Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
optimus
Jugador del Barça

2017.01.18. 00:52:07

recrea írta:
ntibi67 írta:Ha Pep elvinné Messit,minden hidat felégetne maga mögött,hogy egyszer bármilyen pozícióba visszatérhessen Barcelonába.De ha nem is vágyik semmilyen szerepre,akkor is nagyobb Barcás Ő annál,hogy ilyet meglépjen,hiszen tudja,hogy ezzel óriási kárt okozna.
Álomvilágban élsz :) Azonnal vinné, ha mozdítható lenne.
Ez amúgy fix, ha odáig eljutna a city hogy el tudják vinni és Pep nemet mondana rá (nem tenné), valszeg azzal a lendülettel dobnák ki, és hoznának 1 új edzőt.
recrea írta:Messire senki nem próbál rá, ebben biztos vagyok, 3 év alatt tuti nem lehetne vele szerződést kötni, az pedig 3 év alatt nagyjából 300-350 millióba kerül valakinek. Asszem a mi költségvetésünk kb. 850 millió euró, klub meg cég legyen a talpán, aki kigazdálkodja az évi 100+ millió eurót. Sztem hobbira elköltve ez már az araboknak is érezhető összeg :)
Igen, a bére miatt talán 3 klub tudná megfizetni, PSG, City, Chelsea. Franciákhoz mennie nem lenne értelme, akkor inkább menne el az arabokhoz Xavi mellé lazulgatni és élvezni a játékot. Chelseanél Conte összerakott egy egész jó csapatot, nemhiszem hogy meg akarná bontani egy ilyen szintű sztárigazolással, nagyon sok minden felborítana ezzel.
Marad a city mint egyetlen lehetséges opció, de igazából ennek sem látom a világom semmi értelmét, okosabb ő ennél.

A pályán mutatott hozzáállása meg nekem nem arról árulkodik hogy unná magát itt, új kihívásokat keresne, nem szeretne itt játszani. Tata évében sokkal inkább tűnt úgy mint akit egyáltalán nem érdekel az egész (azok a bl meccsek ahol annyit futott mint Pinto), mégis utána is hosszabbított. Most pedig vigyorogva játssza végig az összes meccsünket, és láthatóan élvezi a játékot.

Azzal meg hogy mennyibe kerül a klubbnak, mennyit kapunk érte és mire költenék azt szerintem nekünk szurkolóknak nem kell foglalkozni, főleg nem az ő esetében, és ezzel szerintem a mezei szurkolók 80%a így van. Azt még megértem hogy 1 Paco ára meg bére miatt "mérges" a szurkoló, de pont Messié miatt szerintem egyáltalán nem kellene.
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.18. 00:30:13

Messire senki nem próbál rá, ebben biztos vagyok, 3 év alatt tuti nem lehetne vele szerződést kötni, az pedig 3 év alatt nagyjából 300-350 millióba kerül valakinek. Asszem a mi költségvetésünk kb. 850 millió euró, klub meg cég legyen a talpán, aki kigazdálkodja az évi 100+ millió eurót, egy játékosra. Sztem hobbira elköltve ez már az araboknak is érezhető összeg :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.18. 00:18:18

Szentimentalizmusból szerintem nem lehet megélni. Közhely, lózung sok jelző lehetne, de a világ nem dől össze.

Ez is érdekes kérdés, mert a RM ezt remekül csinálja, hogy az egyéni szponzor díjakból vesz le pénzt. Nekünk az hogy Messi éppen buborékokat fújdogál közvetve semmilyen pénzt nem jelent, hiba.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.01.18. 00:09:59

Szerintem adjuk el, aztán majd veszünk az árából Gomest,Matyit, Pacot... :lol: :lol:

Én valahogy nem tudnám megbocsátani a vezetőségnek ha karriere csúcsán eladnák a posztján talán a valaha volt legjobb játékost. Pénzt 5 év múlva is fognak nyomatni, de mégegy ilyen játékos nem lesz pláne mostanság..

Arról a hihetetlen nagy marketingértékről nem is beszélve, amit képvisel Messi, hányan veszik meg a Barcás cuccokat miatta, és hányan mennek meccsre hogy láthasák?

Ráadásul ha eladnánk mondjuk 300 millió euroért, akkor ennek tudatában hülye lenne a többi klub nem a mostani ár 5-szöröséért adni azt akit akarunk, lévén" nesze nektek van 300 milliótok ne garasoskodjatok már, ennyi az ára".
Ezért sem adja el most a Real sem Ronaldot...

Ráadásul sokra megyünk a pénzzel, ha mondjuk Messi más csapat élén a fél Barcát butítaná és kiejtene minket mindenhonnan...Persze tudom nem csak rajta múlik, de hatalmas nagy szerepe van, és összetehetjük a 2 kezünket hogy egy ilyen játékos PONT a mi szeretett klubunk kötelékébe került, és sikerre vezetve a klubot...Félelmetes is belegondolni, hogy mi lett volna ha pl más klubhoz kerül, és ellenünk vitézkedik.

Amúgy meg eszük ágában sincs eladni, mindig feljön ez a téma, már 3 éve a Chelsea-be tart amúgy is... :lol: A vezetőség még ha akarná sem adná el, mert olyan szurkolói haragot szülne és kb minden jóérzésű Barca szurkoló utálná őket.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.18. 00:07:47

Nekem ezzel egyébként még nem is lenne bajom, mert növelni kell a bevételeket, de akkor ne emlegessük, hogy délben van meccs, meg miért fotósok vannak a stadionban. :D Meg hogy ne adjuk el a stadion nevet és sorolhatnám. El kell fogadni, hogy a serpenyőnek két vége van. És ugyanazt tudom írni, hogy mi jó a klubnak, amíg ezt tudjuk tartani, oké. De ha nem radikális döntések kellenek, tényleg nem hiába írom Nunezt, ő ilyenben nem volt szívbajos, felcammogtak hozzá, hogy több pénz kell, Nyáron eladta őket. :D A csapat meg nem volt sikertelen.

PSG részhez még annyit, hogy ők egyértelműen feljöttek és ne felejtsük, hogy az utánpótlásba is tettek bele és jönnek ki "izgalmas" játékosok. Szóval hosszú távon feltétlen előny náluk is a pénz.

Nem látom Messi ( haha :D ) jövőképnek, hogy "kell" majd ázsiai játékos a csapatba, sőt ha ól tudom az utánpótlásban van is, fogjuk majd játszatni, mert nem kis piac, sőt. A világ érdemi része ma már már Kínában dől el, nem Amerika, Nem Oroszország, hanem Kína.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2017.01.18. 00:10:57-kor.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.18. 00:06:56

2-3 havonta jön ez a hír, majd befuggotatják ide, hogy van az a pénz...meg egyéb sablonok.
Persze van az a pénz, ez jól hangzik, de évek óta megy ez,hogy van az a pénz, és hopp valahogy még mindig itt van, és hopp mégsincs sehol az a pénz.

Talán el kéne fogadni, hogy "sajnos" Messi rajtunk marad még pár évig...micsoda szerencsétlenség.

Ilyen hogy stadionátépítés eltolása nem tud érdekelni, sokadrangú dolog, bevétele így is van a jegyekből, az a plusz 6ezres bővítés nem tényező.
Persze van más bevétele is a klubnak, gondolom a stadionátépítésből, de ez nem létszükség.

plusz én ebbe, mint semmi beleszólással nem rendelkező szurkoló, akkor nyugodnék bele, ha tudnám,hogy ez a pénz elit játékosokra lenne ráfordítva, nem ilyen spanyol berkekből kiskirálykodó egyénekre.
Most írhatnék neveket, Verratti, Pogba, Dahoud, Kimmich, Dembelé, Weigl stb...(ezeket csak random bedobtam, nem ez a lényeg,érti aki érti.

De nem vagyok benne biztos,hogy ekkora összegből nem nyúlnák le a felét akik amúgy is nyelik a pénzt a klub körül.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
TripleH
Entrenador del Barça

2017.01.18. 00:02:12

Egyébként számomra is gyomorforgató, hogy ennyire eldurvultak a bérezések, a legjobb az lenne ha a major sportok mintájára globálisan lenne fizetési sapka, hogy a kínai csapat se adhasson heti 777e eurót egy teveznek. Ilyen szempontból nagyon sok mindent irigylek onnan. Viszont ne feledd azt sem, hogy mikor Ronaldinho távozott pl akkor mar volt egy 19(?) éves Messi, akiről már akkor tudott volt, hogy határ a csillagos ég, Neymarnal ezt nem érzem és a piacon sincs olyan szintű ember akire ezt ra lehetne sütni. Egyébként Rivaldo és Figo időszakában, sokkal több volt a magasabb szintet képviselő játékos. Ráadásul amit Messiert kapnánk, nagy valószínűséggel elmenni egy olyan játékos vételárára plusz ötéves fizetésére, aki csak újabb fizetés emelést generálna a csapaton belül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.17. 23:53:57

Azt hogy hogyan pótolod meg olyan, hogy csapatszinten és a példáid jók, s van ellen is pont nálunk, mert ott van egy Ronaldo, elment és nem dőlt össze a világ. Elment Ronaldinho, nem dőlt össze a világ. Elment Figo, na ott összedőlt. :D A pénz nem minden, de két lépcsős a folyamat első döntés és második döntés mit kezdesz vele. Mikor vannak olyan hírek, hogy nehezen tudunk hosszabbítani, meg nálunk egyébként magasan a legtöbb a fizetés, akkor az szerintem nem egészséges. Késik a stadionátépítés, feszültséget gerjeszthet a fizetési rendszer. Ez nem Messi hibája, se nem másé, ez vezetői szint. És ilyenkor olyat nem tudok elfogadni, hogy papír és toll és bármennyit ráírhat, mert egy cég nem így működik. Egy profi klub meg már rég egy cég. És mi a jó cégnek, természetesen a siker, amihez Messi rengeteget hozzátesz, de pénz mindig van, ami átbillenti a mérleg nyelvét, én legalábbis így hiszem, hogy mindig van az a pénz, amivel a klub hosszabb vagy rövidebb távon jobban kijön és a legfontosabb a klub nem Messi, nem Ronaldo nem Kis Pista. Ők voltak, lesznek, de az FCB az örök.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.01.17. 23:44:33

Bob_Marley írta: Ha ez volt a téma mit csináljak ha így gondolom?
Nem értek egyet azzal, ami felmerült másik topikban, hogy x ember elvisz egy rahedli pénzt és ezek után csak papír meg toll. Senki nem akarná eladni, de én mint mindenki más esetében is úgy gondolom, hogy mindig van az a pénz, amin ellehet gondolkozni. Ez nem szentségtörés, rengeteget köszönhetünk Messinek és fordítva. Ez üzlet, s a legfontosabb mi hosszútávon a megoldás és jó. Nunez nem gondolkozna. :D
Mit sem érnénk a pénzel ha nem tudnánk megfelelően pótolni, Xavi utolsó évében már nem volt 20 éves, mégis csak hatalmas űrt hagyott maga mögött, bár ez igazán Alves távozásával érezhető, 2 30x éves játékosról beszélünk, mégsem tudtuk őket pótolni. Ha Messit el adnánk 300 millióért, akkor gyakorlatilag a kupaktol is búcsúzhatnank. Ezzel szemben meg jo 5-6 ev biztos van benne, ami szinte biztos, hogy az ő lénye miatt is kupákat fog eredményezni. De láthatod a MU pl es a Párizs is dugig van pénzel, de egyik sincs sehol sem európai szinten.
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.17. 23:23:43

ntibi67 írta:Ha Pep elvinné Messit,minden hidat felégetne maga mögött,hogy egyszer bármilyen pozícióba visszatérhessen Barcelonába.De ha nem is vágyik semmilyen szerepre,akkor is nagyobb Barcás Ő annál,hogy ilyet meglépjen,hiszen tudja,hogy ezzel óriási kárt okozna.
Álomvilágban élsz :) Azonnal vinné, ha mozdítható lenne.

csababarca írta:
Bob_Marley írta:Mindig van az a pénz. :D
Évek óta hajtogatod ezt, mégis itt van még.
Lassan elfelejthetnéd ezt az üres lózungot.
Mondjuk attól, h még itt van, az még nem zárja ki azt, amit ír.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.17. 23:22:04

csababarca írta:
Ha ez volt a téma mit csináljak ha így gondolom?
Nem értek egyet azzal, ami felmerült másik topikban, hogy x ember elvisz egy rahedli pénzt és ezek után csak papír meg toll. Senki nem akarná eladni, de én mint mindenki más esetében is úgy gondolom, hogy mindig van az a pénz, amin ellehet gondolkozni. Ez nem szentségtörés, rengeteget köszönhetünk Messinek és fordítva. Ez üzlet, s a legfontosabb mi hosszútávon a megoldás és jó. Nunez nem gondolkozna. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2017.01.17. 23:24:26-kor.
Kép
Kép
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2017.01.17. 23:09:00

Ha Pep elvinné Messit,minden hidat felégetne maga mögött,hogy egyszer bármilyen pozícióba visszatérhessen Barcelonába.De ha nem is vágyik semmilyen szerepre,akkor is nagyobb Barcás Ő annál,hogy ilyet meglépjen,hiszen tudja,hogy ezzel óriási kárt okozna.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.17. 22:57:33

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.17. 22:45:16

Mindig van az a pénz. :D
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.01.17. 21:04:24

Most official goals for FC Barcelona:

480 - Messi
232 - César
194 - Kubala

Kíváncsi leszek, meddig jut el. 600 simán meglesz. :)
geridoss
Director del Fútbol

2017.01.17. 19:38:37

Normandia írta: Talán Pep elcsábíthatná a PL-be, de nem hiszem, hogy odamenne.
Pep a legutóbbi sajtótájékoztatón kikelt magából, hogy harmadjára is feltették neki a kérdést, hogy munkálkodik-e Leo leigazolásán. Nem, ő nem fogja leigazolni Messit.

Messi pedig nem fog most elmenni, erre a nyakamat rá merem tenni. Ezerszer elmondta már, hogy max Argentínába megy levezetni. Itt istenként tisztelik és imádják. Ő már egy a Barcelonával.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.01.17. 18:55:20

recrea írta:Nem nagyon értem a logikát, kihívást találni pofon egyszerű annak, aki az elmúlt évek Barcájából távozik, miután agyonnyerte magát.
Ez már többről szól azért, mint győzelmek és kupák. Felépített egy olyan karriert itt, ami alapján all-time listák első helyeire fogják majd tenni és még mindig van pár éve tovább építeni az örökségét. Az utolsó éveire ezt félbehagyni és kockáztatni egy más országban, más stílusban, gyengébb csapatban értelmetlen, ebben a helyzetben tényleg csak vesztenivalója lenne.
Szerintem az ő esetében ha még kihívásról lehet beszélni, akkor csakis a világbajnokság. Semmi más nem hiányzik neki a tökéletes karrierhez, mint egy vb-cím jó játékkal, fontos gólokkal.
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.17. 18:16:20

Nem nagyon értem a logikát, kihívást találni pofon egyszerű annak, aki az elmúlt évek Barcájából távozik, miután agyonnyerte magát.
Normandia
Director del Fútbol

2017.01.17. 18:02:08

Mi lehet neki kihívás a Barcán kívül? Jobb csapat nincs, nagyobb csapat sem igazán, jók a társak. Itt már legenda, amit tovább írhat még vagy 4-5 évig. Kisebb csapathoz meg majd levezetni megy, de az is inkább Argentinába lesz.
Talán Pep elcsábíthatná a PL-be, de nem hiszem, hogy odamenne.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
recrea
Llegenda del Barça

2017.01.17. 17:41:05

Sztem is van benne még kraft, a többi meg motiváció kérdése, eligazolni is kockázatos, de azért az nem úgy működik, h elé tesznek egy papírt és ráír egy összeget :) Ez egy win-win üzlet volt, kétlem, h a klub tartozna neki vagy fordítva.

Kínába azért se menne, mert így is megvan neki az évi 60-80 millió, évek óta ráadásul, más kategória, mint akik odamennek. CR is aláírta a tutit 2021-ig, nem véletlen :) Nem is értem h lehetett még neki 3 éves szerződést adni, hacsak nem termel nekik irdatlan pénzt.

Sztem is itt fogja befejezni (azon kívül h hazamegy levezetni, ha valóban komolyan gondolta), valami eszméletlen karrier az övé, mesébe illő történet, annyira egyedi. Gyanítom, h fognak találni helyet a Kubala szobor mellett.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.01.17. 17:34:11

sztem még 5 évet marad, 34 évesen meg meg visszamegy rosarioba 1-2 évre és kész.
Szerintem is marad addig legalább, sőt, ha a 2024-es VB-n még ott akar lenni, akkor '24 nyaráig marad. Akkor is még csak 36 lesz, simán reális.
De legrosszabb esetben is marad '22 nyaráig, legalábbis szerintem. :)
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.01.17. 17:27:29

babaking írta:biztos ott van a fejében, hogy még egy szakmai kihívást elfogadjon.
Szerintem ilyen pályafutás után már csak vesztenivalója lenne. Ugye itt reálisan Angliáról beszélhetünk, tehát új ország, új közeg, gyengébb képességű társak, eltérő futballkultúra, fizikálisabb ellenfelek és több meccs.
29 évesen, klublegendaként otthagyni a csapatot és egy ilyen kihívásba beleállni elég meredek lenne.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.01.17. 17:23:39

babaking írta:Lehet, hogy ez a hála abban nyilatkozik meg, hogy lép
mégis minek menne el? alsóhangon van még benne 3 top éve, meg 2 lájtosabb. klubikon, ha marad, olyan csúcsokat fog beállítani amit soha senki nem fog megdönteni. trófeákra meg máshol sincs nagyobb esélye, nem hiszem egy psg-s francia bajnoki cím akkora motivació lenne neki.

sztem még 5 évet marad, 34 évesen meg meg visszamegy rosarioba 1-2 évre és kész.

13 éve itt van, fogalmam nincs régen mennyit keresett, de csak fizuból összepakolhatott eddig cirka 300 millát, ehhez mondjuk 100 szpronzori meg csúsztatott aprók, meg 5 évre kap még kb 200 millát, plusz még szponzorok.

ha ennyi pénzből se tud megélni, akkor vmit nagyon nem jól csinál :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2017.01.17. 17:29:52-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
babaking
Barça B

2017.01.17. 16:50:36

Lehet, hogy ez a hála abban nyilatkozik meg, hogy lép. Elöbb utóbb pótolni kell, ha most megy pénzügyileg rendkívül kedvezö helyzetbe hozza a klubot. Nem hagyná nagy kakiban a csapatot, Neymar és Suarez köré lehet építeni, söt Suareznek egy másik rendszerben még jobban ki is jönnének az erösségei. Messit úgyis csapatszinten kell pótolnotok.

Ha megy akkor tuti olyan csapatba ahol van esélye nyerni valamit - biztos ott van a fejében, hogy még egy szakmai kihívást elfogadjon. Abban én is biztos vagyok, hogy pl Kínába nem menne haknizni.

JimmyJump írta:Néhány játékosunk Messi-vel az élen itt már olyan státuszba került, hogy a klubnak kötelessége mindent megtennie értük, egy szerződéshosszabbításnak körülbelül abból kell állnia, hogy kapnak tollat, papírt és leírják mit szeretnének. Az ilyen élő legendáknál fontos, hogy szép legyen a búcsú, a klubról is sokat elárul, ahogyan bánik azokkal az emberekkel akik naggyá tették, illetve a jövő sztárjainak is egy fontos üzenet lehet, hogy itt érdemes nagyot alkotni.
Ha megy Messi az a saját döntése lesz. Biztos vagyok benne, hogy le lett (vagy le lesz) téve elé az a papír.
Madridista.
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.01.17. 16:45:36

Néhány játékosunk Messi-vel az élen itt már olyan státuszba került, hogy a klubnak kötelessége mindent megtennie értük, egy szerződéshosszabbításnak körülbelül abból kell állnia, hogy kapnak tollat, papírt és leírják mit szeretnének. Az ilyen élő legendáknál fontos, hogy szép legyen a búcsú, a klubról is sokat elárul, ahogyan bánik azokkal az emberekkel akik naggyá tették, illetve a jövő sztárjainak is egy fontos üzenet lehet, hogy itt érdemes nagyot alkotni.
Válasz küldése