Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azzal egyetértek, hogy a papírforma és a kevésbé meglepő eredmény egy német győzelem lenne, legfeljebb egy-két csapatot tudok mondani, aki ellen nem esélyesebbként mennének fel a pályára, akár idegenben is, de abban azért nem vagyok biztos, hogy ez a csapat annyira megzuhanna. A tavalyira ez mindenképpen jellemző volt, de idén a Monaco elleni vereség után három nappal már egy ötöst gurítottunk idegenben a Villarrealnak lehengerlő játékkal, az Osasuna után három meccsen 13:1-es gólarányt hoztunk úgy, hogy a második félidőben már pihentetni lehetett.Barcaman1993 írta: ↑2024.10.22. 10:31:39Szerintem nem kérdés, hogy ez Bayern jobb csapat nálunk. Igazából az lesz az érdekes, hogy ezt a különbséget egyéni villanásokkal tudjuk-e kompenzálni? Ha igen, akkor lehet esélyünk, de nyilván a papírforma itt a vendég siker lenne. A Real ellen jobbnak látom az esélyeinket, csak a probléma, hogy velük meg pont ez a meccs után játszunk. Fordított sorrendben jobb lenne. Sajnos ez a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy egy rossz eredménnyel képes maga alá zuhanni, akár jó játék esetén is. Persze nyilván reméljük a legjobbakat, az a dolgunk.![]()
Mondjuk szerintem "ez" a csapat (értsd: Flick csapata) ezt még speciel nem bizonyította. Eddig mindkét vereségre nagy arányú győzelemmel reagáltunk (Monaco után 5-1 a Villarreal ellen és az Osasuna után 5-0 a Young Boys ellen). Szerintem ez lehet a különbség idén, hogy nem azt látják a játékosok, hogy partvonalon ugrál bakkecske módon az edző ha nem megy (ha épp ott van és nem állíttatta ki magát), hanem nyugodtan kezeli a necces szituációkat is. Szóval alleszusammen sztem ha a Bayern ellen megégünk, az a Clasicora különösebb hatással nem lesz, de ha lesz, akkor maximum pozitívan. Én csak annyit kérek, hogy ne sérüljön meg senki, minden más eredmény még bőven javítható.Barcaman1993 írta: ↑2024.10.22. 10:31:39Sajnos ez a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy egy rossz eredménnyel képes maga alá zuhanni, akár jó játék esetén is.
Ez a meccs most lesz, ez nem kívánságműsor. Sérültek mindíg voltak, vannak, lesznek, de az aktuális ellenfeleknél sincs ez másként.
Csak ebből semmit se fogsz látni, Stegen, Araujo sérült, Gavi, Olmo, Frenkie, most jött vissza nem tudnak hozzátenni, Fati egészséges, de belőle bármi lehet, így hirtelen ez egy fél csapat, és a mi rövid kispadunkkal főleg meg fogjuk érezni. Nekem egy null-null tökéletes eredmény lenne, a világ legélvezhetetlenebb játékával is. Amúgy a jövőt egyre fényesebben látom, nagyon sok játékosban hiszek, de nem szerdán fog ez előjönniPeter írta: ↑2024.10.21. 16:46:23Furcsa helyzet ez a mostani és talán éppen ezért számomra a meccs képe érdekesebb lesz, mint maga az eredmény.
Ha nem is élet vagy halál meccs jön, de a Bayern lesz az ellenfél a BL himnusz után.
Érdekes lesz látni, hol is állunk a lépésről lépésre fejlődés közepette.
Szerintem pont rosszkor jön ez a meccs. Azért a Bayern megkockáztatom a City mellett jelenleg a legerősebb csapat, de az, hogy top 3 szerintem vitán vetül áll. Plusz egy nappal korábban is játszottak, de ami a legfontosabb, hogy hétvégén a bajnokság legnehezebb meccse vár még ránk.LG írta: ↑2024.10.21. 14:49:38Azt túlzásnak tartom, hogy jókor jön ez a meccs, a Klasszikus előtt közvetlenül szerintem senki sem akar egy ilyen rangadót lenyomni. Okés, a Realnak sem lesz könnyű meccse, de nehogy az legyen, hogy mi megzuhanjuk egy vereségtől, a Real pedig önbizalmat kovácsoljon a Dortmund legyőzéséből. Jobban örültem volna, ha lenyomjuk először a Klasszikust, aztán jönnek ezek a BL-rangadók.
Az a baj ebbe a nagyon jó kezdőbe még mindig nem lesz egy vagy kettő jó védekező középpályás.Kovbal88 írta: ↑2024.10.21. 12:58:18Ez egy nagyon jó erőfelmérő lesz, viszonylag jókor jön a meccs, többen tudtak pihenni a válogatott meccs miatt.
ÚGY néz ki egy egész jó kis kezdőt ki lehet állítani.
és még cserepadon is lehet pár ember.
Nagyon várom a mérkőzést remélem nem lesz megint egy óriási csalódás
Ez egy nagyon jó erőfelmérő lesz, viszonylag jókor jön a meccs, többen tudtak pihenni a válogatott meccs miatt.bunga írta: ↑2024.10.21. 11:51:18Kétségtelen, hogy idegenben is a Bayern az esélyes. De ez Flick meccse lesz igazában. A Bayernről mindent tudnia kell. Nomeg a saját keretéről is. Tőle függ az összeállítás és a taktika és ezeken meccs közben is igazíthat. Miért ne produkálhatna egy jó kis meglepetést? De ha ez netán nem sikerülne, akkor se az edző fejét kellene követelni.
Nyilván nem garancia semmire, de azok a nagyobb csapatok akik valami miatt (kemény sorsolás, sérüléshullám, formaingadozás stb.) nem jutottak be a top 8-ba, a 9-12/13. helyet nagy eséllyel elfoglalják és akkor azért nem jönnek olyan veretes ellenfelek, akiket főleg visszavágóval ne lépnének le. Legalábbis nagyon pechesnek kell lenni, hogy erős csapatot kapjanak.Peter írta: ↑2024.10.04. 00:59:52
Rossz forma avagy jó forma előre kiszámíthatatlan, ahogyan több meccsen több ellenféllel szemben változó pályaválasztói joggal nagyobb a kiszámíthatatlanság valószínűsége is.
A "nagyok" vélhetően nagyobb eséllyel 8 meccs után a 9-24-be odaérnek, de az még önmagában semmire sem garancia a következő 2 meccsükre nézve, amikor is eldől, hogy kiesnek vagy sem.
Rajtunk, elsősorban saját magunk segíthetünk, ahogy mindenki más is saját magán.LG írta: ↑2024.10.03. 21:40:29Tartom, amit írtam, hogy nehezebb KIESNI. A régi rendszerben 50, itt csak 25 százalék esik ki egyenes ágon. Viszont nehezebb továbbjutni is egyenes ágon, régen 50, most csak 25 százalék. Rossz formában lévő nagy csapatokon segít ez a rendszer, hiszen a 24 valószínűleg úgyis odérnek, és mire rájátszást játszanak, javulhatnak. Rajtunk nem segít, mert vékony kerettel nekünk a minnél kevesebb meccs a jobb.
Tartom, amit írtam, hogy nehezebb KIESNI. A régi rendszerben 50, itt csak 25 százalék esik ki egyenes ágon. Viszont nehezebb továbbjutni is egyenes ágon, régen 50, most csak 25 százalék. Rossz formában lévő nagy csapatokon segít ez a rendszer, hiszen a 24 valószínűleg úgyis odérnek, és mire rájátszást játszanak, javulhatnak. Rajtunk nem segít, mert vékony kerettel nekünk a minnél kevesebb meccs a jobb.Peter írta: ↑2024.10.03. 17:43:09Ezért mondtam a neked a korábbiakban, hogy ez a kiírás izgalmasabbnak ígérkezik.LG írta: ↑2024.10.03. 16:35:57Az idei szezon tanulsága eddig az, hogy csak néhány töltelékcsapat van, akik tényleg pofozózsákok csupán, a többségre azonban oda kell figyelni. A középmezőny nagy és erős, minden pontért mennek, mint a mérgezett egér, és ezzel egy jobb napot kifogva meglephetik a nagyokat is, akik még nincsenek a toppon. .
Hogy milyen lesz, majd kiderül, de a gondolata és logikája ennek a formának nem nevezhető unalmasnak akkor sem, ha lehet benne számunkra érdektelen párosítás is
Nincs lazsa, nincs félváll, nincs félgőz és ezek csak jók.
Szer.: na ezt BL topicba szántam ott válaszoltam LG-re....érdekes, vagy valamit nagyon benéztem...![]()
Nem túl szerencsés számunkra, hogy a nagy csapatok pontotkat veszítenek Real, Bayern, City. A Monaco elleni vereség még fájni fog, főleg ha ezen múlik a legjobb nyolc közé kerülni, ha viszont nem akkor nincs baj. Sajnos a Bayern elleni meccsen még nem, vagyis októberben még nem leszünk jók. De novembertől, ha a sérültek felveszik a ritmust nem lesz gond. Sokat fog érni az a két-három friss ember meccsenként.gránit írta: ↑2024.10.03. 14:31:08Még a Monaco elleni meccsen is, amin alárendelt szerepet játszottunk, simán benne volt idegenben egy döntetlen, ha a pálya számunkra legkritikusabb pontján van egy játékosunk, aki a második gól előtt elfejeli a labdát. Az Osasuna elleni meccsen is, ami nagyon nem a mi meccsünk volt, benne volt a döntetlen, ha a legkritikusabb ponton van egy játékosunk, aki kétszer becsúszik, odalép, szerel, a második és negyedik bekapott gól előtt.
Azt gondolom, hogy a töltelékmeccseken nyújtott teljesítményünket rendre túlbecsüljük, a csapat potenciálját pedig alábecsüljük. A csapat idén ott volt a negyeddöntőben. Néhány igazolás hiányzik, ha télen érkezik egy vkp, szerintem van keresnivalónk.
A tabellát még felesleges nézni, össze-vissza fog még változni.
A többivel is teljesen egyetértek. Ezt azért emelem ki, mert ez különösen fontos. Nagyon várom már a Bayern és a Dortmund elleni meccseket. A mostani kiírásban ezeket a visszajelzéseket már az őszi szezonban megkapjuk. Az előző kiírásban derült égből jöttek tavasszal a villámcsapások. A mostani felhozatallal is két oda-vissza győzelem két töltelékcsapat ellen, és máris megvan a továbbjutás, a Monaco ellen otthon a csoportelsőségért játszottunk volna. Most azért tisztábban fogjuk látni decemberben, hogy hol is tartunk, és ez a vezetőséget is motiválhatja a téli változásokra.
Mi itt a fórumon bármit megfordíthatunk, de a pályán történteket sajnos nem tudjuk megfordítani, ahogyan befolyásolni sem.
Teljesen ugyanaz a lényege ennek, mint az előzőnek volt. Több a csapat kicsit, de még így is van, hogy egy topcsapat 5 gyengét kap, a másik meg 3-at, ráadásul nekünk a plusz két meccs még annyira sem hiányzott, mint a legtöbb csapatnak. De nem is az a baj, jelenleg a liga rendszerű sem feküdne, mert egyszerűen nincs keretünk több versenysorozatra, és mindenhol bőven irreális elvárásoknak akarunk megfelelni, a sajtóban mindenki elit topcsapatnak emleget minket a nevünk miatt.
A szmájli alapján azt gondolnám, hogy viccnek szántad, pedig nem az. Neuer már messze nincs azon a szinten, mint néhány éve, és igen, én pl. a jelenlegi Bayern legsebezhetőbb pontjának érzem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 15:24:46
Ha így nézzük, ott van Neuer. A Real elleni hibája után tegnap is hibázott. Lehet, hogy rendszerszintű problémája a Bayernnek