Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Mihu
Director del Fútbol

2011.08.30. 15:52:59

Kralo írta:Megnéztem ezt a futamot is felvételről, mint az előző kettőt.
Semmi emlékem nem fog maradni erről sem.
Nem csak a Red Bullok színtelen,szagtalan győzelmei miatt, hanem ezek miatt a francos előzések miatt sem. Nyomják a gombot aztán elmennek. Mint egy lekörözés. Még egy klasszikus pálya is el lett rontva ezzel az egész csingilingivel.
Rutinmunka volt az előzés ezen a pályán. Tudom minden pályán más, valahol nem tűnt ennyire fel, de idén már nem először vált jellegtelenné az egész procedúra.
A diffúzorral kellett volna vmit kezdeni, nem ilyen ökörségeket bevezetni.
Nem beszélve arról, hogy mikor kb a 3. előzés történt a DRS zónában, akkor Gyula nagy élvezettel mondta hogy "jólvan...végre működik a DRS zóna, jólvan, ezt vártuk"

VÉGRE működik? Mi a jó abban hogy egy egyenesben úgy elmennek egymás mellett, hogy mire a féktávhoz érnek, már az előző versenyző be is tud sorolni a megelőzött elé...még az sincs hogy hogy férnek be majd a kanyarba...ez egy oltári nagy baromság, mint ahogy a KERS is. Ez nem előzés, hanem lekörözés. Elveszíti az egész a varázsát.
Kralo
Entrenador del Barça

2011.08.30. 15:29:04

Megnéztem ezt a futamot is felvételről, mint az előző kettőt.
Semmi emlékem nem fog maradni erről sem.
Nem csak a Red Bullok színtelen,szagtalan győzelmei miatt, hanem ezek miatt a francos előzések miatt sem. Nyomják a gombot aztán elmennek. Mint egy lekörözés. Még egy klasszikus pálya is el lett rontva ezzel az egész csingilingivel.
Rutinmunka volt az előzés ezen a pályán. Tudom minden pályán más, valahol nem tűnt ennyire fel, de idén már nem először vált jellegtelenné az egész procedúra.
A diffúzorral kellett volna vmit kezdeni, nem ilyen ökörségeket bevezetni.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.08.30. 12:08:21

Tippverseny állása - javított verzió: :)

1. El fanático 188 pont
2. Mogyi 166 pont
3. Miihii 165 pont
4. Xanthor 163 pont
5. Game90 160 pont
6. Snide 157 pont

Mégegyszer elnézést kérek! :)
Kép
Mogyi_
Jugador del Barça

2011.08.29. 20:48:19

El fanático írta:Én pedig rögtön a verseny leintése után írtam le a tv-ből és most megijedtem, hogy valaki büntetést kapott és számolhatok át mindent és most úgy néz ki, hogy tényleg így van - majd holnap javítom. De továbbra sem értem, mert a tv-ben a futam végén még Massa volt a 9.
értem világos :) bocs a kellemetlenségért :D különben ha én is tudom nézni tv-ben a futamot, akkor én is onnan hasonlítom össze és akkor nem tűnik fel nekem sem(:
El fanático
Entrenador del Barça

2011.08.29. 20:17:55

Mogyi_ írta:
(nso-ról néztem a végeredményt)
Én pedig rögtön a verseny leintése után írtam le a tv-ből és most megijedtem, hogy valaki büntetést kapott és számolhatok át mindent és most úgy néz ki, hogy tényleg így van - majd holnap javítom. De továbbra sem értem, mert a tv-ben a futam végén még Massa volt a 9.
Kép
Mogyi_
Jugador del Barça

2011.08.29. 17:35:06

El fanático írta: 9. Petrov - 1 pont
BELGA NAGYDÍJ, A VÉGEREDMÉNY
1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber
3. Jenson Button
4. Fernando Alonso
5. Michael Schumacher
6. Nico Rosberg
7. Adrian Sutil
8. Felipe Massa
9. Vitalij Petrov
10. Pastor Maldonado

(nso-ról néztem a végeredményt)
/ ő nem is versenyzett, de be kellett volna linkelnem a héten a hírt, hogy Senna megy helyette, de ki gondolta, hogy lesz, aki nem tud erről?! /
hát lett ilyen. ha belinkeled sem segítesz pl rajtam, mert csak közvetlen futamok után nézek rá erre a topicra :P
El fanático
Entrenador del Barça

2011.08.29. 13:13:01

Mogyi_ írta:
Kukucs :)
Nem mintha annyira létkérdés lenne, de 166 az a 164 nem? vagy én vagyok ennyire vakond? Ránéznél kérlek?(: köszi
Persze, lássuk:

Tipped:

Kvali:

1. Hamilton - 1 pont
2. Vettel - 1pont
3. Alonso - 0 pont

Verseny:

1. Hamilton - 0 pont ; 2. Alonso - 1 pont ; 3. Vettel - 1 pont ; 4. Webber - 1 pont ; 5. Button - 1 pont ; 6. Massa - 1 pont ; 7. Rosberg - 1 pont ; 8. Schumi - 1 pont ; 9. Petrov - 1 pont ; 10. Heidfeld - 0 pont / ő nem is versenyzett, de be kellett volna linkelnem a héten a hírt, hogy Senna megy helyette, de ki gondolta, hogy lesz, aki nem tud erről?! /

Az összesen: 10 pont
Az előző héten 154 pontod volt +10 pont= 164.

Nálam legalábbis. :)
Kép
Mogyi_
Jugador del Barça

2011.08.28. 23:07:16

El fanático írta:Tippverseny állása:

1. El fanático 186 pont
2. Xanthor 165 pont
3. Miihii 165 pont
4. Mogyi 164 pont
5. Game90 160 pont
6 .Snide 159 pont

A 2. és a 3. helyen Xanthor és Miihii között pontegyenlőség van, de mivel Xanthor nem tippelt mind a 12 fordulóra, csak 11-re, ezért ugyanazzal a pontszámmal ő a második.
Kukucs :)
Nem mintha annyira létkérdés lenne, de 166 az a 164 nem? vagy én vagyok ennyire vakond? Ránéznél kérlek?(: köszi
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.08.28. 19:55:03

Bob_Marley írta:
Lionel Kicsi Messi írta: Pontosan! Szóval akkor már teljesen nem is igaz, amit írtak sokan, hogy a Ferrari elvan maradva a RB és Mclarenektől. Alonsot is ki kellett volna hívni a széfti kár kor a boxba , és a nyakamat teszem rá, hogy nem a negyedik helyen ért volna célba.. látszik elmentek az agyak (Brawn,Todt,Schumi) és Olaszok kezébe került a Ferrari, máris más lett a szitu a verseny helyzetek közbe. Na mind1 kár ezen agyalni ezvan sajnos lesz majd jobb is:)
Ezzel nagyon vitatkoznék!Mert ugyanúgy a MclArennél is vannak boxproblémák, lsd Hungaroring vagy Button "mutatványai"!Most is 13ik helyről indult!Ferrari gyengébb mint a McLaren!Az osztrák csapat meg egy másik kategória!

Hamilton hibázott, Ozsi elfogadom!De talán a japán megfoghatta volna az elejét, s nem megy neki!De helyezkedni akart!

Visszaolvastam a topikban, érdekes mindenki kiemelte Hamilton tegnapi mutatványát (amiről kiderült nem ő volt a hibás)!"Életveszély az ember..." stb...De Maldonadoról akiről kiderült egyértelmű hibás volt egy szó sem esett.....
Értem és igazad van mert télleg hibáznak minden csapatban a szerelők, csak sajnos itt a fő fejeseknél van a gond:/ és nem azt mondom h ferrari olyan szinten van mint a mclaren de akkor nagy különbség nincs, de tény hogy van !:)
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.08.28. 19:36:13

Tippverseny állása:

1. El fanático 186 pont
2. Xanthor 165 pont
3. Miihii 165 pont
4. Mogyi 164 pont
5. Game90 160 pont
6 .Snide 159 pont

A 2. és a 3. helyen Xanthor és Miihii között pontegyenlőség van, de mivel Xanthor nem tippelt mind a 12 fordulóra, csak 11-re, ezért ugyanazzal a pontszámmal ő a második.

Következő verseny az Olasz nagydíj - szeptember 11. Tippek leadásának határideje: szeptember 9. délelőtt 9:59!

A versenyről:

Először az időmérőn történtekről:

Először én is azt gondoltam, hogy Hamilton volt a hibás - mivel annak a felvételnek az alapján, amit mi láttunk, erre lehetett következtetni.
A versenybírák viszont részletesebb felvételeket vizsgálva Maldonado felelőségét álapították meg, innentől kezdve felesleges az RTL-es kommentátorok szakértő / és legtöbbször nyíltan McLaren-ellenes / dumájára alapozva, akik szintén ugyanazon felvételek alapján tudnak csak ítélkezni, mint amit mi is láthattunk - hőzöngeni, hogy Hamilton nem kapott büntetést.
Aztán az olyan kitalációk, hogy a FIA kompenzált Hamilton irányába, mert a szezon elején szigorúbban jártak le vele szemben - ilyen nincs, kár is az anti-McLarenes népeket ezzel etetni.

A versenyről:

Ehhh, megint Hamilton... De hála Istennek, hogy sértetlenül megúszta! Végül sima versenybalesetnek mínősítették, mivel Kobayashi sem megy a szomszédba egy kis forrófejűségért, kölcsönösen nem figyeltek egymásra és Hami volt a pechesebb fél.
Button nagyot versenyzett, a gumitaktika is bejött, a boxutcai munka is rendben volt - végre!
Schuminak gratula a 24.helyről elért 6. helyhez, ami a csapat jóvoltából végül 5. hely lett, szerintem ezzel az utasítással kár volt már belepiszkítani a 20.évfordulós ünnepbe, de ők tudják.
Alonso is nagyot ment, elcseszett gumi,-és boxtaktika lett a veszte, Massa pedig a szokásos " nagy akarásnak nyögés a vége" műsort adta elő.
A kis Senna és Alguersuari pedig pechjükre már az elején elcseszték egymás versenyét, aztán Bruno a párosan szép elv mentén csinált még egy baromságot, pedig milyen szép lett volna a bemutatkozása egy jó csapatnál. Bár ha a bíróság Heidfeldnek ad igazat, akkor az idény végéig a német visszaveheti a helyét.
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.08.28. 19:00:33

Voltak már izgalmasabb futamok is itt, de nekem főleg a DRS-zóna miatt nem tetszett. Remélem egyszer betiltják majd, mert ebben semmi látványos nincs, azon kívül voltak szép előzések pl. Buttontól.
Hamilton lehet hibázott abban, hogy nem vette észre mellette van Kobayashi, de azért a japán is figyelhetett volna, hogy a jóval előbb lévő autó felé húzódik, és lehet fékezni kellene.
A baleset egyébként nagyon jól jött a Vettel-Button-Schumacher hármasnak, legalábbis ők jól döntöttek, hogy kimentek kereket cserélni, ezen kívül jól is mentek, Webber is szépen feljött a rossz rajt után.
Megint sajnos úgy tűnt, hogy nőtt az RB előnye, pedig ez egy olyan pálya, ami nem annyira kedvez nekik, talán majd Monza. Itt már csak az a kérdés, hány futammal a szezon vége előtt dől majd el matematikailag is.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.28. 17:25:50

Az egy dolog,h a lágyon lehet ment volna vele,és tartotta volna a tempót,de a keményet akkor is fel kellett volna tennie előbb vagy utóbb, azon meg 1-1,5 másodperccel volt lassabb a Vettel,Webber,Button 3asnál :wink:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.08.28. 17:04:09

ozsimiki írta: Hogy mit adtak ki a kezükből? :shock: futamgyőzelmet? ha kijön ő is Seb-el,akkor is marad a német elől (ill akkor marad,és nem kell visszaelőznie), +láthattad,h keményen milyen gyér a Ferrari. 2.helyet elvesztette max.
Monzát viszont szntem hozza Alo vagy Hami. De belefér.
Én úgy éreztem, hogy ha megkapja akkor az SC előtt a friss gumikat, akkor bőven benne lett volna a potenciál, hogy elkapja vettelt. Persze az olaszok elintézték, hogy ez a lehetőség ne álljon fent.

Innen már elég uncsi egy vb. lesz, senkinek sincs esélye a tökéletes autó ellen ami vízen és szárazon is egyaránt jó, ezt el kell ismerni. Remélem 2012-re a merci is előrukkol egy versenyképes, dobogóért-győzelemért harcoló autóval.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.08.28. 16:03:54

Jól van, Vettel hozta. 92 pont, ennek bőven elégnek kell lennie 8)
Schumi elképesztő volt, a zsenialitás ottmaradt a kezében. Versenyképes autóval a címért menne bőven.
Rivaldo-A Legnagyobb.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.28. 15:58:48

Ronaldinho&Barca írta:Schumacher

24 :arrow: 5

Parádés volt a Mester, odatette magát ezen a hihetetlen jubileumon, szép volt nagyon! :)

U: Ferrarinál így hogy lehet egy futamgyőzelmet kiadni a kézből, már művészien csinálják.. Bravó! ](*,)
Hogy mit adtak ki a kezükből? :shock: futamgyőzelmet? ha kijön ő is Seb-el,akkor is marad a német elől (ill akkor marad,és nem kell visszaelőznie), +láthattad,h keményen milyen gyér a Ferrari. 2.helyet elvesztette max.

Schumi 8) :D 5. ^19

ennyi :D

Vettelnek is respekt, ahogy a Red Bullnak is! Azok után,h Nürburgringen,és Magyarországon, ami fekszik nekik, kikapnak, behúzzák gond nélkül Spa-t.

Monzát viszont szntem hozza Alo vagy Hami. De belefér.

Buttonnak is grt, szépet ment.

Hami -bár idén már nagy tétje nincs számára- ilyen hibákat nem engedhet meg magának, úgy érezte,hogy már teljesen Koba előtt van,és kihúzódott, hát legtöbbször nem a megérzésekre kell alapozni egy ilyen szituban, és be kell fordulni onnan,ahol épp volt.

szerk: Bob!

én többek között azért nem tértem ki külön Maldonadora,mert továbbra is úgy vélem,h egyenlően voltak hibásak tegnap (Wéberék is), ehhez képest büntetésük nem azonos. De nem mentem bele,mivel most nem csak Hami volt a saras. Bírók meg tényleg következetlenek, felesleges róla beszélni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.08.28. 16:15:16-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.28. 15:58:08

Lionel Kicsi Messi írta: Pontosan! Szóval akkor már teljesen nem is igaz, amit írtak sokan, hogy a Ferrari elvan maradva a RB és Mclarenektől. Alonsot is ki kellett volna hívni a széfti kár kor a boxba , és a nyakamat teszem rá, hogy nem a negyedik helyen ért volna célba.. látszik elmentek az agyak (Brawn,Todt,Schumi) és Olaszok kezébe került a Ferrari, máris más lett a szitu a verseny helyzetek közbe. Na mind1 kár ezen agyalni ezvan sajnos lesz majd jobb is:)
Ezzel nagyon vitatkoznék!Mert ugyanúgy a MclArennél is vannak boxproblémák, lsd Hungaroring vagy Button "mutatványai"!Most is 13ik helyről indult!Ferrari gyengébb mint a McLaren!Az osztrák csapat meg egy másik kategória!

Hamilton hibázott, Ozsi elfogadom!De talán a japán megfoghatta volna az elejét, s nem megy neki!De helyezkedni akart!

Visszaolvastam a topikban, érdekes mindenki kiemelte Hamilton tegnapi mutatványát (amiről kiderült nem ő volt a hibás)!"Életveszély az ember..." stb...De Maldonadoról akiről kiderült egyértelmű hibás volt egy szó sem esett.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.08.28. 15:59:18-kor.
Kép
Kép
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.08.28. 15:55:36

Én optimista vagyok, ki tudja mit hoz a következő néhány futam, de ha Vettel a köv 3 versenyből 1x nyer, és mondjuk 1x 2., és 3., akkor szerintem eldőlt a dolog.

(remélem a pár hete -talán már van 1 hónapja is- felröppent hír igazzá válik, miszerint Briatore lehet a Ferrari csapatfőnöke.)
Úgy is mondhatnám: Domenicali NO, Briatore SÍ!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ab1daL 2011.08.28. 16:01:25-kor.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.08.28. 15:48:01

Tocy írta:
Lionel Kicsi Messi írta:Schumacheré minden tisztelem sokadjára, hogy megint megmutatta mit is tud! 19 helyet javított szép nagyon: ) Azért Alonsora kíváncsi lennék mi lett vele a végére:( Összeségében jó futam volt:)
A legnagyobb! :) Alonso meg megint ütheti a csapattagokat, már sokadik versenyét baltázzák el...
Pontosan! Szóval akkor már teljesen nem is igaz, amit írtak sokan, hogy a Ferrari elvan maradva a RB és Mclarenektől. Alonsot is ki kellett volna hívni a széfti kár kor a boxba , és a nyakamat teszem rá, hogy nem a negyedik helyen ért volna célba.. látszik elmentek az agyak (Brawn,Todt,Schumi) és Olaszok kezébe került a Ferrari, máris más lett a szitu a verseny helyzetek közbe. Na mind1 kár ezen agyalni ezvan sajnos lesz majd jobb is:)
Kép
ALEXDP
Capitá del Barça

2011.08.28. 15:47:00

És gratula a Red Bullnak, és Vettelnek a Címvédéshez.....
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.28. 15:39:09

Lionel Kicsi Messi írta:Schumacheré minden tisztelem sokadjára, hogy megint megmutatta mit is tud! 19 helyet javított szép nagyon: ) Azért Alonsora kíváncsi lennék mi lett vele a végére:( Összeségében jó futam volt:)
A legnagyobb! :) Alonso meg megint ütheti a csapattagokat, már sokadik versenyét baltázzák el...
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.08.28. 15:36:31

Schumacher

24 :arrow: 5

Parádés volt a Mester, odatette magát ezen a hihetetlen jubileumon, szép volt nagyon! :)

U: Ferrarinál így hogy lehet egy futamgyőzelmet kiadni a kézből, már művészien csinálják.. Bravó! ](*,)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.28. 15:35:57

Grat a RB-nak csak behoztak egy 1-2t!
Button hatalmasat ment, s legalább ő hozta a McLarent!Alonso amit tudott kihozott a Ferrariból, de előrébb van a McLaren és a RB is!
Schumacher is nagyot ment az utolsó helyről!És Rosberg is!Massa csalódás, de Sutil, Maldonado, Petrov =D>

Hamiltont nagyon sajnálom, látható volt, hogy versenyképes volt ma, kár azért az ütközésért, még szerencse, hogy nem esett semmi baja!
7 futam van hátra 92 pont az előny, ha jól számolom....Ez innen már szinte lehetetlen elbukni, de ma is látható volt nagyon ott van fejben!Lewis azért a 2ik helyre remélem befut a VB pontversenyben!Következik Monza, Ferrari hazai pálya, jó lenne elcsendesíteni a tifozzikat egy Hamilton győzelemmel :lol:
Go LEWIS
Kép
Kép
Kép
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.08.28. 15:33:08

Schumacheré minden tisztelem sokadjára, hogy megint megmutatta mit is tud! 19 helyet javított szép nagyon: ) Azért Alonsora kíváncsi lennék mi lett vele a végére:( Összeségében jó futam volt:)
Kép
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.08.28. 15:30:32

Vettel győzelme ( 8) ) egyszerűen eltörpül ma Schumacher teljesítménye mellett! Megmutatta, hogy még mindig képes csodákra. A legnagyobb! 8)
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.08.28. 14:42:07

Remélem Schuminak ma befigyel egy szép kis helyezés, dobogó közeli akár, mert igen nagyot megy ma.. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Válasz küldése