Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az tuti, hogy nem lesz ekkora játékosmozgás se eladás, se vétel szinten. Masch-ot nem hiszem, hogy eladnánk. A kolumbiairól meg Mináról honnan van a forrás, mert nagyon biztos vagy bennük. Akiket te eladásra szántál annak a fele, ha megy, de az is kölcsönbe max. Ha adunk is el, 100%, hogy zacskó szotyiért. Tuti, hogy Mathieu és Veramelen is ingyen menne. Ahogy Denis és Munir is, de ők inkább kölcsönbe. Rafinhaból bejöhet jó esetben 10 millió, Arda pedig kb. 20 és akkor jól jártunk. Vidal bőven maradhatna. Tökéletes lehetne csere jh-nak, Robi meg mehet fel kp-ra, bármelyik posztra.kristop írta:mostmar en is leirom a sajat, de valamennyire a realitasok talajan mozgo (legalabbis hireket koveto) wishful thinkingemet a nyari jatekosmozgasokrol. azzal szamolok, hogy a 75 millios igazolasi keretunk lesz, ha nem, akkor kis modositast kell belevinni.
tavozok (110 millio):
arda - 30 mill - o a legpiackepesebb azok kozul, akikre nincs szuksegunk
rafinha - 25 mill - faj a szivem, de ugytunik o se nalunk fogja befutni a karrierjet
masch - 15 mill - birom ot, idealis harmadik ember, de ugy erzem ez az utolso szezonja nalunk
munir - 14 mill - ugyes gyerek, de paco 100% maradni fog, igy nincs helye
vidal - 10 mill - ot is birtam iden, kar a serulesert, de jobbhatved tuti erkezni fog a helyere
tello - 6 mill - ideje lenne mar tovabbadni rajta, ennel tobbet nem fogunk kapni
mathieu - 5 mill - szep volt, jo volt, szukseg volt ra, de lejart az ideje nalunk
vermaelen - 5 mill - vissza angliaba, egy watford/westhamnek ez apropenz erte
denis suarez - kolcson - azt beszelik ot csak kolcsonadnank, nem remenytelen
douglas + masip - 0 - no komment
erkezok (182 millio + telen 9 millio):
davinson sanchez - 25 mill - benne szinte biztos vagyok, egy igazi allat
deulofeu - 12 mill - felek be fog sulni, de adjuk meg a lehetoseget neki, van benne potencial
yerry mina - 9 mill - rola azt beszelik, hogy mar done deal, viszont csak 2018 januar elsejen fog erkezni. kulonleges jatekos, magasabb, mint pique vagy mathieu, de labdaval is ugyes
dembele - 40 mill - tudom, tudom, de kell a jobbszelso, messi kozepen lesz, o egy neymar a masik oldalon. 15ert ment tavaly, el kell tudni hozni ennyiert, jateklehetoseget igerni, kesz
verratti - 80 mill - thiago lett volna a tokeletes, de hosszabbitott, es valaki kell. vannak fenntartasaim vele kapcsolatban, de elkepesztoen jo jatekos az biztos, nehez lesz elhozni
nelson semedo vagy ricardo pereira - 25 mill - potencial. amint latszik nem a bellerin/cancelo vonalat kepviselem jobbhatvedben. fiatalok, gyorsak, technikasok, akikbol aztan lehet kesobb elsoszamu is, de egyelore nem sirnanak, ha nem alapkezdok. backup plan: aurier.
a keret pedig igy nezne ki (22 fo + 2):
kapus: ter stegen, cillessen
jobbhatved: sergi roberto, semedo/pereira
kozephatved: umtiti, pique, davinson sanchez, marlon (teltol pluszba yerry mina)
balhatved: alba, digne
vedekezokp: busquets, samper (de ot lehet elpasszoljuk + par millio)
kozepsokp: iniesta, rakitic, verratti, gomes, alena
szelsok: messi, neymar, dembele, deulofeu
kozepcsatar: suarez, paco
felallast tekintve nincs tul nagy meglepetes, meccstol fuggoen 3-4-3at es a 4-3-3at valtanam, mindket megoldasra vannak megfelelo embereink
elobbi valami ilyesmi:
TS - davinson, pique, umtiti - busquets, rakitic, verratti - messi - dembele, suarez, neymar
utobbi pedig:
TS - sergi roberto, pique, umtiti, alba - busquets, iniesta, verratti - messi, suarez, neymar
a cel a felesleg kikukazasa, kicsit a csapat fiatalitasa, es a pad megerositese. masodik csapattal is siman kialhassunk, mint a real, es serules eseten se essunk panikba. balhatvedet en nem hoznek, ha megis jon, akkor backupot es amennyiert digne megy el, ha meg jobbat, akkor egy az egyben albara. verratti + dembele az igazi kemeny dio, egesz nyaras transfer saga incoming (a kis francia szemelyes alom lenne).
szedjetek szet.
Az teljesen rendben lenne amit leírtál, csak annyi a baj, hogy a feltételezett távozó játékosok Ardaval és Rafhinaval együtt se érnek 70 milliót.kristop írta:...
Ezért miért?kristop írta:szedjetek szet.
Azt azért nem fogom hagyni, de ez szerintem teljesen a realitás talaján mozgott tényleg a hírek alapján, az ilyen belefér. Mármint Kristopé..S.Agüero írta:Ha már FM-ezünk, akkor én így alakítanám a keretet:
termeszetesen dembelet (vagy egy hozza hasonlo jobbszelsot) csak akkor hoznek, ha tenyleg rendesen hasznaljuk a 3-4-3at is a 4-3-3 mellett, ha nem, akkor semmi ertelme nem lenne, csak a padon ulne folyamatosan. ha pedig sergi robertot tobbet akarod a kozeppalyan, de verratti is kell, akkor alena nem fer fel az elso csapathoz (vagy kolcson, vagy a be csapatban meg egy evet).crixus írta:Másrészt Dembele. Nem hiszem, hogy az új edző is "ugrálni" fog 3-4-3 és 4-3-3 között. Itt el kell dönteni, hogy mit akarunk játszani és ahhoz újakat igazolni. Ha Turan és Rafinha is mennek, akkor Deulofeu elég lesz backup-nak ha maradunk 4-3-3-nál, márpedig úgy néz ki, hogy nagyon ehhez a felálláshoz igazolunk játékosokat. 3-4-3-nál jöhetne a fenti esetben mindkettő, ekkor viszont egy drága jobbhátvéd lenne felesleges.
Nos lassan másfél évtizednyi Barca szurkolólással a hátam mögött írom, hogy:tavozok (110 millio):
arda - 30 mill - o a legpiackepesebb azok kozul, akikre nincs szuksegunk
rafinha - 25 mill - faj a szivem, de ugytunik o se nalunk fogja befutni a karrierjet
masch - 15 mill - birom ot, idealis harmadik ember, de ugy erzem ez az utolso szezonja nalunk
munir - 14 mill - ugyes gyerek, de paco 100% maradni fog, igy nincs helye
vidal - 10 mill - ot is birtam iden, kar a serulesert, de jobbhatved tuti erkezni fog a helyere
tello - 6 mill - ideje lenne mar tovabbadni rajta, ennel tobbet nem fogunk kapni
mathieu - 5 mill - szep volt, jo volt, szukseg volt ra, de lejart az ideje nalunk
vermaelen - 5 mill - vissza angliaba, egy watford/westhamnek ez apropenz erte
denis suarez - kolcson - azt beszelik ot csak kolcsonadnank, nem remenytelen
douglas + masip - 0 - no komment
Nagyon jó játékos, mindenképpen hoznámdembele - 40 mill - tudom, tudom, de kell a jobbszelso, messi kozepen lesz, o egy neymar a masik oldalon. 15ert ment tavaly, el kell tudni hozni ennyiert, jateklehetoseget igerni, kesz
Két helyen nem értek egyet ezzel.kristop írta:...
Neki én is örülnék. Láttam idén pár bajnokit és a Bl-ben is egész jó volt.palesz77 írta:Na, ez viszont jó hír, én örülnék neki - aztán lehet Danilo 2.0 lenne. City meg angolosítani akar, menjenek csak Walkerre..visca el barca írta:+ a benfica elnöke luis filipe vieria barcelonában járt, hogy hogy tárgyaljon semedorol, akinek a kivásárlási ára 30 millió euró (állítólag pep is nagyon akarja, a citiyvel is tárgyaltak, szóval, ha ár verseny lesz, akkor buktuk)Nem hiszem amúgy, hogy sokkal nagyobb fizetést ajánlanának neki, a 30 milliót meg ha letesszük, akkor onnantól mindegy. De itt is simán kezdő lehet, ezt ő is érzi szerintem, ha tényleg ez a két csapat megy érte, és neki kell választania, meglepődnék, ha végül a Citybe menne. Bár Pep azért elég meggyőző tud lenni a hírek szerint..
én ostorozom a vezetőséget rendesen, de semmivel nincsenek elkésve.Samper írta:
Az bizony nagy szegénységi bizonyítvány lenne a vezetőségnek.
És miért lenne az most komolyan? Lucho 2 hónapja jelentette be, hogy nem marad, gondolom nem egy jelölttel kezdtek, és folyamatosan szűkítik a kört, de szezon közben nem hiszem, hogy olyan egyszerű a jövő Barca projectjéről beszélgetni még aktív szerződéssel rendelkező, és hétről-hétre meccselő edzőkkel . Mondjuk lehet én gondolom túl a dolgot, de nem hiszem, hogy ez az edzőválasztás olyan szimplán megy, mint ahogy azt sokan beállítják itt.Samper írta:Az bizony nagy szegénységi bizonyítvány lenne a vezetőségnek.
Na, ez viszont jó hír, én örülnék neki - aztán lehet Danilo 2.0 lenne. City meg angolosítani akar, menjenek csak Walkerre..visca el barca írta:+ a benfica elnöke luis filipe vieria barcelonában járt, hogy hogy tárgyaljon semedorol, akinek a kivásárlási ára 30 millió euró (állítólag pep is nagyon akarja, a citiyvel is tárgyaltak, szóval, ha ár verseny lesz, akkor buktuk)
Az bizony nagy szegénységi bizonyítvány lenne a vezetőségnek.csababarca írta:
az nem fordult meg a fejedben, hogy nem titkolóznak,csak egyszerűen nincs még meg az új edző?
az nem fordult meg a fejedben, hogy nem titkolóznak,csak egyszerűen nincs még meg az új edző?Samper írta:Tulajdonképpen ki előtt titkolóznak edző-ügyben? LE előtt? Ő tudja, hogy távozik, ő jelentette be. Unzuie előtt? Ő pontosan tudja, hogy tárgyaltak-e vele, mikor, mit. Messi előtt? Ő úgyse hosszabbít, amíg nem tudja, ki lesz az edző. A többi játékos előtt? Így mindenki ideges, úgy csak azok figyelnének másra, akiknek nem tetszik az új helyzet. A kiszemelt játékosok előtt? A bizonytalanra aligha dönt bárki is.
Lehet a játékosok tudjàk már. A kupa donto másnapján be lesz jelentve, ebben biztos vagyok. Tenyleg illetlenség lenne szezon közben ilyet dolgokat nyilvanosságra hozni.Samper írta:Tulajdonképpen ki előtt titkolóznak edző-ügyben? LE előtt? Ő tudja, hogy távozik, ő jelentette be. Unzuie előtt? Ő pontosan tudja, hogy tárgyaltak-e vele, mikor, mit. Messi előtt? Ő úgyse hosszabbít, amíg nem tudja, ki lesz az edző. A többi játékos előtt? Így mindenki ideges, úgy csak azok figyelnének másra, akiknek nem tetszik az új helyzet. A kiszemelt játékosok előtt? A bizonytalanra aligha dönt bárki is.
mindaz amúgy és máshol is nemcsak a fociban. Meggyűlik a bajuk a törvénnyel...hedora írta:Mitől volt Ő maffiózó?Laporta bárnekkora maffiózó is volt sokkal jobban tetszett ő és a csapata.
Semmivel sem okoskodott többet mint bárki más elnök, ebben a mezőnyben..
Ha meg Ő maffiózó, akkor Peréz maga Al Capone:)
Igen, lehetséges, nem egy földre szállt angyal, de ha ma bárki másra úgy rákészülnek mint akkor rá, ma is bárkinek zárolhatnák a vagyonát. és bárki lehetne előzetesben!Egyszer telibe zárolták az osszes vagyonát + előzetesben is volt pár hónapot gondolom nem viccből.
Remélem a következő választásokon már nem baromságokat fog ígérni és akkor ujra nyerhet.