USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.16. 19:55:34

Valaki nem tud ajánlani olyan dokumentumfilme(ke)t ami bemutatja mondjuk évtizedenként, vagy nagyobb korszakonként(dinasztiák,kiemelkedő játékosok, jellemző nagy párharcok stb) az NBA-t?
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
PCsabi
aka Game90

2015.05.16. 16:52:59

3s in the series:
Curry: 26
Grizzlies: 25

3s since April 1:
Curry: 81
Grizzlies: 75

Top five teams in 3 pointers made:
1. Rockets
2. Warriors
3. Clippers
4. Cavs
5. Hawks
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
PCsabi
aka Game90

2015.05.15. 14:48:56

Aki nem ismerné:
http://nbahd.com/" target="_blank

Josh Smith elmebeteg volt a negyedik negyedben, nem is tudom, hogy mi volt a meglepőbb tőle:
1. Back-to-back tripla.
2. Step-back tripla 1:45-tel a vége előtt.

Harden meg végigmozizta az utolsó negyedet.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.05.15. 14:09:58

Aki csak teheti nézze meg a Clippers-Rockets utolsó 7-8 percét, én ilyent még nem igazán láttam.
Ne is mondd. Sírok rajta :shock: =D>
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.15. 13:08:23

Aki csak teheti nézze meg a Clippers-Rockets utolsó 7-8 percét, én ilyent még nem igazán láttam. :D
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
PCsabi
aka Game90

2015.05.13. 17:48:23

Shaq fia:
https://youtu.be/GMc3_tnct0g" target="_blank
Boixos
Llegenda del Barça

2015.05.12. 19:12:58

annyira "szeretem" a pats-et, mint a real madridot, de ez, amit most goodellék elővezettek, egyszerűen siralmas. amikor látni lehetett, hogy elég keményen beleakadtak ebbe a szituba, gondoltam, hogy nem fognak egyszerűen lepattanni róla, de ez a mostani végeredmény igen erős, főleg ha azt nézem, hogy semmit sem bizonyítottak be 100%osan. nagyon rá vannak állva a new england-re, már az sem tetszett, amikor a ravens elleni, "nem szokványos" játékaik miatt is megtalálták őket.
PUYOL-XAVI-INIESTA
PCsabi
aka Game90

2015.05.11. 01:05:24

Hiába nyert a Cavs, kritikán aluli a támadójátékuk, LBJ pedig nagyon bután játszott.

Mondjuk a győztes kosarat ő dobta :D :
https://youtu.be/kgUfhi2u4Fs" target="_blank

DAJ 34 büntetője :mrgreen: :
KATT
DeAndre Jordan Attempts Playoff Record 28 FTs in 1st Half of Game 4 vs. Rockets.
PCsabi
aka Game90

2015.05.05. 21:33:07

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a következő idényben új büntetést vezethetnek be a Hack-a-Shaq taktika ellen, vagyis akkor, ha valaki szándékosan, nem a labdás embert faultolja direkt. Berger egy forrásból úgy tudja, hogy a konzekvenciákat változtatnák meg, nagyjából az európai minta alapján: egy büntető járna érte, de a labdabirtoklás maradna annál a csapatnál, akinél előtte is volt, így gyakorlatilag értelmetlenné válna ez a taktika. A liga versenybizottsága júliusban ül majd össze következőleg, és a forrás szerint 85% az esély arra, hogy a Board of Governors elé tesznek egy javaslatot, azt a tulajdonosok elfogadják, és a következő idénytől kezdve be is lesz vezetve az új szabály.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.05.05. 15:39:19

USA sporthoz tartozik az MMA is, vagy az egyéb sportok? :P

SZóval érdekel rajtam kívül valakit az MMA? Szó van róla, hogy Georges St. Pierre visszatérne egy mérkőzésre, hogy ne az utolsó mérkőzése maradjon meg a nézőkben, ami szenvedős volt. Mit szóltok és követi e valaki a küzdősportot?
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.05.04. 23:34:33

Curry megérdemelte, mondjuk az arányokon meglepődtem, azt hittem, hogy szorosabb lesz.

Amúgy kit vittek el a 2009-es drafton pont Curry előtt? Jonny Flynn :D

There’s a good chance the Hack-A-Whoever rules will change next year, per one report:
KATT
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.04. 17:53:42

Legjobb helyre került az MVP cím, reméljük nem fog Rose-szindróma beütni nála.

AMúgy sima lesz a macik ellen amíg Conley nincs,az adhatna kicsi kapaszkodót a Memphisnek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.04. 17:48:24

Curry lett az MVP, Harden a második - itt legalább jött a papírforma.
A Warriors tegnap amúgy brutál volt, esélytelenek voltak a macik, és azok is maradnak addig, amíg a Warriors 100 pont felett dob.
Keleten a Washington számomra nem meglepetés, igaz most Beal sérülése bekavarhat elég rendesen.
Ma pedig Cavs-Bulls. :-)
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.03. 18:05:55

Atlanta - Washington
Elég kiegyenlített párharcnak tűnik számomra. Az Atlanta jobb csapat, de a Wizards-ban több az egyéniség, szerintem ez utóbbi fog dönteni. Az Atlanta az előző körben azért megmutatta, hogy az alapszakasz mérleg eléggé csalóka. Sorsolással szerintem "szerencséjük" van a Cavs és a Bulls is ütné őket.
Tipp: 2-4

Cleveland - Chicago
A Bulls eléggé hullámzó volt az első körben, ezt pedig a Cleveland - még Love nélkül is - kifogja használni. Jamestől még embertelenebb játékot várok.
Tipp: 4-2

Houston - Clippers
Nem nagyon tudom hova tenni ezt a párharcot, a Clipperst a Spurs elleni párharc ki is meríthette, de egy nagy lökést is adhatott nekik, én inkább az utóbbira szavazok.
Tipp:
3-4

Warriors - Grizzlies
Conley nélkül nagyon nehéz lesz a maciknak, a Warrirosnél mindenki egészséges, pihentek is, plusz Curry az MVP-címet is megkapja - egyszerűen minden klappol jelenleg. Szoros, harcos meccsekre számítok, de a Memphist egy győzelemnél többre nem tartom jónak.
Tipp: 4-1
PCsabi
aka Game90

2015.05.03. 13:50:05

Hawks - Wizards: nem érzek hatalmas különbséget a két csapat között (10 ponton belül lesz az összes meccs), de pont annyival jobb az Atlanta, hogy be tudják húzni a párharcot. 4-2.

Cavs - Bulls: meglepetést érzek. 3-4.

Warriors - Grizzlies: nehezebb lesz, mint a Pelicans ellen, itt már egy meccset el fognak bukni Curry-ék. 4-1.

Rockets - Clippers: nincs CP3, Griffin is kilehet már, miközben a Houston rápihenhetett erre a párharcra. Amúgy gyönyörű lesz, jön egy kis hack-a-DAJ, majd hack-a-Howard, utána hack-a-Smith, esetleg hack-a-Dorsey vagy Capela :D 4-2.
kanty
Llegenda del Barça

2015.05.03. 07:50:16

Elég pöpec párosítás volt, a hetedik meccs pedig feltette a koronát az egész párharca.
Paul egy irritáló "kis izé", de azért hatalmas zseni. A végén azt, hogy dobta be? :D
Redick milyen triplákat vágott be a végén?
Crawford szinte csak bravúrkosarakat szerzett.
Barnes milyeneket védekezett?
Spurs 9 támadó lepattanó az utolsó negyedben?

Áhh, hagyom, inkább nézzétek vissza. :)
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.05.03. 05:40:41

Örülök a Clippersnek, mert a Spurst sosem szerettem, (már nem is fogom... :D ) de sanszos, hogy a Clips kiesik a következő körben...
PCsabi
aka Game90

2015.05.03. 05:15:52

11-kor bealudtam, aztán valamilyen csoda folytán pont felkeltem az utolsó 1,5 percre :D

Chris Paul. Azt hogy dobta be.

Vezéráldozat:
Doc: Chris Paul (hamstring) could be out Monday.

Doc Rivers: "Two minutes left, Tim Duncan walks up to me: 'This is the first round?'"

Cumulative series score:
L.A. Clippers, 721
Spurs, 720
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.03. 02:07:09

Ha 2000-től vesszük, akkor sanszosan a legjobb, de azért én KG felé mindig elhúzok egy picit. :D

Game 7, itt lesz minden, ahogy kell. Hackelés, flagrant is benne van, indulatok, szoros meccs. Én a Spursre teszek, a rutin itt sokat jelenthet. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy alapvetően a Clippers kezdő lejátssza a Spurs kezdőt. Ma is a pad kulcsfontosságú lesz.

Parker és Green is betalált már, eddig ez nem nagyon ment nekik. :D

Hoppá: Paul fogja a lovaglóizmát és le is kell jönnie és bement az öltözőbe.
30-28 a Spursnek, ugyanúgy hullámzó a meccs mint az eddigiek. Volt közte hét is, de frodított a Clippers aztán Mills-Diaw hármasok és minimális előny a vendégeknél. Hihetetlen hogy dobja a pad a triplákat.

Na Paul visszatért. Leonard is jól játszik. CP3-vel +12 a Clippers, nélküle -17 a szériában, ami annak tükrében, hogy volt egy nagy verés a Spurstől, pláne elég kemény adat. Griffinnek meg három faltja van és le kell ülnie. Minden a Clippers ellen játszik, Murphy törvénye, hogy ők nyernek.
57-55 a Clippersnek a szünet, Crawford vezetésével sikerült jól zárnia a Clippsnek a félidőt és fordítani. Hacking már elkezdődött, Jordan ma se remekel a vonalon.

Paul megint fogja a lábát, Green meg kezd bevadulni 3/6 tripla és már 4 blokkja is van. Hihetetlen mi van itt. Gino megeteti Riverst, s rutinból összehoz a saját térfelén egy dobómozdulatba faultolást és bedob két büntetőt a háromból. Marad 5-6 mp és a féllábú Paul meg bedob egy jó tíz méterest a tábláról. 79-78 a LAC-nak. Bármi lehet, pedig a Spurs kezdő eddigi egyik legjobb meccse. Parker és Green is jó, Duncan hozza magát, Leonard meg nem téglázik és így is -1.

Hat perc hátra, Green nagyon nagy meccset tol, védekezésben-támadásban is extra. 95-91 a Spursnek.
Danny Green Game 4-6: 6-24 from field, 16 points
Danny Green in Game 7- 6-9 from field, 16 points
Leírni sem lehet mi van itt. Redick triplák, Barnes egyenlítő tripla, Duncan támadó pattanó és 2+1, Leonard hatalmas támadó pattanó. Parker támadó és kosár. Másfél eprc hátra 107-105 a Spursnek. Ez a meccs és széria megérdemelne egy OT-t. :D
Amúgy ezért kell hackelni, Jordan nincs fent, 9 támadó pattanója van a Spursnek a negyedik negyedben.
És Paul kap egy ajándék fújást 15 mp-vel a vége előtt....Aztán a Barnes megint elugrik a cselre, Duncan két dobás 109-109. Van hátra 8 másodperc. Hihetetlen izgalmas meccs, 32-szer volt egyenlő a meccsen. És a pici beviszi, sérülten bevágja a döntő dobást. És még Barnes nyom egy hatalmas blokkot. Vége, nyert a Clippers.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2015.05.02. 20:34:07

PCsabi írta: Ha csak 2000-től vesszük, akkor ő a legjobb?
Nekem igen. Kobe lehetne még versenyben nálam,de számomra Duncan kiegyensúlyozottabb idős korára is. és nem szeretem bryant-et
PCsabi
aka Game90

2015.05.02. 20:11:15

Azt hiszem komoly fejtörést jelentene egy minden idők top5 listája. Az hogy top10 Duncan az szerintem nem kérdés, főleg ennyi bajnoki gyűrűvel, s ki tudja lesz-e még neki....Jordan-Bird-Russell-Magic és Duncan? Meglehet. És akkor kimarad egy Olajuwon vagy Jabbar. :D
Ha csak 2000-től vesszük, akkor ő a legjobb?
Nagyon nem értek egyet az első kijelentéssel. LMA sérült is volt, plusz megkapta a liga talán legjobb magas ember párosát a nyakába. És Randolphon kifejezetten jó munkát végzett hátul. Ellenben Lillard ebben a szériában katasztrófa volt. Conley nélkül tudott valamit legalább támadásban villantani, de védekezésben Calathesék is megették reggelire. Ez sokkal nagyobb gond volt, mintsem LMA mit erőlködött a palánk alatt. És Lillard produkált egy 5/31 triplát, tempói se mentek, s mellé védekezésben az első "félblokkon" is megragadt hátul.
Egy döntetlenre hozzuk ki azért :D

SAS - LAC 02:00-kor kezdődik, remélem nem lesz sok hack-a-DAJ. Két olyan csapat, akiket nem igazán kedvelek, de most Clippers szurkoló leszek, CP3-ék továbbjutásának jobban örülnék.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.01. 05:24:39

Playoff Duncan, 1998-2014: 21.3ppg, 11.7rpg, 2.3bpg, 50% fg, 24.6 PER.
Playoff Duncan, 2015: 17.2ppg, 10.8rpg, 2.0bpg, 55% fg, 23.5 PER.
Azt hiszem komoly fejtörést jelentene egy minden idők top5 listája. Az hogy top10 Duncan az szerintem nem kérdés, főleg ennyi bajnoki gyűrűvel, s ki tudja lesz-e még neki....Jordan-Bird-Russell-Magic és Duncan? Meglehet. És akkor kimarad egy Olajuwon vagy Jabbar. :D
Sok sikert annak a csapatnak, amelyik szerződteti Rondo-t évi 1x millióért.
Én kíváncsi leszek ki fog neki 10 körül adni, szerintem most kb ez határvonal nála. Kings? Úgyis nagy haverok DMC-vel. D:
Conley sérülése után Lillard még csak-csak, de Aldridge borzasztó volt, elég durva, hogy nem dobott 39% felett a szériában. Blazers offseason-jére nagyon kíváncsi leszek, például Aldridge simán dobbanthat a Spurs-be...
Nagyon nem értek egyet az első kijelentéssel. LMA sérült is volt, plusz megkapta a liga talán legjobb magas ember párosát a nyakába. És Randolphon kifejezetten jó munkát végzett hátul. Ellenben Lillard ebben a szériában katasztrófa volt. Conley nélkül tudott valamit legalább támadásban villantani, de védekezésben Calathesék is megették reggelire. Ez sokkal nagyobb gond volt, mintsem LMA mit erőlködött a palánk alatt. És Lillard produkált egy 5/31 triplát, tempói se mentek, s mellé védekezésben az első "félblokkon" is megragadt hátul.

Ha LMA megy, akkor nálam ők pl kiestek a PO csapatok lehetnek jövőre nyolcasból. Akkor ráadásul könnyen lehet Matyit sem tartják meg, hanem "újratervezés" következik. Batum is kérdéses, de LMA nélkül ez nálam nem PO csapat Nyugaton. Spurs meg leakasztja a Gasol-LMA egyikét és ott vannak, hogy top 5 csapat. :D Persze nem lehet tudni mit hoz a nyár, de OKC nyilván beesik a PO-ba egy teljes csapattal. Utah nálam nagyon kopogtat, s nem elképzelhetetlen, hogy jövőre ott lesznek (engem az lepne meg ha nem). Warriors-Spurs marad nagyon jó. Houston-Clippers marad ugyanez. Maradék két helyre meg Memphis (Gasol nélkül)-Blazers-Pelicans-Dallas-Phoneix(?). Ebből az ötből nem hiszem, hogy a Blazers lenne az első vagy a második legerősebb. Aztán persze ki tudja mit hoz a jövő. :D Első blikkre azt mondom, ha LMA megy, akkor a Blazers nem PO csapat.

GSW in 5.
Én is ekörül tippelek, de söprés is benne lehet. Daffy kettő jósol, én is azt tartom maxnak Conley nélkül. Ő baromira kellene, Curryék ellen. És ez a fontos, hogy ha Allent rá is rakod Curryre, hogy lassítsa, akkor meg ki fogja Thompsont? Ott van Lee, de Allen igazán Thompsonra kéne. Alapszakaszban is a releváns utolsó két meccsüket a GSW nyerte. Én nagyon szorítok, hogy épüljön fel Conley, mert vele én látok ebben perspektívát és egy nagyon kemény párharcban, de maci továbbjutást is. Nélküle ez max 4:2, de az nagyon max.
Aláír 1 évre.
Csak Bostonba ne jöjjön. :mrgreen:

Bucks történelmi vereséget szenvedett (Bulls' 120-66 win over Bucks is the largest margin of victory in a series-clinching game in NBA postseason history), így Bulls is továbbment. Most meg a Clippers próbál életben maradni. Volt közte 10 körül is a Spursnek, viszont a harmadikban nagyon bekezdett a Clippers 11-2 futás és már nekik +9. Úgy ráadásul, hogy Paul nem tud kosarat dobni ma egyelőre. :D Redick nagyon bekezdett, azóta rendesen megfogják. 12 pontot szórt az első negyedben, azóta négyet.

Doc most többet pihenteti Griffint ez még jól jöhet nekik, Blake a meccsek végére eddig mindig fáradtnak tűnt. Paul belelendült 76-72 három negyed után.

Na eddig tartott a pihenő. Big Baby bokája kiment, Griffinnek vissza kellett jönni. Barnes nagyot megy Leonardon, 3/13 Kawhi. Ez nagyon sokat jelenthet a Clippersnek, hogy a friss hús nem tudja húzni őket.
CP3 meg baromira elkapta a fonalat. :D 0/7 volt a félidőben, azóta 6/9.

Griffinnek jót tett az extra pihenő, mindent bedobott eddig a negyedikben. Nagy sansz a Clippers előtt +6 és labda náluk két perccel a vége előtt. Jordant csak egyszer ütötték meg a negyedikben, ki is hagyta mindkettőt, de talán lehetett volna hamarabb is ütni mint 3 perccel a vége előtt.

Green-Parker le, a nagyon forró Belinelli és Mills be. Az oalsz be is tekert egy triplát és az egyenlítésért is dobhatott Leonard, de lejött. 96-93 negyven másodperc vissza, ha pontot dob a Clippers, akkor megnyerik.

Paul bedobja a kettes, erre Belinelli dob egy hármast, még mindig van remény a Spursnél. Jordant amúgy érdemes figyelni, hogy Paul betörésénél a végén hova helyezkedett. Elég látványosan nem akart még csak a labda közelébe se helyezkedni. :D

oldalbedobás Crawford megkapja, előtte Mills elesik és négy másodpercet eltett az időből. Viszont akkora lépéshibát vétett mint a ház....Megkapta és féllábbal totyogott vagy ötöt. Büntetői bent vannak 10 mp vissza, néggyel megy a Clippers, ebből hetedik meccs lesz.

Simmons:
Wow, the first-ever seven-step travel! I don't even think LeBron has done this yet. Jamal Crawford is the Neil Armstrong of 7-step travels.

Itt is egy gyűrű feletti hozzáérés Diótól, eldőlt.Jöhet a mindent eldöntő hetedik Szombaton, LA-ben.

Nem Crawford lépésén múlt, nagyot ment a Clippers és a Spurs játékosain is látszódik a fáradtság. Most jól meccsel Doc, Griffin pihentetése győzelmet ért. Viszont engem speciel ezerszer jobban idegesítenek a lépéshibák (és most már a három lépés az "alap" mindenkinél) mint a hackelés. Az hogy valaki neki áll kánkánozni a labdával a kezében, egészen komikus.

Utolsó meccsre meg jósolni sem elehet szerintem. Spurs-Clippers is fáradt, hazai pálya ebben a szériában nem akkora előny. Clippers pár éve hetediket bukott otthon a Memphis ellen, mondjuk tavaly meg nyertek a GSW ellen. És akkor van a hetedik, amikor a Manny-Mayweather boxmeccs. Nagy nézettsége nem lesz a hetediknek. :D
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2015.05.01. 00:29:01

PCsabi írta:Playoff Duncan, 1998-2014: 21.3ppg, 11.7rpg, 2.3bpg, 50% fg, 24.6 PER.
És játszik hozzá kb 28 perceket. Elképesztő hogy van ideje elhozni az unokákat az iskolából és ekkora játékos még mindig esténként.

Conley nélkül azt mondom,hogy ha kettőt elhoznak a macik,akkor az már ajándék. Nem látom magam előtt,ahogy Udrih rohangál Curry után.
PCsabi
aka Game90

2015.05.01. 00:11:21

Playoff Duncan, 1998-2014: 21.3ppg, 11.7rpg, 2.3bpg, 50% fg, 24.6 PER.
Bob_Marley írta:Rondonál azt nem értem, hogy pl láttam a második mecset, s ha valaki nem akar az nem úgy védekezik Harden ellen, hogy folyton csimpaszkodik rajta. Diplomatikus döntés volt ezek szerint hátra hivatkozni, Nagyon nem jött jól ki a Mavsnek ez a csere. Ellis-szel nem működött a dolog, Rondo nem érezte jól magát, ment a balhé. Nem Rondot akarom védeni, a sérülése után lejtmenetbe került. És az hogy nem volt ott a csapat mellett az nagyon gáz. Bármi történik a csapat mindig az első kell legyen. Én is kíváncsi vagyok mi lesz vele, s azért remélem összeszedi magát.
Sok sikert annak a csapatnak, amelyik szerződteti Rondo-t évi 1x millióért.
Bob_Marley írta:Egyszerűen itt annyira megfogták Lillardot és Aldridge-ot, hogy nem volt ellenszer a maci sereg ellen.
Conley sérülése után Lillard még csak-csak, de Aldridge borzasztó volt, elég durva, hogy nem dobott 39% felett a szériában. Blazers offseason-jére nagyon kíváncsi leszek, például Aldridge simán dobbanthat a Spurs-be...
Bob_Marley írta:GSW ellen nélküle nem sok sanszot látok nekik, ő kulcsfigura lenne abban a párharcban.
GSW in 5.
Bob_Marley írta:Illetve Love így nem tudom mennyire akarja majd otthagyni a Cavs-et, mert nem biztos kap majd olyan hú de nagy szerződést.
Aláír 1 évre.
Cumbee
Entrenador del Barça

2015.04.30. 23:56:59

Még egy óra és kezdődik az NFL draft. Nézi majd valaki? Elég izgalmasnak ígérkezik ez a mai, egy pár blockbuster trade kinéz. Érdekes lesz, hogy végül ki tud felcserélni Mariota-ért és hova, illetve pl az, hogy a Vikings mennyiért tudja elpasszolni Petersont.
Válasz küldése