire bök rá aznap, kinek Mendes az ügynöke, vagy ki kiabál hangosabban a sajtóban. A lehető legjobb játékost szerezzük meg.
Ha nem akar jönni Wirtz / Musiala, akkor úgyse jön, de ha meg sem próbáljuk, akkor egész biztos.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.21. 08:09:10

https://www.football-espana.net/2024/07 ... ner-summer
Hát eddig Lewy, Raphinha, Gündogan, Yamal ès kicsit Ferminben és Araujoban volt meg.
Akkor az ideális nyári igazolások a hírek szerint
Nico, Olmo, Merino, Cancelo
gránit
Director del Fútbol

2024.07.21. 02:53:41

Peter írta:
2024.07.20. 20:36:42
gránit írta:
2024.07.20. 18:10:36
Két játékos ez esetben szerintem többet tud adni, mint egy, ez azért az esetek többségében elmondható. Több lyukat be lehet tömni két emberrel, mint eggyel.
Ez sajnos pontosan így van szerintem is, valamint elsősorban jelenleg a csapatot kell összerakni úgy, hogy a középpályán van egy néhány forduló után a 35.-be lépő Gündogan, egy biztató Fermin, valamint a többiek, akikről nem nagy túlzás azt feltételezni, hogy ami bennük van, azt már tudjuk mit jelent.
Pontosan ezért is szavaznék inkább arra, hogy egy lehetséges összegből (pl. 120 millióból) a lehető legtöbb játékost szerződtessük, mert így tudjuk a legtöbb lyukat befedni. Csapatot kell építeni.

Emellett van egy másik szál is, hogy ha egy nagyon kiemelkedő tehetségről van szó, akkor ne mulasszuk el a leigazolását, csak azért, mert van ott már 2-3 középszer. A minőség a legfontosabb.

Véleményem szerint Olmo nem indokolatlan, csak nem ezt a posztot tartom igazán fontosnak, és bár Tebas szavai most biztatóbbak, mint az elmúlt években, nagyon sokat valószínűleg most sem költhetünk majd. Ami lehetőségünk lesz, azt nem Olmo posztjára költeném, mert van annál fontosabb. De Olmo maga szerintem nem teljesen indokolatlan. Pedri folyton sérült, Fermín gólerős, de a mezőnymunkája nem a legteljesebb, nem feltétlenül kezdő anyag. Raphinha, Olmo, Gündogan, Fermín, Pedri vannak ott a mixben, két pozícióra ez egész jó mélység. Két posztra jó, ha vagyunk ennyien, Pedri úgyis mindig kidől.

Ezt abból kiindulva mondom, hogy én a két támadóközéppályásos rendszert tartom a legmegfelelőbbnek. Ha viszont a 4-2-3-1-et erőltetjük, akkor egy posztra ennyi igazolás tényleg felesleges. Az én szisztémámban nem lenne az, mert két posztra kell a legalább négy ember, és abból egy úgyis fél szezonokat sérült.

Williams, Olmo, Merino 150 millióból kijön. Cancelo is meg lett említve, szerintem nem véletlenül van csend vele kapcsolatban, mert lehet, hogy azt a 30 milliót megspóroljuk, és a Balde-Fort-Valle-vonallal hozzuk le ott a szezont.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.21. 00:16:31

Nem èrtem ezt a klasszis témàt, de komolyan… mi a garancia, h Wirtz egyáltalán ideakarna jönni? Mi a garancia, h be is válna? Pl nekem sokkal inkább Musiala mint ő. Bár abban sem látok sokat, h ő is miért hagyná ott Münchent?
Olmot én sem hoznám(minek?) de én biztos vagyok benne, h ő pl Flick vágyálma lehet…
Williams szerintem mai árak mellett egyáltalán nem mondható magad árú játékosnak én őt fix hoznám.
Számomra aki nála jobb és gólképesebb az a túloldalon van vagy árban elérhetetlen. Nekem pl Leao ( sok Milán meccset nézek) sehogy sem illene ide. Kvara viszont igen, de ő meg Madridos! Számomta a balszélső és a vkp poszt lenne releváns( utóbbi jobban) de jelenleg ki lehetne oda hatalmas erősítés?
Én Göretzkát nagyon adnám, de ő fel sem merült. Kimmich nekem nem szimpi, Onana fix besülés lett volna, Ugarte nálam opció lenne, de ő sem merült fel( vagy csak nem voltam résen) Merinot hoznám, de…
Kessie most mekkora kincs lenne
Troym
Director del Fútbol

2024.07.20. 23:33:38

Peter írta:
Vajon mennyire tűnik átgondoltabbnak, ha megvennénk Wirtz-et 120-ért? Lenne egy húzónév, csak éppen nincs mit húzni és jöhet a beszürkülés.
Amióta saját magunk foglyai vagyunk, nekünk kellene tudni a húzónevet "kitermelni".
Volt itt példa erre, csak ilyen és olyan okok miatt nem sikerült.(de Jong, Fati, Pedri, Gavi, de még csírájában Roque is ide sorolható)
Vkp remélhetőleg jön.
Szóval egy fecskévél sokra nem megyünk, szét kell teríteni ésszel amit lehet és csapatban bízni, csapatban gondolkodni.
Jelen helyzetünkben ez tűnik a lehető legracionálisabbnak, hacsak nem villana néhány kézzel fogható értékesítés. Én elsősorban Torres, de Jong, Raphi hármasból bárkit eladnék, de legszívesebben mindhármat. Csak hát jól tudjuk, hogy ez illúzió, mindhárman ki fogják tölteni a szerződésüket.
Én azt mondom van 2 irány. Az egyik, hogy jön egy klasszis és a többi hiányposztot így-úgy befoltozzuk (Pl Wirtz/Musiala + Guido + valami ingyen csatár, hátvéd) és a meglévő csapat, plusz ezek az emberek elég elérni valamit. A másik, hogy 2-3 hiányzó puzzlet a helyére teszünk a rendelkezésre álló pénzből és szerzünk egy minőséginek gondolt vkp + támadót.
De azt az irányt nem értem, ha a keret nagy része olyan játékosra megy, ahova van emberünk, cserébe esetleg nem jut oda, ami 3-5-7 éve hiányposzt. Mit keres már megint Laporta a hírekben? Miért nem Flick / Deco elképzelései alapján szerzünk játékosokat?
Peter
Director del Fútbol

gránit írta:
Két játékos ez esetben szerintem többet tud adni, mint egy, ez azért az esetek többségében elmondható. Több lyukat be lehet tömni két emberrel, mint eggyel.
Ez sajnos pontosan így van szerintem is, valamint elsősorban jelenleg a csapatot kell összerakni úgy, hogy a középpályán van egy néhány forduló után a 35.-be lépő Gündogan, egy biztató Fermin, valamint a többiek, akikről nem nagy túlzás azt feltételezni, hogy ami bennük van, azt már tudjuk mit jelent.
Troym írta:
2024.07.20. 19:56:34
És továbbra sincs húzónév, vkp, cserecsatár, szélsőhátvéd megfelelő szinten, hát nem tűnik átgondoltnak.
Vajon mennyire tűnik átgondoltabbnak, ha megvennénk Wirtz-et 120-ért? Lenne egy húzónév, csak éppen nincs mit húzni és jöhet a beszürkülés.
Amióta saját magunk foglyai vagyunk, nekünk kellene tudni a húzónevet "kitermelni".
Volt itt példa erre, csak ilyen és olyan okok miatt nem sikerült.(de Jong, Fati, Pedri, Gavi, de még csírájában Roque is ide sorolható)
Vkp remélhetőleg jön.
Szóval egy fecskévél sokra nem megyünk, szét kell teríteni ésszel amit lehet és csapatban bízni, csapatban gondolkodni.
Jelen helyzetünkben ez tűnik a lehető legracionálisabbnak, hacsak nem villana néhány kézzel fogható értékesítés. Én elsősorban Torres, de Jong, Raphi hármasból bárkit eladnék, de legszívesebben mindhármat. Csak hát jól tudjuk, hogy ez illúzió, mindhárman ki fogják tölteni a szerződésüket.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.20. 19:56:34

Szerintem
- Nincs húzónév
- Nincs bal oldali támadó
- Kéne egy vkp
- Kéne cserecsatár
- Kéne szélsőhátvéd

Ha jól értem van / lesz 120 millió, azért ennél többet vicces lenne feltételezni, ha a keret fele nincs regisztrálva.
- Jön Nico, bár 60 szerintem túlzás érte, ezzel lefedtük Fatival együtt a bal oldali támadót.
- Jön Olmo, (pont ahogy Griezmann és Cou) bár semmi szükség rá, kérdem miből és ki helyére?

A többi gond megoldja önmagát?
- VKP, akkor gondolom Guido ingyen, aki nem szint
- Szélsőhátvéd sztornó? Cancelo még 20-30 millió lenne, akkor már 150-nél járunk
- Cserecsatárnak Guirassy jó lehetett volna, 10-15 percekre beszállni, vagy megtartani Roquet, gondolom utóbbi sem lehetséges már, mert senki mást nem tudnak eladni, kb mindenki lenyilatkozta, hogy marad
- Merino is jöhet? Cancelo is? Akkor már 160-170 milliónál járunk úgy, hogy sokan nincsenek regisztrálva, ahogy korábban írtam. Magyarán 170 millió kiadás, a fizetésük, őket is regisztrálni, meg a csapat 5-8 tagját, aki szintén nincs regisztrálva
Merino, Cancelo és egy cserecsatár? Akkor már 200 millió.

És továbbra sincs húzónév, vkp, cserecsatár, szélsőhátvéd megfelelő szinten, hát nem tűnik átgondoltnak.

BREAKING: Rafa Marquez LEAVES Barcelona. Official announcement soon.
@mundodeportivo
Szerintem kapott jobb állást.

Frenkie de Jong and Lewandowski will earn more salary at Barça than Kylian Mbappé at Real Madrid.
Ez meg a közröhej kategória.
bence0330

2024.07.20. 19:25:41

Troym írta:
2024.07.20. 18:23:47
Igen, a keretfeltöltést nem 60 milliós igazolásokból kell megoldani. Hogy Wirtz, vagy Musiala, azt rábíznám az edzőre, de kell egy világklasszis. Olmo jó játékos, de nem az a szint, aki egymaga hátára kapja a csapatot a nehéz időkben. (Williams sem az) De rotációban egy játékos Pedrivel / Raphinhával stb túl nagy "luxus" bőven elég, ha a 6. számú középpályás az utánpótlásból érkezik.

Igen, összegezve a minőséget hiányolom a kezdőcsapat bizonyos részein. Ha még a gálakezdőnk sem elég erős, akkor nagyon nehéz bízni valami sikerben.
Én azt elfogadva, hogy most arra nincs pénz (vagy épp lenne, de akkor lyukak maradnának mindenhol), így jártam volna el:

1 60 misis igazolás oké, Nico megér ennyit, jó, fiatal, és abszolút lyukra jön. Oké. Ha be tudtunk volna húzni egy Philogene-t vagy hasonlót, akkor vkp-ra toltam volna be a nagy lóvét. De ez a része okés nálam.
Az Olmóért kínált 60-at kb 3 játékosra el lehetne költeni. Merino, Fofana (vagy valami hasonló, padra Ndidi simán jó), és akár Cancelo mondjuk, és még olcsóbban jöttünk ki, a keret bővült, és betömtük kb a lyukakat, vagy legalábbis egy részét. 1-2 olcsó vagy ingyenes még jöhetne mondjuk a cserekapus vagy kh posztra.

És ahogy mondtad, 5-6. számú játékost mindenképp jelen állapotunkban meg kell próbálni lentről beépíteni. Lehet, hogy ez nem fog sikerülni, de meg kell próbálni.

És így úgy érezném, hogy relatív jó minőséget hoztam, és nem olyan rövid a keret, és majd jövő nyáron idehozom az egyik németet, és ha Roque nem érett be, akkor egy jó kilencest.

Persze a fizukról is szó van, lehet, hogy 3 ember ugyanannyi pénzért nem megoldás, mert nem tudjuk őket beilleszteni.

Olmót a 3 hírhedt igazolás óta a legrosszabnak tartanám, és még akkor is, ha relatíve bejönne.

Korábban azt írtam, Gündogan, Raphinha, Pedri (Gavi, Darvich) van egy posztra, valamiért kimaradt Fermín, aki szintén oda pályázik leginkább, nem szervező 10-esként, hanem érkezőként. Szóval alapvetően 6 emberünk lehet 1 posztra, ha 4-2-3-1 lesz, ez még kettőre is elég, vagy sok lenne. Majdnem mind olyan, akinél sajnálná az ember, ha nem kapna elég időt. És ide hozni valakit 60 millióért... :(
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.20. 18:59:58

Troym írta:
A keretfeltöltést nem 60 milliós igazolásokból kell megoldani. Hogy Wirtz, vagy Musiala, azt rábíznám az edzőre, de kell egy világklasszis. Olmo jó játékos, de nem az a szint, aki egymaga hátára kapja a csapatot a nehéz időkben. (Williams sem az) De rotációban egy játékos Pedrivel / Raphinhával stb túl nagy "luxus" bőven elég, ha a 6. számú középpályás az utánpótlásból érkezik.

Igen, összegezve a minőséget hiányolom a kezdőcsapat bizonyos részein. Ha még a gálakezdőnk sem elég erős, akkor nagyon nehéz bízni valami sikerben.
Kicsit mindenkivel egyetértek. Szerintem Olmobol lehetne egy kiemelkedő játékos is, ha nem lenne ennyire sérülékeny. Ezért aggódok az átigazolása miatt.
Remélem erre odafigyelnek a szerződésekben, ha ilyen hosszúakat kötnek, ami az FFP miatt van. Ennyi idő alatt amortizálják az árát.
Szerintem elfogadták, hogy klasszisokra egy darabig nem lesz pénz. 120+változók Wirtz, Musiala, Osimhen, Kvara, Leao stb. Remélem tudnak alkudni az árakból, (pl. 40-50+ változók) és akkor a 3 kijön egy kiemelkedő játékos árából. Én klasszist nem mondanék, láttuk Griezmann, Coutinho vagy éppen Hazaard mire vitte.
Lehet célszerű nagy nevek helyett csapatot építeni, mint a spanyolok, vagy az argentinok.
Lewy (őt kell majd pótolni)
Nico/-Olmo/Pedri-Yamal
Merino-Gavi
Szerintem ez a 2(3) játékos végre kreativitást és cseleket hozhat a játékba, és reméljük rengeteg kialakított helyzetet.
Világklasszinak pedig építsük fel Yamalt.
Szerintem Nicoban és Olmoban is ott van bőven a potenciál, ha nem is klasszis, de egy kiemelkedő szintre.
ktm
Capitá del Barça

2024.07.20. 18:44:29

Troym írta:
2024.07.20. 17:36:44
Ha igazán akarta volna Pep, akkor már ott lenne. Pénz nem lehet akadály nekik.

Az meg, hogy ér-e egyetlen játékos nekünk annyit, pont azt mondom ien, mert épp a világklasszis szint, ami hiányzik nálunk. Vannak korábbi klasszisok, olyanok, akik talán majd azzá válnak évek alatt, tucatjátékosok, de jelenleg a csapatot hátán cipelő világklasszis nincs.
Gyakorlatilag megválaszoltad a kérdésed, pont azért felesleges Wirtz-re rámenni, mert világklasszis szint és nem eladó. Ugyanúgy, mint Yamal vagy pl a Bayernnél Musiala. Lehet ajánlgatni az 500 milliókat értük, de akinek van esze az nem adja el a játékosát, aki a különbséget jelenti.
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
Ugyanakkor azt hiszem, értem Troym logikáját, majd kijavít, ha máshogy gondolta. Mindenképpen egyetértek azzal, hogy elsősorban a minőséget kell nézni. Ne mulasszuk el egy világklasszis leigazolását, csak azért, mert azon a poszton van két egész jó játékosunk. Mert a két egész jó játékossal nem fogunk felérni a csúcsra. Nem a mennyiség a legfontosabb. Az is nagyon fontos, de nem a legfontosabb.
bence0330 írta:
2024.07.20. 17:55:40
Vagy akkor Musiala, aki balszélen is jó, Wirtz azért tisztán tizes.
Igen, a keretfeltöltést nem 60 milliós igazolásokból kell megoldani. Hogy Wirtz, vagy Musiala, azt rábíznám az edzőre, de kell egy világklasszis. Olmo jó játékos, de nem az a szint, aki egymaga hátára kapja a csapatot a nehéz időkben. (Williams sem az) De rotációban egy játékos Pedrivel / Raphinhával stb túl nagy "luxus" bőven elég, ha a 6. számú középpályás az utánpótlásból érkezik.

gránit
Director del Fútbol

Ugyanakkor azt hiszem, értem Troym logikáját, majd kijavít, ha máshogy gondolta. Mindenképpen egyetértek azzal, hogy elsősorban a minőséget kell nézni. Ne mulasszuk el egy világklasszis leigazolását, csak azért, mert azon a poszton van két egész jó játékosunk. Mert a két egész jó játékossal nem fogunk felérni a csúcsra. Nem a mennyiség a legfontosabb. Az is nagyon fontos, de nem a legfontosabb. Éppen ez a logika lehet Olmo leigazolása mögött. Jobb, mint Pedri? Jobb. Akkor nincs kérdés. Raphinhával kezdhetne is Olmo. Pedri, Fermín rotációban, Gündogan inkább a mélységben, Németországban általában inkább ott játszott.

Wirtz-et sokkal inkább a Real Madridhoz rebesgetik.

https://www.football-espana.net/2024/07 ... z-transfer

Olmo leigazolásának szándéka mögött meg pont ugyanaz a logika húzódik, hogy a minőség a legfontosabb. Ha jobb, mint a jelenlegi embereink, akkor le lehet igazolni. Engem továbbra is az aggaszt, hogy ki fogja majd ebben a csapatban konstansan termelni a gólokat.
Ronaldinho&Barca írta:
2024.07.20. 17:50:20
Az oké hogy Olmo jó játékos, nem tudom nekünk mennyire lenne fit, de az ilyen 5-6 éves szerződés ötleteket felejtsük már el a francba, ezzel megy csődbe egy klub. Messin, Iniestán, Xavin, Puyolon kívül volt bárki aki kitöltötte? Rá kell menni Nicora, hol tart az ügy? 2 hónapja tuti a biznisz, de még semmi..
Ezzel egyetértek. El kell felejtenünk az ennyire hosszú távú szerződéseket. Ha az illető nem válik be, a nyakunkon ragad. 3-4 éveket kell adni.
bence0330

2024.07.20. 17:55:40

Troym írta:
2024.07.20. 15:22:34
Sikerült bedőlnünk annak, hogy CSAPATKÉNT jók voltak a spanyolok az EB-n és rögtön azt gondoljuk, hogy akkor a tagjai egyesével is jók ide. Nekem Olmo a Coutinho sztori folytatása. Abban a közegben jó volt és megtéveszt minket, így rohanunk nagy pénzért megszerezni.

Végül akkor a 10 milliós kérdés:
Megmagyarázná nekem valaki, ha van pénz erre a 2 srácra 120 millióért, akkor miért is nem Wirtz ajtaján dörömbölünk?
Vagy akkor Musiala, aki balszélen is jó, Wirtz azért tisztán tizes. Meg később is írtad, szerintem is jó lenne egy nagyot költeni, aki a hátán viszi a csapatot, ez a két német jelenleg, akik jönnének is akár. Viszont 60 egy Olmóért szerintem csak a Citynek nem elmebaj, mert nekik mindegy. Nekik megérné ennyiért. Alapvetően azt sem mondom, hogy Olmo nem ér mai körülmények közt hatvanat, csak nem nekünk, és nem úgy, hogy azon a poszton vagyunk konkrétan a legerősebbek minőségben és mennyiségben is. Kicsit tényleg Cou feeling, ő is amúgy nagyon jó játékos volt, csak nem 180 milliós, és nem az, amit bele akartunk látni. 50-60-ért is necces lett volna, de arra azt mondom, oké - lett volna, ha lett volna olyan posztunk.

Az is lehet, hogy ezen a nyáron amúgy sem kéne még 120 misit költeni mondjuk egy Musiala-Wirtz valamelyikére, mert túl szűk hozzá a keretünk és túl sok a lyuk. Nekem ezért lett volna szimpi idénre egy Philogene(vagy hasonló arc) olcsón, kölcsönben, de elég jól, cserébe tömjünk be pár lyukat ilyen 20-30 milliós igazolással, max egy vkp-re költsünk nagyobbat, de ha Merino max 25-ért megszerezhető, még oda sem muszáj. Legyen keretünk, és jövőre dobjunk be egy all int valamelyik németre.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.07.20. 17:50:20

Az oké hogy Olmo jó játékos, nem tudom nekünk mennyire lenne fit, de az ilyen 5-6 éves szerződés ötleteket felejtsük már el a francba, ezzel megy csődbe egy klub. Messin, Iniestán, Xavin, Puyolon kívül volt bárki aki kitöltötte? Rá kell menni Nicora, hol tart az ügy? 2 hónapja tuti a biznisz, de még semmi..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Troym
Director del Fútbol

2024.07.20. 17:36:44

bunga írta:
2024.07.20. 17:15:27
Olmot már egy éve Guardiola is akarta - úgyhogy nem csak az EB csúszott ki neki.

Nem hiszem, hogy a Barca abban a helyzetben van, hogy egyetlen játékosért fizethet 120-at. Nem biztos, hogy be tud illeszkedni, bérfeszültséget okozhat,súlyosan megsérülhet. Ha két játékost lehet ennyiért hozni, sokkal kisebb a kockázat.
Ha igazán akarta volna Pep, akkor már ott lenne. Pénz nem lehet akadály nekik.

Az meg, hogy ér-e egyetlen játékos nekünk annyit, pont azt mondom ien, mert épp a világklasszis szint, ami hiányzik nálunk. Vannak korábbi klasszisok, olyanok, akik talán majd azzá válnak évek alatt, tucatjátékosok, de jelenleg a csapatot hátán cipelő világklasszis nincs.
bunga
Capitá del Barça

2024.07.20. 17:15:27

Troym írta:
Sikerült bedőlnünk annak, hogy CSAPATKÉNT jók voltak a spanyolok az EB-n és rögtön azt gondoljuk, hogy akkor a tagjai egyesével is jók ide. Nekem Olmo a Coutinho sztori folytatása. Abban a közegben jó volt és megtéveszt minket, így rohanunk nagy pénzért megszerezni.

Megmagyarázná nekem valaki, ha van pénz erre a 2 srácra 120 millióért, akkor miért is nem Wirtz ajtaján dörömbölünk?
Olmot már egy éve Guardiola is akarta - úgyhogy nem csak az EB csúszott ki neki.

Nem hiszem, hogy a Barca abban a helyzetben van, hogy egyetlen játékosért fizethet 120-at. Nem biztos, hogy be tud illeszkedni, bérfeszültséget okozhat,súlyosan megsérülhet. Ha két játékost lehet ennyiért hozni, sokkal kisebb a kockázat.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.20. 15:57:49

Troym írta:
Nekem Olmo a Coutinho sztori folytatása. Abban a közegben jó volt és megtéveszt minket, így rohanunk nagy pénzért megszerezni.
Annyiban bátorkodnék különbséget tenni, hogy annó egy leragadt, beragadt, lomha, elavult, halálra ítélt, újraéleszthetetlen közeget próbálkoztunk ész nélkül kihúzatni a mocsárból néhány máshol jó húzónak tűnő paripával.
A mai közeg azért a túlélésre, újraélesztésre mindenképpen alkalmasabb és ahol a vérfrissítés mindenképpen ajánlatos.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.20. 15:51:05

Olmóval tartanánk a hagyományokat, mely szerint olyan játékosokat igazolunk nagy pénzért, akikre nincs szükségünk. A hagyományokat tartani kell, mivé lesz enélkül a klub identitása?

Én több játékidőt adnék Fermínnek, mert ő azt a gólerős szerepet be tudná tölteni, amit Olmo az EB-n. Persze ő nem igazi irányító, ezért felejtős nálam a 4-2-3-1.
Peter írta:
2024.07.20. 13:01:36
Torres, Gavi, Pedri, Raphi, de Jong aranyos, kedves, szimpatikus játékosok, de egyiknek sem sikerült bebizonyítania, hogy nélkülözhetetlen. Bármennyire nehéz szembenézni azzal, hogy egyenként sem nélkülözhetetlenek, de együtt egyszerre egyidőben a pályán tudni őket....hát ezt inkább nem folytatom.
Ez a lényeg. Azok után, amilyen veréséket kaptunk az elmúlt években, nem értem, ha néhány játékost leszámítva bárki ragaszkodik bárkihez is. Raphinha a nagyobb BL-meccseken oda tudta tenni magát, én belső középpályásként megtartanám. Már csak azért is, mert Pedri állandóan sérült. Mellette a Gündogan/Fermín-pakk rotálódhat, két posztra lennének négyen. Ide akarjuk még Olmót bepasszírozni. Lehet, hogy Gündogan inkább a mélységi középpályára kerül rotációba, aki mellett ott lenne Merino, Gavi, de Jong. Christensen lehet visszakerül a védelembe (szerintem ez rossz döntés lenne, ő be tud tölteni egy abszolút hiányposztot).

Amúgy engem nem zavar, ha Olmót leigazolják, legyünk csak minél többen. Nem baj az, ha egy posztra ott vannak jó sokan. Inkább az zavar, hogy ahol meg nagyon szükség lenne emberre, oda meg senki nem fog jönni. Arról álmodoztunk, hogy Lewandowski majd rotálva lesz, ehelyett Flick-kel lehet, hogy az életben nem lesz rotálva. Igazolás híján itt szerintem nagyon nagy problémáink lesznek.
Troym
Director del Fútbol

davi10
Llegenda del Barça

2024.07.20. 14:41:00

Peter írta:
2024.07.20. 12:28:43
Nem igazán tudom én sem hova tenni ezt az új Flick érával eddig járó szokatlan alacsony fordulatszámot.
Nekem ez Deco inkompetenciájáról árulkodik, nem hinném, hogy Flick verné az asztalt Lenglet, EG meg Romeu megtarta miatt.
soadroli írta:
2024.07.20. 14:09:28
The decision for Barça is to sign both Nico Wiliams and Dani Olmo. Laporta has given the green light and Barça feel financially prepared. There is total optimism. Both signings are on track. @sport
Nico-ra sincs meg a pénz, de green light Olmo-ra. Sokat kell akkor még tiktokon donatelni...

Komoly lenne, ha sok évnyi vergődés után elhozunk 2 60 milliós gyereket úgy, hogy egyszerre letesszük a kivásárlási árukat. Az pont annyi, amennyit Griezmann-ért tettünk le, az is egy jó döntés volt...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.20. 14:09:28

The decision for Barça is to sign both Nico Wiliams and Dani Olmo. Laporta has given the green light and Barça feel financially prepared. There is total optimism. Both signings are on track. @sport
Kép
Válasz küldése