kanty írta:
Akik nem érdekelnek:
-Spurs: nem bírom őket, idén is piszok jók lesznek, alapszakaszban tuti nem nézem a meccseiket, PO-ban úgyis fogom őket látni eleget.
-Pistons: nem is bírom őket, a csapatban sem látom a koncepciót, szürkék számomra.
-Rockets: tele van olyan arcokkal, akik nem igazán jönnek be, plusz a játékukat sem szeretem nézni.
-majdnem a teljes Kelet.
Celtics nem volt kiemelve, de megnyugodtam azért.
Én szinte a totális ellentettje vagyok. Keleti csapatnak szurkolok így Keletet jobban is ismerem, mivel több keleti csapattal játszik a Boston. Úgy gondolom, hogy en bloc erősödött a keleti konferencia és nagyon nagy csata lesz a Po-ért. Cavs-Bulls-Toronto-Hawks-Wizards akik nálam tutik, bár ez is olyan hogy a szezon folyamán sok minden változhat. Toronto-ban pl DeRozan elmegy és robbantanak, Hawks visszaesik, Bucks nagyot ugrik előre, de első blikkre ezt az öt csapatot mondanám biztosnak. És még a Miami-t is ideveszem, de ott azért Wade sérülékenysége szerintem aggasztó és 100%-osan nem teszem őket ebbe az ötös kalapba. 6-8 helyeik pedig bármi lehet.

Remélem Celtics hetedik vagy nyolcadik hellyel, hasonló mérleget várok mint tavaly 50% környékén fogunk zárni. Volt cikk kezdo5 oldalon rólunk, való igaz sok tehetséges játékosunk van, de nincs kiemelkedő. Viszont egy jó gárda, s Lee és Amir nagy erősítés. Cserére majd szükség lesz és biztos folyamat nézni fogjuk a piacot, jó úton vagyunk nagyon pozitívnak látom a franchise jövőjét.
Akikre én kíváncsi vagyok külön is:
-Pistons
Én a Wallace(ok) féle csapatot imádtam és azóta figyelem azért, hogy mit csinálnak a dugattyúsok. Mit nem adnék ma egy ilyen csapatért, akik nem dobálják az idióta hármasaikat, hanem kőkemények a palánkok alatt és védekezésben extázisban küldik Big Bennel. A mostani Pistons nem egy jó csapat, de van bennük lehetőség és SVG egy jó edző, aki ha megoldja jól a rotációt, akkor ők is playoff hunt csapat lehetnek. Ilyasova és Morris is szerintem erősítés, Stanley Johnson meg remek draft. Itt a kérdés a Jennings-Jackson duó lesz, érdekes és izgalmas a keretük idénre.
-Bucks
Ők nagyon fiatalok és ez szerintem majd fogja is őket hátráltatni plusz MCW kérdés mennyit fejlődött.
-Pacers
Ők még akik képviselték pár éve a klasszikus keleti mentalitást. Kőkemény védekezés és bruszt a palánk alatt. Jön vissza George, jött Ellis. Magas állomány nagyon megváltozott és másfajta játékra próbálnak ráállni, izgalmas a keretük. Myles Turner pedig az egyik kedvencem az idei draftról. Itt is a kérdés, hogy Ellis hogy fog pl George-dzsal együtt működni.
-Orlando
Egyik jó barátom nagy Magic rajongó még a Penny Hardaway, Nick Anderson stb idők óta és egy fiatal társaság valamikor kijöhet belőlük egy magasabb szint.
Nyugatot nem nagyon szoktam követni, mert a 3:30 vagy 4:30 meccsekre nem kelek fel, de onnan is szimpatizálok pár csapattal idén is.
-Memphis
Szerintem erősödtek megint egy kicsit és ők is hozzák a klasszikus kosárlabdát Tony Allen meg örök kedvenc játékosom onnan.
- Clippers
Ennek abszolút érzelmi okai vannak. Mindig is egy semleges csapat volt a szememben a Clipps, persze mit szeressen bennük az ember soha nem voltak képernyőn és rendre utolsók között kullogtak. Viszont Doc és PP miatt szurkolok nekik. Ez megint egy most vagy soha idény, nagyon kemény Nyugat bármi történhet.
-Spurs
Mindig is nagyon tiszteletreméltó csapat volt a szememben, ilyen dinasztiát mint, amit ők képviselnek az utóbbi 15 évben nagyon kevés van. És van még a tankban, LMA érkezésével erősödtek, nagyon tudatosan felépített játékot tolnak, érdemes figyelni őket.
-Utah
Rájuk nagyon kíváncsi vagyok, tele izgalmas fiatal tehetséggel és Favors-től most tényleg kiugró szezont várok. Eddig mindig olyan volt mellette aki miatt védekezésben sok energiája elment, most viszont ez a Gobert-Favors kettős borzasztóan jól kiegészítheti egymást. Favors is azt mondta, hogy All-Star szeretne lenni idén és erre megvan előzetesen minden esélye. Persze rajta áll vagy bukik a dolog, hogy mennyit tud fejlődni, de ez az ő éve lehet.
Vannak még olyan csapatok, akiket fogok figyelgetni de ezek semlegesek számomra Ez a felsorolt pár csapat, akik közel állnak hozzám múlt miatt és izgalomfaktor miatt. Bucks is még a Ray Allen féle időkből, vagy a Utah meg egyértelműen a Malone-Stockton féle időkből.
Akiket nem szeretek:
-Lakers
Ezt nem kell ecsetelni, őket jó érzésű ember nem szereti.

-Houston
McHale-t nem láttam játszani így hiába ős C's játékos nem tudok érte szurkolni. És a csapatát meg nagyon nem kedvelem. Triplázás, nyafogás nem az én kosárlabdám. Mr büntető játéka nagyon messze áll tőlem. Elismerem, hogy jó játékos, de az hogy direkt keresi, hol tud a védőkbe belekapaszkodni és valahogy faltot kiharcolni nekem nagyon idegen ebben a játékban, mert ilyet én még nem láttam. Vannak és voltak is mindig "sztárfújások", de ilyesfajta direkt faltra megyek játékot nem tapasztaltam soha és nem szeretem.
-Dallas
Pickjük is nálunk van, pont ideális lenne ha lecsúsznának a Po-ról.
-Knicks
Anthonyt nagyon nem csípem és hát a Knicks alapból az egyik fő riválisa a Celtics-nek.
GSW és az OKC se a szívem csücske, de utóbbitól más játékos várok új edzővel és nem a birka iso végig, előbbi meg mégiscsak bajnok volt és minden tiszteletet megérdemel. Ettől függetlenül nem az én világom, amit játszanak kosárlabda és általában kerülöm is a GSW meccseket.
Röviden ennyi, izgalmasak az újoncok, sok változás történt és szezon közben is várható hiszen jövőre új sapka lesz, szóval remek szezon elé nézünk.
Legnagyobb meglepetés csapat szerintem a Utah lesz és a legnagyobb visszaeső pedig a Hawks.