A Cleveland mekkora egy mák franchise.

Érdekes lesz, hogy mit lépnek. Az idei draft tényleg elég gyengének néz ki. Noel kb. egy Anthony Davis szint védőoldalon, csak támadásban korlátoltabb, ehhez jön egy ilyen sérülés és még így is 1/1. Számomra nála az a kérdés, hogy ez a sérülés "véletlen" volt, vagy ilyen lesz a pályafutása is. Persze ezt jelenleg kb. lehetetlen megmondani. Ha utóbbi, akkor a Cavs akár cserélhetné is a picket, sérülékeny, jól pattanózó védőből már van nekik egy. Ha pedig behúzzák, akkor szerintem Varejaoval kell valamit kezdeni. Februárban ezért lett volna érdemes elcserélni, mert az akkori értéke kb. a max. volt. Noel azért is lehet kecsegtető, mert szépen megvárják, amíg felgyógyul, aztán a jövő évi drafton is előkelő pozícióban lesznek. Azért finom lenne, ha jövőre is az 1/1 az övék lenne. Irving-Wiggins-Noel, Waiters, Thompson, ja és lesz egy rakás helyük a sapka alatt. Ahogy asszem Cumbee is írta, ha James nem is jön, akkor is szerezhetnek jövőre egy nagyon jó hármast, plusz egy tűrhető pad, és kész is van egy igen komoly csapat.
Az idei draft legnagyobb vesztese Shabazz Muhammad. Tavaly ilyenkor kb. azon ment a filó, hogy ő vagy Noel lesz az 1/1, erre a legfrissebb mock szerint 16. helyen kelhet el. Amit kicsit túlzásnak érzek, valahol a 10. hely környékén valaki szerintem elviszi. Még Zellerre leszek kíváncsi, aki állítólag kicsit túl van értékelve. Láttam pár Indiana meccset az idén, hét láb magas, elég harcos gyerek, érdekes lesz, hogy mire lesz képes.
Na és persze a Duke-os fiúkról se feledkezzünk meg. Igaz idén ők nem annyira lesznek előtérben - még ezen a gyengébb drafton sem -, de azért mindenképp érdekel, hogy mi lesz velük. Két végzős is van, Plumlee, aki valahol az első kör közepén kelhet el. Igazi old school center, aki az elmúlt évek során elég sokat fejlődött, kellett neki nagyon a négy egyetemi év. A másik a kis Curry. Akit a legtöbb mock-on még a második körben sem visznek el. De valamiért azt érzem, hogy valaki bevállalja. A tesóhoz hasonló dobó kb. (kis túlzás), csak védekezésben elég gyenge, mondjuk 6-2 (?)-vel SG-nek lenni jelenleg nem túl egyszerű. Ha már Duke, akkor ne feledkezzük meg Kelly-ről sem, aki kicsit nekem nowitzkis, (persze sokkal-sokkal gyengébb kiadásban) elég jól dob kintről, elég képzett, de a keménység hiányzik belőle.
Wiggins meg szerintem tuti kijön jövőre. Nincs amiért várjon, ha olyan nagy tehetség, amilyennek ki van kiáltva, (márpedig az) akkor nincs amiért várnia.
A SAS valahogy behúzta, a fene egye meg.

Duncan nem bírom, de a végén nagyot játszott. A másik nem emberi teljesítményt Parker hozta, akinek a 3. negyed elején 16 assistja volt, nem tudom, hogy végül mennyi lett.
A Memphis-t azért továbbra sem írnám le. A második félidőre Randolph is magára talált - akinek a játéka kulcsfontosságú - plusz megmutatták, hogy bárhonnan feltudnak állni. Otthon eddig veretlenek, az a minimum, hogy a két következőt hozzák.
Booner vs Randolph jump ball, azért elég kemény volt. Van Gundy gyorsan meg is jegyezte, hogy valószínűleg az NBA történelmében itt fognak a legkisebbet ugrani.
A végén Allen már-már busquetsi magasságokba emelkedett, Ginobili faltolta, esett egy hatalmasat, kb. mindenét beverte csak a fejét nem, aztán jött a nagy fetrengés és a fejfogás.
Szerk:
http://www.nba.com/news/2012-13-gm-surv ... 3Anbahpt6a
Azért van egy-két érdekesség. Lakers best defensive team 4. hely.
Legjobb SG szavazáson szavazatot kapott Durant.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.