Lionel85 írta:Messit eladni? Milyen elmebeteg embernek születik ilyen gondolata? Mert, hogy nem normális, az biztos. Inkább az érte kapott összeg érdekelné, de az, amit nyújt Messi, már nem. Idén valóban mélyen tudása alatt teljesít, de az nem jelenti azt, hogy már nem lesz jó. De igenis fog meccseket megnyerni a csapatnak, igenis fog gólt, gólokat rúgni és igenis lesz ő még motivált Barça-mezben. A Vb-re tartalékolni pedig nem fair a Barcelona-szurkolókra nézve, ha ez lenne az igazság.
Elég sok "elmebetegnek" eszébe jut mostanság. Még szurkolóknak is, a vezetőség pedig egészen biztos vagyok benne, hogy mérlegeli ezt mivel ez (is) a dolga.
Egy dolgot meg kell érteni: Egy elnökség soha nem egyenlő szurkolók. Ők gazdasági szempontból ítélik meg elsősorban azt hogy egy játékost el kell vagy nem kell eladni, nem érzelmi és egyéb szempontok alapján, legalábbis jobb esetben.
Jelenleg az van, hogy ha Messi hirtelen úgy játszik majd mint 2-3 éve mondjuk mikor a csúcson volt akkor sem oldódik meg ettől a jelenlegi helyzet amibe a csapat került. És akkor még semmi nem garantálja a világon, hogy fog valaha úgy játszani ( akármi is a baja, szerelmi csalódástól kezdve a szimpla kiégésig ). A másik meg, hogy a Barcában konkrétan képes lesz-e még úgy játszani valaha, mert lehet máshol igen itt meg nem.
Itt nagy változásokra van szükség a csapatban, valószínűleg edzőváltás is lesz, új embereknek kell jönni. Ha az a cél, hogy a Barca visszakerüljön, de nem is így írom, inkább úgy, hogy esélye legyen visszakerülni a csúcsra, ahhoz igazolni kell. Nem kevés játékost nem kevés pénzért. Csak megkérdezem, Xavi (+hamarosan Iniesta) helyett a középpályán, Valdes helyett a kapuban klasszis játékosokat kell igazolni. Ezen kívül kell két középső védő ( de minimum egy ), és oda sem valami kutyaütő ugye. Ezen kívül nem ártana ha jönne mondjuk Reus előre + sokan úgy gondolják, hogy kell egy jobbhátvéd is mert Dani Alvesnek annyi ( szerintem is leszállóágban van és jobban már nem fog játszani, max. stagnál de inkább rosszabb lesz jövőre ).
Ezeket az igazolásokat vajon miből tudná lebonyolítani a klub? Kb. a Messiért kapott összegből fel lehetne építeni az új Barcát, mert a felől senkinek ne legyen kétsége hogy fel kell építeni mivel jelen kerettel már sehova nem jutunk.
És akkor most mondjuk, hogy befutna a PSG-től egy 200milliós ajánlat Messiért jelen helyzetben. Odaadjuk? Ne adjuk? Ugye mindjárt nem olyan egyszerű ez. Én sem tudom a választ, de azt igen, hogy nem annyi csak, hogy "ki az az őrült aki megtenné".