Playoff Duncan, 1998-2014: 21.3ppg, 11.7rpg, 2.3bpg, 50% fg, 24.6 PER.
Playoff Duncan, 2015: 17.2ppg, 10.8rpg, 2.0bpg, 55% fg, 23.5 PER.
Azt hiszem komoly fejtörést jelentene egy minden idők top5 listája. Az hogy top10 Duncan az szerintem nem kérdés, főleg ennyi bajnoki gyűrűvel, s ki tudja lesz-e még neki....Jordan-Bird-Russell-Magic és Duncan? Meglehet. És akkor kimarad egy Olajuwon vagy Jabbar.
Sok sikert annak a csapatnak, amelyik szerződteti Rondo-t évi 1x millióért.
Én kíváncsi leszek ki fog neki 10 körül adni, szerintem most kb ez határvonal nála. Kings? Úgyis nagy haverok DMC-vel. D:
Conley sérülése után Lillard még csak-csak, de Aldridge borzasztó volt, elég durva, hogy nem dobott 39% felett a szériában. Blazers offseason-jére nagyon kíváncsi leszek, például Aldridge simán dobbanthat a Spurs-be...
Nagyon nem értek egyet az első kijelentéssel. LMA sérült is volt, plusz megkapta a liga talán legjobb magas ember párosát a nyakába. És Randolphon kifejezetten jó munkát végzett hátul. Ellenben Lillard ebben a szériában katasztrófa volt. Conley nélkül tudott valamit legalább támadásban villantani, de védekezésben Calathesék is megették reggelire. Ez sokkal nagyobb gond volt, mintsem LMA mit erőlködött a palánk alatt. És Lillard produkált egy 5/31 triplát, tempói se mentek, s mellé védekezésben az első "félblokkon" is megragadt hátul.
Ha LMA megy, akkor nálam ők pl kiestek a PO csapatok lehetnek jövőre nyolcasból. Akkor ráadásul könnyen lehet Matyit sem tartják meg, hanem "újratervezés" következik. Batum is kérdéses, de LMA nélkül ez nálam nem PO csapat Nyugaton. Spurs meg leakasztja a Gasol-LMA egyikét és ott vannak, hogy top 5 csapat.

Persze nem lehet tudni mit hoz a nyár, de OKC nyilván beesik a PO-ba egy teljes csapattal. Utah nálam nagyon kopogtat, s nem elképzelhetetlen, hogy jövőre ott lesznek (engem az lepne meg ha nem). Warriors-Spurs marad nagyon jó. Houston-Clippers marad ugyanez. Maradék két helyre meg Memphis (Gasol nélkül)-Blazers-Pelicans-Dallas-Phoneix(?). Ebből az ötből nem hiszem, hogy a Blazers lenne az első vagy a második legerősebb. Aztán persze ki tudja mit hoz a jövő.

Első blikkre azt mondom, ha LMA megy, akkor a Blazers nem PO csapat.
GSW in 5.
Én is ekörül tippelek, de söprés is benne lehet. Daffy kettő jósol, én is azt tartom maxnak Conley nélkül. Ő baromira kellene, Curryék ellen. És ez a fontos, hogy ha Allent rá is rakod Curryre, hogy lassítsa, akkor meg ki fogja Thompsont? Ott van Lee, de Allen igazán Thompsonra kéne. Alapszakaszban is a releváns utolsó két meccsüket a GSW nyerte. Én nagyon szorítok, hogy épüljön fel Conley, mert vele én látok ebben perspektívát és egy nagyon kemény párharcban, de maci továbbjutást is. Nélküle ez max 4:2, de az nagyon max.
Aláír 1 évre.
Csak Bostonba ne jöjjön.
Bucks történelmi vereséget szenvedett (Bulls' 120-66 win over Bucks is the largest margin of victory in a series-clinching game in NBA postseason history), így Bulls is továbbment. Most meg a Clippers próbál életben maradni. Volt közte 10 körül is a Spursnek, viszont a harmadikban nagyon bekezdett a Clippers 11-2 futás és már nekik +9. Úgy ráadásul, hogy Paul nem tud kosarat dobni ma egyelőre.

Redick nagyon bekezdett, azóta rendesen megfogják. 12 pontot szórt az első negyedben, azóta négyet.
Doc most többet pihenteti Griffint ez még jól jöhet nekik, Blake a meccsek végére eddig mindig fáradtnak tűnt. Paul belelendült 76-72 három negyed után.
Na eddig tartott a pihenő. Big Baby bokája kiment, Griffinnek vissza kellett jönni. Barnes nagyot megy Leonardon, 3/13 Kawhi. Ez nagyon sokat jelenthet a Clippersnek, hogy a friss hús nem tudja húzni őket.
CP3 meg baromira elkapta a fonalat.

0/7 volt a félidőben, azóta 6/9.
Griffinnek jót tett az extra pihenő, mindent bedobott eddig a negyedikben. Nagy sansz a Clippers előtt +6 és labda náluk két perccel a vége előtt. Jordant csak egyszer ütötték meg a negyedikben, ki is hagyta mindkettőt, de talán lehetett volna hamarabb is ütni mint 3 perccel a vége előtt.
Green-Parker le, a nagyon forró Belinelli és Mills be. Az oalsz be is tekert egy triplát és az egyenlítésért is dobhatott Leonard, de lejött. 96-93 negyven másodperc vissza, ha pontot dob a Clippers, akkor megnyerik.
Paul bedobja a kettes, erre Belinelli dob egy hármast, még mindig van remény a Spursnél. Jordant amúgy érdemes figyelni, hogy Paul betörésénél a végén hova helyezkedett. Elég látványosan nem akart még csak a labda közelébe se helyezkedni.
oldalbedobás Crawford megkapja, előtte Mills elesik és négy másodpercet eltett az időből. Viszont akkora lépéshibát vétett mint a ház....Megkapta és féllábbal totyogott vagy ötöt. Büntetői bent vannak 10 mp vissza, néggyel megy a Clippers, ebből hetedik meccs lesz.
Simmons:
Wow, the first-ever seven-step travel! I don't even think LeBron has done this yet. Jamal Crawford is the Neil Armstrong of 7-step travels.
Itt is egy gyűrű feletti hozzáérés Diótól, eldőlt.Jöhet a mindent eldöntő hetedik Szombaton, LA-ben.
Nem Crawford lépésén múlt, nagyot ment a Clippers és a Spurs játékosain is látszódik a fáradtság. Most jól meccsel Doc, Griffin pihentetése győzelmet ért. Viszont engem speciel ezerszer jobban idegesítenek a lépéshibák (és most már a három lépés az "alap" mindenkinél) mint a hackelés. Az hogy valaki neki áll kánkánozni a labdával a kezében, egészen komikus.
Utolsó meccsre meg jósolni sem elehet szerintem. Spurs-Clippers is fáradt, hazai pálya ebben a szériában nem akkora előny. Clippers pár éve hetediket bukott otthon a Memphis ellen, mondjuk tavaly meg nyertek a GSW ellen. És akkor van a hetedik, amikor a Manny-Mayweather boxmeccs. Nagy nézettsége nem lesz a hetediknek.