Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.30. 20:16:58

Atlantis írta:
2024.10.30. 18:29:07
Amúgy mi történt a legutoljára éppen október 19-re beharangozott Nike szerződés bejelentéssel, amivel történelmet írunk?
Amit "már Augusztusban is aláírhattunk volna", csak még finomítani akartunk rajta?
Amit már áprilisban belengettek, hogy közel a megegyezés?

:D
Sajnos jogos. Nem is lehetett már ezeket a "bejelentéseket" komolyan venni. A Nike ellen el is veszítettük a pert, nem léphetünk ki egyoldalúan a megállapodásból. A Nike nyerte a pert, 2028-ig tart a szerződés, nekik most, 2024-ben még nem kell csipkedniük magukat. Nekik ez a megállapodás jó. Sokkal több pénz folyik be hozzájuk a mezekből, mint amennyit nekünk kifizetnek, nekik egyelőre nem áll érdekükben ezen változtatni.

https://www.sportcal.com/sponsorship/ba ... ough-2028/

Később nem tartom kizártnak, hogy kétoldalúan módosításra kerül a deal, mert a Nike-nak is érdeke lesz, hogy ne veszítsen el minket. De amikor nyáron kb naponta "bejelentették", hogy na, most aztán nagyon jön az új megállapodás, az nagyon kínos volt.

Különben ezért nem "száz" évre kellene kötni a szerződéseket. Főleg az infláció miatt. Egy mez 10 év múlva sokkal drágább lesz, mint ma. 10 éve meg olcsóbb volt. Egy ilyen deallel hosszú távon nem járunk jól. Már most jól lehúz minket a Nike. Egy ilyen dealt már csak az infláció miatt is újra és újra kell tárgyalni és kötni. Azt meg ne akarjuk már folyton bemesélni magunknak, hogy nincs alkupozíciónk. Nagyon is van alkupozíciónk, a Nike-nak nagyon is szüksége van ránk. Csak nem kéne ilyen béna dealeket kötni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.30. 19:38:45

Atlantis írta:
2024.10.30. 19:18:23
Október 19 a közgyűlés tervezett időpontja.
Rac1 (írtam, linkeltem) szerint nincs megegyezés, leghitelesebb forrás.
Nyáron sem volt égető, megoldották, ahogy télen is meg fogják, ezt nyilatkozta Laporta, mindenki azt lát bele a hírekbe, amit akar.
3,5 év van még a szerződésből, tehát nem olyan egyszerű, hogy más lezongorázza a kedvezőtlen szerződésben belefoglalt fix pénz 1,5 vagy 2-szeresét az új szerződésbe.
Csak igaza lett végül is a vezetőségnek, valószínűleg jelenlegi játékkal kedvezőbb feltételekkel lehet a tárgyalóasztalhoz ülni.
De ha ilyen Font féle toxikus emberek véleményére adsz, és pont olyan időszakban, ahol gazdaságilag, sport szakmailag kiemelkedő eredményeket ér el a klub, akkor nem is értem, hogy mi a kritika alapja, mindenesetre nem lehet komolyan venni.
Atlantis
Capitá del Barça

2024.10.30. 19:18:23

FcBarcelona1 írta:
2024.10.30. 18:42:07
Linkelni tudnád az október 19-et?
Javítani akarnak a hírek szerint az ajánlaton. Gondolom meg akarnak felelni a kritikusoknak.
Jelen pillanatban már nem égető kérdés.
Addig lehet nézni, hogy ezzel a kerettel verünk 4-5 gólokat, köztük a Bayernnek és a Realnak.
Itt van a link ha görgetsz ebben a topicban:
bence0330 írta:
2024.10.03. 16:03:16
Sok forrás hozta le pár napja, hogy megvan a szóbeli megegyezés a Nike-kal. (Nem Laportja állítja! :D )

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... firma.html

Reméljük tényleg hamar véglegesítik a dolgot, hátha már télen is kicsit beléphetünk a piacra, ha akadna valami lehetőség.
Ugyanitt a fórumon van idézve forrással a legutolsó pletyka, hogy október vége, de az se tűnik reálisnak így 30. este. :D
Hogy mennyire égető az nézőpont kérdése: Decemberben jön a téli átigazolási időszak, és ha bármit is akar csinálni a klub a piacon, akkor ahhoz ez a megállapodás november elején meg kell legyen, hogy a LaLiga is elfogadja, a csapat 1:1-es szabályba kerüljön és érdemben tudjon eladni, illetve igazolni játékosokat.

Ahhoz viszonyítva, hogy már tavasszal be volt lengetve, és a nyárra sem lett meg, amikor NAGYON égető lett volna... Ja és elvileg már több mint fél éve 'csak' a részleteken dolgoznak, javítanak, miközben máshol rövidebb idő alatt lezongoráznak egy teljesen új szponzorációs szerződést. :D

Amúgy szerintem most már biztosra vehetjük, hogy mostantól minden alkalommal amikor kicsit rosszabb eredmények lesznek, vagy valami Laportának kínos hír, majd a Mundo megszellőzteti ezt a Nike dealt. :D
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.30. 18:42:07

Atlantis írta:
Amúgy mi történt a legutoljára éppen október 19-re beharangozott Nike szerződés bejelentéssel, amivel történelmet írunk?
Amit "már Augusztusban is aláírhattunk volna", csak még finomítani akartunk rajta?

Linkelni tudnád az október 19-et?
Javítani akarnak a hírek szerint az ajánlaton. Gondolom meg akarnak felelni a kritikusoknak.
Jelen pillanatban már nem égető kérdés.
Addig lehet nézni, hogy ezzel a kerettel verünk 4-5 gólokat, köztük a Bayernnek és a Realnak.
Atlantis
Capitá del Barça

gránit
Director del Fútbol

2024.10.18. 13:55:28

FcBarcelona1 írta:
2024.10.18. 12:57:29
emlékeim szerint írtad Sörlothot és Dovbykot.
Mikor írtam, hogy nekünk Sorloth-ot és Dovbyk kéne?

Visszakerestem, ennyit írtam róluk.
gránit írta:
2024.06.12. 13:48:30
Sorloth-nak meg Dovbyknak azért van jelentősége, mert az ellenfelek meg fognak erősödni.
Ezt akkor írtam, amikor az Atleti mindkettőért ajánlatot tett.
gránit írta:
2024.06.12. 11:00:06
Fernando írta:
2024.06.12. 10:17:34
Sorloth és Dovbyk is ugyanolyan erocsatar, mint Lewandowski
Nem is feltétlenül rájuk van szükség, de valakire.
Guirassy mellett Isakot meg Pavlidis-t írtam még lehetőségként. Guirassy elég kemény fizetést kap a Dortmundtól, nem biztos, hogy minket választott volna. Ott most ő a megkérdőjelezhetetlen kezdőtagságú sztár. Isakról az volt az általános vélemény, hogy úgyse adják, Pavlidis 2 milliós fizetéssel, 15 millióért bőven megérte volna. A "szuperhiper" angolokat egy hete leckéztette meg egy duplával.

A fizetés mint tényező azért is fontos, mert az utóbbi időkben 1-1 játékost szerzünk átigazolási időszakonként, a szűkös lehetőségek ellenére. Olmo sem biztos, hogy a legmegfelelőbb választás volt, lehet, hogy inkább két 5 milliós játékost kellett volna igazolni. A saját beidegződéseinktől tartok. 1-1 sztárigazolás mélység helyett, nem hiányposztra igazolás, tinik. Ezektől tartok. Van gyengepontja a csapatnak, ehelyett sajnos attól tartok, hogy kapunk majd valami Nico Williams-féle "sztárigazolást".
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.18. 12:57:29

gránit írta:
2024.10.18. 12:33:27
Persze, FFP nélkül simán jönnie kellett volna. Szerintem ha nem lenne, sokkal jobb lenne a keret is. Lejjebb írtam, 500 ezres büntetés az UEFA-tól. A La Liga nekünk okozott kára szerintem több tízmillióban mérhető. Anélkül persze simán maradhatott volna akár Aubameyang, Kessie, Nico, Mingueza stb.
Vagy érkezhettek volna akár ingyen is játékosok, vagy olcsón mint Guirassy, akinek nekem is tetszett a tavalyi játéka.
Julian Alverezre akkor rosszul emlékszem, de emlékeim szerint írtad Sörlothot és Dovbykot.
Támogatom az elképzelésedet a 2 csatárról, ezt már írtam. Én jobb híján Luukot is megtartottam volna cserének az egyik legjobb fejjel.
De sajnos továbbra is meg kell felelni a ligának, így a bal szélső és a vkp-t, valamint a szélső hátvéd posztot égetőbbnek tartom. Lewy szerintem marad jövőre is, ezért jó lenne mellé/elé Jonathan David ingyen.
Szerintem továbbra is jó irány a minőségi játékos igazolása, de nem 80-100+ milliókért, illetve ingyen igazolások, La Masiásokkal feltölteni a keretet
Én egyenlőre bízok a vezetőségben, és Flickben, és ha engednek igazolni, nem szórjuk majd a pénzt, mint Bartomeu. Remélem tanultak a hibákból.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.18. 12:33:27

FcBarcelona1 írta:
2024.10.18. 08:54:15
Guirassy vajon hogyan teljesítene nálunk? Pont múltkor írtam neked a nyáron feldobott Sörloth, Dovbyk, és Julian Alvarez idei teljesítményéről. Továbbra is tartom, hogy Flick alatt is 3 támadóval állunk fel, így nem tudom mi értelme lenne a kezdőben még egy középcsatárnak, főleg úgy, hogy Lewy hozza azt, amit elvárnak tőle, Guirassyn kívül nem nagyon, pedig jórészt középső támadókról beszélünk.
Vegyük Raphinhát bal oldali támadónak, 5 gól, 4 gólpassz
Dovbyk 3 gól
Sörloth 2 gól 2 gólpassz
Julian Alvarez 3 gól
FFP-problémák nélkül lecsaptam volna rá. Lewandowski tavaly nem volt valami nagy formában, nem lehetett tudni, milyen lesz ebben a szezonban. Simán játszatnám őket egymás mellett, de rotációnak is tökéletes lenne. A többiek nem tudom, hogy kerülnek szóba. Julian Alvarezt annak idején hoztam volna, Ferran Torres helyett. Akkor még nem került 75 millióba.

Télen egy vkp mindenképp kell, bár az már régóta kéne. Mivel az előző két átigazolási szezonban is egyetlen emberre használtuk fel minden lehetőségünket, én tartok ettől a hozzáállástól. A másik, amitől tartok, hogy még semmit nem bizonyító tinit hozunk megint.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.18. 12:18:33

Troym írta:
2024.10.18. 11:31:50
bence0330 írta:
2024.10.18. 09:32:22
Ha meg az az érv, hogy miért adunk Inigóknak 4,5 misis nettót: hát azért, mert más top klubok is megadnák free agentként 1 mp gondolkodási idővel. Eldönthetjük, hogy középcsapat szinten tartunk-e fizetéseket, és akkor tényleg Milan sorsra jutunk, vagy versenyképesek maradunk.
Inigo a 2. legjobban fizetett védőnk 9,3m... no comment
De azért helyezzük el, nézzük meg random Európai közép és néhány felsőbb polcos játékos szintén bruttó bérét:
Theo Hernandez 5 m bér, Tah 3m bér, Kimpembe 7m, Saliba9,8!!, TAA 9,3, Joe Gomez 4,5m, Aké 8,3, Akanji 9,3m

Senki nem is jelentkezett érte anno, mert sérült volt, plusz 30 feletti és képesek voltunk ennyit fizetni egy cserének.
Ameddig az ilyen húzásokat helyesnek érezzük, mindig lesz FFP gondunk...

Balekok vagyunk...
Inigo jelenleg szerintem az egyik legfontosabb játékosunk. Whoscored-on 7. legjobb, de Olmo csak 3 meccset játszott.
Szerintem szubjektív, hogy megéri, vagy nem éri. Ahogy Lewy magasabban "jegyzett" fizetése, amit De Jong esetében pl. már javítottak is.
Az adóterhet is érdemes figyelembe venni, amiről már írtam.
https://www.football-espana.net/2024/09 ... fer-market
És azt sem tudhatjuk, ezek a számok mennyire "hivatalosak", és milyen egyéb juttatásokban részesülnek mások.

Szerintem is túlfizetjük a játékosokat, de én nem vonnék le ilyen egyértelmű következtetéseket, mert alig van rálátásunk a dolgokra.

Más: a TAS helyben hagyta az UEFA 500 ezres büntetését az UEFA FFP-jének megsértése miatt, ami 80 ezerre csökkenthető, ha elismerjük és javítjuk. Én ezt szembeállítanám a La Liga már már büntetés számba menő FFP-jével.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.18. 11:31:50

bence0330 írta:
Ha meg az az érv, hogy miért adunk Inigóknak 4,5 misis nettót: hát azért, mert más top klubok is megadnák free agentként 1 mp gondolkodási idővel. Eldönthetjük, hogy középcsapat szinten tartunk-e fizetéseket, és akkor tényleg Milan sorsra jutunk, vagy versenyképesek maradunk.
Inigo a 2. legjobban fizetett védőnk 9,3m... no comment
De azért helyezzük el, nézzük meg random Európai közép és néhány felsőbb polcos játékos szintén bruttó bérét:
Theo Hernandez 5 m bér, Tah 3m bér, Kimpembe 7m, Saliba9,8!!, TAA 9,3, Joe Gomez 4,5m, Aké 8,3, Akanji 9,3m

Senki nem is jelentkezett érte anno, mert sérült volt, plusz 30 feletti és képesek voltunk ennyit fizetni egy cserének.
Ameddig az ilyen húzásokat helyesnek érezzük, mindig lesz FFP gondunk...

Balekok vagyunk...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Persze, nyilván ez volt az fő oka, a klub konkrétan csődbe ment volna. De ha ezt nem is vesszük, és feltételezem, hogy a szó szerinti fizetőképességünket valahogy megtartottuk volna, még akkor is tragédia történhetett volna, és évekig nem ilyen sznob problémáink lennének, hogy az 5-7 gólos LL győzelmek után a BM jó eséllyel meg fog verni, mert azért így is foghíjas a csapat igazi top szintre. Vagy hogy Xavi alatt bajnokságot nyertünk, meg azért egy BL negyeddöntő is összejött, de nem volt szép a játékunk.

És igen, jó igazolás lett volna Guirassy, csak alig játszott volna. Olmót továbbra is rettenetes igazolásnak tartom (és kiváló játékosnak), lehet vitatkozni, melyikre lett volna kevesebb szükségünk a sok lyuk mellett, mindamellett, hogy mindkettő önmagában remek igazolás lett volna/volt.

Jövőre viszont már jó eséllyel kell egy új Guirassy, hacsak Roque nem hoz egy 15 gólos szezont alsó hangon. Róla még nem derült ki mit tud, a sérülés azért belerondított a dologba.

Troym: A Milan, Arsenal nem tudom mennyire szélsőség. Önmagában nézve az, de a körülményeinket megnézve lehet, hogy mi szélsőségesebb esetek is lettünk volna náluk.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.18. 08:54:15

gránit írta:
2024.10.17. 23:16:18

Többek között ezért rossz a labdarúgás rendszere. Ezeket el kellene különíteni egymástól. Vicc, hogy csak ősszel háromszor megszakítják a klubszezont, kizökkentve a klubokat a klubszezonból. Addig, amíg ezek nincsenek elkülönítve, nem várok érdemi változást, mert mindegyik a saját érdekeit nézi. Mi akkor járunk majd jól, ha mások érdekeivel nem kell majd számolnunk.

A Dortmund nagy húzása Guirassy volt. Hihetetlen, hogy termel. 17,5 millióért szerezték meg.
Az első felével teljes mértékben egyetértek, ezért is írtam, és a konklúziót is azért zártam úgy. Azért szeretnék a szuperligát, ahol saját maguk hozzák a szabályokat, nem egy/több szervezet, ami saját érdekeinek megfelelően cselekszik, közben feleljenek meg a szabályaiknak is.
Bence írt Adeyemiről, osztom a véleményét nem hiába 35 millió az értéke TM szerint is. Cserébe Lewy, ha nem is volt hosszútávú befektetés, elég jól teljesít, arról nem beszélve, hogy marketing szempontból is nézni kell az érkezését, olyan téren minden évben rekordokat döntünk, úgy, hogy az eredmények is jórészt elmaradnak, és igazolni sem engednek.

Guirassy vajon hogyan teljesítene nálunk? Pont múltkor írtam neked a nyáron feldobott Sörloth, Dovbyk, és Julian Alvarez idei teljesítményéről. Továbbra is tartom, hogy Flick alatt is 3 támadóval állunk fel, így nem tudom mi értelme lenne a kezdőben még egy középcsatárnak, főleg úgy, hogy Lewy hozza azt, amit elvárnak tőle, Guirassyn kívül nem nagyon, pedig jórészt középső támadókról beszélünk.
Vegyük Raphinhát bal oldali támadónak, 5 gól, 4 gólpassz
Dovbyk 3 gól
Sörloth 2 gól 2 gólpassz
Julian Alvarez 3 gól
bence0330 írta:
2024.10.18. 01:14:15
Azt mindenki elfelejti, hogy nem csak azért lettek eladva a gazdasági karok, hogy csapatot építsünk, nélkülük lett volna több száz milliós veszteségünk, (ott a gazdasági jelentés akit érdekel)konkrétan fizetésképtelenek lettünk volna.
Heti hír a Sporton, hogy Albat, Busquetset, Messit még év végéig fizetjük. Ki tudja mire fizetünk még évekkel később is.

Sporton nyilatkozott nemrég Eduard Romeu, hogy a közvetítési jogdíjak eladását két szezonra könyvelték, az elsőnél júniusban a 15%-a mehetett a keretre az FFP szerint, júliusban a La Liga a másik részét már nem fogadta el.
Mindenki tudta, hogy a Barca Studios sem ér 408 milliót, de az FFP miatt meghúzták a felének eladását. Mivel nem jött be a várt 204 millió, így idén a 90+ milliót beszteségként könyvelték el. Arról nem ír senki, hogy az alig valamit érő tulajdonrészért csak befolyt 70+ millió, ami nagyon sokat jelentett az FFP-ben a szerződések regisztrálására. Közben mennyi adót befizettünk, és milyen jogi kockázatokat vállaltunk, hogy a La Liga FFP-jének megfeleljünk.

El tudnám fogadni pl. Font kritikáját, ha felvázolna egy alternatívát. De azt, hogy valamit ennyire egyoldalúan kihangsúlyozunk, a körülményeket figyelmen kívül hagyva, egyenesen toxikusnak tartok.
Elvileg ugyanaz lenne a cél, nem az egyéni érdekek hajszolása.
Ha a Sociokat sikerül meggyőzni és ő lesz a következő elnök, remélem egy évvel később megkapja, hogy még mindig van adóssága a klubnak, a bankok felé, és a stadionépítésből, pedig valószínűleg megköszönheti majd, hogy nem romokban kapta meg a klubot.

Szerk: valószínűleg nem fogják Fontot így sem megválasztani, mert bárhol olvasok róla, a meg nem említett Font féle alternatívában a klub értékesítését látják. Szerintem így lesz mindaddig, amíg nem említ konkrétumokat a bevételszerzésre, csak egyoldalúan kritizál.
Laporta tegnap egyébként nyilatkozott, Yamalról, és a válogatottról is. Ha igaz, amit mond, elvárták volna, hogy játsszon a második meccsen is az izomproblémáival együtt. Volt is erről a hét közben is hír, hogy De La Fuente nem akarta visszaengedni.
https://barcauniversal.com/laporta-talk ... fair-play/
Ezen az oldalon az is visszakereshető.
bence0330

2024.10.18. 01:14:15

gránit írta:
2024.10.18. 01:01:46
A következő átigazolási időszakokban a mennyiségre is rá kellene mennünk. Most nyáron (szinte) az összes puskapor elment egyetlen igazolásra. Ha nem lenne ilyen sérülékeny, azt mondanám, hogy jó döntés volt, mert amikor játszik, akkor nagyon jó Olmo. Csak hát hányszor lesz még sérült... Azt gondolom, hogy legközelebb a mélységet is szem előtt kell majd tartani.
Van egy olyan érzésem, hogy ebből már télen is lesz valami. Nem özönvízszerűen, de szerintem jön majd 1-2 olyan játékos, mint pl. Mingueza, pont a róla keringő pletykák miatt gondolom ezt. Ő + egy fizikális védekező középpályás mondjuk a L1-ből valahonnan a felső polc alattról szerintem télre már nagyon komoly lenne. Nyáron meg egy csatár (ha Roque nem fut nagyot év végére), egy balszélső, és egy balbekk, illetve igény szerint egy kapus. Nyilván ha a lengyel beválik, és hajlandó padozni is akár, akkor vele meglennénk bőven ott.
Illetve Chris és a téli igazolások viszonylatában egy vkp, persze addigra ugye Bernal visszatér, de remélem rá még nem építünk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.10.18. 01:01:46

A következő átigazolási időszakokban a mennyiségre is rá kellene mennünk. Most nyáron (szinte) az összes puskapor elment egyetlen igazolásra. Ha nem lenne ilyen sérülékeny, azt mondanám, hogy jó döntés volt, mert amikor játszik, akkor nagyon jó Olmo. Csak hát hányszor lesz még sérült... Azt gondolom, hogy legközelebb a mélységet is szem előtt kell majd tartani.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.17. 23:35:58

gránit írta:
A Dortmund nagy húzása Guirassy volt. Hihetetlen, hogy termel. 17,5 millióért szerezték meg.
Bár megmondtuk volna előre, várjunk csak, pont ez történt... :D De az se semmi, hogy 10 milliós profittal adták el a 31 éves Füllkrugot és utána fele annyiért pótolták egy még sokkal gólérzékenyebb centerrel...
Ezért nem a neveket kéne nézni, hanem a teljesítményt
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.10.17. 13:08:28
miért van egy kalap alatt Ceferin, Tebas, DelaFuente?? Nem ugyanott dolgoznak, nem ugyanazért felelősek, kb semmi közük egymáshoz.
Többek között ezért rossz a labdarúgás rendszere. Ezeket el kellene különíteni egymástól. Vicc, hogy csak ősszel háromszor megszakítják a klubszezont, kizökkentve a klubokat a klubszezonból. Addig, amíg ezek nincsenek elkülönítve, nem várok érdemi változást, mert mindegyik a saját érdekeit nézi. Mi akkor járunk majd jól, ha mások érdekeivel nem kell majd számolnunk.

bence0330

2024.10.17. 22:15:12

Troym írta:
2024.10.17. 22:02:11
bence0330 írta:
2024.10.17. 20:15:10
A Milannak ez kb 10 évébe telt, az Arsenalnak kicsit kevesebbe. Na ennek könnyen lehet, hogy csődbe jutás, vagy egy arab tulaj lett volna a vége.
Lehet másként is csinálni, mindig a Milan a példa, ami kb a szélsőérték a témában. Ugyanerre akár írhatom a másik véglet Intert, aki pár éve kiárusított mindenkit majd eljutott BL döntőig, bajnoki címig, a Dortmund Haaland, Bellingham, Akanji, Sancho eladása után eljutott BL döntőbe szóval igenis lehet felelős gazdálkodás mellett is sikert elérni.

Egy összevetés a Dortmunddal: 2 éve tavasszal mi is nézegettük Adeyemit, majd 50 millióért megvettük a 34 éves Lewát 30 milliós fizetéssel, a Dortmund megvette a 20 éves Adeyemit 40 millióért, 5 milliós fizetéssel. Ma nekik van egy 50-100 milliót érő 22 éves játékosuk, menedzselhető fizetéssel, nekünk meg itt van a legjobban fizetett Európában játszó 35 feletti játékos tizedakkora piaci értékkel, aki ingyen fog távozni, addig meg jelentős kihívás a fizetése.
Itt nem az volt a lényeg, mit csináltunk részleteiben jól vagy nem jól (szerintem alapvetően az igazolásaink Ferrán kivételével semmiképp sem voltak rosszak, de Ferránt sem lehetett előre tudni hogy fél év után elfelejt focizni). Lewyn lehet vitatkozni, de még mindig a világ egyik legjobb centere. Xavi másfél évig elrontotta, de akkor is az volt. Szóval igazából vettünk kb 3 évre egy top3 centert. Ez szerintem igazolható. Adeyemi két évig majdhogynem mém volt, erre nekünk nem volt időnk, szerintem nagyon tutira mentünk. És ha valaki két évig gyenge egy Dortmundban nem túl nagy nyomás mellett, akkor, garantálom, hogy két évig gyenge lett volna itt is. Előző szezonban lőtt 5 gólt, azelőtt 9-et. Na ennél jobb egy öregedő világklasszis. Nyilván nem fő csapásvonalként, erről szó sem volt nálunk, hanem 1-1 esetben

Közben meg azért klasszis, vagy nagyon jó, jó korú játékosokat is hoztunk, sokat ingyen, sokat piaci értéken. Koundé, Raphinha, Kessié, Chris, Auba, Depay, Adama, lehet sorolni. Auba és Lewy volt egyedül, akik nem voltak nagyon előremutatóak, meg Gündogan, de egy tinicsapatba nem árt 1-1 rutinos klasszis.
Inigonak meg az a 4,5 nettója szerintem nem vészes egyáltalán amúgy. Ér is annyit.
És nagyrészt posztra igazoltunk, ebben ez az Olmó féle idei transzfer volt az elég durva kakukktojás.

De a lényeg nem ez, hanem az irány szerintem. Én úgy látom, hogy ez bőven a legjobb volt a sok lehetőség közül. Nyilván Laporta sem jókedvében adta zaciba az értékeinket, de ha már ez kellett, hogy még úgy-ahogy legyen egy csapatunk, akkor jól tette.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.17. 22:02:11

bence0330 írta:
A Milannak ez kb 10 évébe telt, az Arsenalnak kicsit kevesebbe. Na ennek könnyen lehet, hogy csődbe jutás, vagy egy arab tulaj lett volna a vége.
Lehet másként is csinálni, mindig a Milan a példa, ami kb a szélsőérték a témában. Ugyanerre akár írhatom a másik véglet Intert, aki pár éve kiárusított mindenkit majd eljutott BL döntőig, bajnoki címig, a Dortmund Haaland, Bellingham, Akanji, Sancho eladása után eljutott BL döntőbe szóval igenis lehet felelős gazdálkodás mellett is sikert elérni.

Egy összevetés a Dortmunddal: 2 éve tavasszal mi is nézegettük Adeyemit, majd 50 millióért megvettük a 34 éves Lewát 30 milliós fizetéssel, a Dortmund megvette a 20 éves Adeyemit 40 millióért, 5 milliós fizetéssel. Ma nekik van egy 50-100 milliót érő 22 éves játékosuk, menedzselhető fizetéssel, nekünk meg itt van a legjobban fizetett Európában játszó 35 feletti játékos tizedakkora piaci értékkel, aki ingyen fog távozni, addig meg jelentős kihívás a fizetése.
bence0330

Szerintem Fort azt az aprócska tényezőt felejti ki ezekből a fejtegetésekből, hogy a legnagyobb, Laportára maradt krízis közepén a Barca nem csúszott lejjebb 2. helynél a Ligában (jó, a megválasztásakor futottunk be a 3. helyre, még Messivel! Arra nem lehetett még hatása...), lett még 2 kupánk is, amikor ez finoman szólva sem volt evidens. Lehet, hogy kicsit kevesebb lenne az adósságunk, de mi érnénk vele az 5.-6. helyen? Úgy a büdös életben nem tudnánk visszahozni magunkat, vagy legalábbis jó sokára, és sokkal nehezebben. Laporta egyértelműen a víz felett akarta végig tartani a klubot, és ez sikerült is neki. A klub hosszútávú eladósításával sem értek nagyon egyet vele, a CVC-vel szerintem ez lényegesen nagyobb gáz lett volna, és egy normális vállalkozói (üzleti) szemlélettel rendelkező ember elég könnyen belátja, hogy milyen jövőképe lenne a Laporta által átvett adósságállománynak, ha ilyen EL szintű csapattá zsugorodtunk volna. Ráadásul ha jól tudom, visszavásárlási jogunk van mindenre, vagy majdnem mindenre.

Persze, Font dönthetett volna úgy, hogy nem költekezünk, nem keresünk kiskapukat, pár évig meghúzzuk magunkat a 4.-10. hely között valahol, aztán majd megpróbálunk visszakapaszkodni pusztán a nevünkkel, mert addigra már senki nem akarna idejönni. A Milannak ez kb 10 évébe telt, az Arsenalnak kicsit kevesebbe. Na ennek könnyen lehet, hogy csődbe jutás, vagy egy arab tulaj lett volna a vége.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.09. 16:53:54

FcBarcelona1 írta:
2024.10.09. 08:27:30
Troym írta:
2024.10.08. 21:55:31

szerintem kihagyná Txiki a másodosztályt (meg is értem) 115 vádpontot nem oldhatnak meg 2 pont levonással, ha mások 1-1 vádpont miatt kapnak 8-15 pont levonást.
Én is Txikit várnám sportigazgatónak, a legnagyobb erősítés lehetne, de a hírek szerint szeretne visszavonulni.
Az MC szerintem semmilyen büntetést nem fog kapni, azért tologatják. Esetleg levonnak tőlük pár pontot, 10 alatt.
Elvileg tegnap szüketett bírósági döntés szponzor ügyben, ami nem függ össze az eljárással, és a bíróság a Citynek adott igazat, és elmarasztalta a PL-t, mert jogtalanul lépett fel a City ellenében.
Guardiola ettől függetlenül szerintem év végén távozik.
Még csak most adták be a papírokat, most vizsgálódnak pár hónapig, majd összeül egy hivatalos bíróság, amit még talán össze se állítottak, aztán ülnek rajta és pár hónap alatt ítéletet hoznak. Április-május körülre várnak hivatalos ítéletet, de előzetesen azt írták, hogy az idei szezonra még elmarasztalás esetén (ami úgysem lesz) sem fog kihatni az idei szezonra.

Txiki tényleg nagyon jó lenne, Alemany után szerintem toronymagasan a legjobb választás lenne, de szerintem már belefásult ebbe az egészbe.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.09. 08:27:30

Troym írta:
davi10 írta:
2024.10.08. 19:09:04
🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆 Man City's director of football Txiki Begiristain is set to LEAVE his role at the end of the season, reports The Athletic. 🔵👋🏻

Laporta-nak remélem megvan még a száma.
szerintem kihagyná Txiki a másodosztályt (meg is értem) 115 vádpontot nem oldhatnak meg 2 pont levonással, ha mások 1-1 vádpont miatt kapnak 8-15 pont levonást.
Én is Txikit várnám sportigazgatónak, a legnagyobb erősítés lehetne, de a hírek szerint szeretne visszavonulni.
Az MC szerintem semmilyen büntetést nem fog kapni, azért tologatják. Esetleg levonnak tőlük pár pontot, 10 alatt.
Elvileg tegnap szüketett bírósági döntés szponzor ügyben, ami nem függ össze az eljárással, és a bíróság a Citynek adott igazat, és elmarasztalta a PL-t, mert jogtalanul lépett fel a City ellenében.
Guardiola ettől függetlenül szerintem év végén távozik.
Troym
Director del Fútbol

davi10 írta:
🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆 Man City's director of football Txiki Begiristain is set to LEAVE his role at the end of the season, reports The Athletic. 🔵👋🏻

davi10
Llegenda del Barça

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2024.10.04. 17:08:01

Barcelona will announce the new Nike deal in the coming days, before the end of October at the latest. Barcelona will receive €140m per season and could drop to €125m if they agree to pay an immediate signing bonus of €150m. @Luis_F_Rojo
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.04. 15:25:52

https://index.hu/sport/futball/2024/10/ ... tigazolas/
Most akkor Tebas retteghet?
:)
Ő még a saját nevelések maradását is akadályozza :)
Válasz küldése