Ha a Bayern is notóriusan eladja a labdát a védekező harmadában a BL-ben, majd felesleges szabálytalanságokat követnek el, akkor abszolút.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 15:24:46Ha így nézzük, ott van Neuer. A Real elleni hibája után tegnap is hibázott. Lehet, hogy rendszerszintű problémája a Bayernnek
Valaki szóljon már Flicknek, hogy használjuk ki.
Barça a Bajnokok Ligájában
-
- Entrenador del Barça
Ha így nézzük, ott van Neuer. A Real elleni hibája után tegnap is hibázott. Lehet, hogy rendszerszintű problémája a Bayernnekgránit írta: ↑2024.10.03. 15:11:49A büntető felhozása a Monaco ellen nagyon is felmentés. A saját hülyeségünkből adódott, a saját hibánkból. Nem lehet a meccset enélkül értékelni. Két egymást követő BL-meccsen is előfordult, hogy nem engedtük el a támadót, inkább lejátszottuk a meccset emberhátrányban. Ez a csapat szerves hiányosságai közé tartozik.

Valaki szóljon már Flicknek, hogy használjuk ki.
A büntető felhozása a Monaco ellen nagyon is felmentés. A saját hülyeségünkből adódott, a saját hibánkból. Nem lehet a meccset enélkül értékelni. Két egymást követő BL-meccsen is előfordult, hogy nem engedtük el a támadót, inkább lejátszottuk a meccset emberhátrányban. Ez a csapat szerves hiányosságai közé tartozik.
- Chino
- Llegenda del Barça
Akkor fordítsuk meg a dolgot. Mondjuk a Monaco Barcelonában feláll közel B csapatával, mi sérültek nélkül játszunk 80-90 percet emberelőnyben és 2:1-re győzünk. Nem az folyna itt a csapból is, hogy milyen gyengék vagyunk, a rájátszásba sem fogunk bejutni, mert még így is csak szűkösen tudtuk megverni őket? Szerintem több mint biztos. Ezek általában fordítva szoktak menni. Ha mondjuk az Osasuna áll fel idegnben B-csapattal és megverjük őket, akkor az nem jelent semmit, sőt jobban el kellett volna verni. Ha úgy jutunk tovább mondjuk az Inter ellen hogy nem adtak meg nekik egy tizenegyest meg egy szabályos gólt, akkor az megy, hogy csak szerencsénk volt és lehetne még sorolni.
Most az a vélemény, hogy mondjuk az Atalantával egy szinten vagyunk, de ha kikapunk akkor "bezzeg egy ilyen kis csapatot sem tudunk megverni". Ha nyerünk, akkor meg "egy Atalantát könnyű megverni, ez kötelező volt". Szóval sehogy sem jőhetünk ki jól belőle.
Tavaly is oda vissza megvertük a Portót, a Nápolyban is az volt a meglepetés, hogy nem hármat-négyet tettünk el az olaszoknak, a PSG-t megfogtuk idegenben, otthon is mentünk ellenük jobb játékkal 11 vs 11-ig. Egy tavalyi Párizzsal, Mbappéval több mint egy órát emberhátrányban játszva egy City vagy Bayern sem tudom mennyire állta volna a sarat.
Ezek nem futószalagon gyártott felmentések, hanem tények. Felmosni a padlót azért a BL-ben ilyen csapatok nem nagyon szokták. Még a Koeman alatt a lisszaboni meccsre mondható talán a post Messi érában.
És a Bayern után a Red Star ellen már november elején, a Brest ellen a végén, a BVB, Benfica, Atalanta ellen pedig már decemberben és január közepén-végén játszunk. Szóval ne a jelenlegi csapatot állítsuk párhuzamba velük. Nyilván lehetnek visszaeső/új sérültek, de ha egy ennyire papíron számolunk, akkor őket is vegyük hozzá.
Nyilvánvaló, hogy kellene még igazolás, rövidtávon 2 ember is hatalmas erősítés lenne (értsd, már az idei szezonra igazán fontos), hosszútávra leginkább egy Lewy utód kellene. De akár csak egy ember a kp-ra nagy előrelépést jelentene. De én még bízom De Jong-ban, hogy Flick alatt visszatalál a korábbi önmagához és nem az utóbbi bő másfél évét hozza.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2024.10.03. 15:19:31-kor.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
Nálunk pont a 24-30 éves korosztály hiányzik. Jelen helyzetünkben toljuk ki, 22-32-ig.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 14:47:03Na, ez az amit meg akartam alapjában véve fogalmazni én is.A mélység és az ideális összetétel óriási tényezők, nem 11 embertől, és nem 17 évesektől várják el, hogy majd állják a rohamokat meg a terhelést. Évi 10 meccsel sérültek nélkül a kezdőnkkel top10 a keretünk, de ez a gyakorlatban több szempontból egy semmi, bármikor választanám dupla terhelésre a Monaco, Dortmund, Atalanta keretét a miénk felett európai szinten legalábbis, mert a spanyolok 80%-át ütjük erőből hazai mezőnyben. Ráadásul azért a Masiáról felkerült emberek (mínusz Yamal) mind ügyeskék, aranyosak, jók, de nem akkor, ha nagy, erős, lendületes játékosok jönnek rájuk, nem tudják általában erőben, sebességben felvenni velük a versenyt. Szomorú, hogy pont azt a két játékost elküldtük az elmúlt években, akik fizikumban, sebességben is európai szintű focisták voltak a Masiáról, és azóta is jók máshol. Amúgy nem lenne baj 1-2 ilyen ügyes, de nem fizikális játékossal, csak kéne melléjük más is, nem belőlük kéne állnia egész csapatrészeknek. Pedri is hiába remekel abban, amit tud, ez így nem elég. És amíg ledominálunk egy csapatot, mindegy, de Monacókat, meg Dortmundokat már nem tudunk ledominálni. És akkor kijön, hogy a keretünk valójában mennyit ér.
Ilyan Atleticók meg Portók remek példák, az elmúlt években rendre jobban szerepeltek nemzetközileg mint mi, pedig a legjobb játékosaik nem olyan jók, mint a mieink, egyáltalán nem. De ott megvan mindenhová normális számú, korú játékos. Erősebb volt a keretük, mint a miénk. Ami azóta még csak romlott.
Ebben van:
Stegen (lesérült)
Kounde-Araujo (sérült)-Christensen(sérült)
De Jong (most jött vissza, tartok tőle, hogy műteni kell)
Olmo (sérülékeny)
Raphinha-Ferran (ide inkább nem írok semmit

+Eric Garcia.
Hát szerintem ez nem túl ideális.
Egy Mingueza, Kessie, Nico simán elférne a keretben, szerintem ki is lehetett volna valahogy gazdálkodni.
Szerk: amúgy Yamalon kívül a húzó embereink (nem Garciara és Ferranra gondolok

Szerintem ha engednek igazolni vagy 2-3 játékost, pl. írok neveket Nico Williams/Felix/Chiesa, Ugarte/Douglas Luiz/Kimmich/Onana/Thuram/Rabiot Cancelo/Mingueza
Ártól függően, valószínűleg jó eséllyel mentünk volna az elődöntőért, ami nem kevés extra bevétel.
Szerintem egy Rabiot 0, Cancelo 20, Chiesa 12 ki is jött volna a különbözetből.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.10.03. 15:19:36-kor.
A Monaco csapatában is voltak debütánsok, a góljaikat egy 18 éves debütáns és egy 22 éves szerezte.
Egyszer az a gond, hogy 3 meccsnyi játékidő van a lábukban, majd néhány mondattal később meg az, hogy már ilyen fiatalon ők a legrutinosabbak a korosztályukban. Nem értem.
Ne hajtsuk szét a fiatalokat. Aztán ha felmerül, hogy igazoljunk 27-29 éves, erejük teljében levő játékosokat, akkor meg jön az, hogy ők már öregek, ilyeneket már ne szerződtessünk. Én abban sem látok problémát, hogy az egyik középhátvédünk 33 éves. Legszebb férfikor, minden tapasztalat ott van Martinezben.
Szerintem a lényeg, hogy ha a legkritikusabb csapatrészbe érkezne 1-2 igazolás, akkor nagyon megnőnének az esélyeink.
Egyszer az a gond, hogy 3 meccsnyi játékidő van a lábukban, majd néhány mondattal később meg az, hogy már ilyen fiatalon ők a legrutinosabbak a korosztályukban. Nem értem.
Ne hajtsuk szét a fiatalokat. Aztán ha felmerül, hogy igazoljunk 27-29 éves, erejük teljében levő játékosokat, akkor meg jön az, hogy ők már öregek, ilyeneket már ne szerződtessünk. Én abban sem látok problémát, hogy az egyik középhátvédünk 33 éves. Legszebb férfikor, minden tapasztalat ott van Martinezben.
Szerintem a lényeg, hogy ha a legkritikusabb csapatrészbe érkezne 1-2 igazolás, akkor nagyon megnőnének az esélyeink.
Igen, ezt az NBA-ben, NHL-ben megtanultam, hogy ilyenkor a tabellát nem nézzük, mert csak hülyeségeket beszélnénk. Azt viszont nem árt tudni, hogy a 8-ba kerülni nehezebb lesz, mint korábban a csoportelsőséget megszerezni. 8/36 neccesebb, mint 1/4. Ha kiszorulunk a 8-ból, akkor ha meg is nyerjük a párharcot a 16-ba, a 8-ból kapunk ellenfelet... Valahogy be kell préselnünk magunkat.Peter írta: ↑2024.10.03. 14:48:04Ez így is van, bár a negyedénél járunk már....![]()
Az azért látszik, hogy keresztül-kasul eredmények bőven benne vannak, amik a zavarosban való halászást lehetővé tehetik. Ez az első nyolcra gyakorolhat hatást, mert a rájátszásban azt gondolom, hogy a papírforma inkább valószinű.
Szóval, ha lehet valahol érdekesség, az az első nyolc között várhatóbb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.10.03. 15:08:12-kor.
Ez így is van, bár a negyedénél járunk már....

Az azért látszik, hogy keresztül-kasul eredmények bőven benne vannak, amik a zavarosban való halászást lehetővé tehetik. Ez az első nyolcra gyakorolhat hatást, mert a rájátszásban azt gondolom, hogy a papírforma inkább valószinű.
Szóval, ha lehet valahol érdekesség, az az első nyolc között várhatóbb.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Na, ez az amit meg akartam alapjában véve fogalmazni én is.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 14:32:09Szerintem hosszabb távon lehet többre mennek az ellenfelek kevésbé minőségi, de teljes kerettel, jó életkorú játékosokkal, mint mi a jobb képességű játékosokkal ilyen terhelés mellett.

Ilyan Atleticók meg Portók remek példák, az elmúlt években rendre jobban szerepeltek nemzetközileg mint mi, pedig a legjobb játékosaik nem olyan jók, mint a mieink, egyáltalán nem. De ott megvan mindenhová normális számú, korú játékos. Erősebb volt a keretük, mint a miénk. Ami azóta még csak romlott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.03. 14:48:24-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez régen is így volt ám, csak azért nem tudod a nevüket, mert abbahagyták. Minden sportban vannak olyanok, akiknek a sérülése akadályozta meg, hogy befussa azt a karriert, amit lehetett volna.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 14:32:09Persze majd felépülnek néhányan, lehet sokan pedig kidőlnek, lehet a karrierjüket veszélyeztetve ilyen fiatalon, széthajtva.
Lehet ilyen sérülésed 17,28,41 évesen is.
Gondolom nem 3, hanem 5-6 aranylabdával zár Van Basten, ha 28 évesen nem ér véget a lényegi karrierje.
Amúgy persze, hogy jó, ha vannak 22-30 éves játékosaid, de az alapállítás az volt, hogy ebben a felállásban, kerettel, nehézségekkel együtt is tovább kell jutni és top24 közé keveredni 36 csapatból.
-
- Entrenador del Barça
Megint feljött ez a Monaco téma. Megnéztem, az egyik 19, és egy másik 20 éves gyereknek van 3 meccsnyi perc a lábában, többinek annyi sem, nem néztem a neveket, úgysem fogunk kiegyezni a témában, nem is pazarlok rá időt.
Nálunk Yamal és Cubarsi folyamatosan játszanak. Nemrég olvastam, messze ők a legrutinosabb U21-esek, a legtöbb játékperccel. Hát ez nem biztos, hogy nem ugyanannyira hátrány, mint előny. És mellé minden meccsen játszik a 36 éves Lewy, és a majdnem 34 éves Inigo, és emellett tele vagyunk 19-21 évesekkel, akik szintén heti 2 meccset játszanak. Persze majd felépülnek néhányan, lehet sokan pedig kidőlnek, lehet a karrierjüket veszélyeztetve ilyen fiatalon, széthajtva.
Szerintem ez nem normális, de ahogy fentebb írtam, nem lesz egyetértés a témában.
Szerintem hosszabb távon lehet többre mennek az ellenfelek kevésbé minőségi, de teljes kerettel, jó életkorú játékosokkal, mint mi a jobb képességű játékosokkal ilyen terhelés mellett.
Majd meglátjuk.
Legyen igazgatok, ne sérüljön le senki, és jussunk tovább a BL-ben.
Nálunk Yamal és Cubarsi folyamatosan játszanak. Nemrég olvastam, messze ők a legrutinosabb U21-esek, a legtöbb játékperccel. Hát ez nem biztos, hogy nem ugyanannyira hátrány, mint előny. És mellé minden meccsen játszik a 36 éves Lewy, és a majdnem 34 éves Inigo, és emellett tele vagyunk 19-21 évesekkel, akik szintén heti 2 meccset játszanak. Persze majd felépülnek néhányan, lehet sokan pedig kidőlnek, lehet a karrierjüket veszélyeztetve ilyen fiatalon, széthajtva.
Szerintem ez nem normális, de ahogy fentebb írtam, nem lesz egyetértés a témában.
Szerintem hosszabb távon lehet többre mennek az ellenfelek kevésbé minőségi, de teljes kerettel, jó életkorú játékosokkal, mint mi a jobb képességű játékosokkal ilyen terhelés mellett.
Majd meglátjuk.
Legyen igazgatok, ne sérüljön le senki, és jussunk tovább a BL-ben.
Még a Monaco elleni meccsen is, amin alárendelt szerepet játszottunk, simán benne volt idegenben egy döntetlen, ha a pálya számunkra legkritikusabb pontján van egy játékosunk, aki a második gól előtt elfejeli a labdát. Az Osasuna elleni meccsen is, ami nagyon nem a mi meccsünk volt, benne volt a döntetlen, ha a legkritikusabb ponton van egy játékosunk, aki kétszer becsúszik, odalép, szerel, a második és negyedik bekapott gól előtt.
Azt gondolom, hogy a töltelékmeccseken nyújtott teljesítményünket rendre túlbecsüljük, a csapat potenciálját pedig alábecsüljük. A csapat idén ott volt a negyeddöntőben. Néhány igazolás hiányzik, ha télen érkezik egy vkp, szerintem van keresnivalónk.
A tabellát még felesleges nézni, össze-vissza fog még változni.
Azt gondolom, hogy a töltelékmeccseken nyújtott teljesítményünket rendre túlbecsüljük, a csapat potenciálját pedig alábecsüljük. A csapat idén ott volt a negyeddöntőben. Néhány igazolás hiányzik, ha télen érkezik egy vkp, szerintem van keresnivalónk.
A tabellát még felesleges nézni, össze-vissza fog még változni.
Sajnos elég gyakori, hogy éppen ilyen csapatok ellen nem tudunk mit kezdeni a pályán, ne adj isten felmossák velünk a padlót alkalomadtán....

A futószalagon gyártódó felmentések pedig nem változtatnak semmin.
- Chino
- Llegenda del Barça
A Benficát azért ne állítsuk már be vrelünk egy szinten lévő csapatnak. Ha az Atma elleni meccsből indulunk ki, ugyanúgy kiindulhatunk a Red Star Beelgrád elleniből is. Valamivel jobbak a Young Boysnál talán, és mégis szoros meccset játszottak velük. Az utóbbi két évben is nagyon sokat gyengültek. Elment Joao Neves, Leonardo, David Neres, Goncalo Ramos, Grimaldo. Egyszóval akik a BL-be vitték őket. (Az azelőttihez képest Darwin Nunezel pedig neis hasonlítsuk össze)Pótolni pedig távolról sem tudták őket. Nem véletlenül vannak a bajnokságban is ott ahol. Nem hiszem, hogy van egyáltalán olyan játékosuk aki a mi kezdőnkbe beférne.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 11:35:27Brest-Zvezdától nem félek, az 9 pont a YB győzelemmel együtt, hacsak nem történik valami nagyon váratlan dolog. De állítom, hogy a többi csapatnak komplexebb, mélyebb a kerete, mint a miénk. Ha az egész év arról szólnak, hogy lejátszunk 8-16 BL meccset, akkor azt mondom, a miénk minőségibb, de így heti kettőben nem az. Az Atalanta mindig le van maradva a bajnokságban, mert nem kiegyensúlyozottak, de 1-1 meccsen Európa legjobbjait is röhögve tudják elverni, mégiscsak EL címvédők, nem épp gyenge csapatokat búcsúztatva, és ugyanazon a szinten vannak most is. Dortmund BL-döntős, idén is nagyot mennek, Benfica meg jellemzően egyenes kieséses csapat. Mind jobb eredményeket értek el az elmúlt években nemzetközi téren, mint mi, még erősebb kerettel.Troym írta: ↑2024.10.03. 11:27:24
Ne bohóckodjunk már.
Persze, hogy vannak nagyon gyenge játékosaink, csapatrészeink, de a Brest 13 a francia bajnokságban 6 meccsen 6 ponttal, az Atalanta 12. 6 meccsen 7 pont Olaszországban, ott van még a Zvezda, Benfica. Plusz folyamatosan épülnek fel, akár sérülnek meg játékosok. És nem említem, hogy senki nem akadályoz, hogy akár a német csapatok ellen szerezzünk pontot, pontokat.
Ne kezdjük már temetni magunkat! Tovább KELL jutni.
Remélem, hogy a két kiscsapatot megütjük, legalább az egyiket nem is kevéssel (Zvezdát) az 9 pont, elég lehet a top24-hez. Akkor lehetne nagyobb bátorsággal nekimenni ezeknek a velünk kb egyszintű csapatoknak, és remélem, Flick elhiteti majd az emberekkel, hogy képesek vagyunk ilyet megnyerni még foghíjasan is. Ez is pokoli nehéz része az egyenletnek, a kereten túl.
Én leginkább úgy érzem ezzel a csapattal kapcsolatban, hogy a védekezés miatt van egy bizonyos határ. És ez nálunk nem valami átmenetes jelenleg. Ha a határon belül vagyunk, és nem helyeznek ránk nagy nyomást, nemhogy a győzelem valószínű, de még az is, hogy 4-5-öt vágunk. Ha viszont nem, akkor azonnal átbillenünk a vereség felé, mert nem tudunk kijönni a szorításokból, és nem tudjuk kihasználni az amúgy elgé erős támadóalakzatunkat.
Nem tudom, hol van jelenleg ez a határ, mert a Monaco meccs ebben a formában azért nem volt túl mérvadó.
Az Atalantának az idei kilenc meccséből van 3 győzelmük a Shaktar Lecce, Fiorentina ellen, mellette 4 vereség, 2 döntetlen. A BVB győzelmét állítsuk szembe a Bayern meccsével. Utóbbi kikapott egy Aston Villától. Akkor most ők is 16-24 csapat?
Nálunk a Monaco meccséből annyira lehet kiindulni, mint a Young Boys-ból. És az előbbi ráadásul amúgy is egy igen erős csapat. A bajnokságban is ugyanannyi ponttal állnak, mint a PSG, egyedül a gk, miatt másodikok, tavaly is csak a párizsiak előzték meg, könnyedén lettek ezüstérmesek.
Igen, ha a sérüteket vesszük elég komoly visszaesés van, de ami az őszi BL szezont illeti a monacói kerethez képest októberben visszatér Fati, De Jong, Olmo, Fermin talán Gavi is. A kieséses időszakra pedig már Araujo és Chris is. A hollanddal pedig a középpályás védekezésünk rengeteget javulhat. Ha azt a szintet lehozza Flicknél (amit távolról sem tartok lehetetlennek), amit Koeman vagy kezdetben Xavi alatt, klasszisokat javulhatunk kp-n.
A Bayern ellen jó eséllyel benne lesz a vereség, de egy otthoni X-re sem kapná fel Európa a fejét. Max amiatt, hogy egymás után kétszer veszítenek pontokat. Az elkövetkező 6 meccsen 11-13 pontot simán be lehet húzni, főleg, ha a papíron való esélyességet nézzük. Egy Atalanta-Benfica-BVB trióból 6 pont december-januárban (már Araujoval és talán Chrisszel is) elvárható.
Persze benne van, hogy esetleg lesznek sérültek, de ez ugyanúgy más csapatoknál is.
Forca Barca!!!!
Ez a határ éppen középre, azaz a középpályára esik.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 11:35:27Ha a határon belül vagyunk, és nem helyeznek ránk nagy nyomást, nemhogy a győzelem valószínű, de még az is, hogy 4-5-öt vágunk. Ha viszont nem, akkor azonnal átbillenünk a vereség felé, mert nem tudunk kijönni a szorításokból, és nem tudjuk kihasználni az amúgy elgé erős támadóalakzatunkat.
Örökzöld téma, ne is nyissuk ki, felesleges.
Ha nincs nyomás, a srácok művészek, ha van nyomás, akkor nincsenek megfelelő társak....

A felnőtt szintű kerethez annyit, hogy csak az összefoglalókból mást sem hallani, hogy itt egy 17 éves, ott egy másik 18 éves debütánsok.....
Elég a Monaco, mint példa, de a Lille is bedobott valakit tegnap debütánsként éppen a Real ellen és nem remegett meg a gyerek lába.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.10.03. 14:11:15-kor.
- bence0330
Brest-Zvezdától nem félek, az 9 pont a YB győzelemmel együtt, hacsak nem történik valami nagyon váratlan dolog. De állítom, hogy a többi csapatnak komplexebb, mélyebb a kerete, mint a miénk. Ha az egész év arról szólnak, hogy lejátszunk 8-16 BL meccset, akkor azt mondom, a miénk minőségibb, de így heti kettőben nem az. Az Atalanta mindig le van maradva a bajnokságban, mert nem kiegyensúlyozottak, de 1-1 meccsen Európa legjobbjait is röhögve tudják elverni, mégiscsak EL címvédők, nem épp gyenge csapatokat búcsúztatva, és ugyanazon a szinten vannak most is. Dortmund BL-döntős, idén is nagyot mennek, Benfica meg jellemzően egyenes kieséses csapat. Mind jobb eredményeket értek el az elmúlt években nemzetközi téren, mint mi, még erősebb kerettel.Troym írta: ↑2024.10.03. 11:27:24Ne bohóckodjunk már.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 10:42:59Állítom, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat a BL-ből, akik nem tudnak kiállítani egy felnőtt szintű keretet, felnőtt cserékkel. Aztán elképzelhető, hogy van még egy, akit nem ismerek, de nehezen hiszem. Te is többször leírtad, hogy liga alsó osztályú csapatrészeink vannak. Akkor miért álmodoznánk bármiről?
Persze, hogy vannak nagyon gyenge játékosaink, csapatrészeink, de a Brest 13 a francia bajnokságban 6 meccsen 6 ponttal, az Atalanta 12. 6 meccsen 7 pont Olaszországban, ott van még a Zvezda, Benfica. Plusz folyamatosan épülnek fel, akár sérülnek meg játékosok. És nem említem, hogy senki nem akadályoz, hogy akár a német csapatok ellen szerezzünk pontot, pontokat.
Ne kezdjük már temetni magunkat! Tovább KELL jutni.
Remélem, hogy a két kiscsapatot megütjük, legalább az egyiket nem is kevéssel (Zvezdát) az 9 pont, elég lehet a top24-hez. Akkor lehetne nagyobb bátorsággal nekimenni ezeknek a velünk kb egyszintű csapatoknak, és remélem, Flick elhiteti majd az emberekkel, hogy képesek vagyunk ilyet megnyerni még foghíjasan is. Ez is pokoli nehéz része az egyenletnek, a kereten túl.
Én leginkább úgy érzem ezzel a csapattal kapcsolatban, hogy a védekezés miatt van egy bizonyos határ. És ez nálunk nem valami átmenetes jelenleg. Ha a határon belül vagyunk, és nem helyeznek ránk nagy nyomást, nemhogy a győzelem valószínű, de még az is, hogy 4-5-öt vágunk. Ha viszont nem, akkor azonnal átbillenünk a vereség felé, mert nem tudunk kijönni a szorításokból, és nem tudjuk kihasználni az amúgy elgé erős támadóalakzatunkat.
Nem tudom, hol van jelenleg ez a határ, mert a Monaco meccs ebben a formában azért nem volt túl mérvadó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ne bohóckodjunk már.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 10:42:59Állítom, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat a BL-ből, akik nem tudnak kiállítani egy felnőtt szintű keretet, felnőtt cserékkel. Aztán elképzelhető, hogy van még egy, akit nem ismerek, de nehezen hiszem. Te is többször leírtad, hogy liga alsó osztályú csapatrészeink vannak. Akkor miért álmodoznánk bármiről?
Ne kezdjük már temetni magunkat! Tovább KELL jutni. A B csapatunk is versenyben lenne több ellenfelünkkel.
- bence0330
Állítom, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat a BL-ből, akik nem tudnak kiállítani egy felnőtt szintű keretet, felnőtt cserékkel. Aztán elképzelhető, hogy van még egy, akit nem ismerek, de nehezen hiszem. Te is többször leírtad, hogy liga alsó osztályú csapatrészeink vannak. Akkor miért álmodoznánk bármiről? Mindezt úgy, hogy két sorozatban kéne helytállni heti kettőben, ráadásul úgy, hogy a mennyiség hiányát túlteljesítéssel, extra munkával kompenzáljuk végig, ami ördögi körré válhat. Erre szerintem a BL-ben konkrétan nincs alkalmatlanabb csapat, mint a miénk. Nyilván ezt tudjuk alapvetően minőséggel kompenzálni, elsősorban elöl és csapatszinten. De jelenleg nem szabad kb szerintem semmiről álmodozni. Pusztán keret alapján a top24 sem lenne evidens egyáltalán. Ez a valóság, attól még, hogy Barcának hívnak... ha ezek a játékosok a Dinamo Zagreb-et alkotnák, akkor néznénk, mit keres ott 1-2 támadó, és azt mondanánk, hogy na, velük akkor van esélyük a legjobb 24-be, akár 16-ba kerülésért, ha minden összejön. De mi a Barca vagyunk, mindegy, milyen másodosztályú játékosok futkároznak a pályán, nyerni kell. Ez nem segít szerintem a PTSD kiheverésében, tuti, hogy tudják a játékosok, hogy ez nem stimmel. Megdolgozni nyilván meg fognak érte, nem ez a kérdés, ezzel eddig sem volt baj, meg ezután sem lesz.Troym írta: ↑2024.10.03. 10:25:29Ha nem tudunk rajtuk keresztül bejutni a 24 közé a 36ból akkor kár álmodozni bármiről is a BL-ben, ennyit állítottam.
Nem állítottam könnyű meccseket. Azt mondtam nyerni kell, pontokat gyűjteni és legfőképp TOVÁBBJUTNI.
Kell a pénz?
Remek, dolgozzanak meg érte.
szerk: Amúgy nézhetjük onnan, hogy jól kezdett a Brest, Benfica stb és milyen jók, vagy onnan is, hogy ellenünk nem biztos, hogy élethalálharcot vívnak, ha a saját továbbjutásuk még egy vereséggel ellenünk is meglehet.
Ahogy lejjebb írták, ha kétszer négyre bontod ezt a csoportot, lehet tavaly vagy tavalyelőtt kizúgunk mindkettőből, de legalább az egyikből, pedig sokkal jobb játékosaink voltak (elérhetőek). Pedig Xavi szerintem nem teljesített igazán alul a kerethez képest. Ha ezt az őszt túléljük, és télen valami alakul, akár egy vkp meg visszajönnek a védőink, de legalább 1 tartósan ott lesz, akkor lehet top16-ról meg 8-ról álmodozni.
Ha nem tudunk rajtuk keresztül bejutni a 24 közé a 36ból akkor kár álmodozni bármiről is a BL-ben, ennyit állítottam.
Nem állítottam könnyű meccseket. Azt mondtam nyerni kell, pontokat gyűjteni és legfőképp TOVÁBBJUTNI.
Van 8 meccsünk, ahol gyűjthető 24 pont. Cca 60%os teljesítménnyel tutira ott vagyunk a rájátszásban.
Azért ha ez nem megy, akkor mégis mit szeretnénk?
Akkor majd nézik a srácok a BL tavaszt a Slovan Bratislava játékosokkal együtt a TVben.
Kell a pénz?
szerk: Amúgy nézhetjük onnan, hogy jól kezdett a Brest, Benfica stb és milyen jók, vagy onnan is, hogy ellenünk nem biztos, hogy élethalálharcot vívnak, ha a saját továbbjutásuk még egy vereséggel ellenünk is meglehet.
Van 8 meccsünk, ahol gyűjthető 24 pont. Cca 60%os teljesítménnyel tutira ott vagyunk a rájátszásban.
Azért ha ez nem megy, akkor mégis mit szeretnénk?
Akkor majd nézik a srácok a BL tavaszt a Slovan Bratislava játékosokkal együtt a TVben.
Kell a pénz?
-
- Entrenador del Barça
Már a sorsoláskor látszott, hogy nehéz ellenfelek. Atalanta tegnap 3-at rúgott idegenben, Monacot láthattuk, Bayernt ismerjük, akiknek nyernie kell ellenünk, mert tegnap kikaptak. Benfica otthon 4-et vert az Atleticonak, Dortmund pedig 7-et otthon és a gyengébb Brest 2 győzelemmel 7 rúgott góllal.LG írta: ↑2024.10.03. 06:36:56Oké, nagyon az elején vagyunk, de az ezekből a csapatokból jelenleg kettő dobogós, és az Atalanta is ott van a 11. helyen a tűz közelében. Messze vannak ezek a sima, könnyű meccstől. A Benfica és az Atalanta korábban is veszélyes csapatnak számítottak, jobb napjaikon bárkit elkaphatnak, a portugálok most verték szanaszét az Atleticot. A Brest meglepetés csapat, de a franciák eddig jók, ezt tudjuk már mi is, a Real is.
Mi alig tudunk kiállítani egy felnőtt keretet.
Megnyerni semmi esély a sorozatot, de a pénre szükség van, mert megint nem tudunk majd regisztrálni. Valahogy el kellene menni a 16/8-ig.
Flickben reménykedem. Utóbbi 3 évben simánnkiesünk egy Bayern, Atalanta, Monaco de lehet egy Dortmund, Brest, Benfica, csoportból is.
Szerk: végigolvastam, így ráfűznék. Alapból simán top 10-es keretünk van, de nagyon hiányos, és a kezdőből hiányzik egy bal szélső és egy VKP-s, amit tudunk pótolni szerintem minőségben Raphinhaval és De Jonggal. Ha minden így menne, de sajnos tele vagyunk sérülttel, és azok is túl lesznek játszatva, vagy lesérülnek, akik ilyen terhelést kapnak, főleg úgy, hogy 37, 33, 17, 20-22 éves játékosokról beszélünk. És a Dortmund, Benfica, Monaco idegenben még egy csúcs kezdővel is húzós, akárcsak a Bayern otthon. Az Atalanta pedig minőségi csapat, így 3 könnyebb meccsünk lehetne, de a Brest számomra nagy meglepetés.
Alap hangon egy
Stegen(Szczesny)
Kounde-Araujo-Christensen/Inigo-Balde
De Jong-Pedri/Gavi
Olmo
Yamal-Lewy-Raphinha kezdővel valószínűleg egy elődöntőig is elmehetnénk, de nem tudom ki tudunk e így állni idén a sérülések miatt, és ha fel is épülnek, nem áll össze a csapat.
Papíron elég jónak tűnik minden, de a valóságban az idegenbeli meccsek és a keret miatt nem olyan biztató a helyzet. Persze ha a 16-ért kedvező ellenfelet kapunk, ott leszünk tavasszal.
2-3 igazolással lehetne egy minőségi keretünk, nagyobb BL bevétellel, jobb eredményekkel.
Oké, nagyon az elején vagyunk, de az ezekből a csapatokból jelenleg kettő dobogós, és az Atalanta is ott van a 11. helyen a tűz közelében. Messze vannak ezek a sima, könnyű meccstől. A Benfica és az Atalanta korábban is veszélyes csapatnak számítottak, jobb napjaikon bárkit elkaphatnak, a portugálok most verték szanaszét az Atleticot. A Brest meglepetés csapat, de a franciák eddig jók, ezt tudjuk már mi is, a Real is.
Hogy mikor vertünk meg utoljára egy hasonló erősségű csapatot ki-ki meccsen? Tavasszal a PSG-t, idegenben. A tűzerőnk szerintem megvan. Ami nincs meg, az a középpályás védekezés, és abban a meccsben is benne volt, hogy megszórnak minket, olyan szinten átjáróház voltunk, a visszavágón pedig (Christensen nélkül) már nem volt kegyelem. Pedig akkor is szereztünk gólt, ami normális védekezés mellett a továbbjutáshoz elég kellett volna, hogy legyen. A 2-8-as meccsen is szereztünk kettőt, ami egy Bayern ellen elég jó, és minimum egy hosszabbításhoz elég kellett volna, hogy legyen. A védekezésünk nincs rendben.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy néhány igazolással nagyot lépnénk előre. Télen egy Schouten, és nagyot javulnának az esélyeink. Jonathan David-et meg nagyon jó lenne elhozni nyáron.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy néhány igazolással nagyot lépnénk előre. Télen egy Schouten, és nagyot javulnának az esélyeink. Jonathan David-et meg nagyon jó lenne elhozni nyáron.
- bence0330
Persze, a csapat, mint olyan, erősödött egységében. De ettől még keretileg legpozitívabb szemléletben is ott vagyunk a Dortmund-Atalanta-Benfica szintjén, és ez tényleg a legpozitívabb nézet. Flick nagyon jó edző, de nem mágus. Egyszerűen alig van igazi BL top8-10 szintű focistánk. Ki lehet belőlük jönni 5-7 ponttal bravúrral, de ehhez hasonló erejű csapatokat kéne megverni, amire tegye fel az ember a kezét, emlékszik-e, mikor volt utoljára példa, pláne egymás után többször, ráadásul sokkal jobb focistákkal az elmúlt 2 évben, de még Messivel is. Lehet, hogy Flick-kel ez változik, és meg fogunk nyerni ilyen ki-ki meccseket, de nehezemre esik nem az elmúlt sok évből kiindulni - mint ahogy alighanem a játékosoknak is nehéz lesz. Szóval egy eleve egy megkérdőjelezhető erősségű, jelenleg La Liga középcsapat erejű védekezéssel, és hitvány mélységű kerettel is meg kell szenvedni, és emellé még jön a PTSD. Ha ezt megoldja Flick ezzel a kerettel, egy ehhez amúgy elég kedvezőtlen sorsolással, akkor mégiscsak egy mágus.
Abban nem kételkedem, hogy Flick visszavisz minket az elitbe a közeljövőbe, de hogy a fejekből azonnal kiverje ezt a több éves traumát, és ezzel a halovány állománnyal ezt első évben megteszi, mindezt egy átlagnál jóval nehezebb sorsolásnál, na abban nagyon. Szerintem fel fog építeni egy bomba csapatot, de ezeknek egy részéhez kell idő, és kb komplett csapatrészeket kell pótolni alatta, hogy egyáltalán igazságos legyen ez az elvárás.
Igazából felépített már egy bomba csapatot, amely a személyi limitációk miatt egy szintig bomba, amíg nem számít, ki van védekező posztokon. Szerintem ezt tartani fogja, és ahogy egyre inkább lesz alatta csapat (nyártól remélhetőleg), úgy ez a limit emelkedni fog. Nyilván téltől a két védő visszatérésével emelkedhet egy sort eleve.
A top24-hez amúgy elvileg a szimulációk szerint 9 pont kell, szóval ha bucira verjük a Zvezdát, és még megverjük a Brestet, igazából meg kell, hogy legyünk, szóval ez nincs veszélyben, csak a nagyobb célok. Főleg, ha nem kapunk egy ötöst a BM-től és jó lesz a gólkülönbségünk, amire van sansz. Ami a jó hír, hogy ez a két egyszerűbbnek tűnő meccs pont a BM után lesz, és utána jön a 3 necces csapat, ha addigra meglenne a 9 pont, akkor kicsit talán a PTSD kimenne a lábakból, és mehetünk minden plusz pontért a Dortmund-Atalanta-Benfica trió ellen, nyilván nem tét nélkül, de egy biztonságos közérzettel, biztonsági hálóval alattunk. Nyilván remélem, és sejtem, hogy Flick nem ebben a mentalitásban küldi fel a legényeket, hanem megnyerni mindent, de na.
Abban nem kételkedem, hogy Flick visszavisz minket az elitbe a közeljövőbe, de hogy a fejekből azonnal kiverje ezt a több éves traumát, és ezzel a halovány állománnyal ezt első évben megteszi, mindezt egy átlagnál jóval nehezebb sorsolásnál, na abban nagyon. Szerintem fel fog építeni egy bomba csapatot, de ezeknek egy részéhez kell idő, és kb komplett csapatrészeket kell pótolni alatta, hogy egyáltalán igazságos legyen ez az elvárás.
Igazából felépített már egy bomba csapatot, amely a személyi limitációk miatt egy szintig bomba, amíg nem számít, ki van védekező posztokon. Szerintem ezt tartani fogja, és ahogy egyre inkább lesz alatta csapat (nyártól remélhetőleg), úgy ez a limit emelkedni fog. Nyilván téltől a két védő visszatérésével emelkedhet egy sort eleve.
A top24-hez amúgy elvileg a szimulációk szerint 9 pont kell, szóval ha bucira verjük a Zvezdát, és még megverjük a Brestet, igazából meg kell, hogy legyünk, szóval ez nincs veszélyben, csak a nagyobb célok. Főleg, ha nem kapunk egy ötöst a BM-től és jó lesz a gólkülönbségünk, amire van sansz. Ami a jó hír, hogy ez a két egyszerűbbnek tűnő meccs pont a BM után lesz, és utána jön a 3 necces csapat, ha addigra meglenne a 9 pont, akkor kicsit talán a PTSD kimenne a lábakból, és mehetünk minden plusz pontért a Dortmund-Atalanta-Benfica trió ellen, nyilván nem tét nélkül, de egy biztonságos közérzettel, biztonsági hálóval alattunk. Nyilván remélem, és sejtem, hogy Flick nem ebben a mentalitásban küldi fel a legényeket, hanem megnyerni mindent, de na.
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem egy Balde-Cancelo vagy Raphinha-Felix cserével nem gyengültünk. Mert ez jelenleg kb. így néz ki, plusz Felix mellé odaírhatjuk Fatit is. Christ és Araujot írtam, hogy ha majd visszatérnek sokat erősödünk, a lényegi részek pedig pont akkor fognak jönni, nem azzal, hogy továbbjutunk-e vagy sem.bence0330 írta: ↑2024.10.03. 00:10:32
Tavalyhoz képest Gündogan, Chris, Ara, TS, Cancelo, Felix, ezekkel vagyunk alsó hangon kevesebbek idén, tavalyi top7 játékosunkból mondjuk 5, de Felix is elég erős volt, ősszel azt mondanám vele, hogy top8 játékosunkból 6 nem elérhető, vagy nincs is itt. Ez alsó hangon a fél kezdő, azok közül is inkább az erősebbek. Gigantikus a különbség, a tavalyi keret az év nagy részében alsó hangon másfélszer olyan erős volt, mint a mostani, a védők visszatéréséig mindenképp, addig meg a dolgok lényegi része el fog dőlni. Nyilván ott sem volt mindig mindenki egészséges, de csak 1-1 ember hiányzott általában. De már eleve erősebb és bővebb volt a keret is, amiből hiányozhattak. Pedig mélységre már az is gázos volt.
Ha Olmo ténylegesen játékra kész lesz akkor ő pótolta Gündót, oké. Ennyi. De mivel nem az, és ez várható is volt, igazából még ez sem igaz.
De most lehet a sérülteknél mondani, hogy gyakorlatilag egész ősszel nem volt Pedri, Gavi már október végén kiesett, De Jong is kihagyta a fél szezont, Fermin is inkább októbertől kezdett meghatározóbb ember lenni.
És azért azt se felejtsük el, hogy egy Xavi-Flick cserével mennyit változott a csapat, mert jelenleg ez az egyik leglátványosabb változás és ugyanúgy hozzátartozik a kerethez.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Engem az annyira nem érdekel, hogy kikaptunk a Monacótól 10 emberrel. Lehet, hogy amúgy nem kaptunk volna ki, de minimum egy 50-50 ki-ki meccsnek nézett ki a dolog. Ez lesz még 3-4 csapattal a hátralévő időszakban, és ebből évek óta nem mi jövünk ki jól.Chino írta: ↑2024.10.02. 23:55:06bence0330 írta: ↑2024.10.02. 22:53:58De ebből a gödörből szerintem iszonyat nehéz kimászni, pláne úgy, hogy azért jelenleg hasonló erejű csapatokat kéne verni hozzá, ahol vagy betojik mindenki, ha felcsendül a BL-himnusz, vagy nem. Tavaly szerencsére ehhez megkaptuk a segítséget álomsorsolással, tavalyelőtt nem. Most meg gyengébb bőven a jelenlegi állományunk, mint az elmúlt két évben volt. A Dortmund épp most mészárolta ugye le 7-1-re a Celticet, a Benfica meg 4-0-ra az Atleticót. Az Atalanta meg tipik az a csapat, akik bárkit megvernének 1 meccsen, csak nem stabilak. Ezekből kéne viszonylag komoly pontszámot hozni.
A játékosállományunk minden csak nem rosszabb, mint a korábbi, még ha nevekben akkorát nem változott. Csak hasonlítsunk már össze egy tavalyi (tavalyelőttivel pedig kb. lehetetlen) Yamalt az ideivel, ez már önmagában egy hatalmas differencia. Vagy a jobb oldali vonalszélső Raphinhát az ideivel. Olmot pedig szerintem nem kell magyarázni. Védőink térnek vissza, ráadásul Inigo szinte egy Araujo szintet hoz.
Amellett nem lehet úgy "lejátszani" egy tornát vagy akár meccseket, hogy kinek milyen a kerete, mert akkor inkább adjuk oda a Citynek a serleget. Vagy mi volt a legutóbbi meccsének az eredménye. A Benfica most megverte az Atmát. Rendben. A portugál bajnokságban viszont a harmadik vagy negyedik helyen állnak, a Red Star Belgrád ellen pedig egy szűkös 2:1. Vagy az olasz bajnokságban 12. helyen álló Atalantától nehogy már félni kelljen otthon.
A BVB megszórta a Celticet. Ok. Mi meg a Villarrealt, és nem kaptunk két hete egy ötöst a Stutgarttól.
Vagy mi mérvadóbb, hogy mi kb. 90 percet emberhátrányban játszva kikaptunk egy elég komoly Monacotól idegenben vagy hogy a sokkal gyengébb Lille elverte a Reált?
Tavalyhoz képest Gündogan, Chris, Ara, TS, Cancelo, Felix, ezekkel vagyunk alsó hangon kevesebbek idén, tavalyi top7 játékosunkból mondjuk 5, de Felix is elég erős volt, ősszel azt mondanám vele, hogy top8 játékosunkból 6 nem elérhető, vagy nincs is itt. Ez alsó hangon a fél kezdő, azok közül is inkább az erősebbek. Gigantikus a különbség, a tavalyi keret az év nagy részében alsó hangon másfélszer olyan erős volt, mint a mostani, a védők visszatéréséig mindenképp, addig meg a dolgok lényegi része el fog dőlni. Nyilván ott sem volt mindig mindenki egészséges, de csak 1-1 ember hiányzott általában. De már eleve erősebb és bővebb volt a keret is, amiből hiányozhattak. Pedig mélységre már az is gázos volt.
Ha Olmo ténylegesen játékra kész lesz akkor ő pótolta Gündót, oké. Ennyi. De mivel nem az, és ez várható is volt, igazából még ez sem igaz.
- Chino
- Llegenda del Barça
bence0330 írta: ↑2024.10.02. 22:53:58De ebből a gödörből szerintem iszonyat nehéz kimászni, pláne úgy, hogy azért jelenleg hasonló erejű csapatokat kéne verni hozzá, ahol vagy betojik mindenki, ha felcsendül a BL-himnusz, vagy nem. Tavaly szerencsére ehhez megkaptuk a segítséget álomsorsolással, tavalyelőtt nem. Most meg gyengébb bőven a jelenlegi állományunk, mint az elmúlt két évben volt. A Dortmund épp most mészárolta ugye le 7-1-re a Celticet, a Benfica meg 4-0-ra az Atleticót. Az Atalanta meg tipik az a csapat, akik bárkit megvernének 1 meccsen, csak nem stabilak. Ezekből kéne viszonylag komoly pontszámot hozni.
A játékosállományunk minden csak nem rosszabb, mint a korábbi, még ha nevekben akkorát nem változott. Csak hasonlítsunk már össze egy tavalyi (tavalyelőttivel pedig kb. lehetetlen) Yamalt az ideivel, ez már önmagában egy hatalmas differencia. Vagy a jobb oldali vonalszélső Raphinhát az ideivel. Olmot pedig szerintem nem kell magyarázni. Védőink térnek vissza, ráadásul Inigo szinte egy Araujo szintet hoz.
Amellett nem lehet úgy "lejátszani" egy tornát vagy akár meccseket, hogy kinek milyen a kerete, mert akkor inkább adjuk oda a Citynek a serleget. Vagy mi volt a legutóbbi meccsének az eredménye. A Benfica most megverte az Atmát. Rendben. A portugál bajnokságban viszont a harmadik vagy negyedik helyen állnak, a Red Star Belgrád ellen pedig egy szűkös 2:1. Vagy az olasz bajnokságban 12. helyen álló Atalantától nehogy már félni kelljen otthon.
A BVB megszórta a Celticet. Ok. Mi meg a Villarrealt, és nem kaptunk két hete egy ötöst a Stutgarttól.
Vagy mi mérvadóbb, hogy mi kb. 90 percet emberhátrányban játszva kikaptunk egy elég komoly Monacotól idegenben vagy hogy a sokkal gyengébb Lille elverte a Reált?
Forca Barca!!!!