BarcafanTomee írta:Eddig sose bántottam Messit, de most már tényleg nagyon feltünően csinálja, hogy nem csinál semmit. Ki tudja lehet megvan az oka, hogy egyáltalán nem mozog, ezt sose tudjuk meg. De fejben összeomlott szerintem.
Annyira nem csinált már semmi, hogy a Bartra góljánál se örült. Egy jó megindulása volt, amikor elment több játékos mellett, kijátszotta szélre, be is adták, de Iniesta 5 méterről nem tudott vele mit kezdeni, váratlanul és túl erősen kapta. Ebből is látszik, hogy ha kicsit is megeröltetné magát mindjárt más lenne a támadójáték.
Ha így folytatja Argentína megint le fog égni. Habár a többi 10 argentin az életéért fog küzdeni minden meccsen, hátha átragad rá is. De jót tenne Messinek egy jó VB, én ezért szurkolok majd az argentinoknak, meg, hogy meglegyen a Bolhának a VB cím is.
Igen. Nagyon komoly lelki válságban lehet, teljesen nyilvánvaló hónapok óta. A Guardiola- könyvben mondja róla Pep, hogy Messi olyan mint egy gyerek akiből ő egy "góltermelő szörnyet" csinált akinek mindent lehet, akinek "alá játszik" az egész csapat, de ha ez nem működik akkor Messi egy daccos kisfiúvá válik, kedvetlen lesz, "lehajtott fejjel közlekedik a pályán". Azért idéztem majdnem szó szerint mert ezt látjuk most. Tényleg olyan mint egy gyerek akitől elvették a kedvenc játékát.
Félve mondok most valamit, nem tudom más ki meri-e mondani, eddig én sem mertem meg biztos sokan erre ugrani fognak, de..... ha a PSG nyáron jönne egy mesés ajánlattal, szóval...nem kellene odaadni?
Elmondom miért. Én eddig úgy gondoltam, kb. olyan egy év óta írtam is többször, hogy ennek a csapatnak ilyen összetételben az ideje lejárt az nyilvánvaló, nagyon komoly változások kellenek, de az új Barcát majd Messi köré kell felépíteni. Ebben most kissé meginogtam. Egy lelkileg láthatóan ennyire sebezhető, ennyire labilis játékos aki ráadásul ennyit ér...És ha belegondolok az árából az egész Barcát úgy ahogy van meg lehetne reformálni. Az összes igazolást végre lehetne hajtani ami szükséges lenne sajnos, de még mennyire ahhoz, hogy ez a Barca újra a csúcsra jusson.
Tudom, Messi nélkül nehéz ezt a Barcát elképzelni, nekem is. De emlékezzetek Ronaldinhóra. Eljött egy pont, ezek az emberek nem gépek, és már nem tudta ugyanazt a teljesítményt nyújtani. Soha többet. Végül jobb hogy elment, sőt, hamarabb kellett volna eladni mikor még rekordösszeget kínáltak érte. A csapat megújult utána. Mi a fene garantálja, hogy Messi valaha kijön ebből az apátiából még? Lehet igen, lehet nem. Én nagyon örülnék neki ha egy edzőváltás és mondjuk két új igazolás kirántaná ebből a válságból Messit és újra a régi lenne, de már nem fogadnék rá nagy összegben hogy ez meg fog valósulni.