Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Danka00792
Director del Fútbol

2009.03.29. 19:45:38

Enrique írta:Van új szavazás. :)
Én még várnék vele. Egyszerüen nem tudom megmondani, hogy ki a legnagyobb esélyese a VB cimnek. :)
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2009.03.29. 19:31:30

Van új szavazás. :)
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.03.29. 19:05:41

meg kell mondjam, nekem viszont tetszik ez az új Forma-1, sokkal élvezetesebb, akárki akármit mond, jobban lehet előzni, bár ezekkel a büntetésekkel azért nem értek egyet, de pl az utóbbi 2 évben sokszor volt hogy nem érdekelt a futam, mert úgyis Kimi, Hamilton és Massa között dől el....számomra ez unalmas volt, így viszont sokkal jobban tetszik hogy sokan vannak versenyben

ami 4-5 évvel ezelőtt történt arról már ne is beszéljünk, akkor nézni nem sok értelme volt mert mindig Schumacher nyert, semmi verseny nem volt- persze a Schumi drukkereknek jó volt, de nekem mint pártatlannak elég unalmas-
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
manuel
Jugador d'estrella

2009.03.29. 18:38:33

Ez a futam egy tragikomédia volt véleményem szerint.Csatlakozva az előttem szólókhoz itt már tényleg minden a pénzről szól sajnos.A Tragikomédia alatt pedig azt értem hogy eléggé hihetetlen az hogy egykisköltség vetésű csapat képes összerakni egyjobb autót,mint egynagyköltségvetésű!!!! már pedig ez a helyzett egyenlőre.Itt tartunk sajnos,hogy mindenféle milliárdos fazzonok a támogatásukat adják legyen az bármely Forma 1-es csapat,ezeknek minden csak is a pénzről szól.Ezértsem örültem annyira a mai versenynek ellentétben másokkal mint ,,GYULÁM ÉS LACIKA" annak hogy Trulliban,Barichellóban és Buttonban kellett gyönyörködni.Ez már undoritó.Lassan ott fognak tartani mint a fociban a Manchester City.Szánalmassak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.29. 18:20:15

Csak idegesítő, hogy Hamiltonnak kedvez a rohadt nagy mák.
Aztán meg nagy a szája...

Remélem nem szedetik ki a kocsikból ezt a konfúziós bigyót.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
cps46
Entrenador del Barça

2009.03.29. 18:19:31

Nem lett volna rossz ez a verseny, de már olyan szintű marhaságok vannak az F1-ben, hogy az ember haja is égnek áll:
- KERS: vagy legyen mindenkinek vagy senkinek. Állandóan idióta szabályokkal próbálnak egyenlőséget teremteni, erre most kreálnak egy ilyen helyzetet.
- Barrichello torpedózását nem tudom hogy nem lehetett észrevenni.
- Az SC eset szerintem is necces. Kb 5 mp alatt le lehetett vágni, hogy be kell jönnie. Viszont az egész várakozásnak az alapja, hogy az SC-re egy másik hülye szabályra épül, amivel pont azt szívatták volna meg, aki megérdemelten vezetett. Az már csak hab a tortán, hogy Palikék elkezdték Brawnt isteníteni, miközben ezt a szitut egy alsótagozatos is le tudta volna kezelni (főleg fentről jövő segítséggel).

Kubicára meg Vettelre rohadt mérges vagyok. Az egyik lehetett volna türelmesebb, a másik meg rájöhetett volna, hogy esélytelen. Button, Kubica, Vettel sorrend pofásabb lett volna, sőt az még jobb, ha Kubica nyer.

BMW POWER!!! :wink:
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
barca0417
Entrenador del Barça

2009.03.29. 17:36:50

Nehogy már az idióta döntések és szabályok miatt megint Hamilton legyen a hibás. Vettelt nem kellett volna megbüntetni talán,a Trullis dolgot nem tudom mi volt. De a lényeg hogy ne azért hördüljetek föl egy ítélet miatt mert Haminek kedvez, hanem azért mert tényleg rossz volt az az ítélet.
mindig ő van beállítva a bűnbaknak, aki szereti szeresse, aki nem szereti ne szeresse, de ismerje el, mint ahogy mindenki mást is.
Varga Tamás írásában sok igazság van, tényleg nem biztos hogy jó irányba mennek a dolgok, de erről nem tehetnek se a pilóták, sem a csapatok.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.29. 16:49:41

Leomessi14 írta:
G-Jay írta:Na azért nem kell elszállni a büntetések miatt!
Igenis Vettel hibája volt, és erősen befolyásolta hogy a végén ki nyert! Másrészt Trulli egy egyszerű szabályt szegett meg, nem előzünk SC alatt. Mindkettő jogos.
Ha meg Barit is megbüntetik, akkor gyakorlatilag Hamilton második lenne, azért már így is vicc, és azért Rubens inkább rajtbaleset volt, az nem olyan egyértelmű.
Persze, büntessenek meg mindenkit, aztán Hami megnyerte. Na már így is röhögök, hát még úgy...
Ha a difuzorok miatt megbuntetnek mindenkit akkor Hami elso lesz :)
most már nagyon remélem,h hagyják így ahogy van. megvizsgálták. nem találták szabálytalannak, ne kavarjanak már. még ebből is hami jönne ki jól :?

bár így is elég jól kijött, kb 10.helyre lett volna elég a srác,ha Rubens koma nem bénázik annyit,na meg a gépek végigmennek.

Én jelenleg csak azt fogom nézni,h a kedvenceim (Ferrarik),vagy akiket csak simán bírok (Vettel,Kubica,de még Trulli is,és Buttonnal sincs gond) legyenek Hamilton előtt, főleg a Ferrari ,mert ők képesek lesznek olyan tempóban javulni mint majd a Meki. ez a +6pont már most Hamiltonnak kicsit bosszantó és sok, egy olyan verseny után, ahol köze nem lett volna a dobogóhoz. sebaj, malájban kell legalább egy 4. hely,másiktól meg 5.,6. jó esetben talán vhogy dobogó alsó foka.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.03.29. 15:55:30

G-Jay írta:Na azért nem kell elszállni a büntetések miatt!
Igenis Vettel hibája volt, és erősen befolyásolta hogy a végén ki nyert! Másrészt Trulli egy egyszerű szabályt szegett meg, nem előzünk SC alatt. Mindkettő jogos.
Ha meg Barit is megbüntetik, akkor gyakorlatilag Hamilton második lenne, azért már így is vicc, és azért Rubens inkább rajtbaleset volt, az nem olyan egyértelmű.
Persze, büntessenek meg mindenkit, aztán Hami megnyerte. Na már így is röhögök, hát még úgy...
Ha a difuzorok miatt megbuntetnek mindenkit akkor Hami elso lesz :)
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.03.29. 15:23:38

Aki kabarét és nevetséges dolgokat akar látni, ő csak nézze ezt a Forma1-nek nevezett valamit.
Anno nem ezért szerettem meg, hanem Prostért, Sennáért, Mansellért, Häkkinenért, Piquet-ért, Schumacherért és a többiekért. Akkor még pilóták kellettek a győzelemhez, ma meg szabályok és zöldasztal. Persze, akkoris voltak turpisságok, meg ilyesmik, de nem ilyen mennyiségben. Vége van egy versenynek, aztán pezsgő-ünnep meg minden, majd 3 óra múlva mindent felűlírnak okos emberkék a zöldasztal mellett ücsörögve.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a szabályok egy szenilis vénember kénye-kedve szerint váltakoznak. Az egész egy röhejes valami. Én nem kérek belőle. Inkább nézek curlinget, még az is ezerszer érdekesebb és élvezetesebb, mint ez. Meg a szabályok is egyértelműbbek.

Volt egyszer egy Forma-1... :roll:
Kép
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.29. 15:10:04

Na azért nem kell elszállni a büntetések miatt!
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.03.29. 14:51:46

De akkor minek verseny, ha ők akarják felülről irányítani a szenzációt? Nem értem, hihetetlen...

Komolyan, akkor csinálják azt, hogy kihirdetik az időmérő edzés végeredményét, majd bemondják a verseny végeredményét, illetve hogy ki miért végzett ott, ahol... És akkor nem kellene másfél óra hercehurca...

Minek felülről beleavatkozni? Annyira egyértelmű volt, hogy Vettel nem Kubicára ment, csak érezte, hogy nem tud elmenni mellette a lengyel, és ezáltal megpróbálta fogni a 3. helyét! A Rubenses esetet meg nem láttam...

Érthetetlen, miért próbálják mindenáron felülről irányítani ezt a sportágat...
.
barca99
Llegenda del Barça

2009.03.29. 14:44:20

Azért az se semmi, hogy Vettlet megbüntették. És akkor hol van Barrichello, aki az elején a balesetet okozta? Szerintem őt is meg lehetne büntetni. Plusz az a másfél körös várakozás, amíg kijött az SC... ezek azért tényleg olyan döntések voltak, amik segítették a Brawn-GP-t. De hát kell a szenzáció, na.
socio66

2009.03.29. 14:27:41

barca99 írta:Miért kapta? Megint a flexibilis szárnyak?

Annyira éreztem, hogy Trullit megbüntetik, és Hamilton lesz a 3. :lol:
http://www.nemzetisport.hu/formula1/for ... 28614.html?
Ez mondjuk jogosnak tűnik..
barca99
Llegenda del Barça

2009.03.29. 14:25:13

Miért kapta? Megint a flexibilis szárnyak?

Annyira éreztem, hogy Trullit megbüntetik, és Hamilton lesz a 3. :lol:
socio66

2009.03.29. 14:12:04

Trulli büntetést kapott,úgyhogy Hami dobogós lett. 8)
Utálom ezeket a verseny utáni sorrendváltozásokat,de ez most jól jött.
Danka00792
Director del Fútbol

2009.03.29. 12:13:59

Nagy verseny volt. Érdemes volt megnézni. Bár elég fura, hogy a Ferrari sehol sem volt, a Brawn GP pedig kitöltötte a dobogo nagy részét, de szerencsére jó futam volt.
Plusz öröm, hogy Alonso legalább (Már ennek is örülni kell a mai után) pontszerzö helyen volt, és remélem hogy a kövi futamokra feljavul a Rönó, mert ezzel a kocsival Fernandonak a pontszerzö helyekért kell küzdenie, nemhogy a VB cimért.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.29. 12:00:57

Nem elég, h a Ferrari elég gyenge, erre még el is taktikázták rendesen, főleg Massánál, és ez az utóbbi években nem az első ilyen volt már. Igen, ez a Ferrari már nem ugyanaz, mint a nagy 3-s alatt volt. Mondjuk ez most nem számitott, mert igy is kiesett mind2 pilóta. Csak reménykedni tudok a jobb folytatásba.
Massának nem nagyon ment soha Melbourneben,tavaly kiesett, tavalyelőtt meg meghibásodott a gép az időmérőn így utolsó helyről kellett induljon, bár végül 6ik lett. 2006ban meg szintén kiesett. Szóval felejtős ez a 4 év neki,itt, ausztrál földön :)

szerk: közben Trullit megbüntették, mert miután kicsúszott a pályáról, Hamilton elé került, de visszavette a pozicióját, de sárga zászlónál nem lett volna szabad. +25 másodperc büntetés, vagyis Trulli utolsó lett.

szerk2: Nah, ez tényleg mindennek a teteje. Vettelt megbüntették 10 rajthellyel Malajziába mert nekiment Kubicának. Szerintem mindketten hibásak voltak, de legyen. VIszont ennek fényében Barichello is legalább ugyanilyen büntetést kellett volna kapjon a manőverei miatt. Ha ilyen kivételezéseet fognak csinálni a Brawn GPvel mert most hirtelen ők lettek a sztárok, eléggé fel fogják kavarni az emberek lelkiállapotát. Vettel védte a pocizióját belső íven Barichello meg ráadásul hátulról jött és úgy lökte meg Webbert...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mindorokke_barca 2009.03.29. 12:37:22-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.29. 11:48:19

Nem elég, h a Ferrari elég gyenge, erre még el is taktikázták rendesen, főleg Massánál, és ez az utóbbi években nem az első ilyen volt már. Igen, ez a Ferrari már nem ugyanaz, mint a nagy 3-s alatt volt. Mondjuk ez most nem számitott, mert igy is kiesett mind2 pilóta. Csak reménykedni tudok a jobb folytatásba.
Véleményem szerint még 1-2 futamik hasonlók lesznek az erőviszonyok, de aztán a nagyok fokozatosan föl fognak jönni.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.29. 11:48:13

Látom spekulálni te is szeretsz, ha nem a csapatod veri a mezőnyt.
Nem amiatt bosszant a dolog, mert Massáék 1 ! hellyel előrébb kerültek volna, hanem az a szándékos tökölés.. Én még safety cart ilyen későn bejönni nem láttam mióta f1et nézek. 2 perc biztosan eltelt.(Button a kör felénél járt és ment még 1 kört) Pedig nyilvánvaló volt, hogy be kell jönnie. Érdekes, a második esetnél szinte azonnal a pályán volt... Szeretik manipulálni az eredményeket, de nem részrehajlóak egyik csapat felé sem. Mindig aszerint cselekszenek ahogyan a helyzet megkívánja. Emlékeztek 2006-ra amikor Alonsót megbüntették a Hungaroringen a szabadedzés miatt, úgy, hogy 1 másodpercet hozzáadnak az idejéhez az időmérőn. Később Schumachert is megbüntették ugyanerre, csak azért, hogy ne legyen Alonsóhoz képest helyzeti előnyben. Szeretnek belemászni az események alakulásába, hogy fokozzák az izgalmakat. Jelen esetben, azt szerették volna, mint sokan mások, hogy Brawnék nyerjenek, mert hogy ez mekkora szenzáció. Én is szivből örülni és gratulálni tudok nekik mert nem mindennapi amit véghezvittek. Ettől függetlenül nem tudok elszakadni attól a meggyőződéstől, hogy szándékosan hívták be későn a safety cart. Még Palikéknak is feltűnt és az már nagy szó.
barca99
Llegenda del Barça

2009.03.29. 11:43:32

Én marhára élveztem ezt a futamot. :D Bár az első megint sima rajt-cél-győzelmet aratott, de ha Kubica nem esik ki, még verseny is lehetett volna a végén. Mondjuk nem tudom ezzel a szerencsétlen lágy keverékkel mi a célja a Bridgestone-nak, 3-4 kör van benne, de amúgy csak szenved vele mindenki. Szerintem így elég értelmetlen. :roll:

A Kers meg olyan, mint valamelyik NFS-ben a nitro. Ott lehetett vele ilyet gyorsulni. :) Király kis szerkezet.

Hálistennek csak egy hét van a maláj GP-ig, bár szerintem kb. ezt fogjuk látni, mint itt is. A dupla diffisek (Brawn-Mercivel az élen) a mezőny előtt lesznek.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.29. 11:09:28

mindorokke_barca írta:Nem szeretek olyan emberrel beszélgetni aki kettős mércével közelíti meg a dolgokat.
Én sem. Az összehasonlítási alap Alonso esete lehetett volna.
mindorokke_barca írta:Az meg egyenesen nevetséges volt, hogy direkt megvárták az első safetycarnál amíg Button kimegy a boxba.... Ez nagyon idegesített.
Ha egyből kijön az SC, Button akkor is felér a boxba. A szabáy változott.
Látom spekulálni te is szeretsz, ha nem a csapatod veri a mezőnyt.

Jó futam volt. Alonso és a Renaultja miatt csalódott vagyok. :( Látni, hogy nagyon együtt van a mezőny. Sok győztes lehet idén! A KERS fejlődni fog, én nagyszerű ötletnek tartom. A diffúzorok és sok egyéb dolog kopizva lesz.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.29. 11:03:52

Sanama írta: Viszont,mi lesz ha a Brawn meg a Toyota is beszereli? :)
Lesz +40kg, azaz -40 balansz, ami már valami, az meg már nem semmi!
Majd akkor rakják be amikor már kondenzátorban tárolódik az energia, és kb negyed annyi lesz a súlya...

Verseny:
Felemásak az érzések bennem most. Örülök a dobogósaknak, kivéve Rubens-t aki láthatóan nem tud vezetni ha van mellette valaki, akárcsak tavaly Kúlthárd, ő is neki ment mindennek, most Bari is...Szívesebben nézném az ifjú Sennát abban a kocsiban...
Ami miatt nagyon rossz volt ez a futam, hogy kiderült, a Renault még a Mekinél is lassabb, sőt még a Toro Rosso is felvette simán a tempót velük, gyakorlatilag egyedül a FI volt lassabb...
Piké hozta a szokásost, kiesett ahogy kell, Alonso meg láthatóan hiába akart agresszív lenni, nem ment a gép! Azért az tetszett amikor kiszólt Glock, hogy Alo nyomogatja a KERS-et, és ezért nem tudja megelőzni :lol:
Hatalamasat csalódtam a Rönóban, remélem hogy csak az volt a baj hogy nem fekszik a pálya a kocsinak, és legközelebb Malajziában önerőből lesz meg a pontszerzés, nem pedig mert kiesik mindenki.
Sajnos láthatóan esélytelen Alonso a VB címre.
Amekkorát viszont Buttonnal fordult az élet, az mindenkinek adhat egy nagy lökést, hogy soha nem lehet feladni!

Külön kiemelném a Red Bull-t, akik dupla diffúzor nélkül is pengék, vagyis hát Vettel az vele...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Sanama
Llegenda del Barça

2009.03.29. 10:30:23

Nekem nagyon tetszett a futam!
Button nagyon megérdemelte a győzelmet,Vettelt és Kubicat sajnáltam,mivel ők 2en azok akik mindenkinek szimpatikusak a mezőnyből,és ők sem futottak gyenge versenyt. Kubica elkapkodta szerintem,10mp-t várhatott volna a következő kanyarig.

A Ferrarik megint megoldották maguknak,Hamilton szerencsésen ugyan,de nagyot ment,és 4.nek behozta a Mercit. Nem hiába volt ő VB.

Ez meg,hogy az SC direkt jött később,h Button cserélhessen kereket,nevetséges :)

KERS:
A Mercinél nagyon jól működik. Hamilton benyomta és 2-3mp alatt úgy megérkezett a Toyota mögé,hogy csak néztem. :shock:
Viszont,mi lesz ha a Brawn meg a Toyota is beszereli? :)

A BrawnGP megérdemelten hozta az 1. futamot,nekem nagyon tetszik,hogy VÉGRE újra autóverseny van,előzések harcok.
Nagyon jót tett az F1nek az új autó és a válság is.
Ha minden futam hasonló lesz,akkor szerintem nagyon élvezetes lesz az évad. :wink:
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.29. 10:22:29

az nagyon brutális volt amikor Hamilton belőtte a kerst a toyota mögött, szemmel láthatóan rohadtul begyorsult a szélárnyékban. Nagyon sajnáltam Vettelt és Kubicát is bár nem értem Kubica miért kapkodott. simán nyerte volna a futamot. Én ezt a szuperlágy gumit kihajítanám a kukába, bár tény hogy behozott egy +izgalmi faktort.
Válasz küldése