Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.08.02. 22:24:48

Az a baj ezzel az esettel is, hogy már túl biztonságos az egész f1 és ha van egy kis kakaskodás akkor Gyula pelenkája megtelik és nagy cirkuszt kerít belőle az egész világ. Valaki írta, talán még ma, hogy a korábbi éveket tekintve, de igen korábbiakat, ahol megvolt a kellő agresszivitás, ez nagyon eltűnt a forma1-ből és ez nekem is hiányzik, hogy valaki lemossa a másikat a pályáról, vagy kő kemény csatákat vívjanak, ez nagyon hiányzik a mai f1-ből és talán ezért kényelmesedtünk el, ha van egy ilyen eset, már mindenki megbotránkozik, pedig régen mik voltak.. ennek ellenére jogos a büntetés, lehetne másnak is osztani, de el lehet ezen picit gondolkodni. Schumi-Hakkinen, vagy pár éve Alonsoval, vagy Kimi Alonso, hogy pár évvel ezelőttieket említsem, akkor még érezhető volt az agresszivitás, vagy éppen Montoyánál, elmúlt években igen-igen eltűnt.

Az hogy Schumi egy középszerű pilóta? Baz gyerekek.. :D aki ezt írta, az nem hogy Schumit, de az egész formula1-t nem követte sose és nem is ismeri azt.

Benettonhoz hozzátéve, akkoriban messze nem volt ennyi elektronika a kocsikba, ezért is ért akkoriban sokat egy vb egy gyengébb autóval, mert kijött a versenyző tudása és tehetsége.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.08.02. 22:05:21

S.Agüero írta:Én meg apám is azt mondtuk mindig is, hogy úgy kellene versenyezni, hogy mindenkinek ugyanolyan a kocsija. Úgy látszódna, hogy ki a jó pilóta, ki a rossz. :wink: Persze ez sose fog bekövetkezni, de egy ilyen versenyre kíváncsi lennék. :D 8)

egyet értek!! ez lenne a legjobb, így még nézném is a forma 1 et!!

mert így (bocs f1 szurkerek) az f1 borzalmasan unalmas..

bealszok rajta mindig :lol:
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
MatyiG
Adminisztrátor

2010.08.02. 21:40:24

Én meg apám is azt mondtuk mindig is, hogy úgy kellene versenyezni, hogy mindenkinek ugyanolyan a kocsija. Úgy látszódna, hogy ki a jó pilóta, ki a rossz. :wink: Persze ez sose fog bekövetkezni, de egy ilyen versenyre kíváncsi lennék. :D 8)
Tocy
Director del Fútbol

2010.08.02. 21:24:34

Sztem meg [auto_cenzúra] vicc h állandóan csak a fröcsögés meg a büntetgetés megy, el kéne dönteni h ez autóVERSENY, vagy bíróság...nyilván vannak betartandó szabályok, de ugyan már kérem...
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.08.02. 20:02:05

Mikaos írta:2. Hamilton "szürke futama"
Valahol megértem, hogy ilyet állítanak róla, hiszen megszokhattuk tőle, hogy futamonként legalább 3-at előz :D Most csak 1-et tudott (azt hiszem, az egész versenyen történt össz-vissz 3 előzés), és egy gyengébb autóval nagyjából tudta tartani az Alonso-Webber-Massa triót. Ha ez szürke futam, akkor mindenki szürke futamot futott tegnap, tehát felesleges kiemelni egy embert.
Én minősítettem szürkének konkrétan. De hogy te láttad a futamot, az erősen kétséges. Max nézted akkor. Egyet tudott előzni...te láttad is hogy hogyan? Keresztbe állt a Renault Petrov alatt. Még jó hogy el bírt mellette menni...én mindig is elismertem, és most is elismerem, hogy ha előzésről van szó, akkor Hamilton. De azért ezt pont ne vegyük már elő...
Az hogy valakinek szürke futama volt, még nem jelenti azt, hogy gyengén teljesített. Csak nem történt körülötte semmi.

Szintén neked szánom:
Mi az hogy divat Alonsosok körében szidni Hamiltont? Én pl Alonsos vagyok vagy mi, de szidni nem szokásom. Zárójelbe odatetted a vajon miért dolgot....hát most nem kezdek bele esszébe, hogy miért nem. Pontosabban, hogy miért lenne ok egyáltalán. Ja persze...mert olyan átkozottul földbe lett döngölve 2007-ben, Lewis cipőjét se moshatta meg, annyival lassabb volt, és ez egy nagyon fájó dolog, emiatt pedig az angol srácot szidjuk...ló***.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.02. 19:40:04

socio66 írta:
Robcsyy írta: azért mert egy egy kis sunyi kötschög, akiben semmi tisztelet nem volt egy 2szeres világbajnokkal szemben? :roll:
ez eddig a legrosszabb érv ellene,amit hallottam. :)
te tipikusan az 'utálom Hamiltont,mert túl jó' csoportba tartozol.
de hangoztasd nyugodtan,most úgyis divat.
ez az egyik, a másik meg,h pont Alonso kárára sérelmezik a tiszteletlenséget? :lol: :lol: mert gondolom amikor rönós éveiben lenyilatkozta,h nem igen érdekli Schumi eredményei,meg még más nagy versenyzőé se,+ a Schumacher kicsoda pólók azok a tisztelet iskolapéldái voltak :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
socio66

2010.08.02. 19:24:47

Robcsyy írta: azért mert egy egy kis sunyi kötschög, akiben semmi tisztelet nem volt egy 2szeres világbajnokkal szemben? :roll:
ez eddig a legrosszabb érv ellene,amit hallottam. :)
te tipikusan az 'utálom Hamiltont,mert túl jó' csoportba tartozol.
de hangoztasd nyugodtan,most úgyis divat.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.02. 19:18:08

Barcabome!

azt csak max feltételezheted, a felsoroltak egyike sincs olyan szinten még mint Schumi fénykorában, és nem csak Ferraris évei voltak ám, bizonyos Benettonnal is nem kis sikereket ért el, és nem volt olyan erős a mezőny? :) nézd meg pár nevet szerintem előbb.

szal el kell ismerni? vicces, bizonyítsák be,és az aktuális csapatukkal érjenek el olyan szintet mint Ő,majd akkor lehet beszélni,h ki mit ért volna el.

jah és mivel egy legenda visszatér, még jó,h a csapból is ő folyik, minden más sportágban így van,lenne, pl Armstrong a a cangásoknál és még sorolhatnám...így működik a világ.

amikor meg aktív volt,azért folyt ő,mert olyan sikereket ért el,vagy sajnos mert voltak dolgai régebben.

túl van sztárolva? na ezen megint jót röhögtem, Baumgartner Zsoltika volt túlsztárolva max,meg egy két tehetségesnek látszó pilóta, nem a rekord bajnok :D
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2010.08.02. 18:55:19

Robcsyy írta:
Mikaos írta: Így van, fikázzuk Hamiltont inkább! - Az úgyis divat... legalábbis az Alonso-drukkerek körében (vajon miért? :lol: )
azért mert egy egy kis sunyi kötschög, akiben semmi tisztelet nem volt egy 2szeres világbajnokkal szemben? :roll:
és miért kellett volna tisztelnie? mit kellett volna csinálnia szted? a pályán ellenfelek...ahol Hamilton már az első versenyén sem volt lényegesen lassabb....pláne később...
Robcsyy
Entrenador del Barça

2010.08.02. 18:46:12

Mikaos írta: Így van, fikázzuk Hamiltont inkább! - Az úgyis divat... legalábbis az Alonso-drukkerek körében (vajon miért? :lol: )
azért mert egy egy kis sunyi kötschög, akiben semmi tisztelet nem volt egy 2szeres világbajnokkal szemben? :roll:
looka
Capitá del Barça

2010.08.02. 18:43:23

gianni írta:Nem kell itt Schumit fikázni,én inkább azt szűröm le,hogy ha ismét jó kocsija lesz nagyon kemény ellenfél lesz ismét.
Amúgy meg Hamiltont jobban bírálnám,mert ő inkább alattomosabb.
Go Alonso
Nah ja, Hamilton az alattomos, mondja ezt egy Alonso drukker... :lol:
Akkor Alonso-t minek neveznéd? Rá sokkal inkább ráillik ez a jelző... :roll:

Az meg elég vicces, hogy Schumi-t, aki egy hétszeres világbajnok, le középszerűzik... Könyörgöm egy 41 éves, éppen visszatérő, gyatra kocsiban ülő pilótától mit vártok?
Megnézném, h hol fog tartani Alonso, Massa, Button, vagy esetleg Hamilton 41 évesen... :roll:
barca_bome
Jugador d'estrella

2010.08.02. 18:32:22

Nem a kocsira kell fogni Sumi rossz idényét. Saját csapattársát sem tudja megverni, vajon ez miért van?

Csapból is Schumacher folyik, és egy ilyen esetnél se lehet őt kritizálni. Nem várja el senki, hogy vezesse a VB-t, de azt is el kéne fogadni, hogy ha anno mikor top kocsija volt, akkor dícsérték, akkkor ha genyge kocsiba van és lassabb mint csapattársa, akkor hadd kritizáljuk már őt is egy kicsit...

Egyáltalán nem vagyok Schumacher ellenes, láthatjátok, hogy Ferrari drukker vagyok, ugyanakkor sose volt kedvencem Sumi, de nem azért kritizálom, mert ő Sumi, hanem mert túl van sztárolva és bármit megtehet. Anno pl mikor kitolták a kavicságyból a pályamunkások...

Mondjuk nem elsősorban Ferrari drukker vagyok, hanem inkább Alonso fan, már a Minardis korszak óta. :D

Mellesleg nem vitatom el a 7 vb címet tőle, de el kell ismernetek, hogy Alonso, Hamilton, Vettel, vagy akárki, aki most top versenyző, az is hasonló sikereket ért volna el abban a mezőnyben. Most már sokkal szorosabb a mezőny, sok a kiváló pilóta, ráadásul több olyan csapat van, aki a konstruktőriért is versenyben van. :wink:
Mikaos
Director del Fútbol

2010.08.02. 17:09:39

gianni írta:Nem kell itt Schumit fikázni,én inkább azt szűröm le,hogy ha ismét jó kocsija lesz nagyon kemény ellenfél lesz ismét.
Go Alonso :)
Így van, fikázzuk Hamiltont inkább! - Az úgyis divat... legalábbis az Alonso-drukkerek körében (vajon miért? :lol: )
gianni
Entrenador del Barça

2010.08.02. 17:05:34

Nem kell itt Schumit fikázni,én inkább azt szűröm le,hogy ha ismét jó kocsija lesz nagyon kemény ellenfél lesz ismét.
Go Alonso :)
Mikaos
Director del Fútbol

2010.08.02. 17:05:26

Két témára reagálnék:
1. Schumacher
Egy 7-szeres világbajnokot nevezünk középszerű pilótának?...
Akkor a többi vajon micsoda? :) Ezek szerint Piquet, Irvine, Barrichello, Massa borzasztó gyengék (most csak a csapattársaiból indulok ki).

Amúgy szerintem senki sem magyarázkodott Schumacherrel kapcsolatban. Mindenki elfogadta, hogy helyes a büntetés.
Az sokkal inkább felesleges, hogyha valaki ebből az egy esetből (vagy ebből a szezonból) levon tanulságot, és állít ki bizonyítványt egy egész életpályára vonatkozóan.

2. Hamilton "szürke futama"
Valahol megértem, hogy ilyet állítanak róla, hiszen megszokhattuk tőle, hogy futamonként legalább 3-at előz :D Most csak 1-et tudott (azt hiszem, az egész versenyen történt össz-vissz 3 előzés), és egy gyengébb autóval nagyjából tudta tartani az Alonso-Webber-Massa triót. Ha ez szürke futam, akkor mindenki szürke futamot futott tegnap, tehát felesleges kiemelni egy embert.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.02. 16:23:44

milyen kimagyarázás?

szabálytalan volt, büntetést kapott.

41évesen visszatért,nem egy élautóhoz. gyengén megy neki, ennyi.

és ebből azt szűri le,h középszerű pilóta volt anno is? Gondolkozzatok el inkább ti ezen.

Akik anno nem bírták,most próbálják kiélvezni, és még a régebbi érdemeit is elvitatni, az a vicces, de csatlakozz csak :)
Kép
barca_bome
Jugador d'estrella

2010.08.02. 16:06:05

Robcsyy írta:Ha teljesítményével nem is, ezzel legalább megint magára hívta a figyelmet Schumi. Felesleges volt visszajönnie, most csak kiderül, hogy egy középszerű pilóta, akit az tett naggyá, hogy azokban az időkben nem volt normális ellenfele, és volt alatta egy jó kocsi. Egy sima 2-3szoros bajnok lenne amúgy... Pont Szabó mondta a lekörözésénél, hogy ennyi a különbség, máskor Schumacher ült az egyik autóban, most meg a többiben ül...
Az esethez meg annyit, hogyha egy Kobayashi, teszem azt fel Sato ( :lol: )
csinálta volna, akkor az egész fórum azzal lenne tele, hogy minek ilyen pilóta az F1-be....
Abszolút adom. Ozsi, lehet, hogy akkor azoknak volt savanyú a szőlő, akik nem Suminak szurkoltak, de nekem úgy tűnik, hogy most meg azoknak savanyú, akik neki szurkolnak. A kimagyarázás viszont most is megy, akármit tesz Sumi... El kéne azért gondolkozni... :oops: :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.02. 15:58:31

Robcsyy írta:Ha teljesítményével nem is, ezzel legalább megint magára hívta a figyelmet Schumi. Felesleges volt visszajönnie, most csak kiderül, hogy egy középszerű pilóta, akit az tett naggyá, hogy azokban az időkben nem volt normális ellenfele, és volt alatta egy jó kocsi. Egy sima 2-3szoros bajnok lenne amúgy... Pont Szabó mondta a lekörözésénél, hogy ennyi a különbség, máskor Schumacher ült az egyik autóban, most meg a többiben ül...
csinálta volna, akkor az egész fórum azzal lenne tele, hogy minek ilyen pilóta az F1-be....
:lol: gondolom azok közé tartozol,akiknek elég savanyú volt az a bizonyos szőlő 2005ig. Istenem...gondolom Hamilton is azt bizonyította tavaly első fél évben,h csak egy középszerű pilóta,és véletlenül sem a kocsi miatt nem volt esélye.

bár nem nyilatkozták le (igaz utaltak rá)de biztosra veszem,h ezzel a géppel már pár futam óta a jövő évre tesztelnek, ez teljesen egyértelmű, de ha jövőre se lesz VB akkor sincs miért szégyenkeznie,majd ha a mostani fiatalok szépen visszajönnek 41évesen,meglátjuk mit tudnak, addig felesleges belemenni,h ki mire képes.

Schumacher egy élő legenda, aki a képességeit vitatja a mostani Mercivel mutatott mostani teljesítménye miatt, az meg egy kárörvendő ellendrukker,ettől még semmi alapja nem lesz a mondandójának.

nembaj, viszont cangázáshoz biztos jobban értesz, csak én nem megyek cangás topikba sületlenségeket állítani :D
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.08.02. 14:21:30

ozsimiki írta:Eazzy: De gondolom Te is azt szeretnéd ha önerőből nyerne egy futamot már,mert ez évben még ez nem jött neki össze.
Ez tökéletesen így van.

Massáról:
Ha Vettel nem szorítja kicsit le Alonsot a rajtnál (amit amúgy természetesen nem felróni akarok, rajtnál ez így megy), és ő tud elsőnek elfordulni, aligha lett volna esélye Massának. Persze el kell ismerni, szépen ment, de nem ő tartotta Alo tempóját, hiszen elől volt, inkább Alo tartotta az övét. Aztán meg hogy mi lett volna ha tényleg Alo fordul elsőként, azt már nem tudjuk sosem. Az eredményen végül is semmi nem változtat.
Ami engem nagyon zavar, az az, hogy Massa megint eljátszotta a nagy halált, meg hogy többet nem engedi el Alot, meg hogy szegény kicsi lelke, meg blabla. Ha egész évben tartja a tempót, és közel van a pontversenyben, nem lett volna szükség erre.
socio66

2010.08.02. 14:08:18

Schumit csak az fikázza,aki alapból nem bírja és most hogy hosszú hosszú évek után fogást lehet találni rajta,jön is osztani.
aki meg nem hülye,az tudja hogy ennyi kihagyás után egy nem ütőképes autóval lehetetlen nagy dolgokat csinálni.
csak nehogy jövőre,vagy utána meglepetés érje azokat,akik most szánakoznak,meg röhögnek. mert hogy Schuminak a kisujjában több tudás és tökösség van még mindig,mint a mezőny nagy részének,az is biztos.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.08.02. 10:39:53

Inkább nem állok le vitatkozni veled,de amit mondasz,hogy csak azért nyert VB_ket mert jó kocsija volt, az mindenkire igaz.
Előttem meg valaki írta,hogy Schumi ezzel a Red Bullal már rég VB lenne,és ez így is van. Össze se hasonlítható a tudása a többiekével.

Ettől függetlenül ez nem volt sportszerű húzás tőle,megérdemelte a büntetést.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
messideco
Presidente del Barça

2010.08.02. 10:38:29

Robcsyy írta:Felesleges volt visszajönnie
Ezt nagyjából én is így látom. Lehetett tudni, hogy semmi esélye nem lesz a nála fiatalabbak ellen. Lehet, hogy elfogult vagyok, mert sohasem szerettem a németet, inkább Hakinen-Raikönnen párost favorizáltam, most pedig Kubicának meg Buttonnak szorítok.

Most egy hónap szünet. Addig bepótolom az idei f1-es lemaradásaimat :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Robcsyy
Entrenador del Barça

2010.08.02. 10:35:18

Ha teljesítményével nem is, ezzel legalább megint magára hívta a figyelmet Schumi. Felesleges volt visszajönnie, most csak kiderül, hogy egy középszerű pilóta, akit az tett naggyá, hogy azokban az időkben nem volt normális ellenfele, és volt alatta egy jó kocsi. Egy sima 2-3szoros bajnok lenne amúgy... Pont Szabó mondta a lekörözésénél, hogy ennyi a különbség, máskor Schumacher ült az egyik autóban, most meg a többiben ül...
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.01. 23:22:57

R&Barca!

tudtható volt,h az ez évi RedBull itt nagyon elől lesz megint, mivel a legjobb kocsi a technikás, sok kanyarral dúsított pályákon, a legjobb a tapadásuk.

Determine! Szerintem ráérsz akkor parázni ha Spaban is ennyire s.arok lesznek a mekik,de sajnos kétlem, utána a szintén gyors Monza jön...láthatuk,h Kanadában is milyen jó tempót tudtak.

Ferrari lesz az érdekes, szerintem stabilan hozni fogják ezt a szintet, kérdés,h mennyiszer lesz ez elég ahhoz,h a Mekik elé kerüljenek,és mennyit balfa..kodnak RedBullnál a többi futamon,mert ha sokat,akkor még Alonso is VB lehet, aki két futamgyőzelme közül kettőt kapott. Tudom,h pechje is volt elég, de azokon a versenyeken se a győzelem múlt neki rajta.

Schumis eset: durva volt, viszont sok ilyen leszorítás van egy szezonban,adhatnának mindig ilyen büntiket akkor.

Eazzy: azért ez most egy szép kerekítés...Alonso ebben az évben jobb mint Massa, viszont azért mert itt ismét jobb volt,még nem lesz igazad az előző futammal kapcsolatban, ahol teljesen egyértelmű,h Massa simán tudta azt a tempót,és meg is nyerte volna a futamot. kb az egész világ így gondolja, a csapata is.
De gondolom Te is azt szeretnéd ha önerőből nyerne egy futamot már,mert ez évben még ez nem jött neki össze.
Kép
18Barca99
Capitá del Barça

2010.08.01. 23:22:14

18Barca99 írta:Sziasztok!

Ez egy kicsit off lesz de azért mégis csak idetartozik... Szóval tudna nekem valaki linket adni ahonnan letudom tölteni a futamot teljes terjedelmében lehetőleg magyar kommentárral? Sajna nem voltam itthon nem láthattam a futamot élőben és a sportklubos ismétlésre se értem haza és nincs semmi kedvem felkelni hajnalba a német adón megnézni...:)

elég sok ismert torrent cuccon fent van/lesz szerintem hamarosan. Ozsi
Az oké de nekem sajna nincs sehol regisztrált profilom :S szal azért kértem volna valami linket...
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Válasz küldése