gránit írta: ↑2024.10.17. 23:16:18
Többek között ezért rossz a labdarúgás rendszere. Ezeket el kellene különíteni egymástól. Vicc, hogy csak ősszel háromszor megszakítják a klubszezont, kizökkentve a klubokat a klubszezonból. Addig, amíg ezek nincsenek elkülönítve, nem várok érdemi változást, mert mindegyik a saját érdekeit nézi. Mi akkor járunk majd jól, ha mások érdekeivel nem kell majd számolnunk.
A Dortmund nagy húzása Guirassy volt. Hihetetlen, hogy termel. 17,5 millióért szerezték meg.
Az első felével teljes mértékben egyetértek, ezért is írtam, és a konklúziót is azért zártam úgy. Azért szeretnék a szuperligát, ahol saját maguk hozzák a szabályokat, nem egy/több szervezet, ami saját érdekeinek megfelelően cselekszik, közben feleljenek meg a szabályaiknak is.
Bence írt Adeyemiről, osztom a véleményét nem hiába 35 millió az értéke TM szerint is. Cserébe Lewy, ha nem is volt hosszútávú befektetés, elég jól teljesít, arról nem beszélve, hogy marketing szempontból is nézni kell az érkezését, olyan téren minden évben rekordokat döntünk, úgy, hogy az eredmények is jórészt elmaradnak, és igazolni sem engednek.
Guirassy vajon hogyan teljesítene nálunk? Pont múltkor írtam neked a nyáron feldobott Sörloth, Dovbyk, és Julian Alvarez idei teljesítményéről. Továbbra is tartom, hogy Flick alatt is 3 támadóval állunk fel, így nem tudom mi értelme lenne a kezdőben még egy középcsatárnak, főleg úgy, hogy Lewy hozza azt, amit elvárnak tőle, Guirassyn kívül nem nagyon, pedig jórészt középső támadókról beszélünk.
Vegyük Raphinhát bal oldali támadónak, 5 gól, 4 gólpassz
Dovbyk 3 gól
Sörloth 2 gól 2 gólpassz
Julian Alvarez 3 gól
Azt mindenki elfelejti, hogy nem csak azért lettek eladva a gazdasági karok, hogy csapatot építsünk, nélkülük lett volna több száz milliós veszteségünk, (ott a gazdasági jelentés akit érdekel)konkrétan fizetésképtelenek lettünk volna.
Heti hír a Sporton, hogy Albat, Busquetset, Messit még év végéig fizetjük. Ki tudja mire fizetünk még évekkel később is.
Sporton nyilatkozott nemrég Eduard Romeu, hogy a közvetítési jogdíjak eladását két szezonra könyvelték, az elsőnél júniusban a 15%-a mehetett a keretre az FFP szerint, júliusban a La Liga a másik részét már nem fogadta el.
Mindenki tudta, hogy a Barca Studios sem ér 408 milliót, de az FFP miatt meghúzták a felének eladását. Mivel nem jött be a várt 204 millió, így idén a 90+ milliót beszteségként könyvelték el. Arról nem ír senki, hogy az alig valamit érő tulajdonrészért csak befolyt 70+ millió, ami nagyon sokat jelentett az FFP-ben a szerződések regisztrálására. Közben mennyi adót befizettünk, és milyen jogi kockázatokat vállaltunk, hogy a La Liga FFP-jének megfeleljünk.
El tudnám fogadni pl. Font kritikáját, ha felvázolna egy alternatívát. De azt, hogy valamit ennyire egyoldalúan kihangsúlyozunk, a körülményeket figyelmen kívül hagyva, egyenesen toxikusnak tartok.
Elvileg ugyanaz lenne a cél, nem az egyéni érdekek hajszolása.
Ha a Sociokat sikerül meggyőzni és ő lesz a következő elnök, remélem egy évvel később megkapja, hogy még mindig van adóssága a klubnak, a bankok felé, és a stadionépítésből, pedig valószínűleg megköszönheti majd, hogy nem romokban kapta meg a klubot.
Szerk: valószínűleg nem fogják Fontot így sem megválasztani, mert bárhol olvasok róla, a meg nem említett Font féle alternatívában a klub értékesítését látják. Szerintem így lesz mindaddig, amíg nem említ konkrétumokat a bevételszerzésre, csak egyoldalúan kritizál.
Laporta tegnap egyébként nyilatkozott, Yamalról, és a válogatottról is. Ha igaz, amit mond, elvárták volna, hogy játsszon a második meccsen is az izomproblémáival együtt. Volt is erről a hét közben is hír, hogy De La Fuente nem akarta visszaengedni.
https://barcauniversal.com/laporta-talk ... fair-play/
Ezen az oldalon az is visszakereshető.