Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
zola8787
Director del Fútbol

2014.04.18. 15:46:13

Ha eladjuk, akkor csakis a Citynek és nem pénzért hanem a Yaya - Agüero - Kompany trióért :mrgreen:

Fifábú ki :mrgreen:

Nem megy ő sehova, hiszen ő több, mint a Barcelona. (szarkazmus)
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.04.18. 15:26:55

Messit eladni? Milyen elmebeteg embernek születik ilyen gondolata? Mert, hogy nem normális, az biztos. Inkább az érte kapott összeg érdekelné, de az, amit nyújt Messi, már nem. Idén valóban mélyen tudása alatt teljesít, de az nem jelenti azt, hogy már nem lesz jó. De igenis fog meccseket megnyerni a csapatnak, igenis fog gólt, gólokat rúgni és igenis lesz ő még motivált Barça-mezben. A Vb-re tartalékolni pedig nem fair a Barcelona-szurkolókra nézve, ha ez lenne az igazság.
Kép
Kép
Kép
jangamen
Jugador del Barça

2014.04.18. 14:47:56

Még mindig nem értem (és félre ne érts, nem vitát, vagy veszekedést szítanék én ebből, de akkor se értem), mi az, hogy a világ legjobbja? Akkor Carl Lewis a legjobb 100 méteres sprinter? Jim Clark a legjobb Forma-1-es versenyző?

Messi nem a világ a legjobbja. Az volt, sőt, még az is lehet, hisz elfelejteni valószínűleg nem felejtett el játszani, fiatalnak még bőven fiatal... de hogy most nem a világ legjobbja és még csak nem is a második, afelől nem lehet egy szemernyi kétség sem.

Ha pedig a probléma csak az ő eladásával orvosolható, akkor ott nagyon nagy a baj.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.04.18. 14:47:07

Köszönjük Pep ! :twisted:
Kép
Guardiola
Capitá del Barça

2014.04.18. 14:39:58

Messi a világ legjobbja, de valamiért az utóbbi időben nem tud úgy teljesíteni ami Tőle elvárható lenne. A problémát bármi legyen is az meg kell oldani, mert a jelenlegi helyzet az egész csapatra kihatással van. Ha lehetséges a problémát Messi megtartásával kell megoldani, viszont ezt mi nem látjuk innen, így lehetséges az is, hogy a távozása neki és a csapatnak is jót tenne. Bármi is történik a világ nem omlik össze, a lényeg, hogy a vezetőség meghozza azokat a döntéseket amik a csapatot a megfelelő irányba terelik vissza, vezéráldozattal vagy nélküle.
GonzalezRaul
Barça B

2014.04.18. 14:10:44

Az nem úgy megy, hogy Messinek csak akarnia kellett volna focizni és akkor minden fronton állna a csapat. [-X Ez olyan vicces, ne legyünk már naivak. Szerintem, ha nem lenne a pályán lehet előrébb lennétek.
Kép
Charlie
Öreg Harcos

2014.04.18. 13:51:56

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.18. 13:41:31

Pocsa11 írta:
Kash írta:Messi történelmét a Barcának kötelessége lenne tovább írni, mert ő több mint egy játékos, ő A játékos, és tudom, hogy ezt még bizonyítani fogja az elkövetkezendő években.
Az FC Barcelonának kötelessége tovább írni Messike történelmét? Hol élsz te? Milyen csapat az, ahol bármelyik játékosnak tartozna bármivel is, egy több mint 100 éves klub? Úristen...Ő tartozik több millió szurkolónak azzal, hogy ha már magára öltheti ennek a csapatnak a mezét, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy az sikeres legyen. Kötelessége tovább írni a Barcának egy játékos történelmét...Jézusom. Teljesen kiégtem....
itt van a lényeg, a két véglet jelenik meg ebben a hozzászólásban. ebben a helyzetben kellene megtalálni a arany középutat, amivel csak egy probléma van: itt nincs olyan. van nyaljuk neki a kis fenekét élete végéig, vagy eladjuk. nehogy azt gondolja bárki is h majd klopp, bielsa, hiddink, vagy csertői majd ezen változtatni tud.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Cooh
Jugador del Barça

2014.04.18. 13:18:18

MQuC írta:Azért azt se felejtsd el, hogy két hóap kihagyás után is simán lőtt 25 bajnoki gólt, plusz 5-öt a kupában, 8-at(?) a BL-ben. És nem mind 11-ből lőtte. Nem menti fel, de azért ne menjünk le RTL klub szintre, hogy egyből ásnánk el, mert most rosszul megy neki. Nem látunk bele az életébe, én mondjuk ne mis szeretnék, mert nem tartozik rám, szóvla hamarosan úgy is kiderül, mi a baj. Az egész csapat, mit a csapat, a klub romokban, szóval van mit tenni nyáron.
Rossz és rossz meccs(ek) között van különbség.

Lehet rosszul játszani lesz@rom hozzáállással, és lehet úgy is rosszul játszani, hogy mentem futottam, hajtottam, de nem jött össze sajnos.
Messi esetében pedig az előbbi a jellemző és ez a legnagyobb baj!

A Barcának kellene Messi történelmét tovább vinnie? :twisted: [-X =D> #-o
Próbálok nem személyeskedni, de ez....
Egy hatalmas tradícióval és múltal rendelkező klubról van szó. Ez a klub már akkor gyűjtötte a trófeákat és a sikereket mikor még Messi (és még én is) gondolatba se voltam a szüleimnél.

A játékosok jönnek mennek, van aki rövid- és van aki hosszabb ideig itt marad.
Hasonlítsuk össze Puyolt Messivel....ég és föld.
Puyolt is csak az idővel öregedő teste állította meg abban, hogy a Barcához méltó teljesítményt nyújtson, de belül még mindig ugyan az az oroszlán.
jangamen
Jugador del Barça

2014.04.18. 13:12:26

Persze, meglőtte, de a játéka csak árnyéka a tavalyi-tavalyelőtti szintnek. Ezért mondtam: nem a két héttel ezelőtti, nem a két hónappal ezelőtti szintnek, hanem a tavalyinak. Nem kell se felmenteni, se elásni. Messi még mindig nagyon jó játékos, csak már nem A legjobb. Hogy emögött mi áll? Majd (talán) kiderül, majd (talán) megoldódik.

Az biztos, hogy a Barcelona nem egyenlő Leo Messivel. Ha véletlen mégis így lenne, akkor az nagyon nagy baj és azon változtatni kell. Nem azzal, hogy eladják, hanem azon, hogy egy picit helyreteszik és egy erélyes kéz megmutatja kinek hol a helye.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.04.18. 12:51:00

Azért azt se felejtsd el, hogy két hóap kihagyás után is simán lőtt 25 bajnoki gólt, plusz 5-öt a kupában, 8-at(?) a BL-ben. És nem mind 11-ből lőtte. Nem menti fel, de azért ne menjünk le RTL klub szintre, hogy egyből ásnánk el, mert most rosszul megy neki. Nem látunk bele az életébe, én mondjuk ne mis szeretnék, mert nem tartozik rám, szóvla hamarosan úgy is kiderül, mi a baj. Az egész csapat, mit a csapat, a klub romokban, szóval van mit tenni nyáron.
Kép
Pocsa11
Jugador del Barça

2014.04.18. 12:45:42

Kash írta:Messi történelmét a Barcának kötelessége lenne tovább írni, mert ő több mint egy játékos, ő A játékos, és tudom, hogy ezt még bizonyítani fogja az elkövetkezendő években.
Az FC Barcelonának kötelessége tovább írni Messike történelmét? Hol élsz te? Milyen csapat az, ahol bármelyik játékosnak tartozna bármivel is, egy több mint 100 éves klub? Úristen...Ő tartozik több millió szurkolónak azzal, hogy ha már magára öltheti ennek a csapatnak a mezét, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy az sikeres legyen. Kötelessége tovább írni a Barcának egy játékos történelmét...Jézusom. Teljesen kiégtem....
jangamen
Jugador del Barça

2014.04.18. 12:41:00

Poszi írta:Komolyan mondom vicc ami itt megy... Volt Messinek három rossz meccse, és néhányan már arról beszélnek, hogy az történik vele, mint anno Ronival, és, hogy el kellene adni. Vicc, vicc, és vicc... Roni két és fél idényen keresztül nem csinált semmit, elhízott, éjszakázott...stb. Messinek meg volt három rossz meccse. Nem azt mondom, hogy minden rendben van vele, de azért ne essünk már túlzásokba. Ő is ember, neki is lehetnek rosszabb napjai, meccsei.
Melyik három meccsre gondolsz a húszból?

Persze, nagy butaság egy-két-há hét lejtmenet miatt temetni/eladást kántálni, a gond az, hogy Messi komplett éve nem ér egy barna kalap s*art, úgy ahogy van. A kedvencem a "nana, most vágott hármat a realnak" ellenérv... igen. Leszámítva, hogy azon a meccsen se csinált sokmindent és hogy két büntető volt a három gólból, azért meg mert azokat be tudta lőni, talán még ne kezdjuk el gravírozni a nevét az aranylasztira.

De nincs ezzel amúgy semmi baj, mármint én nem vagyok kétségbeesve (miért lennék, ettől mondjuk nem lesz olcsóbb a tej), mindössze annyi a történet, hogy Messi mostanra egy a sok közül, és ha most valaki azt mondja, hogy a világ legjobb játékosa, akkor egyszerűen nem az ő képe ugrik be. Nem ezen a héten, nem ebben a hónapban, hanem jó hosszú ideje. Mindenkit nyugtasson azonban a tudat, hogy semmi sem tart örökké.
Leon
Director del Fútbol

2014.04.18. 12:38:56

Poszi írta:Komolyan mondom vicc ami itt megy... Volt Messinek három rossz meccse, és néhányan már arról beszélnek, hogy az történik vele, mint anno Ronival, és, hogy el kellene adni. Vicc, vicc, és vicc... Roni két és fél idényen keresztül nem csinált semmit, elhízott, éjszakázott...stb. Messinek meg volt három rossz meccse. Nem azt mondom, hogy minden rendben van vele, de azért ne essünk már túlzásokba. Ő is ember, neki is lehetnek rosszabb napjai, meccsei.
Igaz ő sem gép és nem is tragédia ha pár meccsen nem tudja/akarja oda tenni magát viszont most 3 sorsdöntő meccsen nem csinált semmit ami miatt buktuk mindhárom kupát és ha csak nem sérült akkor ez a teljesítmény még tőle is megengedhetetlen! Ha legalább az egyik meccsen odateszi magát akkor biztos egy fronton még állva lennénk... #-o

Igaz nem megy neki attól jobban a VB ha kiveszi magát minden alól így viszont sokkal kisebb a kockázat arra,hogy megsérüljön!
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.04.18. 12:38:18

daffy írta:szerintem az a baja,hogy elküldik az edzőt. nem lehet? ezáltal tele van a puttonya a vezetőkkel. messi mindent a klubnak köszönhet,nem hinném,hogy akkora fallosz,hogy a taktika,keret,neymar,fizetés,bármi hasonló miatt hisztizik
Nem hiszem. Már az Atletico ellen és az azelőtti bajnokikon is ugyanilyen volt. Akkor meg szó sem volt még Tata távozásáról.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Kash
Entrenador del Barça

2014.04.18. 12:35:37

Aggasztó, nagyon aggasztó a dolog.
Soha nem gondoltam volna, hogy a vezetőség fejében egyáltalán megfordul Messi eladásának gondolata, remélem, hogy erre soha nem kerül majd sor (Max 6-7 év múlva, vagy még akkor sem)
Ha azonban ez be fog következni, attól a ponttól kezdve a Barca soha többet nem fog tudni úgy teljesíteni, mint Messivel. Túl drága (És nem a szó-szerinti értelmében) Messi eddigi pályafutása a Barcánál, és nem gondolom azt, hogy azért el kellene adni, vagy fontolgatni, netán csak rágondolni azért, mert sok év után egy szezont kupák nélkül zárt a Barcelona, az a Barcelona, akinek annó 4-5 éve azért kezdtem el szurkolni, mert Messi játéka elvarázsolt. A kezdeti részrehajlásom átment igazi szurkolásba, minden egyes gólnak tudtam örülni, ha Messi rúgta, ha másik barcás rúgta, és még akkor is, ha a mérkőzést 1 góllal nyertük meg az utolsó percben egy öngóllal a másik oldalon.
Messi történelmét a Barcának kötelessége lenne tovább írni, mert ő több mint egy játékos, ő A játékos, és tudom, hogy ezt még bizonyítani fogja az elkövetkezendő években.
Kép
Cooh
Jugador del Barça

2014.04.18. 12:29:50

Boixos írta:
Deus írta:Megfordult -e már a fejetekben, hogy akár családi problémája is lehet Messinek? Mármint összeveszett Antonellácskával, és nincsenek jó viszonyban pl... Vagy akár az apjával, ki tudja.

Ez is egy szitu ami befolyásolhatja a játékát.
ez is lazán benne lehet. de akármi is a pálya, a Klubnak tudni kell kezelnie, persze közösen a gyerekkel, ezt a szitut. az elmúlt több, mint harminc évben rohadtul nem egy-egy sztárjátékos miatt "szerettem" a barcát, de messi azért egy olyan kaliber, akiért érdemes lenne megmozgatni minden követ. kezdve mondjuk azzal, h pár tonnányi terhet levesznek róla úgy, h egy olyan brigádot építenek köré, akikkel nem az a szitu, h ha megy messinek, akkor nyerünk, ha meg nem megy, akkor esteleg vért vizelve nyerünk vagy adott esetben zakózunk.
Nem Messi köré kell capatot építeni! hanem az Fc Barcelonát! kell megújítani, hogy újra ütőképes csapatunk legyen!
Lehet itt spekulálni, hogy mi a baja, de én inkább ültettem volna le a padra (akár az első ilyen sétálgatós meccse után) mert vannak mások akik mennek, futnak, hajtanak. Az eredmény lehet, hogy ugyan az lett volna mint jelen állás szerint, de legalább el lehet mondani, hogy mentek előre a győelemért.

A VB-re tartogat?
Csak nehogy nagy akarásnak nyögés legyen a vége!
Attól, hogy a meccseken abszolút kiveszi magát minden alól, attól nem fog jobban menni neki a VB-n...
daffy
Madridista

2014.04.18. 12:27:17

szerintem az a baja,hogy elküldik az edzőt. nem lehet? ezáltal tele van a puttonya a vezetőkkel. messi mindent a klubnak köszönhet,nem hinném,hogy akkora fallosz,hogy a taktika,keret,neymar,fizetés,bármi hasonló miatt hisztizik
Leon
Director del Fútbol

2014.04.18. 12:17:27

Mostanában én nem olvastam semmi pletykát a magánéletével kapcsolatban és ha ott gond lenne akkor úgy gondolom,hogy a sajtó azonnal kiszimatolná és már kürtölné is világgá. #-o
Én továbbra is abban bízok,hogy a VB miatt óvatos meg az elismert argentin újságírók közül is azt hangsúlyozzák,hogy Messi már évek óta ezt a VB-t várja.
Láthattuk pl Falcao esetét is,de Ronaldo is visszavett a tempóból akár annak árán is,hogy kizúgnak a Bl-ből,2-0nál én például simán azt hittem,hogy berohan a pályára és rúg 2 gólt.
Messi be is szállt sérülten tavaly a PSG ellen amikor égett a ház,tudjuk mi lett a vég:továbbjutás+Messi a szezon végéig kidőlt.Ha idén van ez a PSG elleni meccs és Messi nem 100as akkor biztos be nem szállt volna.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Boixos
Llegenda del Barça

2014.04.18. 12:13:44

Deus írta:Megfordult -e már a fejetekben, hogy akár családi problémája is lehet Messinek? Mármint összeveszett Antonellácskával, és nincsenek jó viszonyban pl... Vagy akár az apjával, ki tudja.

ez is lazán benne lehet. de akármi is a pálya, a Klubnak tudni kell kezelnie, persze közösen a gyerekkel, ezt a szitut. az elmúlt több, mint harminc évben rohadtul nem egy-egy sztárjátékos miatt "szerettem" a barcát, de messi azért egy olyan kaliber, akiért érdemes lenne megmozgatni minden követ. kezdve mondjuk azzal, h pár tonnányi terhet levesznek róla úgy, h egy olyan brigádot építenek köré, akikkel nem az a szitu, h ha megy messinek, akkor nyerünk, ha meg nem megy, akkor esteleg vért vizelve nyerünk vagy adott esetben zakózunk.
PUYOL-XAVI-INIESTA
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.18. 12:12:30

Nagyon jó a két főoldali cikk Messi helyzetéről!
Az újságírók véleményével nagyjából egyet lehet érteni. Habár az még mindig szúrta a szemem, hogy mikor hazatért a sérülésekor akkor a VB-re kezdett koncentrálni.
Ebből a vezetőségből már azt is kinéztem, hogy kihátráltak Messi mögül és ez áll az ő teljesítménye mögött is.
Lehet, hogy naív vagyok, de hiszek abban, hogy Messi lesz még a régi, és ez az idei forma nem csak az ő hibája, hiszen ha csak a sérüléseit meg a klub körüli botrányokat nézzük, akkor már ezek is kihatással voltak rá, meg hát az egész csapatnak nem ment és Messi évről évre vitte hátán a csapatot, idén már nem ment. Ahogy a cikkben is írták valami a háttérben nem stimmel...A csapat és Messi környezetében valami nem stimmel...

Remélem, hogy a VB-n rácáfol minden kritikusára. És ha így lesz akkor akik nem szeretik őt, azt fogják mondani, hogy hát igen, megmondtuk, hogy a VB-re pihent egész évben...
Akik meg ismerik Messit, és a klubbot, úgy fogják látni, hogy beigazolódott az egész, hogy itt nem stimmelt valami és az argentin válogatottban pedig már mindent megtettek Messiért és fordítva.

Akármi is lesz, nem lehet szavakkal leírni, hogy mekkora hiba lenne őt eladni :!: Rendbe kell szedni a Klubot, a vezetőséget, edzőt, játékosokat, és akkor Messi is a régi vagy még jobb lesz. Mégegyszer mondom, lehet, hogy naív vagyok de nekem ez a véleményem és hiszek Messiben :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BarcafanTomee 2014.04.18. 12:16:23-kor.
Poszi
Jugador del Barça

2014.04.18. 12:11:39

Komolyan mondom vicc ami itt megy... Volt Messinek három rossz meccse, és néhányan már arról beszélnek, hogy az történik vele, mint anno Ronival, és, hogy el kellene adni. Vicc, vicc, és vicc... Roni két és fél idényen keresztül nem csinált semmit, elhízott, éjszakázott...stb. Messinek meg volt három rossz meccse. Nem azt mondom, hogy minden rendben van vele, de azért ne essünk már túlzásokba. Ő is ember, neki is lehetnek rosszabb napjai, meccsei.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.18. 12:11:05

Sőt, az enyémben pont ez fordult meg. :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Deus
Boixos Nois

2014.04.18. 12:04:16

Megfordult -e már a fejetekben, hogy akár családi problémája is lehet Messinek? Mármint összeveszett Antonellácskával, és nincsenek jó viszonyban pl... Vagy akár az apjával, ki tudja.

KépKép
Boixos
Llegenda del Barça

2014.04.18. 11:51:58

Csbal írta:
Boixos írta: sztem semmi "őszinte" emberi nem volt ebben, hanem inkább az, amit a profi futballista imázsról írtál. egyszerűen javítani akart a róla kialakult képen.
a frankóhoz sztem is inkább az áll közelebb, amiről Mihu is írt. meg azok a fejek, amiket a régebbi aranylabda átadásokon, és a bebukott klasszikusokon szokott mutatni.
Én szerintem meg emberi volt. Messi mosolygott, vagyis sztem mondott valami bíztatót is neki.
Azok a fejek az aranylabda átadáson még évekkel korábban voltak. Azóta rengeteget változott sztem. Aki nem ismeri el hogy érettebb lett sokkal, az direkt kötekedik. Ha Messi tette volna ezt, akkor már mennyben lenne. Attól h a Realban tolja Ronci, attól még lehet elismerni. Nem istenítem, hanem elismerem. Amúgy meg egy clasico után hadd legyen már morcos az ember ha veszít... :)
nem akarok kötekedni, de akkor tartanám ezt őszintének, ha akkor is a legnagyobb riválisa társaságát kereste volna, amikor nemannyira jöttek össze az ő dolgai. így ez az egész nekem csak műbalhé, cirkusz, műsor a médiának.
egyébként más területeken valóban érettebb lett, de ez a mostani közös fénykép inkább egy rúgás a fekvőbe sztem...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Válasz küldése