Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Andris
Adminisztrátor

2009.03.29. 10:13:07

Sharky írta:Jó kis futam volt, hihetetlenül örülök Button győzelmének :)

A "csaló"-dumára meg nem vagyok kíváncsi...
Nincs itt semmi csalás, Brown a jelenkor Forma-1ének (is) a legnagyobb zsenije, pontosan tudja hogy mi az ami még átmegy, és mi az ami nem. Vagy kifejleszthetik a többiek is, vagy elveszik mindenkitől, hogy ne legyen ennyire nagy előnyük, de biztosan nem olyan elem ez, amire bárki azt mondhatná, csalás. Tuti hogy nem ütközik konkrétan semmiféle szabályozásba, különben nem csinálták volna.
Ez a fékenergia visszaforgató sincs mindenkinek (még), egyszerűen ennyivel előrébb vannak a fejlesztésben.

És szerintem enélkül is legjobbak lehettek volna ma, mintha azt hallottam vna hogy nem ér ez olyan nagyon sokat, legalábbis ekkora különbséget nem eredményez.

Buttonnak nagyon örülök én is, simán tudnék talán szurkolni neki az idényben. Mondjuk csak azért mert Brown keze alatt van, és nem a mezőny végén kullog.

Kubica hülye, Vettel indokolatlanul agresszív. Mindkettejüket imádom, de ezt nagyon elszúrták, mérges is voltam. Az a dobogó hármas nagyon tetszett volna.

szerk: japánokat továbbra sem engednék versenyezni. :roll: botrány
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.29. 10:08:13

Piszok gyors a Brawn gp. De most ezt meg akarták nyereteni velük. Amit Rubens csinált a rajtnál meg kesőbb Kimivel azért tavaly simán büntetést kapott volna. Az első kanyarban Rubens 3 pilótát csapott el.
Az meg egyenesen nevetséges volt, hogy direkt megvárták az első safetycarnál amíg Button kimegy a boxba.... Ez nagyon idegesített.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.03.29. 09:59:33

Hát.. Háát.. érdekes kis szezon lesz ez. Felipét kiemelném, mert rajtnál elég komolyat ment, persze elvakult Gyula ezt nem látta, aztán ugye szokásos műszaki hiba jött. :( Tény, hogy idén a Brawn gp lesz a befutó, de ez a többi csapattól is függ majd, hogy odaérnek e. Minden esetre komoly kis kocsit tettek össze, bár már 2-3 szezon óta építgették. :) Ferrarihoz hozzátéve, jó ez a kocsi azért, persze első futamokat mindig összehozzuk, de szerintem ha fejlesztgetjük még, akkor ott lehetnénk, ma is a balszerencsén múlt. :? Minden esetre jó kis futamok lesznek idén. :)

Forza Ferrari & Hajrá Massa!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.03.29. 09:59:25

Te jó ég, milyen gyenge ez a két ferrari.... :shock:

Igaz, hogy gyűlölöm Hamiltont, de egyet el kell ismerni: annyival jobb mind Kiminél, mind Massánál, hogy egy gyenge autót is így behozott a 4. helyre! Persze, lehet azt mondani, hogy Massának és Kiminek nem volt szerencséje, és elfüstölt a brazil autója vagy nem is tudom, milyen technikai hiba volt vele, de ez másfél éve már így van... :roll:

Persze, továbbra is hajrá ferrari, de ami igaz, az igaz...

Amúgy, Schumacher fanként egyre inkább szorítok Vettelnek! Remélem, jövőre megy a Ferrariba, és alátolnak egy jó kocsit, mert ha így lesz, ez a fiú még sokra viheti 8)
.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.29. 09:58:41

Azért a Toyota eredménye elég csalóka, elég hátul lett volna Trulli, ha nem esik ki szinte mindenki előle, ki-ki milyen okokból...

Erősebb náluk bőven a Brawn-Red Bull-Williams, 3as. bár nem lehet tudni,h ha nem boxból indulnak, akkor mi a helyzet,de nem láttam olyan nagy erőt bennük.

Ferrari szempontjából nagy kár,h mindkét autó kiesett, azért a Meki-vel szemben mérve, elég jól kijöhettünk volna ebből a versenyből, és 0ázás lett, aminek IS köszönhetően Hamilton meg 4.re behozta.

Ennél mindkét csapat jobb lesz idővel, de ha Button, Vettel, Kubica 3as közül bármelyik ottmarad sokáig az élen, azt sem bánom, egyikkel sincs bajom.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.03.29. 09:58:23

Jó kis futam volt, hihetetlenül örülök Button győzelmének :)

A "csaló"-dumára meg nem vagyok kíváncsi...
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.03.29. 09:53:18

lluisllach89 írta:Yeaah, Hamilton már 4.!!!

Kubica meg Vettel kiütötte egymást, jön a safety car! :lol:
Amúgy nem lett nagy durranás a KERS pro BMW, bár Kubica necces szituban esett ki.

Buttonékat nem tom h meg lehet-e majd állítani... Rajtuk kívül a Toyota ment 1 jó futamot no meg Vettelnek lehet majd esélye...

Új szabályok, új győztesek. Kumma jó futam olt nekem tetszett pörgősebb lett. Hova tűntek a nagyok? :shock:
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.29. 09:38:23

Jááááááááájjj, Vettel :cry:

Rubens meg remélem leszáll a magas lóról, mert amit egy ideje nyilatkozgat :evil: A mai versenyen meg elrebeghet egy imát,h nem intették ki büntire :roll:

Nem volt rossz futam, Button megérdemelten nyert, Vettel, Kubica lett volna a sorrend.

Ferrariknak rajt után,és a safety car után még volt esély egy jó helyezésre ,aztán a szokásos első futamos blamák :?

Szerk: mekkora szórás lenne itt, ha nem Button,hanem egy Ferrari kap olyan mákot,h a safety car indokolatlanul későn hajt ki a pályára :)
Kép
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.03.29. 09:33:30

Yeaah, Hamilton már 4.!!!

Kubica meg Vettel kiütötte egymást, jön a safety car! :lol:
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.29. 08:01:42

Kralo, igen tudom, olvastam a cikket akkor, amikor megjelent. Ha valamilyen egyezmény-szerződés alapján kapják a pénzt akkor megint nincs miért puffogni...Ebben egyeztek meg. Oka meg bizonyára volt annak idején amikor megkötötték.
Hidd el pont ugyanannyi segítséget kaptak mások is... Első évében Lewist nem büntették meg jó párszor amikor meg lehetett volna. Fuji pl.
Emlékszel amikor a nurburgringen daruval visszaemelték a pályára Lewis mclarenjét? és te azon akadsz meg, hogy Schumacher félig pályán lévő autóját visszatolták az aszfaltra. Lewis a gumifalban állt.
Innentől kezdve részemről lezárt a vita. Nem szeretek olyan emberrel beszélgetni aki kettős mércével közelíti meg a dolgokat.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.28. 21:51:08

mindorokke_barca írta:
Bernie Ecclestone szájából:...
Nem, ezt egy cikkből ahol azt írják, hogy Bernie nyilatkozta.. nem mindegy. Nagyon nem.

Gondolj már ebbe egy kicsit bele. Szerinted ezt a többiek szó nélkül hagynák? :)

Egy kicsi logikai átgondolást kérnék mielőtt írtok ilyesmit.
http://www.a5.hu/cikkek/2/9606.shtml
Ez az az eset, ahol egyezmények születhettek ki mennyi pénzt kap. A cikk szerintem igaz, és hogy válasz miért nem érkezett rá? Nyílt titok ez közöttük.

Ha pedig nem igaz, akkor sem áll távol attól..

A FOTA elnöke Montezemolo. Todt sunnyog Mosley helyére.

Nem egy helyen olvastam azt, hogy Börninek részvénye van a Ferrarinál.

Számtalan példa van a pályáról, amikor a Ferrari szabálytalanul cselekedett. Pályára visszatolástól, kanyarlevágásos előzésen át napjaink ellenfél jogtalan büntetéséig. Lehet hozni példákat másoktól is, de nem ennyit..

A legszebb, amikor pilótától hallani vissza élő adásban, hogy a Ferrari azt csinál, amit akar, az FIA nem bünteti őket. Kubica mondta ezt tavaly.

Amúgy Vito járhat az igazsághoz legközelebb: az F1 egy cég.
A népszerűsítéséhez most arra volt szükség, hogy változás legyen. Meglépték, mint annak idején a pontrendszer változtatást.

Szerintem az F1 egyik fontos (ha nem a legfontosabb) eleme a Ferrari. Vehetitek bóknak is. Miért fontos az FIAnek a Ferrari? A sorozat nagyban függ a Ferraritól. El tudjátok képzelni nélkülük? (még én sem :P )

Ha óvatosabb vagyok, akkor nem folyok bele ebbe a vitába és nem válaszolok ozsi kérdésére.
Biztosra nem lehet menni ebben a témában, de a történések felvetik az emberben ezeket a gondolatokat, és még csak logika sőt médiaszakértelem sem kell hozzá, hogy lássuk van benne realitás.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.28. 20:22:58

Bernie Ecclestone szájából:...
Nem, ezt egy cikkből ahol azt írják, hogy Bernie nyilatkozta.. nem mindegy. Nagyon nem.

Gondolj már ebbe egy kicsit bele. Szerinted ezt a többiek szó nélkül hagynák? :)

Egy kicsi logikai átgondolást kérnék mielőtt írtok ilyesmit.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.28. 19:59:45

mindorokke_barca írta: Ez a másik kedvencem, hogy az FIA a ferrarit támogatja... csodálatos..
valamilyen alátámasztást kérnék erre. vagy nem is.. csak egyetlen okot, amiért jo az az FIAnak, hogy a ferrari legyen a vb.

a 10-8-6os pontrendszer miért is lépett életbe? Talán mintha azért, hogy Schumacher ne legyen világbajnok már a Hungaroringen...
mind1, nem akarok belefolyni, csak hiányolom az emberekben a józan észre alapozott gondolkodást.
A józan ész számomra nem azt mondja, hogy a következő tény sportszerű!

Bernie Ecclestone szájából:

„A Ferrari jóval többet tehet zsebre, mint bármely más csapat. Nem olyan ostobák, pontosan tudják, hogy 80 millióval kapnak többet bárki másnál. Idén, amikor megnyerték a világbajnokságot, 80 millióval kaptak többet, mint amit a McLaren kapott volna, ha nyer."

Aztán vannak a pályán történő események.
Legutóbb Hamiltontól futamgyőzelmet vettek el, hogy Massa azon pályán zajló tötymörgését jutalmazzák, és izgalmassá tegyék a vb végkimentelét.

Nem a józan ésszel van itt a probléma, hanem az igazságérzettel.

Szerintem ne ragozzuk. Van ettől sokkal jobb téma is jelenleg.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.28. 19:11:38

Jól van, akkor gondolom hasonló modon örülnétek, ha jövőre mi és a Madrid az UEFA-s helyekért harcolnánk, közben meg az Osasuna rekordokat állítgatna a bajnokságba.
Nem állja meg a példád a helyét. Te azt állítottad, hogy csal a Brawn GP ... A példádba átvetítve ez azt jelentené hogy csalónak kéne nevezni az Osasunaát, lefizette a bírókat meg stb. Nyilván nem örülnék neki,meg általában nem örülok annak ha nem vagyunk bajnokok de veszíteni tudni kell, mivel mindig győzni nem lehet. Csak azért csalónak nevezni valakit mert jobb... hát nem tudom...

Ez a másik kedvencem, hogy az FIA a ferrarit támogatja... csodálatos..
valamilyen alátámasztást kérnék erre. vagy nem is.. csak egyetlen okot, amiért jo az az FIAnak, hogy a ferrari legyen a vb.

a 10-8-6os pontrendszer miért is lépett életbe? Talán mintha azért, hogy Schumacher ne legyen világbajnok már a Hungaroringen...
mind1, nem akarok belefolyni, csak hiányolom az emberekben a józan észre alapozott gondolkodást.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.28. 18:31:01

ozsimiki írta: Kralonak csak picit üzenném, hogy ha annyira nagyon Ferraris lenne az egész FIA,meg a főnökök, akkor nem lépik meg az ekkora méretű szabálymódisításokat :wink: én nem bánom, de akkor már ne az legyen végig,h Brawn két autója alázza a mezőnyt, mert sok minden nem változik akkor, csak az,h egy nímand csapatot nem tudnak befogni,és nem a Ferrarit,vagy mekit.
Csak picit válaszolok: évvégén visszatérhetünk az FIA-Ferrari kapcsolatra.
Meglepne, ha nem lenne vmi belenyúlás idén is, ami megsegítene őket a bajban. Nem szívesen borzolnám az idegeit itt a fórumozóknak. Ahogy elnézem, van ígyis elég baja pár emberkének.
ozsimiki írta: de azt hiszem Kralo Alonsoja se azt hozza,amiben reménykedett év kezdés előtt, persze még csak egy időmérő telt el.
Nem teljesen erre számítottam, de nem ért meglepetés. Igazából csak a Red Bullokat, valamint Rosberget nem vártam elé. Azon sokkal inkább csodálkoznék, ha ez az orrkúp - első szárny kombó maradna egész idényben.

Egyébként Alonso másfél hete mondta, hogy az Albert Parkban nehéz dolguk lesz. Aztán jött 2-3 optimistább nyilatkozat az idényre nézve. Nos a korábbiban igaza volt, remélem a vb esélyeiről sem csak hantázott. :)
gianni
Entrenador del Barça

2009.03.28. 18:12:44

Stelios írta:Jól van, akkor gondolom hasonló modon örülnétek, ha jövőre mi és a Madrid az UEFA-s helyekért harcolnánk, közben meg az Osasuna rekordokat állítgatna a bajnokságba.
Tesó!amiről mi beszélünk az a száguldó CIRKUSZ,ezt ne feledd!
Fernando
Llegenda del Barça

2009.03.28. 18:12:00

Stelios írta:Jól van, akkor gondolom hasonló modon örülnétek, ha jövőre mi és a Madrid az UEFA-s helyekért harcolnánk, közben meg az Osasuna rekordokat állítgatna a bajnokságba.
Csakhogy a Forma 1-ben a tehetség másodlagos... Szerintem rossz példa. (pl. ha sztem tavaly Vettel és Alonso vezeti a Ferrarit, Hamilton nem világbajnok az tuti...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fernando 2009.03.28. 18:12:47-kor.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Stelios
Jugador del Barça

2009.03.28. 18:10:18

Jól van, akkor gondolom hasonló modon örülnétek, ha jövőre mi és a Madrid az UEFA-s helyekért harcolnánk, közben meg az Osasuna rekordokat állítgatna a bajnokságba.
gianni
Entrenador del Barça

2009.03.28. 17:59:16

Én úgy gondolom ez 1 jó év lesz.
Remélem sok futamgyőztessel,változó erővisszonyokkal,mert így igaz ha ilyen dominancia maradna mint ma akkor ugyan olyan lenne ez az év is mint a schumis-ferraris éra,de nem így lesz :)
Hajrá ALONSO!!!
Messiboy19
Jugador d'estrella

2009.03.28. 17:16:55

Ki van fenn az F-1 ligán?
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.28. 16:13:54

Nos az időmérő után (amit most délután néztem meg) kicsit számolgattam.
A Q2 az a periódus amikor nincs üzemanyag taktika, és azt kapjuk ami a csövön kifér. (persze tudjuk a benzinmennyiséget mostmár, ami szerintem nem túl jó, mert elveszi azt az izgalmat, hogy ki mennyi benyával megy, meg a spekulációkat is...)
Szóval:
Összehasonlítanám a tavalyi év legjobbját a Ferrarit, és az elvileg idén most legjobb Brawnt, hogyan is állnak?

Kb 8 tized volt a két csapat között. Lássuk mik alakítják ezt. A KERS Alonso szerint 2-3 tizedet jelent, számoljunk 2-vel, akkor mivel Brawnéknak nincs, ez azt jelenti, hogy 1 mp ha nincs a szerkezet senkinek. Ott van a diffúzor, amit a Red Bull technikai igazgatója fél mp-re értékelt, ha ezt kivonjuk marad még mindig 0,5 mp, anélkül hogy lenne KERS és diffúzor beli különbség. Persze ezek csak saccolások, de így is irtó sok! Felmerülhet azonban a BMW-nek köszönhetően, hogy vagyon a KERS egyáltalán itt Melbourne-ben jelent valami előnyt??? Ugyanis Kubica a Q2-ben is gyorsabb volt csapattársánál. Azt is tudjuk, hogy ezen a pályán a jó irányíthatóság az egyik lgfontosabb, hiszen poros is a pálya, valamint a kanyarokat figyelve, bizony nagyon technikás is.
Ennek ellenére sem hiszem hogy az egyensúly mondjuk fél másodpercet jelenthet, de őszintén szólva ennyire nem értek hozzá.
Lényeg a lényeg, hogy a Brawn diffúzor ide, Kers oda, jobb autót épített, mint az eddigi élmenők!
Mivel én mindig is Honda párti voltam, nagyon is örülök ennek! Hiszen még mindig van kötelék a Hondával, akik támogatják a csapatot! Azért is szurkolok még a BGP-nek, mert hihetetlen nehéz pontról tudtak így is zseniálisan kijönni! Ez pedig nagy tiszteletet érdemel! Lecsalózni őket a legundorítóbb dolog. Szégyellheti magát aki ilyenre gondol...

Persze nem mehetek el szó nélkül Alonso mellett sem, mint kedvenc pilótám mellett. Az ő képességeiben és akaratában nincs hiba, azzal nem foglalkoznék (ahogy Kiminél már mondjuk el lehet gondolkodni viszont...), úgyhogy nézzük a Renaultot. Sajna amilyen ronda olyan lassú is lett, a középmezőny végén baktat a Mekivel egy szinten kb, ami nagyon elszomorít, hiszen ezzel el is úszott a vb cím. Hiába fejleszt híresen jól év közben is a Briatore-féle bagázs, a teszt nullázás miatt lényegében aligha fog komolyan előrelépni akármelyik csapat is. A Ferrari közel van az élmezőnyhöz, ők valószínüleg év közepére odaérhetnek, de sem a Renault sem a Meki nem fog győzelmekért harcolni.

Persze az ember bízik a szerencsében, és a fordulatokban, szóval a remény hal meg utoljára, VAMOS ALONSO!
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Fernando
Llegenda del Barça

2009.03.28. 15:36:57

Végre. Végre nem csak azok nyernek futamot akik alatt Ferrari vagy McLaren van (Raikkönen, Massa, Hamilton). Tavaly elvétve nyert egyet egyet Alonso, Kubica és még páran, de tartósan idén lehet megfigyelni, hogy vajon ki is az igazán nagy versenyző. Talán ez a Brawn előny eltúlzott az elején, és nemis túl reális, de tény, hogy nagyon jó autót raktak össze, és tény azis, hogy Button tehetséges és szerintem több versenyzőnél jobb, mint amennyinél gondolják jónéhányan.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Sanama
Llegenda del Barça

2009.03.28. 15:29:58

ozsimiki írta:...
Az igaz.
Én abban bízok,hogy a Ferrari illetve a Mclaren 3-4futam múlva magára talál,és felveszik a versenyt Buttonékkal .
És még odaérhet Kubica,Rosberg,Webber.És még van Alonso is :)

Szóval,ha magára találnak a csapatok,akkor elg erős 10es mezőny lehet,bár én örülök a Brawn sikerének,mégis csak szebb lenne,egy utolsó-futamos VBcím,mintha már Augusztusban nyerne vki.

Én bízok abban,hogy 3-4futamon belül már azért sokat fog javulni a Merci és a Ferrari,sőt,hogy Alonso is felér.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.28. 15:19:16

Sanama írta:
Szerintem az idei lesz az elmúlt 5év legizgalmasabb éve,a McLaren+Ferrarinak nagyon össze kell szednie magát,hogy odaérjenek akár a dobogóra is,vagy a top6ba.
szerintem az elmúlt két évnél kicsit sem lesz izgalmasabb, már ami a szorosságát illette pontok szempontjából.

+ ha marad ez a dominancia a brawnnak, akkor versenyen is "csak" a dobogóért láthatunk izgalmakat,de azért bízok benne,h versenyen más lesz kicsit a szitu. mivel évközi tesztelések nem igen lehetnek, így nem tudom mikor és hol tudnának 1 másodpercet javulni akár a Ferrarik,akár a mekik.

de azt hiszem Kralo Alonsoja se azt hozza,amiben reménykedett év kezdés előtt, persze még csak egy időmérő telt el.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.28. 15:15:07

Na nem idézek senkit, inkább leírom úgy az egészet szép kereken ahogy én látom:

Ferraris vagyok, de nem megyek a kötélért, mert 3 csapat leleményesebb volt ezúttal (ha ritkán is ,de ezek szerint előfordul) mint a nagyobbak. Furán fest az egész, szokni kell,de ez van. amikor ekkora szabálymódosítások voltak még nem igen tudtam,h mi az f1, akkor is más csapatok domináltak, volt 21év míg a Ferrari sehol sem volt,remélem most csak pár hét,esetleg hónap lesz ilyen. Mekinek viszont kívánom a hasonló folyatást :D

Nem szabálytalanok, a szabályok adtak erre is lehetőséget,de mások erre nem gondoltak, ez van. fel kell dolgozni.

Kralonak csak picit üzenném, hogy ha annyira nagyon Ferraris lenne az egész FIA,meg a főnökök, akkor nem lépik meg az ekkora méretű szabálymódisításokat :wink: én nem bánom, de akkor már ne az legyen végig,h Brawn két autója alázza a mezőnyt, mert sok minden nem változik akkor, csak az,h egy nímand csapatot nem tudnak befogni,és nem a Ferrarit,vagy mekit.

Vettel hatalmas volt, remélem versenyen egyiket beelőzi, és azt is,h ez a retkes 40kilós kers a versenyen többet jelent a Ferrarinak mint az időmérőn. 40kiló azért nem kevés, ennél több hasznot hozhatna.

Kicsit nekem azt kell emészteni,h egy olyan csapat van elől, akik majdnem megszűntek, a Honda meg elég láma,hogy ilyenkor száll ki, másoknak is van válság, nem hiszem,h a hondát jobban hátráltatná mint a többieket, volt ott más is a háttérben.

Button-ak azért nem lesz egyszerű Rubensel, és jó látni,h Massa is simán hozza azt amit Kimi.

Versenyen izgalmakat várok, és nem azt,h az első kettő elhúz (benne van), +h a kers kicsit előnyére lesz a Ferrariknak.
Kép
Válasz küldése