LG írta: ↑2024.10.21. 14:49:38
Azt túlzásnak tartom, hogy jókor jön ez a meccs, a Klasszikus előtt közvetlenül szerintem senki sem akar egy ilyen rangadót lenyomni. Okés, a Realnak sem lesz könnyű meccse, de nehogy az legyen, hogy mi megzuhanjuk egy vereségtől, a Real pedig önbizalmat kovácsoljon a Dortmund legyőzéséből. Jobban örültem volna, ha lenyomjuk először a Klasszikust, aztán jönnek ezek a BL-rangadók.
Szerintem pont rosszkor jön ez a meccs. Azért a Bayern megkockáztatom a City mellett jelenleg a legerősebb csapat, de az, hogy top 3 szerintem vitán vetül áll. Plusz egy nappal korábban is játszottak, de ami a legfontosabb, hogy hétvégén a bajnokság legnehezebb meccse vár még ránk.
Talán két dolog szól mellettünk, az egyik, hogy hazai pályán vagyunk. Otthon azért mindig magabiztosak vagyunk. Hiába néz ki szűkös győzelemnek a Bilbao vagy a Getafe, a játék képét tekintve egyiküknek sem volt sok esélye, ráadásul még a mostaniakhoz képest is több hiányzó volt. A németek viszont hajlamosak közép/felsxőközép kategóriás csapatok ellen megszenvedni idegenben. A másik, hogy Raphinhának nagyobb esélye lehet fickándozni így, hogy Stanisic (és Boey) kiesett. Guerreiro a jobboson azért nem a legélesebb kés a fiókban, ha Kimmichet teszi ki Kompany a jobbosra középen Palhinhát zavarba lehet hozni, még ha Goretzka is lesz mellette. Ugyanakkor, ha Davies sokat kolbászol előre Yamalnak nyílhatnak területei (Kimre is elég sokat panaszkodnak)
De az edzők párbajában is inkább felénk dől a mérleg nyelve, pláne hogy Flick ismeri is a Bayernt.
Ha lenne egy-két héttel később játszanánk, a Gavi-Olmo-Fermin-De Jong-Fati ötös (jó eséllyel) már több perccel a lábában, komolyan hadra fogható lenne, nem ilyen félórás, az orvosi szobából beesett játékosokként (talán Fatit lehet már komolyabban venni). Velük azért nagyot lendülne a csapat. Egy De Jong-Gavi duó azért más lenne, mint Casádó-Pedri Ugyanakkor legalább most van lehetőség minőséget becserélni a padról, mert eddig ez volt a legfontosabb hiányzó láncszem.
Nekik inkább Musiala lehet fájdalmas, ha egyáltalán hiányozni fog, kicsit más mint egy Müller a támadók mögött.
Én egy sokgólos szoros meccsre tippelek, mindkét csapat inkább a támadóerejére épít, a pontosság/hatékonyság önmagában simán dönthet a végeredményről és sajnos Pena miatt ebben a faktorban komoly előnyben vannak. MAtS nélkül nem csak arra számítunk hiába, hogy majd ziccereket fog a kapusunk, hanem hogy egyáltalán a kötelezők meglesznek-e.
Nagyon remélem, hogy megússzuk sérülés(ek) nélkül, talán még a végeredménynél is fontosabb. Ha a visszatérők is már 100 %-osak lennének, néhány meccsel a lábukban valamennyit ugranának a százalékok, ezért kellett volna még egy kis idő. Ha hangolnánk a Clasicóra egy Red Star ellen és utána jönnének a németek már más lenne a leányzó fekvése ( Szczęsnyről nem is beszélve).