Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Nyilván nem garancia semmire, de azok a nagyobb csapatok akik valami miatt (kemény sorsolás, sérüléshullám, formaingadozás stb.) nem jutottak be a top 8-ba, a 9-12/13. helyet nagy eséllyel elfoglalják és akkor azért nem jönnek olyan veretes ellenfelek, akiket főleg visszavágóval ne lépnének le. Legalábbis nagyon pechesnek kell lenni, hogy erős csapatot kapjanak.Peter írta: ↑2024.10.04. 00:59:52
Rossz forma avagy jó forma előre kiszámíthatatlan, ahogyan több meccsen több ellenféllel szemben változó pályaválasztói joggal nagyobb a kiszámíthatatlanság valószínűsége is.
A "nagyok" vélhetően nagyobb eséllyel 8 meccs után a 9-24-be odaérnek, de az még önmagában semmire sem garancia a következő 2 meccsükre nézve, amikor is eldől, hogy kiesnek vagy sem.
Rajtunk, elsősorban saját magunk segíthetünk, ahogy mindenki más is saját magán.LG írta: ↑2024.10.03. 21:40:29Tartom, amit írtam, hogy nehezebb KIESNI. A régi rendszerben 50, itt csak 25 százalék esik ki egyenes ágon. Viszont nehezebb továbbjutni is egyenes ágon, régen 50, most csak 25 százalék. Rossz formában lévő nagy csapatokon segít ez a rendszer, hiszen a 24 valószínűleg úgyis odérnek, és mire rájátszást játszanak, javulhatnak. Rajtunk nem segít, mert vékony kerettel nekünk a minnél kevesebb meccs a jobb.
Tartom, amit írtam, hogy nehezebb KIESNI. A régi rendszerben 50, itt csak 25 százalék esik ki egyenes ágon. Viszont nehezebb továbbjutni is egyenes ágon, régen 50, most csak 25 százalék. Rossz formában lévő nagy csapatokon segít ez a rendszer, hiszen a 24 valószínűleg úgyis odérnek, és mire rájátszást játszanak, javulhatnak. Rajtunk nem segít, mert vékony kerettel nekünk a minnél kevesebb meccs a jobb.Peter írta: ↑2024.10.03. 17:43:09Ezért mondtam a neked a korábbiakban, hogy ez a kiírás izgalmasabbnak ígérkezik.LG írta: ↑2024.10.03. 16:35:57Az idei szezon tanulsága eddig az, hogy csak néhány töltelékcsapat van, akik tényleg pofozózsákok csupán, a többségre azonban oda kell figyelni. A középmezőny nagy és erős, minden pontért mennek, mint a mérgezett egér, és ezzel egy jobb napot kifogva meglephetik a nagyokat is, akik még nincsenek a toppon. .
Hogy milyen lesz, majd kiderül, de a gondolata és logikája ennek a formának nem nevezhető unalmasnak akkor sem, ha lehet benne számunkra érdektelen párosítás is
Nincs lazsa, nincs félváll, nincs félgőz és ezek csak jók.
Szer.: na ezt BL topicba szántam ott válaszoltam LG-re....érdekes, vagy valamit nagyon benéztem...![]()
Nem túl szerencsés számunkra, hogy a nagy csapatok pontotkat veszítenek Real, Bayern, City. A Monaco elleni vereség még fájni fog, főleg ha ezen múlik a legjobb nyolc közé kerülni, ha viszont nem akkor nincs baj. Sajnos a Bayern elleni meccsen még nem, vagyis októberben még nem leszünk jók. De novembertől, ha a sérültek felveszik a ritmust nem lesz gond. Sokat fog érni az a két-három friss ember meccsenként.gránit írta: ↑2024.10.03. 14:31:08Még a Monaco elleni meccsen is, amin alárendelt szerepet játszottunk, simán benne volt idegenben egy döntetlen, ha a pálya számunkra legkritikusabb pontján van egy játékosunk, aki a második gól előtt elfejeli a labdát. Az Osasuna elleni meccsen is, ami nagyon nem a mi meccsünk volt, benne volt a döntetlen, ha a legkritikusabb ponton van egy játékosunk, aki kétszer becsúszik, odalép, szerel, a második és negyedik bekapott gól előtt.
Azt gondolom, hogy a töltelékmeccseken nyújtott teljesítményünket rendre túlbecsüljük, a csapat potenciálját pedig alábecsüljük. A csapat idén ott volt a negyeddöntőben. Néhány igazolás hiányzik, ha télen érkezik egy vkp, szerintem van keresnivalónk.
A tabellát még felesleges nézni, össze-vissza fog még változni.
A többivel is teljesen egyetértek. Ezt azért emelem ki, mert ez különösen fontos. Nagyon várom már a Bayern és a Dortmund elleni meccseket. A mostani kiírásban ezeket a visszajelzéseket már az őszi szezonban megkapjuk. Az előző kiírásban derült égből jöttek tavasszal a villámcsapások. A mostani felhozatallal is két oda-vissza győzelem két töltelékcsapat ellen, és máris megvan a továbbjutás, a Monaco ellen otthon a csoportelsőségért játszottunk volna. Most azért tisztábban fogjuk látni decemberben, hogy hol is tartunk, és ez a vezetőséget is motiválhatja a téli változásokra.
Mi itt a fórumon bármit megfordíthatunk, de a pályán történteket sajnos nem tudjuk megfordítani, ahogyan befolyásolni sem.
Teljesen ugyanaz a lényege ennek, mint az előzőnek volt. Több a csapat kicsit, de még így is van, hogy egy topcsapat 5 gyengét kap, a másik meg 3-at, ráadásul nekünk a plusz két meccs még annyira sem hiányzott, mint a legtöbb csapatnak. De nem is az a baj, jelenleg a liga rendszerű sem feküdne, mert egyszerűen nincs keretünk több versenysorozatra, és mindenhol bőven irreális elvárásoknak akarunk megfelelni, a sajtóban mindenki elit topcsapatnak emleget minket a nevünk miatt.
A szmájli alapján azt gondolnám, hogy viccnek szántad, pedig nem az. Neuer már messze nincs azon a szinten, mint néhány éve, és igen, én pl. a jelenlegi Bayern legsebezhetőbb pontjának érzem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 15:24:46
Ha így nézzük, ott van Neuer. A Real elleni hibája után tegnap is hibázott. Lehet, hogy rendszerszintű problémája a Bayernnek
Ha a Bayern is notóriusan eladja a labdát a védekező harmadában a BL-ben, majd felesleges szabálytalanságokat követnek el, akkor abszolút.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 15:24:46Ha így nézzük, ott van Neuer. A Real elleni hibája után tegnap is hibázott. Lehet, hogy rendszerszintű problémája a Bayernnek
Valaki szóljon már Flicknek, hogy használjuk ki.
Ha így nézzük, ott van Neuer. A Real elleni hibája után tegnap is hibázott. Lehet, hogy rendszerszintű problémája a Bayernnekgránit írta: ↑2024.10.03. 15:11:49A büntető felhozása a Monaco ellen nagyon is felmentés. A saját hülyeségünkből adódott, a saját hibánkból. Nem lehet a meccset enélkül értékelni. Két egymást követő BL-meccsen is előfordult, hogy nem engedtük el a támadót, inkább lejátszottuk a meccset emberhátrányban. Ez a csapat szerves hiányosságai közé tartozik.
Akkor fordítsuk meg a dolgot. Mondjuk a Monaco Barcelonában feláll közel B csapatával, mi sérültek nélkül játszunk 80-90 percet emberelőnyben és 2:1-re győzünk. Nem az folyna itt a csapból is, hogy milyen gyengék vagyunk, a rájátszásba sem fogunk bejutni, mert még így is csak szűkösen tudtuk megverni őket? Szerintem több mint biztos. Ezek általában fordítva szoktak menni. Ha mondjuk az Osasuna áll fel idegnben B-csapattal és megverjük őket, akkor az nem jelent semmit, sőt jobban el kellett volna verni. Ha úgy jutunk tovább mondjuk az Inter ellen hogy nem adtak meg nekik egy tizenegyest meg egy szabályos gólt, akkor az megy, hogy csak szerencsénk volt és lehetne még sorolni.
Nálunk pont a 24-30 éves korosztály hiányzik. Jelen helyzetünkben toljuk ki, 22-32-ig.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 14:47:03Na, ez az amit meg akartam alapjában véve fogalmazni én is.A mélység és az ideális összetétel óriási tényezők, nem 11 embertől, és nem 17 évesektől várják el, hogy majd állják a rohamokat meg a terhelést. Évi 10 meccsel sérültek nélkül a kezdőnkkel top10 a keretünk, de ez a gyakorlatban több szempontból egy semmi, bármikor választanám dupla terhelésre a Monaco, Dortmund, Atalanta keretét a miénk felett európai szinten legalábbis, mert a spanyolok 80%-át ütjük erőből hazai mezőnyben. Ráadásul azért a Masiáról felkerült emberek (mínusz Yamal) mind ügyeskék, aranyosak, jók, de nem akkor, ha nagy, erős, lendületes játékosok jönnek rájuk, nem tudják általában erőben, sebességben felvenni velük a versenyt. Szomorú, hogy pont azt a két játékost elküldtük az elmúlt években, akik fizikumban, sebességben is európai szintű focisták voltak a Masiáról, és azóta is jók máshol. Amúgy nem lenne baj 1-2 ilyen ügyes, de nem fizikális játékossal, csak kéne melléjük más is, nem belőlük kéne állnia egész csapatrészeknek. Pedri is hiába remekel abban, amit tud, ez így nem elég. És amíg ledominálunk egy csapatot, mindegy, de Monacókat, meg Dortmundokat már nem tudunk ledominálni. És akkor kijön, hogy a keretünk valójában mennyit ér.
Ilyan Atleticók meg Portók remek példák, az elmúlt években rendre jobban szerepeltek nemzetközileg mint mi, pedig a legjobb játékosaik nem olyan jók, mint a mieink, egyáltalán nem. De ott megvan mindenhová normális számú, korú játékos. Erősebb volt a keretük, mint a miénk. Ami azóta még csak romlott.
Igen, ezt az NBA-ben, NHL-ben megtanultam, hogy ilyenkor a tabellát nem nézzük, mert csak hülyeségeket beszélnénk. Azt viszont nem árt tudni, hogy a 8-ba kerülni nehezebb lesz, mint korábban a csoportelsőséget megszerezni. 8/36 neccesebb, mint 1/4. Ha kiszorulunk a 8-ból, akkor ha meg is nyerjük a párharcot a 16-ba, a 8-ból kapunk ellenfelet... Valahogy be kell préselnünk magunkat.Peter írta: ↑2024.10.03. 14:48:04Ez így is van, bár a negyedénél járunk már....![]()
Az azért látszik, hogy keresztül-kasul eredmények bőven benne vannak, amik a zavarosban való halászást lehetővé tehetik. Ez az első nyolcra gyakorolhat hatást, mert a rájátszásban azt gondolom, hogy a papírforma inkább valószinű.
Szóval, ha lehet valahol érdekesség, az az első nyolc között várhatóbb.
Ez így is van, bár a negyedénél járunk már....
Na, ez az amit meg akartam alapjában véve fogalmazni én is.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 14:32:09Szerintem hosszabb távon lehet többre mennek az ellenfelek kevésbé minőségi, de teljes kerettel, jó életkorú játékosokkal, mint mi a jobb képességű játékosokkal ilyen terhelés mellett.
Ez régen is így volt ám, csak azért nem tudod a nevüket, mert abbahagyták. Minden sportban vannak olyanok, akiknek a sérülése akadályozta meg, hogy befussa azt a karriert, amit lehetett volna.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 14:32:09Persze majd felépülnek néhányan, lehet sokan pedig kidőlnek, lehet a karrierjüket veszélyeztetve ilyen fiatalon, széthajtva.
Sajnos elég gyakori, hogy éppen ilyen csapatok ellen nem tudunk mit kezdeni a pályán, ne adj isten felmossák velünk a padlót alkalomadtán....
A Benficát azért ne állítsuk már be vrelünk egy szinten lévő csapatnak. Ha az Atma elleni meccsből indulunk ki, ugyanúgy kiindulhatunk a Red Star Beelgrád elleniből is. Valamivel jobbak a Young Boysnál talán, és mégis szoros meccset játszottak velük. Az utóbbi két évben is nagyon sokat gyengültek. Elment Joao Neves, Leonardo, David Neres, Goncalo Ramos, Grimaldo. Egyszóval akik a BL-be vitték őket. (Az azelőttihez képest Darwin Nunezel pedig neis hasonlítsuk össze)Pótolni pedig távolról sem tudták őket. Nem véletlenül vannak a bajnokságban is ott ahol. Nem hiszem, hogy van egyáltalán olyan játékosuk aki a mi kezdőnkbe beférne.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 11:35:27Brest-Zvezdától nem félek, az 9 pont a YB győzelemmel együtt, hacsak nem történik valami nagyon váratlan dolog. De állítom, hogy a többi csapatnak komplexebb, mélyebb a kerete, mint a miénk. Ha az egész év arról szólnak, hogy lejátszunk 8-16 BL meccset, akkor azt mondom, a miénk minőségibb, de így heti kettőben nem az. Az Atalanta mindig le van maradva a bajnokságban, mert nem kiegyensúlyozottak, de 1-1 meccsen Európa legjobbjait is röhögve tudják elverni, mégiscsak EL címvédők, nem épp gyenge csapatokat búcsúztatva, és ugyanazon a szinten vannak most is. Dortmund BL-döntős, idén is nagyot mennek, Benfica meg jellemzően egyenes kieséses csapat. Mind jobb eredményeket értek el az elmúlt években nemzetközi téren, mint mi, még erősebb kerettel.Troym írta: ↑2024.10.03. 11:27:24
Ne bohóckodjunk már.
Persze, hogy vannak nagyon gyenge játékosaink, csapatrészeink, de a Brest 13 a francia bajnokságban 6 meccsen 6 ponttal, az Atalanta 12. 6 meccsen 7 pont Olaszországban, ott van még a Zvezda, Benfica. Plusz folyamatosan épülnek fel, akár sérülnek meg játékosok. És nem említem, hogy senki nem akadályoz, hogy akár a német csapatok ellen szerezzünk pontot, pontokat.
Ne kezdjük már temetni magunkat! Tovább KELL jutni.
Remélem, hogy a két kiscsapatot megütjük, legalább az egyiket nem is kevéssel (Zvezdát) az 9 pont, elég lehet a top24-hez. Akkor lehetne nagyobb bátorsággal nekimenni ezeknek a velünk kb egyszintű csapatoknak, és remélem, Flick elhiteti majd az emberekkel, hogy képesek vagyunk ilyet megnyerni még foghíjasan is. Ez is pokoli nehéz része az egyenletnek, a kereten túl.
Én leginkább úgy érzem ezzel a csapattal kapcsolatban, hogy a védekezés miatt van egy bizonyos határ. És ez nálunk nem valami átmenetes jelenleg. Ha a határon belül vagyunk, és nem helyeznek ránk nagy nyomást, nemhogy a győzelem valószínű, de még az is, hogy 4-5-öt vágunk. Ha viszont nem, akkor azonnal átbillenünk a vereség felé, mert nem tudunk kijönni a szorításokból, és nem tudjuk kihasználni az amúgy elgé erős támadóalakzatunkat.
Nem tudom, hol van jelenleg ez a határ, mert a Monaco meccs ebben a formában azért nem volt túl mérvadó.
Ez a határ éppen középre, azaz a középpályára esik.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 11:35:27Ha a határon belül vagyunk, és nem helyeznek ránk nagy nyomást, nemhogy a győzelem valószínű, de még az is, hogy 4-5-öt vágunk. Ha viszont nem, akkor azonnal átbillenünk a vereség felé, mert nem tudunk kijönni a szorításokból, és nem tudjuk kihasználni az amúgy elgé erős támadóalakzatunkat.