2013.07.16. 10:22:19
Nem tudom hova kellene írni, de talán ez az aktuális topic.
Nekem elég furcsa ez a Barcelona az ilyen szrkavarások miatt. Egy részről hirdetjük, hogy több vagyunk mint egy klub, és UNICEF-ezünk, nagyjából minden szimpatikus, de a háttérben olyan szrkavarások derülnek ki, olyan ellentétek, hogy az még az elfogult drukkereknek sem szimpatikus. Most Rossel-Pep párharc van, előtte Rossel-Laporta. Meg lehetne említeni itt az Eto-s Ibrás, Valdes-es, Touré-s nyilatkozatokat, ellentéteket is.
Ezekről az emberektől már hangzottak el pro kontra nyilatkozatok. Az ember kinek adjon igazat? Vegyük azt hogy nem vagyunk elfogultak, és alapból kizárjuk az újságok találgatásait, továbbá kizárjuk a nyilatkozatokból kivágott részleteket is. Ha ez meg van akkor is kapunk 2 totál ellentétes állítást. Akik nem vesznek részt a klub mindennapi életében és nem ismerik mind a két felet, azokon kívül mindenki csak találgathat. (még ha például a Valdes-t ismered is személyesen, akkor sem tudsz ésszerűen mérlegelni, ha nem ismered a másik fél álláspontját)
Konkrétan emlékszem a Laoprta-Rossel vádaskodásra a pénzekkel kapcsolatban. Egy Laportára hogy tudna egy Barca drukker haragudni, azok után amilyen korszakot hozott a klub történelmébe? Előtte még csak bajnok esélyesnek sem tartottam magunkat, nem hogy BL-esélyesnek. Ilyen Reiziger és Rochemback féle alibi játékosokkal volt tömve a klub, akik közül soha nem vált be senki, de horror összegeket kerestek, padon. Victor Valdest majdnem minden Barcás szidja, de előtte nem volt egy éppkézláb kapusa a Barcának. A lényeg: Laporta a Dinho féle Barcával vissza rakta őket Spanyolország és Európa tetejére, ahol még mindig ott vannak, mert ezt a kettőt bármelyik évben jól eséllyel megnyerhetik. A saját nevelés rendszert elképzelhetetlen szintre növelte, és ahogyan addig olvastam a klub anyagi helyzetét is jócskán feljavította. Jöttek a trófeák, mind csapat, mind egyéni szinten. Az egész spanyol válogatott belőlünk szerezte a 2 EB és 1 VB címét. Emlékszem olvastam olyanról, hogy a Laporta féle vezetőség például nem is kapott fizetést, hanem valamennyit közösen még be is raktak a kasszába. A foci nem a klubvezetésről szól okés, de azért szimpatikus tud lenni egy ilyen politika.
Erre jött egy új elnök (Laporta egykori elnökségi tagja), és az eddigi hőst azonnal bemocskolta. Rossel is hozta a címeket, és itt is meg volt a siker és a jó játék. Elsőre talán azt mondanám hogy Rossel kezdett vádaskodni, de ha tényleg ez volt akkor miért nem lett komoly következménye Laportára nézve? Ha valaki állít valamit, főleg ilyen pénzügyekkel kapcsolatban, akkor azért a mérlegekben ezeket lehet bizonyítani. Ha tényleg igaza van Rosselnek, akkor miért nincs ebből jogi következménye a Laportának? Lehet mert csak vádaskodás és bemocskolás volt az egész? Ugye ha a sajtón átnyomunk egy ilyen vádat, akkor az emberek X%-ban csak az marad meg hogy a Laporta egy csaló, sikkasztó. Persze van akik ilyet csak jogerős ítélet után könyvelnek el magukban, de azért a többség nem ennyire megfontolt.
A mostani Pep-Rossel vitában is miért haragudjon egy Barcás egy Guardiolára? Ez az ember edzősködése alatt annyi trófeát szerzet, hogy ezt még egyszer ennyi idő alatt senki nem fogja elérni, de másik klubban sem. Valamelyik fél nagyon undorító. Itt elsőre Pep-nek adnék igazat, de viszont azért neki is lehet egy stílusa, ha egy Eto, Ibra, Toure hármassal elég furcsán viselkedett.
Nyilatkozhat bárki bármit, de ezek nekem nem bejövős dolgok....